Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy! - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-26, 05:50   #3001
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!

ale jestem glodna odobiadu nic nie jadlam. wogole nie wyspalam sie bo dziecieczki placza caly czas i w dodatku same dziewczynki,tylko ja mam chlopczyka
po nocy mam cala podpaske poporodowa mokra,ale czuje sie dobrze,2razy mialam ktg ale skurczy brak usg nie mialam jeszcze robionego,,wiec niewiem ile maly wazy.Dzis dostane druga dawke dexaven o 17tej.dostaje jeszcze tabletke na to aby nie wdarlo sie zakazenie do drog. generalnie teraz czekamy na moje skurczea jak nie to potrzymaja kilka dni-max tydz zeby wywolac bo boja sie ze dzieciaczek bedzie bez wod.
JA nie lubie szpitali,ale wole byc tutaj niz na wojewodzkim.Tu jest jakas milsza atmosfera,tak domowo,fajniutkie pielegniarki i lekarze,mowia do mnie sloneczko itd
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 06:36   #3002
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry
Moje dziecie wstało dzisiaj o 6 i siedzi wciąga bajki,a my z mężem kawe.

Deszcz ciapie i pochmurno jest

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 07:07   #3003
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
ale jestem glodna odobiadu nic nie jadlam. wogole nie wyspalam sie bo dziecieczki placza caly czas i w dodatku same dziewczynki,tylko ja mam chlopczyka
po nocy mam cala podpaske poporodowa mokra,ale czuje sie dobrze,2razy mialam ktg ale skurczy brak usg nie mialam jeszcze robionego,,wiec niewiem ile maly wazy.Dzis dostane druga dawke dexaven o 17tej.dostaje jeszcze tabletke na to aby nie wdarlo sie zakazenie do drog. generalnie teraz czekamy na moje skurczea jak nie to potrzymaja kilka dni-max tydz zeby wywolac bo boja sie ze dzieciaczek bedzie bez wod.
JA nie lubie szpitali,ale wole byc tutaj niz na wojewodzkim.Tu jest jakas milsza atmosfera,tak domowo,fajniutkie pielegniarki i lekarze,mowia do mnie sloneczko itd
Trzymaj się kochana

witam iu zmykam na all ogladać rzeczy dla dzidzi

co myslicie o tym zestawie???http://allegro.pl/arus-wyprzedaz-loz...557601695.html
30.03.2016 Antek Fabian

Edytowane przez kajaja
Czas edycji: 2012-08-26 o 08:06
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 08:53   #3004
angel166
Zakorzenienie

dzień dobry kochane ja wpadałam tylko Was nadrobic i zmykam leżec, bo brzuchol mnie boli cały czas

chciałam się pochwalic, że łożeczko już stoi
pościel też ubralam, bo nei mogłam się powstrzymac
także wszystko jużprzygotowane na przybycie niuni, no jeszcze tylko jadalnia do odmalowania i drzwi ale damy radę.
Później wstawię foto, do zobaczyska

karoluki dzięki,a co do tp to jak dziewczyny mówią seksik, dużo ruchu i może uda się bez wywoływania
gda

tamlin, kasiam,katiem,anesh,martu sia, elena dziękuję kochane

maggie aaaha no mój gin też mi na wizytę kazał przyjsc jak skończone już 38 będę miała aaa jaka śliczna niunia, cudowny Zuzia ma uśmiech

marta witamy w dwupaku

zielona, nisia zaciskam z całej siły za was

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 09:30   #3005
zielona1911
Zakorzenienie

Tamlin
jakby to bylo gdyby maly urodzil sie w 35tyg?

Zaraz ide na usg wiec dowiem sie wagi. Byl obchod i dzis nie bede wywolywac bo nie ma infekcji.Poczekaja i jutro znow pobiora krew.
Zastanawiam sie czy lepiej dla dziecka nie bylaby cesarka, czy po prostu wysilek sn moze mu zaszkodzic?
Stary 2012-08-26, 09:41   #3006
lidka0308
Zadomowienie

Witam niedzielnie!

My właśnie po śniadanku jesteśmy i teraz słodkie lenistwo

Cytat:
Zielona, wspaniale, że masz dobrą opiekę i trzymaj małego tyle, ile się da z zachowaniem bezpieczeństwa twojego i maluszka

Nisia trzymam kciuki za dobre wyniki wątrobowe!

Marta wspaniale, że wróciłaś nadal z dzidzią w brzuszku

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Angel super, że remont ma się ku końcowi i łóżeczko czeka na dziecinkę

My wczoraj kupiliśmy farbę do pomalowania pokoju Lilianki, będzie miała ściany żółto szare

Dzisiaj wrzucę do pralki kolejną porcję prania rzeczy małej i tak powoli szykujemy się do jej powitania, choć na razie niech siedzi, bo ma jeszcze 5 tygodni i chyba nadal jest głową w górze
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 09:54   #3007
martusia26
Rozeznanie

cześć,
strasznie się dziś nie wyspałam, rzucałam się na łóżku i cały czas o Zielonej myślałam i jakieś horrory mi się śniły.
muszę wyprawkę dokonczyć, bo mnie stres jakiś dopadł. pomóżcie z tą pościelą. u kogo zamawiałyście?
Stary 2012-08-26, 09:59   #3008
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Tamlin

Zaraz ide na usg wiec dowiem sie wagi. Byl obchod i dzis nie bede wywolywac bo nie ma infekcji.Poczekaja i jutro znow pobiora krew.
Zastanawiam sie czy lepiej dla dziecka nie bylaby cesarka, czy po prostu wysilek sn moze mu zaszkodzic?
Ja nie Tamllin ale z racji tego że z wcześniactwem mam doczynienia od 3 lat to troszke mogę Ci powiedzieć na ten temat

Gdybyś weszła na forum wcześniakowe na gazeta.pl i napisała że jesteś zrozpaczona bo dziecko rodzone w 35tyg i co z nim będzie to zostałabyś zlinczowana :P dla "naszego kręgu" taki tydzień ciąży jest marzeniem, bo daje ogromne bezpieczeństwo. Zawsze trzymamy z całych sił kciuki za 34tydz bo to się uważa za niejaki "przełom" po tym tygodniu komplikacje jakiekolwiek są na prawdę bardzo dużą rzadkością, możesz być spokojna o małego, teraz tylko ważna jest waga, o płuca bym się nie martwiła (nie raz dzieciaczki z 30tyg oddychaj samodzielnie, a niekiedy nawet i młodsze wcześniaki). Jak leżałam na położnictwie miałam na sali dwie dziewczyny z dzieciaczkami z 34tyg obie dziewczynki były z mamami od razu po porodzie nie potrzebowały nawet dogrzewania.

Co do wysiłku przy sn- to nie jest tak do końca owszem jest to wysiłek dla dziecka, ale stopniowy, jest do tego przygotowywany poprzez skurcze i powolne opuszczanie brzuszka mamy, cesarka zaś jest zabiegiem nagłym, dziecko jest sobie w ciepłym brzuszku a tu w jednej sekundzie jego świat się zmienia, sama pewnie doznałabym szoku jakby ktoś mnie tak nagle wyrwał Tak więc niektórzy powiedzą Ci że sn byłby tak czy inaczej dla małgo lepsze, a co będzie lepsze to już zdecydują lekarze
Stary 2012-08-26, 10:01   #3009
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Tamlin

Tamlin wczoraj pisała że najwiekszym problemem moze być niedorozwój płuc, ale dostajesz sterydy, więc powinno byc wszystko dobrze nie masz się co martwić, 35 to już wysoki tydzień, synuś też na pewno juz duży, więc da sobie radę.
Stary 2012-08-26, 10:17   #3010
zielona1911
Zakorzenienie

martusia ja bede na bierzaco informowac,nie stresuj sie

niby 35 tydz to wysoko,jednak boje sie ze bedzie w inkubatorze,albo zawioza go do innego szpitala bo w innym maja lepszy sprzet-tak mnie polozna straszyla i boje sie ze dlugo nie wyjdziemy stad
tz dopiero ostatniego wroci
Stary 2012-08-26, 10:20   #3011
LadyBeatta
Zadomowienie

witam!
zielona, nisia wytrzymajcie jeszcze troche
Stary 2012-08-26, 10:23   #3012
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Pauluch nas obudził a tak dobrze się spało...

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
A może wiesz jak to wygląda w Pile i w Trzciance?
Kochana w Trzciance byłam, tam jest jedna sala do porodów rodzinnych i jedna z dwoma stanowiskami do rodzenia, wiesza się parawan w razie czego. Porody są w pozycjach jakie się chce, nie jest się uwiązanym do ktg, podłączają co jakiś czas, są piłki, krzesła porodowe, ładne łóżka. Sale po porodowe są dwuosobowe, ogólnie oddział jest malutki i przytulny, a na nie jednym byłam i ten mnie nastroił bardzo pozytywnie. Strach odeszedl. Krocze jest nacinane tylko w razie konieczności. Po sn jest się dwie doby, po cc pełne 3. Do znieczulenia gaz plus dolargan i jakieś rozkurczowe leki. Piła - niewiem, bo nie słyszalam żadnych opinii więc nawet nie biorę pod uwagę.

Cytat:
Fajny szpital

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
Ładny, tylko niewiem jak materac. Czy dobry.

Cytat:
Tamlin

Tak jak Sojka pisała, zagrożenia nie ma już zbytniego. Szybko zareagowali, sterydy dostałaś, poza tym w tym tyg większość dzieci jest w pełni zdolnych do samodzielnego oddychania. Niewiadomo jak z utrzymywaniem temperatury, no ale to pikuś I tak na pewno będziecie antybiotyki mieć, bo minęło powyżej 6 godzin od odejścia wód, tak więc dodatkowa ochrona będzie.
A poród sn jest zawsze lepszy, maluszek nie doznaje szoku, gdy nagle jest wyrwany ( dosłownie ) ze swojego przytulnego środowiska. CC jest może wygodniejsze dla mam ( niektórych ) ale dla dziecka nigdy.
Stary 2012-08-26, 10:37   #3013
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dobry
Ale pogoda okropna - typowo jesienna u mnie
Zjadłam sniadanko i nie mam co robic.
Na obiad idziemy do tesciow z moimi rodzicami wiec wogole laba
wczoraj wkoncu uchwyty do komody przywiezlismy wiec sobie poukladałam rzeczy wkoncu , ubralam posciel do lozeczka (przykrylam tylko co by sie nie kurzylo) - i tak pieknie wyglada
takze oficjalnie jestesmy przygotowani na przyjscie Igi
choc wczoraj mialam lekkiego dola .. strasznie przeraza mnie porod ale tlumacze sobie ze milion za mna i przede mna kobiet w ciazy.

Nisia i Zielona 3mam kciuki za Was

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 10:42   #3014
kraven
Zakorzenienie

Cześć. Dopiero wstaliśmy. Jesteśmy bardziej zmęczeni po tym urlopie niż przed nim

Urlop sie udał. Troche posiedzieliśmy na plaży, dużo spacerowaliśmy i nawet Tz zabrał mnie do Zoo

Zielona będzie dobrze, jestes pod dobrą opieką.

Ten wózek to Hartan model Vip Xl

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 10:43   #3015
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
cześć,
strasznie się dziś nie wyspałam, rzucałam się na łóżku i cały czas o Zielonej myślałam i jakieś horrory mi się śniły.
muszę wyprawkę dokonczyć, bo mnie stres jakiś dopadł. pomóżcie z tą pościelą. u kogo zamawiałyście?
martusia ja zamawialam 3 kpl poscieli,rozek i przescieradła u sprzedającego EDISA.niedrogo,szybka wysyłka....ja jestem zadowolona
a jakby ktos chciał zamawiac wozek to polecam ewozki-eu.w poniedzialek wieczoram wplacilam kase a w czwartek byl juz wozek(gdzie sroda była wolna,bo swieto),no i tez wszystko bylo w zestawie.

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 10:45   #3016
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Zielona bedzie dobrzejuż macie ładny tydzień

Ja śpiąca jestem okropnie dzisiaj..ale gotuje rosołek

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 10:49   #3017
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Zielona bedzie dobrzejuż macie ładny tydzień

Ja śpiąca jestem okropnie dzisiaj..ale gotuje rosołek

a u mnie dzis wyjątkowo niedziela bez rosołu,ale bedzie galaretka z kuraka

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 11:05   #3018
muminek88
Zadomowienie

Dxzis jade moj szpital obejrzec i pogadac co i jak
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 11:06   #3019
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
a u mnie dzis wyjątkowo niedziela bez rosołu,ale bedzie galaretka z kuraka
też chcęęę

a my na obiad jedziemy do TŻ siostry, wiec gotować nie muszę.
strasznie mi się dziś brzuch napina
Stary 2012-08-26, 11:12   #3020
muminek88
Zadomowienie

mi tez ale to juz od 3 dni...w zeszly weekend byla masakra,wyladowalam u lekarza,potem bylo lepiej i znow...
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 11:36   #3021
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Po długiej nieobecności w końcu w domku jestem i to na dodatek w dwupaku

Do środy mam nakaz leżenia plackiem a wtedy zaczynamy już 37 tydzień więc niech się dzieje co chce.
Marta, bardzo się cieszę, że wróciłyście do domku i ciągle w dwupaku. Oby jeszcze troszkę. Leż zatem i odpoczywaj
Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Sms od Zielonej:
Zostawili mnie w szpitalu bo przy badaniu dosc duzo wod ze mnie polecialo. Dostalam dexaven i zrobili mi ktg i morf.
o matko kochana....
Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
SMS od Nisi:

"Jestem w szpitalu. Jak na razie pobrali mi krew i mocz i dwa razy zrobili ktg. Za pierwszym razem wyszły mocne skurcze, brakowało skali. Wszystko zależy od wyników tej wątroby. Jeśli to cholestaza to nie będą czekać, tylko rozwiążą ciążę. Pewnie konkrety będą w poniedziałek. W sumie chciałabym wyjść już z Dzidzią na rękach "
Nisia, trzymam mocno kciuki za szczęśliwe rozwiązanie
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Choco nie
Raczej koncentrowalam sie na tym co polozna do mnie mowi. I wypelnialam jej polecenia. Mąż byl przy mnie wiec tez czulam sie lepiej. Ona sama rodzila. Polozna ja zostawila i akurat jak zaczely sie te najbardziej bolesne skurcze to sama byla. A ja za sciana.
nie ma to, jak obecność kogoś bliskiego podczas porodu. My planowaliśmy poród rodzinny. Mąż miał być na początku obecny, a później w II fazie porodu poczekać za ścianą (bo nie chciałam, żeby patrzył na to wszystko - jakieś takie lęki dziwne miałam) i jedynie przeciąć pępowinę miał. Wyszło inaczej. był obecny przez 2,5 ostatnie godziny. I nie wyobrażam sobie przejścia przez tą ostatnią fazę bez niego. Na mocnych skurczach masował mi plecy - troszkę ulgę mi to dawało, bo miałam skurcze idące od krzyża, pomagał mi oddychać a później podczas skurczy partych gdy musiałam leżąc na plecach przyciskać kolana do brzucha (pozycja cholernie niewygodna i praktycznie nie do wykonania, bo nie miałam sił tych nóg przyciągnąć) i w tym mi pomagał i przy przyciskaniu głowy do klatki piersiowej podczas parcia i nam się pięknie udało.
o wstydzie itp mowy nie ma... zresztą sam poród tak odbiera poczucie intymności, że już jest wszystko jedno czy leżysz w śmiesznej szpitalnej koszuli czy na golasa...
Cytat:
strasznie slabo mi net chodzi,zasieg do dupy.
oskar jest u moich dziadkow. tez sie wystraszylam ze bede tu do konca,ale lekarz dal max tydzien.jutro zaczynam 35tydz, usg mi jeszcze nie zrobili wiec nawet niewiem ile maly wazy.ogolnie nie nawidze szpitali i jestem wsciekla.
Lekarze beda mnie obserwowac czy nie wdało sie zakazenie. mam dostac jakis antybiotyk.
Zielona, trzymam mocno kciuki za Was, żeby udało się jak najdłużej maluszka w brzuszku utrzymać
Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a jak długo to trwało, bo mój taki nieswój już 3 dzień
podejrzewam jeszcze zatkane gruczoły, bo kiedyś już mieliśmy z tym problem, ale poczekam z tym do poniedziałku na weterynarza bo sama nie będę mu pchała w tyłek paluszka by to sprawdzić
biedny psiak... mojemu też się zatykają... chyba ten typ ma skłonności
bałam się, jak mój pieszczoch zareaguje na Zuzankę. Chodzi, wącha i jest grzeczny i ułożony. Mój mąż chyba jakiegoś cudu podczas mojego pobytu w szpitalu dokonał, bo nie sądziłam, że nasz shitsuś może być tak grzeczny i posłuszny i dojrzały
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Jednoosobowe są do porodów rodzinnych, wieloosobowe przedzielone parawanami są dla samych rodzących. Ale w większych szpitalach są same jednoosobowe.
u nas to marzenie...
do porodów rodzinnych są boksy (sala porodowa podzielona jest na 3 boksy oddzielone od siebie parawanami jedynie)

Cytat:
Zielona, najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką.
W tym momencie Twój synek jest najważniejszy a Ty dasz radę wytrzymać w szpitalu - choć wiem, jak się czujesz, bo ja podobnie do szpitali podchodzę
Cytat:
Tamlin

Tamlin dobrze mówi, że to dla dzieciaczka większy szok.
a czy cc faktycznie lepsza dla matki?
nie powiedziałabym... na sali, na której leżałam były jeszcze 4 kobietki, które urodziły tego samego dnia. 3 po cc. Dużo gorzej i dłużejwracały do sił, niż ja i jeszcze jedna dziewczyna, które rodziłyśmy sn z nacięciem.. dzień po porodzie najgorsze dla mnie były te bóle kręgosłupa na dole i skurcze macicy (całe szczęście można brać przeciwbólowe) i konieczność zmieniania co chwilę podkładów. Drugiego dnia po porodzie jeszcze trochę bolał brzuch i kręgosłup głównie podczas karmienia. A 3 już nic nie bolało, nosiłam już normalne podpaski, jak podczas okresu i bez problemu śmigałam po oddziale (właściwie to już drugiego dnia normalnie chodziłam). 4 dnia po zdjęciu szwów już mogłam normalnie siedzieć bez żadnego dyskomfortu.
W ogóle polecam tantum rosa. podejrzewam, że dzięki stosowaniu wszystko szybko mi się pogoiło.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 11:47   #3022
Kalpana
Zakorzenienie

Zielona trzymam kciuki, żeby wszystko było ok

My dzisiaj jedziemy po łóżeczko dla Krystianka

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 12:18   #3023
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Tamlin dobrze mówi, że to dla dzieciaczka większy szok.
a czy cc faktycznie lepsza dla matki?
nie powiedziałabym... na sali, na której leżałam były jeszcze 4 kobietki, które urodziły tego samego dnia. 3 po cc. Dużo gorzej i dłużejwracały do sił, niż ja i jeszcze jedna dziewczyna, które rodziłyśmy sn z nacięciem.. dzień po porodzie najgorsze dla mnie były te bóle kręgosłupa na dole i skurcze macicy (całe szczęście można brać przeciwbólowe) i konieczność zmieniania co chwilę podkładów. Drugiego dnia po porodzie jeszcze trochę bolał brzuch i kręgosłup głównie podczas karmienia. A 3 już nic nie bolało, nosiłam już normalne podpaski, jak podczas okresu i bez problemu śmigałam po oddziale (właściwie to już drugiego dnia normalnie chodziłam). 4 dnia po zdjęciu szwów już mogłam normalnie siedzieć bez żadnego dyskomfortu.
W ogóle polecam tantum rosa. podejrzewam, że dzięki stosowaniu wszystko szybko mi się pogoiło.
Chodzi mi o to, że niektóre kobiety chcą cc na życzenie, żeby oszczędzić sobie bólu skurczy porodowych. Dla nich poród sn jest nie wyobrażalny i wolą cc z własnej wygody. Jednak dla dziecka to moim zdaniem za duża trauma. Nie jest nastawione na takie brutalne przejście do świata zewnętrznego.
Co do tych skurczy macicy po porodzie, to rzeczywiście są okropne. Ja pamiętam jeszcze że nie mogłam zapanować nad bąkami.
Stary 2012-08-26, 12:25   #3024
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
Trzymaj się kochana

witam iu zmykam na all ogladać rzeczy dla dzidzi

co myslicie o tym zestawie???http://allegro.pl/arus-wyprzedaz-loz...557601695.html
Zestaw byłby ok, gdyby nie inny materac, tu jest pianka- gryka, a dla noworodka najlepszy jest silikonowy, ale one są drogie, ewentualnie pianka- kokos, albo gyka-pianka-kokos, maluch pierwsze pół roku powinien spać na twardszej kokosowej stronie. Niedawno kupowałam materac i się w ten temat zagłębiłam .

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
To dobrze, że w szpitalu jest w miarę znośnie . O małego się nie martw masz skończone 35 tygodni, będzie dobrze wszystko, jak dostał zastrzyk na płucka to pewnie sam bez problemu będzie oddychał i wagę też ma już raczej powyżej 2 kg, może nawet powyżej 2,5 mieć, a to już w ogóle super .

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Chodzi mi o to, że niektóre kobiety chcą cc na życzenie, żeby oszczędzić sobie bólu skurczy porodowych. Dla nich poród sn jest nie wyobrażalny i wolą cc z własnej wygody. Jednak dla dziecka to moim zdaniem za duża trauma. Nie jest nastawione na takie brutalne przejście do świata zewnętrznego.
Co do tych skurczy macicy po porodzie, to rzeczywiście są okropne. Ja pamiętam jeszcze że nie mogłam zapanować nad bąkami.
Ja się na razie porodu sn jakoś nie boję, ale to może dlatego, że nigdy nie rodziłam i sobie myślę, tyle kobiet to przeszło, żyje i ma się dobrze, a ja do tego nie jestem nieodporna na ból, ale wiadomo, zobaczymy co powiem po porodzie .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 12:37   #3025
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Haaaaaj!!!
Bosze pomalowalismy wczoraj i w ogóle ten zakichany pokoj tyle było robotu ze od 11 w południe do 3 w nocy tyralismy... ale skonczylismy dzisiaj jeszcze tylko poustawiac meble łózeczko dla dzidziusia złozyc zrobic mu kacik i posprzatac... tak spuchłam przez ten dzien wczorajszy ze waze 2 kg wiecej niz wczoraj. Bolamnie wszystkie stawy w rekach masakra jakas.. dogorywamy z TZ temj w łózku ale trza wstawac i brac sie za robote.... a nie chce sie bo deszcz pada i w ogóle.... masakra!!

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 12:58   #3026
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Dobry
Ale pogoda okropna - typowo jesienna u mnie
Zjadłam sniadanko i nie mam co robic.
Na obiad idziemy do tesciow z moimi rodzicami wiec wogole laba
wczoraj wkoncu uchwyty do komody przywiezlismy wiec sobie poukladałam rzeczy wkoncu , ubralam posciel do lozeczka (przykrylam tylko co by sie nie kurzylo) - i tak pieknie wyglada
takze oficjalnie jestesmy przygotowani na przyjscie Igi
choc wczoraj mialam lekkiego dola .. strasznie przeraza mnie porod ale tlumacze sobie ze milion za mna i przede mna kobiet w ciazy.

Nisia i Zielona 3mam kciuki za Was
Niegrzeczna pocieszę cię jeszcze bardziej, bo ludzi na świecie jest już ponad 6 miliardów i zakładając, że blisko połowa z nich to kobiety to urodzilo już ok 3 miliardy kobiet więc spokojnie

Maggie a dlaczego musiałaś rodzić na leżąco? wymagało tego ułożenie twojej Zuzi czy takie są zwyczaje w tym szpitalu?

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Haaaaaj!!!
Bosze pomalowalismy wczoraj i w ogóle ten zakichany pokoj tyle było robotu ze od 11 w południe do 3 w nocy tyralismy... ale skonczylismy dzisiaj jeszcze tylko poustawiac meble łózeczko dla dzidziusia złozyc zrobic mu kacik i posprzatac... tak spuchłam przez ten dzien wczorajszy ze waze 2 kg wiecej niz wczoraj. Bolamnie wszystkie stawy w rekach masakra jakas.. dogorywamy z TZ temj w łózku ale trza wstawac i brac sie za robote.... a nie chce sie bo deszcz pada i w ogóle.... masakra!!
Kochana ale najważniejsze, że efekt jest tej pracy i będziesz miała cudny kącik dla synka swego

co do lenistwa to rozumiem doskonale, bo mi też się dziś nic nie chce, choć się wczoraj nie styrałam
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 13:01   #3027
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

gratulacje dla mamus co juz tula swoje pociechy!! ale macie fajnie, wasz czas wyczekiwania sie skonczyl.

magi: twoj porod z opisu wyglada wrecz na ksiazkowy.

a mnie dzisiaj w nocy zlapal taki bol jak na okres w dole brzucha po prawej stronie. czy to mogl byc skurcz? a rajusku to dopiero koniec 35 tc. myslicie ze to moze zapowiadac ze porod odbedzie sie szybciej?

3 pralka wyprana. ale tego mam. chyba z 8-10 mi wyjdzie. ale juz nie moge sie doczekac zeby prasowac te maciupstwa.

a jutro (oby) dowiemy sie czy czekac nas bedzie przeprowadzka do PL czy nie. chcialabym uniknac tej podrozy w 9mc. no ale sie okaze jak sie sprawy poukladaja.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 13:03   #3028
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

u mnie też leje od rana ale ostatnio wolę taką pogodę niż upały
w nocy mało spałam, bardzo bolał mnie brzuch, tak jak przed okresem, w dodatku łupało mnie w dole kręgosłupa ja chce już wrzesień...

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
cześć,
martusia ja ze swojej strony mogę polecić tego sprzedawcę

http://allegro.pl/2el-haftowana-posc...562466423.html

zamawiałam tę pościel, jestem zadowolona z jakości

i jeszcze taką:

http://allegro.pl/2el-posciel-dzieci...550844678.html

poza tym brałam jeszcze kocyki, ręczniki kąpielowe, rożek i kołderkę z poduszką. wszystko zgodne z zamówieniem, także polecam

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

biedny psiak... mojemu też się zatykają... chyba ten typ ma skłonności
bałam się, jak mój pieszczoch zareaguje na Zuzankę. Chodzi, wącha i jest grzeczny i ułożony. Mój mąż chyba jakiegoś cudu podczas mojego pobytu w szpitalu dokonał, bo nie sądziłam, że nasz shitsuś może być tak grzeczny i posłuszny i dojrzały
mam nadzieję, że mój mały zachowa się tak samo
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 13:09   #3029
Dearlie
Zakorzenienie

Zielona, Nisia trzymajcie się kochane!

Ja mam znowu okropną noc za sobą. Paskudnie drętwiały mi nogi i to tak boleśnie, że uniemożliwiało mi to spanie. Co dziwne, drętwiały bez względu na to, czy leżałam na prawym, czy lewym boku. To chyba coś z krążeniem, bo jak wstałam i pochodziłam to od razu czułam ulgę. Tak naprawdę zasnęłam ok. 6 i dopiero o 12 mnie TŻ obudził na śniadanie.

Powoli zaczynam rozumieć te z Was, które narzekają na końcówkę ciąży. Ja też już z każdym kolejnym dniem, co raz ciężej znoszę ten okres.
Stary 2012-08-26, 13:28   #3030
kajaja
Zadomowienie

Laski a jakie rozmiary pieluch wielorazowych kupowałyście?
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości