|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
ale jestem glodna
odobiadu nic nie jadlam. wogole nie wyspalam sie bo dziecieczki placza caly czas i w dodatku same dziewczynki,tylko ja mam chlopczyka![]() po nocy mam cala podpaske poporodowa mokra,ale czuje sie dobrze,2razy mialam ktg ale skurczy brak usg nie mialam jeszcze robionego,,wiec niewiem ile maly wazy.Dzis dostane druga dawke dexaven o 17tej.dostaje jeszcze tabletke na to aby nie wdarlo sie zakazenie do drog. generalnie teraz czekamy na moje skurczeJA nie lubie szpitali,ale wole byc tutaj niz na wojewodzkim.Tu jest jakas milsza atmosfera,tak domowo,fajniutkie pielegniarki i lekarze,mowia do mnie sloneczko itd
|
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Moje dziecie wstało dzisiaj o 6 i siedzi wciąga bajki,a my z mężem kawe .Deszcz ciapie i pochmurno jest
|
|
|
|
#3003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
witam iu zmykam na all ogladać rzeczy dla dzidzi co myslicie o tym zestawie???http://allegro.pl/arus-wyprzedaz-loz...557601695.html
tak - na zwsze 30,09,2012 30.03.2016 Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2012-08-26 o 08:06 |
|
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry kochane ja wpadałam tylko Was nadrobic i zmykam leżec, bo brzuchol mnie boli cały czas
![]() chciałam się pochwalic, że łożeczko już stoi pościel też ubralam, bo nei mogłam się powstrzymac także wszystko jużprzygotowane na przybycie niuni, no jeszcze tylko jadalnia do odmalowania i drzwi ale damy radę. Później wstawię foto, do zobaczyska karoluki dzięki,a co do tp to jak dziewczyny mówią seksik, dużo ruchu i może uda się bez wywoływania ![]() gda ![]() tamlin, kasiam,katiem,anesh,martu sia, elena dziękuję kochane maggie aaaha no mój gin też mi na wizytę kazał przyjsc jak skończone już 38 będę miała aaa jaka śliczna niunia, cudowny Zuzia ma uśmiechmarta witamy w dwupaku zielona, nisia zaciskam z całej siły za was
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin
jakby to bylo gdyby maly urodzil sie w 35tyg? Zaraz ide na usg wiec dowiem sie wagi. Byl obchod i dzis nie bede wywolywac bo nie ma infekcji.Poczekaja i jutro znow pobiora krew. Zastanawiam sie czy lepiej dla dziecka nie bylaby cesarka, czy po prostu wysilek sn moze mu zaszkodzic? |
|
|
|
#3006 | |
|
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie!
My właśnie po śniadanku jesteśmy i teraz słodkie lenistwo ![]() Cytat:
Nisia trzymam kciuki za dobre wyniki wątrobowe! Marta wspaniale, że wróciłaś nadal z dzidzią w brzuszku ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Angel super, że remont ma się ku końcowi i łóżeczko czeka na dziecinkę ![]() My wczoraj kupiliśmy farbę do pomalowania pokoju Lilianki, będzie miała ściany żółto szare Dzisiaj wrzucę do pralki kolejną porcję prania rzeczy małej i tak powoli szykujemy się do jej powitania, choć na razie niech siedzi, bo ma jeszcze 5 tygodni i chyba nadal jest głową w górze |
|
|
|
|
#3007 |
|
Rozeznanie
|
cześć,
strasznie się dziś nie wyspałam, rzucałam się na łóżku i cały czas o Zielonej myślałam i jakieś horrory mi się śniły. muszę wyprawkę dokonczyć, bo mnie stres jakiś dopadł. pomóżcie z tą pościelą. u kogo zamawiałyście?
