|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Czesc kobietki
nie moge dospać odprawiłam męża do pracy,zjadlam z nim dla towarzystwa sniadanie i teraz sie lenie w łóżku![]() Później mam gości bo dzis moje urodziny wiec jakos ten czas zleci. Kurcze co sie dzieje... Zeby z synka zrobila sie córeczka B-) I to juz nie jeden przypadek. Potwierdzonego Igorka gratuluję i oczywiscie dawaj fotki ![]() Tymczasem kobietki,życzę udanego dzionka i do uslyszenia później
|
#4322 |
|
Wtajemniczenie
|
Hope to mnie przeraziłaś tą zmianą podłoża;/ śmierdzi gorzej niż kocie siusiu? Ty masz tego baranka normalnego czy baranka miniaturkę?
Mala wszystkiego najlepszego !!! JA też już po śniadaniu, niestty jakiś kaszel zaczyna mnie męczyć i ból gardła.Mam nadzieję że przejdzie. Ajj zapowiada się leniwy dzień ![]() a gdzie reszta? WSTAWAĆ ! |
|
|
|
#4323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
miała być miniaturka ale przez to, że sobie po ogrodzie skubie trawkę i codziennie ma siano to jest większy a serio jak się zleje to śmierdzi strasznie. Załączam jej zdjęcie razem ze zdjęciami Igusia |
||
|
|
|
#4325 |
|
BAN stały
|
Mała wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń !
![]() Ja dopiero się obudziłam. Wczoraj byli znajomi u nas i impreza przeciągnęła się do 2. Jak już poszli, to mój podpity tż zamiast kłaść się spać to gadał z kotami Potem przylazł do łóżka i wyznawał mi miłość Przez to jego gadanie do siebie zasnęłam dopiero koło 3. Dzisiaj jedziemy do rodziców na niedzielny obiadek, już mi ślinka cieknie jejku, ciągle myślę tylko o jedzeniu ![]() Igor - ale fajne imię! Mega mi się podoba. Co do tego pisiorka co to odpadł to jakaś masakra. Też mam nadzieję, że to już ostatni raz Najpewniej to się dowiedzieć przy porodzie
|
|
|
|
#4326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziś obudził mnie deszcz i zimno Paskudna pogoda. My już z mężem po śniadaniu. Na dziś zaplanowałam robienie ajvaru, mam nadzieję że się uda ![]() Miłego dnia dziewczyny
|
||
|
|
|
#4327 | |
|
Rozeznanie
|
Hej
. Ja już po 2 śniadaniu bo nie śpię od 7. Wczoraj miałam intensywny dzień, najpierw z TZ pojechaliśmy oglądać wózki i gadżety dla maleństwa i powiem, że jestem bardziej zdezorientowani niż przed. Spodobał mi się strasznie wózek jane muum, lecieli super się prowadzi ale nie wiem bo ma koła piankowe nie dmuchane. Wieczorkiem wpadł do nas znajomy na piwko, którego dawno nie widzieliśmy. Mala sto lat ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
|
|
#4328 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego!
|
#4329 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
!!
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chcę kupić biurko Micke (biały+imitacja brzozy) z myślą o toaletce Teraz mam toalatkę od teściowej,ale niezbyt psuje do mojej wizji sypialni.
|
|
#4331 |
|
Rozeznanie
|
Zamykam na spacer, miłego dnia
|
#4332 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję córczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale paskudny dzień u mnie, od rana pada. Nie lubię takiej pogody, bo działa na mnie przygnębiająco
|
|||
|
|
|
#4333 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale mówię ci, córeczki super są To imię jakie? A ja wam mówię, nic nie ginie w przyrodzie, jak 2 fiutki znikły to muszą u 2 dziewuszek się pojawić Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Spacer? a co to jest?u nas lejejejejeje... Młoda ma ukochaną zabawę: siedzi na naszym łóżku z tatą i ciągle każe mu z poduszek i kołder budować dom, potem bawiła się. że noga jej do dziury wpadła i musiałam ją wyciągać kilka razy, a teraz słyszę, że jest kotkiem
|
||||
|
|
|
#4334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śliczny Igorek [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36126185]łoooo ale mówię ci, córeczki super są To imię jakie? A ja wam mówię, nic nie ginie w przyrodzie, jak 2 fiutki znikły to muszą u 2 dziewuszek się pojawić Zajrzyj sobie w majciochy Gratuluję Igorka ![]() Ładne Spacer? a co to jest?u nas lejejejejeje... Młoda ma ukochaną zabawę: siedzi na naszym łóżku z tatą i ciągle każe mu z poduszek i kołder budować dom, potem bawiła się. że noga jej do dziury wpadła i musiałam ją wyciągać kilka razy, a teraz słyszę, że jest kotkiem [/QUOTE]O ja też się kiedyś tak lubiłam bawić Jeszcze robiłam też domki z koca i krzeseł |
|
|
|
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
ja pierdziu, ale jaja! Ale i tak gratulacje! |
|
|
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Mała wszystkiego Najelpszego Hope sliczny synus ![]() ja juz rosolek ugotowalam no i oczywiscie wpadlam na chwile do Was
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałaś swoją czystą płytkę czy ona juz miała w gabinecie? Bo pewnie pendrajw to nie bardzo...?
|
|
|
|
|
#4338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tez sie takie robi! I zastanawialam sie co to? Bo to tak w dole brzucha..... Cytat:
lub Nataniel ale to takie troche udziwnione.... Tu w pieninach od rana grzeje sloneczko potem idziemy na spacer, ogolnie ehhh takie tu spokojne zycie pomijajac dzieci ktore kazde mowi do mnie w tym samym momencie ale coz takie uroki dzieciów :PNo i pomijajac koguta piejacego o 4 nad ranem ![]() Wlasnie maly slodki rudy kotek upolowal sobie mysz i odgryza jej glowe.... Az kosci chrupią :P
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Laski
![]() Igorek sliczny ![]() pogoda u mnie jak najbardziej barowa, w związku z tym wracając z koscioła wstąpiłam do sklepu i zaopatrzyłam męża w piwo na popołudnie a siebie w super kubełek lodowy ![]() a wiecie co mój młody wyczyniał w kościele? siedzę sobie grzecznie a tu bach kop w okolice jajnika, aż mi świeczki w oczach stanęły.... a potem cwiczyl chyba wykop bo po lewej stronie pępka bez przerwy czułam kopniaki i anwet się wybrzuszenie przez bluzkę pokazywało ![]() aż się koleżanka siedząca obok uśmiechała ![]() I powiem wam, że ja jeszcze nie spotkałam się z niekulturalnością ludzi na mój widok, dzisiaj nawet Pani ustąpiła mi miejsca w ławce z oparciem, bo wolne były już tylko takie bez oparcia. A ja teraz słucham Drupiego i jego pięknych włoskich przebojów, zajadam sie gyrosem i do kompletu mam kawusię- słabiznę, ale zawsze to coś |
|
|
|
#4340 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak tylko zobaczyłam że cos kwitnie to od razu potraktowałam ją Zoviraxem, nawet strupka nie maiłam wiec mam nadzieje ze tak już zostanie... Na mnie niestety Zadne "pochodne" Zoviraxa nie działałą, tzn działaja ale z odwrotnym skutkiem - ZAWSZE mi po nich wywala mi na pół ust/nosa. Zovirax i tylko zovirax ![]() Mała - wszystkiego najnajnaj!!!! ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Zmykam robic obiadek - dziś grzybowa, (naszło mnie jakoś tak w nocy ) schaboszczaki i sałatka grecka
|
|||
|
|
|
#4341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny....od 2óch dni próbuję Was nadrobić i nie daję rady... odpalam lapa, zostawiam stronę z forum i d*pa
![]() może dzisiaj mi się uda chociaż troszeczkę.. Jadę o 16 do szpitala na potwierdzenie płci ciekawe czy to na pewno baba ![]() Cytat:
![]() Będzie sprzątać tylko jak męża nie ma..bo powiedział, że jak wróci to on chce
Edytowane przez djerba Czas edycji: 2012-08-26 o 12:57 |
|
|
|
|
#4343 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam zostaly jeszcze 4 dni!Widze, ze kroliczek czipsolubny jak moja kota ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Szaja przeczytalam o kolce nerkowej, to, co wkleilas, i jezeli faktycznie bol jest okreslany jako wiekszy niz bole porodowe, to ja sie porodu juz chyba nie boje Mala sto lat i zdrowego dzidziolka! Djerba daj znac ile taka pani by kosztowala chociaz ja bym sie bala taka wpuscic do domu, jeszcze by sobie pomyslala, ze mam mega syf
|
|
#4344 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dużo masz chłopięcych ciuszków ? :P ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
![]() strasznie nerwowa była....normalnie wyjąć z klatki jej nie dało rady..rzucała się na rękę. jakbym teraz miała mieć królika i po nim sprzątać to bym się chyba..... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
ja sama sobie nie dam rady...za duże w chwili obecnej jest to mieszkanie dla mnie...za dużo czasu spędzam na sprzątaniu..wolałabym w zamian za to robić coś innego
|
|||
|
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
Nie można Was nawet na chwilę opuścić, tak pędzicie
|
|
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lusia albo Lusin bo nie wiedziałam czy to samiec czy samica ahaha ale już bym nie chciala, faktycznie, jak się zsika to oj.... no ae jak się często czysci klatke to jest ok ja mam chomika i jest fajniutki Hope- no jak nic siusiak! ;d Mala - wszystkiego najlepszego ;* Aaaaaaaaaaa glodna jestem, tzt mi odgrzewa jedzonko a pogoda do du..py..
|
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pierwsze sprzatanie zapłacił jej 200 zl ale syf mial nieziemski no i jeszcze mu w tej cenie okna umyła i firanki wyprała. Tak więc wydaje mis ie z tanio
|
|
#4348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I poza tym - ja sprzątałam klatkę codziennie - zapach gorszy niż przy kotkach - bo kot ma żwirek chłonny w kuwecie - a królik takiego dostać nie może (tylko drewniany) a króliczki siusiają taśmowo i bobki to samo ))Ja wiem, że to cudne zwierzątko, że pięknie wygląda.. Ale poczytaj o nich, o tym czego rasa potrzebuje (jest takie forum królików), i poczekaj aż nauczycie się funkcjonować jako rodzina z maluszkiem. Czasem wydaje mi się, że opieka nad króliczkiem jest bardziej absorbująca od tej nad psem czy kotem - właśnie dlatego, że to zwierzątko siedzi w klatce i to ty musisz zadbać by miał odpowiednią ilość ruchu, bardzo często mu sprzątać i dbać by nie czul się samotny. Pies czy kotek chodzą luzem, a króliczek jeśli onim zapomnisz, w sensie go wypuścić - będzie biedny nieszczęśliwy sam. Króliczki poza tym mocno gryzą kable - na to się musicie nastawić. No i kolejna rzecz : wakacje, wszelkie wyjazdy. Króliki potrzebują bardzo dużo ruchu, nie można go zostawić z zapasem jedzenia i sobie jechać. Może jestem przewrażliwiona, ale piszę bardzo szczerze, bo znam życie z tym zwierzątkiem na codzień. Polecam każdemu oczywiście, ale trzeba dobrze wiedzieć na co się decydujesz - bo życie z nim jest inne niż z chomikiem czy świnką, zdecydowanie. A szczęśliwy ma być i właściciel i zwierzątko. PS. Nie wierz w to , że jeśli chodzi o rasę baranków to królik zostanie malutki - sprzedawca wciska kit. Żaden Baran nie waży 1kg ) Normalnie, rasa jako hodowlana, nie miniaturowa, może ważyć 5 - 8 kg. A miniaturowa ok 3kg. Na mniejszego szanse marne, chyba, że to mieszanka jakaś
|
|
|
|
|
#4349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo tak szczerze mówiąc to nie wiedziałam o tym że on jest aż taki wymagający i że potrzebuje powierzchni do biegania innych niż mieszkanie i klatka ;/ Dzięki za opinię , teraz inaczej będę o nim myśleć.
|
|
|
|
|
#4350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Prawym przyciskiem myszy, a potem "eksploruj". ![]() Mala_19kw, 100lat, 100lat!
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-08-26 o 17:18 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:00.

nie moge dospać
odprawiłam męża do pracy,zjadlam z nim dla towarzystwa sniadanie i teraz sie lenie w łóżku

Potem przylazł do łóżka i wyznawał mi miłość 
Paskudna pogoda. My już z mężem po śniadaniu. Na dziś zaplanowałam robienie ajvaru, mam nadzieję że się uda
wyczytałam tez że te różne masci tez mozna uzywac bo to stosuje sie miejscowo a nawet jeśli coś się przedostanie do krwiobiegu to są przecież tak znikome ilości że do Dzidzi raczej już nic nie dotrze. Troche sie spokoiłam. Na najblizszej wizycie zapytam jeszcze swojej ginki jak leczyc ewentualna opryche bo podejrzewam że to pierwsze ale nie ostatnie moje z nią spotkanie 

Gratuluję córczki