Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 23 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-26, 20:17   #2731
Milennka03
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 23

Cytat:
Napisane przez asiulek2012 Pokaż wiadomość
Witajcie
jadła któraś placki otrębowe z patisonem???? w PW idealne na śniadanko i pyszne .... ja do standardowych składników czyli 1 jajko, 3łyżki otrąb, troszkę mleka dodaję jeszcze startego na tarce (ok 1/2) patisona. wszystko połączyć, dodać przyprawy i smażymy na małym ogniu tak aby patison też się dopiekł. Mnie smakuje bardzo, może któraś się skusi....
miałam się ważyć co 10 dni ale pękłam dziś....i miłe zaskoczenie od piątku ubyło 0,8kg
Brzmi smakowicie ale u mnie od jutra już P. No to za spadek

Ps odkryłam fajną stronkę z przepisami ,pewnie juz tu podawaną ale co tam ,może komuś się przyda KLIK

a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle

-fasolinno-

siestowo

Edytowane przez Milennka03
Czas edycji: 2012-08-26 o 21:05
Milennka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 21:23   #2732
monique 90
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie
jadła któraś placki otrębowe z patisonem???? w PW idealne na śniadanko i pyszne .... ja do standardowych składników czyli 1 jajko, 3łyżki otrąb, troszkę mleka dodaję jeszcze startego na tarce (ok 1/2) patisona. wszystko połączyć, dodać przyprawy i smażymy na małym ogniu tak aby patison też się dopiekł. Mnie smakuje bardzo, może któraś się skusi....
miałam się ważyć co 10 dni ale pękłam dziś....i miłe zaskoczenie od piątku ubyło 0,8kg
Gratuluję spadku

O, co do patisona to chętnie wypróbuję, bo powiem, że same placki średnio mi podchodzą... albo może zbyt mało je doprawiałam. Ja robiłam je z serkiem homo, a nie mlekiem - tak jak było napisane w książce. Z mlekiem są lepsze ?

Cytat:
Napisane przez Milennka03 Pokaż wiadomość

Ps odkryłam fajną stronkę z przepisami ,pewnie juz tu podawaną ale co tam ,może komuś się przyda KLIK
Dzięki wielkie

Ja właśnie skończyłam robić szamanko na jutro na praktyki, bo tam zawsze dopada mnie wielki głód jak patrzę na jedzonko pracowników
Na wodzie rozmiękła mi się cebulka, dorzuciłam mięsko wołowe, pieczarki i pomidory krojone z puchy. Całość doprawiona wg uznania i aż się nie mogę doczekać aż to jutro spałaszuję
monique 90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 22:54   #2733
fasolinno
Rozeznanie

dziś dzień uczty i znowu popłynęłam jakoś nie umiem zjeśc trochę , chyba powinnam z tych uczt zupełnie zrezygnowac
fasolinno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 23:22   #2734
natusia167
Rozeznanie

GG do natusia167

Ja musze pokombinowac jak przetrwac jutrzejszy dzien w pracy. Niestety nie mam warunkow do przechowywania jedzonka w pomieszczeniach.. Cos ze sklepu oczywiscie dukanowego bede musiala kupic.

Dbam o wlosy:

Nie prostuje 15.07.2011
Olej kokosowy 25.07.2011
natusia167 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 23:35   #2735
fasolinno
Rozeznanie

Cytat:
Fasolinno-to miłe uczucie nie? Ja ostatnio natknęłam się na kilka miesięcy niewidzianą przyjaciółkę i ta że gdzie jest połowa mnie I bynajmniej nie pytała o faceta tylko że mnie pół znikło.Nawet nie wiecie jak się ucieszyłam z tych słów zważywszy że w tym akurat dniu przeżywałam kryzys bo wydawało mi się że nic nie schudłam.Takie słowa motywują i dają nadzieję że jednak warto .
Mienka uczucue bardzo miłe !!!!!!!!!!!!! ja nigdy nei myślałam że mogę być "drobniutka" cóż za pięlne - urocze słowo, prosze sie tak teraz do mnie zwracac
a u ciebie znikla połowa , tez super - i nie pomyślałam o męskiej części

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Natusia- jeśli znowu będziesz miała zamiar zgrzeszyć pomyśl że nowe spodnie staną się mrzonką

