Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-26, 11:48   #2551
Majirel
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Hej dziewczynki moje kochane,
W środę miałam operację tego samego dnia wyszłam, jest znośnie obchodzi się bez tabletek, normalnie ruszam rękami ogólnie jest okej super za☠☠☠iście. W niedługim czasie dodam fotki.
Stary 2012-08-26, 12:51   #2552
Alex0912
Raczkowanie

GG do Alex0912
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

dzien dobry

Lenkii 06.09 - 11
Alex0912 12.11. - 78

wstalam jakas godzine temu ufff.... taka bylam zwalona z nog po wczorajszym dniu w pracy ze szok prawie spalam na stojaco
Zabulku super fryzurka ja kielonka chyba dzis podniose wiec zdrowko wasze tez wypije
Majirel nooo kobitko mysmy myslaly zes przepadla kochana opowiadaj jak tam sie czujesz itd

A wy kurde chudzinki sie tak smarujecie a i tak wam nie potrzeba bo ciałka nastolatek hehe ja tam nie stosuje nic O :P i wpiepszam slodycze bo to moj nałóg ale za to nie jem smazonych rzeczy, chleba nie jem, ziemniakow, ale za to duzo zielonych wazyw typu brokul, szparagi chlebki cos typu wasa, rozne postaci serów no kocham sery a z mies tylko kurczak, rybka i krewetki i to jest cala moja dieta no i kombinuje z salatkami

Caluski dla was kochane
Stary 2012-08-26, 12:59   #2553
gwendolinka
Zadomowienie

Mam ten krem. Lezy nieuzwany. prawie mnie poparzył Ja nie wiem czy mam cellulit wodny czy tluszczowy ...ale możliwe że oba.
Ja widzę ze sam k.... nie zniknie.... Ja jestem leniwa i mi sie nawet stosować nie chce roznych kremów i ampułek bo za bardzo w to nie wierze. Wierze tylko w sport, peeling i diete... ale tego też nie robie. Chociaż szczerze mowiac dość dobrze sie odzywiam (jeszcze za duzo słodyczy). Dziewczyny a kawa przypadkiem nie wpływa negatywnie i zwieksza cellulitu ? gdzieś widziałam bo to toksyny etc?? POwiedzcie to może sie przerzuce na zieloną herbate i jedna szklankę dziennie kawy.
Alkoholu tez nie pije zbyt dużo. Ostatnio jak widziałam ten film , jak pływalismy na skuterze... szłam w kapoku, całkiem zgrabnie wyglądałam, kostium piiiiikny ....a tu na dupie taki cellulit! kur... wstyd! No i chyba przeprosze się z tym kremem i folią sie bede owijać jak mówicie ze tak działa. Mi jedynie sie zmniejszył cellulit po diecie białkowej.Aaaaaa no i z tym kreme OSTRZEGAM radzę smarować się w gumowych rękawiczkach bo bardzo piecze delikatna skóre po wewnetrznej stronie rączek . Myślałam ze oszaleję.

Kasik ja pytalam o skakanke i po roku jeszcze doktor nosem kręciła. zaczełam skakać ponad rok. Poskakałam 2 razy i mi się znudziło.

- 18.04.2011 Dr ES
325 Hp ESy florESy (.)(.)
gwendolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 14:22   #2554
tonia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zabulek1 Pokaż wiadomość
Nie ma opierdzielania Krew , pot i lzy
A tak na powaznie, to musze sie zabrac za siebie, bo lenia strasznego mam AAA wlosy obcielam na krotko I nawet nie ryczalam na drugi dzien
a jak tam Twoje fit buty?
tonia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 14:28   #2555
katarzynka00
Zakorzenienie

Maijrel jestem żądna szczegółów
zajrzę wieczorem

Też używam tego kremu zamiennie z chłodzącym. Jak umyję ręce zaraz po masażu to nie czuję mrowienia.

