|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
colds, spioszka- gratulacje! a Zuzia jaka sliczna i rozesmiana
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
maggie jeszcze raz gratuluje
śliczne maleństwo jakie ma długie włoski
|
|
|
|
#2913 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
Nocka u mnie srednia.. mala tak wariowala , wypinala sie ze mialam dosyc tak bardzo chciałabym juz urodzic i miec moja malutka w domku![]() U mnie dzis pochmurno, fajne powietrze wiec jest czym oddychac. Jakis festyn mamy na lidlu wiec bylam od rana z moja chrzesniaczka i dopiero teraz mam czas do Was zajrzec Gda rewelacyjnie wygladasz, pozazdroscic figurki naprawde Spioszka gratuluje,ale duzy synus maggie witaj w domku ![]() juz nie wiem co mialam komu odpisac
|
|
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na pobranie zawsze na czczo, ale ja nie umiem jeść tak rano. Wstaję normalnie około 7-ej a jem koło 10-tej więc bez problemu wytrzymuję.
Zuzia cudowna |
|
|
|
#2915 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja naprawdę się nastawiałam na poród pod koniec sierpnia więc trochę się rozczarowałam że jeszcze nic się nie dzieje, no chyba że wszystko się jakoś ekspresowo zacznie i urodzę do piątku ![]() Cytat:
a wieczorem jak kładę się spać to się zastanawiam czy prześpię całą noc czy coś się będzie działo, a jak budzę się rano w swoim łóżku to czuję taką ulgę że to jeszcze nie dziś Cytat:
Mąż mówi że Paulinka czeka na 31 bo wtedy są imieniny Pauliny i będzie miała dwa w jednym- urodziny i imieniny Maggie ale słodka ta twoja maluszkowa |
|||
|
|
|
#2916 |
|
Zadomowienie
|
Maggie twoja malutka ma niesamowite te włosy, normalnie zaraz będziesz jej mogła kucyki robić
i jest prześliczna - jak każde nasze wątkowe dziecko.
|
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam teraz pytanie do Was,bo juz 4 razy wymienialam wkladke bo strasznie sie ze mnie leje. Patrzylam na wc lusterkiem i widac bylo jak cos sie przezroczystego saczy i czasami w tym jest troche bialego. Jednym slowem jestem zesrana
|
|
|
|
#2918 |
|
Zadomowienie
|
ja chcialam swoja ostatnio wyprac ale sie do pralki nie zmiescila bo ma 200x220 cm maggie malutka jest cudowna
|
#2919 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć kochane
Jestemw domku i obiad robie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I super ze u meza lepiej. I brawa dla niego za tesciow ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie Malutka jest boska
|
|
|
|
#2921 |
|
Zadomowienie
|
Zielona jest taki sposób domowy zeby sprawdzić czy to wody.
Weź sobie troche waty wsadź w gacie zamiast wkładki, jeśli wata szybko przemoknie zgłoś się na IP. jeśli to tylko śluz to wata będzie mokra ale nic z niej nie wyciśniesz
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to jak sie powinny one saczyc? tak caly czas czy z przerwami? |
|
|
|
|
#2923 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Asiulka co za gowniara. ale moze wreszcie dotrze. Byłam dzisiaj w SR bo mnie polozna srodowiskowa zaprosila. Ona jest bezplatna. bylo o szczepieniach - temat rzeka i dostalam gratisy allerco - ale sklad mi sie nie podoba wiec maluszka w tym kapac nie bede. |
||
|
|
|
#2924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chciałam nadrobić wczorajszy dzien a tu od razu takie wiadomości. Ja to rycze jak szalona na takie wieści. Bardzo się cieszę, że nie musieli robić cięcia. Gratuluje Colds Ciekawe co czeka mnie na dalszych stronach? My wczoraj kupiliśmy wózio i łóżeczko
|
|
#2925 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry... Ale dzisiaj śpiąca jestem... Poszłam spać o 1, mój psiur całą noc szczekał. On też nie mógł zasnąć w nowym miejscu (u mojej mamy) - heheh, cały tydzień już mu mówiłam, że pojedziemy na kilka dni i nagle zdziwiony:P. O 6 obudził mnie budzik, którego ktoś zapomniał wyłączyć, o 7 siostra smsem.... ajjjj masakra.
Wstałam o 9 zjadłam z rodzicami śniadanie, tata poszedł na grzybki, a ja z mamą w kuchni gotowałyśmy i sprzątałyśmy. Dopiero teraz skończyłyśmy. Ciekawe jak tam w moim domku.... . Mam nadzieję, że żadna rura nie pęknięta i wszystko inne też całe... Ja rzadko wyjeżdżam i stąd tak myślę o tym.Wszystkich rozpoczętych tygodni gratuluję . Coraz bliżej czasu, kiedy wszystkie poznamy nasze maleństwa.Gratuluję także wszystkich udanych wizyt Maggie i spioszce już cudownych malców gratulowałam . Spioszka pokaż nam swojego szkraba . Maggie, a ile przytyłaś przez całą ciążę? Super, ze zostały Ci tylko 4 kg, a może teraz to już mniej .Asiulka bardzo dobrze zrobiliście z tą młodą. Angel dobrze, że wszystko po waszej myśli i że mężul mógł zdjąć już gips. Cytat:
Też już chciałabym mieć to z głowy i móc powiedzieć - że pierwszy rok magisterki za mną .Dobrze, ze wizyta udana, a urodzić i tak urodzisz niedługo, no nie? Nie ma wyboru ![]() A już własnie doczytałam, że w femibionie 2, który ja biorę jest. W sensie są dwie tabletki i jedna to witaminki, a druga to ten DHA. Cytat:
. Współczuję nocy. A to nie było tak, ze lepiej na lewym boku spać? .Ja też cały czas myślę nad ta Trzcianką.... ale od nas to trochę daleko... Oby autko się sprzedało. My mogliśmy ten nasz w sumie trochę drożej sprzedać i mieć więcej na nowe autko....bo dobre ten nasz stary samochód, dość komfortowy... no ale cóż mój kuzyn chciał wziąć i miał tylko tyle za ile mu sprzedaliśmy...:P Cytat:
. Dziękuję .Cytat:
Ja tez się śliniłam... ale nie tak mocno:P. Teraz śpię cały czas z zamkniętą buzią, bo mam takie gumki na aparacie ortodontycznym, które mi wszystko ściskają ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
. Ale masz rację te maleństwo wszystko wynagrodzi.Dawaj znać jak mała Zuzka się czuje. Jest prześliczna. Dobrze, ze już macie wózek
|
|||||
|
|
|
#2926 |
|
Zadomowienie
|
z tego co pamiętam chyba Tamllin (?) mówiła o tym że wody najmocniej wyciekają w pozycji leżącej bo na stojąco lub siedząco główka dziecka może utrudniać wyciek.
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
martusia26 gratuluję wózia
![]() |
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- chyba jednak to wody,polozylam sie na plecach i wycieklo ze mnie i cale majktki na dupie mokre i poszlam do wc i juz troche wiecej sie lało. Chyba zbieram sie do szpitala |
|
|
|
|
#2930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uciekaj jak najszybciej
|
|
#2931 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratuluję nowego tygodnia Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale mnie pod żebrami piecze . tam jest głowa małej i czuję jakby mi jakieś tkanki porozrywała było, ale co tam idę karpatkę kończyć i pewnie zjem z połowę. resztę mogę dla Was zostawić. Alfabia ty masz rzut beretem do mnie. Zapraszam ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
|
|
#2932 |
|
Raczkowanie
|
Zielona to zmykaj do szpitala, lepiej to sprawdzić, nie ma co czekać
A ja zrobiłam obiad, posprzątałam, upiekłam sernik i miałam nadzieję na miłe popołudnie z mężusiem, a on mi dzwoni że musi zostać dłużej w pracy, najprawdopodobniej do 20, więc spędzam popołudnie sama przed kompem |
|
|
|
#2933 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile masz do Trzcianki? I też liczę na to że sprzedamy busa, już nawet z ceny zjadę, bo nam on zbędny całkowicie. Cytat:
Cytat:
A my jedziemy po zakupy budowlane
|
|||
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Po długiej nieobecności w końcu w domku jestem Do środy mam nakaz leżenia plackiem a wtedy zaczynamy już 37 tydzień więc niech się dzieje co chce. Fenoterol nadal przyjmuję mam odstawić właśnie około 37 tygodnia. Tak się cieszę że jestem już w domku. Wątek nadrobiłam,ale naskrobałyście przez ten czas ale udało się. Gratuluję Wszystkim szczęśliwym rozpakowanym mamusiom i ich dzidziusiom. Piękne dzieciaczki nam się rodzą
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu, zielona nie strasz że Ty już
matko te wiadomości mnie stresują.Ja dzisiaj ciągle śpie. W nocy spałam a po obiedzie gdzieś po 12tej sie położyłam i do teraz spałam z drobnymi przerwami. Dalej mi sie spać chce
|
|
|
|
#2936 |
|
Zadomowienie
|
Laski macie jakieś sprawdzone sposoby na pęknięte pięty kurde boli jak niewiem
|
#2937 |
|
Zadomowienie
|
zielona daj znac co i jak, przydaloby sie zeby jednak to nie byla pora malucha.
![]() kajaja a masz popekane az do "miesa", czy jak? doraznie moze nawet zwyklym kremem do rak posmaruj, czy nivea, jak nie masz typowego do stop i wskocz w skarpetki, moze cos pomoze
|
#2938 |
|
Zadomowienie
|
ojoj weszłam podczytać a tu Zielona chyba w szpitalu, oby okazało się, że to jednak nie wody, choć jak pisałam, moja pracownica z terminem ciut wcześniejszym od Zielonej już zaraz będzie dwa tygodnie po porodzie i z małą wszystko dobrze, tyle, że malutka jest, więc oby tutaj w razie porodu też wszystko dobrze się potoczyło a najlepiej niech synek siedzi w brzusiu jeszcze trochę
|
|
|
|
#2939 |
|
Wtajemniczenie
|
Sms od Zielonej:
Zostawili mnie w szpitalu bo przy badaniu dosc duzo wod ze mnie polecialo. Dostalam dexaven i zrobili mi ktg i morf. |
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
cześć laski
nie odzywam się bo nie mam zbyt wiele do powiedzenia u nas nadal bez zmian, a nie może zmiana jest - odpuściłam sobie leżenie plackiem bo już nie dałam rady wszystko mnie bolało i zero sił, doszło do tego, że po ścianach szłam do wc bo nogi jak z waty w domu nic nie robię, poleguję często, ale też dużo siedzę z wyciągniętymi kopytami skurczy nie ma, więc chyba wsio dobrze wizyta dopiero 3IX mała sie wierci, rozpycha i sprawia mi ból dzisiaj mnie dopadł ból zęba przeraźliwy a nic się z nim zrobić nie da, bo jest do wyrwania, a najpierw muszę go prześwietlić więc d.pa zbita i muszę sobie jakoś radzić...łykłam apap i tż mi kupił dentosept, niby pomaga ale i tak boliWidzę (tzn. czytam, bo nie mam jak zobaczyć) nowe wątkowe dzieciaczki Zielona - trzymam kciuki, Ty tylko kilka dni przede mną masz tp., więc przeżywam z Tobą...jesteś pod opieką, wszystko dobrze będzie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:14.

śliczne maleństwo
tak bardzo chciałabym juz urodzic i miec moja malutka w domku

czyli wkraczamy w 34

. Mam nadzieję, że żadna rura nie pęknięta i wszystko inne też całe... Ja rzadko wyjeżdżam i stąd tak myślę o tym.
Też już chciałabym mieć to z głowy i móc powiedzieć - że pierwszy rok magisterki za mną
. Współczuję nocy. A to nie było tak, ze lepiej na lewym boku spać?
. Ale masz rację te maleństwo wszystko wynagrodzi.
. tam jest głowa małej i czuję jakby mi jakieś tkanki porozrywała
było, ale co tam idę karpatkę kończyć i pewnie zjem z połowę. resztę mogę dla Was zostawić. Alfabia ty masz rzut beretem do mnie. Zapraszam
matko te wiadomości mnie stresują.

dzisiaj mnie dopadł ból zęba przeraźliwy a nic się z nim zrobić nie da, bo jest do wyrwania, a najpierw muszę go prześwietlić więc d.pa zbita i muszę sobie jakoś radzić...łykłam apap i tż mi kupił dentosept, niby pomaga ale i tak boli