|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Cytat:
![]() Gratulacje rocznicy
|
|
|
|
|
#2282 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć
My zaczeliśmy dzisiaj 24 tydzień. ![]() Cytat:
Jak Ty to skromnie napisałaś: "przytylamy się..." A rodzice też młodzi byli, więc dziwne by było gdyby zajrzeli do Was
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolejne zarwane łóżko będzie
|
|
#2285 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: super, że jestes ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla męża za czekoladęno nasze kupiliśmy w połowie sierpnia więc mam nadzieję, że jeszcze posłuży ;P Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() i oby Ciebie nie dopadło Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
![]() :br zydal:ale spoko, za 5 tygodni też 3 z przodu ;P
|
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a producenci są przewidujący i produkuja na kolejne rocznice, kolejne łózka |
|
|
|
|
#2287 | |
|
Raczkowanie
|
Wrzuciłam kilka fotek brzuszka do profilu
Cytat:
|
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mile spędzonego czasu
|
|
#2289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Patrze na Wasze brzuszki i nie wiem mój to jest jakoś tak nisko
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo fajne zdjęcia
Podobają się mi Twoje włoski ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Wszystko zależ od tego jak się dzidzia ułoży ![]() nie przejmuj się, bo nie ma czym |
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to dobrze, że dziś dzień wolny
![]() Oczywiście i tak miałam budzik nastawiony na 'skoro świt' Za to sen miałam dziwny - śniło mi się, że wyrabiałam dziecku paszport (Sama podczas urlopu składałam podanie o nowy, bo mi sie w maju kończy ważność - to pewnie stąd ta trauma :P ) Pytali mnie w urzędzie jakie imię mają wpisać dla dziecka - ja mówię, że nie wiem - bo jeszcze się nie urodziło Wczoraj właśnie przeglądaliśmy trochę księgę imion i szukaliśmy jakiejś opcji. W końcu mamy typy: Eva (przez v by anglicy nie czytali iła), Alexandra, Lidia. Mi osobiście podoba się Olga, ale mój tutaj stawia stanowcze veto. Ale powiem wam szczerze, że jakoś z żadnym imieniem nie potrafię się oswoić na tyle, że to będzie imię dla mojego dziecka. Może to trzeba się oswoić - ale nigdy nie nazwałam brzuszka jeszcze imieniem.. mój tż tam wymyślał jakieś pseudonimy typu 'żyrafka, mrówka, malwinka' - a ja jakoś nie umiem sobie wyobrazić, że to będzie już jakieś konkretne imię. Też tak macie? czy tylko ja jestem taka dziwna?
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do rocznicy to dziękuję za życzenia )) łóżko mam nadzieję, że przetrwa : ) ; p |
|
|
|
|
#2293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[QUOTE=halwaya;36145278 Wczoraj właśnie przeglądaliśmy trochę księgę imion i szukaliśmy jakiejś opcji. W końcu mamy typy: Eva (przez v by anglicy nie czytali iła), Alexandra, Lidia. Mi osobiście podoba się Olga, ale mój tutaj stawia stanowcze veto. Ale powiem wam szczerze, że jakoś z żadnym imieniem nie potrafię się oswoić na tyle, że to będzie imię dla mojego dziecka. Może to trzeba się oswoić - ale nigdy nie nazwałam brzuszka jeszcze imieniem.. mój tż tam wymyślał jakieś pseudonimy typu 'żyrafka, mrówka, malwinka' - a ja jakoś nie umiem sobie wyobrazić, że to będzie już jakieś konkretne imię. Też tak macie? czy tylko ja jestem taka dziwna? [/QUOTE]my mamy problem z drugim imieniem bo Laura od poczatku wiemy ze bedzie a co do Kingi to znow wahania i tym razem Oliwia...sama juz nie wiem
|
|
|
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do snów to mi się śniło, że tz odprowadzał mnie do pracy a potem szedł mnie zdradzać do jakiejś flądry i jak się o tym dowiedziałam to się przyznał i powiedział, że seks był z nią lepszy, bo ja za duży brzuch w tej ciąży mam
|
|
#2295 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ja już po zakupach - całe szczęście.Kupiłam sobie koszulę do szpitala,na nieszczęście była tylko jedna .Ale to nic lepiej mieć jedną niż wcale .Wczoraj zaczęliśmy 28 tydzień. Od dobrych kilku dni bolą mnie biodra,że spać nie mogę i wogóle całe krocze zaczyna.Też tak macie? Czytałam gdzieś,że to nie jest dobry znak.Do lekarza mam termin dopiero w następny piątek...Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję kolejnych tygodni
|
|
|
|
#2296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie tak nie bola biodra ani krocze, ale to moze sie wszytsko rozchodzi po prostu
|
|
|
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wystarczy, że na pierwsze się zdecydujemy w końcu Osobiście Kinga mi się nie podoba (znam 3 i 2 z nich to mi się dały we znaki - wiem, że to mała zasługa imienia, raczej charakteru, ale i tak jakoś uprzedziłam się.. kupiłam łóżeczko, które nazywa się 'Kinga' - więc chyba nie jest jeszcze ze mną tak najgorzej hehe) a Oliwia podoba mi się bardzo i gdyby nie było tak popularne też bym je rozważyła.. w końcu z moim tż miłość rozkwitła w parku oliwskim w Gdańsku
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-08-27 o 09:59 |
|
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Napewno się tam wszystko rozchodzi i rozciąga, nie martwmy sie!!! Bo napewno wszystko jest dobrze!!!!
Wczoraj mały wieczorem tak kopał i kazałam mężowi położyc łapkę na brzuchu ale jeszcze nic nie czuł a mnie tak roznosiło od środka.Od kiedy Wasi tż czuli kopniaki???
|
#2299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2302 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i to tak z rana, na dobry początek dnia ![]() Cytat:
Myślę, że biodra mogą boleć od tego, że poszerza się wszystko i maluszek robi dla siebie coraz więcej miejsca. Ja dużo spię teraz na plecach i na lewym boku i odczuwam, że boli mnie prawa strona pleców. Oczywiście też zastanawiałam się czy to czasem nerka nie kłuje, ale ból czasami jest po całej dlugości.
|
|||
|
|
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to od jakiegoś czasu wręcz widzę te ruchy, np cos czytam i katem oka widzę jak mi sie brzuch unosi. Cudowne uczucie
|
|
|
#2304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czekam na badanie USG gdzie lekarz oceni termin według tego. Zobaczymy co tam wyjdzie.
|
|
|
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2307 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2308 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam i wcinam świeże bułeczki, majonez, salami, ser żółty kabanosy, aaajajaja
A na obiad tak, łazanki, kiełbaska, pieczarki, kapusta kiszona, wszystko kupione ![]() Gratuluję nowych tygodni, Emylka Tobie pierwszej rocznicy, Kamalika super fotki takie radosne ![]() Co do kopniaków, których coraz mniej - już raczej przemieszczanie się przeciąganie bardziej to mój mąż czuje od dawna i non stop, w ogóle córcia reaguje bardzo na jego głos, zawsze się ożywia jak tata z pracy wraca anett234 nie panikuj kochana, to najzupełniej normalne a lekarzowi na wizycie powiesz halwaya pewnie torbiel miałaś albo ropień - mi sama nie pękła tylko lekarz musiał nakłuwać żeby się opróżniła, brr |
|
|
|
#2309 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie odpisała ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja pierwsze kopniaki poczułam 2 sierpnia a mąż jakoś z 3-4 dni później ale często kazałam mu przykładać rękęchociaż generalnie to może kilka razy udało mu się bo malutki raczej się uspokaja jak mąż się zbliża ale mojej siostrze też się udało poczuć ![]() z tym że ja jeszcze nie widzę żeby mi się brzuszek ruszał |
||||
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ! Macie piękne brzuszki
![]() Moje małe również już tak nie kopie.. mam wrażenie, ze czuje jakieś wypychanie bądź przemieszczanie..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

a byli za scianą
A rodzice też młodzi byli, więc dziwne by było gdyby zajrzeli do Was

dla męża za czekoladę
wstałam pełna energii, zrobiłam wszystkim śniadanko, przygotowałam wszystko do obiadu, pranie zrobiłam, suche zebrałąm, usiadłam na chwilę i klęska. Zaraz chyba zwymiotuję 
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Czytałam gdzieś,że to nie jest dobry znak.Do lekarza mam termin dopiero w następny piątek...
ale często kazałam mu przykładać rękę