|
#3008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gdybyś weszła na forum wcześniakowe na gazeta.pl i napisała że jesteś zrozpaczona bo dziecko rodzone w 35tyg i co z nim będzie to zostałabyś zlinczowana :P dla "naszego kręgu" taki tydzień ciąży jest marzeniem, bo daje ogromne bezpieczeństwo. Zawsze trzymamy z całych sił kciuki za 34tydz bo to się uważa za niejaki "przełom" po tym tygodniu komplikacje jakiekolwiek są na prawdę bardzo dużą rzadkością, możesz być spokojna o małego, teraz tylko ważna jest waga, o płuca bym się nie martwiła (nie raz dzieciaczki z 30tyg oddychaj samodzielnie, a niekiedy nawet i młodsze wcześniaki). Jak leżałam na położnictwie miałam na sali dwie dziewczyny z dzieciaczkami z 34tyg obie dziewczynki były z mamami od razu po porodzie nie potrzebowały nawet dogrzewania. Co do wysiłku przy sn- to nie jest tak do końca owszem jest to wysiłek dla dziecka, ale stopniowy, jest do tego przygotowywany poprzez skurcze i powolne opuszczanie brzuszka mamy, cesarka zaś jest zabiegiem nagłym, dziecko jest sobie w ciepłym brzuszku a tu w jednej sekundzie jego świat się zmienia, sama pewnie doznałabym szoku jakby ktoś mnie tak nagle wyrwał Tak więc niektórzy powiedzą Ci że sn byłby tak czy inaczej dla małgo lepsze, a co będzie lepsze to już zdecydują lekarze
|
|
#3009 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
martusia ja bede na bierzaco informowac,nie stresuj sie
niby 35 tydz to wysoko,jednak boje sie ze bedzie w inkubatorze,albo zawioza go do innego szpitala bo w innym maja lepszy sprzet-tak mnie polozna straszyla i boje sie ze dlugo nie wyjdziemy stad![]() tz dopiero ostatniego wroci
|
|
|
|
#3011 |
|
Zadomowienie
|
witam!
zielona, nisia wytrzymajcie jeszcze troche
|
#3012 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Pauluch nas obudził a tak dobrze się spało... Kochana w Trzciance byłam, tam jest jedna sala do porodów rodzinnych i jedna z dwoma stanowiskami do rodzenia, wiesza się parawan w razie czego. Porody są w pozycjach jakie się chce, nie jest się uwiązanym do ktg, podłączają co jakiś czas, są piłki, krzesła porodowe, ładne łóżka. Sale po porodowe są dwuosobowe, ogólnie oddział jest malutki i przytulny, a na nie jednym byłam i ten mnie nastroił bardzo pozytywnie. Strach odeszedl. Krocze jest nacinane tylko w razie konieczności. Po sn jest się dwie doby, po cc pełne 3. Do znieczulenia gaz plus dolargan i jakieś rozkurczowe leki. Piła - niewiem, bo nie słyszalam żadnych opinii więc nawet nie biorę pod uwagę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
I tak na pewno będziecie antybiotyki mieć, bo minęło powyżej 6 godzin od odejścia wód, tak więc dodatkowa ochrona będzie.A poród sn jest zawsze lepszy, maluszek nie doznaje szoku, gdy nagle jest wyrwany ( dosłownie ) ze swojego przytulnego środowiska. CC jest może wygodniejsze dla mam ( niektórych ) ale dla dziecka nigdy. |
|||
|
|
|
#3013 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
Ale pogoda okropna - typowo jesienna u mnie ![]() Zjadłam sniadanko i nie mam co robic. Na obiad idziemy do tesciow z moimi rodzicami wiec wogole laba ![]() wczoraj wkoncu uchwyty do komody przywiezlismy wiec sobie poukladałam rzeczy wkoncu , ubralam posciel do lozeczka (przykrylam tylko co by sie nie kurzylo) - i tak pieknie wyglada takze oficjalnie jestesmy przygotowani na przyjscie Igi ![]() choc wczoraj mialam lekkiego dola .. strasznie przeraza mnie porod ale tlumacze sobie ze milion za mna i przede mna kobiet w ciazy. Nisia i Zielona 3mam kciuki za Was |
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Dopiero wstaliśmy. Jesteśmy bardziej zmęczeni po tym urlopie niż przed nim
![]() Urlop sie udał. Troche posiedzieliśmy na plaży, dużo spacerowaliśmy i nawet Tz zabrał mnie do Zoo ![]() Zielona będzie dobrze, jestes pod dobrą opieką. Ten wózek to Hartan model Vip Xl
|
#3015 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jakby ktos chciał zamawiac wozek to polecam ewozki-eu.w poniedzialek wieczoram wplacilam kase a w czwartek byl juz wozek(gdzie sroda była wolna,bo swieto),no i tez wszystko bylo w zestawie.
