Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-26, 21:28   #331
Duszaniola
Wtajemniczenie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Więc problem tkwi w tym, że za dużo sobie wyobrażasz
no wiem ale u mnie w domu to się robiło takie normalnie nazywające się jedzenie, jak kotlet, kluski czy gołąbki, typowe polskie jedzenie, do restauracji raczej nie chodziłam, a że sama gotuję od niedawna to się po prostu na masie potraw nie znam i pewnie to dlatego

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
To się nazywa dobra strategia marketingowa. Nazwać za przeproszeniem byle g*** z angielska/francuska i naganiać ludzi.
Po angielsku to nie, bo dużo ludzi jednak zna. Ale włoskie, francuskie jak najbardziej Chyba że to tylko ja tak mam

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 21:31   #332
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
no wiem ale u mnie w domu to się robiło takie normalnie nazywające się jedzenie, jak kotlet, kluski czy gołąbki, typowe polskie jedzenie, do restauracji raczej nie chodziłam, a że sama gotuję od niedawna to się po prostu na masie potraw nie znam i pewnie to dlatego
Obcojęzyczne naleciałości w potrawach na pewno nie odnoszą się do pierogów, kotletów, klusek czy gołąbków więc na prawde nie rozumiem w czym problem i nie wiem gdzie Ty widziałaś jakiekolwiek polskie danie nazwane w dziwny sposób

A że jakieś proste w przyrządzeniu danie ma francuską czy włoską nazwę to co z tego? Tam powstało i stąd nazwa, tak samo jak nasz bigos

Powiem szczerze, że często jadam w różnych restauracjach, mój TŻ uwielbia gotować i zdarza mu się przyrządzić coś nietypowego, ale nigdy nie spotkałam się z tym o czym tu piszesz... w programach kulinarnych także...

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2012-08-26 o 21:33
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 21:33   #333
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Naprawdę? Mnie od zawsze uczono w domu, żeby kroić, smarować, przyrządzać na desce, choćby dlatego żeby blatu nie porysować
nie no, żeby nie porysować to się zgodzę, ale odniosłaś się do czystości co mnie w sumie dziwi, taka ostatnio moda na sterylność ;-)

Cytat:
Zniesmaczyło mnie to, bo obok stał jakiś garnek, kwiatek i inne pierdółki, to przecież ten blat nie był idealnie czysty
Stary 2012-08-26, 21:34   #334
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
To się nazywa dobra strategia marketingowa. Nazwać za przeproszeniem byle g*** z angielska/francuska i naganiać ludzi.
Nigdy na to nie trafiłam w knajpach czy restauracjach, staram się chodzić do klasycznych miejsc, gdzie tosty z szynką nazywają się tostami z szynką, a carbonara carbonarą

Za to interesuje się szkoleniem psów i zauważyłam, że jak dławiący sznureczek z pętelką został przez jednego "eksperta" nazwany "behawioralna smycz treningowa" i sprzedawany za większą kwotę, to nagle w oczach ludzi stał się cudownym (i oczywiście bezstresowym) narzędziem szkoleniowym. Natomiast jak powie się "dławik" (czyli nazwie rzeczy po imieniu) to ci sami ludzie będą oburzeni Komercja + ludzka głupota, klasyk że tak powiem...
Stary 2012-08-26, 21:35   #335
visionAM
Zakorzenienie

ja też w domu kładę kanapki na blat i jakoś żyję, nie zatrułam się nigdy niczym i nie miałam problemów żołądkowych Dziwi mnie czasami przesadne przejmowanie się czystością, bo więcej bakterii niż na tym blacie, my sami przenosimy na rękach

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez lagerfeldised Pokaż wiadomość
Nigdy na to nie trafiłam w knajpach czy restauracjach, staram się chodzić do klasycznych miejsc, gdzie tosty z szynką nazywają się tostami z szynką, a carbonara carbonarą

Za to interesuje się szkoleniem psów i zauważyłam, że jak dławiący sznureczek z pętelką został przez jednego "eksperta" nazwany "behawioralna smycz treningowa" i sprzedawany za większą kwotę, to nagle w oczach ludzi stał się cudownym (i oczywiście bezstresowym) narzędziem szkoleniowym. Natomiast jak powie się "dławik" (czyli nazwie rzeczy po imieniu) to ci sami ludzie będą oburzeni Komercja + ludzka głupota, klasyk że tak powiem...
Myślę, że w gastronomii akurat takie komercyjne zagrania nie mają miejsca, a nawet jeśli to bardzo rzadko
Stary 2012-08-26, 21:37   #336
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
nie no, żeby nie porysować to się zgodzę, ale odniosłaś się do czystości co mnie w sumie dziwi, taka ostatnio moda na sterylność ;-)
No tak tak. Bo mam dwa argumenty, czystość i rysowanie blatu No nie wiem, jakaś ścierka leży, spód garnka wcześniej dotykał blatu, woda z doniczki pogła się przelać, po prostu taki niesmak poczułam jak widziałam ten chleb na blacie Ale nie wiem, mama mówi, że przewrażliwiona jestem jeśli chodzi właśnie o to czego ja używam, a ktoś wcześniej dotykał, więc może ma rację
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 21:38   #337
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
No tak tak. Bo mam dwa argumenty, czystość i rysowanie blatu No nie wiem, jakaś ścierka leży, spód garnka wcześniej dotykał blatu, woda z doniczki pogła się przelać, po prostu taki niesmak poczułam jak widziałam ten chleb na blacie Ale nie wiem, mama mówi, że przewrażliwiona jestem jeśli chodzi właśnie o to czego ja używam, a ktoś wcześniej dotykał, więc może ma rację
Moim zdaniem też jesteś lekko przewrażliwiona
Ale rozumiem zniesmaczenie, każdy ma jakieś swoje "odchyły"

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-26, 21:39   #338
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
ja też w domu kładę kanapki na blat i jakoś żyję, nie zatrułam się nigdy niczym i nie miałam problemów żołądkowych Dziwi mnie czasami przesadne przejmowanie się czystością, bo więcej bakterii niż na tym blacie, my sami przenosimy na rękach
Chodziło mi raczej o to, że jeśli ktoś mi robi jedzenie to chciałabym aby umył wcześniej ręcę, przyrządzał i pdawał posiłek na czystym 'terenie', a nie o to, że obawiałam się o swoje życie podczas śniadania
Stary 2012-08-26, 21:40   #339
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Chodziło mi raczej o to, że jeśli ktoś mi robi jedzenie to chciałabym aby umył wcześniej ręcę, przyrządzał i pdawał posiłek na czystym 'terenie', a nie o to, że obawiałam się o swoje życie podczas śniadania
a dlaczego zależy Ci tak na tej szeroko pojętej czystości? Bo masz podświadome obawy przed zarazkami/bakteriami/brudem, czyli przed jakąś chorobą, bo niby z czym innym to się wiąże?
Stary 2012-08-26, 21:44   #340
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
Nie no, ja wiem że włoska po prostu mam jakoś tak, że jak słyszę coś o nazwie niepolskiej, a już jeżeli słyszę to w jakimś programie kulinarnym, to wyobrażam sobie jakieś super składniki, że potrawa jest wykwintna itd., wiesz takie cuda na kiju , więc jak widzę coś takiego w sumie prostego, totalnie nie mającego nic wspólnego z moimi wyobrażeniami, to się zawodzę nie wiem czy teraz zrozumiałaś, o co mi chodzi
Nie rozumiem w końcu,co cie dziwi.
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 21:48   #341
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
a dlaczego zależy Ci tak na tej szeroko pojętej czystości? Bo masz podświadome obawy przed zarazkami/bakteriami/brudem, czyli przed jakąś chorobą, bo niby z czym innym to się wiąże?
Hmm nie wiem czy szeroko pojętej Drażni mnie po prostu np niedomyty talerz i nie mam ochoty z takiego jeść. Może to wiąże się z tym, że ja potrzebuję żeby jedzenie dobrze wyglądało. Nie chodzi mi broń Boże o jakieś wykwintne potrawy super przyrządzone, tylko np odgrzewam gołąbka w mikrofali i żeby się lepiej zagrzał to moja siostra go rozdziobuje i rozciapuje na całym talerzu, a ja już bym takiego nie zjadła, bo czuję niesmak i jeść mi się odechciewa. Myślę, że to ma jakiś związek z tą czystością Myślę, że tu nie chodzi o same bakterie, bo na tym zupełnie się nie znam, nie wiem co na takim stole/blacie mogłoby się znajdować więc nie sądze, że to chodzi o choroby/zarazki

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Napisane przez rickybobby Pokaż wiadomość
Chyba to, że proste danie może mieć jakąś wykwintną nazwę Ale ja tego nie rozumiem, bo równie dobrze moglibyśmy się przyczepić spaghetti i mówić na to: kluski z sosem pomidorowym i mięsem mielonym

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-26, 21:52   #342
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Mnie dzisiaj zdziwiła sytuacja u mojej koleżanki w domu. Nocowałam u niej i rano robiła kanapki. Nie wiem jak jest u innych, ale u mnie chleba nie kładzie się bezpośrednio na blacie, tylko na desce/talerzu. Zniesmaczyło mnie to, bo obok stał jakiś garnek, kwiatek i inne pierdółki, to przecież ten blat nie był idealnie czysty
Ja mam podobnie, niestety u TŻta nie korzystają z deski...

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 21:57   #343
Damaris_
Zadomowienie

Też nie rozumiem problemu z Carbonarą.

A wcześniej ktoś pisał o piciu herbaty z niewyciągniętą łyżką... Otóż taka smakuje najlepiej (a moje oczy mają sie jak na razie dobrze).
Stary 2012-08-26, 21:57   #344
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Weź nic nie mów. Nie twierdzę, że zawsze tak jest, ale ciągle słyszę - "o ja biedna/y, tak się stało, trafiło, przydarzyło, nie mam szczęścia - państwo musi mi pomóc, ktoś powinien mi pomóc, ble, ble ble", a najczęściej stoi za tym zwykłe lenistwo! Ale powiedz takiemu... wyjdzie żeś cham bez krzty empatii.
Ja słyszałam od jednego lekarza, który siedzi w tej komisji, co przyznają jakiś stopień niepełnosprawności... wiecie o co chodzi... że przyszła do niego laska 28 lat, zdrowa i chce, żeby jej napisał, że ona pracować nie może. On mówi, że nie ma podstaw, żadnych. Na co ona mu: "to pan będzie winien śmierci moich dzieci jak umrą z głodu".

Stary 2012-08-26, 21:59   #345
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Damaris_ Pokaż wiadomość
A wcześniej ktoś pisał o piciu herbaty z niewyciągniętą łyżką... Otóż taka smakuje najlepiej (a moje oczy mają sie jak na razie dobrze).
O to to Zresztą nie wyobrażam sobie jak miałabym sobie nią wydłubać oko, przecież widzę gdzie jest łyżeczka, a gdzie moje oczy i ona nie lata mi po całej szklance jak piję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-26, 22:04   #346
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Hmm nie wiem czy szeroko pojętej Drażni mnie po prostu np niedomyty talerz i nie mam ochoty z takiego jeść. Może to wiąże się z tym, że ja potrzebuję żeby jedzenie dobrze wyglądało. Nie chodzi mi broń Boże o jakieś wykwintne potrawy super przyrządzone, tylko np odgrzewam gołąbka w mikrofali i żeby się lepiej zagrzał to moja siostra go rozdziobuje i rozciapuje na całym talerzu, a ja już bym takiego nie zjadła, bo czuję niesmak i jeść mi się odechciewa. Myślę, że to ma jakiś związek z tą czystością Myślę, że tu nie chodzi o same bakterie, bo na tym zupełnie się nie znam, nie wiem co na takim stole/blacie mogłoby się znajdować więc nie sądze, że to chodzi o choroby/zarazki
Mnie brzydzi np. to, że na tym blacie mogłaby być rozlana kropelka herbaty i wsiąknąć w kanapkę. Na blacie ludzie kładą różne rzeczy, klucze, pieniądze, gazetę, którą czytali na kiblu...

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
O to to Zresztą nie wyobrażam sobie jak miałabym sobie nią wydłubać oko, przecież widzę gdzie jest łyżeczka, a gdzie moje oczy i ona nie lata mi po całej szklance jak piję
Na ogół się opiera gdzieś o policzek, nie? Albo jak trzymasz ucho kubka to tą samą ręką przy okazji łyżeczkę.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2012-08-26 o 22:06
Stary 2012-08-26, 22:07   #347
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Mnie brzydzi np. to, że na tym blacie mogłaby być rozlana kropelka herbaty i wsiąknąć w kanapkę. Na blacie ludzie kładą różne rzeczy, klucze, pieniądze, gazetę, którą czytali na kiblu...
Na ogół się opiera gdzieś o policzek, nie? Albo jak trzymasz ucho kubka to tą samą ręką przy okazji łyżeczkę.
O to też

Stary 2012-08-26, 22:09   #348
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
A ja np. nie wypiłabym napoju, w którym jest łyżeczka, muszę zawsze zamieszać i odłożyć, musiałabym się strasznie skupić przez cały czas picia, żeby w żadnym momencie nieświadomie nie wyjąć tej łyżeczki, tak bardzo mam to wbite do głowy

Śmiesznie tak czytać ten wątek i sobie zdawać sprawę z tego jak różne są zwyczaje, nawyki i normy u różnych ludzi, w różnych domach, rodzinach itp... I to właśnie nie w przypadku typowych kontrowersji, bo tu oczywiście zdania są zawsze inne, ale właśnie takie pierdółki
Stary 2012-08-26, 22:10   #349
rickybobby
Wtajemniczenie

Ja mam prawdziwa bakteriofobię i z kazdym rokiem to postepuje.Nic przyjemnego,sama siebie ograniczam,że nie wspomnę o ilościach detergentów jakie zuzywam i wiele wiele innych aspektów.
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 22:11   #350
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lagerfeldised Pokaż wiadomość

Śmiesznie tak czytać ten wątek i sobie zdawać sprawę z tego jak różne są zwyczaje, nawyki i normy u różnych ludzi, w różnych domach, rodzinach itp... I to właśnie nie w przypadku typowych kontrowersji, bo tu oczywiście zdania są zawsze inne, ale właśnie takie pierdółki
Zgadzam się Z drugiej strony trochę się boję, bo od października będę mieszkać z koleżanką i obcą dziewczyną w mieszkaniu. Ciekawe jakie one mają 'dziwne'nawyki
Stary 2012-08-26, 22:11   #351
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

A co do deski to nie ma problemu z myciem u mnie, bo ona jest wyjęta cały czas, leży pod chlebakiem i jest myta(albo wymieniana) raz dziennie-raz na dwa dni.

Stary 2012-08-26, 22:18   #352
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Obcojęzyczne naleciałości w potrawach na pewno nie odnoszą się do pierogów, kotletów, klusek czy gołąbków więc na prawde nie rozumiem w czym problem i nie wiem gdzie Ty widziałaś jakiekolwiek polskie danie nazwane w dziwny sposób

A że jakieś proste w przyrządzeniu danie ma francuską czy włoską nazwę to co z tego? Tam powstało i stąd nazwa, tak samo jak nasz bigos

Powiem szczerze, że często jadam w różnych restauracjach, mój TŻ uwielbia gotować i zdarza mu się przyrządzić coś nietypowego, ale nigdy nie spotkałam się z tym o czym tu piszesz... w programach kulinarnych także...
Cytat:
Cytat:

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Chyba to, że proste danie może mieć jakąś wykwintną nazwę Ale ja tego nie rozumiem, bo równie dobrze moglibyśmy się przyczepić spaghetti i mówić na to: kluski z sosem pomidorowym i mięsem mielonym
Cytat:
Napisane przez Damaris_ Pokaż wiadomość
Też nie rozumiem problemu z Carbonarą.
No tak w sumie to ja po prostu sama siebie dziwię, że obcojęzyczne nazwy tak działają na moją wyobraźnię Nie, że mam z tym jakiś problem czy uważam, że źle, że to ludzie tak nazywają albo że ludzie nazywają cudacznymi nazwami kotlety czy coś.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 22:23   #353
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam prawdziwa bakteriofobię i z kazdym rokiem to postepuje.Nic przyjemnego,sama siebie ograniczam,że nie wspomnę o ilościach detergentów jakie zuzywam i wiele wiele innych aspektów.
Ja nie mam problemu z bakteriami jako tako (w sensie, że nie boję się że coś złapię) ale mam obsesję mycia rąk (ale nie szorowania ich do czysta bo nawet nie myślę o tym że są brudne). Tak na pierwszy rzut oka nikt by nie zauważył, ale po każdej czynności muszę te ręce umyć. Smarowanie się balsamem, malowanie się, krojenie czegokolwiek w kuchni i tak dalej... No i oczywiście oprócz tego po powrocie do domu (ze spaceru z psem, z wyjścia na 2 minuty gdziekolwiek) i tych innych standardowych momentach
Niby to nie jest uciążliwe, ale mydło w płynie (nie lubię strasznie zwykłych, bo wydają mi się brudne) schodzi u mnie błyskawicznie. I do tego w zimie mam zawsze popękaną skórę na dłoniach, bo strasznie się wtedy przesusza, a ja nie mogę posmarować dłoni kremem, bo musiałabym zaraz te ręce umyć i wysuszyć

Cytat:
Zgadzam się Z drugiej strony trochę się boję, bo od października będę mieszkać z koleżanką i obcą dziewczyną w mieszkaniu. Ciekawe jakie one mają 'dziwne'nawyki
Ja przez pół roku (dłużej nie wytrzymałam) mieszkałam z koleżanką i powiem szczerze, że nie wiem jak ludzie dają radę w akademikach, wspólnych pokojach. Potwornie cenię sobie spokój, prywatność, od czasu do czasu samotność itp., nie potrafię sobie nawet wyobrazić jak ja dam radę kiedyś zamieszkać z facetem, bo mi się wydaje, że zwariowałabym mając kogoś cały czas koło siebie (mieszkam z mamą, ale ona np. nie wchodzi nigdy do mojego pokoju, jako nastolatka mogłam sobie popijać i popalać z koleżankami jak ona była w domu, bo miałam 100% pewności, że nam nie wpadnie z kanapeczkami ani nic z tych rzeczy.

Edytowane przez lagerfeldised
Czas edycji: 2012-08-26 o 22:25
lagerfeldised jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2012-08-26, 22:25   #354
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak chcesz się przygotować psychicznie to polecam wątek o dziwnych lokatorach

Mnie dziwią ludzie, którzy po przyjściu do domu nie myją rąk, ja mam na tym punkcie obsesje Dopiero w akademiku dowiedziałam się, że ludzie tak nie robią
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 22:27   #355
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
A co do deski to nie ma problemu z myciem u mnie, bo ona jest wyjęta cały czas, leży pod chlebakiem i jest myta(albo wymieniana) raz dziennie-raz na dwa dni.
U mnie tak samo, tyle, że jedna jest pod chlebakiem, a druga nad zlewem. Tę nad chlebakiem zabrudzę czymś, myję i kładę nad zlew, a tamtą kładę pod chlebak

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
Jak chcesz się przygotować psychicznie to polecam wątek o dziwnych lokatorach
Przeczytałam...cały
Stary 2012-08-26, 22:32   #356
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Przeczytałam...cały
To mogę tylko doradzić, żeby od początku być stanowczym. Mówić stanowczym tonem `proszę to umyć` `proszę wyjmować kłaki ze zlewu` `proszę wynieść śmieci`. Nie bawić się w żadne `mogłabyś` `jak będziesz miała czas` `jak będzie ci się chciało` bo wlezą ci na głowę. Dopiero jak stanowczy ton nie podziała należy rozpocząć wojnę.
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 22:35   #357
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jelonek1985 Pokaż wiadomość
My z mężem budujemy dom. Sami. Bez niczyjej pomocy. Ani złotówki nie dostaliśmy i nawet byśmy nie wzięli. Nie wyobrażam sobie sytuacji, kiedy patrzę jak rodzice się zapożyczają, bo trzeba mi pomóc. Przecież pozostałym dzieciom tyle już pomogli.
Ale jak widać dla innych to nie problem wyciągnąć łapę i patrzeć jak rodzice męczą się ze spłatą. Jak dają - trzeba brać.

A nie możesz pogadać z siostrą i bratem? Przecież to oni bezczelnie doją rodziców. Ochrzanić jedno z drugim!
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2012-08-26, 22:36   #358
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
To mogę tylko doradzić, żeby od początku być stanowczym. Mówić stanowczym tonem `proszę to umyć` `proszę wyjmować kłaki ze zlewu` `proszę wynieść śmieci`. Nie bawić się w żadne `mogłabyś` `jak będziesz miała czas` `jak będzie ci się chciało` bo wlezą ci na głowę. Dopiero jak stanowczy ton nie podziała należy rozpocząć wojnę.
Słabo mi wychodzi bycie stanowczą, ale dziękuję
Stary 2012-08-26, 23:18   #359
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Mnie dziwią ludzie, którzy po przyjściu do domu nie myją rąk, ja mam na tym punkcie obsesje Dopiero w akademiku dowiedziałam się, że ludzie tak nie robią
Ja od momentu wejścia do domu czuję, że mam brudne ręce i muszę je umyć. Mam nadzieję, że jednak większość ludzi to robi.
Stary 2012-08-26, 23:23   #360
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Ja od momentu wejścia do domu czuję, że mam brudne ręce i muszę je umyć. Mam nadzieję, że jednak większość ludzi to robi.
Mam dokładnie to samo. Śmieszne to jest, bo będąc jeszcze na zewnątrz tego nie odczuwam, pojawia się po przekroczeniu progu mieszkania
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości