Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-25, 22:07   #2071
aktogimka
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX

Fajne te Wasze czworonogi. A ja już nie mam psa. W lipcu minęły 3 lata od kiedy go uśpiliśmy. Był z nami 13 lat i już mocno chorował, więc nie było innego wyjścia. Wszyscy za nim ryczeliśmy i stwierdziliśmy, że straszna jest taka rozłąka i nie chcemy nowego psa. Mamy za to 4 koty.

Kupiłam dzisiaj po pracy dwie koszule z krótkim rękawkiem w Carry. Ostatnio zamiast kosmetycznych zakupów ciągnie mnie na ciuchowe.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 22:58   #2072
ganimedea
Zakorzenienie

Słodziaśne psiaki

Mnie w temacie zwierzaków spotkała właśnie przedziwna historia.
Wczoraj po południu pojawiła się na podwórzu koło mojego bloku mała, może trzymiesięczna, kotka , pewnie podrzutek. Miaukała wieczorem, więc wychodziła do niej sąsiadka, rano ja wyszłam ją nakarmić. Nie bała się ludzi, była bardzo przymilna, wyglądała na zdrową. Chciałam ja oczywiście zaadoptować, ale moja mama nie wyraziła zgody (przez 13 lat miałyśmy kocurka-znajdę i bardzo przeżyłyśmy jego chorobę i uśpienie 3 lata temu). Przepytałam kolegów, nawet dzwoniłam do TŻ, ale nikt nie miał jej jak wziąć. Sąsiadka planowała kotkę podrzucić sąsiadom z sąsiedniej ulicy, którzy mają 4 sztuki i bardzo je rozpieszczają (sama ma leciwą kotkę, która zgotowała jej awanturę po wyniuchaniu obcej sierści na ubraniu).
Tymczasem przed 14 kotka zniknęła. Około 15:30 wyjechałam na weekend do TŻ, zaglądając wpierw pod auto, czy kociaka nie rozjadę. Stanęłam pod jego blokiem, po kilku minutach słyszę gdzieś "miauuuu". TŻ potwierdził, że on też i za chwilę mówi, że kot miauczy pod samochodem obok mojego. Patrzę, a tam wyskakuje kotek wypisz-wymaluj ten "mój" lidzbarski Pasuje rysopis, płeć, wszystko! Rozgląda się, biega i miauka. Ja już przerażona, że niechcący porwałam kotkę... TŻ próbuje mi wmówić, ze to niemożliwe, by kot przejechał się pod maską godzinę i był ani draśnięty. Dzwonię do mamy - kotki nie widać nigdzie od 14

Zaraz kotką zainteresowały się okoliczne dzieci i praktycznie całe popołudnie bawiły się z nią za budynkiem. Potem kotki już nie widziałam. Mam ogromną nadzieję, iż znalazła przytulny kąt w domu któregoś z nich , bom obeszła po zmroku okolicę kiciając, z wędliną w kieszeni, żeby ewentualnie nakarmić porzuconego przez nie zwierzaka.

Mam nadzieję, że zasnę...
Mama natomiast wysnuła teorię, jakoby może kotka u nas pojawiła się w podobny sposób: pod spodem auta jakiegoś petenta pobliskiego MOPSu

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 23:13   #2073
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
Słodziaśne psiaki

Wczoraj po południu pojawiła się na podwórzu koło mojego bloku mała, może trzymiesięczna, kotka , pewnie podrzutek. Miaukała wieczorem, więc wychodziła do niej sąsiadka, rano ja wyszłam ją nakarmić. Nie bała się ludzi, była bardzo przymilna, wyglądała na zdrową. Chciałam ja oczywiście zaadoptować, ale moja mama nie wyraziła zgody (przez 13 lat miałyśmy kocurka-znajdę i bardzo przeżyłyśmy jego chorobę i uśpienie 3 lata temu). Przepytałam kolegów, nawet dzwoniłam do TŻ, ale nikt nie miał jej jak wziąć. Sąsiadka planowała kotkę podrzucić sąsiadom z sąsiedniej ulicy, którzy mają 4 sztuki i bardzo je rozpieszczają (sama ma leciwą kotkę, która zgotowała jej awanturę po wyniuchaniu obcej sierści na ubraniu).
Tymczasem przed 14 kotka zniknęła. Około 15:30 wyjechałam na weekend do TŻ, zaglądając wpierw pod auto, czy kociaka nie rozjadę. Stanęłam pod jego blokiem, po kilku minutach słyszę gdzieś "miauuuu". TŻ potwierdził, że on też i za chwilę mówi, że kot miauczy pod samochodem obok mojego. Patrzę, a tam wyskakuje kotek wypisz-wymaluj ten "mój" lidzbarski Pasuje rysopis, płeć, wszystko! Rozgląda się, biega i miauka. Ja już przerażona, że niechcący porwałam kotkę... TŻ próbuje mi wmówić, ze to niemożliwe, by kot przejechał się pod maską godzinę i był ani draśnięty. Dzwonię do mamy - kotki nie widać nigdzie od 14

Zaraz kotką zainteresowały się okoliczne dzieci i praktycznie całe popołudnie bawiły się z nią za budynkiem. Potem kotki już nie widziałam. Mam ogromną nadzieję, iż znalazła przytulny kąt w domu któregoś z nich , bom obeszła po zmroku okolicę kiciając, z wędliną w kieszeni, żeby ewentualnie nakarmić porzuconego przez nie zwierzaka.

Mam nadzieję, że zasnę...
Mama natomiast wysnuła teorię, jakoby może kotka u nas pojawiła się w podobny sposób: pod spodem auta jakiegoś petenta pobliskiego MOPSu
Mój kot przejechał pod maską 400km
To żbik, wlazł pod maskę żeby się ogrzać, jak tata nocował w jakiejś leśniczówce, nie wylazł na czas, przejechał z Tatą pół Polski i trafił do nas - wszystko jest możliwe
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 23:19   #2074
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edyta29 Pokaż wiadomość
w sumie myślałam nad jakimiś odlewkami perfum
Hm, to szkoda, bo w sumie mogłabym zrobić jedynie odlewki zapachów z YR. A poza tym i tak nie mam atomków
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 08:10   #2075
LeejdiNaati
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36119309]To i ja mojego pokażę
Najgłupszy pies świata [/QUOTE]
Uwielbiam Spaniele
Stary 2012-08-26, 09:12   #2076
Lynn
Zakorzenienie

U mnie 2 zużycia: Lactacyd oraz pasta meridol. To chyba ostatnie zużycia w sierpniu.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 11:03   #2077
Ł@siczk@
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36119309]To i ja mojego pokażę
Najgłupszy pies świata [/QUOTE]

Pluszak

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 11:07   #2078
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Piekne psiaki!!! Ja mam labradora, jak pewnie wiecie Jogusia
Uwielbiam zwierzeta, tez dokarmiam tu miejscowe kotki, nieraz odchowalam porzucone kilkudniowe
mama mowi ze z powolania to powinnam byc weterynarzem ale niestety jestem za miekka na operacje itp i strasznie bym to wszystko przezywala
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg musone.jpg (34,2 KB, 7 załadowań)

Edytowane przez cuciola
Czas edycji: 2012-08-26 o 11:16
cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 11:32   #2079
Lynn
Zakorzenienie

cuciola orlica piekne psiaki
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 13:39   #2080
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Żałuję tylko, że nie mogę go zabrać do siebie, tylko musi zostać u TŻa, bo moi rodzice się nie zgadzają na psa
Moi rodzice nie zgadzają się na żadnego zwierzaka, jedyne co miałam w życiu to rybki

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Kupiłam dzisiaj po pracy dwie koszule z krótkim rękawkiem w Carry. Ostatnio zamiast kosmetycznych zakupów ciągnie mnie na ciuchowe.
To dobrze Jesteś już którąś taką osobą na wątku, oby za niedługo nie był tu odwyk ciuchowy

Cytat:
Niezła historia! Ale z tego, co wiem, to możliwe jest takie przejechanie kawałka drogi z kotem pod maską.

Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
Ja mam labradora, jak pewnie wiecie Jogusia
Wiemy, wiemy Uwielbiam labradory Może kiedyś będę mieć swojego

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Księżniczko, przeczytałam na Twoim blogu recenzję różu Essence z serii Miami Roller Girl. Kiedy go kupiłaś? Czy to jest nowa limitka? Z Natury czy Rossa?

Edytowane przez Nusia7
Czas edycji: 2012-08-26 o 13:40
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 14:30   #2081
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
Moi rodzice nie zgadzają się na żadnego zwierzaka, jedyne co miałam w życiu to rybki
mialam podobnie w rodzinnym domu, pozwolili mi tylko na rybki i zolwia.
za to tz zawsze mial psa i dla niego to nie byl problem zeby mi go sprawic

Stary 2012-08-26, 15:47   #2082
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Księżniczko, przeczytałam na Twoim blogu recenzję różu Essence z serii Miami Roller Girl. Kiedy go kupiłaś? Czy to jest nowa limitka? Z Natury czy Rossa?
Widziałam wczoraj w Rossie stand z tą limitką Zostało już tylko kilka lakierów, cienie różowe i żółte, po beżu tylko tester. Pomadek/błyszczyków i róży już brak

Kupiłam sobie za to na promocji za 5zł z jakimś groszem 2 lakiery pękające Lovely - złoty i srebrny. W pierwszych testach na szybko są OK

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 16:11   #2083
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie to i tak byłyby zmarnowane 22 zł. Jakbym dostała za ciemny podkład czy cienie w niepasujących do mnie kolorach lub takich, których nie używam, to i tak byłyby dla mnie nieprzydatne. No ale to tylko moje zdanie Wolałabym wydać te 22 zł na coś innego.
Podkładów teraz nie ma, ale rozumiem Twoje zdanie Ja mam np. podobne w kwestii wszelkich glossyboxów i takich tam. Płacenie 50 zł co miesiąc za pudełko z niewiadomoczym w większości w formie miniatur lub próbek zupełnie do mnie nie trafia. Tutaj masz podane produkty, ich liczbę i znasz firmę. Niewiadomą jest tylko (albo "aż" ) kolorystyka, a 22 zł nie jest zawrotną kwotą za 6 pełnowymiarowych kosmetyków kolorowych. Moim zdaniem nawet jak z 2-3 się nie trafi (chociaż mnie zawsze pasowały ), to i tak się opłaca.
Cytat:
edit: wstawione niewyraźne, bo robione komórką
Śliczny Uwielbiam kundelki.
Cytat:
Ze dwa tygodnie temu w Rossmannie, jest napisane na początku posta O róż z tej limitki bardzo trudno niestety, u mnie do wygrania w konkursie jeśli Cię interesuje
Cytat:
Widziałam wczoraj w Rossie stand z tą limitką Zostało już tylko kilka lakierów, cienie różowe i żółte, po beżu tylko tester. Pomadek/błyszczyków i róży już brak

Kupiłam sobie za to na promocji za 5zł z jakimś groszem 2 lakiery pękające Lovely - złoty i srebrny. W pierwszych testach na szybko są OK
No właśnie

O dobrze, że mi przypomniałaś. Muszę kupić czarny pękacz, bo skończył mi się już dawno z Isa Dory, a często go potrzebuję.
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 17:24   #2084
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
mialam podobnie w rodzinnym domu, pozwolili mi tylko na rybki i zolwia.
za to tz zawsze mial psa i dla niego to nie byl problem zeby mi go sprawic
Mój TŻ ma kota, więc kiedyś w naszym domu pewnie też będziemy mieć jakiegoś zwierzaka

Cytat:

Aha Zajrzę jutro/pojutrze do mojego, może jeszcze został róż jakimś cudem
Ja mam czarny z IsaDory, ale użyłam ze dwa razy i jakoś efekt mnie nie powalił

Cytat:
Napisane przez ksiezniczkaa87 Pokaż wiadomość
Ze dwa tygodnie temu w Rossmannie, jest napisane na początku posta O róż z tej limitki bardzo trudno niestety, u mnie do wygrania w konkursie jeśli Cię interesuje

O dobrze, że mi przypomniałaś. Muszę kupić czarny pękacz, bo skończył mi się już dawno z Isa Dory, a często go potrzebuję.
Musiałam niechcący przeoczyć Widziałam konkurs, ale myślałam, że tylko inne blogerki mogą wziąć udział
Ja Ci wyślę mój kochana Tylko podeślij mi adres na PW, bo koperty po Amorku już nie mam
Stary 2012-08-26, 18:15   #2085
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
Musiałam niechcący przeoczyć Widziałam konkurs, ale myślałam, że tylko inne blogerki mogą wziąć udział
Ja Ci wyślę mój kochana Tylko podeślij mi adres na PW, bo koperty po Amorku już nie mam
Teraz to mnie martwiłaś To ja tak niewyraźnie piszę? W poście nic nie ma o tym, że tylko blogerki w tym biorą udział
Zaraz wyślę adres, dzięki
Stary 2012-08-26, 19:57   #2086
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz to mnie martwiłaś To ja tak niewyraźnie piszę? W poście nic nie ma o tym, że tylko blogerki w tym biorą udział
Nie, nie Ja po prostu nawet nie czytałam opisu konkursu, bo od razu wyszłam z założenia, że to tylko dla blogerek Teraz dopiero przeczytałam i wszystko jest wytłumaczone bardzo zrozumiale
Stary 2012-08-26, 21:19   #2087
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie Ja po prostu nawet nie czytałam opisu konkursu, bo od razu wyszłam z założenia, że to tylko dla blogerek Teraz dopiero przeczytałam i wszystko jest wytłumaczone bardzo zrozumiale
No to dobrze, bo już myślałam że piszę jakoś nie tak

Zrobiłam właśnie aktualizacje w moim spisie pielęgnacji:
Szampony: 5
Odżywki i maski do włosów: 5
Płukanki do włosów: 3 (YR na zapas)
Wcierki: 3
Spraye do włosów: 2
Stylizacja (pianki, lakiery, jedwabie): 10
Balsamy i masła do ciała: 9
Preparaty antycellulitowe i wyszczuplające: 4
Balsamy brązujące: 2
Preparaty do biustu: 1
Kremy do twarzy i szyi: 7
Toniki: 1
Żele i pianki do mycia twarzy: 2
Płyny dwufazowe: 3
Płyny micelarne: 3
Preparaty punktowe: 2
Peelingi do twarzy: 2
Maseczki: 6
Kremy i żele pod oczy: 3
Dezoranty: 3
Kremy i żele do stóp: 6
Kremy do rąk: 10
Oliwki: 1
Żele pod prysznic: 11
Peelingi do ciała: 5
Hydrolaty: 4
Oleje do twarzy i włosów: 4
Olejki myjące: 1
Reszta biochemii: 6

Nie najgorzej poza stylizacją włosów (ale to zużywa się bardzo wolno), balsamami i żelami (schodzą na bieżąco), no i kremami do rąk - sama nie wiem, skąd mi się ich tyle nagle wzięło.

Edytowane przez ksiezniczkaa87
Czas edycji: 2012-08-26 o 23:00
Stary 2012-08-26, 21:56   #2088
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

ksiezniczko moglabys jeszcze sporo uszczuplic zbior z kosmetykow do wlosow, zeli, kremow do twarzy, do rak i stop,balsamow mimo ze to sie szybko zuzywa, to niepotrzebne ci takie zapasy

Stary 2012-08-27, 00:13   #2089
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Ładne te ciuszki. A jak z rozmiarówką? Chętnie bym coś kupiła (kilka bluzek), ale nie wiem czy brać M czy L.

Przestańcie już z tym YR, bo się jeszcze skuszę. Wczoraj już byłam pewna, że nic nie chcę, ale jak tu weszłam, to znów chcę coś kliknąć.
ja zawsze kupuję L i teraz też wziełam i sąidealne

Cytat:
Ok, dzięki
Ciuchów nie kupuję nowych nigdy, tylko wszystko mam z lumpeksów Nowe kupuję tylko buty, bieliznę, sporadycznie torebki, zimowe płaszczyki, sukienki "weselne". Oszczędzam na tym mnóstwo i wydaję na perfumy i kosmetyki Dlatego dla mnie wydanie np. 80 zł na dżinsy czy 50 zł na sweter jest czymś kosmicznym
uwielbiiam ciuchlandy
CHyba bardziej jestem zadowolona po takim wypadzie do ciucha niż po centrum handlowym Ostatnio kupiłam sukienkę, golf, dwa sweterki, tunikę, czerwone rurki za 5 zł
Stary 2012-08-27, 07:08   #2090
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
ja zawsze kupuję L i teraz też wziełam i sąidealne

uwielbiiam ciuchlandy
CHyba bardziej jestem zadowolona po takim wypadzie do ciucha niż po centrum handlowym Ostatnio kupiłam sukienkę, golf, dwa sweterki, tunikę, czerwone rurki za 5 zł
zazdroszczę wam, ze umiecie szukać fajnych rzeczy w ciucholandach ja kilka razy podejmowalam próby i niestety nigdy nic nie kupiłam i juz nie wchodzę nawet
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 10:00   #2091
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość
zazdroszczę wam, ze umiecie szukać fajnych rzeczy w ciucholandach ja kilka razy podejmowalam próby i niestety nigdy nic nie kupiłam i juz nie wchodzę nawet
też nie umiałam na początku
teraz jak chodze z siostrą do takiego, który jest w dużym pomieszczeniu bo Biedronce To ja zawsze koszulki/ swetry przeglądałam ona reszte i zawsze z takimi dwoma wiypchanymi koszami kończyłysy i potem segregacja co chcemy a co nie

U mnie ze zużyć
- krem do rąk Garnier
- Eucerin krem na dzień (zapomniałam wcześniej o nim napisać)

Edit i jeszcze lakier do paznokci Miss sporty do zużyć zaliczam.

Wy też tak macie, że jak już sama końcóweczka lakieru jest (maks na 2 zużycia) to Wam gęstnieje? Bo ja ten kupiłam w maju.. I idealny był i już myśle w sobotę pomaluję nim będzie jeden mniej.. A tu taka zgęstniała konsystencja I ja mam tak zawsze w większości lakierów.. Zostanie końcówka, której nie da sie użyc

Edytowane przez ParoleParole
Czas edycji: 2012-08-27 o 10:13
ParoleParole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 10:20   #2092
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Dziewczyny przyszłam się poradzić

Co myślicie o tej koszuli nocnej? Muszę sobie jakąś kupić do TŻa, bo ciągle śpię w jego t-shirtach

Strasznie podoba mi się jednak ta ftp://epizama.home.pl/MIRAN2012/KOSZULKI/M-845/1.jpg, ale nie dam stówy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg p5190005a.jpg (44,8 KB, 28 załadowań)
Stary 2012-08-27, 10:31   #2093
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Faktycznie, ta chabrowa jest cudna!
Ta z zalacznika troche zbyt powazna jak dla mnie, jesli satynowa to wole krotsze, albo cos z koronka. Lubie tez pizamki z Oysho.
Obsessive ma tez super bielizne:
http://bielizna-centrum.pl/bielizna-...amenco-chemise

Stary 2012-08-27, 10:55   #2094
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie, ta chabrowa jest cudna!
Ta z zalacznika troche zbyt powazna jak dla mnie, jesli satynowa to wole krotsze, albo cos z koronka. Lubie tez pizamki z Oysho.
Obsessive ma tez super bielizne:
http://bielizna-centrum.pl/bielizna-...amenco-chemise
Faktycznie fajne mają rzeczy

Spodobały mi się te 2:
http://bielizna-centrum.pl/haleczki/luna-turquoise-
i
http://bielizna-centrum.pl/bielizna-...lka-otylia-p19 ale czarny z turkusem (szkoda, że nie mogę zobaczyć jak wygląda)

Która fajniejsza?
Stary 2012-08-27, 11:44   #2095
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
też nie umiałam na początku
teraz jak chodze z siostrą do takiego, który jest w dużym pomieszczeniu bo Biedronce To ja zawsze koszulki/ swetry przeglądałam ona reszte i zawsze z takimi dwoma wiypchanymi koszami kończyłysy i potem segregacja co chcemy a co nie
może też sie kiedyś wybiore z jakąś osobą która czesto coś w lumkach kupuje i wtedy i ja się naucze

Cytat:
Dziewczyny przyszłam się poradzić

Co myślicie o tej koszuli nocnej? Muszę sobie jakąś kupić do TŻa, bo ciągle śpię w jego t-shirtach

Strasznie podoba mi się jednak ta ftp://epizama.home.pl/MIRAN2012/KOSZULKI/M-845/1.jpg, ale nie dam stówy
ja mam z esotiqa (nie chce mi sie sprawdzac jak sie pisze:P) i jestem bardzo zadowolona ta co pokazałaś jest za długa i zaaa poważna
Stary 2012-08-27, 11:52   #2096
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
ksiezniczko moglabys jeszcze sporo uszczuplic zbior z kosmetykow do wlosow, zeli, kremow do twarzy, do rak i stop,balsamow mimo ze to sie szybko zuzywa, to niepotrzebne ci takie zapasy
Tak, wiem - nic nie kupuję z tych kategorii Powiększają się głównie przez prezenty od bliskich albo od firm (najwięcej przybyło mi po zjeździe blogerek). Obronić mogę tylko pielęgnację włosów, bo choć mam jej dużo to prawie wszystkiego używam jednocześnie i mało mam zapasów.
Cytat:
Dokładnie mam tak samo Nawet łatwiej szuka mi się w ciuchlandzie niż w sklepach czegoś w rozsądnej cenie.
Cytat:
To też jest kwestia taka jakie to lumpeksy. Jest dużo takich, gdzie leżą miesiącami zbutwiałe szmaty, śmierdzi, nie ma dostaw i wymian towaru. Do tych też nie wchodzę Ale do sklepów z większą obsługa, cotygodniową całkowitą wymianą towaru, gdzie większość jest na wieszakach w rozsądnych cenach wchodzę zawsze Co jakiś czas z TŻ robimy napad na ciuchy i płacimy np. ok. 60-80 zł za dwa 50-litrowe worki pięknych rzeczy (wcześniej oczywiście robię porządki żeby mieć gdzie to pomieścić).
Cytat:
Leejdi Ty koszulki do spania szukasz? Bo te co pokazujesz to chyba do spania nie są
Cytat:
Mam Lunę pomarańczową, fajna jest Ale do spania to mi ona nie służy
Stary 2012-08-27, 11:54   #2097
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
może też sie kiedyś wybiore z jakąś osobą która czesto coś w lumkach kupuje i wtedy i ja się naucze
Moja mama też ma taki talent, ma swoje lumpki i je często odwiedza ale ona spędza tam sporo czasu a mnie zawsze się śpieszy więc ona wychacza takie cuda i za grosze. Ostatnio tacie nowiutką marynarkę lnianą za 1.50

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 12:03   #2098
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam z esotiqa (nie chce mi sie sprawdzac jak sie pisze:P) i jestem bardzo zadowolona ta co pokazałaś jest za długa i zaaa poważna
Dokładnie, świetny pomysł TŻ zupełnie nie umiał szukać, a nawet na początku miał poglądy, że to niehigieniczne (teściowie tak uważają i kiedy coś o ciuchlandach powiem to robią dezaprobującą minę, a mówię najczęściej jak właśnie pochwalą to jak jestem ubrana ) uważał, że tam nic nie ma, same szmaty. Z czasem wytrzymywał czekając na mnie jak szukam, potem była faza dziwienia się "niemożliwe, że to w ciuchu znalazłaś", aż w końcu sam zaczął szukać. Teraz uda mu się znaleźć coś lepszego niż ja .

Z Estotiq mam praktycznie wszystkie biustonosze i jeden zestaw koszulka+majteczki. Bardzo lubię ten salon
Stary 2012-08-27, 12:03   #2099
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Leejdi Ty koszulki do spania szukasz? Bo te co pokazujesz to chyba do spania nie są

Mam Lunę pomarańczową, fajna jest Ale do spania to mi ona nie służy
Do spania do spania Wyglądają na zwykłe koszule nocne
Stary 2012-08-27, 12:04   #2100
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:

To też jest kwestia taka jakie to lumpeksy. Jest dużo takich, gdzie leżą miesiącami zbutwiałe szmaty, śmierdzi, nie ma dostaw i wymian towaru. Do tych też nie wchodzę Ale do sklepów z większą obsługa, cotygodniową całkowitą wymianą towaru, gdzie większość jest na wieszakach w rozsądnych cenach wchodzę zawsze Co jakiś czas z TŻ robimy napad na ciuchy i płacimy np. ok. 60-80 zł za dwa 50-litrowe worki pięknych rzeczy (wcześniej oczywiście robię porządki żeby mieć gdzie to pomieścić).

ja mam taką do spania

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Moja mama też ma taki talent, ma swoje lumpki i je często odwiedza ale ona spędza tam sporo czasu a mnie zawsze się śpieszy więc ona wychacza takie cuda i za grosze. Ostatnio tacie nowiutką marynarkę lnianą za 1.50
pozazdrościć

ale się dziś opierdalamw pracy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości