|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
wikusiu kochana wszystkiego najlepszego na pierwsze urdzinki
stronczku życzę udanej imprezki. a wieczorem o zdjecia solenizantki porposimy ![]() brumku Ciebie również ![]() Natko super bransoletka youyou dla zaradnej Lilijacieee mam takie same marzenia dzisiaj Hanka budziła się jedynie na jedznko, ale to przez to, że wczoraj spała w dzień tylko godznkę, a poprzedniej nocy może ze 2 zamontowalismy w końcu Hamaxa i wczoraj było pierwsze jeżdżenie. Hanka zachwycona. nie sądziłam, że aż tak jej się spodoba ![]() dzień dobry tak w ogóle bellówny po buziaki na miesięcznicę |
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Wiktorio, ach Wiktorio
Wszystkiego najlepszego!Ja daję Rybkę 2x w tygodniu. Łososia i np. mintaja, tilapię, solę. ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Pileszko wszystkiego najlepszego dla tż z okazji urodzin |
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
WIKUNIU moja kochana - sto lat, słodki, uśmiechnięty skarbie
![]() Wstaliśmy Przez tą szarugę za oknem Tymcio chyba nie wiedział, ze już rano ![]() Cytat:
![]() I super, że Hani tak kolarstwo przypadło do gustu Chociaż u nas dzisiaj byście nie pojeździli, bo od połowy nocy leje jak z cebra
|
|
#4445 |
|
Wtajemniczenie
|
dołączam się do życzeń, 100 lat
![]() a tak w ogóle to witam, ostatnio nie miałam za duzo czasu, myślę,że teraz to się zmieni witam mowe mamusie ![]() mam nadzieję,że dam radę się wbić |
|
|
|
#4446 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
beda, beda Cytat:
|
||
|
|
|
#4447 |
|
Rozeznanie
|
Widze, że wszedzie zisiaj szaro-buro na dworze-dużo nas na pasku
![]() Chce isc z Ewoludkiem do lasu ale boje sie, ze zaraz lunie
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4448 |
|
Zadomowienie
|
Wiki całusy urodzinowe
My po urodzinowej imprezie. Nikt nie pyta, ale zdjęcia i tak wrzucę AgaG Patik Natka dziękuję za odpowiedź w sprawie domu drewnianego. Zastanawiamy się nad tą opcją, bo zależy nam na czasie, ale chyba jednak zdecydujemy się na tradycyjne budownictwo. Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2012-09-01 o 07:20 |
|
|
|
#4449 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Wikusiu 100LAT!!!!!!!! ![]() Sliczne! Cytat:
[QUOTE=brumek;36123964 Aga, jak ja Cię tu wyczekiwałam!!! ![]() A Antoś mnie zachwyca swoimi postępami ![]() [/QUOTE] Brumku To tylko brak netu na szczescie. Nawet nie wiesz jak mi Was brakowalo. Cos tam podcztywalam na Rynku z wi-fi, ale na mojej starej komorce pisanie jest koszmarne, wiec nie moglam uczestniczyc w dyskusjach, a kilka razy tez chcialam wtracic swoje piec groszy, np. nie pogratulowalam Tymkowi samodzoelnego wstawania ![]() Ale ze w nocy? ![]() Slicznosci! Cytat:
![]() Piekne jestescie dziewczyny! Widac, ze imprezka udana. |
||
|
|
|
#4450 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Pisałam już na fb ale napiszę i tu:
Wikusiu kochana wszystkiego najlepszego! Cytat:
Ciekawi mnie strasznie jak ona ma w domu:d pewnie wszystko perfekt ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak wrażenia po laminowaniu?! No i :brawo: dla Kingi za ząbki! Cytat:
![]() Super, że impreza się udała Wysłac mailem? ![]() Cytat:
Jaka ona kochana A tort ![]() Dzien dobry w ten szary i zimny dzionek - u nas 14 st ![]() Bylismy na otwarciu nowego przedszkola - cudnie tam Muszę Lili powoli zapisać, o ile maja jeszcze miejsca... Mąż leży na kanapie i ogląda Titanica ![]() Zła jestem na niego
|
|||||
|
|
|
#4451 |
|
Zadomowienie
|
sto lat dla wiktorii!!!
|
|
#4452 |
|
Wtajemniczenie
|
Najlepszego dla Wikusi!!!!
DaKaro tort wygląda przepysznie!!!!!! Uwielbiam migdały Ty też wyglądałaś rewelacyjnie.Nie znam nikogo z domem z bali ![]() Brumek super, że impreza się udała .AgaG Agula Twój tż leży i ogląda a mój się zabrał na "trening" pojeździć z kolegami autami Do tego mam zespół napięcia i jestem zła i pół dnia ryczę . Na psa już poszło ok 500zł.... Ale grunt, że odżywa. Nadal na zastrzykach i kroplówkach. Polecę sarkastycznie:"trzeba było za te 500zł kupić rasowego, mniej problemów" . Koniec żartów. Jeżuuuu jak mi dzisiaj źle
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
Iustyna do mnie dzisiaj @ przybyła więc bez noza nie podchodź...
![]() ![]() Może i trzeba było... ale wydaję mi się, że Nutka Wam to jeszcze z nawiązką wynagrodzi.. psy potrafia okazywać wdzięczność za pomoc, na pewno lepiej niż ludzie
|
|
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, wlascicielki jezdzikow-pchaczow co wy na taki??
KLIK ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- no prosze jakie foty i solenizantka i mamusia sliczne
|
#4455 |
|
Rozeznanie
|
Wikusia 100lat! radości, uśmiechu, szczęścia i słodyczy!!
![]() Wyszłyśmy z Alą na spacer - złapał nas deszcz. teraz Ala śpi - świeci słońce ![]() Dzień dobry tak w ogóle ![]() Też mam jakis wisielczy humor a do tego.....meega apetyt! Zjadłabym konia z kopytami!! Ale to nie czas na @ więc nie wiem może to antybiotyki tak na mnie działają? ![]() |
|
|
|
#4456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja corka poczula chyba dzis powage sytuacji, bo jest strasznie nie znosna i wie ze dzis jej sie upiecze... |
|
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
pochwale sie moja urodzinowa dama - znalazlam taka fote
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- DaKaro tort Wy obie śliczne Eve słodka Maryś Co do chodzika to śliczny. Chyba warto za taką cenę. |
|
|
|
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4460 |
|
Wtajemniczenie
|
EVEEWE Marysia cudna
![]() Myślę, ze chodzik wart swojej ceny Co do zachowania współtowarzyszy urlopu to czasami dorośli zachowują sie gorzej niż dzieci jak gdzieś wybywają. Ile ja sie nasłuchałam opowieści od osób grubo po 40 które postanowiły isc na studia. Co oni wyrabiali jak mieli zjazdy...Albo jakies zjazdy integracyjne...można by było dużo pisać... U nas tez dziisaj beznadziejna pogoda. nic tylko spać. IUSTYNA1 dobrze, ze z Nutka juz lepiej. Zobaczysz jaka będziecie mieli z nią wesoło. Na pewno odwdzięczy Wam się za okazane serce. |
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4462 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
. |
||
|
|
|
#4463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do starszych - masakra. Mozna na jeden wieczor z nimi,ale ani dnia wiecej.Cytat:
![]() DaKaro tort sliczny - sama nie przepadam za wiorkami kokosowymi i migdalami, ale wyglada imponujaco - dla tz siostrybrumek gdzie foty Tymcia??
|
|
#4464 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4466 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() padłam to masz Jeżycjadę w domu ![]() nowy hit wizażowy - aż kusi mnie spróbować laminowania Patik - jaak wrażenia po zabiegu? Cytat:
Cytat:
![]() czyżbym słyszała w Twym głosie nutkę zawodu że już wraca? ![]() Cytat:
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Beata i isia bo byłaś ciekawa. Po laminowaniu szału nie ma. Ale ja źle spłukałam włosy. Są bardziej błyszczące i miękkie, ale spektakularnych efektów nie ma. Ot, jak po olejowaniu. A ja byłam dzisiaj słomiana wdowa, bo mąż pracował , ale za to byłam u zmalowanej w odwiedzinach, i brunetka dołączyła. Sara pokazała jak umie wyć , dziecko niewyspane miało za dużo wrażeń.Brunetka, Zmalowana, przywiozłam tż tą pizzę a on pojechał na kebaba jak tylko wróciłam, bo nie ma co jeść a on pizzy nie chce, dacie wiare? ![]() BTW zadzwoniła teraz koleżanka z propozycją żebyśmy jechali z nimi na narty na słowację w styczniu ( nogdy nart na nogach nie miałam). Bo oni zostawiają swojego małego ( teraz ma 4 mce) na tydzień z dziadkami i jadą. Czy ja jestem nienormalna? bo nie potrfiłabym jechać szusować i się relaksować, zostawić dziecko na tydzień, serio. A Wy? I humor też mam taki o, średni.
|
#4468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajne foty urodzinowe Wiki. Wróciłam wczoraj z wakacji, choć wakacje z tak małym dzieckiem to raczej obóz kondycyjny powinny się nazywać. W skrócie największa zabawa dla mojego dziecka to tam, gdzie bardziej można się ubrudzić. Grzebanie rękoma w piasku, błocie, kretówce, przydrożnym rowie, kamienistej drodze. Kamienie to jej największa miłość. A brud za paznokciami taki, że nie sposób tego umyć. I ciągle byle uciec, byle zrobić inaczej niż mama mówi. Kolana całe wydrapane od chodzenia na kolanach właśnie po chodniku. Ale dziecko szczęśliwe jak nigdy. |
|
|
|
|
#4469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
beata ja tez nie lubie przymuszania - nie mam mozliwosci sie od nich "odciac" bo to rodzina tz, ale na pewno juz z nimi nie pojade. postanowilam, ze jesli nie bede w ciazy wykupuje w grudniu oferte na maj na majorke lub teneryfe i lece. mam jedna pare z ktora ewentualnie bym poleciala - zadnych pijackich ekip. Takie moje postanowienie. a dzis kuzyn tz dzwoni i pyta czy ich odwiedzimy, na co moj tz "ze z calym szacunkiem ale moja zona ma na razie was dosc" ![]() wrocilam z cmentarza, pojechalam do mamy, mialam minutowe spiecie z jej facetem - wtraca sie w nie swoje sprawy (chodzi o moja siostre, spadek i jej aluzje - nie chce mi sie pisac na glownym, a ze nie ma mnie w K, to sobie daruje), plus do mamy powiedzialam, zeby sie swoich dzieci zapytala co dalej mysla i tu tez uslyszalam cosik co we mnie az krew zagotowalo.... takze siedze z marysi i tz pije lampke wina i smece wam tu ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
|
|
#4470 | |
|
Zadomowienie
|
Mam taką refleksję po wyjeździe, że może ja za dużo daję do jedzenia mojej małej? Na wyjeździe jadła połowę tego co zwykle, bo jej czasu na jedzenie brakowało. Tyle ciekawych rzeczy się działo, ciągle latała za dzieckiem znajomych z którymi byliśmy. I jakoś mała nie płakała z głodu.
A za to chyba nawet urosła, bo dziś musieliśmy jej nowe buty kupić. W starych sandałkach paluch już zdecydowanie wystaje. ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

dla zaradnej Lili
dzisiaj Hanka budziła się jedynie na jedznko, ale to przez to, że wczoraj spała w dzień tylko godznkę, a poprzedniej nocy może ze 2 

Wszystkiego najlepszego!

Przez tą szarugę za oknem Tymcio chyba nie wiedział, ze już rano

Zakończone: 2

.

a co do starszych - masakra. Mozna na jeden wieczor z nimi,ale ani dnia wiecej.