Wrześniówki cz. II - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-25, 08:05   #2731
sloneczko740
Rozeznanie

Dot.: Wrześniówki cz. II

dzisiaj idę na poszukiwania sukienki na poprawiny.. ehm ciekawe czy coś znajdę
trzymajcie mocno kciuki
sloneczko740 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 08:48   #2732
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Dziewczyny nie mogę uwierzyć, że za tydzień o tej porze będę szła do fryzjera na ślubne czesanie... A dzisiaj do pracy muszę

Myślicie, że mogę mieć na ślubie paznokcie pomalowane na fioletowo? Mam fioletowy makijaż, najprawdopodobniej fioletowe kwiaty (jeśli tylko uda się je zamówić) więc może ładnie by było?
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 09:07   #2733
qmpela86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość

Dziewczyny nie mogę uwierzyć, że za tydzień o tej porze będę szła do fryzjera na ślubne czesanie... A dzisiaj do pracy muszę

Myślicie, że mogę mieć na ślubie paznokcie pomalowane na fioletowo? Mam fioletowy makijaż, najprawdopodobniej fioletowe kwiaty (jeśli tylko uda się je zamówić) więc może ładnie by było?
JA też nie mogę w to uwierzyć! Ciągle było tak daleko do weselicha i nagle zrobiło się tak bliziutko!!! Dużo wam jeszcze zostało do załatwienia?

My już sporo rzeczy do przodu mamy na szczęście.. Jeszcze zostało nam:

- kosze upominkowe dla rodziców
- kupić piwo na poprawiny
- ustalić dziś ostateczne detale na sali
- ustalić zabawy z zespołem
- zawieźć rzeczy na salę, rozłożyć winietki
- kupić biużuterie na poprawiny

I wybraliśmy piosenkę! W końcu będzie Farna "Nie przegap".

Dłuuuuuugo sie zastnanawialiśmy i w końcu padło na nią

Dziewczyny to już tak niedługo!
Stary 2012-08-25, 09:11   #2734
(t)asia
Zadomowienie

Słoneczko
Ja po poprawinową miałam jechać jak przyjdą buty ślubne, żeby ewentualnie je dopasować, ale jakoś nie dzwonią z tymi butkami...Z resztą na poprawiny będę chyba chciała niziutkie, żeby móc się bawić po poprzedniej nocy.
Karolcia ja będę miała klasyczne. Moje zdanie jest takie- co za dużo to nie zdrowo. Jeśli uważasz, że będziesz się dobrze czuła z fioletowymi, to się nie wahaj. Ja bym jednak postawiła na klasyczne z fioletowym akcentem jeśli już, albo klasyczne.
qmpela no bliziutko bliziutko. Fajnie macie. Ja jeszcze 35 dni =)

My na weselu mamy swoich kucharzy. Zatem całe jedzonko kupujemy sami. Teściowa załatwiła przyprawy i inne "sypkie" produkty. Także zaczynam zauważać że ten dzień się zbliża... =)

Wiecie co, do mnie nie dociera że to wszystko trzeba już załatwiać, i że ślub za miesiąc... Wydaje mi się że "jeszcze zdążę" a tu czas leci...

Edytowane przez (t)asia
Czas edycji: 2012-08-25 o 09:16
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 09:30   #2735
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

tasia, chcę jasnofioletowe ja myślałam nawet nad czerwienią bo kocham takie paznokcie, ale mi nie pasuje do niczego... a na codzień poza czerwienią noszę raczej ciemne paznokcie, podoba mi się francuski też ale nie na moich paznokciach a tipsów nie chcę więc będą chyba jednak moja naturalne fioletowe

qmpela, ja muszę dokończyć winietki, kosze dla rodziców już skompletowaliśmy, trzeba je tylko obłożyć folią prezentową i dodać kokardę a poza tym to mamy w sumie takie ostatnie ustalenia ze wszytskimi, z fotografem, kamerzystą, zespołami itp więc drobnostki
ale będę jeszcze zabierała się za karteczki z osobistymi podziękowaniami dla naszej obsługi wesela (mamy wszystkich naprawdę kochanych ludzi, z którymi wszystko można dogadać) i będę to wkładała do kopert razem z pieniążkami podejrzewam, że niby drobnostki, ale tygodnia mi braknie
Stary 2012-08-25, 10:15   #2736
qmpela86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Słoneczko
Ja po poprawinową miałam jechać jak przyjdą buty ślubne, żeby ewentualnie je dopasować, ale jakoś nie dzwonią z tymi butkami...Z resztą na poprawiny będę chyba chciała niziutkie, żeby móc się bawić po poprzedniej nocy.
Karolcia ja będę miała klasyczne. Moje zdanie jest takie- co za dużo to nie zdrowo. Jeśli uważasz, że będziesz się dobrze czuła z fioletowymi, to się nie wahaj. Ja bym jednak postawiła na klasyczne z fioletowym akcentem jeśli już, albo klasyczne.
qmpela no bliziutko bliziutko. Fajnie macie. Ja jeszcze 35 dni =)

My na weselu mamy swoich kucharzy. Zatem całe jedzonko kupujemy sami. Teściowa załatwiła przyprawy i inne "sypkie" produkty. Także zaczynam zauważać że ten dzień się zbliża... =)

Wiecie co, do mnie nie dociera że to wszystko trzeba już załatwiać, i że ślub za miesiąc... Wydaje mi się że "jeszcze zdążę" a tu czas leci...
No nie wiem czy tak fajnie.. ja się zaczynam stresować

A Tobie te 35 dni zobaczysz jak szybko zleci

Cytat:
tasia, chcę jasnofioletowe ja myślałam nawet nad czerwienią bo kocham takie paznokcie, ale mi nie pasuje do niczego... a na codzień poza czerwienią noszę raczej ciemne paznokcie, podoba mi się francuski też ale nie na moich paznokciach a tipsów nie chcę więc będą chyba jednak moja naturalne fioletowe

qmpela, ja muszę dokończyć winietki, kosze dla rodziców już skompletowaliśmy, trzeba je tylko obłożyć folią prezentową i dodać kokardę a poza tym to mamy w sumie takie ostatnie ustalenia ze wszytskimi, z fotografem, kamerzystą, zespołami itp więc drobnostki
ale będę jeszcze zabierała się za karteczki z osobistymi podziękowaniami dla naszej obsługi wesela (mamy wszystkich naprawdę kochanych ludzi, z którymi wszystko można dogadać) i będę to wkładała do kopert razem z pieniążkami podejrzewam, że niby drobnostki, ale tygodnia mi braknie
Myślę że fiolet na pazurkach będzie fajnie wyglądał. Ja sama chciałam różowe paznokcie ale nie wiedziałam czy będą pasować na drugi dzień - w sumie teraz wiem że by pasowaly ale juz się zdecydowałam na french

Z tymi drobnostkami to tak jest że się wydaje mało ale motania się dużo... A do tego do środy ja pracuje, pon farbowanie u fryzjera, wt przedluzanie rzęs no i czasu zostanie baaaardzo mało

Ale już się nie mogę doczekać jak założę moją suknię
Stary 2012-08-25, 11:06   #2737
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:

jasne że tak ja będę miała czerwone
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-25, 15:26   #2738
diabelnie_anielska
Przyczajenie

Kochane wrześniówki,

ślub mam 22 września. Potrzebuję pomocy co do dodatków do mojej sukni, bo sama już mam mętlik w głowie. Moja suknia to Morilee 4901: http://www.morilee.com/bridals/blu/4901.
prawdopodobnie założę bransoletkę i delikatne kolczyki które zaproponowała mi Pani w salonie jednak nie mam pojęcia co założyć na wierzch. Marzył mi się sweterek jaki miała Kate Middleton na weselu jednak nie mogłam nigdzie takiego namierzyć. Znalazłam zatem coś takiego: http://allegro.pl/sweter-sweterek-ko...581352598.html.
co o tym myślicie?
jakoś standardowe satynowe bolerka do mnie nie przemawiają.. ew wezmę bolerko tiulowe ale bez zachwytu...

Poradzicie coś?

Edytowane przez diabelnie_anielska
Czas edycji: 2012-08-25 o 15:31
diabelnie_anielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 19:30   #2739
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diabelnie_anielska Pokaż wiadomość
Kochane wrześniówki,

ślub mam 22 września. Potrzebuję pomocy co do dodatków do mojej sukni, bo sama już mam mętlik w głowie. Moja suknia to Morilee 4901: http://www.morilee.com/bridals/blu/4901.
prawdopodobnie założę bransoletkę i delikatne kolczyki które zaproponowała mi Pani w salonie jednak nie mam pojęcia co założyć na wierzch. Marzył mi się sweterek jaki miała Kate Middleton na weselu jednak nie mogłam nigdzie takiego namierzyć. Znalazłam zatem coś takiego: http://allegro.pl/sweter-sweterek-ko...581352598.html.
co o tym myślicie?
jakoś standardowe satynowe bolerka do mnie nie przemawiają.. ew wezmę bolerko tiulowe ale bez zachwytu...

Poradzicie coś?
sorki ale jak dla mnie sweter koszmarny i na pewno nie na ślub
może jakaś etola?
Stary 2012-08-25, 21:08   #2740
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

zgadzam się z agacią, ten sweterek jest bardzo kiepskim pomysłem...

qmpela, ja na szczęście urlop mam od poniedziałku więc będę miała trochę więcej czasu
Stary 2012-08-26, 08:08   #2741
diabelnie_anielska
Przyczajenie

tylko, że czy w etoli nie będzie mi za zimno? jestem raczej ciepłolubna a końcówka września może być już chłodna... a co myślicie o tiulowym bolerku?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-26, 08:15   #2742
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
tylko, że czy w etoli nie będzie mi za zimno? jestem raczej ciepłolubna a końcówka września może być już chłodna... a co myślicie o tiulowym bolerku?
ja jestem za, takie całkiem proste czy z dodatkiem np koronki?
http://moda.allegro.pl/bolerko-slubn...576963479.html
albo z organtyny http://moda.allegro.pl/bolerko-slubn...576963488.html
lub zwykłe http://moda.allegro.pl/bolerko-slubn...578594058.html
Stary 2012-08-26, 08:23   #2743
diabelnie_anielska
Przyczajenie

myślałam nad czymś w stylu tego z koronki jednak - bez koronki na biuście suknia ma pióra i nie chcę żeby one zniknęły przez dodanie koronki..

dziękuję baaaardzo za pomoc
Stary 2012-08-26, 08:25   #2744
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
myślałam nad czymś w stylu tego z koronki jednak - bez koronki na biuście suknia ma pióra i nie chcę żeby one zniknęły przez dodanie koronki..

dziękuję baaaardzo za pomoc
sa takie czyściutkie na all http://moda.allegro.pl/bolerko-slubn...578594075.html

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2012-08-26 o 08:26
Stary 2012-08-26, 08:55   #2745
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
Kochane wrześniówki,

co o tym myślicie?

Poradzicie coś?
Suknia jest Prosta a jednak piórka dodają jej pazurka =) Uwielbiam takie.
Co do samego bolerka. Nie masz koronek na sukni, więc takie bolerko jak dla mnie odpada. Powinno być gładkie i zasłaniające tylko ramiona, żeby te piórka nie były zasłonięte.
Kiedyś chyba wklejałam linka z różnymi bolerkami
http://www.bialeinspiracje.pl/?tag=bolerka
Jak tam popatrzysz to są też posty z bolerkami.

Ja bym stawiała na zupełnie gładkie, pierwsze pod tym różowym =) Tylko ono jest połyskujące, więc musiałabym dobrać materiał inny. Ja będę szyła u miejscowej krawcowej właśnie takie bo też nie mogłam znaleźć nic interesującego.

Sweterki do mnie nie przemawiają. Na sesje ok, ale do kościoła nie bardzo.

TŻ wraca we wtorek. Może w końcu kupimy mu garnitur bo przecież nawet skarpetek nie ma =) I pójdziemy do księdza formalności dokończyć.
Dziewczyny z 1.09 za tydzień o tej porze będziecie już mężatkami!!!
Ależ to zleciało...