A ja zrobiłam ten quiche, co prawda bardziej przypomina pizzę lub tartę, ale w smaku-OBŁĘDNY, dałam dużo szpinaku do masy jajecznej, trochę szynki , kurczaka ,czosnku i pomidora. Na wierzchu serek wiejski ale się nie rozpuścił bo za bardzo spiekłam .Na wierzch posypałam świeżym szczypiorkiem. Spód zrobiłam z ciasta otrębowego . Już pół nie ma- niebo w gębie choć zdjęcia nie oddają tego rewelacyjnego smaku
aaaaaaaaaaaaaaa jak to BOSKO wygląda a ja bez kolacji , za karę dziś :conf used:

ja to bym chciala miec kucharza ...........zeby mi te pyszności przygotowywal, wtedy bym nie podjadała i nie grzeszyła bo ciągle w domu miałabym coś pysznego

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
Napisane przez natusia167 Pokaż wiadomość
Ja musze pokombinowac jak przetrwac jutrzejszy dzien w pracy. Niestety nie mam warunkow do przechowywania jedzonka w pomieszczeniach.. Cos ze sklepu oczywiscie dukanowego bede musiala kupic.

a gdzie ty Natusia pracujesz ? fajnie masz skoro na sklepie jakieś dukanowe rzeczy jak cięgłód chwyci to się chociaż nie przejmujesz bo zawsze coś pod ręką
Stary 2012-08-26, 23:52   #2736
Milennka03
Zakorzenienie

Fasolinno- kocham Twoje literówki , zawsze leję na głos- dziś hitem jest

Cytat:
Napisane przez fasolinno Pokaż wiadomość

jak cięgłód chwyci to się chociaż nie przejmujesz bo zawsze coś pod ręką
-hihi, wiem wiem że jestem czepialska ale to z sympatii

Ja jutro grzecznie proto i tak do piątku i bardzo się z tego cieszę
Dziś niestety trochę przeholowałam z ilością zjedzonego żarełka , jutro bardziej postnie ,muszę skurczyć odrobinę żołądek .

Miłej nocki i dobrego poniedziałku

a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle

-fasolinno-

siestowo

Czas edycji: 2012-08-26 o 23:55
Stary 2012-08-27, 06:42   #2737
fasolinno
Rozeznanie

Cytat:
Fasolinno- kocham Twoje literówki , zawsze leję na głos- dziś hitem jest

-hihi, wiem wiem że jestem czepialska ale to z sympatii

Ja jutro grzecznie proto i tak do piątku i bardzo się z tego cieszę
Dziś niestety trochę przeholowałam z ilością zjedzonego żarełka , jutro bardziej postnie ,muszę skurczyć odrobinę żołądek .

Miłej nocki i dobrego poniedziałku
Milenka cieszę się że dobrze się bawisz przy czytaniu mam nadzieję że nikogo raczej nie kurza to moje bazgrolenie , ale brak czasu powoduje że szybciej myślę niż nadążam z pisaniem i potem takie bzdury wychodza , ja już w pracy czekam aż się woda na kawe zagotuje bo mi oczy lecą ,
no to witajcie GWIAZDY DUKANOWE
oby ten dzień przyniósł wam wszystkim wieeeeeeeeeeeeelkie spadki, mi raczej nie ale trzymam kciukasy za inne łakomczuchy : bounce::b ounce:
Stary 2012-08-27, 07:31   #2738
natusia167
Rozeznanie

GG do natusia167

Dzieeeeeen dobry Chudzinki.

ja dzis w nocy walczylam poraz kolejny o zycie mojego Malenstwa.. Zyje wielki sukces! Ja rowniez mam dzis p i rowniez mnie to cieszy chociaz pw sprawia wieksza radosc

gdzie pracuje? Jestem kierownikiem sklepu odziezowego. i po blisku mamy sklep gdzie jakis twarog chudy czy cos takiego moge kupic

Dbam o wlosy:

Nie prostuje 15.07.2011
Olej kokosowy 25.07.2011
natusia167 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 09:49   #2739
Lorenai
Raczkowanie

Natusia - smutne, że twój domownik taki chory. Moi znajomi adoptowali kociaka i na wstępie się im rozchorował, myśleli, że nic z niego nie będzie, ale się wylizał, tylko oczko mu jeszcze ropieje.
Cytat:

a ja bez kolacji , za karę dziś :conf used:
Dziś już na mój komentarz za późno, ale nie rób tego!!! Nie powinno omijać się posiłków, jak czujesz się jeszcze najedzona to przynajmniej kawałeczek białego sera, czy piersi z kurczaka, żeby nie spowolnić przemiany materii. A jak u ciebie waga - stoi, rośnie?

Lorenai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 10:02   #2740
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Hej Chudzinki

Cytat:
Witajcie
Oo, brzmi dobrze Ale ja chyba sie zainspiruje i zamiast patisona dam cukinii poszatkowanej, powinno wyjsc fajne

Chociaz ostatnio mam faze i cale otreby zuzywam na muffinki na slowo, dodaje czosnku, bazylii, ziol, ana gore krazki cebuli, zapiekam i wychodza takie aromatyczne mokre i ta chrupiaca cebula na gorze pachna jak jakis cebularz czy inne zlo z Awiteksu

W ogole to nie wazylam sie juz z 7 dni i zastanawiam sie czy waga jakos drgnela, ale nawet nie mam czasu podjechac do sklepu po nowa. Obrazilam sie na swoja wage, ktora sie zepsula i nie chce juz elektronicznej, tylko tradycyjna, moze nie bedzie sie tak psuc.. Tylko ze ciezko taka dosrac w sklepie stacjonarnym.

A w ogole to w sobote podpisywalismy z tz ubezpieczenie i umowil sie z przedstawicielem w KFC. On nigdy KFC nie lubil, ale ja przepadam za ich kurczakami i mojito, myslalam, ze go zamorduje jak musialam tam siedziec godzine i wdychac

Edytowane przez Kruche Ciastko
Czas edycji: 2012-08-27 o 10:04
Kruche Ciastko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 10:53   #2741
asiulek2012
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monique 90 Pokaż wiadomość
Gratuluję spadku

O, co do patisona to chętnie wypróbuję, bo powiem, że same placki średnio mi podchodzą... albo może zbyt mało je doprawiałam. Ja robiłam je z serkiem homo, a nie mlekiem - tak jak było napisane w książce. Z mlekiem są lepsze ?
wiesz co ja wcześniej robiłam ze zwykłym serkiem bo nie kupiłam sobie serka homo... i wychodziły dobre ale z mlekiem bardziej mi smakują, jak byłam mała to babcia smażyła mi jajka z odrobiną mleka i było przepyszne i tak wypróbowałam tą wersję, moim zdaniem takie delikatniejsze jest w smaku.....aaa i nie spiecz za bardzo bo traci w tedy w smaku... iii tego mleka nie wiele tak ze 2 łyżki... ja leję z kartonu na oko...

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

[QUOTE=Kruche Ciastko;36145718]Hej Chudzinki

Oo, brzmi dobrze Ale ja chyba sie zainspiruje i zamiast patisona dam cukinii poszatkowanej, powinno wyjsc fajne

myślę że z cukinią też może wyjść fajne choć ja osobiście wolę patisona ale co tam każdy ma swoje smaki

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość
Hej Chudzinki

myślę że z cukinią też może wyjść fajne choć ja osobiście wolę patisona ale co tam każdy ma swoje smaki

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

hehehe co ja porobiłam dodało mi dwa posty :P
cel - 60kg

walka z wypadaniem włosów!!!
mikstura: olej rycynowy+nafta kosmetyczna+żółtko
picie pokrzywy i skrzypu

asiulek2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 11:05   #2742
EMNE
Wtajemniczenie

II
Cytat:
Napisane przez natusia167 Pokaż wiadomość
Dzieeeeeen dobry Chudzinki.
gdzie pracuje? Jestem kierownikiem sklepu odziezowego. i po blisku mamy sklep gdzie jakis twarog chudy czy cos takiego moge kupic
O! Jak dojdziesz już do właściwej wagi to będziesz miała zniżki na nową garderobę.
Ja już kilka razy pisałam, że oszczędzam pieniądze na nową kolekcję. Wszystko od podstaw będę kupowała. Na czele z płaszczem zimowym i kurtką wiosenną. Mam tylko nadzieję że dojdę do właściwej wagi przed nastaniem mrozów bo będzie kłopot hihi.

Cytat:
Hej Chudzinki
A w ogole to w sobote podpisywalismy z tz ubezpieczenie i umowil sie z przedstawicielem w KFC. On nigdy KFC nie lubil, ale ja przepadam za ich kurczakami i mojito, myslalam, ze go zamorduje jak musialam tam siedziec godzine i wdychac

Nigdy nie ciągneło mnie do KFC, może dlatego, że w moim mieście jeszcze niedawno nie było tego, ale McDonalds też nie był dla mnie atrakcją.
Potrafię sobie jednak wyobrazić tę żądzę mordu.
A poza tym - bardzo dziwne miejsce na zawieranie umowy ubezpieczenia.

UŚMIECH - jeden rozmiar, a pasuje każdemu.

Edytowane przez EMNE
Czas edycji: 2012-08-27 o 11:07
EMNE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 12:02   #2743
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez EMNE Pokaż wiadomość
II

O! Jak dojdziesz już do właściwej wagi to będziesz miała zniżki na nową garderobę.
Ja już kilka razy pisałam, że oszczędzam pieniądze na nową kolekcję. Wszystko od podstaw będę kupowała. Na czele z płaszczem zimowym i kurtką wiosenną. Mam tylko nadzieję że dojdę do właściwej wagi przed nastaniem mrozów bo będzie kłopot hihi.

Nigdy nie ciągneło mnie do KFC, może dlatego, że w moim mieście jeszcze niedawno nie było tego, ale McDonalds też nie był dla mnie atrakcją.
Potrafię sobie jednak wyobrazić tę żądzę mordu.
A poza tym - bardzo dziwne miejsce na zawieranie umowy ubezpieczenia.
Facet ma biuro na kompletnie drugim koncu krakowa, a nam bardzo pasowalo spotkac sie gdzies w tych okolicach, a to byla juz kwestia podpisow, etc, takze miejsce mnie nie dziwilo, gdyby nie fakt, ze mnie mierzilo, bo bylo to KFC Oczywiscie zaproponowal, ze moze podjechac do na do mieszkania, tylko, ze my jestesmy w trakcie zakupu swojego wlasnego M i mieszkamy doslownie na pudlach wiec az wstyd przyjmowac kogos do takiego lokum

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

A tak w ogole to zastanawiam sie nad blogiem Dukanowej, nie czytalam go calego b. uwaznie, od razu zastrzegam, ale przy jednym przepisie (chyba nalesnikach) proponuje make kukurydziana i w komentarzach nie wycofuje sie z tego (bo ktos jej napisal, ze skrobia to nie maka), twierdzac, ze dukan mowi o mace, wiec daje make.
Podobnie radzi piec nalesniki jesli przywieraja, na patelni nasmarownej olejem parafinowym, a czytalam, ze jego nie uzywamy na goraco, bo staje sie dosc trujacy.

Te dwie informacje wylapalam z jej bloga, jako takie, ktore moim zdaniem kloca sie z dukanem i mam troche zagwozdke, bo nie jestem jeszce weteranem dukana, a swiezakiem i zastanawiam sie czy na tym blogu roi sie wiecej od bledow, a nie chcialabym popelnic jakiejs wiekszej pomylki, lub zakodowac sobie w glowie cos niezgodnego z dukanem... Znalazlyscie moze na blogach w przepisach jakies odstepstwa, ktorych powinnysmy sie wystrzegac?
Stary 2012-08-27, 12:09   #2744
EMNE
Wtajemniczenie

Cytat:
Facet ma biuro na kompletnie drugim koncu krakowa, a nam bardzo pasowalo spotkac sie gdzies w tych okolicach, a to byla juz kwestia podpisow, etc, takze miejsce mnie nie dziwilo, gdyby nie fakt, ze mnie mierzilo, bo bylo to KFC Oczywiscie zaproponowal, ze moze podjechac do na do mieszkania, tylko, ze my jestesmy w trakcie zakupu swojego wlasnego M i mieszkamy doslownie na pudlach wiec az wstyd przyjmowac kogos do takiego lokum

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

A tak w ogole to zastanawiam sie nad blogiem Dukanowej, nie czytalam go calego b. uwaznie, od razu zastrzegam, ale przy jednym przepisie (chyba nalesnikach) proponuje make kukurydziana i w komentarzach nie wycofuje sie z tego (bo ktos jej napisal, ze skrobia to nie maka), twierdzac, ze dukan mowi o mace, wiec daje make.
Podobnie radzi piec nalesniki jesli przywieraja, na patelni nasmarownej olejem parafinowym, a czytalam, ze jego nie uzywamy na goraco, bo staje sie dosc trujacy.

Te dwie informacje wylapalam z jej bloga, jako takie, ktore moim zdaniem kloca sie z dukanem i mam troche zagwozdke, bo nie jestem jeszce weteranem dukana, a swiezakiem i zastanawiam sie czy na tym blogu roi sie wiecej od bledow, a nie chcialabym popelnic jakiejs wiekszej pomylki, lub zakodowac sobie w glowie cos niezgodnego z dukanem... Znalazlyscie moze na blogach w przepisach jakies odstepstwa, ktorych powinnysmy sie wystrzegac?
Jeśli chodzi o Dukanową, to jest to jeden z moich ulubionych blogów z przepisami. A czy zdarzają się błędy? Myślę że nikt nie jest w stanie tego uniknąc, dlatego osobiście każdy przepis analizuję pod siebie i jeśli coś mi w nim nie pasuje to zmieniam. Zawsze daję skrobię tam gdzie pisze mąka lub mazeina (ta ostatnia to ponoc nie to samo ale nie mam jej i jakoś nie śpieszy mi się by wydawac kolejne pieniądze na takie udziwnienia gdy wystarczy zwykła skrobia).
Jeśli więc coś wydaje ci się nieprawidłowego to możesz to zmienić, a blogi są skarbnicą pomysłów na nowe dania.

Stary 2012-08-27, 12:14   #2745
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Nie slyszalam zeby skrobia roznila sie czyms od maizeny I czy jest taka droga? 7,98 za kilogram to wg mnie przyzwoita cena w Krukamie za maizne vel. skrobię
Stary 2012-08-27, 12:33   #2746
EMNE
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie slyszalam zeby skrobia roznila sie czyms od maizeny I czy jest taka droga? 7,98 za kilogram to wg mnie przyzwoita cena w Krukamie za maizne vel. skrobię
Nie wiem czym i czy w ogóle się różni.
A co do ceny to (dla mnie) w grę wchodzi tylko zakup wysyłkowy, czyli do ceny muszę doliczyć koszty wysyłki, a w InterMarsche mam skrobię za 5,90 za kilogram. Niestety na tej diecie muszę liczyć każdy grosz, bo wszystkie wiemy, że tania nie jest.

Stary 2012-08-27, 12:42   #2747
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

No niestety, jest droga dieta, zwlaaszcza jesli chce sie jesc bardzo duzo miesa w stosunku do nabialu...
Stary 2012-08-27, 14:06   #2748
kmb1
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny,
na weekend wybyłam do rodziców, dlatego się nie odzywałam. Było ważenie. 58,2kg... czyli trochę spadła waga. Do celu jeszcze tak z 6,5kg. Waga leci bardzo wolno, ale ja tak mam

czuję się świetnie, uwielbiam Dukana
Dzisiaj rano omlet i papryka świeża, na obiad będą kotleciki z tuńczyka. Niamniamniamniam!

WYMIANA

WISHLISTA

jest : 75kg ---razem z Ewą Chodakowską--- będzie : 55kg
kmb1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 14:40   #2749
_Trufla_
Rozeznanie

Aloha!

przychodzę po pobycie w gorach i po tygodniowym obżarstwie na maksa niedukanowym. MOżecie mnie linczowac, wręcz nawet powinnyście definitywnie i raz na zawsze wykluczyc z tego grona za moją niesubordynację. Zanim tak jednak postąpicie zważcie, że nie miałam jak jeśc dukanowo, bo w pensjonacie nie było aneksu kuchennego, śniadania miałam wliczone w cene pokoju wiec już jadlam co dali, by dwa razy za śniadanie nie płacic.
Ide do forumowego kąta za kare.

Zanim jednak do niego dotrę to chciałam pięknie powitac wszystkie powracające na dukana, pogratulowac spadków i życzyc nam wszystkim by do końca tego wątku było nam 6 kilo na biede mniej

Ps. weny nie mam, ani do pracy, ani do diety i najchętniej bym się dziś poryczała.
Moją największą ostatnio motywacją, jest zimowa garderoba. piekne kozaczki (nie zasune zamka, brakuje mi około 3 cm by się zapiąc na łydce), płaszczyk, w który sie już nie zmieszcze a 10 kilo lat temu był na styk, kurtka przejsciowa, w ktorej zamka nie dopinam....
Ide do tego kąta.
miłego

Edytowane przez _Trufla_
Czas edycji: 2012-08-27 o 14:42
_Trufla_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 15:00   #2750
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

WItam melduje sie i ja po dwóch dniach grzeszenia z powodu wesela
waga naszczęscie stoi i nie rośnie

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 15:12   #2751
weronek45
Przyczajenie

Hej,
Jestem tu poraz pierwszy i od samego czytania mam juz slinotok. Mam malo do zrzucenia, bo tylko 5 kg, ale ponoc im mniej tym gorzej. Moja dieta zwykle trwa od poniedzialku do piatku, potem jem co mi wpadnie w rece i w ten sposb nie osiagam swojego upragnionego celu. Fakt, ze jestem po 30-stce tez w niczym mi nie pomaga.
Dzis postanowilam, ze ponownie zaczne ta diete , zjadlam 4 serki wiejskie i dwa owocowe ( nie light) i juz mi jest niedobrze. D II fazy nigdy nie dotarlam, bo zaczynam w poniedzialek, a koncze na piatku
Mam pytanie, czy ta dieta czysto proteinowa moze trwac np 1 dzien.
Czy Wy dziewczyny kontrolujecie ilosc zjadanych rzeczy? Ja mam, jak to mowi moj maz apetyt slonia i jem wiecej niz on, wiec czy zjedzenie 1kg kurczaka jest ok?
Czy mozna pominac I faze i byc przez te kilka miesiecy tylko na II?

Dziekuje za rady, porady- jezeli oczywiscie beda
weronek45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 15:24   #2752
magda_lena40
Zakorzenienie

IV

Cytat:
Napisane przez EMNE Pokaż wiadomość
Nie wiem czym i czy w ogóle się różni.
A co do ceny to (dla mnie) w grę wchodzi tylko zakup wysyłkowy, czyli do ceny muszę doliczyć koszty wysyłki, a w InterMarsche mam skrobię za 5,90 za kilogram. Niestety na tej diecie muszę liczyć każdy grosz, bo wszystkie wiemy, że tania nie jest.
Niczym się nie różni Skrobia kuku i maizena to jedno i to samo

Monique 90

Pamiętam Cię z zeszłego roku

Fasolinno
Próbowałaś już robić placki z kaszy manny z jabłkiem? Jak nie to koniecznie spróbuj, bo świetne wychodzą Ja nie dodawałam słodzika, a i tak wyszły pycha

Co do dukanowych blogów, to na każdym trzeba uważać, bo autorki niekiedy lubią po swojemu interpretować zasady albo wprowadzać niedozwolone produkty Przykład z mąką zamiast skrobi jest chyba jednym z popularniejszym

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 15:30   #2753
kmb1
Zakorzenienie

Podsumowanie na dzisiaj:
1200 g zjadłam
22g błonnika
72,4g białka
25,4 g tłuszczy (prawie wszystko z ryby i jajek)
55,7g węgli (dzisiaj dzień warzywny)
714 kcal

i już niczego nie zjem, bo za chwilkę wychodzę, wracam koło 22 a staram się nie jeść tuż przed spaniem...
co myślicie o proporcjach? Trochę dużo węgli wychodzi, no ale warzywka... jadłam zgodnie z Dukanowskimi przykazaniami.
Wiem, że nie powinnam liczyć kcal itd. ale odkryłam stronę "ilewazy" i na niej sprawdzam sobie ilości białek - a że tam jest taki świetny kalkulator że wystarczy tylko kliknąć i dodaje wszystko do paska bocznego, to od paru dni sobie sprawdzam, jak to wygląda u mnie z jedzeniem.

Kurczę, ciężko na samym białku dobić tych 1200-1500 kcal. Nie wiem ile musiałabym jeść

po krótkich przemyśleniach - urwę się z zajęć na 5 minut żeby coś zjeść koło 20, bo jak będę takie przerwy robić to sobie metabolizm rozwalę, zresztą powinnam jeść więcej kcal dziennie. Zabieram ze sobą twaróg. Albo jogurt naturalny.

WYMIANA

WISHLISTA

jest : 75kg ---razem z Ewą Chodakowską--- będzie : 55kg

Edytowane przez kmb1
Czas edycji: 2012-08-27 o 15:50
kmb1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 17:36   #2754
Caramelli
Raczkowanie

Cześć Laski,

u mnie dzisiaj spadek prawie pół kilograma drugi dzień II fazy, więc same proto praktycznie... ale niestety moje hormony szaleją i bierze mnie na słodkie, więc ledwo wpadłam do domu po pracy i od razu zabrałam się za robienie pralinek zrobiłam porcję na dwa dni, ale lepiej się czuję wiedząc, że mam coś w zapasie, bo inaczej znając mnie powędrowąłabym do sklepu i kupiła kilo mieszanki wedlowskiej

To mój ósmy dzień diety, czuję się super, "Maciek" wyraźnie mniej wystaje, od 1 wrzesnia siłownia, jeeee

KEEP GOING, DON'T STOP.

Caramelli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 17:48   #2755
monique 90
Raczkowanie

Cytat:
wiesz co ja wcześniej robiłam ze zwykłym serkiem bo nie kupiłam sobie serka homo... i wychodziły dobre ale z mlekiem bardziej mi smakują, jak byłam mała to babcia smażyła mi jajka z odrobiną mleka i było przepyszne i tak wypróbowałam tą wersję, moim zdaniem takie delikatniejsze jest w smaku.....aaa i nie spiecz za bardzo bo traci w tedy w smaku... iii tego mleka nie wiele tak ze 2 łyżki... ja leję z kartonu na oko...[COLOR="Silver"]
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość

Monique 90

Pamiętam Cię z zeszłego roku
Ja Ciebie też
Jak Twoja dietka? Trzymasz się tak długo ?

Cytat:
Napisane przez Caramelli Pokaż wiadomość
Cześć Laski,

u mnie dzisiaj spadek prawie pół kilograma drugi dzień II fazy, więc same proto praktycznie... ale niestety moje hormony szaleją i bierze mnie na słodkie, więc ledwo wpadłam do domu po pracy i od razu zabrałam się za robienie pralinek zrobiłam porcję na dwa dni, ale lepiej się czuję wiedząc, że mam coś w zapasie, bo inaczej znając mnie powędrowąłabym do sklepu i kupiła kilo mieszanki wedlowskiej

To mój ósmy dzień diety, czuję się super, "Maciek" wyraźnie mniej wystaje, od 1 wrzesnia siłownia, jeeee
Gratuluję spadku
Mnie ostatnio przycisnęło na słodkie, zrobiłam ptasiankę bo tylko ją pamiętam z zeszłego roku Pralinki wymagają dużo pracy ?
Stary 2012-08-27, 18:08   #2756
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez kmb1 Pokaż wiadomość
Podsumowanie na dzisiaj:
1200 g zjadłam
22g błonnika
72,4g białka
25,4 g tłuszczy (prawie wszystko z ryby i jajek)
55,7g węgli (dzisiaj dzień warzywny)
714 kcal

i już niczego nie zjem, bo za chwilkę wychodzę, wracam koło 22 a staram się nie jeść tuż przed spaniem...
co myślicie o proporcjach? Trochę dużo węgli wychodzi, no ale warzywka... jadłam zgodnie z Dukanowskimi przykazaniami.
Wiem, że nie powinnam liczyć kcal itd. ale odkryłam stronę "ilewazy" i na niej sprawdzam sobie ilości białek - a że tam jest taki świetny kalkulator że wystarczy tylko kliknąć i dodaje wszystko do paska bocznego, to od paru dni sobie sprawdzam, jak to wygląda u mnie z jedzeniem.

Kurczę, ciężko na samym białku dobić tych 1200-1500 kcal. Nie wiem ile musiałabym jeść

po krótkich przemyśleniach - urwę się z zajęć na 5 minut żeby coś zjeść koło 20, bo jak będę takie przerwy robić to sobie metabolizm rozwalę, zresztą powinnam jeść więcej kcal dziennie. Zabieram ze sobą twaróg. Albo jogurt naturalny.
Wg mnie nie ma nic zlego w liczeniu kalorii, etc pod warunkiem, ze to nie bedzie Twoja glowna wytyczna. Wazysz 58 kg, to oznacza, ze powinnas zjadac 58 do 87 gram czystego bialka dziennie. Zjadlas 72 gramy, wiec czym sie przejmujesz? Wegle i tluszcze zawsze mozna ograniczyc, ale nie do zera, bo inaczej nie moglabys jesc nabialu, a to byloby ciezkie.
Nie licz obsesyjnie kalorii bo nie na tym ta dieta polega.
Nie wiem jakiej jestes postury, ile masz wzrostu i jaki tryb zycia prowadzisz, a to bardzo wazne wytyczne zarowno porzy wadze do ktorej dazysz, jak i kaloriach.

Edytowane przez Kruche Ciastko
Czas edycji: 2012-08-27 o 18:09
Kruche Ciastko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 18:23   #2757
_Trufla_
Rozeznanie

Iloa jak Ci minął pierwszy tydzień powrotu na białko?
Stary 2012-08-27, 19:02   #2758
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Milenka cieszę się że dobrze się bawisz przy czytaniu mam nadzieję że nikogo raczej nie kurza to moje bazgrolenie , ale brak czasu powoduje że szybciej myślę niż nadążam z pisaniem i potem takie bzdury wychodza
Kochana nie gniewaj się, to tak dla żartów zaraz by Ci było raźniej zacytuję inną to już ostatni raz bo wiem że nieładnie

II
Cytat:
Obrazilam sie na swoja wage, ktora sie zepsula i nie chce juz elektronicznej, tylko tradycyjna, moze nie bedzie sie tak psuc.. Tylko ze ciezko taka dosrac w sklepie stacjonarnym.
oj tak ,cieżko dosr... znaczy dostać Kruche Ciastko- ale w marketach powinny być takie zwykłe, choć ja osobiście wolę elektroniczne bo są chyba dokładniejsze

Cytat:

-----
Dużo ciekawych niedukanowych rzeczy można znaleźć na różnych blogach ,jak np zotarella ligh, wspomniana mąka, itp ,Ok jeśli ta zotarella jest na III używana (a nie podaje przepis z tą zotarella jako II faza). Ja nie zwracam już na to uwagi, to samo na Kocim, jest kilka rzeczy niedozwolonych w przepisach ale ja robię po swojemu czyli bezgrzesznie .Mąki nie używam a skrobii- skrobia = maizena/mazeina (Maisan =z niemieckiego skrobia kuku ) Wiele rzeczy mnie w różnych blogach wkurza jak tysiące reklam ale nie przejmuje się bo czerpię inspirację z tych blogów

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Napisane przez _Trufla_ Pokaż wiadomość
przychodzę po pobycie w gorach i po tygodniowym obżarstwie na maksa niedukanowym. MOżecie mnie linczowac, wręcz nawet powinnyście definitywnie i raz na zawsze wykluczyc z tego grona za moją niesubordynację. Zanim tak jednak postąpicie zważcie, że nie miałam jak jeśc dukanowo, bo w pensjonacie nie było aneksu kuchennego, śniadania miałam wliczone w cene pokoju wiec już jadlam co dali, by dwa razy za śniadanie nie płacic.
Ide do forumowego kąta za kare.
A maszale tak w ogóle to witaj Nikt Ci z grona nie
wykluczy a wręcz nakazujemy Ci tu być i grzecznie dukać Żadne tam narzekanie i załamywanie się ,wróciłaś więc od jutra grzecznie dukasz. Tęskniłyśmy za Tobą

Madzia- jak tam po wakacyjnych wojażach, wypoczęta? zrelaksowana?

Cytat:
Napisane przez Caramelli Pokaż wiadomość
Cześć Laski,

u mnie dzisiaj spadek prawie pół kilograma

Cytat:
Napisane przez _Trufla_ Pokaż wiadomość
Iloa jak Ci minął pierwszy tydzień powrotu na białko?
podłączam się pod pytanko, Iloa- jak tam?

A tak w ogóle to dobry wieczór Ja po zaliczeniu Biedry i Caufa i nie uwierzycie - mieli wielki kawał sera Piórko - co się u nich rzadko zdarza, wzięłam pół kilko 25dkg pokojone a drugie 25 w kawałku. Będzie zapas jak wrócę do domu rodzinnego w sobotę na te dwa tygodnie. A poza tym miałam do Kaufa jeszcze śmignąć po tonic light bo mnie na niego wzięła ochota , mleko skondensowane i wieśniaki ale już padam na ryjek. Zaraz będę robić deser , bo fajny przepis znalazłam , słodkie nadal za mną chodzi ale ten akurat jest bez mleka w proszku.

A poza tym to mam lenia...

-fasolinno-

siestowo

Czas edycji: 2012-08-27 o 19:06
Stary 2012-08-27, 19:15   #2759
_Trufla_
Rozeznanie

Cytat:
A maszale tak w ogóle to witaj Nikt Ci z grona nie
wykluczy a wręcz nakazujemy Ci tu być i grzecznie dukać Żadne tam narzekanie i załamywanie się ,wróciłaś więc od jutra grzecznie dukasz. Tęskniłyśmy za Tobą
dzięki za dobre słowo i baty też.oby pomogły.
I nie od jutra, tylko od dzisiaj dukam sobie grzecznie, tylko jeśc nie bardzo się chce. mam wrażenie, że jestem okropnie opuchnięta.

No doczytałam Was. Widziałam, że niektórym dziewczynom karnonatki sie spodobały. I bardzo słusznie, ro to wyjątkowo smakowe kotlety mielone. Może wkrotce je znow zrobię, bo już dawno nie jadlam
Dzieki Milenka za link do bloga dukanowego.
Szczególnie spodobały mi się przepisy na zupy: żurek oraz kwaśnicę.
MNiam,
Jutro z zurkiem jadę a właściwie dzisiaj. Muszę jakos sie zorganizowac z gotowaniem, by nie poświęcac na to codzień czasu, bo muszę w końcu sie pouczyc.Zatem będę sobie gotowac na dwa dni.
a i to danie jajeczne też zachęca do eksperymentu. Myślisz, że wytrzyma dwa dni, czy też trzeba je zjeśc na bieżąco?

Dziewczyny zdawac relacje jak tam nam idzie?
A wiecie, że do świąt zostało 113 dni?
chciałabym by moja pierwsza uczta wypadła w Wigilię. bym zdążyła zgubic moj nadbagaż
Stary 2012-08-27, 19:26   #2760
monique 90
Raczkowanie

Cytat:
Zaraz będę robić deser , bo fajny przepis znalazłam , słodkie nadal za mną chodzi ale ten akurat jest bez mleka w proszku.
a jaaki deserek?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości