|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Kwitka- jeśli dobrze doczytałam NIE spodziewasz się @
![]() Ja miałam 2 dni przed spodziewaną @ bóle typowo okresowe które koniec końców okazały się bólami ciążowymi A mi chyba zaczynają się mdłości poranne.Wstałam rano,zjadłam śniadanie i coś mnie jakoś napiera żeby zwrócić Trzymam kciuki za wszystkie testujące bo coś tu zastój jest ![]() Aha! Zaczynam myśleć poważnie nad tym żeby przenieść kibelek do pokoju w nocy wstaję chyba co 10 minut na siku;/
Edytowane przez mooonis17 Czas edycji: 2012-08-27 o 10:00 |
|
|
|
#512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo.. jestem zdziwiona że jest Nas tu aż tyle o tym imieniu bo ja wsród swoich znajomych czy w pracy to nie znam za wiele dziewczyn o tym imieniu
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurku Ty do mnie na kawke to zawsze
![]() Dzastino no u mnie wśród znajomych też mam tylko 1 koleżankę ze szkoły,albo 2. Ale te znajomości się porozchodziły. A tak to brak jakoś ![]() Tu na naszym forum mamy za to kumulacje
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2012-08-27 o 10:03 |
|
|
|
#514 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczęta, chciałabym was o coś zapytać... czy wasi mężczyźni skarżyli się kiedyś na ból jąder? Jestem tu nowa, dzisiaj pierwszy raz weszłam na ten wątek
dopiero drugi cykl staraliśmy się z mężem, ale czuje że lada chwila przyjdzie @ więc się nie udało jednak on od jakiegoś czasu mówi mi że go jądra bolą, nie mocno ale tak uporczywie i nie cały czas tylko momentami :/ wysłałam go już do mojego urologa (mam kamicę nerkową) lekarz zrobił mu coś na zasadzie usg jąder, to się jakoś inaczej nazywało ale zapomniałam :/ w każdym razie to badanie niczego właściwie nie wykazało, zapłacił 200zł i ma się umówić na następne badanie po 17 września, bo lekarz wyjeżdża na jakieś sympozjum urologiczne czy coś w tym stylu... strasznie się martwię o niego, boję się też że czasami wszystkiego mi nie mówi, żeby mnie nie martwi...
|
|
#515 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Cytat:
Ja bm zrobiła badanie nasienia..może ma jakies bakterie? |
||
|
|
|
#517 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Krwiak jest pozakosmówkowy,przy wewnętrznym ujściu szyjki macicy. A Ty mi napisz co Tobie powiedział lekarz,bo w moim przypadku co lekarz to inna teoria,jeden karze leżeć,drugi zachowywać się normalnie....
Edytowane przez anna2007 Czas edycji: 2012-08-27 o 10:10 |
|
|
|
|
#518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nagle bez żadnego większego wysiłku ani żadnego bólu brzucha poczułam, że coś złego się dzieje. W łazience okazało się, że widzę dużo jasno czerwonej krwi. Ogólnie to byłam przerażona Na wizycie okazało się, że to krwiak ale na szczęście umiejscowiony poniżej dziecka, więc teoretycznie mu nie zagraża No i wsumie od tamtej pory miałam kilka dni gdu nie było prawie nic. Ale częściej byly beżowe plamienia. A dwa tyg temu przez tydzień miałam własnie takie ciemnobrązowe No ale ginka powiedziała, że dopóki nie widzę świeżej krwi to mam się tym za bardzo nie denerwować. No i powiedziała, że mam się oszczędzać ale nie muszę leżeć, bo to się mija z celem. Ale jeśli u Ciebie krwiak jest umiejscowiony jakos gorze - np. powyżej dziecka no to myślę że powinnaś uważać bardziej
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że @ nie-przyjdzie tak 1-3 września. Bardziej 2-3 nawet.A dziewczynki, kiedy można iść na betę? nie wiem, czy nie lepiej tak zrobić niż kupować testy .. bo można chyba nawet wcześniej niż na @, prawda?
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
Beta chyba wychodzi już ok 10 dnia po zapłodnieniu.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#521 |
|
Raczkowanie
|
Mozna wczesniej ale najlepiej jest zrobic w dniu spodziewanej miesiaczki
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
Was dziewczyny nadrobić po jednym dniu to masakra jakaś
Ale się udało.Przyszłam się pożalić, wczoraj wypiliśmy sobie z Tż oglądaliśmy komedie było fajnie do czasu. Po alkoholu jak się zaczynamy kłócić to już masakra jakaś no i problem. Bo ja mam chory żołądek wiem że to takie strasznie głupie z mojej strony no ale nie czuję się teraz najlepiej. A apetytu nie mam dalej pewnie kolejny atak swoją drogą się szykuje Sorki wiem że to inny temat ale mam was za poniekąd przyjaciółki do wysłuchania bo sama nie mam za bardzo z kim pogadać. Mój jak się dowiedział że nic prawie wczoraj nie jadłam to się wkurzył bo on dobrze tak jak i ja wie że tak nie mogę robić. Mam w sobie taki jakiś żal bo wiem że on nie mówi mi czegokolwiek żeby mnie zabolało ale dość często boli a ja z kolei nie potrafię się na niego obrazić bo wtedy sama tak źle się czuję z tym a w ogóle to ja beznadziejna jestem bo ja jestem z tych co czułości potrzebują a mój wręcz odwrotnie owszem lubi ale może bez tego żyć. Masakra jakaś. Ale cóż trzeba się brać za robotę muszę posprzątać trochę, obiad w sumie mam z wczoraj to nie wiem czy chce mi się bardziej kombinować i lecę na siłownię muszę chyba się wyładować a bardzo mi się tam spodobało. Dzięki za wyczytanie i przepraszam za offtop. Trzymajcie się ciepło a i trzymam za was kciuki
|
#523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak czy inaczej po 10 dniach chyba możesz śmiało iść
|
|
#524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I nie jesteś beznadziejna!!! Każdy jest inny, jedni potrzebują więcej czułości a drudzy mniej, u Nas właśnie jest na odwrót,Tż lubi się tulić,bardziej wylewny jest w słowach typu"kotek,misiek" itp a ja mniej...ale on wie,że ja taka po prostu jestem co nie zmienia faktu że go bardzo kocham ![]() A kłótnie po alko są najgorsze bo czasem można się o mega bzdure pokłócić i na drugi dzień przeważnie się wielu rzeczy żałuje... Idz na silownie,zrelaksuj się i zobaczysz że wszystko Ci przejdzie i będzie dobrze ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-08-27 o 11:14 |
|
|
|
|
#525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale szybki odzew ![]() No to dziś byłby 8 dzień, o ile dobrze zgaduję dzień owu. Więc może w tym tyg się wybiorę jakoś, ale nie wiem czy znajdę czas. Bo jutro będę mieć w domu rozpierdziel, dziś muszę więc przygotować się na to, jeszcze kiedyś muszę skoczyć na pocztę (a jest mi baardzo nie po drodze), jeszcze kiedyś na zakupy (siostra i mama mają urodziny w odstępie tygodnia i muszę poszukać prezentów). Aha, Clo brałam, muszę więc poszukac, czy wpływa na wynik. Ale raczej nie sądzę, CLo to chyba nie hormon? Nie wiem w sumie.
|
|
#526 |
|
Raczkowanie
|
Popieram Dzastin08. Anteria pisz śmiało
|
|
|
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#528 |
|
Raczkowanie
|
A co to takiego to Clo bo czesto sie na to napotykam na forum ale nie wiem co to za lek ??
Ciało jest moją świątynią a rodzina bogiem.... ![]() Edytowane przez FD_nika Czas edycji: 2012-08-27 o 11:28 |
|
|
|
#529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem że jak brałam zastrzyki na wzrost i pęknięcie pęcherzyka to nie mogłam zbyt się spieszyć z betą. No ale jak by nie było to clo chyba brałaś 2-6 dc? A jak masz dziś 25dc, to w sumie nie ma znaczenia czy jest to jakiś hormon czy nie
|
|
#530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A Clo brałam 5-9dc, i jedną a nie dwie. Jednak nie posłuchałam lekarza
|
|
#531 |
|
Raczkowanie
|
Ponawiam pytanie co to takiego to CLo?
|
#532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masz już wyżej odpowiedź od Maru
|
|
#533 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po weekendzie
od kilku dni pobolewa mnie głowa, co normalnie mi się to zdarza bardzo rzadko i wogóle jakiegoś doła łapie.......dziś 18dc, i nadal rzadnych objawów owu, testów owu też już nierobie bo u mnie się niesprawdzają a z tempką to już kosmos jakiś![]() Czyżby pozostawał mi monitoring cyklu robić u gina???Dziś jeszcze ta pogoda maskryczna, i rozwód mojej kuzynki (3 dzieci, 19 lat po ślubie)- której mi tak szkoda ![]() Trzymajcie się ciepło w ten poniedziałek |
|
|
|
#534 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie po weekendzie.
udanym weekendzie wszystko poczytalam, co tu naskrobalyscie, ale jak zawsze pozniej nie mam czasu, zeby odpisac za duzo tu sie dzieje pozniej sie odezwe do was kochane |
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
Maru jeśli nie jesteś pewna co do terminu owu( zresztą jak i ja
) to radziłabym poczekać chociaż do tego piątku i w piątek właśnie pójść sobie machnąć. Tak czy siak będzie przed terminem @ ale przynajmniej wynik bardziej wiarygodny moim zdaniem. Szkoda kasy żeby iść prędzej bo może nic nie wyjść bo za wcześnie a kropek i tak tam będzie![]() Ale to tylko moje zdanie ![]() Anteria pisz kobieto ile chcesz. My tu jesteśmy od tego by wysłuchać,doradzić,wirtua lnie przytulić, a nawet dać wirtualnego kopa jak trzeba będzie ![]() Czasami łatwiej jest wygadać się, a raczej wypisać komuś kogo się nie widzi niż na żywo ![]() Mokka, Moniś, Atena,Magda hejka
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2012-08-27 o 11:40 |
|
|
|
#536 |
|
Raczkowanie
|
Ok dzieki
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh... Udało mi się umówić do innego lekarza, wizyta wypadnie 11dc więc może będzie widać, czy jakiś pęcherzyk rośne. A clo postanowiłam brać, bo skoro będzie usg to będę wiedziała na czym stoję... Zobaczymy co z tego wszystkiego wyniknie...
|
|
|
|
#538 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
odpowiedzial ze raczej to pierwsze wiec dał mi nadzieje ze do 2 m-cy powinno sie udac ,,,, ale w koncu to gin a nie prorok ale chce mu wierzyc
Ciało jest moją świątynią a rodzina bogiem.... ![]() Edytowane przez FD_nika Czas edycji: 2012-08-27 o 12:00 |
|
|
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.

pewnie przez pogodę 

no i problem. Bo ja mam chory żołądek wiem że to takie strasznie głupie z mojej strony no ale nie czuję się teraz najlepiej. A apetytu nie mam dalej pewnie kolejny atak swoją drogą się szykuje