A na wątku coraz ciszej... ja nie wiem jak to się dzieje. Powinno być na odwrót!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-26, 09:44   #2746
XxMartaxX
Raczkowanie

Wszystkie zajęte przygotowaniami- widze po sobie

Ja mam jeszcze więcej o załatwiania bo nie wynajmuję sali i nie płacę od osoby, tylko wynajęłam samą salę i wszystko sama załatwiam-obsługę, kucharza, zamawiam produkty itd. Mam już listę zakupów na której m.in. 50 czekolad
XxMartaxX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 10:06   #2747
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxMartaxX Pokaż wiadomość
Wszystkie zajęte przygotowaniami- widze po sobie

Ja mam jeszcze więcej o załatwiania bo nie wynajmuję sali i nie płacę od osoby, tylko wynajęłam samą salę i wszystko sama załatwiam-obsługę, kucharza, zamawiam produkty itd. Mam już listę zakupów na której m.in. 50 czekolad
ja bym nie dała rady

POMOCY: za tydzień muszę powiedzieć fotografowi co chcę
a ja nie mam żadnych pomysłów na sesję
Stary 2012-08-26, 10:31   #2748
(t)asia
Zadomowienie

Marta ja też tak mam. Swoja kucharka i cała obsługa =) Rodzina piecze mi ciasta . Także wiem o czym mówisz =)

Agacia ja mam w gratisie sesje narzeczeńską. I przed ślubem mięliśmy kręcić filmik na wstęp do płyty. Wszystko jednak wskazuje na to, że nie zdążymy ani z tym ani z tym.
Jeśli się jednak uda to chciałabym sesję na quadach. Niestety oboje nie nadajemy się na sesje nad morzem... jakieś spacery za rączkę...to nie w naszym stylu. Ale nie wiem czy fotograf nas nie zmusi =))
Filmik chciałabym jakiś śmieszny też. Może kamerzysta coś wymyśli. Mam nadzieję że nie będzie kazał robić żadnych list piosenek na płytę, bo jest mi to zupełnie obojętne... Ma być ładne i już.

Agacia, a wy co lubicie robić? Może macie w swoim mieście jakieś ciekawe miejsce. Fotograf się na tym zna więc na pewno wam podpowie gdzie wychodzą ładne foty.
Stary 2012-08-26, 10:48   #2749
agacia_cz
Zadomowienie

właśnie u nas nic nie ma w małym miasteczku mieszkamy, a hobby tez żadnego nie mamy masakra..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-26, 12:00   #2750
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Witam
Kurczę nie mam czasu nawet do Was zajrzeć dziś zaraz się pakuję i wybywam znów zaczynam się denerwować , że przez te wyjazdy nie uda mi się załatwić wszytskich spraw ....
Do tego jak wrócę zawsze kłócę się z rodzicami i dziś odebrałam mój welon i jest tragiczny
i zamówiłam sobie taki http://allegro.pl/welon-kolo-85-65-m...539375769.html
męczą mnie już te wyjazdy

Kasiu życzę Ci wszystkiego najlepszego na nowej drodzę życia i super imprezy !!!!!
Stary 2012-08-26, 14:15   #2751
qmpela86
Raczkowanie

Cytat:
zgadzam się z agacią, ten sweterek jest bardzo kiepskim pomysłem...

qmpela, ja na szczęście urlop mam od poniedziałku więc będę miała trochę więcej czasu
zazdroszczę

Cytat:
Kochane wrześniówki,

co o tym myślicie?

Poradzicie coś?
A może jak jesteś takim zmarzluchem to jakieś futerko? Ja np. niezbyt lubię no ale jak masz marznąć to może coś takiego?

http://moda.allegro.pl/szykowna-etol...554363518.html

http://moda.allegro.pl/bolerko-krotk...567224383.html

Bo ten sweterek to nie
Stary 2012-08-26, 15:14   #2752
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

no dziewczyny wrzesień tuż tuż życzę nie tylko tym z 1 ale wszystkim PMkom aby ten dzień był udany na milion procent i żebyście zawsze były szczęśliwe tak jak tego jedynego dnia

w sobotę ślub a do mnie jeszcze nic nie dociera wczoraj spędziłam z Tż ostatnią panieńskokawalerską sobotę mam pyt. czy szykujecie jakieś specjalne prezenty dla swoich świeżo upieczonych mężów? doradzicie coś?
Stary 2012-08-26, 17:04   #2753
XxMartaxX
Raczkowanie

(t)asia- no to napewno mnie rozumiesz sama sobie tort zrobie

My jedziemy na sesję zdjęciową nad jezioro i na taką góre co jest cudowna panorama na jezioro i lasy Puścimy sobie stamtąd lampiona
XxMartaxX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 17:16   #2754
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
no dziewczyny wrzesień tuż tuż życzę nie tylko tym z 1 ale wszystkim PMkom aby ten dzień był udany na milion procent i żebyście zawsze były szczęśliwe tak jak tego jedynego dnia

w sobotę ślub a do mnie jeszcze nic nie dociera wczoraj spędziłam z Tż ostatnią panieńskokawalerską sobotę mam pyt. czy szykujecie jakieś specjalne prezenty dla swoich świeżo upieczonych mężów? doradzicie coś?
ja kupuję mojemu akwarium 150l z całym sprzętem
Stary 2012-08-26, 18:43   #2755
Garadiela
Zadomowienie

A my wlasnie zalatwilismy sobie przepieknego czerownego VW Garbusa do slubu JESTEM PRZESZCZESLIWA
To bylo moje marzenie jechac tym autem Laleczka nie samochod:love :

https://wizaz.pl/Mikroreklama
Garadiela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 21:36   #2756
Perelka 1985
Raczkowanie

Wklejam wreszcie zestawienie na 14 dni przed ślubem, trochę mi się zeszło
Rzeczy już załatwione
1.Suknia wisi już w domku
2.Pończochy samonośne 2 pary
3.Bielizna
4.Welon
5.Buty
6.Biżuteria
7.Bolerko
8. Stroik na włosy z żywych kwiatów

Pan Mlody
1.Ubranie
2.Buty
3.Bielizna, skarpetki
4.Koszula
5.Spinki (brak jeszcze spinki do krawata)
6.Krawat
7.Pasek

Kościół
Wszystko załatwione, została tylko jedna spowiedź przedślubna

Restauracja
1.menu ustalone
2.tort zamówiony
zostało zawieźć tuż przed ślubem alkohol (wcześniej muszę go ubrać w podwiązki i krawaty) i chlebek

Kwiaty
1.Bukiety
2.butonierki
3.Kwiatki dla rodziców na podziekowania

Muzyka
1. Piosenka na pierwszy taniec George Benson- Nothing's gonna change my love for you
2. Dla rodziców Anna Jantar- Radość najpiękniejszych lat
3. Przy muzyce do tortu niestety mam dylemat

Kosmetyka
1.Paznokietki umówione
2. makijaż umówiony
3.Regulacja i henna brwi do zrobienia

Obrączki
1. Wybrane i wygrawerowane są

Dekoracje:
1. Tuby strzelające są

Fotograf (muszę do niego zadzwonić bo milczy DJ jest

Na razie to tyle, wiem że to jeszcze nie wszystko ale po dzisiejszym dniu padam na twarz. Wkrótce wstawię więcej
Perelka 1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 08:31   #2757
sloneczko740
Rozeznanie

hej dziewczyny

dziękuję za trzymanie kciuków kupiłam sobie kieckę na przywitanie gości i poprawiny (dla zrozumienia kupiłam jedną sukienkę) i kupiłam odrazu buciki do tego:P .. niestety nie mam zdjęcia bo mój tel. się zepsół i nie mam jak potem zrzucić na kompa foto ehm... sukienka jes koloru beżowego takiego ciemniejszego z połączeniem złotego:P jest śliczna i buciki beżowe ciemne łączone z jasnym beżem ...

dzisiaj musimy iśc do spowiedzi bo jutro mamy spotkanie z księdzem i musimy być po spowiedzi a tu lipa:P

witaj Iwonko dawno sie nie odzywałaś.. tęsknie.. ehm
Stary 2012-08-27, 08:59   #2758
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

za sukienkę i buty

dziewczyny, jest mi smutno - 1 września ma padać deszcz i ma być 14 stopni
Stary 2012-08-27, 09:06   #2759
sloneczko740
Rozeznanie

Cytat:
za sukienkę i buty

dziewczyny, jest mi smutno - 1 września ma padać deszcz i ma być 14 stopni
wystaw buty na parapet podobno pomaga:P ja cały czas mam wystawione zobaczę jak pogoda się sprawdzi 29 września
Stary 2012-08-27, 10:33   #2760
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

hej dziewczyny
przepraszam że się nie odzywałam ale byłam 2 tygodnie na wakacjach bez internetu.
Jak tam nastroje i przygotowania?
Ja od dziś muszę się ostro za wszystko zabrać, bo sporo się zebrało
Postaram się was nadrobić bo jestem strasznie ciekawa co tu się działo u was
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości