|
|
#2371 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
![]() a pojadłam ale obiad to ziemniaki z kapustą bo mięsa niet ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2372 |
|
Wtajemniczenie
|
kiedy wam się akcje jedzeniowe zaczęły? który tydzień?
|
|
|
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem dzis w 11t5d i o ile pzrełom10-11tydzień przeżygałam całe popołudnia to teraz mi przechodzi. Owszem mdli mnie jeszcze troche, ale jest o niebo lepiej niż było. To dobrze, bo wracam do pracy
Zaraz bede miec juz 12 tygodni A drugi trymestr to od kiedy od 14tygodnia?- jakoś to wszystko dziwnie;pA zaczeło mi się ok.7-8tyg. ale tak delikatnie, najgorzej było to jak pisałam 10-11 tydzień od 18 do 22 nawet co chwila zwracałam, a jak nie miałam czym to tylko odruch wymiotny miałam. Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-08-27 o 16:36 |
|
|
|
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no fajnie mam, bo babka ma w swoim gabinecie, co prawda 3 lata temu nie umiałam tego ogarniać, ale teraz może lepiej jej idzie hehechoć jedno zdjęcie buźki mojej Julci zrobiła cudne Ja dziś miałam ochotę na pierogi z kapustą i grzybami, to mąż mi wziął z naszego baru mlecznego zaspokoiłam potrzebę, ale to jednak nie to co mojej mamy i nie było sosu pieczarkowego ( ja chcę już święta!!! ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- aha dziewczyny w Polo market są ciasteczka owsiane firmy Sante z błonnikiem itd są naprawdę dobre na zaparcia. Mają w składzie kwas foliowy, ale nie aż tak dużo by nie zjeść 2 ciasteczek. Dodatkowo sporo innych witamin.
|
|
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
Swięta i uszka i barszczyk czerwony.... Mmmmmm
|
|
|
|
|
#2376 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja własnie zrobilam sznycle z sosem i kluski śląskie a do tego zielona sałata. obżarłam sie jak świnka
ale mężowi też smakowałoteraz trzeba by się coś zabrać do roboty. no jak ja dobrze liczę to mnie się kończy 6 tydzień także jak w 10 ma być najgorzej to widzę że równo na moj egzamin :P gdzie i tak sie pewnie pożyg... z nerwów |
|
|
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie jeszcze oprócz tych ciasteczek owsianych to kupuję wodę ustroniankę z jodem, na zmianę z magnezem i b6
bardzo dobra jest w smaku. Polecam.
|
|
|
#2378 | ||||
|
Rozeznanie
|
no to trzymam kciuki, żeby została córcia..
![]() ![]() Cytat:
Ja czytałam na necie, że najlepiej ok 20tc iść.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( kiedy to przejdzie??
|
|
|
|
#2380 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2381 | ||
|
Zadomowienie
|
ja
![]() zobacze ile to będzie kosztować, jak będzie drogie, to nie chce Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2382 |
|
Zadomowienie
|
Ojej ale tu kulinarnie (;
Robicie mi smaka na niektóre potrawy (; Powiem wam że mimo iż mdłości to ja nie miałam w ogóle to odrzuca mnie na myśl o mięsie/wędlinie (jedyne mięso, które jestem w stanie przełknąć to kurczak curry mojej teściowej No ale ona jest specjalistką kuchni indyjskiej/hinduskiej więc ^^ Zastanawiam się tylko czy moje dziecko będzie miało po rodzinie tżta taki pociąg do ostrych potraw oO Ogólnie teraz mam fazę na jogurty i dżem porzeczowy ^^
|
|
#2383 |
|
Wtajemniczenie
|
ja za to nie usypiam ale jak już zasnę to masakra. mąż się dziś śmiał że mnie całował przytulił a ja ani drgnęłam. a ja się śmiałam że wydawało mi się ze mu pomachałam jak wychodził na co on stwierdził że mi się wydawało
|
|
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wędlin i mięsa nie mogę ostatnio...Codziennie kanapka z serkiem topionym i pomidorkiem
Albo z serem białym i miodem...
|
|
|
|
|
#2385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O weź!!!! bo zaraz polecę do sklepu ![]() -------------------------------------------- Kuchenke wymieniłam na odkurzacz w Neonecie bo w Euro RTV i AGD nie ma takiej opcji, więc się udało Dragusia czekamy na relacje!
|
|
|
|
#2386 |
|
Zadomowienie
|
ja to mogę jeść wszystko, odrzuca mnie np przy surowym mięsie, ale i tak je szykuje i zjadam
|
|
|
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
!Gratuluje wizyt Witam nowe mamusie !Miałam troszkę zajęć więc nie zaglądałam od piątku ale chyba nie tylko ja....myślałam,że po takim czasie będę miała sporo do nadrobienia-ale nie jest tak żle..... ![]() Zazdroszczę tym które mogą trochę poleniuchować..... ....j a przy mojej dwójce .... ,ach... wydali się za mną,w ogóle nie mogą usiedzieć w miejscu,energii tyle ,że czasem zastanawiam się że może też kiedyś wpadli do kociołka z magicznym napojem-jak obelix.... mi w tej chwili jednak przydałby się jakiś mały odpoczynek...(tak chociaż na 30 min.) albo łyk magicznego napoju....![]() Tak czytałam o waszych tęsknotach za tv-ja niestety albo stety nie podzielam pasji...niecierpię seriali Muszę się pochwalić :Minęły mi te koszmarne bóle pośladka-pewnej nocy tak strasznie bolało,że nie mogłam przestać płakać a do tego nawet kroku zrobić...gdy w końcu doczłapałam się do salonu już tam zostałam i zasnęłam na kanapie.Rano budzę się i ...normalnie wstaję i chodzę...i tak od trzech nocy śpię na kanapie-nic mnie nie boli,nie budzę się z bólu(chyba ,że muszę siku).Kanapa jest dużo twardsza niż materac w łóżku -i chyba to ma wielkie znaczenie ... Zapisałam sie na usg gen.na czwartek-więc byle do czwartku....nie mogę się doczekać jak tam mój maluszek urósł no i mam nadzieję na piękne,wyrażne zdięcia takie jak niektóre z Was już mają.... |
|
|
|
|
#2388 |
|
Wtajemniczenie
|
ale chyba nie surowe zjadasz?
|
|
|
|
|
#2389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak wyglądają, popatrz u siebie, bo są naprawdę super
|
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
czy można się przyłączyć wygląda na to że ja także zostanę mamusią ale kwietniową. Czekam obecnie na telefon od ginekologa kiedy mam przyjechać, póki co wczoraj test i dzisiaj momentalnie pokazały dwie kreski, 10 dni po dacie planowanego okresu a go nie ma i piersi strasznie bolą w jajnikach? kręci i z dnia na dzień chodzę bardziej śpiąca.Dziś przekazałam nowinę tż, on od razu rodzicom i tak się rozniosło. A ja muszę się oczytać bo w kwestii ciąży jestem zielona ![]() Pozdrawiam, i postaram się często udzielać chyba że będę spać
|
|
|
|
|
#2391 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie, nie jadam surowego mięsa, chodziło mi np o przygotowanie obiadu. teraz mam bardzo wyczulony węch ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2393 |
|
Wtajemniczenie
|
ja kiedyś nie będąc w ciąży ale będąc na wakacjach musiałam oprawić kurczaka (bo u nas normalnie kupuje się bez wnętrzności) to stwierdziłam że jeszcze 2 oprawię i bede wegetarianką wiec rozumiem. póki co ja mogę wszystko jeść gotować nic nie drażni. brzuch nie boli od 3 dni normalnie święto
|
|
|
|
|
#2394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z Nas też śpiochy
|
|
|
#2395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje witaj!
|
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
00anulka00,strippi, bmma , LiwkaO Dziękuję serdecznie za miłe przywitanie.
Powiem wam, że dziś z tych całych nerwów właściwie to od wczoraj to tak mnie głowa boli. Ale jak powiedziałam to tak mi ulżyło i nawet płakać mi się już jako tako nie chce ![]() Czy to normalne że na początku tak często się do wc biega? Ja myślałam, że to pod koniec a ja biegam często gęsto. |
|
|
|
|
#2397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja do tej pory ciągle czuje, że mam pełny pęcherz lecę do kibelka a tam dwa siurki i koniec
|
|
|
|
#2398 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja biegam mega często w nocy to ze 4 razy
|
|
|
|
|
#2399 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() idę bo mała zasnęła to trzeba trochę chatę ogarnąć.. do jutra..
|
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczynki dzieki za kciuki dzidzia ma 77mm wiec jest znowu starsza, rosnie jak na drożdzach myśle że mogę termin porodu przesunąć dziś 13 tydzien i 5 dzien wg usg to tp by wychodził na 27 lutego pęcherz, zołądek , po 5 paluszkow, serducho w klatce , kręgoslup widoczny elegancko na foteczkach ;p co do płci to niestety pepowina zasłania. trzeba czekać ale jest już ogromny! foteczki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

ale mam w cenie wizyty 

(