Nasze blogi kosmetyczne - cz. XI - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-26, 18:41   #661
Llorandare
Raczkowanie

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XI

Cytat:
Napisane przez basiago
Niestety, ale to dość powszechne. Mój TŻ też już powoli siwieje w paru miejscach, a jeden kolega (20 lat) ma już duuuużo siwych włosów. Przyczyn może być wiele.
Powszechne jak diabli. Ja zaczelam siwiec w rejonie 20tki. Teraz trudno powiedziec, kiedy tak naprawde mocniej posypaly mi sie siwe wlosy, bo ostro farbowalam.
Teraz, za namowa meza, zapuscilam swoje naturalne i dopiero widac, jakie mam kepy
Siwiec mozna zaczac naprawde bardzo mlodo, od miliona rzeczy to zalezy.

Spoznilam sie na dyskusje o "ciezkiej muzyce". Ktora kiedys lubilam, ale albo sie postarzalam, albo sluch mi sie wyostrzyl, bo teraz nawet przy punku czasem wysiadam. Chociaz punk wg mnie nie do konca jest ciezki, po prostu...szybki. I bardziej niz ciezki, pasuje do niego wg mnie okreslenie "ostry".
Dla mnie ciezka (rowniez do strawienia) muzyka jest black metal, ktory kiedys lubilam. Taki np. thrash metal nie jest juz ciezki, jest za to bardzo melodyjny i tego gatunku sluchac moge.
Wole teraz lzejsza muzyke, np. The Clash czy Morrissey.
Z kolei uwazam, ze ciezka klimatem muzyka to np. The Legendary Pink Dots. Naprawde musze miec nastroj, zeby ich sluchac.
Zreszta, teraz jestem nieco wyciagnieta z zycia rozrywkowego i kulturalnego, bo wole sie odmozdzac, niz przezywac, jak mi sie trafi wolna chwila

Zmieniajac temat, "doladowanie blyskawiczne" w PayPalu to jakis dowcip. Druga godzine na kase czekam...

No i humor zryty nieco, bo moze byc tak, ze nie uda mi sie na swieta do Polski przyleciec. A tesknie mocno jednak.
Stary 2012-08-26, 18:47   #662
Takajakaya
Wtajemniczenie

Konkretnie to wkurza mnie to otwarte pisanie - chce mieć dużo współprac, dużo obserwatorów...najlepiej to mnie poleć, bo ty już do czegoś doszłaś a mi by to zajęło trochę wysiłku. Chciałabym pójść na łatwiznę. Jak mnie polecisz to od razu mi komcie skoczą. No przecież coś Ci za to wyślę...

Takajakaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 18:54   #663
aqqA
Rozeznanie

Ja wszystko rozumiem.. każdy próbuje jak może żeby wypromować bloga, ale komentarz "Jak lubicie kolorowe paznokcie zapraszam na mojego bloga www.blebleble.. Założyłam go niedawno, ale rozwijam się z dnia na dzień Zapraszam "
No żeby chociaż coś napisała odnośnie posta czy coś...

Ja też lubię firmowe gadżety Najbardziej chyba długopisy i karteczki różnego rodzaju. Smyczki odpadają zupełnie.

Konsultantka avonu

My

dbam o włosy
8MB i BBL

aqqA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 18:57   #664
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
Tak. Bez epapieru nigdy bym nie kupiła. Bo to kupuję czytnik, aby nie męczyć oczu monitorem.
a w jakiej cenie go kupiłaś?
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 19:05   #665
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Normalnie po dzisiejszej akcji z naszą specjalistką od marketingu cieszę się że wakacje się kończą ale ta panią to chyba i akademicki nie obejmie
Stary 2012-08-26, 19:17   #666
lele
Zakorzenienie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;36134355]Ja też Jak fachowiec od internetu może nie umieć ustawić routera żeby działał (nie był zepsuty, tylko mi się ustawienia w nim wykasowały)... A Ci przyszli, rach ciach i zrobili! Czyli da się Mam nadzieję że tamten mi chociaż instrukcję odda [/QUOTE]
Coś mi się wydaje, że będziesz musiała go przycisnąć :P
Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Kubki normalne, długopisy, smycze, długopisy, koszulki długopisy, dużo długopisów, notesty, długopisy i zapomniałabym o długopisach

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Kubki, karteczki samoprzylepne, koszulki i ciekawe rzeczy do pisania (zakreślacze, kolorowe długopisy), kalendarze też fajne. I oczywiście słodycze.
Zbędne: smycze!

Cytat:
Napisane przez Llorandare Pokaż wiadomość
Zmieniajac temat, "doladowanie blyskawiczne" w PayPalu to jakis dowcip. Druga godzine na kase czekam...
Mi za każdym razem szybko szło.
Cytat:
Napisane przez aqqA Pokaż wiadomość

Ja też lubię firmowe gadżety Najbardziej chyba długopisy i karteczki różnego rodzaju. Smyczki odpadają zupełnie.

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
a w jakiej cenie go kupiłaś?
Hmm, to było rok temu. Chyba 400-500 zł (?), musiałabym sprawdzić, a teraz nie mam dokumentów. Ale wolałam wersję zwykłą story nie hd (moim zdaniem wygodniejsze przyciski).

Edytowane przez lele
Czas edycji: 2012-08-26 o 19:18
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 19:18   #667
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja lubię notatniki, długopisy, zakreślacze... Bo z tego korzysta się codziennie
nicRu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 19:20   #668
lele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Ja lubię notatniki, długopisy, zakreślacze... Bo z tego korzysta się codziennie
Dziękuję

A karty multisport, bilety do kina, karty miejskie? Co o tym myślicie?
Stary 2012-08-26, 19:29   #669
Takajakaya
Wtajemniczenie

Na blogu jak znalezc idealny olej - moje pomysły

Idę robic ciasto

Stary 2012-08-26, 19:31   #670
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Napisane przez Takajakaya Pokaż wiadomość
Na blogu jak znalezc idealny olej - moje pomysły

Idę robic ciasto
Idę czytać
Ty mi nic o cieście nie wspominaj... dziś się najadłam ciasta, że do teraz jestem pełna ;P Pyszniutkie mama upiekła - ze śliwkami i bezą
Stary 2012-08-26, 19:32   #671
Takajakaya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
Idę czytać
Ty mi nic o cieście nie wspominaj... dziś się najadłam ciasta, że do teraz jestem pełna ;P Pyszniutkie mama upiekła - ze śliwkami i bezą
Ja będę robić takie bez pieczenia, więc dopiero na jutro. No, ale ja jestem antytalent ciastowy i te robię pierwszy raz, więc wiesz...może nie być co jeść

Stary 2012-08-26, 19:35   #672
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Napisane przez Takajakaya Pokaż wiadomość
Ja będę robić takie bez pieczenia, więc dopiero na jutro. No, ale ja jestem antytalent ciastowy i te robię pierwszy raz, więc wiesz...może nie być co jeść
eee, takie bez pieczenia to zawsze wychodzą i są ekstra jak są upały....mmmm, takie zimne ciacho w upalny dzień
Stary 2012-08-26, 19:51   #673
anehu
Raczkowanie

Cytat:
witam

u mnie dziś konkurs. ale i tak nie liczę na więcej niż 5 zgłoszeń
ja chciałam wziąć udział w Twoim konkursie, ale doszłam do wniosku, że głupio tak wysyłać link do drugiego bloga, który prowadzę, a jest on stricte o mojej pasji i jest tam wszystko co jej dotyczy
dlatego siedzę cicho i się nie zgłaszam

Cytat:

Jakie gadżety do firm najbardziej lubicie? Kubki termiczne, piłeczki antystresowe, smycze, długopisy, notesy, zeszyty, kalendarze? Może być kilka ulubionych. Jakie gadżety uważacie za zbędne?
kubki wszelkiej maści, długopisy, notatniki - dla mnie bardzo pożądane

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Hej
Byłam dzisiaj na zakupach i tak przeglądałam czytniki e booków. Coraz częściej myślę nad jego kupnem.
marzy mi się taki czytnik niestety chwilowo mnie nie stać
anehu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 19:54   #674
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anehu Pokaż wiadomość

marzy mi się taki czytnik niestety chwilowo mnie nie stać
ja sobie odkładam i myślę, ze na święta sobie sprawię.
Na razie myślę o Kindle.
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 20:03   #675
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
ja chciałam wziąć udział w Twoim konkursie, ale doszłam do wniosku, że głupio tak wysyłać link do drugiego bloga, który prowadzę, a jest on stricte o mojej pasji i jest tam wszystko co jej dotyczy
dlatego siedzę cicho i się nie zgłaszam
ale przecież wyraźnie napisałam, że forma dowolna ;P
więc może być i link do bloga, jak najbardziej
chętnie poczytam
Stary 2012-08-26, 20:12   #676
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Chyba koturnie
Btw zauważyłam, że mnóstwo kobiet prawie każdy wyższy obcas nazywa szpilką, skąd to się wzięło?
wydaje mi się, że z przyzwyczajenia, no i chyba kiedyś nie mówiło się o innych rodzajach obcasów np. o słupkach
Cytat:
Napisane przez Patalus Pokaż wiadomość
one tam poważnie z tym kontem na yt mało co niektórym rozgłosu chyba
dziś mam rocznice z TŻ'em, a TŻ za granicą
my mamy za dwa dni rocznicę i mieliśmy spędzić czas razem, ale zmienili TŻ grafik
Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Nikt nikomu nie broni tworzenia nowych wątków czy klubów, w których będzie wolna amerykanka. Natomiast ostatnio w tamtym wątku pojawiło się sporo nowych osób, które jakoś próbują się wybić.
ostatnio często tam jestem i zauważyłam, że stałe bywalczynie sa w porządku, a takie osoby, które są tam przelotem robią tylko bagienko
Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
najbardziej bawi mnie to, że tak sobie folgują nowe osoby na wątku po jakims czasie im sie znudzi a łatka totalnego już chlewu zostanie.

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisze z dziwną prośą ...

Mam długopisy żelowe ... wkłady są pełne .. ale nie chcą pisać jest jakiś sposób żeby jakoś zaczęły pisać ?
Potrzebuje jeden z nich bo musze wypisać dedykacje na książce...
ja odradzam ogólnie długopisy żelowe, bo bardzo łatwo się rozmazują, lubię za to dedykacje klasycznie napisane cienkim czarnym lub niebieskim długopisem
Cytat:
serio bo ja mam mocno przyrośniętą płytkę, noszę max 2 mm
są naprawdę piękne i wyglądają na długie, nawet jak widać je u Ciebie na blogu od spodu to robią wrażenie i wyglądają na więcej
Cytat:
Napisane przez ineczka7 Pokaż wiadomość
Mężowie powinni chodzić na jakieś kursy przed ślubem. Poprosiłam mojego, żeby mi poprawił fryzurę, bo zrobiłam sobie koka z dwóch dobieranych po bokach - ale że talentu to ja nie mam to nie udało mi się zakryć przedziałka na czubku głowy i wyglądałam jak głupia. No to go proszę, żeby mi tam trochę ponaciągał te włosy z boków i podpiął wpinkami. Tak strasznie mu się nie chciało poświęcić dwóch minut że stwierdził, że co on ma zakrywać jak ja tu mam rzadkie włosy i łysieję.

Każdy sąd mnie uniewinni jak go zastrzelę, nie?
z pewnością mój za to umie robić proste warkoczyki i zawsze podcina mi końcówki
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;36134002]Niestety, ale to dość powszechne. Mój TŻ też już powoli siwieje w paru miejscach, a jeden kolega (20 lat) ma już duuuużo siwych włosów. Przyczyn może być wiele.

Orchideo, współczuję

Długopisy i notesy Ja tyle piszę, że co chwilę mi się wypisują a notesy ubywają jak szalone

Podobno rewelacja

Na 13 byłam umówiona z serwisantem żeby mi naprawił router (streszczenie: był u mnie przedwczoraj ale nie zrobił bo nie umiał, wziął instrukcję do routera żeby przeczytać o tym modelu, umówiliśmy się na drugi dzień o 14, przyszedł o 14 powiedzieć że będzie za pół godziny bo musi coś załatwić, napisał wieczorem smsa że nie może mi tego zrobić i umówił się na dzisiaj na 13), o 16:15 wkurzyłam się i zadzwoniłam pod główny numer mojego dostawcy internetu z pytaniem co jest grane - dosłownie chwilę później przyszło 2 bardzo miłych, bardzo ogarniętych serwisantów mówiących do mnie bardzo niezrozumiałym informatycznym językiem, naprawili to dosłownie w kilka minut i poszli. A z jednym z nich się kojarzyliśmy z osiedla Router działa [/QUOTE]
u mnie w liceum był chłopak co był w większości siwy, pomiędzy siwymi miał pojedyncze kruczoczarne włosy, a miał ok 17 lat

ja miałam kiedyś problem z internetem. Mam internet w firmie gdzie mają telefony stacjonarne, internet i kablówkę. Moja siostra dzwoni i mówi, że jest problem, a on mówi, że wie, bo są zgłaszane awarie w tym rejonie, ale nie może teraz naprawić, bo Małysz skacze i nie może ludziom odłączyć kablówki, żeby to naprawiać Masakra
Potem reklamacji nie chcieli przyjąć, po prostu nie dało się, moja siostra pracuje w firmie telekomunikacyjnej, popytała kolegów i posypała im paragrafami to się przestraszyli, bo nie wiedzieli z kim mają do czynienia i od razu inna gadka
ale ilu ludzi nie ma takiej wiedzy i odpuszcza?
myślę, że na wosie albo pp zamiast głupot powinni uczyć praw konsumenta itp
Stary 2012-08-26, 20:13   #677
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Tż też w wieku 19 lat zaczął siwieć.

Jakie gadżety do firm najbardziej lubicie? Kubki termiczne, piłeczki antystresowe, smycze, długopisy, notesy, zeszyty, kalendarze? Może być kilka ulubionych. Jakie gadżety uważacie za zbędne?
Tak szczerze to pendrivy. A poza tym długopisy, notesy. Smycze i kubki wywalam, lubię mieć wpływ na takie rzeczy (w sensie, ze sama wybieram design)
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 20:14   #678
anehu
Raczkowanie

Cytat:
ale przecież wyraźnie napisałam, że forma dowolna ;P
więc może być i link do bloga, jak najbardziej
chętnie poczytam
widziałam, że forma dowolna, ale jakoś tak mi głupio było wysłać tylko link i już
no ale skoro pozwalasz to zaraz się zgłoszę
anehu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 20:19   #679
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
widziałam, że forma dowolna, ale jakoś tak mi głupio było wysłać tylko link i już
no ale skoro pozwalasz to zaraz się zgłoszę
Stary 2012-08-26, 20:24   #680
lele
Zakorzenienie

Cytat:
j

kubki wszelkiej maści, długopisy, notatniki - dla mnie bardzo pożądane

Cytat:
Napisane przez zyskowa Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że z przyzwyczajenia, no i chyba kiedyś nie mówiło się o innych rodzajach obcasów np. o słupkach...
...
Mówiło, mówił0- już dawno nie słyszałam, aby ktoś pisał, że szuka butów na kaczuszce
A co do nauczania- zgadzam się z Tobą. Podstawa wiedza z prawa, ekonomi. Może jakieś przygotowania do szukania pracy i rozmów kwalifikacyjnych.

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
Tak szczerze to pendrivy. A poza tym długopisy, notesy. Smycze i kubki wywalam, lubię mieć wpływ na takie rzeczy (w sensie, ze sama wybieram design)
Dziękuję
Stary 2012-08-26, 20:38   #681
Llorandare
Raczkowanie

Jesli o produkty reklamowe chodzi, pamietam, ze w firme, w ktorej pracowalam w Polsce, bardzo dobrze sprawdzaly sie wlasnie wspomniane pendrajwy. Mielismy m. in. takie, ktore zaklada sie na reke.
Kubki troche mniej, bo wiekszosc chyba lubi samemu kubek wybrac i kupic.
Smycze - zalezy. U nas sie sprawdzaly, bo mielismy karty dostepu i smycze idealnie sprawdzaly sie do noszenia tych kart.
Kiedys rowniez firma szarpnela sie na ekologiczny zestaw akcesoriow - notes, kredki (!), dlugopisy (do tej pory mam ten dlugopis, a ze 3 lata temu to bylo, jak nie lepiej) i to tez sie fajnie sprawdzalo, bylo przydatne.
Mielismy rowniez znizke na karty Multisport i wiele osob z tego korzystalo. Bilety do kina to tez super pomysl
Ja nie znosze kalendarzy, bo kazdego roku dostawalo sie ich 5 i nie wiadomo bylo, co z nimi zrobic. Ostatecznie ladowaly w szufladzie. Mowie tu o ksiazkowych i sciennych.
O, z fajnych gadzetow jeszcze dostalismy kiedys odtwarzacze mp4 z logo firmy. To byl zdecydowanie przydatny gadzet
Stary 2012-08-26, 20:47   #682
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
A jak tak jesteśmy w temacie pendrive'ów to ja przyznam szczerze, że ich nie lubię bo firmy dają na ogół 1GB - 2GB i potem mi się wala full małych pendrive zamiast jednego dużego Ale to tylko moje zdanie

Cytat:
Napisane przez zyskowa Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że z przyzwyczajenia, no i chyba kiedyś nie mówiło się o innych rodzajach obcasów np. o słupkach

my mamy za dwa dni rocznicę i mieliśmy spędzić czas razem, ale zmienili TŻ grafik

ostatnio często tam jestem i zauważyłam, że stałe bywalczynie sa w porządku, a takie osoby, które są tam przelotem robią tylko bagienko

ja odradzam ogólnie długopisy żelowe, bo bardzo łatwo się rozmazują, lubię za to dedykacje klasycznie napisane cienkim czarnym lub niebieskim długopisem

są naprawdę piękne i wyglądają na długie, nawet jak widać je u Ciebie na blogu od spodu to robią wrażenie i wyglądają na więcej

z pewnością mój za to umie robić proste warkoczyki i zawsze podcina mi końcówki

u mnie w liceum był chłopak co był w większości siwy, pomiędzy siwymi miał pojedyncze kruczoczarne włosy, a miał ok 17 lat

ja miałam kiedyś problem z internetem. Mam internet w firmie gdzie mają telefony stacjonarne, internet i kablówkę. Moja siostra dzwoni i mówi, że jest problem, a on mówi, że wie, bo są zgłaszane awarie w tym rejonie, ale nie może teraz naprawić, bo Małysz skacze i nie może ludziom odłączyć kablówki, żeby to naprawiać Masakra
Potem reklamacji nie chcieli przyjąć, po prostu nie dało się, moja siostra pracuje w firmie telekomunikacyjnej, popytała kolegów i posypała im paragrafami to się przestraszyli, bo nie wiedzieli z kim mają do czynienia i od razu inna gadka
Ech, co za ludzie, wystarczy postraszyć paragrafami i od razu inaczej masakra!

Edytowane przez 5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Czas edycji: 2012-08-26 o 21:11
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 20:58   #683
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Zyskowa dzięki szkoda że tylko tu natura się popisała :p

jutro jadę do derma z moja skóra na plecach. Mam nadzieję że to nie jest żadna przewlekła choroba
Stary 2012-08-26, 21:21   #684
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Też dostałam maila od tej spamującej panny i w ramach relaksu jej ślicznie odpisałam

Jutro idę na siłownię i mam stracha, że od razu padnę
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 21:36   #685
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Orlico,to jak to tak?skarżysz się?przecież to nie spam,to wiadomość podaj dalej!ot,strategia marketingowa...daj znać co Ci odpisze xd
Stary 2012-08-26, 21:39   #686
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
Orlico,to jak to tak?skarżysz się?przecież to nie spam,to wiadomość podaj dalej!ot,strategia marketingowa...daj znać co Ci odpisze xd
Nie sądzę, żeby odpisała
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 21:43   #687
Patalus
Zakorzenienie

muszę się pochwalić, bo w końcu dostałam propozycje i to od minerałków zobaczymy jak to się potoczy
Stary 2012-08-26, 21:57   #688
Konto usunięte

Cytat:
muszę się pochwalić, bo w końcu dostałam propozycje i to od minerałków zobaczymy jak to się potoczy
Jaka firma?
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 22:00   #689
Patalus
Zakorzenienie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;36139877]Jaka firma? [/QUOTE]
Lily Lolo
Stary 2012-08-26, 22:04   #690
Konto usunięte

Cytat:
Lily Lolo
gratulacje!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości