|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VII
Cytat:
A gdzie ja napisałam że coś takiego popieram? Zaznaczyłam ,że ktoś może mieć podstawy do takiego twierdzenia. Swoją drogą znowu "offtop" na przewijający się setny raz temat Edytowane przez CruelOrchid Czas edycji: 2012-08-26 o 18:21 |
|
|
|
|
#2822 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2823 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Shilpa - powiększanie tęczówki (moda typowo azjatycka), wybielanie piegów, wiele razy podkreślałaś, że w azjatyckiej kulturze piękna, wszelakie piegi i pieprzyki na twarzy są krytykowane. Nadmierne, wręcz jakieś paranoidalne dbanie o bladość swojej cery, rozumiem, że możesz nie lubić się opalać, ale u Ciebie to pod jakąś paranoje podchodzi - też azjatyckie wpływy.
Genralnie, ogólne wrażenie wizualne. Patrząc na Ciebie spokojnie można pomyśleć, że naprawdę masz azjatyckie korzenia. Nie mówię, że to źle, że chcesz tak wyglądać, ale usilne tłumaczenie, że to nieprawda, jest wręcz infantylne. To nic złego, tylko, po co się wypierać? Nie wdaję się tutaj dodatkowo w szczegóły, które Ty pewnie wymienisz, pt. porządany kształt nosa, oczu itp przez Azjatów, bo nie o to mi chodzi. i chodzi o wizualne, ogolne wrażenie, bez wdawania się w drobiazgi.
|
|
#2826 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny skończcie już tą dyskusję o magisterce AC, bo prawda jest taka, że ona po kiepskiej uczelni siedzi sobie szczęśliwa w Singapurze, a ludzie po UW czy UJ nie mogą znaleźć pracy.
Basia miała pomysł na siebie i konsekwentnie go realizowała. Moim zdaniem połączenie socjologii z kierunkami typu zarządzanie to bardzo dobry pomysł. Do tego doszła konkretna praktyka i jak widać nawet po jakiejś tam uczelni w Opolu można odnieść sukces. Pozostając w kręgach azjatyckich chciałam zapytać czy znacie jakieś ciekawe azjatyckie kanały. Niby trochę ich mam w subskrypcjach ale ciągle czuje jakiś niedosyt
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Używam kremu z filtrem 50+ i rozglądam się za czymś z filtrem PA, kocham BB kremy, używam rozświetlacza w ogromnej ilości, uwielbiam róż i wygląd naturalnie pięknej laleczki porcelanowej, jak często określam idealna makijaże z azjatyckich spotów reklamowych. Dodatkowo przy używaniu produktów z kwasami liczę na to, że trochę się wybielę. Czy te działania wskazują na to, że robię się na Azjatkę? Skoro Shilpa tyle razy powtarzała w komentarzach, że NIE ROBI się na Azjatkę, to po co udowadniać Shilpie, że to nie ona ma rację?Cytat:
Ale wszystko przedemną ![]() Tak. Będzie to drugi produkt, na który naciągnie mnie Blondie- dzięki niej poznałam cień My Secret 103 ![]() W ogóle, uwielbiam Nissax83 za to, że temat, który na początku wydawał mi się nieciekawy, przedstawiła w super sposób i nawet taki laik jak ja ma ochotę kupić sobie zestaw do woskowania ![]() Gdyby nie youtube i Wizaż, byłabym bogata Edytowane przez Olkaaaa_s Czas edycji: 2012-08-26 o 18:57 |
||
|
|
|
#2829 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2831 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I nie usunelam piegow, tylko przebarwienia z policzkow. Jestem osoba z natury blada, slonce mnie parzy nie opala i mam tendencje do pigmentacji w formie brzydkich plam o nieregularnych ksztaltach - i te usunelam, ale piegi na nosie i kosciach policzkowych dalej mam. Piegi maja rdzawy kolor, zas plamy sa buro-brazowe. Po pozbyciu sie plam glownie z okolic ponizej kosci policzkowych i tych do okola ust (ktore z daleka wygladaly jak wasy -_-') nie musze stosowac zadnych podkladow, aby moja twarz nie wygladala na zmeczona i zsiniala Nie wiem, czy uzywanie codziennie kremu przeciwslonecznego jest paranoidalnym dbaniem o bladosc - dla mnie motywacja jest paranoidalny lek przed zmarszczkami xD Skoro i tak spedze z nimi wiekszosc zycia, to nie spieszy mi sie wybiegac na ich spotkanie. Zanim nawet wiedzialam, ze istnieje Azja, gdzie ceni sie bladosc, zawsze unikalam slonca. Nawet jako dzieciak na plazy siedzialam w kurtce dzinsowej odmawiajac kategorycznie kontatku ze sloncem - moze troche z przekory, moze z instynktu, ze nie chce sie spalic i luszczyc. Wyjazd do Azji, gdzie nie ma tej presji na rumienienie sie (i prosze nie mow mi, ze w Polsce jej nie ma - wystarczy spojzec ile komentarzy z seri "mogalbys sie troche jednak opalic" mozna znalezc pod moimi filmikami czy zdjeciami) byl po prostu ulga, bo moglam praktykowac cos, co zaczelam jako 10-cio letni dzieciak. Nie odpowiedzialas na druga czesc pytania - jak mozna sie wizualnie upodobnic do Polki? |
|
|
|
|
#2832 | ||
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Stosowanie filtrów na co dzień to świetna rzecz. ![]() Cytat:
|
|
|
#2833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A używanie fltra 50+ uznane jest za normę.W Polsce nadmierna opalenizna jest coraz powszechniej krytykowana. Nawet rząd miał zacząć pracę nad ustawą zabraniającą korzystania z solarium osobom poniżej 18 roku życia. Sama jestem blada jak ściana. Jednak nikt mnie palcami nie wytyka a jedyną osobą która twierdzi, że powinnam się opalić jest moja babcia. W internecie ludzie wypisują różne głupoty i na pewno nie traktowałabym wypowiedzi pojedynczych osób jako wyznacznika tego co dzieje się w kraju. Zresztą zobacz sobie polskie youtubowiczki. Ile z nich jest strzaskanych na heban? Callmeblondieee? Susz? Agabil?
|
|
|
|
|
#2834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Bardzo wiele kosmetyków polecanych na wizazu zawiera kwasy (rożnego typu na różne dolegliwości) a jak wiadomo takie specyfiki wybielają co nie znaczy że od razu każdy chce się robić na Azjatę. Ponad to tak samo jak w Azji kiedyś w Polsce blada cera była cechą bardzo pożądaną bo wskazywała dobre pochodzenie czyli "nie pracujemy w polu mamy od tego ludzi" |
|
|
|
|
#2835 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2836 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
. ja tradycyjnie wybieram metode zlotego srodka, czyli lansuje mode na naturalny odcien skory .
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-08-26 o 19:56 |
|
|
|
|
#2837 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Litości
|
|
#2839 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nowy filmik u Katosu z TheCostaChic http://www.youtube.com/watch?v=SKsVsWwWLUc Edytowane przez Qloui Czas edycji: 2012-08-26 o 20:10 |
|
|
|
|
#2840 |
|
Raczkowanie
|
Czarszka o pielegnacji cery: http://www.youtube.com/watch?v=PPcXT7meoSA&feature=plcp
|
|
|
|
#2841 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2842 | |
|
summer vibes;)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2843 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.
|
|
|
#2844 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2845 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2846 |
|
BAN stały
|
Kojarzycie jakiś filmik Maxineczki, gdzie nakręciła moment nakładania na siebie podkładu? Ten z koleżanką to znam, ale chodzi mnie o nią samą. Bo ja akurat lubię tylko ten moment make up'u (najczęściej dalszą część wyłączam
) , a u niej go nie widzę, a ciekawa jestem bardzo :<
|
|
|
|
#2847 |
|
Łotewa
|
http://www.youtube.com/watch?v=J2TNn...ature=g-crec-u
znacie ją?? Chyba mają najmądrzejsze filmiki na YT
|
|
|
|
#2848 |
|
Rozeznanie
|
Megi w OOTD
http://www.youtube.com/watch?v=4MrZNUidFRA Konturowanie u TheOleskaaa http://www.youtube.com/watch?v=gNuTaORvy3E Haul u szavkaWORLD http://www.youtube.com/watch?v=uycsAdgk4xc Edytowane przez Qloui Czas edycji: 2012-08-26 o 20:36 |
|
|
|
#2849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2850 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

Używam kremu z filtrem 50+ i rozglądam się za czymś z filtrem PA, kocham BB kremy, używam rozświetlacza w ogromnej ilości, uwielbiam róż i wygląd naturalnie pięknej laleczki porcelanowej, jak często określam idealna makijaże z azjatyckich spotów reklamowych. Dodatkowo przy używaniu produktów z kwasami liczę na to, że trochę się wybielę. Czy te działania wskazują na to, że robię się na Azjatkę?

.