Dlaczego niektóre z was muszą nosić pas?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 14:34   #2556
tonia87
Rozeznanie

ale Wy delikatne z tym grzaniem mnie czuję, że piecze pupa ale tak lekko. kiedyś pamiętam zażyczyłam sobie na gwiazdkę półkilogramowy pojemnik takiego jakiegoś serum antycellulitowego jakiejś francuskiej firmy z allegro (teraz tego nie umiem nigdzie znaleźć) i bardzo grzało. to jak się na wieczór posmarowałam i się wchłonęło i szłam spać to pupa zaczynała mi się pocić i czułam się jakbym na rozżarzonym metalu usiadła
pamiętam jedną taką noc i sobie myślę: wytrzymam! ale musiałam polecieć do łazienki i to zmywałam i jeszcze przykładałam pupę do kafelek bo były fajne zimne
ale zauważyłam, że jak się mniej takiego czegoś nałoży to mniej piecze... ale czy wtedy jest sens?
tonia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 16:19   #2557
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma opierdzielania Krew , pot i lzy
A tak na powaznie, to musze sie zabrac za siebie, bo lenia strasznego mam AAA wlosy obcielam na krotko I nawet nie ryczalam na drugi dzien
wracaj mobilizuj towarzystwo - a mnie pierwszą bo dzieje się źle, oj źle Pierwsze co to oczywiście Twoje zdjęcia otworzyłam- ale ładnie wyglądasz w nowej fryzurce. Pasuje Ci bardzo- a jak Ci się znudzi to akurat włosy odrosną. Aaa i dodam że cycuchy też ślicznie się prezentują
Cytat:
Napisane przez madziullasz Pokaż wiadomość
Dzień dobry w niedzielny poranek....muszę zaraz nadrobić zaległości.....

Opiłam wczoraj nareszcie moje cycuszki....chłop z domu na "RUDĄ" z bratem sie wybrał.... no to co ja mam być gorsza?

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Oliwko ja juz się trochę obracam na bok gdy śpię, robię to nieświadomie i jak sie przebudzę to szybko na plecy wracam....a od pierwszej ciąży przyzwyczaiłam się spać z jaśkiem wsadzonym pod plecy z boku, wtedy było to po to aby nie spać na płasko....

Kasik ja też nie wiem czy mi się podoba to jak moje cycunie się zmieniają. NIENAWIDZĘ PASA...... TO ON JE KRZYWDZI.
No jak pas je krzywdzi ??? nie wygłupiaj się Nawet nie wiesz ile dobrego im robi i jak wiele kłopotów dzięki niemu Cię ominie Niedługo go zrzucisz i już tylko śliczne staniczki będziesz nosić

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez anika75 Pokaż wiadomość
Przeglądałam posty tej dziewczyny, która miała obkurcz torebki i wyczytałam, że jeden implant miała częściowo pod mięsień, a drugi pod gruczoł i to właśnie ta pierś z implantem pod gruczoł była do poprawki. Czytałam też, że piesi z implantem tak umiejscowionym są bardziej podatne na to powikłanie, prawda to?

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Nadal przewalam allegro w poszukiwaniu szerszych bluzek i nic fajnego i w przystępnej cenie nie mogę znaleźć
Tak- to prawda jest to jeden z powodów dlatego odchodzi się od tej metody.

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 16:50   #2558
madziullasz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
wracaj mobilizuj towarzystwo - a mnie pierwszą bo dzieje się źle, oj źle Pierwsze co to oczywiście Twoje zdjęcia otworzyłam- ale ładnie wyglądasz w nowej fryzurce. Pasuje Ci bardzo- a jak Ci się znudzi to akurat włosy odrosną. Aaa i dodam że cycuchy też ślicznie się prezentują

No jak pas je krzywdzi ??? nie wygłupiaj się Nawet nie wiesz ile dobrego im robi i jak wiele kłopotów dzięki niemu Cię ominie Niedługo go zrzucisz i już tylko śliczne staniczki będziesz nosić

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Tak- to prawda jest to jeden z powodów dlatego odchodzi się od tej metody.
Myu wiem, że wiele dobrego robi ale już mam go dość i naprawdę wydaje mi sie, że je wykrzywia, będę musiała zrobić fotki i pokazać Wam o co mi chodzi.
Stary 2012-08-26, 16:56   #2559
grazia781
Raczkowanie

Witajcie kochane
Wróciłam z wyprawy stakiem STENA LINE powiem wam kochane ciś niesamowitego wrazenie mega pozytywnie jedzienie ,kajuty,animacje oraz dykoteki bombowepanowie też niezli Szwecja bardzo droga jedna kanapka w McDonalds 30 zł dziecko chciało trzeba było kupić ogólnie wyprawa super na drugi dzień niestety kac gigant a na drugi dzień Grazia chora musiało mnie przewiać jak wychodziłam na papieroska z dyskoteki też już tronie w czubie miałam a co tam ważne ze się wytańczyłam ze znajomymi
A o tym kremiku co piszecie tez go mam jest mega fantastyczny kupowałam go w Rossmanie
Stary 2012-08-26, 18:09   #2560
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudeczka2010 Pokaż wiadomość
MAYU wiesz..właśnie tak sobie pomyślałam,że przesadzić nie wolno!!instynktownie czułam że cycki za luźnie to też nie dobrze!!!kurde będę je tylko masować jak dr pokazał bo ja to już chciałam jak ta pani w linkui jakie to nieprzyjemne jak się chwyci implant i porusza w nim w lewo ,prawo to aż ciary mi przechodzą!!!i znów dobrze że mi tak napisałaś,jak znam siebie to bym przecholowałabym z tym,a dr był bardzo delikatny..także róbmy jak zalecają bo można sobie krzywdę zrobić
a kazał dlatego że one mimo ze już miękkie to takie nieruchome bardzoaaaa no i powiedział że wtedy zrobi mi się ten ROWEK wymarzony przez kobiety
hihi Ty to numer jesteś starczy w zupełności jak będziesz masować tak jak Ci Pan dr pokazał. A w tym linku są pokazane wyczyny ekstremalne kiedyś krążył po necie jeszcze mocniejszy filmik z masażem - moje to już by przy piętach były jakbym je dwa lata tak rozciągała i luzowała . Ja kombinuje jak swoje "skupić"i co robić by nie zwiększały objętości z wiekiem
A roweczek robi się właśnie jak się rozciągną odpowiednie partie piersi- które o zgrozo rozciągają się późno co osobą niecierpliwym spędza sen z oczu Jest bardzo niebezpieczne rozciąganie ich szybko i drastycznie samemu, i do tego za wcześnie po operacji- można implant wypchnąć spod mięśnia i po ptakach

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez tonia87 Pokaż wiadomość
ale Wy delikatne z tym grzaniem mnie czuję, że piecze pupa ale tak lekko. kiedyś pamiętam zażyczyłam sobie na gwiazdkę półkilogramowy pojemnik takiego jakiegoś serum antycellulitowego jakiejś francuskiej firmy z allegro (teraz tego nie umiem nigdzie znaleźć) i bardzo grzało. to jak się na wieczór posmarowałam i się wchłonęło i szłam spać to pupa zaczynała mi się pocić i czułam się jakbym na rozżarzonym metalu usiadła
pamiętam jedną taką noc i sobie myślę: wytrzymam! ale musiałam polecieć do łazienki i to zmywałam i jeszcze przykładałam pupę do kafelek bo były fajne zimne
ale zauważyłam, że jak się mniej takiego czegoś nałoży to mniej piecze... ale czy wtedy jest sens?
ale pomogło coś czy nie zdążyło zadziałać

15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Stary 2012-08-26, 20:09   #2561
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Witam właśnie dojrzewam do decyzji powiększenia piersi, szczególnie teraz gdy mam za sobą ciążę. Wstępnie swój wybór ograniczam do 3 trójmiejskich lekarzy: dr E.S, dr J. Z. lub dr I.G (ze wskazaniem na E.S.) W przyszłym tyg najprawdopodobniej będę umawiać się na konsultacje. Wiecie może jak obecnie kształtują się ceny w 3mieście za okrągłe implanty i zabieg? I jak wygląda sprawa z honorowaniem zaświadczeń od psychiatry?

Edytowane przez Kulkaaga
Czas edycji: 2012-08-26 o 21:05
Kulkaaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 20:54   #2562
katarzynka00
Zakorzenienie

Kulkaaga zajrzyj do pierwszego postu- o tu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...59&postcount=1
a potem edytuj wiadomość

Stary 2012-08-26, 21:01   #2563
Precelka1
Raczkowanie

Cytat:
DZIENDOBEREK

Wczoraj Wam chcialam pokazac, ale musialam opuscic neta Musze sie zajac gosciem Zdjatko zrobila mi bratowa, z kieliszeczkiem nawet hehehe Pilam Wasze zdrowko i zdrowko HORO i dzidzi, wiec pare takich kieliszeczkow wczoraj poszlo

Fryzurka rewelacja! Super kolorek!
Stary 2012-08-26, 21:06   #2564
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Kulkaaga zajrzyj do pierwszego postu- o tu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...59&postcount=1
a potem edytuj wiadomość
Zrobione z automatu weszłam na ostatnią stronę i stąd mój błąd, nie doczytałam pierwszego posta - już się poprawiam
Stary 2012-08-26, 21:18   #2565
Olivkaa200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Witam właśnie dojrzewam do decyzji powiększenia piersi, szczególnie teraz gdy mam za sobą ciążę. Wstępnie swój wybór ograniczam do 3 trójmiejskich lekarzy: dr E.S, dr J. Z. lub dr I.G (ze wskazaniem na E.S.) W przyszłym tyg najprawdopodobniej będę umawiać się na konsultacje. Wiecie może jak obecnie kształtują się ceny w 3mieście za okrągłe implanty i zabieg? I jak wygląda sprawa z honorowaniem zaświadczeń od psychiatry?
Witaj na forum

Mamy tu duzo dziewczyn od dr E.S.moim zdaniem robi piekne piersi. Na pewno któraś dziewczyna ktora robila operacje niedawno napisze cos odnosnie ceny implantow
Jezeli chodzi o te zaswiadczenie to jak narazie tylko jeden doktor takiego wymagal, nie slyszalam zeby dr E.S. takie zaswiadczenie chciala od pacjetek. Bo od 2 pozostalych lekarzy nikogo tu(chyba) nie bylo

12.07.2012r.
485cc Nagor XM3 - dr A.B. Warszawa

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 21:23   #2566
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Olivko - dzięki za odp, poczekam w takim razie na dziewczyny od E.S.
Co do zaświadczenia od psychiatry, to nie chodzi mi o to czy lekarz go wymaga, tylko czy akceptuje - od początku tego roku weszły przepisy o VAT, mając zaświadczenie od psychiatry mówiące o tym że są wskazania do op. z powodu zdrowia psychicznego nie płaci się VAT-u
Stary 2012-08-26, 21:32   #2567
Olivkaa200
Zakorzenienie

Cytat:
Co do zaświadczenia od psychiatry, to nie chodzi mi o to czy lekarz go wymaga, tylko czy akceptuje - od początku tego roku weszły przepisy o VAT, mając zaświadczenie od psychiatry mówiące o tym że są wskazania do op. z powodu zdrowia psychicznego nie płaci się VAT-u
Wiem wiem o co chodzi, nie wiem jak u Pani doktor musisz sie dziewczyn podpytac. Ja u swojego doktora na konsultacji bylam rok temu w lipcu a w tym roku w lipcu mialam operacje i cena sie nie zmenila

12.07.2012r.
485cc Nagor XM3 - dr A.B. Warszawa

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 21:42   #2568
klaudeczka2010
Zadomowienie

ZABO ty piekna nasza!!ja myślałam że ty obciełaś się na krótko...czyli na chłopakai kurka..myślę..nawet nie płakałaś...i dalej myślę...z takich dłuuugich pięknych blond na krótko..i nie uwierzyłama to TAAKIE krótko!!!i na dodatek pięknie wyglądasz..i lubisz białe winko..jak ja!!chociaż czerwone wytrawne też ,jak najbardziej
aaa i jak tam pięknie macie..echhhh

MAYu no właśnie boję się że coś nabroję,że mi wyskoczy spod mięśniaale nie niee,nie będę już szaleć...!!!i ja już nie wiem czy cos sobie wbiłam do łba..ale zmierzyłam się...i wszędzie mam o 1cm 1,5mniej a w cyckach o jeden więcejalbo ja się mierzyć nie umiem albo nie wiem!!!ale tak to mi pasiha ha ha

GRAZIA HEJKA!To się wybawiłaśteż kiedyś płynełam tym statkiema jak tam tż????

GWEN he he,cellulit na dupie..tragedia co???ja od tego leżenia po operacji nabawiłam się go tam najwięcej!!a kremik nie aż taki silny,piecze z 20min ...jak się chce mieć ładny tyłek to trza pocierpieći poćwiczyć..aaaa co do diety białkowej to w 100%prawda!!cellulit zanika prawie

PRECELKO

KULKAAGA tam gdzie pierwotnie miałam robić piersi to akceptowali takie i płaciłaś bez vat,musisz konkretnie lekarza zapytać,ja tamtejszych nie znam bo jestem ze śląska
Stary 2012-08-26, 21:47   #2569
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
a jakiego rzędu to jest kwota?

Stary 2012-08-26, 21:49   #2570
Paulinka675
Zakorzenienie

jakie to uczucie jak się ma implanty?? zastanawiam się czy nie denerwowałoby mnie uczucie, że mam jakieś ciało obce

i jak to jest potem za lat kilkanaście jak już się ciało zmieni czy nie dziwnie wyglądają potem takie piersi??

czy mogłybyście mi polecić lekarza w warszawie, który dobrze skoryguje różnicę w rozmiarze piersi? ogladałam różne zdjęcia w galeriach klinik ale przy asymetriach jakoś kiepsko moim zdaniem to wychodzi :/

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 22:06   #2571
kasikkk87
Zadomowienie

dziewczyny wy tu piszecie o kremach rozgrzewajacych ja kiedys zakupilam bloto na alegro kosztowalo ok 130 zl sarowalam sie raz pieklo robilam kilka podejsc az w koncu dziadostwo wyrzuculam tak pieklo a stosowalyscie inne kosmetyki z eveline na celulit ??ale normalne nie rozgrzewajace czy chlodzace bo tam kilka jest
ja od jutra dietkazaba wracaj bedziesz nas wspierac hehhe od jutra smigam na rowerku stacjonarnym
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 22:14   #2572
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
jakie to uczucie jak się ma implanty?? zastanawiam się czy nie denerwowałoby mnie uczucie, że mam jakieś ciało obce

i jak to jest potem za lat kilkanaście jak już się ciało zmieni czy nie dziwnie wyglądają potem takie piersi??

czy mogłybyście mi polecić lekarza w warszawie, który dobrze skoryguje różnicę w rozmiarze piersi? ogladałam różne zdjęcia w galeriach klinik ale przy asymetriach jakoś kiepsko moim zdaniem to wychodzi :/
Witam,
wiesz można wiele minusów znaleźść - jak się chce ciało obce, straszne blizny, plastik podczas dotyku, piłki pod brodą Znamy to wszystko- jednak żadna z nas nigdy się na nic takiego nie skarżyła.
Implantu nie czujesz w środku- no chyba że zgnieciesz pierś. Jest oczywiste że w piersi coś jest - ale nie czuje się implantu jak np. cukierka w buzi
A ciało zmienia się bez względu na to czy ma się implanty , czy nie. Za kilkanaście lat nasze piersi bez implantów nie byłyby ładniejsze niż te z implnatami oj - odważę się nawet napisać, że w wielu przypadkach te naturalne wyglądałyby duuuuuuużo gorzej
Dobrze zauważyłaś że bardzo trudno jest wyrównać asymetrię. Dlatego wybór dobrego lekarza to podstawa. Nie podajemy tu nazwisk - tak na tacy. No bo nie istnieje pojęcie "najlepszego lekarza". Dla mnie najlepszy jest lekarz X- co nie znaczy że Ty szukasz tego samego. Zostań z nami, pooglądaj piersi, porozmawiaj z pacjentkami i zobacz czego/kogo szukasz

Stary 2012-08-26, 22:17   #2573
Kulkaaga
Wtajemniczenie

kasikkk87 - widzę, że Ty niedawno robiłaś u E.S. - możesz powiedzieć jak w tym roku wygląda to cenowo i czy wiesz coś na temat zaświadczenia od psychiatry?
Stary 2012-08-26, 22:36   #2574
Fuksja132
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Majirel Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki moje kochane,
W środę miałam operację tego samego dnia wyszłam, jest znośnie obchodzi się bez tabletek, normalnie ruszam rękami ogólnie jest okej super za☠☠☠iście. W niedługim czasie dodam fotki.
Cześć Majirel To super, ze wszystko ok Czekamy na foteczki cycolino

Cześć kobietki podczytuję Was regularnie, ale mam lekki zapierdziel. Wczoraj byłam na imprezie a dziś leczę kaca I jakoś nie mam kiedy pisać

Jak tam Horo i dzidzia? Wiecie coś?

A co do folii i kremów-ojj jak ja dobrze znam te sposób Ostatnio się nie zawijam, ale muszę do tego wrócić.

Graziu byłaś w Szwecji? Bo tym promem-Stena Line płynął ostatnio mój brat-o ile dobrze kojarzę. I mówił, że bardzo fajnie było.
Stary 2012-08-26, 22:47   #2575
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
a jakiego rzędu to jest kwota?
jest to 23%
Ale powiem Wam, że to jest dość ciekawe bo:
„jeżeli usługa w zakresie opieki szpitalnej i medycznej ma na celu jedynie zapewnienie komfortu psychicznego osoby hospitalizowanej, nie podlega ona zwolnieniu z VAT na podstawie art. 43 ust. 1 pkt 18 ustawy o VAT”.

Jeśli chodzi o implanty to nawet pod to nie bardzo można je podciągnąć:

Ze zwolnienia będą jednak korzystać te usługi medycyny estetycznej, które mają na celu rekonstrukcję uszkodzonych części ciała w związku z urazem (np. w wypadku). Potwierdzają to interpretacje izb skarbowych w Warszawie z 9 stycznia 2012 r. (IPPP3/443-1348/11-2/KT) oraz w Poznaniu z 26 października 2011 r. (ILPP2/443-1135/11-4/AK). W tej ostatniej czytamy: „zabiegi o charakterze rekonstrukcyjnym, przywracające kształt i wizerunek po urazie lub chorobie, mające na celu poprawę lub przywrócenie zdrowia, np. zabiegi wykonywane w związku z odniesionymi przez pacjenta urazami i służące rekonstrukcji uszkodzonych części ciała ze względu na cel terapeutyczny korzystają ze zwolnienia od podatku”.

I jeszcze mały cytat wypowiedzi prezesa Polskiego Towarzystwa Medycyny Estetycznej:
Panie doktorze, co Pan sądzi na temat wprowadzenia 23-procentowego VATu na medycynę estetyczną?
Jeżeli chodzi o wprowadzenie 23-procentowego podatku VAT na usługi medycyny estetycznej, to nie mamy zbyt dużego pola manewru. Decyzja zapadła w ministerstwie i została zakomunikowana lekarzom. Wydaje się, że definicja usług medycyny estetycznej jest bardzo szeroka. Pod 23-procentowy VAT ogólnie rzecz biorąc podlegają usługi, które nie ratują zdrowia i życia.

Regulacja jest nieprecyzyjna...
To rozróżnienie jest bardzo trudne do określenia. Wydaje mi się, że te wszystkie administracyjne zakusy na szukanie złotówek wszędzie gdzie się da, powodują, także wśród lekarzy, chęć szukania sposobów na ominięcie przepisów. Do tej pory medycyna estetyczna funkcjonowała na bardzo prostych zasadach. Obecnie będzie inaczej. Powstaje pytanie, kto będzie decydował o tym, które procedury są objęte VAT-em, a które nie.

tu całość dla zainteresowanych:http://www.nowoczesna-klinika.pl/pl/...rty_chorobowe_

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Z tego co wiem bardzo rzadko lekarze akceptują te zaświadczenia.
I jak pisała Olivka- może po prostu część z lekarzy nie podniosła cen o ten Vat jakim zostały objęte zabiegi plastyczne. Olivka zapłaciła tyle co inne pacjentki rok temu. I z tego co wiem u Pani dr o której piszesz też nie było podwyżki o 23 %. Ale to już pytaj innych, świeżych pacjentek bo ja robiłam operację dość dawno i na temat aktualnych cen nie jestem zorientowana.

Stary 2012-08-26, 23:18   #2576
ubunia
Przyczajenie

Cytat:
Okrągłe implanty u pani doktor E.S są tańsze niż łezki. Jeżeli chodzi o zaświadczenie od psychiatry pani doktor nie wymagała i nic o nim nie wspominała. Nie piszę dokładnej ceny, bo nie wiem, czy nie złamię regulaminu.
ubunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 00:17   #2577
gwendolinka
Zadomowienie

Nie uczucia ciała obcego... gorzej jak sie lezy na brzuchu wtedy jest dyskomfort. Chociaż jak na plazy wykopie dwa dołki na cycki i na nich nie leze, to jest okej.

- 18.04.2011 Dr ES
325 Hp ESy florESy (.)(.)
gwendolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 08:03   #2578
anika75
Zadomowienie

Witam

Cytat:
Hej, ja robiłam piersi u dr E.S. ponad miesiąc temu. Myślę, że nie złamię regulaminu, jeśli tu Ci napiszę (w razie czego krzyczcie, to edytuję )- płaciłam dokładnie 13 820 zł - 8 tys operacja + 5 820 implanty anatomiczne mentor. Jeśli chcesz robić u tej dr to nie nastawiaj się na samodzielny wybór implantów - to dr zadecyduje, czy potrzebne Ci okrągłe, czy też anatomiczne oraz sama podejmie decyzję co do rozmiaru implantu, a decyzje podejmuje bardzo trafnie . Zaświadczenie od psychiatry nie było potrzebne . Ja jestem bardzo zadowolona z efektów, a piersi miałam trudne, asymetryczne. Najlepiej pochodź po lekarzach, zobaczysz, który najbardziej przypadnie Ci do gustu. No i daj znać, jak poszło
Stary 2012-08-27, 08:46   #2579
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
kasikkk87 - widzę, że Ty niedawno robiłaś u E.S. - możesz powiedzieć jak w tym roku wygląda to cenowo i czy wiesz coś na temat zaświadczenia od psychiatry?
tak robilam u tej dr. zaplacilam 11.600 mialam okragle anatomiczne sa bodajze 2 tys drozszepolecam Ci dr jak sie wahasz

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
jest to 23%
Ale powiem Wam, że to jest dość ciekawe bo:
„jeżeli usługa w zakresie opieki szpitalnej i medycznej ma na celu jedynie zapewnienie komfortu psychicznego osoby hospitalizowanej, nie podlega ona zwolnieniu z VAT na podstawie art. 43 ust. 1 pkt 18 ustawy o VAT”.

Jeśli chodzi o implanty to nawet pod to nie bardzo można je podciągnąć:

Ze zwolnienia będą jednak korzystać te usługi medycyny estetycznej, które mają na celu rekonstrukcję uszkodzonych części ciała w związku z urazem (np. w wypadku). Potwierdzają to interpretacje izb skarbowych w Warszawie z 9 stycznia 2012 r. (IPPP3/443-1348/11-2/KT) oraz w Poznaniu z 26 października 2011 r. (ILPP2/443-1135/11-4/AK). W tej ostatniej czytamy: „zabiegi o charakterze rekonstrukcyjnym, przywracające kształt i wizerunek po urazie lub chorobie, mające na celu poprawę lub przywrócenie zdrowia, np. zabiegi wykonywane w związku z odniesionymi przez pacjenta urazami i służące rekonstrukcji uszkodzonych części ciała ze względu na cel terapeutyczny korzystają ze zwolnienia od podatku”.

I jeszcze mały cytat wypowiedzi prezesa Polskiego Towarzystwa Medycyny Estetycznej:
Panie doktorze, co Pan sądzi na temat wprowadzenia 23-procentowego VATu na medycynę estetyczną?
Jeżeli chodzi o wprowadzenie 23-procentowego podatku VAT na usługi medycyny estetycznej, to nie mamy zbyt dużego pola manewru. Decyzja zapadła w ministerstwie i została zakomunikowana lekarzom. Wydaje się, że definicja usług medycyny estetycznej jest bardzo szeroka. Pod 23-procentowy VAT ogólnie rzecz biorąc podlegają usługi, które nie ratują zdrowia i życia.

Regulacja jest nieprecyzyjna...
To rozróżnienie jest bardzo trudne do określenia. Wydaje mi się, że te wszystkie administracyjne zakusy na szukanie złotówek wszędzie gdzie się da, powodują, także wśród lekarzy, chęć szukania sposobów na ominięcie przepisów. Do tej pory medycyna estetyczna funkcjonowała na bardzo prostych zasadach. Obecnie będzie inaczej. Powstaje pytanie, kto będzie decydował o tym, które procedury są objęte VAT-em, a które nie.

tu całość dla zainteresowanych:http://www.nowoczesna-klinika.pl/pl/...rty_chorobowe_

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Z tego co wiem bardzo rzadko lekarze akceptują te zaświadczenia.
I jak pisała Olivka- może po prostu część z lekarzy nie podniosła cen o ten Vat jakim zostały objęte zabiegi plastyczne. Olivka zapłaciła tyle co inne pacjentki rok temu. I z tego co wiem u Pani dr o której piszesz też nie było podwyżki o 23 %. Ale to już pytaj innych, świeżych pacjentek bo ja robiłam operację dość dawno i na temat aktualnych cen nie jestem zorientowana.
u dr byla podwyzka spowodowana vatem2 tys wzroslokiedys operacja kosztowala 6 pamietam bo bylam na konsultacji

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

ubunia przyjelam zaproszonkojakie masz wkladki i u kogo robilas??tylko napisz inicjaly)

dziewczyny a jak myslicie jakis zwykly balsam typu nawilzajacy plus folia lepiej zadziala???bo u mnie sie masakra po op zrobila i do tego ta sucha skora

jak tam horo i dzidzia??kurcez swietne sa takie malenstwa

buziaki dla was
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 10:22   #2580
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anika75 Pokaż wiadomość
Hej, ja robiłam piersi u dr E.S. ponad miesiąc temu. Myślę, że nie złamię regulaminu, jeśli tu Ci napiszę (w razie czego krzyczcie, to edytuję )- płaciłam dokładnie 13 820 zł - 8 tys operacja + 5 820 implanty anatomiczne mentor. Jeśli chcesz robić u tej dr to nie nastawiaj się na samodzielny wybór implantów - to dr zadecyduje, czy potrzebne Ci okrągłe, czy też anatomiczne oraz sama podejmie decyzję co do rozmiaru implantu, a decyzje podejmuje bardzo trafnie . Zaświadczenie od psychiatry nie było potrzebne . Ja jestem bardzo zadowolona z efektów, a piersi miałam trudne, asymetryczne. Najlepiej pochodź po lekarzach, zobaczysz, który najbardziej przypadnie Ci do gustu. No i daj znać, jak poszło
Dziękuję za odp Właśnie wiem, że E.S. ma specyficzne podejście do dobierania implantów ale wiem też, że zwykle trafia idealnie. Chociaż do anatomów mnie raczej nie przekona
Nastawiam się na nią ze względu na wkładanie implantu pod oba mięśnie. Chociaż z drugiej strony cały czas się bije z myślami - mam małe dziecko, a co jeśli coś pójdzie nie tak? No i sama siebie pytam czy mi na starość cycki potrzebne

Cytat:
Napisane przez kasikkk87 Pokaż wiadomość
tak robilam u tej dr. zaplacilam 11.600 mialam okragle anatomiczne sa bodajze 2 tys drozszepolecam Ci dr jak sie wahasz
Dziękuję Waham się w sumie nie nad wyborem lekarza ale nad samymi piersiątkami. A jeszcze kilka lat temu leciałabym bez zastanowienia, tylko nie było mnie stać. Teraz kiedy finanse nie są problemem to myślę jak wytrzymam bez np brania młodego na ręce

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości