|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX
Fajne te Wasze czworonogi.
W lipcu minęły 3 lata od kiedy go uśpiliśmy. Był z nami 13 lat i już mocno chorował, więc nie było innego wyjścia. Wszyscy za nim ryczeliśmy i stwierdziliśmy, że straszna jest taka rozłąka i nie chcemy nowego psa. Mamy za to 4 koty. ![]() Kupiłam dzisiaj po pracy dwie koszule z krótkim rękawkiem w Carry.
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Słodziaśne psiaki
![]() Mnie w temacie zwierzaków spotkała właśnie przedziwna historia. Wczoraj po południu pojawiła się na podwórzu koło mojego bloku mała, może trzymiesięczna, kotka Tymczasem przed 14 kotka zniknęła. Około 15:30 wyjechałam na weekend do TŻ, zaglądając wpierw pod auto, czy kociaka nie rozjadę. Stanęłam pod jego blokiem, po kilku minutach słyszę gdzieś "miauuuu". TŻ potwierdził, że on też i za chwilę mówi, że kot miauczy pod samochodem obok mojego. Patrzę, a tam wyskakuje kotek wypisz-wymaluj ten "mój" lidzbarski Pasuje rysopis, płeć, wszystko! Rozgląda się, biega i miauka. Ja już przerażona, że niechcący porwałam kotkę... TŻ próbuje mi wmówić, ze to niemożliwe, by kot przejechał się pod maską godzinę i był ani draśnięty. Dzwonię do mamy - kotki nie widać nigdzie od 14 ![]() Zaraz kotką zainteresowały się okoliczne dzieci i praktycznie całe popołudnie bawiły się z nią za budynkiem. Potem kotki już nie widziałam. Mam ogromną nadzieję, iż znalazła przytulny kąt w domu któregoś z nich , bom obeszła po zmroku okolicę kiciając, z wędliną w kieszeni, żeby ewentualnie nakarmić porzuconego przez nie zwierzaka.Mam nadzieję, że zasnę... Mama natomiast wysnuła teorię, jakoby może kotka u nas pojawiła się w podobny sposób: pod spodem auta jakiegoś petenta pobliskiego MOPSu
|
|
|
|
#2073 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To żbik, wlazł pod maskę żeby się ogrzać, jak tata nocował w jakiejś leśniczówce, nie wylazł na czas, przejechał z Tatą pół Polski i trafił do nas - wszystko jest możliwe
|
|
|
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Hm, to szkoda, bo w sumie mogłabym zrobić jedynie odlewki zapachów z YR. A poza tym i tak nie mam atomków
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36119309]To i ja mojego pokażę
![]() Najgłupszy pies świata [/QUOTE]Uwielbiam Spaniele
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 2 zużycia: Lactacyd oraz pasta meridol. To chyba ostatnie zużycia w sierpniu.
|
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36119309]To i ja mojego pokażę
![]() Najgłupszy pies świata [/QUOTE]Pluszak
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
Piekne psiaki!!!
Ja mam labradora, jak pewnie wiecie Jogusia ![]() Uwielbiam zwierzeta, tez dokarmiam tu miejscowe kotki, nieraz odchowalam porzucone kilkudniowe ![]() mama mowi ze z powolania to powinnam byc weterynarzem ale niestety jestem za miekka na operacje itp i strasznie bym to wszystko przezywala Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2012-08-26 o 11:16 |
|
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
cuciola orlica piekne psiaki
|
|
|
|
#2080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jesteś już którąś taką osobą na wątku, oby za niedługo nie był tu odwyk ciuchowy ![]() Niezła historia! Ale z tego, co wiem, to możliwe jest takie przejechanie kawałka drogi z kotem pod maską. Wiemy, wiemy Uwielbiam labradory Może kiedyś będę mieć swojego ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Księżniczko, przeczytałam na Twoim blogu recenzję różu Essence z serii Miami Roller Girl. Kiedy go kupiłaś? Czy to jest nowa limitka? Z Natury czy Rossa?
Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2012-08-26 o 13:40 |
||
|
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to tz zawsze mial psa i dla niego to nie byl problem zeby mi go sprawic |
|
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam sobie za to na promocji za 5zł z jakimś groszem 2 lakiery pękające Lovely - złoty i srebrny. W pierwszych testach na szybko są OK
|
|
|
|
|
#2083 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) kolorystyka, a 22 zł nie jest zawrotną kwotą za 6 pełnowymiarowych kosmetyków kolorowych. Moim zdaniem nawet jak z 2-3 się nie trafi (chociaż mnie zawsze pasowały Śliczny Cytat:
Cytat:
![]() O dobrze, że mi przypomniałaś. Muszę kupić czarny pękacz, bo skończył mi się już dawno z Isa Dory, a często go potrzebuję. |
|||
|
|
|
#2084 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zajrzę jutro/pojutrze do mojego, może jeszcze został róż jakimś cudem ![]() Ja mam czarny z IsaDory, ale użyłam ze dwa razy i jakoś efekt mnie nie powalił Cytat:
Widziałam konkurs, ale myślałam, że tylko inne blogerki mogą wziąć udział ![]() Ja Ci wyślę mój kochana Tylko podeślij mi adres na PW, bo koperty po Amorku już nie mam |
|||
|
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja tak niewyraźnie piszę? W poście nic nie ma o tym, że tylko blogerki w tym biorą udział ![]() Zaraz wyślę adres, dzięki |
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po prostu nawet nie czytałam opisu konkursu, bo od razu wyszłam z założenia, że to tylko dla blogerek |
|
|
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam właśnie aktualizacje w moim spisie pielęgnacji: Szampony: 5 Odżywki i maski do włosów: 5 Płukanki do włosów: 3 (YR na zapas) Wcierki: 3 Spraye do włosów: 2 Stylizacja (pianki, lakiery, jedwabie): 10 Balsamy i masła do ciała: 9 Preparaty antycellulitowe i wyszczuplające: 4 Balsamy brązujące: 2 Preparaty do biustu: 1 Kremy do twarzy i szyi: 7 Toniki: 1 Żele i pianki do mycia twarzy: 2 Płyny dwufazowe: 3 Płyny micelarne: 3 Preparaty punktowe: 2 Peelingi do twarzy: 2 Maseczki: 6 Kremy i żele pod oczy: 3 Dezoranty: 3 Kremy i żele do stóp: 6 Kremy do rąk: 10 Oliwki: 1 Żele pod prysznic: 11 Peelingi do ciała: 5 Hydrolaty: 4 Oleje do twarzy i włosów: 4 Olejki myjące: 1 Reszta biochemii: 6 Nie najgorzej poza stylizacją włosów (ale to zużywa się bardzo wolno), balsamami i żelami (schodzą na bieżąco), no i kremami do rąk - sama nie wiem, skąd mi się ich tyle nagle wzięło. Edytowane przez ksiezniczkaa87 Czas edycji: 2012-08-26 o 23:00 |
|
|
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
ksiezniczko moglabys jeszcze sporo uszczuplic zbior z kosmetykow do wlosow, zeli, kremow do twarzy, do rak i stop,balsamow
mimo ze to sie szybko zuzywa, to niepotrzebne ci takie zapasy
|
|
|
|
#2089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
CHyba bardziej jestem zadowolona po takim wypadzie do ciucha niż po centrum handlowym Ostatnio kupiłam sukienkę, golf, dwa sweterki, tunikę, czerwone rurki za 5 zł
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszczę wam, ze umiecie szukać fajnych rzeczy w ciucholandach ja kilka razy podejmowalam próby i niestety nigdy nic nie kupiłam i juz nie wchodzę nawet
|
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jak chodze z siostrą do takiego, który jest w dużym pomieszczeniu bo Biedronce To ja zawsze koszulki/ swetry przeglądałam ona reszte i zawsze z takimi dwoma wiypchanymi koszami kończyłysy i potem segregacja co chcemy a co nie![]() U mnie ze zużyć - krem do rąk Garnier - Eucerin krem na dzień (zapomniałam wcześniej o nim napisać )Edit i jeszcze lakier do paznokci Miss sporty do zużyć zaliczam. Wy też tak macie, że jak już sama końcóweczka lakieru jest (maks na 2 zużycia) to Wam gęstnieje? Bo ja ten kupiłam w maju.. I idealny był i już myśle w sobotę pomaluję nim będzie jeden mniej.. A tu taka zgęstniała konsystencja
"Wiesz, wszystko co się tak naprawdę liczy, to aby ludzie, których kochasz, byli szczęśliwi i zdrowi. Cała reszta to zamki na piasku..." Edytowane przez ParoleParole Czas edycji: 2012-08-27 o 10:13 |
|
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przyszłam się poradzić
![]() Co myślicie o tej koszuli nocnej? Muszę sobie jakąś kupić do TŻa, bo ciągle śpię w jego t-shirtach ![]() Strasznie podoba mi się jednak ta ftp://epizama.home.pl/MIRAN2012/KOSZULKI/M-845/1.jpg, ale nie dam stówy
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie, ta chabrowa jest cudna!
Ta z zalacznika troche zbyt powazna jak dla mnie, jesli satynowa to wole krotsze, albo cos z koronka. Lubie tez pizamki z Oysho. Obsessive ma tez super bielizne: http://bielizna-centrum.pl/bielizna-...amenco-chemise |
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spodobały mi się te 2: http://bielizna-centrum.pl/haleczki/luna-turquoise- i http://bielizna-centrum.pl/bielizna-...lka-otylia-p19 ale czarny z turkusem (szkoda, że nie mogę zobaczyć jak wygląda) Która fajniejsza?
|
|
#2095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ta co pokazałaś jest za długa i zaaa poważna |
||
|
|
|
#2096 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co jakiś czas z TŻ robimy napad na ciuchy i płacimy np. ok. 60-80 zł za dwa 50-litrowe worki pięknych rzeczy (wcześniej oczywiście robię porządki żeby mieć gdzie to pomieścićCytat:
Bo te co pokazujesz to chyba do spania nie są ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() .Z Estotiq mam praktycznie wszystkie biustonosze |
|
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale się dziś opierdalamw pracy
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.

W lipcu minęły 3 lata od kiedy go uśpiliśmy. Był z nami 13 lat i już mocno chorował, więc nie było innego wyjścia. Wszyscy za nim ryczeliśmy
i stwierdziliśmy, że straszna jest taka rozłąka i nie chcemy nowego psa. Mamy za to 4 koty.

Pasuje rysopis, płeć, wszystko! Rozgląda się, biega i miauka. Ja już przerażona, że niechcący porwałam kotkę... TŻ próbuje mi wmówić, ze to niemożliwe, by kot przejechał się pod maską godzinę i był ani draśnięty. Dzwonię do mamy - kotki nie widać nigdzie od 14
, bom obeszła po zmroku okolicę kiciając, z wędliną w kieszeni, żeby ewentualnie nakarmić porzuconego przez nie zwierzaka.

Widziałam konkurs, ale myślałam, że tylko inne blogerki mogą wziąć udział 
Bo te co pokazujesz to chyba do spania nie są