|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Dragusia trzymam kciuki za wizyte
|
|
#2342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() moje dziecko jest jak duża limonka..
|
|
|
#2343 |
|
Zadomowienie
|
Dragusia88
prędzej na córeczkę to wygląda ![]() i tak poproszę niech zostanie.
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
hehe to trzymam kciuki za córeczke
moi rodzice , ja z tżtem obstawiamy chlopaka a babcia i kuzynka chcą dziewczyne , dziadek tez faceta zeby go na mecze brac moi dziadkowie sa strasznie przejeci, pierwszy dzidzius w rodzinie babcia zrobila liste ładnych imion dziewczecych imion, wypisala ze swoich niemieckich gazete z tego co pamietam to : Ramona, Pia ( nie wiem jak sie pisze) Sarah, Liliana, Laura, i jeszcze kilka, sporo ich było ale jakoś żadne nam do gustu nie przypadło ;/ oczywiscie podkreslila ze to rodzice wybieraja imienie ale strasznie jej sie to podobalo ze mogla sobie wypisac
|
|
#2345 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki parę słów o sobie..
Mam 23 lata mieszkam w Wałczu koło Piły.. z moim tż znam się6 lat a od 1,5 roku jesteśmy razem obecnie jeszcze pracuję ale za 3 tyg mam zamiaru już pójść na L4 ponieważ moja praca jest stresująca i męcząca trzeba dzwigać i kłaść się brzuchem na ladę a w pracy jeszcze nikt nic nie wiem... Czy któraś z was jest może z okolić Piły?? Wciąż chce mi się strasznie spać no i wieczorem mam ogromny apetyt
|
|
#2346 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
ja po weselu, super było ale co z tego jak siedziałam cały czas Dziewczyny myślałyście o USG 3/4d? Bo my z TŻ chcemy się wybrać ok. 14-16tc bo pewnie na takim zobaczymy płeć A w późniejszych tyg. 20-30 niby lepiej widać ale mniej bo głownie twarz i główke a my byśmy chcieli zobaczyć jeszcze całego dzidziola ![]() Cytat:
brałam je w tamtej ciąży i teraz mimo że nie powinnam (za duzo jodu przy Hashimoto) to i tak je biore bo najbardziej mi pasują. Wczesniej bralam falvit mama i elevit. I już wiem czemu miałam mdłości wieczorem nie rano, bo brałam witaminy wieczorem a one wzmagają mdłości... ![]() Cytat:
zresztą narazie dzidzie sa tak małe że napewno ich nic nie uciska ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo po co Jesli byłoby bardzo źle to wyjdzie na normalnym USG i wtedy się robi, a jak jakieś małe wady to nawet wole nie wiedzieć.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
|
#2347 |
|
Wtajemniczenie
|
no dobra to może trochę prościej.
zawsze kochałam chemię wiecie takie pierwiastki i różne inne cudeńka. technologia chemiczna - to tzw. gotowanie czyli co z czym zmieszać żeby wyszedł np. mega wypaśny krem na nasze rozstępy inżynieria chemiczna - to jak ten proces tworzenia kremu na rozstępy opisać matematycznie no ale tak jak piszecie momentami dla mnie to też czarna magia ja za tydzień idę na usg swoje pierwsze i zabieram męża
|
|
|
|
|
#2348 |
|
Raczkowanie
|
Witam Przyszle Mamuśki
Chcialam do Was dolaczyc, poniewaz dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy, i termin zostal wyznaczony na 12 kwietnia... poki co to dopiero poczatek, 7/8 tc, ale nie powiem czasem mam dosc tych poczatkow, jesli chodzi o objawy... wymioty mnie wogole nie mecza, ale mdlosci nie daja mi zyc nie moge isc na zakupy do hipermarketu bo ta ogromna ilosc zapachow scina mnie z nog cera zrobila sie tlusta, no i te wahania nastrojow ktore TZ musi znosic i chyba zje wszystkie zęby przez to Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie cieplo, i bedzie mi razniej przejsc przez moja pierwsza ciąże...
Nie prostuje wlosow od 01.03.2012 Ost. Farbowanie 30.05.12 ![]() ŻONA OD 16.07.11 Czekamy na Bejbii! http://www.suwaczki.com/tickers/zud3ol2a133o08zn.png Spotkamy sie za http://www.suwaczki.com/tickers/cd9b3e3kdqo8qacs.png |
|
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2350 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale się trafiło z tymi mikrofalami za 15tydz Cytat:
oj tak za Madzią :d bo wraca i będzie z Pawłem kciuki zaciśnięte Cytat:
Cytat:
ale mam w cenie wizyty pojadłaś na weselu?? Cytat:
|
|
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mnie zapachy tez tak denerwują teraz juz niby trochę mniej ale na początku to było nie do wytrzymania
|
|
|
#2352 |
|
Raczkowanie
|
Dzis mam jakis naprawde gorszy dzien... nie dosc ze spadek formy straszny, ciagle mi zimno, spac mi sie chce, to jeszcze nic nie moge zjesc. Czy Wy tez mialyscie podobnie na poczatku ciazy, ze nic nie moglyscie jesc? Ja na poczatku jadlam wedliny, sery, wszystko, ale teraz wedliny odrzucaja mnie, ser zolty za to moge jesc normalnie poki co, nie moge przelknac zadnego nabialu, mleko dla mnie jest ohydne, jogurty itp, ale dzis, stwierdzilam ze na nic nie mam ochoty to sprobuje na sniadanie kaszke na mleku i smietance... efekt byl taki ze plulam sobie w brode ze to zrobilam... do ok 12:00 strasznie zle sie czulam... mdlosci takie ze nie wiedzialam czy lezec w lozku czy wstac, czy isc sie zmusic zwymiotowac, no tragedia.... narazie jakos obrzydzenie mam do herbatki z korzeniem imbiru, wiec zmusilam sie do wody z plasterkiem cytryny, i o dziwo pomoglo.... Moja gin powiedziala ze jesli nie mam ochoty na mleko jogurty i takie tam, ale jem ser zolty, to widocznie to wystarczy... czasem sie czuje jak bym miala zwariowac przez te wszystkie objawy
![]() Malpka Straszne to jest, nie moge jakos normalnie funkcjonowac, chociaz wspolczuje tym dziewczynom, co oprocz mdlosci maja i wymioty, to dopiero musi byc meczarnia... jednak chcialabym to juz miec za soba, bo ani na spacer, ani na zakupy, tylko w domu siedziec, ewentualnie na podworko wyjsc sobie :/
Nie prostuje wlosow od 01.03.2012 Ost. Farbowanie 30.05.12 ![]() ŻONA OD 16.07.11 Czekamy na Bejbii! http://www.suwaczki.com/tickers/zud3ol2a133o08zn.png Spotkamy sie za http://www.suwaczki.com/tickers/cd9b3e3kdqo8qacs.png Edytowane przez barbara_barbie Czas edycji: 2012-08-27 o 13:42 |
|
|
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) i te same zachcianki nie pocieszę Cię, ja mam teraz 13tydz i 3dzień i niestety mdłości mam nadal, senność też, dziwny posmak w buzi po jedzeniu (to nie zgaga). I też tylko ser żółty jem, a wcześniej tylko pasztet. Nie jem nabiału, odrzuciło mnie od mięsa. i na usg wyszedł siusiak między nogami
|
|
|
|
#2354 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem dzisiaj w 12 tyg i 6 dniu (chyba ze dzidzia bedzie znowu do przodu to zmienie suwaczek) ale mowie ze 12 tydzien. Cytat:
bylam dzisiaj znowu w galerii popatrzec , wyprzedaze dalej sa coraz nizsze ceny. znalazlam 5pak body w c&a za 30zł opyla sie są tez w pepco ale o wiele gorsza jakosc. zakupie pewnie te w c&a ale czekam jeszcze na te biedronkowe ;p ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#2355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez mam dziwny posmak ale nie taki metaliczny, odrzucilo mnie od papierosow i to tak, ze nawet nie mam cisnienia palic, czasem mam zgage, ale bardzo rzadko... Nawet na slodycze nie mam ochoty, za to ostatnio wszystko co kwasne bym jadla... No i tylko ten ser. Ostatnio mialam ochote na tunczyka, TZ mi kupil, otworzylam, podziabalam chwile, i nagle stwierdzilam ze mi tak smierdzi ze juz nie moge go jesc.... i wyrzucilam prawie calego... Ehhh te zmiany smakow!Oj moj TZ tez by chcial zeby na USG siusiak wyszedl, ale ja tam mowie "Aby zdrowe bylo!!"
Nie prostuje wlosow od 01.03.2012 Ost. Farbowanie 30.05.12 ![]() ŻONA OD 16.07.11 Czekamy na Bejbii! http://www.suwaczki.com/tickers/zud3ol2a133o08zn.png Spotkamy sie za http://www.suwaczki.com/tickers/cd9b3e3kdqo8qacs.png |
|
|
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha I też odrzuciło mnie od takich tuńczyków i co dziwne od słodyczy, czasami coś przełknę, ale nie tak jak kiedyś. No najważniejsze zdrowe to prawda. My mamy już córeczkę, dlatego chcieliśmy mieć synka
|
|
|
|
#2357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio czytalam zabobony, przesady ciazowe, i smiac mi sie chcialo, bo bylo cos tam napisane o tym ze jak kobiecie szybko rosna wlosy na nogach, tzn ze bedzie chlopak... i tak sobie pomyslalam ze to chyba o mnie bo strasznie to odczuwam teraz! heheh Duzo bylo tam takich glupot, bardziej do posmiania sie, tak jak sie mowi ze na slodkie to dziewczynka, kwasne itp chlopak... ale reguly nie ma :P
|
|
|
|
|
#2358 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
Mój TZ się ze mnie śmieje bo najpierw stoje w kuchni i pichce coś pół dnia taką mam ochotę na to coś akurat....a jak już ugotuje i przychodzi pora jedzenia to jednak stwierdzam, że nie przełknę tego i kończy się zawsze tak samo....kanapka z pasztetem...PS....ALE BYM SIĘ SPRITA NAPIŁA... Edytowane przez Sunshine833 Czas edycji: 2012-08-27 o 14:25 |
||
|
|
|
|
#2359 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[zadna wedlina nie wchodzi w gre, bo jej zapach jest zbyt "zywy" i intensywny, dziwne!] ale znajac zycie, zjadlabym jednego lub dwa i to tyle z moich kabanosow by bylo, tak jak pare dni temu, chodzily za mna placki ziemniaczane taka mialam ochote, a gdy TZ mi zrobil [z zawodu kucharza mam pytanie, bo wczesniej napisalam, ale nie zauwazylam aby ktos odpisal na to, czy wam tez wypadaja, badz wypadaly wlosy na samym poczatku ciazy? i cera sie pogorszyla? codzien borykam sie z jakims wypryskiem :/ mam nadzieje ze to hormony szalejace... i ze w 2 trymestrze powinno sie wszystko poprawic....
Nie prostuje wlosow od 01.03.2012 Ost. Farbowanie 30.05.12 ![]() ŻONA OD 16.07.11 Czekamy na Bejbii! http://www.suwaczki.com/tickers/zud3ol2a133o08zn.png Spotkamy sie za http://www.suwaczki.com/tickers/cd9b3e3kdqo8qacs.png Edytowane przez barbara_barbie Czas edycji: 2012-08-27 o 14:47 |
|
|
|
|
|
#2360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#2361 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do włosów to nie zauważyłam jakiś większych zmian ale ja z natury mam suche i dość sporo wypadające więc może dlatego...bo jakby zaczęły mi jeszcze bardziej wypadać to bym wyłysiała....ale cera na twarzy ok żadnych syfków...tylko na reszcie ciała jakaś taka sucha...więc chyba mam wszystko na odwrót niż inni hehe
|
|
|
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz nadrobić
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to tez ostatnio nie mam na nic ochoty do jedzenia zrobiłam w sobote pierogi ruskie zobaczymy ile mi ich dziś wejdzie po pracy
|
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Dagusia 3mam kciuki!
Sunshine- Własnie pije sprite'a zapraszam ![]() Co do włosów to moje jakby ciut mocniejsze (niestety te na nogach też;p), mniej się przetłuszczają,a za to paznokcie ma super mocne .
|
|
|
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
To Was pocieszę... zaczynamy 11 tydzień i mdłości osłabły o jakieś 80%!
|
|
#2367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj się tam jakoś Cytat:
|
|
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2369 |
|
Zadomowienie
|
Powiem Wam, że gin dał mi kilka zdjęć z USG i film oczywiście.
Zrobił też 1 zdjęcie 3D, jest okropne...wyszedł na nim jakiś nie powiem Wolę zwykłe USG, wszystko widać
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
hura 16 i do domu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

05.07.2008 

z tego co pamietam to : 

zrobiłam w sobote pierogi ruskie zobaczymy ile mi ich dziś wejdzie po pracy