Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-27, 09:56   #511
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Kwitka- jeśli dobrze doczytałam NIE spodziewasz się @
Ja miałam 2 dni przed spodziewaną @ bóle typowo okresowe które koniec końców okazały się bólami ciążowymi

A mi chyba zaczynają się mdłości poranne.Wstałam rano,zjadłam śniadanie i coś mnie jakoś napiera żeby zwrócić

Trzymam kciuki za wszystkie testujące bo coś tu zastój jest

Aha! Zaczynam myśleć poważnie nad tym żeby przenieść kibelek do pokoju w nocy wstaję chyba co 10 minut na siku;/

Edytowane przez mooonis17
Czas edycji: 2012-08-27 o 10:00
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 09:56   #512
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
To w takim razie dołączam do Was laseczki. Też mam na imię Justyna, więc jest nas na tym forum teraz sztuk3

ooo.. jestem zdziwiona że jest Nas tu aż tyle o tym imieniu bo ja wsród swoich znajomych czy w pracy to nie znam za wiele dziewczyn o tym imieniu

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 09:58   #513
colorblue
Zakorzenienie

Kocurku Ty do mnie na kawke to zawsze

Dzastino no u mnie wśród znajomych też mam tylko 1 koleżankę ze szkoły,albo 2. Ale te znajomości się porozchodziły. A tak to brak jakoś
Tu na naszym forum mamy za to kumulacje

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000

Edytowane przez colorblue
Czas edycji: 2012-08-27 o 10:03
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 10:01   #514
07_Pati_07
Raczkowanie

cześć dziewczęta, chciałabym was o coś zapytać... czy wasi mężczyźni skarżyli się kiedyś na ból jąder? Jestem tu nowa, dzisiaj pierwszy raz weszłam na ten wątek dopiero drugi cykl staraliśmy się z mężem, ale czuje że lada chwila przyjdzie @ więc się nie udało
jednak on od jakiegoś czasu mówi mi że go jądra bolą, nie mocno ale tak uporczywie i nie cały czas tylko momentami :/ wysłałam go już do mojego urologa (mam kamicę nerkową) lekarz zrobił mu coś na zasadzie usg jąder, to się jakoś inaczej nazywało ale zapomniałam :/ w każdym razie to badanie niczego właściwie nie wykazało, zapłacił 200zł i ma się umówić na następne badanie po 17 września, bo lekarz wyjeżdża na jakieś sympozjum urologiczne czy coś w tym stylu... strasznie się martwię o niego, boję się też że czasami wszystkiego mi nie mówi, żeby mnie nie martwi...

25.09.2010

II kreseczki - 16.09.2014
29.05.2015 Pola 3290g i 56cm
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 10:04   #515
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Hej laleczki ja tylko na chwilkę
Przez ten tydzień będę mniej aktywna bo się uczę bo składałam dokumenty do Urzędu wojewódzkiego i wtorek czwartek mam testy z ustaw i znajomości języka obcego także musze się uczyć
Ale będę strasznie tęsknić za Wami choć i tak pewnie nie wytrzymać i będę tu zaglądąć eh to uzależnienie
no to monini kciuki, żeby z pracą Ci się udało
Cytat:
Napisane przez anna2007 Pokaż wiadomość
witam

widzę że macie już nowy wątek,chciałam się dopisać do listy,ale niestety nie jestem znana Dzastino8 co mnie bardzo rozśmieszyło
U mnie zaczął się 19 tydzień,niestety pojawił się krwiak z którym walczę,mam nadzieję,że wygram (ciąża zagrożona)
No i prawdopodobnie bedzie drugi synio.
Męża mojego z Nami jeszcze nie ma,ale być może już w następnym tygodniu.Będzie miał posiedzenie o warunkowe zwolnienie....Czas pokaże...
Pozdrawiam
a napisz coś więcej o tym krwiaku. Jaki jest duży? Jak umiejscowiony, że zagraża ciąży? I czy bierzesz jakieś dodatkowe leki. Krwawisz/plamisz cały czas? Jestem ciekawa bo ja też mam historię z krwiakiem na koncie. Jak byłam na ostatniej wizycie 2,5 tyg temu to miał jeszcze 1,5 cm. I w sumie od tamtej wizyty prawie cały czas plamię, więc mam nadzieję, że jak pójdę w środę na wizytę to okaże się że go już nie ma... I że żadne nowe świństwo nie powstało
Cytat:
Mnie naprawdę wystarczy nerwów z powodu mojego krwiaka,tego że mojego meża JESZCZE nie ma, braku kasy i ogólnie mam sama siebie dosyć.
Więcej zgrzytów nie szukam,bynajmniej nie TU.
Zauważyłam,że Djmoniska nie zagląda tu wcale,a szkoda,jesteśmy w tym samym czasie ciąży :/
a Djmoniska nie zaglądała wcale
Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Cześć laski.
Widzę, że trochę nerwowo dziś z rańca pewnie przez pogodę
Ja oczywiscie zdrowa, po mojej 1 dniowej grypie śladu już nie ma
Niby taka 1 dniowa "grypa" może być objawem, ale powiem Wam, ze w ogóle nie czuję się na fasolę.
A co najlepsze, nie czuję się też na @.
Cycki mnie nie bolą nic a nic, nie spuchłam, brzuch przestał pobolewac i prawie go nie czuję
Czuję się jak w 1 połowie cyklu właściwie.
Więc bez sensu.
Maru, który to dzień cyklu? Kiedy nie czekasz na @? Ale jestem ciekawa i trzymam kciukaski
Stary 2012-08-27, 10:07   #516
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Kocurku Ty do mnie na kawke to zawsze

Dzastino no u mnie wśród znajomych też mam tylko 1 koleżankę ze szkoły,albo 2. Ale te znajomości się porozchodziły. A tak to brak jakoś
Tu na naszym forum mamy za to kumulacje

Dziękuję Kawa dobra sprawa

Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
cześć dziewczęta, chciałabym was o coś zapytać... czy wasi mężczyźni skarżyli się kiedyś na ból jąder? Jestem tu nowa, dzisiaj pierwszy raz weszłam na ten wątek dopiero drugi cykl staraliśmy się z mężem, ale czuje że lada chwila przyjdzie @ więc się nie udało
jednak on od jakiegoś czasu mówi mi że go jądra bolą, nie mocno ale tak uporczywie i nie cały czas tylko momentami :/ wysłałam go już do mojego urologa (mam kamicę nerkową) lekarz zrobił mu coś na zasadzie usg jąder, to się jakoś inaczej nazywało ale zapomniałam :/ w każdym razie to badanie niczego właściwie nie wykazało, zapłacił 200zł i ma się umówić na następne badanie po 17 września, bo lekarz wyjeżdża na jakieś sympozjum urologiczne czy coś w tym stylu... strasznie się martwię o niego, boję się też że czasami wszystkiego mi nie mówi, żeby mnie nie martwi...

Ja bm zrobiła badanie nasienia..może ma jakies bakterie?

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 10:08   #517
anna2007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

a napisz coś więcej o tym krwiaku. Jaki jest duży? Jak umiejscowiony, że zagraża ciąży? I czy bierzesz jakieś dodatkowe leki. Krwawisz/plamisz cały czas? Jestem ciekawa bo ja też mam historię z krwiakiem na koncie. Jak byłam na ostatniej wizycie 2,5 tyg temu to miał jeszcze 1,5 cm. I w sumie od tamtej wizyty prawie cały czas plamię, więc mam nadzieję, że jak pójdę w środę na wizytę to okaże się że go już nie ma... I że żadne nowe świństwo nie powstało
Nie wiem jak jest duży,słyszałam,że miał 5 cm X ileś tam,potem po tygodniu miał już niecałe 4cm.Cały czas plamię brązową mazią,pojawiają się też nitki skrzepów.Biorę luteinę i no-spę.
Krwiak jest pozakosmówkowy,przy wewnętrznym ujściu szyjki macicy.
A Ty mi napisz co Tobie powiedział lekarz,bo w moim przypadku co lekarz to inna teoria,jeden karze leżeć,drugi zachowywać się normalnie....

Edytowane przez anna2007
Czas edycji: 2012-08-27 o 10:10
anna2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 10:36   #518
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem jak jest duży,słyszałam,że miał 5 cm X ileś tam,potem po tygodniu miał już niecałe 4cm.Cały czas plamię brązową mazią,pojawiają się też nitki skrzepów.Biorę luteinę i no-spę.
Krwiak jest pozakosmówkowy,przy wewnętrznym ujściu szyjki macicy.
A Ty mi napisz co Tobie powiedział lekarz,bo w moim przypadku co lekarz to inna teoria,jeden karze leżeć,drugi zachowywać się normalnie....
u mnie krwiak objawił się w 6 tygodniu Nagle bez żadnego większego wysiłku ani żadnego bólu brzucha poczułam, że coś złego się dzieje. W łazience okazało się, że widzę dużo jasno czerwonej krwi. Ogólnie to byłam przerażona Na wizycie okazało się, że to krwiak ale na szczęście umiejscowiony poniżej dziecka, więc teoretycznie mu nie zagraża No i wsumie od tamtej pory miałam kilka dni gdu nie było prawie nic. Ale częściej byly beżowe plamienia. A dwa tyg temu przez tydzień miałam własnie takie ciemnobrązowe No ale ginka powiedziała, że dopóki nie widzę świeżej krwi to mam się tym za bardzo nie denerwować. No i powiedziała, że mam się oszczędzać ale nie muszę leżeć, bo to się mija z celem. Ale jeśli u Ciebie krwiak jest umiejscowiony jakos gorze - np. powyżej dziecka no to myślę że powinnaś uważać bardziej
Stary 2012-08-27, 10:50   #519
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Maru, który to dzień cyklu? Kiedy nie czekasz na @? Ale jestem ciekawa i trzymam kciukaski
Dziś 25 dc myślę, że @ nie-przyjdzie tak 1-3 września. Bardziej 2-3 nawet.
A dziewczynki, kiedy można iść na betę? nie wiem, czy nie lepiej tak zrobić niż kupować testy .. bo można chyba nawet wcześniej niż na @, prawda?
Stary 2012-08-27, 10:51   #520
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
myślę, że tak 1-3 września. Bardziej 2-3 nawet.
A dziewczynki, kiedy można iść na betę? nie wiem, czy nie lepiej tak zrobić niż kupować testy .. bo można chyba nawet wcześniej niż na @, prawda?
Beta chyba wychodzi już ok 10 dnia po zapłodnieniu.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 10:52   #521
FD_nika
Raczkowanie

Cytat:
Mozna wczesniej ale najlepiej jest zrobic w dniu spodziewanej miesiaczki
Stary 2012-08-27, 11:00   #522
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Was dziewczyny nadrobić po jednym dniu to masakra jakaś Ale się udało.

Przyszłam się pożalić, wczoraj wypiliśmy sobie z Tż oglądaliśmy komedie było fajnie do czasu. Po alkoholu jak się zaczynamy kłócić to już masakra jakaś Mój Tż jest bardzo wybuchowy w sensie słownym, potrafi bardzo zranić słowem zwłaszcza po alko i gdy jeszcze w dodatku jest śpiący to już w ogóle nie wie co mówi Trochę mnie to zdołowało ale niby wyjaśniliśmy sobie to już ale i tak jakoś dziwnie się czuje, nie mam niby kaca ale ja sama durna i winna sobie jestem bo wczoraj nie miałam apetytu w ogóle i zjadłam tylko śniadanie a później piliśmy drinki no a ranono i problem. Bo ja mam chory żołądek wiem że to takie strasznie głupie z mojej strony no ale nie czuję się teraz najlepiej. A apetytu nie mam dalej pewnie kolejny atak swoją drogą się szykuje Kurdę na prawdę mnie to wkurza już. Jestem młoda chce się wyszaleć pobawić a później takie cyrki wychodzą i jeszcze ta kłótnia nie potrzebna w cale Sorki wiem że to inny temat ale mam was za poniekąd przyjaciółki do wysłuchania bo sama nie mam za bardzo z kim pogadać. Mój jak się dowiedział że nic prawie wczoraj nie jadłam to się wkurzył bo on dobrze tak jak i ja wie że tak nie mogę robić. Mam w sobie taki jakiś żal bo wiem że on nie mówi mi czegokolwiek żeby mnie zabolało ale dość często boli a ja z kolei nie potrafię się na niego obrazić bo wtedy sama tak źle się czuję z tym a w ogóle to ja beznadziejna jestem bo ja jestem z tych co czułości potrzebują a mój wręcz odwrotnie owszem lubi ale może bez tego żyć. Masakra jakaś. Ale cóż trzeba się brać za robotę muszę posprzątać trochę, obiad w sumie mam z wczoraj to nie wiem czy chce mi się bardziej kombinować i lecę na siłownię muszę chyba się wyładować a bardzo mi się tam spodobało. Dzięki za wyczytanie i przepraszam za offtop. Trzymajcie się ciepło a i trzymam za was kciuki
Stary 2012-08-27, 11:01   #523
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
też myślę, że kolo 9-10 dnia po owu możesz iść na betę. A brałaś clo w tym cyklu? Bo słyszałam że różne hormony do 10 dni mogą fałszywie pozytywną betę pokazać. Ale nie wiem jak jest z clo Tak czy inaczej po 10 dniach chyba możesz śmiało iść
Stary 2012-08-27, 11:11   #524
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość

Przyszłam się pożalić, wczoraj wypiliśmy sobie z Tż oglądaliśmy komedie było fajnie do czasu. Po alkoholu jak się zaczynamy kłócić to już masakra jakaś Mój Tż jest bardzo wybuchowy w sensie słownym, potrafi bardzo zranić słowem zwłaszcza po alko i gdy jeszcze w dodatku jest śpiący to już w ogóle nie wie co mówi Trochę mnie to zdołowało ale niby wyjaśniliśmy sobie to już ale i tak jakoś dziwnie się czuje, nie mam niby kaca ale ja sama durna i winna sobie jestem bo wczoraj nie miałam apetytu w ogóle i zjadłam tylko śniadanie a później piliśmy drinki no a ranono i problem. Bo ja mam chory żołądek wiem że to takie strasznie głupie z mojej strony no ale nie czuję się teraz najlepiej. A apetytu nie mam dalej pewnie kolejny atak swoją drogą się szykuje Kurdę na prawdę mnie to wkurza już. Jestem młoda chce się wyszaleć pobawić a później takie cyrki wychodzą i jeszcze ta kłótnia nie potrzebna w cale Sorki wiem że to inny temat ale mam was za poniekąd przyjaciółki do wysłuchania bo sama nie mam za bardzo z kim pogadać. Mój jak się dowiedział że nic prawie wczoraj nie jadłam to się wkurzył bo on dobrze tak jak i ja wie że tak nie mogę robić. Mam w sobie taki jakiś żal bo wiem że on nie mówi mi czegokolwiek żeby mnie zabolało ale dość często boli a ja z kolei nie potrafię się na niego obrazić bo wtedy sama tak źle się czuję z tym a w ogóle to ja beznadziejna jestem bo ja jestem z tych co czułości potrzebują a mój wręcz odwrotnie owszem lubi ale może bez tego żyć. Masakra jakaś. Ale cóż trzeba się brać za robotę muszę posprzątać trochę, obiad w sumie mam z wczoraj to nie wiem czy chce mi się bardziej kombinować i lecę na siłownię muszę chyba się wyładować a bardzo mi się tam spodobało. Dzięki za wyczytanie i przepraszam za offtop. Trzymajcie się ciepło a i trzymam za was kciuki
Pisz śmiało jak coś Cię boli a nie masz komuś się wyżalić przecież nie piszemy wiecznie o ciążach,objawach itp bo byśmy wszystkie na głowę dostały,takie "życiowe" tematy są też jak najbardziej potrzebne na wątku
I nie jesteś beznadziejna!!! Każdy jest inny, jedni potrzebują więcej czułości a drudzy mniej, u Nas właśnie jest na odwrót,Tż lubi się tulić,bardziej wylewny jest w słowach typu"kotek,misiek" itp a ja mniej...ale on wie,że ja taka po prostu jestem co nie zmienia faktu że go bardzo kocham
A kłótnie po alko są najgorsze bo czasem można się o mega bzdure pokłócić i na drugi dzień przeważnie się wielu rzeczy żałuje...
Idz na silownie,zrelaksuj się i zobaczysz że wszystko Ci przejdzie i będzie dobrze

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2012-08-27 o 11:14
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 11:13   #525
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Beta chyba wychodzi już ok 10 dnia po zapłodnieniu.
Cytat:
Napisane przez FD_nika Pokaż wiadomość
Mozna wczesniej ale najlepiej jest zrobic w dniu spodziewanej miesiaczki
Cytat:
też myślę, że kolo 9-10 dnia po owu możesz iść na betę. A brałaś clo w tym cyklu? Bo słyszałam że różne hormony do 10 dni mogą fałszywie pozytywną betę pokazać. Ale nie wiem jak jest z clo Tak czy inaczej po 10 dniach chyba możesz śmiało iść
ale szybki odzew
No to dziś byłby 8 dzień, o ile dobrze zgaduję dzień owu.
Więc może w tym tyg się wybiorę jakoś, ale nie wiem czy znajdę czas.
Bo jutro będę mieć w domu rozpierdziel, dziś muszę więc przygotować się na to, jeszcze kiedyś muszę skoczyć na pocztę (a jest mi baardzo nie po drodze), jeszcze kiedyś na zakupy (siostra i mama mają urodziny w odstępie tygodnia i muszę poszukać prezentów).

Aha, Clo brałam, muszę więc poszukac, czy wpływa na wynik. Ale raczej nie sądzę, CLo to chyba nie hormon? Nie wiem w sumie.
Stary 2012-08-27, 11:15   #526
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Popieram Dzastin08. Anteria pisz śmiało każda z nas przecież pisze nie tylko o ciąży ale i o swoich prywatnych sprawach.
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 11:18   #527
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość

Przyszłam się pożalić, wczoraj wypiliśmy sobie z Tż oglądaliśmy komedie było fajnie do czasu. Po alkoholu jak się zaczynamy kłócić to już masakra jakaś Mój Tż jest bardzo wybuchowy w sensie słownym, potrafi bardzo zranić słowem zwłaszcza po alko i gdy jeszcze w dodatku jest śpiący to już w ogóle nie wie co mówi Trochę mnie to zdołowało ale niby wyjaśniliśmy sobie to już ale i tak jakoś dziwnie się czuje, nie mam niby kaca ale ja sama durna i winna sobie jestem bo wczoraj nie miałam apetytu w ogóle i zjadłam tylko śniadanie a później piliśmy drinki no a ranono i problem. Bo ja mam chory żołądek wiem że to takie strasznie głupie z mojej strony no ale nie czuję się teraz najlepiej. A apetytu nie mam dalej pewnie kolejny atak swoją drogą się szykuje Kurdę na prawdę mnie to wkurza już. Jestem młoda chce się wyszaleć pobawić a później takie cyrki wychodzą i jeszcze ta kłótnia nie potrzebna w cale Sorki wiem że to inny temat ale mam was za poniekąd przyjaciółki do wysłuchania bo sama nie mam za bardzo z kim pogadać. Mój jak się dowiedział że nic prawie wczoraj nie jadłam to się wkurzył bo on dobrze tak jak i ja wie że tak nie mogę robić. Mam w sobie taki jakiś żal bo wiem że on nie mówi mi czegokolwiek żeby mnie zabolało ale dość często boli a ja z kolei nie potrafię się na niego obrazić bo wtedy sama tak źle się czuję z tym a w ogóle to ja beznadziejna jestem bo ja jestem z tych co czułości potrzebują a mój wręcz odwrotnie owszem lubi ale może bez tego żyć. Masakra jakaś. Ale cóż trzeba się brać za robotę muszę posprzątać trochę, obiad w sumie mam z wczoraj to nie wiem czy chce mi się bardziej kombinować i lecę na siłownię muszę chyba się wyładować a bardzo mi się tam spodobało. Dzięki za wyczytanie i przepraszam za offtop. Trzymajcie się ciepło a i trzymam za was kciuk)
Kłotnie po alko są najgorsze człowiek nie mówi wtedy co naprawde myśli.Porozmawiajcie na spokojnie

Stary 2012-08-27, 11:19   #528
FD_nika
Raczkowanie

A co to takiego to Clo bo czesto sie na to napotykam na forum ale nie wiem co to za lek ??

Edytowane przez FD_nika
Czas edycji: 2012-08-27 o 11:28
FD_nika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 11:25   #529
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Aha, Clo brałam, muszę więc poszukac, czy wpływa na wynik. Ale raczej nie sądzę, CLo to chyba nie hormon? Nie wiem w sumie.
no ja własnie też nie wiem Wiem że jak brałam zastrzyki na wzrost i pęknięcie pęcherzyka to nie mogłam zbyt się spieszyć z betą. No ale jak by nie było to clo chyba brałaś 2-6 dc? A jak masz dziś 25dc, to w sumie nie ma znaczenia czy jest to jakiś hormon czy nie
Stary 2012-08-27, 11:32   #530
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
A co to takiego to Clo bo czesto sie na to napotykam na forum ale nie wiem co to za lek ??
Clostilbegyt, lek, który pomaga rosnąć pęcherzykom i trochę poprawia ich jakość no i podobno też zwiększa pik LH.

Cytat:
no ja własnie też nie wiem Wiem że jak brałam zastrzyki na wzrost i pęknięcie pęcherzyka to nie mogłam zbyt się spieszyć z betą. No ale jak by nie było to clo chyba brałaś 2-6 dc? A jak masz dziś 25dc, to w sumie nie ma znaczenia czy jest to jakiś hormon czy nie
Hmmm a pamiętasz, co brałaś?
A Clo brałam 5-9dc, i jedną a nie dwie. Jednak nie posłuchałam lekarza
Stary 2012-08-27, 11:32   #531
FD_nika
Raczkowanie

Ponawiam pytanie co to takiego to CLo?
Stary 2012-08-27, 11:36   #532
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmmm a pamiętasz, co brałaś?
A Clo brałam 5-9dc, i jedną a nie dwie. Jednak nie posłuchałam lekarza
ja brałam fostimon i ovitrelle a w kolejnym cyklu tylko gonal
Cytat:
Ponawiam pytanie co to takiego to CLo?
masz już wyżej odpowiedź od Maru
Stary 2012-08-27, 11:37   #533
Atena564
Zadomowienie

Witam się po weekendzie ale powiem Wam, że pomimo wolnego week nieodpoczełam wogóle od kilku dni pobolewa mnie głowa, co normalnie mi się to zdarza bardzo rzadko i wogóle jakiegoś doła łapie.......dziś 18dc, i nadal rzadnych objawów owu, testów owu też już nierobie bo u mnie się niesprawdzają a z tempką to już kosmos jakiś niską miałam tylko 7dc (36,2) i 12dc (36,2) a tak to sobie skacze od 36,5 do 36,8 a dziś 36,6 tak jak wczorej................i co sądzicie??? I dodam wam,że niegdy wyższej temperatury niż 36,8 u siebie niezaobserwowałam z poprzednim cyklu, no chyba że w grę wchodzi choroba to wtedy wiadomo, że jest wyższa........Ja już wiarę pomału tracę, a przytym i ochote na przytulanki, starania.... Czyżby pozostawał mi monitoring cyklu robić u gina???
Dziś jeszcze ta pogoda maskryczna, i rozwód mojej kuzynki (3 dzieci, 19 lat po ślubie)- której mi tak szkoda
Trzymajcie się ciepło w ten poniedziałek
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 11:37   #534
magdaammm
Raczkowanie

Witam sie po weekendzie. udanym weekendzie wszystko poczytalam, co tu naskrobalyscie, ale jak zawsze pozniej nie mam czasu, zeby odpisac za duzo tu sie dzieje pozniej sie odezwe do was kochane
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 11:39   #535
colorblue
Zakorzenienie

Maru jeśli nie jesteś pewna co do terminu owu( zresztą jak i ja ) to radziłabym poczekać chociaż do tego piątku i w piątek właśnie pójść sobie machnąć. Tak czy siak będzie przed terminem @ ale przynajmniej wynik bardziej wiarygodny moim zdaniem. Szkoda kasy żeby iść prędzej bo może nic nie wyjść bo za wcześnie a kropek i tak tam będzie
Ale to tylko moje zdanie

Anteria pisz kobieto ile chcesz. My tu jesteśmy od tego by wysłuchać,doradzić,wirtua lnie przytulić, a nawet dać wirtualnego kopa jak trzeba będzie
Czasami łatwiej jest wygadać się, a raczej wypisać komuś kogo się nie widzi niż na żywo

Mokka, Moniś, Atena,Magda hejka

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000

Edytowane przez colorblue
Czas edycji: 2012-08-27 o 11:40
Stary 2012-08-27, 11:40   #536
FD_nika
Raczkowanie

Ok dzieki
Stary 2012-08-27, 11:52   #537
pszczoua
Zakorzenienie

Ehh... Udało mi się umówić do innego lekarza, wizyta wypadnie 11dc więc może będzie widać, czy jakiś pęcherzyk rośne. A clo postanowiłam brać, bo skoro będzie usg to będę wiedziała na czym stoję... Zobaczymy co z tego wszystkiego wyniknie...
Stary 2012-08-27, 11:58   #538
FD_nika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ehh... Udało mi się umówić do innego lekarza, wizyta wypadnie 11dc więc może będzie widać, czy jakiś pęcherzyk rośne. A clo postanowiłam brać, bo skoro będzie usg to będę wiedziała na czym stoję... Zobaczymy co z tego wszystkiego wyniknie...
No to super ... 3 mam kciuki Mnie podbudowal ostatnio gin ... przepisla mi bromergon na 2 miesiace i zapytalam kiedy mam przyjsc na kontrole powiedzial ze dpiero jak mi sie zatrzyma@ ja dopytalam czy jednak nie wtedy gdy skoncza mi sie tabletki odpowiedzial ze raczej to pierwsze wiec dał mi nadzieje ze do 2 m-cy powinno sie udac ,,,, ale w koncu to gin a nie prorok ale chce mu wierzyc

Edytowane przez FD_nika
Czas edycji: 2012-08-27 o 12:00
FD_nika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 12:00   #539
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Super! Będzie ok zobaczysz

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-08-27, 12:03   #540
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie dobrze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości