|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
jak co niedzielę - rosół, a potem kluski śląskie, rolady i kapusta czerwona
ale moja mama z rwą kulszową ledwo chodzi, więc co niedzielę ktoś jej pomaga, zazwyczaj mój M ale w tygodniu ustaliliśmy że tym razem ja pomagam, póki jeszcze mam jak ![]() perełko weź nospę i się połóż, staraj się jak najwięcej odpoczywać. A do 19 jak nie przejdzie to jedźcie. Pamiętaj że nie musisz wyrazić zgody na oddział, chociaż to by było najlepsze rozwiązanie. Niech Ci dadzą coś przeciwbólowego a jutro biegiem do lekarza! Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-08-26 o 11:00 |
|
|
|
#2162 |
|
Zadomowienie
|
Dxzis jade moj szpital obejrzec i pogadac co i jak
![]()
|
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
heey kochane!!
AnnaEf i Peperonik - ślicznie wyglądacie!!! gratuluję wszystkich nowo rozpoczętych tygodniA ja jakoś ostatnio nie potrafię znaleźć czasu na wizaż Eh i zaczęły mnie męczyć skurcze łydek w nocy ała
|
#2164 |
|
Rozeznanie
|
Perełko Landi ma rację. Nie musisz iść do szpitala, niech Ci doraźnie pomogą na pogotowiu, jeśli nie przejdzieto wieczorem pojedziesz jeszcze raz, niech Cię wtedy kładą. Swoją drogą w drodze powrotnej z wakacji przejeżdzałam przez Czarnków koło Poznania i tak sobie pomyślałam o Tobie
To Twój Czarnków?---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Immortal też mam straszne skurcze za każdym razem pomyśl o mnie będzie nam raźniej
|
|
|
|
#2165 |
|
Zadomowienie
|
Landi a ty juz wiesz czy bedziesz miala 1 czy 2 dzieci??
|
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
muminku w środę mam dopiero wizytę i się dowiem kiedy będzie USG
|
|
|
|
#2167 |
|
Zadomowienie
|
aha,to stresa masz pewnie,trzymam kciuki,ja mam jutro badanko,ciekawa jestem ile już mają moje"malenstwa"
|
|
|
|
#2168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas co roku drogi do remontu przez to, ze to ogólnopolska trasa nad morze i do Niemiec---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Uciekam bo nie dam rady wysiedziec jak by co to dam znac wieczorem co i jak a jak by mnie chcieli zostawic na oddziale to wysle sms-a do AnnyF albo Landi.
|
|
|
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
Ok kochane zmykam do mamy, jeszcze szybką kawkę wypiję i będę kulać kluchy
![]() popołudniu chyba jadę do jakiejś babki, odda za darmo dwie paczki pampersów dla maluszka, jedne oryginalne pampers a drugie dada ![]() buziaki, później zajrzę
|
|
|
|
#2170 |
|
Rozeznanie
|
Ehehe
czyli, że przyczyniłam się do powstania dziur u Was? sorry a swoją drogą to odniosłam wrazenie, ze Czarnków to takie jakieś fajne miasteczko
|
|
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogę przyjechać? ![]() ![]() ![]() nam coś kluski śląskie nie wychodzą - nie wiem czy to ziemniaki, czy ta ichniejsza mąka ziemniaczana jakaś nie taka jak być powinna.. jutro mamy gości i myślałam, że zrobie gulaszyk (tzn mój tż zrobi) - a ja bym zajęła się kluskami, ale boję się wpadki przy gościach. Zamiast kapusty buraczki będą po prostu ze słoiczka - trudno A ja dziś na obiad mam panierowane krewetki (opróżniamy zamrażarkę )
|
|
#2172 |
|
Rozeznanie
|
Raaany wszyscy o obiadach mówią
to idę robić rosołek. Dobrze, ze chociaż schab na pieczeń już przygotowałam
|
|
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż mąka też ma duży wpływ na jakość klusek, kiedyś kupiłam jakąś tańszą mąkę i zrobiłam kluski, to były jak kamienie, wszystko poszło do kosza a na obiadek przyjeżdżaj, będzie coś około 150 klusek więc się załapiesz
|
|
|
|
|
#2174 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() a odwiedzin sobie nie życzę i mam nadzieję że mąż tego dopilnuje ![]() ![]() Cytat:
bywa że siedzę i tak zaczyna pęcherz cisnąć iż mam wrażenie że osikam się w ciągu sekundy ![]() wczoraj zrobiłam przed wyjazdem a po 2okm mąż musiał na gwałt na stacji stawać tak bolało ![]() potem przechodzi, potem dopada mnie znowu, a w nocy bardzo często ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2012-08-26 o 11:27 |
||||||
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nam wychodzą właśnie takie bardziej rozlatujące się - przed gotowaniem ładnie się 'kulają' i trzymają się kupy - ale w wodzie robią się jak gąbka. Wiem, że nie rozgotowuje, bo czasami nawet jak wyjmę chwilę wcześniej to surowe w środku - więc to pewnie ziemniaki.. no nic - potrenuję najpierw różne kombinacje zanim znajdę przyczynę - jak mi się uda w końcu zrobić idealne kluski - mogę gości zapraszać ![]() 150 klusek? wow! to macie chyba jakiś zjazd rodzinny, co?
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
tak w ogóle to witam
wczoraj dzień z rodziną męża spędziliśmy - jedna kuzynka, druga kuzynka, chrzestny po 1-szej byliśmy w domu ![]() dostałam 4 pudełka ciuszków na 0-3 miesiące jak mąż przyniesie z auta to przejrzę co mi się przyda ![]() do tego 2 bluzeczki i jeansy ciążowe ![]() zakupy też nam się udały - mamy w końcu stoliczek do kawy a ja tunikę na imprezę i nową torebkę
|
|
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
podczytuje Was czasem, ale jakoś nie mam czasu na pisanie... Micia przykro mi z powodu córeczki kuzynki straszna tragedia ![]() Cytat:
u mnie w rodzinie nie ma zwyczaju odwiedzin w szpitalu, wrecz mnie dziwi jak piszecie o jakichś tłumach i wycieczkach za to jak przyjade z maluszkiem do domu to pewnie każdy przyjdzie go zobaczyć
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane
nadrobilam ale szczerze nie wiem cooo komu pisac glowa mi dzis peka porpstu my juz po kosciele zaraz bedzie obiadek tz z corcia spi a ja szukam sukienki na to wesele i dalej ni cnie moge znalez a tu zleci szybciutko juz prawie wrzesien wiec miesiac zostal noi w tym tyg malujemy kuhchnie bo meble juz robione
|
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
weronika mnie dzisiaj też głowa boli, chyba taki dzien....
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pochwal się tuniką i torebką
|
|
#2181 | ||
|
Zadomowienie
|
Powodzenia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I dobrze że posłuchałaś dziewczyn. Zdecydowanie też poradziłabym jazdę na IP.
|
||
|
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki powiedzcie mi szczerze jakie sa te meble z ikei nie rozpadnie sie mi to zaraz bo do najlblizej mam ponad 200 km wiec nie oplaca sie jechac a upatrzylam dla gabi bo doszlismy do wniosku ze kupujemy jej duzzze lozko i chce juz takie meble dla doroslych o ile tz wyrazi na nie zgode zaraz wam pokaze o jaki mi hcodzi
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi lekarz poradził na skurcze łydek w nocy brać Magne B6 lub Aspargin. Ale oczywiście jak już wiedziałam co mogę brać to mi przeszły i od tamtej pory nie miałam. A były masakryczne ![]() Weronika - my mamy łóżko z ikei i jakiś kilka pułek. Nie rozpadną się spokojnie. Co prawda łóżko już trochę przeszło i nam deseczki w dwóch miejscach od spodu poszły ale spokojnie - dość wytrzymałe są. A to co pokazałaś wygląda dużo solidniej.
|
|
|
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
boze ja oszaleje z ta przpeorwadzka zliczam i zliczam i oczywiscie nam braknie nie ma cooo
|
|
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem na chwilę w małej przerwie
![]() 150 klusek to u nas norma, bo robimy w sumie takie mniejsze niż powinny być jak wychodzi coś koło 150 klusek to zostaje nawet na jutro ![]() Weronika co do mebli z ikei to ja mam wiekszosc stamtad dwa stoły, stolik pod telewizor, fotele, łóżeczko dla dziecka też bede mieć z Ikei... Nic Ci się nie rozpadnie jak dobrze poskręcasz moja siostra ma łóżeczko dla syna z ikei to co my mamy dostac i juz trzeci rok sluzy. A mebelki tez ma z ikei, i jest nimi zachwycona - pojemne, lekkie przy przemeblowaniu i estetyczne a do tego za niewielkie pieniądze ja jestem ikeą oczarowana, wszyscy mówili że to taka tandeta bo tak tanio, a tak na prawdę oszczędzasz dzięki temu, że sama skręcasz a jakościowo nieraz są lepsze niż jakieś meble z Black red white np.My kupilismy sypialnie wlasnie w BRW i żałujemy że nie pojechalismy do ikei. po 1 zaoszczedzilibysmy spooro, a po 2 łóżko już kilka razy nam się dosłownie złamało! kilka nocy musieliśmy spać na samym materacu |
|
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
proszę
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Tunika - przepiękna - bardzo mi się podoba
Torebka nie w moim stylu, ale muszę przyznać, że ładna ![]() Ja właśnie stwierdziłam, że nie mam się w co ubrać (a raczej w mało co ) ![]() Tylko tak na 2 miesiące głupio mi kupować ciążowe ciuchy - tzn jakies tak mam - chodzi mi o więcej tych ciuchów..
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam teraz kilka okazji - urodziny babci i koleżanki, imieniny mamy i w czymś muszę wystąpić ![]() ja też nie chciałabym wydawać nie wiadomo ile kasy - lato przechodziłam w leginsach i alladynkach plus kilka tunik na jesień dostałam jeansy od kuzynki teraz i za 2 tygodnie ma mi jeszcze coś poszukać ![]() a właśnie przeglądam sobie ciuszki używane na all - może coś trafię
|
|
|
|
|
#2190 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A za Ciebie Kochana Będzie dobrze ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
Dzisiaj rano pierwszy raz w życiu złapał mnie skurcz łydki! Ale ból ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
Do nowego mieszkania też kupujemy z Ikei, łącznie z kuchnią |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

ale moja mama z rwą kulszową ledwo chodzi, więc co niedzielę ktoś jej pomaga, zazwyczaj mój M ale w tygodniu ustaliliśmy że tym razem ja pomagam, póki jeszcze mam jak 
gratuluję wszystkich nowo rozpoczętych tygodni

Będzie dobrze