|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
endo nic nie zleciła, bo jeszcze u żadnej nie byłam, ale przez te wyniki anty TPO widzę, że trzeba szybko dobrą znaleźć. Ginekolog zleciła mi teraz prolaktynę i wcześniej w marcu TSH, a teraz sama sobie poszłam i zrobiłam komplet badań. Postaram się zapisać do niej na przyszły tydzień na monitoring i przy okazji pokażę wyniki. Jak dalej nie będzie widziała problemu, albo się do niej nie przekonam, to może rzeczywiście znajdę kogoś innego. Wiem, że to ważne, aby mieć zaufanie do swojego lekarza, i ta mi się bardzo spodobała, ale jakoś nie jestem już przekonana. A z drugiej strony nie mogę jej obwiniać za to, że nie jestem jeszcze w ciąży. Ostatnio podpytywałam o inseminację, to powiedziała, że wg niej nie warto, bo to daje tylko 8-15% szans. Ale czy to mało?
|
|
|
|
#452 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Odpuscialm sobie trochę wizaz w tym cyklu i chyba wyszło mi to na dobre. Nie macalam szyjki, nie szukałam śluzu, nie wypatrywalam objawów. No i wszystko szlag trafił, bo dziś śniło mi się, że kupiłam pięć testów, nasikałam na nie w sklepowym wucecie i wszystkie były pozytywne . Wyszłam szczęśliwa, mówię połówkowi, że jestem w ciąży a on do mnie: tak? a papierosy mi kupiłaś??? No więc wstalam rano ( w południe Wczoraj byliśmy na weselu i tak sié wybawilam, że bolą mnie mięśnie o których istnieniu nie miałam pojęcia.
|
|
#453 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do ginekolog to też ciekawa jestem jak zareaguje na te Twoje wyniki. No i wydaje mi się, że spora ilość lekarzy jak gdyby 'nie przejmuje się' niektórymi wynikami, bo znają sporo przypadków, że nic one nie wnosiły.. a potem przez to my mamy stresy Powołanie ma, to się czuje, ale wiadomo, nie każdy lekarz potrafi fajnie objaśniać różne kwestie, nie wiem jak będzie w jego przypadku ![]() Cytat:
Irytujące, ale zawsze opisują +/- rozwój Przynajmniej tyle.Opis z wydarzeniami z ciąży rusza za serce, serio.. dodaje przekonania.. wiadomo jakiego..dodaje prawdopodobieństwa bez dwóch zdań. ps. Szybkiego powrotu do pełni sił po weselisku
|
|
#454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dziś się popłakałam jak rozwaliłam tego palucha ... Cytat:
|
|
#455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#456 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie nadal @ brak a byłam wczoraj na 100 % przekonana że się rozkręca Dziwne- w czwartek to plamienie,wczoraj też a @ brak
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-08-26 o 15:06 |
||||
|
|
|
#457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() któraś jeszcze na dniach nie czeka na @? bo już kurcze czas najwyższy na nowe fasole...
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-08-26 o 15:13 |
|
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Iza toż pisałam,że to wcale nie musi być@
![]() Kwitka czyżby można było po cichu gratulować??? P.s ja też teraz w najbliższych dniach spodziewam-niespodziewam się @ Zaraz_a no poczekam poczekam bo inaczej na testach zbankrutuje ![]() Partytura o to przepis ![]() Składniki: ilość wedle uznania i apetytu ![]() - zupki chińskie( najlepiej te czerwone vifona) -ogórki konserwowe -jajka -cebula -kukurydza z puszki -majonez -czosnek 1.Zupki kruszysz do większego naczynia i dodajesz wszystkie przyprawy z nich- zalewasz wrzątkiem tak aby tylko przykryć makaron i przykrywasz. Makaron wpije cała wode i sie ładnie zaparzy. Będzie fajny sypki 2. ogórki,cebule i jajka kroisz w kostke i dodajesz do tego makaronu razem z kukurydza. 3.. dodajesz do wszystkiego majonez i wciskasz ząbki czosnku Mieszasz i Smacznego!!! PS. Ja osobiście nie dodaje już żadnych przypraw, te z zupek wystarczają zupełnie mi. No i nie szalej z czosnkiem. Ma być tylko do smaku Czosnek w zbyt dużej ilości ponoć zbija ciśnienie i wogóle
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli nie dostane @ do czwartku piątku to powtórze test.Dziś mam 28 dc ale ja mam długie cykle.Ale powiem wam że kompletnie nie czuje się na fasolke nie mam żadnych objawów.A w poprzedniej ciaży już od owu bolały mnie piersi.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-08-26 o 15:20 |
|
|
|
#460 |
|
Raczkowanie
|
jedna kreska...i nadzieje dziś od rana rozwiane............
|
|
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
Któty masz dzień cyklu?I jak długie?Może po prostu za wcześnie na test
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#462 |
|
Zadomowienie
|
oj tam, póki nie ma @ nadzieja jeszcze w kupie... tzn nie rozwiana
przeglądam teraz awatary i podpisy, bo dużo dziewczyn dołączyło i czytam podpis partytury : lokalizacja - 2ga strona KIBLA
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak na marginesie jak Ci się chce to wróć sobie do mojej rozmowy z Kocurkiem to padniesz ( strona5-6)
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2012-08-26 o 15:44 |
|
|
|
|
#464 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Prosty, jest szansa, że dość prędko się skuszę. Tylko te przyprawy z zupek nie wiem czy wskazane dla mnie teraz, czy to nie jest aby za dużo chemii Jak obstawiacie??Cytat:
![]() ![]() (No, ooooostaaatecznie.. Jak by nie patrzeć.. częściej na klozecie bywam odkąd mam pasażera Tak więc masz usprawiedliwienie hahahah )
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-08-26 o 15:59 |
||
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
Wy w ogole dziewuchy wszystkie udane jestescie
![]() salatke z zupek chinskich polecam sama ja regularnie co jakis czas robie i mysle, ze jak czasem sobie poszamiemy takie smakolyki to nic nam nie grozi takze partytura smacznego oprocz chemii, sa tez i warzywka zawsze mozna powiedziec
|
|
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się w zupełności! Nie jesz tego przecież nagminnie więc raz na jakiś czas nie zaszkodzi przecież. A poza tym powiedzcie w czym teraz nie ma chemii? Do tego napisze,że zarówno z pierwszym jak i z drugim synem w ciąży miałam korbe na punkcie pepsi i zupek chińskich ostrych Nie było praktycznie dnia,żebym nie napiła się choć troszkę i nie zjadła 1 takiej zupki. Inaczej był płacz i trzęsące się ręce eheheheh. Dzieciom nic nie brakuje tak na marginesie
|
|
|
#467 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie ma to jak opinia doświadczonej osóbki, dziękuję Colorblue Tak w ogóle to najprawdopodobniej zniknę na dni parę ![]() Mam nadzieję, że gdy wrócę na główne ujrzę parę nowych fasolek , zaciskam kciukasy cały czas
|
|
#468 |
|
Zadomowienie
|
chyba moje potestowe nadzieje szlag trafił... brzuch boli małpowo i pryszcze na facjacie wylazły a to niestety oznaki zbliżającej się@
. Dobrze, że chociaż plamień nie mam za to dziwną gulę w gardle i takie jakby mdłości ...?
|
#469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie to sie wybierasz jeśli można spytać??? w każdym bądź razie wracaj do nas szybko ze swoim groszkiem ![]() Cytat:
Poczekamy i zobaczymy. Trzymam mocno kciuki za Ciebie!
|
|
|
#470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może jutro się zmobilizuję, dziś jestem na nie LEŃ! Poza tym w śr. muszę uderzyć do neurolog, więc ... długą wyprawą to to nie będzie. No, ale gdybyśmy wybyli do niego i wrócili na śr. to potem pewnie posiedzi u mnie i łączny czas spędzony razem będzie dłuższy hehe ![]() Wypowiedź do Kwitka popieram w całej rozciągłości
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
Wiatam Was dziewczyny ale sie rozpisalyscie..
ja dzisiaj luzik nawet staralam sie nei myslec o fasolce... ale.. pojechalam z malym do siostry na obiad a siostrunia starala sie zrobila fryteczki nugetsy - z mysla o dzieciach oczywiscie i fasolke mniam ale tez zrobila surowke z kapusty kiszonej z marchewka ... zasiadamu do stolu ja za surowke do buziaka a tu taka won poczulam ze nie moglam przegryzc jej i do smietnika szybko wyplulam , wracam do stolu wacham i wacham suroweczke a moja siostra patrzy sie na mnie jak na wariatke i mowi co ty tak wachasz świerzutka kaputa a ja nie ze smierdzi dalam jej powachac z mojego talerza a ona ze ladnie pachnie kapusta ... i moja ochota na obiad spadla kapusty nie tkenelam i caly czas czulam ten zapach.... nie wiem o co chodzi ehheh hmm tlumacze sobie ze moze ona napewno byla stara a moja sister ma zaburzony węch heheh i caly czas pobolewa mnie brzuch na @ tylko ze ja mam dopiero 20 dc a przypuszczam ze pecherzyk pekl mi w 15 -16 dc wiec chyba za wczesnie na jakies pobolewania .... a na bol na @ tez za wczesnie bo dopiero za 10 dni powinnam dostac zreszta nigdy nie bolal mnie brzuch wczesniej...
|
#472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas byli znajomi oglądaliśmy film.@ dalej nie ma.Tż mówi że jestem dziwnie gorąca jak w poprzedniej ciąży.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale póki co nie ma co się nakręcać bo później rozczarowanie boli![]() Cytat:
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki powróciłam
![]() Przeleciałam tyle o ile co napisałyście ale strasznie tego dużo lece nadrabiać szok ![]() Witam nowe staraczki u nas i trzymam kciuki za te testuje pachnie mi w całym domu świeżymi fasolkami Z nowości to tyle że sprzedaliśmy nasz samochód ![]() Teraz trzeba się rozejrzeć za czymś innym
|
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
witam ponownie
widzę że jest tu tak ciepło i domowo... fajnie ![]() czytając wasze posty podziwiam też Was za tą pewność jaką da się wyczuć... co do tego jak bardzo chcecie ja też bardzo chcę, ale z drugiej strony są momenty że trochę się obawiam jak to będzie. Bardziej pod względem psychicznym, bo tak ogólnie wiem, że możemy sobie już pozwolić na myśl o dzidziusiu, że jest już na to czas... (ale mam nadzieje ze z dnia na dzien beda coraz mniejsze, w koncu jeszcze niedawno nie myslalam tak powaznie o dzidziusiu jak teraz) Kwas foliowy biore dzien w dzien od poczatku roku ale mimo tych "obaw" kazdy pierwszy dzień @ od tych 3 miesiecy przyniósł mi wielkie rozczarowanie... widze że piszecie tez o badaniach od endo. to kolejne zmartwienie. Na niedoczynność lecze sie od 3 lat, mam nadzieje że nie stworzy to wiele kłopotów a i czytam tez że tak wiele z Was ma konkretne objawy... trzymam bardzo mocno kciuki!
kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie... 20.11. ...nasze Szczęście... Edytowane przez ...Skierka... Czas edycji: 2012-08-26 o 21:00 |
|
|
|
#476 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak więc sama widzisz ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- a tak w ogóle, to witaj Skierka
|
|
#477 |
|
Zadomowienie
|
Heloł Dziubaski
![]() Ja na sekundkę... weekend imprezowy, ale wypiłam w sumie może z 4 lampki wina - tak jak przeczuwałam, jakoś zatrucie mnie odrzuciło od balowania ![]() Przynajmniej dziś nie zdycham, za to mój maż leży i kwiczy, heheh Spaliśmy u teściów . Czułam się jakbym siedziała dupką na tykajacej bombie... tzn. teściowa lukała mnie jak wyglądam wychodząc na imprezę, ile razy wchodzę do kibelka, jak się maluję, jaką mam pizamę.... Masakra. Wcibskie babsko!Tyle... jutro do pracy. Robię nura do łożeczka, muszę męża podleczyć ![]() ![]() ![]() Dobrej nocy i słodkich snów!
Żona Edytowane przez Kejthx Czas edycji: 2012-08-26 o 21:08 |
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Mokka_83 witaj
napisałaś że czułaś cos w czasie zapłodnienia... jakie to uczucie? czy jest faktycznie na tyle "inne" że można je wyczuć że faktycznie cos sie juz moze dziać?
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już nabędziecie nową fure to pochwal się ![]() Ja się wstrzymam z testowaniem do przyszłej niedzieli. Dzisiaj zrobiłam test głupia Ale to jak dobrze pokręcisz testem i się przypatrzysz![]() Cycki bolą i szczypią momentami, bóle @ się urwały za to przyszły jakieś kłucia to tu to tam. Kejthx no heloołłł dziubasku Co do teściowej to znam ten ból Także łączę się w bólu. Moja to mężowi wywody robiła jak mnie zobaczyła w krótkiej kiecce i bluzce na szyje. Że niby mi jako żonie to nie wypada tak chodzić i ble ble ble bleSkierka zajmij myśli czymś innym jak się da wogóle Będzie ok zobaczysz
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2012-08-26 o 21:15 |
|
|
|
|
#480 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

i data zaciążenia 19 sierpień, czyli dzień kiedy podejrzewałam owu ... no jaja.
nie wiem co to mnie złapało, że po 1 dniu przeszło. Obudziłam się dziś jak nowo narodzona
. Wyszłam szczęśliwa, mówię połówkowi, że jestem w ciąży a on do mnie: tak? a papierosy mi kupiłaś???
Powołanie ma, to się czuje, ale wiadomo, nie każdy lekarz potrafi fajnie objaśniać różne kwestie, nie wiem jak będzie w jego przypadku
Irytujące, ale zawsze opisują +/- rozwój 
chyba będzie przesłuchanie robione
. Doradźcie, co poza znalezieniem dobrego endokrynoga zrobić. Zmienić też ginkę? Mam wrażenie, że ona nie dońca jest pewna siebie i swojej wiedzy - coraz częściej widzę, że dzwoni do innnych lekarzy podczas wizyty (czyli do innych gabinetów w tej samej klinice) i pyta, czy powinna mi zlecić jakieś badania, albo czy wyniki są OK.
Dziwne- w czwartek to plamienie,wczoraj też a @ brak

Jak by nie patrzeć.. częściej na klozecie bywam odkąd mam pasażera