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona bedzie dobrze
już macie ładny tydzień![]() Ja śpiąca jestem okropnie dzisiaj..ale gotuje rosołek
|
|
|
|
#3017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a u mnie dzis wyjątkowo niedziela bez rosołu,ale bedzie galaretka z kuraka
|
|
#3018 |
|
Zadomowienie
|
Dxzis jade moj szpital obejrzec i pogadac co i jak
|
|
|
|
#3019 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też chcęęę![]() a my na obiad jedziemy do TŻ siostry, wiec gotować nie muszę. strasznie mi się dziś brzuch napina
|
|
#3020 |
|
Zadomowienie
|
mi tez ale to juz od 3 dni...w zeszly weekend byla masakra,wyladowalam u lekarza,potem bylo lepiej i znow...
|
|
|
|
#3021 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
o wstydzie itp mowy nie ma... zresztą sam poród tak odbiera poczucie intymności, że już jest wszystko jedno czy leżysz w śmiesznej szpitalnej koszuli czy na golasa... Cytat:
Cytat:
bałam się, jak mój pieszczoch zareaguje na Zuzankę. Chodzi, wącha i jest grzeczny i ułożony. Mój mąż chyba jakiegoś cudu podczas mojego pobytu w szpitalu dokonał, bo nie sądziłam, że nasz shitsuś może być tak grzeczny i posłuszny i dojrzały Cytat:
do porodów rodzinnych są boksy (sala porodowa podzielona jest na 3 boksy oddzielone od siebie parawanami jedynie )Cytat:
W tym momencie Twój synek jest najważniejszy a Ty dasz radę wytrzymać w szpitalu - choć wiem, jak się czujesz, bo ja podobnie do szpitali podchodzę Cytat:
a czy cc faktycznie lepsza dla matki? nie powiedziałabym... na sali, na której leżałam były jeszcze 4 kobietki, które urodziły tego samego dnia. 3 po cc. Dużo gorzej i dłużejwracały do sił, niż ja i jeszcze jedna dziewczyna, które rodziłyśmy sn z nacięciem.. dzień po porodzie najgorsze dla mnie były te bóle kręgosłupa na dole i skurcze macicy (całe szczęście można brać przeciwbólowe) i konieczność zmieniania co chwilę podkładów. Drugiego dnia po porodzie jeszcze trochę bolał brzuch i kręgosłup głównie podczas karmienia. A 3 już nic nie bolało, nosiłam już normalne podpaski, jak podczas okresu i bez problemu śmigałam po oddziale (właściwie to już drugiego dnia normalnie chodziłam). 4 dnia po zdjęciu szwów już mogłam normalnie siedzieć bez żadnego dyskomfortu. W ogóle polecam tantum rosa. podejrzewam, że dzięki stosowaniu wszystko szybko mi się pogoiło.
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tych skurczy macicy po porodzie, to rzeczywiście są okropne. Ja pamiętam jeszcze że nie mogłam zapanować nad bąkami. |
|
|
|
|
#3024 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
. O małego się nie martw masz skończone 35 tygodni, będzie dobrze wszystko, jak dostał zastrzyk na płucka to pewnie sam bez problemu będzie oddychał i wagę też ma już raczej powyżej 2 kg, może nawet powyżej 2,5 mieć, a to już w ogóle super .---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
.
|
|||
|
|
|
#3025 |
|
Wtajemniczenie
|
Haaaaaj!!!
Bosze pomalowalismy wczoraj i w ogóle ten zakichany pokoj tyle było robotu ze od 11 w południe do 3 w nocy tyralismy... ale skonczylismy dzisiaj jeszcze tylko poustawiac meble łózeczko dla dzidziusia złozyc zrobic mu kacik i posprzatac... tak spuchłam przez ten dzien wczorajszy ze waze 2 kg wiecej niz wczoraj. Bolamnie wszystkie stawy w rekach masakra jakas.. dogorywamy z TZ temj w łózku ale trza wstawac i brac sie za robote.... a nie chce sie bo deszcz pada i w ogóle.... masakra!! |
|
|
|
#3026 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc spokojnieMaggie a dlaczego musiałaś rodzić na leżąco? wymagało tego ułożenie twojej Zuzi czy takie są zwyczaje w tym szpitalu? ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
co do lenistwa to rozumiem doskonale, bo mi też się dziś nic nie chce, choć się wczoraj nie styrałam |
||
|
|
|
#3027 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje dla mamus co juz tula swoje pociechy!! ale macie fajnie, wasz czas wyczekiwania sie skonczyl.
magi: twoj porod z opisu wyglada wrecz na ksiazkowy. a mnie dzisiaj w nocy zlapal taki bol jak na okres w dole brzucha po prawej stronie. czy to mogl byc skurcz? a rajusku to dopiero koniec 35 tc. myslicie ze to moze zapowiadac ze porod odbedzie sie szybciej? 3 pralka wyprana. ale tego mam. chyba z 8-10 mi wyjdzie. ale juz nie moge sie doczekac zeby prasowac te maciupstwa. a jutro (oby) dowiemy sie czy czekac nas bedzie przeprowadzka do PL czy nie. chcialabym uniknac tej podrozy w 9mc. no ale sie okaze jak sie sprawy poukladaja.
|
#3028 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() u mnie też leje od rana ale ostatnio wolę taką pogodę niż upały ![]() w nocy mało spałam, bardzo bolał mnie brzuch, tak jak przed okresem, w dodatku łupało mnie w dole kręgosłupa ja chce już wrzesień...Cytat:
http://allegro.pl/2el-haftowana-posc...562466423.html zamawiałam tę pościel, jestem zadowolona z jakości i jeszcze taką: http://allegro.pl/2el-posciel-dzieci...550844678.html poza tym brałam jeszcze kocyki, ręczniki kąpielowe, rożek i kołderkę z poduszką. wszystko zgodne z zamówieniem, także polecam ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona, Nisia trzymajcie się kochane!
Ja mam znowu okropną noc za sobą. Paskudnie drętwiały mi nogi i to tak boleśnie, że uniemożliwiało mi to spanie. Co dziwne, drętwiały bez względu na to, czy leżałam na prawym, czy lewym boku. To chyba coś z krążeniem, bo jak wstałam i pochodziłam to od razu czułam ulgę. Tak naprawdę zasnęłam ok. 6 i dopiero o 12 mnie TŻ obudził na śniadanie. Powoli zaczynam rozumieć te z Was, które narzekają na końcówkę ciąży. Ja też już z każdym kolejnym dniem, co raz ciężej znoszę ten okres.
|
#3030 |
|
Zadomowienie
|
Laski a jakie rozmiary pieluch wielorazowych kupowałyście?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

odobiadu nic nie jadlam. wogole nie wyspalam sie bo dziecieczki placza caly czas i w dodatku same dziewczynki,tylko ja mam chlopczyka

.

aaa jaka śliczna niunia, cudowny Zuzia ma uśmiech
za was

Tak więc niektórzy powiedzą Ci że sn byłby tak czy inaczej dla małgo lepsze, a co będzie lepsze to już zdecydują lekarze
i boje sie ze dlugo nie wyjdziemy stad

też chcęęę