|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 23
Cytat:
za spadekPs odkryłam fajną stronkę z przepisami ,pewnie juz tu podawaną ale co tam ,może komuś się przyda KLIK
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2012-08-26 o 21:05 |
|
|
|
|
#2732 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() O, co do patisona to chętnie wypróbuję, bo powiem, że same placki średnio mi podchodzą... albo może zbyt mało je doprawiałam. Ja robiłam je z serkiem homo, a nie mlekiem - tak jak było napisane w książce. Z mlekiem są lepsze ?Cytat:
Ja właśnie skończyłam robić szamanko na jutro na praktyki, bo tam zawsze dopada mnie wielki głód jak patrzę na jedzonko pracowników Na wodzie rozmiękła mi się cebulka, dorzuciłam mięsko wołowe, pieczarki i pomidory krojone z puchy. Całość doprawiona wg uznania i aż się nie mogę doczekać aż to jutro spałaszuję |
||
|
|
|
#2733 |
|
Rozeznanie
|
dziś dzień uczty i znowu popłynęłam
jakoś nie umiem zjeśc trochę , chyba powinnam z tych uczt zupełnie zrezygnowac
|
#2734 |
|
Rozeznanie
|
Ja musze pokombinowac jak przetrwac jutrzejszy dzien w pracy. Niestety nie mam warunkow do przechowywania jedzonka w pomieszczeniach.. Cos ze sklepu oczywiscie dukanowego bede musiala kupic.
|
#2735 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a u ciebie znikla połowa , tez super - i nie pomyślałam o męskiej części ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
a ja bez kolacji , za karę dziś ![]() :conf used:ja to bym chciala miec kucharza ...........zeby mi te pyszności przygotowywal, wtedy bym nie podjadała i nie grzeszyła bo ciągle w domu miałabym coś pysznego ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
a gdzie ty Natusia pracujesz ? fajnie masz skoro na sklepie jakieś dukanowe rzeczy jak cięgłód chwyci to się chociaż nie przejmujesz bo zawsze coś pod ręką
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Fasolinno- kocham Twoje literówki , zawsze leję na głos- dziś hitem jest
Cytat:
Ja jutro grzecznie proto i tak do piątku i bardzo się z tego cieszę Dziś niestety trochę przeholowałam z ilością zjedzonego żarełka , jutro bardziej postnie ,muszę skurczyć odrobinę żołądek . Miłej nocki i dobrego poniedziałku
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2012-08-26 o 23:55 |
|
|
|
|
#2737 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to witajcie GWIAZDY DUKANOWE oby ten dzień przyniósł wam wszystkim wieeeeeeeeeeeeelkie spadki, mi raczej nie ale trzymam kciukasy za inne łakomczuchy ![]() ![]() : bounce:![]() :b ounce:
|
|
#2738 |
|
Rozeznanie
|
Dzieeeeeen dobry Chudzinki.
ja dzis w nocy walczylam poraz kolejny o zycie mojego Malenstwa.. Zyje wielki sukces! Ja rowniez mam dzis p i rowniez mnie to cieszy chociaz pw sprawia wieksza radosc ![]() gdzie pracuje? Jestem kierownikiem sklepu odziezowego. i po blisku mamy sklep gdzie jakis twarog chudy czy cos takiego moge kupic
|
#2739 |
|
Raczkowanie
|
Natusia - smutne, że twój domownik taki chory. Moi znajomi adoptowali kociaka i na wstępie się im rozchorował, myśleli, że nic z niego nie będzie, ale się wylizał, tylko oczko mu jeszcze ropieje.
Dziś już na mój komentarz za późno, ale nie rób tego!!! Nie powinno omijać się posiłków, jak czujesz się jeszcze najedzona to przynajmniej kawałeczek białego sera, czy piersi z kurczaka, żeby nie spowolnić przemiany materii. A jak u ciebie waga - stoi, rośnie?
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Chudzinki
Cytat:
Chociaz ostatnio mam faze i cale otreby zuzywam na muffinki na slowo, dodaje czosnku, bazylii, ziol, ana gore krazki cebuli, zapiekam i wychodza takie aromatyczne mokre i ta chrupiaca cebula na gorze pachna jak jakis cebularz czy inne zlo z Awiteksu ![]() W ogole to nie wazylam sie juz z 7 dni i zastanawiam sie czy waga jakos drgnela, ale nawet nie mam czasu podjechac do sklepu po nowa. Obrazilam sie na swoja wage, ktora sie zepsula i nie chce juz elektronicznej, tylko tradycyjna, moze nie bedzie sie tak psuc.. Tylko ze ciezko taka dosrac w sklepie stacjonarnym.A w ogole to w sobote podpisywalismy z tz ubezpieczenie i umowil sie z przedstawicielem w KFC. On nigdy KFC nie lubil, ale ja przepadam za ich kurczakami i mojito, myslalam, ze go zamorduje jak musialam tam siedziec godzine i wdychac
Edytowane przez Kruche Ciastko Czas edycji: 2012-08-27 o 10:04 |
|
|
|
|
#2741 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- [QUOTE=Kruche Ciastko;36145718]Hej Chudzinki Oo, brzmi dobrze myślę że z cukinią też może wyjść fajne choć ja osobiście wolę patisona ale co tam każdy ma swoje smaki ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- hehehe co ja porobiłam dodało mi dwa posty :P
wzrost 170 cm 10.08.2012 było 78,4kg -> faza I -1,8kg 14.08.2012 jest 76.6kg-> faza II--> teraz 71,5kg cel - 60kg walka z wypadaniem włosów!!! mikstura: olej rycynowy+nafta kosmetyczna+żółtko picie pokrzywy i skrzypu |
||
|
|
|
#2742 | ||
|
Wtajemniczenie
|
II
Cytat:
Ja już kilka razy pisałam, że oszczędzam pieniądze na nową kolekcję. Wszystko od podstaw będę kupowała. Na czele z płaszczem zimowym i kurtką wiosenną. Mam tylko nadzieję że dojdę do właściwej wagi przed nastaniem mrozów bo będzie kłopot hihi. Cytat:
Nigdy nie ciągneło mnie do KFC, może dlatego, że w moim mieście jeszcze niedawno nie było tego, ale McDonalds też nie był dla mnie atrakcją. Potrafię sobie jednak wyobrazić tę żądzę mordu. A poza tym - bardzo dziwne miejsce na zawieranie umowy ubezpieczenia.
Edytowane przez EMNE Czas edycji: 2012-08-27 o 11:07 |
||
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec az wstyd przyjmowac kogos do takiego lokum ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- A tak w ogole to zastanawiam sie nad blogiem Dukanowej, nie czytalam go calego b. uwaznie, od razu zastrzegam, ale przy jednym przepisie (chyba nalesnikach) proponuje make kukurydziana i w komentarzach nie wycofuje sie z tego (bo ktos jej napisal, ze skrobia to nie maka), twierdzac, ze dukan mowi o mace, wiec daje make. Podobnie radzi piec nalesniki jesli przywieraja, na patelni nasmarownej olejem parafinowym, a czytalam, ze jego nie uzywamy na goraco, bo staje sie dosc trujacy. Te dwie informacje wylapalam z jej bloga, jako takie, ktore moim zdaniem kloca sie z dukanem i mam troche zagwozdke, bo nie jestem jeszce weteranem dukana, a swiezakiem i zastanawiam sie czy na tym blogu roi sie wiecej od bledow, a nie chcialabym popelnic jakiejs wiekszej pomylki, lub zakodowac sobie w glowie cos niezgodnego z dukanem... Znalazlyscie moze na blogach w przepisach jakies odstepstwa, ktorych powinnysmy sie wystrzegac?
|
|
#2744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli więc coś wydaje ci się nieprawidłowego to możesz to zmienić, a blogi są skarbnicą pomysłów na nowe dania.
|
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
Nie slyszalam zeby skrobia roznila sie czyms od maizeny
|
#2746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do ceny to (dla mnie) w grę wchodzi tylko zakup wysyłkowy, czyli do ceny muszę doliczyć koszty wysyłki, a w InterMarsche mam skrobię za 5,90 za kilogram. Niestety na tej diecie muszę liczyć każdy grosz, bo wszystkie wiemy, że tania nie jest.
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety, jest droga dieta, zwlaaszcza jesli chce sie jesc bardzo duzo miesa w stosunku do nabialu...
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny,
na weekend wybyłam do rodziców, dlatego się nie odzywałam. Było ważenie. 58,2kg... czyli trochę spadła waga. Do celu jeszcze tak z 6,5kg. Waga leci bardzo wolno, ale ja tak mam ![]() czuję się świetnie, uwielbiam Dukana ![]() Dzisiaj rano omlet i papryka świeża, na obiad będą kotleciki z tuńczyka. Niamniamniamniam! |
|
|
|
#2749 |
|
Rozeznanie
|
Aloha!
przychodzę po pobycie w gorach i po tygodniowym obżarstwie na maksa niedukanowym. MOżecie mnie linczowac, wręcz nawet powinnyście definitywnie i raz na zawsze wykluczyc z tego grona za moją niesubordynację. Zanim tak jednak postąpicie zważcie, że nie miałam jak jeśc dukanowo, bo w pensjonacie nie było aneksu kuchennego, śniadania miałam wliczone w cene pokoju wiec już jadlam co dali, by dwa razy za śniadanie nie płacic. Ide do forumowego kąta za kare. Zanim jednak do niego dotrę to chciałam pięknie powitac wszystkie powracające na dukana, pogratulowac spadków i życzyc nam wszystkim by do końca tego wątku było nam 6 kilo na biede mniej ![]() Ps. weny nie mam, ani do pracy, ani do diety i najchętniej bym się dziś poryczała. Moją największą ostatnio motywacją, jest zimowa garderoba. piekne kozaczki (nie zasune zamka, brakuje mi około 3 cm by się zapiąc na łydce), płaszczyk, w który sie już nie zmieszcze a 10 kilo lat temu był na styk, kurtka przejsciowa, w ktorej zamka nie dopinam.... Ide do tego kąta. miłego
do śmierci trzeba dożyć Edytowane przez _Trufla_ Czas edycji: 2012-08-27 o 14:42 |
|
|
|
#2750 |
|
Raczkowanie
|
WItam melduje sie i ja po dwóch dniach grzeszenia z powodu wesela
waga naszczęscie stoi i nie rośnie
|
#2751 |
|
Przyczajenie
|
Hej,
Jestem tu poraz pierwszy i od samego czytania mam juz slinotok. Mam malo do zrzucenia, bo tylko 5 kg, ale ponoc im mniej tym gorzej. Moja dieta zwykle trwa od poniedzialku do piatku, potem jem co mi wpadnie w rece i w ten sposb nie osiagam swojego upragnionego celu. Fakt, ze jestem po 30-stce tez w niczym mi nie pomaga. Dzis postanowilam, ze ponownie zaczne ta diete , zjadlam 4 serki wiejskie i dwa owocowe ( nie light) i juz mi jest niedobrze. D II fazy nigdy nie dotarlam, bo zaczynam w poniedzialek, a koncze na piatku Mam pytanie, czy ta dieta czysto proteinowa moze trwac np 1 dzien. Czy Wy dziewczyny kontrolujecie ilosc zjadanych rzeczy? Ja mam, jak to mowi moj maz apetyt slonia i jem wiecej niz on, wiec czy zjedzenie 1kg kurczaka jest ok? Czy mozna pominac I faze i byc przez te kilka miesiecy tylko na II? Dziekuje za rady, porady- jezeli oczywiscie beda
|
|
|
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
IV
Cytat:
Skrobia kuku i maizena to jedno i to samo ![]() Monique 90 ![]() Fasolinno Próbowałaś już robić placki z kaszy manny z jabłkiem? Jak nie to koniecznie spróbuj, bo świetne wychodzą Ja nie dodawałam słodzika, a i tak wyszły pycha ![]() Co do dukanowych blogów, to na każdym trzeba uważać, bo autorki niekiedy lubią po swojemu interpretować zasady albo wprowadzać niedozwolone produkty Przykład z mąką zamiast skrobi jest chyba jednym z popularniejszym
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
Podsumowanie na dzisiaj:
1200 g zjadłam 22g błonnika 72,4g białka 25,4 g tłuszczy (prawie wszystko z ryby i jajek) 55,7g węgli (dzisiaj dzień warzywny) 714 kcal i już niczego nie zjem, bo za chwilkę wychodzę, wracam koło 22 a staram się nie jeść tuż przed spaniem... co myślicie o proporcjach? Trochę dużo węgli wychodzi, no ale warzywka... jadłam zgodnie z Dukanowskimi przykazaniami. Wiem, że nie powinnam liczyć kcal itd. ale odkryłam stronę "ilewazy" i na niej sprawdzam sobie ilości białek - a że tam jest taki świetny kalkulator że wystarczy tylko kliknąć i dodaje wszystko do paska bocznego, to od paru dni sobie sprawdzam, jak to wygląda u mnie z jedzeniem. Kurczę, ciężko na samym białku dobić tych 1200-1500 kcal. Nie wiem ile musiałabym jeść ![]() po krótkich przemyśleniach - urwę się z zajęć na 5 minut żeby coś zjeść koło 20, bo jak będę takie przerwy robić to sobie metabolizm rozwalę, zresztą powinnam jeść więcej kcal dziennie. Zabieram ze sobą twaróg. Albo jogurt naturalny. Edytowane przez kmb1 Czas edycji: 2012-08-27 o 15:50 |
|
|
|
#2754 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Laski,
u mnie dzisiaj spadek prawie pół kilograma drugi dzień II fazy, więc same proto praktycznie... ale niestety moje hormony szaleją i bierze mnie na słodkie, więc ledwo wpadłam do domu po pracy i od razu zabrałam się za robienie pralinek zrobiłam porcję na dwa dni, ale lepiej się czuję wiedząc, że mam coś w zapasie, bo inaczej znając mnie powędrowąłabym do sklepu i kupiła kilo mieszanki wedlowskiej ![]() To mój ósmy dzień diety, czuję się super, "Maciek" wyraźnie mniej wystaje, od 1 wrzesnia siłownia, jeeee
|
#2755 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja Ciebie też Jak Twoja dietka? Trzymasz się tak długo ?Cytat:
![]() Mnie ostatnio przycisnęło na słodkie, zrobiłam ptasiankę bo tylko ją pamiętam z zeszłego roku ![]() Pralinki wymagają dużo pracy ?
|
||
|
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie licz obsesyjnie kalorii bo nie na tym ta dieta polega. Nie wiem jakiej jestes postury, ile masz wzrostu i jaki tryb zycia prowadzisz, a to bardzo wazne wytyczne zarowno porzy wadze do ktorej dazysz, jak i kaloriach.
Edytowane przez Kruche Ciastko Czas edycji: 2012-08-27 o 18:09 |
|
|
|
|
#2757 |
|
Rozeznanie
|
Iloa jak Ci minął pierwszy tydzień powrotu na białko?
|
#2758 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
II Cytat:
![]() Kruche Ciastko- ale w marketach powinny być takie zwykłe, choć ja osobiście wolę elektroniczne bo są chyba dokładniejszeCytat:
---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
wykluczy a wręcz nakazujemy Ci tu być i grzecznie dukać Żadne tam narzekanie i załamywanie się ,wróciłaś więc od jutra grzecznie dukasz. Tęskniłyśmy za TobąMadzia- jak tam po wakacyjnych wojażach, wypoczęta? zrelaksowana? ![]() ![]() podłączam się pod pytanko, Iloa- jak tam? A tak w ogóle to dobry wieczór A poza tym to mam lenia...
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2012-08-27 o 19:06 |
||||
|
|
|
#2759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i baty też.oby pomogły. I nie od jutra, tylko od dzisiaj dukam sobie grzecznie, tylko jeśc nie bardzo się chce. mam wrażenie, że jestem okropnie opuchnięta. ![]() No doczytałam Was. Widziałam, że niektórym dziewczynom karnonatki sie spodobały. I bardzo słusznie, ro to wyjątkowo smakowe kotlety mielone. Może wkrotce je znow zrobię, bo już dawno nie jadlam ![]() Dzieki Milenka za link do bloga dukanowego. Szczególnie spodobały mi się przepisy na zupy: żurek oraz kwaśnicę. MNiam, Jutro z zurkiem jadę a właściwie dzisiaj. Muszę jakos sie zorganizowac z gotowaniem, by nie poświęcac na to codzień czasu, bo muszę w końcu sie pouczyc.Zatem będę sobie gotowac na dwa dni. a i to danie jajeczne też zachęca do eksperymentu. Myślisz, że wytrzyma dwa dni, czy też trzeba je zjeśc na bieżąco? Dziewczyny zdawac relacje jak tam nam idzie? A wiecie, że do świąt zostało 113 dni? chciałabym by moja pierwsza uczta wypadła w Wigilię. bym zdążyła zgubic moj nadbagaż
|
|
#2760 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

za spadek
?

pachna jak jakis cebularz czy inne zlo z Awiteksu

wiec az wstyd przyjmowac kogos do takiego lokum 
bym zdążyła zgubic moj nadbagaż