|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
Tomalinko tez mi sie w to nie chcę wierzyć, ale jak dalej sie tak będe czuła to za 2-3 tyg zrobię ten test dla świętego spokoju. Co do tego co napisałaś o macierzyństwie to sie zupełnie nie zgadzam. Ja tam nie narzekam na nieprzespane noce, kontakty towarzyskie normalnie dalej utrzymujemy, do pracy jeszcze nie poszłam, ale myślę, ze nie będzie ona problemem. Dla mnie nie ma nic piękniejszego niż okres macierzyństwa
|
|
|
|
#572 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36139582]Madziu, ale to chyba za wcześnie na objawy ciążowe, co?[/QUOTE]
Możliwe, że mi sie pierwsza @ po porodzie zbliża A co do objawów ciążowych to... ja nawet nie wiem jakie są
|
|
|
|
#574 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#575 | ||
|
Zakorzenienie
|
madzia paka dla małej bardzo fajna
Na allegro mnie wkurza właśnie to, że nakupuja laski w ciucholandach i handlują potem od tamtej pory nie pozwala mi nic używanego kupić---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
Cytat:
dzisiaj wymyśliłam, że zrobimy sobie halloween'ową imprezkę z dyniami, przebraniem itp. mam nadzieję że uda mi sie wszystko fajnie ogarnąć jak już mała się urodzi
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Fajna ta paka na Ciebie ale ja bym się chyba bała, że ciuchy nie trafione rozmiarem... raz mam s a innym razem s, a zdarza się też m rzadko, bo rzadko ale jednak ![]() ojj a czemu chcesz czekać 2 tyg.? |
|
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
hejka!
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za mną już dawno chodziło to imię (no dobra przyznam się-to serial sprawił że "osłuchałam się" z tym imieniem i strasznie mi się spodobało) żadnej Mai nie znam, potem pojawiła się Maja Madzialenki a teraz mam wrażenie że nagle zyskało na popularności![]() ogólnie to kiedyś chcieliśmy dla naszych dzieci imiona na M, w grę wchodziła jeszcze Milena a z męskich to tylko Miłosza bym jeszcze zaakceptowała no ale mojemu Tżowi się Klaudia załączyła...powiem Wam że jak będziemy tak z Tż rozmawiac jak wczoraj to do lipca to ja będę już ubrania ciążowe kupowac a nie starania rozpoczynac
|
|
|
|
|
#579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zycie towarzyskie zalezy w jakiej grupie sie obracamy. Jeli jest to pare osob napewno idzie sie spotkac , z wieksza grupa jest ciezej. Tym bardziej jesli wczesniej wychodzilo sie do baru , nad jezioro itp.Z dzieckiem sie juz nie wyjdzie tak swobodnie.Na domowki latwiej wziasc dzieciaczka ze soba. Ja narazie do pracy nie wracam wiec nie wypowiem sie w tym temacie. Podsumowujac zycie po narodzinach dziecka zmienia sie bardzo. Nie ma juz takiej swobody nie jestes Ty i maz tylko jestescie Ty maz i dziecko o ktore trzeba dbac. Mimo tak wielkiej zmiany w moim zyciu kocham byc mama.![]() magda - podziwiam ze zdecydowalas sie kupic tyle ciuchow dla siebie na allegro tak bez przymiarki No i jak dla mnie troche za duzo ciemnych kolorow.
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2012-08-27 o 04:54 |
||
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w ulewny i zimny poranek
Zaraz się zbieram do laboratorium i po farbę do włosów trza się doprowadzić do porządku, bo w weekend impreza szkolna, w poniedziałek rozpoczęcie roku szkolnego już mam hennę i pazurki zrobione jutro fryzjer wracam do żywych jednym słowem..... ![]() ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Baobabuś w końcu Ci odpisałam w K
|
#581 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czekamy ![]() Cytat:
Cytat:
Poniedziałek ![]() Miałam koszmarne zakończenie tygodnia, nowy rozpoczął się jeszcze gorzej. Noc prawie nieprzespana, oczy jak u królika, z mężem suche cześć-cześć od rana i gdzieś rzucone "Miłego dnia" na odchodne. Niech sobie nie myśli, że szybko mi przejdzie... Teoria też nieskończona, został mi punkt, który wymaga ode mnie chyba podania dopingu moim szarym komórkom. Dziś się może skupię. Widziałam, że wywiązała się ostra dyskusja nt. kolczyków, mm itp. Ja na pewno nie przekłuję córce uszu zbyt szybko, a już na pewno nie w początkowym m-cach Córka sama zdecyduje, czy chce czy nie. Oczywiście nie podoba mi się, jak widzę takiego niemowlaka z kolczykami, ale to sprawa rodziców dziecka i naprawdę wisi mi, kiedy przekłuwają uszy inni - ja nie przekłuję i tyle. Co do mm... Aktualnie - nie mając dziecka - podchodzę do karmienia wręcz jak strippi... Budzi to we mnie pewien niesmak. Pewnie dlatego, że na chwilę obecną postrzegam swoje piersi jako część ciała intymną i zarezerwowaną dla męża. Chciałabym karmić bo wiem, że dam dzięki temu dziecku trochę przeciwciał i oszczędzę $ na mm Ale na dzień dzisiejszy absolutnie nie planuję karmić dłużej niż pół roku, bo dłuższe karmienie zwyczajnie jest dla mnie dziwne i nie do przyjęcia. Przykład: nasi znajomi i roczna Maja, która raczkuje do mamy, odpina jej bluzkę i chce jeść. Nie wiem, dla mnie karmienie piersią to czynność związana z nieporadnym maluchem, który nie zje jeszcze słoiczka itp. A tu mała zaraz zacznie chodzić, mówić, a dalej będzie ssać. Po prostu mój umysł tego nie ogarnia. Nie mówię, że jak będzie dziecko, to to się nie zmieni, choć powtarzam mężowi, że mam nadzieję, że mi nie odbije i nie będę chciała długo karmić. Aaa, ta znajoma chce karmić do 2 r.ż. Wyobrażacie sobie wielkie dwuletnie dziecko przy piersi? Ja nie.A jeśli zdarzy się, że nie będę mogła karmić piersią, to nie będę widziała nic złego w podawaniu mm. Dziecko coś jeść musi - a jakoś nie znam przypadków, żeby dzieci na mm były "gorsze" od tych karmionych piersią. No, to tyle ode mnie.
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2012-08-27 o 08:06 |
||||
|
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ostatni dzień urlopu
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() bao ja pierwszy raz coś używanego na all kupowałam, zobaczymy jak przyjdzie Patrząc na metki to firmy spoko. Jak coś będzie nie tak, to.... sprzedam Ana jak coś to zawsze mogę sprzedać Dlaczego za 2 tyg?? Bo teraz jest za wcześnie, poza tym nie wierzę aby mogła być wpadka. mabi i super, jeśli oboje chcecie to nie ma na co czekać. Zabcia bo mi takich ciemniejszych kolorów, bardziej eleganckich w szafie brakowało. Za dużo mam kolorowych ciuchów. Bika idziesz na rozpoczęcie roku?? Kasiu ostatnie dni urlopu są zawsze najgorsze. aaby witaj Przesyłam bacik motywujący do pisania. Ale mam dziś dobry dzień. Obudziłam się z taką energią, że juz od rana latam i sprzątam teraz wpadłam do was ze śniadankiem i zaraz mykam dalej. Mąz z Mają leżą sobie w łożku i się bawią
|
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby, dla mnie fakt karmienia piersią 2 latka nie jest obrzydliwy, choć moją granicą był rok. Sęk w tym, jak to dziecko jest piersią karmione, bo takiego roczniaka spokojnie można nauczyć już kultury jedzenia
czyli nie zawsze i wszędzie kiedy on chce, ale tylko wtedy, gdy są z mamą sam na sam, przed spaniem albo rano. to jak ze słodyczami i deserem - nie na zawołanie, ale np tylko po obiedzie Widocznie Twojej koleżance taki sposób karmienia, gdzie dziecko rozpina bluzkę przy wszystkich pasuje, choć przyznaje, mnie (mimo że jestem zwolenniczką kp) też by to zniesmaczyło. Nigdy nie karmiłam przy innych - tylko przy mężu no i na początku przy mamie, ale nawet i to mnie krępowało.
|
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj w końcu jadłam pizzę
taką domową mrrrr . Maja na razie ma się po niej dobrze, zobaczymy jak dalej. Co do karmienia piersią to ja uwielbiam to robić Ale za to nie podoba mi się taki przykład jaki opisałyście, że dziecko np. 2 letnie tak przy wszystkich sobie samo cyca wyjmuje i wcina. |
|
|
|
#586 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewuszki!
Poniedziałek się zaczął, a ja ledwo z łóżka wstałam - tak mi się nie chciało... W piątek byłam do 18 w pracy, a dziś kolejne spotkania i modlę się, żeby coś z nich dobrego wynikło, bo wtedy możemy wznowić staranka ![]() W sobotę leniuchowaliśmy i trochę zakupów porobiliśmy. A wczoraj nawiedziliśmy teściów i wieczorem zajechaliśmy do domku i jeszcze film obejrzeliśmy. Chyba dlatego taka niewyspana jestem ![]() Nie mam teraz możliwości Was nadrobić...może jutro jak szef pojedzie. Póki co, odzywam się na bieżąco
|
#587 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieje, że 1 dzień w pracy nie będzie bolesny ![]() Cytat:
Ciekawski chłopak Uwielbiałam pytania, a czemu, a dlaczego...Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do karmienia, to ja chciałabym karmić i to bardzo, choć podchodzę do tego z trzeźwym umysłem, nie uda się, nie ma wielkiej rozpaczy, bo dziecko wykarmić trzeba. Moja siostra karmiła baaardzo długo. Nawet jak chciała zakończyć to miała problem, bo mały chciał wciąż i wciąż. Dzień dobry ![]() I znowu poniedziałek i znowu praca i znowu rutyna Ehh nie chce mi się, ale trzeba. Miłego dnia |
||||||
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Poniedziałek Witam się ze wszystkimi Mój ostatni tydzień wolności bez korepetycji a potem jak ruszę......![]() Madziu, śliczne te rzeczy dla małej ![]() Strong, nie wpisałam się w "przegląd" wybacz sklerozę 30.08.12 czwartek - wizyta u neurochirurga, po zaświadczenie dot. cesarki 31.08.12 - notariusz, kupujemy działkę |
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Aha.... oglądałam wczoraj ten film http://www.filmweb.pl/film/S%C5%82od...3w-2011-548865 polecam
|
#590 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idziesz do szkoły w pon??Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jaka cudna pogoda 16 stopni wiatr i deszcz ahhhh jak mi dobrze
|
|
#591 |
|
Raczkowanie
|
Dzien doberek
Jeszcze 20 dni i mam nadzieje ze zobacze druga czerwona kreseczke na tescie zamiast @ .....bromek wspomaga juz 5 dzień....sampoczucie po nim juz lepsze
|
#592 |
|
siedzę i myślę
|
Witam
31 dzień bez @ ...
|
#593 |
|
Raczkowanie
|
halo
![]() no łądnie nie było mnie kilka dni a tu już nowy wątek ![]() ale ale już się tłumaczę z mojej nieobecności ![]() mężuś wrócił z trasy powiedział pakuj się jedziemy na wakacje bo wiecznie narzeka na brak kasy spakowałam Majkę i siebie i pojechaliśmy nad jeziorko w ślesinie dla mnie raj co prawda trwało to 5 dni ale wypoczełam za miesiąc
|
#594 |
|
Raczkowanie
|
|
#595 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Cytat:
Dziecko hiszpanskie: zadowolone, wszedzie go pelno, glosne, rozesmiane, mama od czasu do czasu skontroluje ale tak to biega w miare samo. Dziecko polskie: non stop obserwowane przez rodzicow, nie moze nic zrobic samo, ciagle slyszalam (doslownie co 5min) gdzie jest Przemek! Uwazaj, bo sie przewrocisz, nie biegnij... sorry ale dzieci sie przewracaja i nie mozna przewidziec i zaplanowac kazdego ich kroku... I wiecie co wyrasta z Przemka: ciapa, zawalata ciapa, ktora kazde dziecko moze zdominowac. Mam nadzieje, ze nie bede taka w stosunku do mojego dziecka, ze pozwole mu popleniac bledy i uczyc sie na nich. Ja cale dnie spedzalam na dworze, jak sobie przypomne te wywijasy na trzepaku to az dziw, ze nic sobie nie polamalam. Ale uwielbialam to. Zawsze bylo co robic, zawsze kupa dzieci w grupie. Gralismy w karty na kocu za blokiem. Kurde, teraz juz tak nie ma bo dzieciaki wola siedziec na Facebooku i tam sie kontaktowac zamiast zwyczajnie ze soba pogadac. Na temat kolczykow: ja mialam przeklute uszy w wieku paru lat (nie wiem moze 3-4 latka), nic nie pamietam ale lubie nosic kolczyki. Jak przechodzilam bunt nastolatki to SAMA przeklulam sobie 2 dodatkowe dziurki igla do szycia Sie rozpisalam ![]() Cytat:
Cytat:
A Polska to narod zazdrosnikow oraz krytykow, niestety. Szczegolnie wszystkie te religijne widzimisie: mieszkanie bez slubu, dziecko bez chrztu itd. Bo ja majac prawie 30 lat wierzaca nie jestem, mimo iz przez cale moje zycie (jak jeszcze mieszkalam w PL) robiono mi religijne pranie mozgu: chrzest, religia w szkole!, bierzmowanie, rekolekcje brrrr. I ktos sie mnie pytal czy chce byc katoliczka? Nie pytal. Wiec kwestia kolczykow to pikus, bo kolczyki zawsze mozna wyjac i po krzyku ale tloczenie komus poglodow przez lata, z ktorymi sie czlowiek w ogole nie utozsamia zostawia na pewno jakis slad w podswiadomosci. Dlatego mieszkam za granica, gdzie szanuja sie prawo czlowieka do wyboru religi albo do wyboru tego, ze zadnej religii sie nie wyznaje, ze Cie nikt nie obgada, ze dziecka nie ochrzciles, ze mieszkasz bez slubu czy co gorsza, ze nie chodzisz do kosciola i malo na ofiare dajesz. A nauczylam sie juz, ze wszystkie te dewoty z pierwszych rzedow w kosciele to pierwsze do obgadywania i zawisci. Cytat:
![]() Cytat:
Zapisuje sobie, nie slyszalam o tym leku wczesniej. Jezeli chodzi o karmienie piersia to u mnie podobnie jak u ciebie. 6miesiecy to max (bo potem bym chciala wrocic do pracy). Nie uznaje karmienia dzieci piersia pow 2 lat ale kazdy moze robic, co chce! ![]() Jestem tolerancyjna o ile nie musze tego ogladac. ![]() Cytat:
Widzialas juz nowa plytke Ewy |
||||||
|
|
|
#596 |
|
siedzę i myślę
|
Tak, w piątek i wyszedł negatywny, ale mam dość nieregularną @, więc ciągle mam nadzieję
|
#597 |
|
Raczkowanie
|
jeśli chodzi o ubranka używane to ja czesto kupuje na allegro można fajne wychaczyć za groszę
|
#598 |
|
Raczkowanie
|
No jasne nadzieje trzeba miec zawsze. Moze poprostu owu miałaś pozniej i stezenie w moczu jest za male i dlatego test nie wyszedł. powtorz w piatek jesli @ nie przyjdzie a 3 mam kciuki by nie przyszedł i dawaj znać
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Wcinam właśnie powoli śniadanko...u nas jakoś zimno i deszczowo...ale może to dobrze
|
|
|
|
#600 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Głupia @ przyszła A ja naiwna myślałam, że to będzie takie proste ...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

Na allegro mnie wkurza właśnie to, że nakupuja laski w ciucholandach i handlują potem
dzisiaj wymyśliłam, że zrobimy sobie halloween'ową imprezkę z dyniami, przebraniem itp.
mam nadzieję że uda mi sie wszystko fajnie ogarnąć jak już mała się urodzi
za zakupy

żadnej Mai nie znam, potem pojawiła się Maja Madzialenki a teraz mam wrażenie że nagle zyskało na popularności

motywujący do pisania.
taką domową mrrrr . Maja na razie ma się po niej dobrze, zobaczymy jak dalej.