Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 189 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-04, 19:53   #5641
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Hej dziewczyny!
Nie było mnie tydzień,a tu 10 stron do nadrobienia !
Zrobiliśmy sobie podróż przedślubną, ale już zabieram się za nadrabianie zaległości.
madzialena-lublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-04, 20:58   #5642
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Smarti - jeżeli nie boisz się kupywać w internecie to polecam tąstronę www.bialebuty.com baaardzo duży wybór butów ślubnych.

Suknia nr 1 - bardzo ładnie wyszczupla. Jest lekka, ładnie się układa jak dla mnie idealna ale cóż była już zamówiona.
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-04, 21:02   #5643
kasiakkk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Nie było mnie tydzień,a tu 10 stron do nadrobienia !
Zrobiliśmy sobie podróż przedślubną, ale już zabieram się za nadrabianie zaległości.
a gdzie byliście? pochwal się trochę

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-04, 22:37   #5644
madzialena-lublin
Rozeznanie

Od soboty do soboty byliśmy w Hiszpanii. Zrobiliśmy sobie wycieczkę objazdową po Costa del Sol. Było super! No i jeden tydzien zimy mniej... Tam palmy, woda i 15 stopni...
Stary 2007-02-04, 22:40   #5645
olahola
Raczkowanie

o rety, dziewczyny, ale się rozpisałyście
Jutro wybieram się do Lublina załatwić papier z USC i chciałbym przejść po sklepach w poszukiwaniu butów... Po cichu liczę, że coś uda mi się znaleźć...

My na podróż poślubną mamy kilka pomysłów: albo Portugalia (na którą ostatnio bardzo się napaliliśmy-znaleźliśmy chyba niezłą ofertę w Orbisie), albo Kreta albo Włochy (te dwa miejsca to już indywidualnie)
Niestety, w tym roku mogę liczyć na dłuższy urlop w maju albo w grudniu :/

Dla dziewczyn, które zastanawiają się nad Kretą i Rodos: na Krecie byliśmy 2 lata temu, zaczynaliśmy zwiedzanie od Kissamos właśnie i hotelu Kissamos Palace , potem byliśmy w Chanii a dalej w Rethymno. Rok temu byliśmy na Rodos - 2 tygodnie w Rodos
Jeśli macie jakiekolwiek pytania, chętnie na nie odpowiem
Acha, i na Krecie i na Rodos byliśmy na przełomie września i października - pogoda jak najbardziej ok No i jeszcze jedna rzecz: załatwialiśmy wszytko sami - bez udziału biura. I jeśli mam być szczera, to taki sposób podróży polecam
Lecąc na Kretę mieliśmy zarezerwowane tylko 3 noclegi w Kissamos, a na Rodos polecieliśmy zupełnie w ciemno
Jak coś, mogę poopowiadać i 'pozdjęciować'

Acha, jeszcze co do wybierania się z drugą parą wszystko zależy, czy potraficie się dogadać i umieć się rozdzielić W tamtym roku byliśmy właśnie ze znajomymi na wakacjach. Mieszkaliśmy w różnych hotelach. Na wycieczki po wyspie pożyczyliśmy wspólnie samochód. Czasami umawialiśmy się na wieczór, a czasem spotykaliśmy się zupełnie tego nie planując - więc wszystko zależy od tego jakie macie ze sobą układy. My ten wyjazd wspominamy bardzo dobrze Acha my odkryliśmy jeszcze jeden plus takich wyjazdów: mieliśmy aparat fotograficzny taki 'normalny' ale taki z lepszych. Bardzo cieszyliśmy się, że będą super foty z wyjazdu po czym po powrocie okazało się, że w aparacie zacięła się migawka ;( więc żadnych zdjęć nie było. Mieliśmy też cyfrowy aparat, ale ten był do 'mniej ciekawych' (miał bardzo podstawowe funkcje). No i gdyby nie znajomi, którzy robili dużo zdjęć swoim aparatem, to byłoby nieciekawie
olahola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-04, 22:41   #5646
olahola
Raczkowanie

WOW, Madzialena, ale Wam fajnie napisz coś więcej!!
Stary 2007-02-04, 22:42   #5647
agni76
Przyczajenie

czesc dziewczyny! jestem nowa mam pytanie czy slyszalyscie o zespole "gwinea" www.gwinea.com.pl A wogole moze polecicie jakis fajny zespol za przystepna cene, dodam,ze termin troche goni, bo szukamy na maj. Wszystkie zespoly jakie znalismy maja terminy zajete
agni76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-04, 22:45   #5648
agni76
Przyczajenie

olahola A jakie sa koszta takiej wycieczki do portugalii ?
Stary 2007-02-04, 22:49   #5649
olahola
Raczkowanie

Apartamenty 3*, czyli bez wyżywienia, niecałe 4100 zł za 2 osoby na 2 tygodnie. Tyle, że w maju. Jak na oferty, które sprawdzaliśmy w Portugalii, to naprawdę przystępna cena.
Stary 2007-02-04, 22:54   #5650
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Dziś z Tż byliśmy u p. Artura Zomera - od razu spisaliśmy umowę - zdecydowaliśmy się na opcję full
Przemiły z niego człowiek, widać, że fotografuje z pasją
Hmmm Troszke się przestraszyłam. My też jesteśmy umówieni z Panem Zomerem, ale żadnej umowy z nami nie spisywał. Byliśmy u niego, obejrzeliśmy zdjęcia, po czym zadzwoniłam kilka dni później i potwierdziłam, że chcemy jego. Przez telefon ustaliliśmy wszystko i tyle... Na moje pytanie, czy nie trzeba żadnej umowy powiedział, że ma wszystko w swoim kalendarzu, a to tak jakby była umowa.
Stary 2007-02-04, 23:00   #5651
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olahola Pokaż wiadomość
WOW, Madzialena, ale Wam fajnie napisz coś więcej!!
Zwiedziliśmy Malagę, Grenadę, Cordobę, Jaen, Marbellę i park narodowy Cabo de Gata no i jeszcze kilka mniejszych miejscowości. Aha no i jeszcze o Gibraltar zachaczyliśmy. Było naprawdę super, zleciało strasznie szybko, aż za szybko...
Stary 2007-02-04, 23:02   #5652
olahola
Raczkowanie

Tak sobie siedzę i próbuję już coś poskładać: sukienka szyje się na wzór linea raffaelli, bardzo podoba mi się takie uczesanie jak na zdjęciu. Chciałąm dołączyć jeszcze kilka zdjęć bukietów, a udało mi się tylko 2 , no i zastanawiam się nad biżuterią do tej sukienki...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3137_big_dZYZ.jpg (32,5 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzury1108w.jpg (100,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (27,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg chysb.jpg (26,3 KB, 11 załadowań)
Stary 2007-02-04, 23:05   #5653
olahola
Raczkowanie

Cytat:
Zwiedziliśmy Malagę, Grenadę, Cordobę, Jaen, Marbellę i park narodowy Cabo de Gata no i jeszcze kilka mniejszych miejscowości. Aha no i jeszcze o Gibraltar zachaczyliśmy. Było naprawdę super, zleciało strasznie szybko, aż za szybko...
Madzialena, byliście w rejonie o którym też myśleliśmy a teraz bardziej przyziemne pytanie... ile Was wyniosła ta podróż? Pytam, bo Hiszpanię też braliśmy pod uwagę, ale odstraszyły nas trochę ceny... Jechaliście sami czy z biura? Jak z noclegami?
Stary 2007-02-04, 23:17   #5654
agni76
Przyczajenie

hej madzialena-lublin ! my dzis wlasnie podpisalismy umowe, ale moim zdanie to tylko proforma ,bo umowa jest tylko dla ciebie, szczegoly zapisuje w kalendarzu. tak wiec mysle,ze nie masz sie co martwic, mam nadzieje
Stary 2007-02-04, 23:18   #5655
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Madzialena, byliście w rejonie o którym też myśleliśmy a teraz bardziej przyziemne pytanie... ile Was wyniosła ta podróż? Pytam, bo Hiszpanię też braliśmy pod uwagę, ale odstraszyły nas trochę ceny... Jechaliście sami czy z biura? Jak z noclegami?
Hiszpania jest droga. w sumie wyszło nam ponad 3 tys.zł, w tym 2 noce spaliśmy u siostry mojego TŻ (pojechała tam z Erasmusa) i jedzonko w większości robiliśmy sami. Z noclegami robiliśmy tak, że przez internet rezerwowaliśmy pokoje w hotelach na kartę kredytową. Dzięki temu spaliśmy w apartamentach w pełni wyposażonych (łącznie z patelniami) za cenę taką samą (a czasem mniejszą) niż w zwykłych hostelach. Teraz są tam takie promocje, że za hotel, który w sezonie kosztuje ok.200 Euro płaciliśmy ok.70. Ale ogólnie trzeba liczyć po około 20 Euro od osoby z jedną noc (w żadnym hotelu nie spaliśmy dłużej). Jeśli masz jeszcze jakieś pytania - chętnie odpowiem.
Stary 2007-02-04, 23:46   #5656
olahola
Raczkowanie

Cytat:
Hiszpania jest droga. w sumie wyszło nam ponad 3 tys.zł, w tym 2 noce spaliśmy u siostry mojego TŻ (pojechała tam z Erasmusa) i jedzonko w większości robiliśmy sami. Z noclegami robiliśmy tak, że przez internet rezerwowaliśmy pokoje w hotelach na kartę kredytową. Dzięki temu spaliśmy w apartamentach w pełni wyposażonych (łącznie z patelniami) za cenę taką samą (a czasem mniejszą) niż w zwykłych hostelach. Teraz są tam takie promocje, że za hotel, który w sezonie kosztuje ok.200 Euro płaciliśmy ok.70. Ale ogólnie trzeba liczyć po około 20 Euro od osoby z jedną noc (w żadnym hotelu nie spaliśmy dłużej). Jeśli masz jeszcze jakieś pytania - chętnie odpowiem.
ehhh, no właśnie te ceny noclegów mi się nie podobają : A Twoja odpowiedź utwierdziła mnie w przekonaiu: szukając przez internet właśnie wychodzi co najmniej 40 Euro za nocleg W Grecji mieliśmy apartamenty też w pełni wyposażone w cenie 20-35 Euro (wrzesień/październik) Więc jeśli Wy teraz płaciliście 40 Euro w sezonie chyba najbardziej martwym, to w maju zapewne byłoby troszkę drożej ... cóż, Hiszpania musi poczekać
Madzialena, ale jeszcze Cię popytam jak się dostaliście do Hiszpanii? samochodem czy samolotem? Jeśli samolotem, to czym podróżowaliście?-jakie ceny ? i ile kosztuje jedzenie (mniej więcej, oczywiście ) Dla porównania, na wyspach greckich za jakieś 7 Euro robiliśmy zakupy na kolację i śniadanie spokojnie i jeszcze coś zostawało (a nie jedliśmy samych kanapek: też gotowaliśmy)
Może te pytania są bardzo szczegółowe, ale nie ma jak dowiedzieć się wszystkiego na świeżo tym bardziej, że ciężko o takie info nawet w sieci )
Za wszystkie odpowiedzi baaardzo dziękuję
Stary 2007-02-05, 00:08   #5657
madzialena-lublin
Rozeznanie

Lecieliśmy samolotem linii Norwegian Air. Bilety kupiliśmy przez inernet na początku grudnia i za 2 osoby Warszawa - Malaga i z powrotem zapłaciliśmy 1500 złotych. Lot trwał 4 godziny.
Jedzonko trzeba liczyć od 1 Euro za produkt (2 ząbki czosnku np. kosztowały aż 2 Euro!). My kupowaliśmy na 4 osoby zestaw typu 2 bagietki, wędlina, oliwki (ok.400 gram), 2 winka i napój to wychodziło 8 - 10 Euro. Z tym, że wystarczało na kolację i śniadanie. Raz zapłacilismy 40 euro, ale zrobiliśmy sobie wyżerkę z rybką, owocami morza i sałatą z warzywami.
Stary 2007-02-05, 00:44   #5658
kasiakkk
Zadomowienie

Cytat:
Od soboty do soboty byliśmy w Hiszpanii. Zrobiliśmy sobie wycieczkę objazdową po Costa del Sol. Było super! No i jeden tydzien zimy mniej... Tam palmy, woda i 15 stopni...
uuu zazdroszczę oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu
Cytat:
My na podróż poślubną mamy kilka pomysłów: albo Portugalia (na którą ostatnio bardzo się napaliliśmy-znaleźliśmy chyba niezłą ofertę w Orbisie), albo Kreta albo Włochy (te dwa miejsca to już indywidualnie)
prawdę mówiąc marzy mi się każde z wymienionych miejsc
Cytat:
Napisane przez agni76 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny! jestem nowa mam pytanie czy slyszalyscie o zespole "gwinea" www.gwinea.com.pl A wogole moze polecicie jakis fajny zespol za przystepna cene, dodam,ze termin troche goni, bo szukamy na maj. Wszystkie zespoly jakie znalismy maja terminy zajete
Witaj agni76 jak wesele w maju, to faktycznie może być problem.
O gwinei niestety nie słyszałam, ale mogę polecić venturo - http://www.venturo.nazwa.pl/index.ph...tpage&Itemid=1
Mogą mieć wolny termin, bo to dość nowy zespół (ze 2 lata), więc nie są jeszcze aż tak rozchwytywani, ale moim zdaniem są dobrzy - choć przyznam, że trudno mi o obiektywizm, bo to znajomi

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
Stary 2007-02-05, 08:29   #5659
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiakkk Pokaż wiadomość
uuu zazdroszczę oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu

prawdę mówiąc marzy mi się każde z wymienionych miejsc

Witaj agni76 jak wesele w maju, to faktycznie może być problem.
O gwinei niestety nie słyszałam, ale mogę polecić venturo - http://www.venturo.nazwa.pl/index.ph...tpage&Itemid=1
Mogą mieć wolny termin, bo to dość nowy zespół (ze 2 lata), więc nie są jeszcze aż tak rozchwytywani, ale moim zdaniem są dobrzy - choć przyznam, że trudno mi o obiektywizm, bo to znajomi
hmmm a skad znasz ten zespol jesli moge wiedziec ??? Bo ja osobiscie znam jedna z tych osob i bardzo mnie to ciekawi
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-05, 08:34   #5660
brunetka2000
Zakorzenienie

jesli chodzi o Hiszpanie to ja bylam tam w wakacje przez trzy tygodnie bylo naprawde super Kupowalismy tylko bilety lotnicze a mieszkanie mielismy juz wynajete dzieki tacie mojego TZ Ceny sa naprawde powalajace za kawalek bochenka chleba placilismy 2 euro czyli duuuuzo Nie wspomne ile kosztowaly jakies przyjemnosci np wejscie do Oceanarium kosztowalo 10 euro ale oplacalo sie Nasze wspomnienia ukazane sa na zdjeciach jesli ktos chce zobaczyc moge jakies zdjecie przeslac na meila Bardzo bym chciala tam jeszcze raz wrocic
Stary 2007-02-05, 11:11   #5661
kasiakkk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
hmmm a skad znasz ten zespol jesli moge wiedziec ??? Bo ja osobiscie znam jedna z tych osob i bardzo mnie to ciekawi
Osobiście znam Anię i Marcina i prywatnie bardzo ich lubię

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
Stary 2007-02-05, 12:19   #5662
Wojtusia
Zakorzenienie

Ale namachałyscie tych postów, nie było mnie dwa dni a tu znowu kilka stron. Widzę że już prowadzicie dyskusje odnoście podróży poślubnych ja jeszcze nie mysle o tym. Ktoś się chyba pytał o moje zdjęcia te które wklejałam, ale niestety ja już je skasowałam Tak więc nastepne jakie wkleję to będą już moje ślubne, już niedługo, bo zostało tylko 2 miesiące
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-05, 13:17   #5663
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Hmmm Troszke się przestraszyłam. My też jesteśmy umówieni z Panem Zomerem, ale żadnej umowy z nami nie spisywał. Byliśmy u niego, obejrzeliśmy zdjęcia, po czym zadzwoniłam kilka dni później i potwierdziłam, że chcemy jego. Przez telefon ustaliliśmy wszystko i tyle... Na moje pytanie, czy nie trzeba żadnej umowy powiedział, że ma wszystko w swoim kalendarzu, a to tak jakby była umowa.
Myślę, że nie masz się czym martwić - słyszałam właśnie o tym, że jak zapisze w kalendarzu to masz zaklepny termin i bez obaw.
Na spotkaniu wpisał nas do kalendarza, a chwilę później sam zaproponował umowę

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-05, 15:20   #5664
malenkajalenka
Raczkowanie

GG do malenkajalenka

Dziewczynki!
Powiedzcie jakie zespoły zagrają na waszych weselach i jak je znalazłyście? Możecie mi coś polecić??
Lenka
malenkajalenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-05, 15:50   #5665
kitka14
Raczkowanie

Hej. Czy Ktoś może wie coś o jakiejś ofercie pracy dla -Pedagoga? Ewentualnie cos podobnego? W zasadzie nawet praca jako- sprzedawca by mnie też interesowała.Szukam juz długo pracy i jak tak dalej pojdzie to będę bezrobotną żoną;( z góry dziękuję za każdą podpowiedź.Buziaki.
kitka14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-05, 16:12   #5666
kasiakkk
Zadomowienie

Wiem, że przekopanie tylu stron graniczy z cudem, wyszukiwarka też nie jest zbyt lubiana, więc wynotowałam kilka namiarów dla nowych koleżanek (dla starych też oczywiście ). Wszystko pochodzi z tego wątku:

Zespóły:
kaktus www.zespolkaktus.pl
alien www.alien.fr.pl
beta www.beta.lublin.pl
venturo http://www.venturo.nazwa.pl/
simon www.simon.net.pl
agat www.agat.end.pl
bruno www.bruno.com
ex-solaris http://www.ex-solaris.kom.pl/
Czaban Band www.czabanband.pl
savan savan@go2.pl
ivis www.ivis.lub.pl

Strony niektórych salonów z sukienkami (do pooglądania):
http://www.papamichel.pl/
http://www.reginadiamante.ihe.pl/
http://www.margarett.pl/
http://www.jacqueline.pl/
http://www.bellamoda.pl/
http://www.giselle.lublin.pl/
http://www.studiowea.com/
http://www.parisette.pl/parisette/

Makijaż i fryzura
- Afro house 081 746 40 77
- Impresja 081 748 13 43
- Casjopeja, Chopina 11

Dekoracje:
- salonbalon, ul. choiny www.salonbalon.pl
- na Jasnej
- hurtownia na Lubartowskiej
- Allegro

Ksiegi pamiątkowe:
- introligatornia na Wysockiego;
- na Czeremchowej 8;
- na Jasnej 3/13;
- Allegro.

Zaproszenia:
- 081 527 99 89 (facet przyjeżdża z katalogami i zostawia do obejrzenia i ewentualnego wyboru)
- Królewska
- Wyszyńskiego
- Zamojska
- dicor w Olimpie
- Allegro.

Obrączki:
- na przeciwko Bramy Krakowskiej
- na Zamojskiej
- Apart
- Korn w Leclercach
- Śliwiński na deptaku
itd

Kwiaciarnie:
- Lipowa 1
- Bursztynowa 17/7
- Kołłątaja 5
- Al. Piłsudskiego 13
- Tumidajskiego
itd.

ale to i tak zaledwie wierzchołek góry lodowej

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl

Edytowane przez kasiakkk
Czas edycji: 2007-02-05 o 22:05
Stary 2007-02-05, 17:20   #5667
brunetka2000
Zakorzenienie

ale mnie nogi bola chodzilam dzis z kolezankami po sklepach i musze odwolac to co powiedzialam o sklepie na narutowicza anna maria Pani bardzo mila narobilam sporo fotek i nadal nie wiem co uszyc

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2007-02-05 o 17:35 Powód: pomylka
Stary 2007-02-05, 18:41   #5668
bandola18
Zadomowienie

Cześć dziewczyny! Małe sprostowanie co do zaproszeń. już nie ma na ul.Narutowicza przenieśli się do Olimpu- firma dikor
Stary 2007-02-05, 19:05   #5669
niebieska.lwica
Rozeznanie

witam wszystkich

jakoś niewiele się tu dziś dzieje. czyżby wszystkie dziewczyny siedziały zapracowane?
niebieska.lwica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-05, 19:06   #5670
brunetka2000
Zakorzenienie

Wklejam moja okropna osobe bo naprawde strasznie w nich wygladam Pomozcie mi cos wybrac tylko nei badzcie zbyt srogie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg STA60032.JPG (62,6 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg STA60035.JPG (50,8 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg STA60043.JPG (46,5 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg STA60050.JPG (58,2 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg STA60058.JPG (64,1 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg STA60059.JPG (67,8 KB, 70 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości