Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-27, 12:53   #3271
Zia_
Zadomowienie

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Dziendoberek

Dziekuje wszystkim za komplementy mojej nowej fryz - pewnie wiecie jak milo sluchac pochlebstw

U nas pogoda pt. 'wielka sraka' wiec spaceru pewnie nie bedzie.
Za to kochana Ania pospala do 8 (pierwsza pobudka o 5 dopiero) wiec milo. Prawie 3h do 1 drzemki wytrzymala i juz godzine spi to moze sie uda dzis zrobic testowo tylko dwie drzemki?

88Natka, znajomi maja to krzeselko i nawet Anie do niego ostatnio przymierzalam. Duze jest, moja kruszyna w nim taka zgubiona. No ale jak juz bedzie siedziec to da rade przypieta pasami. Ja jeszcze sie nie zdecydowalam, mam dwa typy zupelnie rozne:
http://www.amazon.co.uk/Chicco-Polly...6064529&sr=8-3
http://www.amazon.co.uk/East-Coast-W...064549&sr=1-23
Do tego drewnianego da sie dokupic taka wkladke miekka piankowo-ceratowa dla maluchow. No nie wiem sama i dlatego jeszcze nic nie kupilam

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Siedzialam wczoraj troche na necie i czytalam o tabletkach anty i wyrzucilam moje tabletki.Na razie bedziemy gumek uzywac (mam nadzieje,ze zdadza egzamin,bo Wiki to akurat skutek peknietego kondoma )a potem pomysle o tym npr.A to trzeba specjalny termometr miec owulacyjny,prawda?Wiem,ze kolezanka cos takiego kupowala.Ja mam jeszcze w domu takie paski owulacyjne,kupilam jak chcialam w ciaze zachodzic.Ale nigdy owulacji mi nie pokazaly,a w ciaze zaszlam,wiec chyba sa cos nie teges
Koniecznie taki z 2 dwoma miejscami po przecinku, bo taki standardowy ma za duzy blad pomiaru.

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Hejka!
Nadrobic pierw musze,a jest troche. Nie wiem jednak czy ten Moj Męczydupa pozwoli. Dzis ma dzien jeczenia i miauczenia, a sluchanie tego non stop staje sie powoli denerwujace. Nawet siku isc nie moge,bo normalnie dla Niego tragedia zyciowa . Z wielkim bolem uspalam po to aby sie wybudzil nadal niewyspany ...i ponownie usypianie( obnizylismy lozeczko, takze juz po X podnoszeniach czuje sie jakbym pracowala na budowie i cegly targala). Musze poprosic T. aby podwyzszyl troche ten poziom, bo przeciez garba dostane.

Lece nadrabiac na ile sie uda buzka!
W naszym ikeowskim lozeczku sa tlyko dwa poziomy niestety i dlatego ciagle Ania spi na najwyzszym. Kiedy trzeba obnizyc? Jak dziecko samo potrafi usiasc/podciagnac sie do siadu?
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 13:01   #3272
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Zia bardzo ladna fryzura
Stary 2012-08-27, 13:25   #3273
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
witam
a ja uszykowałam się na spacer, mlody miał chwilę na mnie poczekać i położyłam go do łóżeczka dałam maskotkę do zabawy, przychodze po 10 min bo coś mi za cicho było a on śpi i póki co nici ze spaceru a z wyspanym dzieckiem nie mam co się wybierać na dwór bo mi nie uleży we wózku a nie mam siły go dźwigać to raz, a dwa dostałam okres i zaczynam zdychać kurcze ponad rok go nie miałam i tak dobrze mi z tym było musiał się znowu przypałętać

dziewczyny co same zupki gotujecie jakie mięsko dodajecie oprócz piersi kuraka??
o to zobacz jakie Ci dziecie niespodzianke zrobilo. U nas spacerowo jak pamietasz tez dupiato...choc wczoraj zasnal bez miaukniecia,az w szoku bylismy,bo zazwyczaj to albo drze jadaczke i w bolach zasypia,albo drze...iii wracamy do domu,bo szanse zasniecia sa zerowe.

Miesko mozna dawac krolika bo to delikatnie. Moze kuraka warto wymienic na indyka? bo wiesz kuraki to najwieksji sterydiarze.
Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Aguśka, też odstawiłam... Nawet nie ze względu na działanie, które jest bardzo kontrowersyjne, ale po prostu dostałam meeega okres, normalnie 2 tygodnie!

u nas to samo. ząbkowanie?
o tak..zabki ida,a mi idzie nerwica. Ciekawe co pierwsze osiagnie apogeum. Jeszcze moje dziecko to taki Męczydupa i jak zacznie sie rozwodzic nad swoim losem to skonczyc nie moze..
Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Dziendoberek

Dziekuje wszystkim za komplementy mojej nowej fryz - pewnie wiecie jak milo sluchac pochlebstw

Za to kochana Ania pospala do 8 (pierwsza pobudka o 5 dopiero) wiec milo. Prawie 3h do 1 drzemki wytrzymala i juz godzine spi to moze sie uda dzis zrobic testowo tylko dwie drzemki?

88Natka, znajomi maja to krzeselko i nawet Anie do niego ostatnio przymierzalam. Duze jest, moja kruszyna w nim taka zgubiona. No ale jak juz bedzie siedziec to da rade przypieta pasami. Ja jeszcze sie nie zdecydowalam, mam dwa typy zupelnie rozne:
Do tego drewnianego da sie dokupic taka wkladke miekka piankowo-ceratowa dla maluchow. No nie wiem sama i dlatego jeszcze nic nie kupilam

Koniecznie taki z 2 dwoma miejscami po przecinku, bo taki standardowy ma za duzy blad pomiaru.

W naszym ikeowskim lozeczku sa tlyko dwa poziomy niestety i dlatego ciagle Ania spi na najwyzszym. Kiedy trzeba obnizyc? Jak dziecko samo potrafi usiasc/podciagnac sie do siadu?
hejka;] my tez mamy 2 poziomy, ale T. zrobi mi srodkowy( od poczatku chcialam lozeczko z 3..ale kupilismy uzywke wiec wzielismy co bylo).
My obnizamy,bo Mlody wali centralnie nosem w poziome barierki i podciaga się reka za nie. Boje sie,ze jakies mysli samobojcze Go ktoregos dnia najda i jakims cudem zrobi zrzut na glowke. Dla Jego bezpieczenstwa musimy Mu ograniczyc mozliwosci.
Ogolnie to jak sie podciaga do siadu chyba, bo wtedy latwo o wywrotke wlasnie,a wystarczy Mis,czy cos pod nogami i sie moze przypadkiem wspiac.
ja tam wiesz..trzesidupa jestem wiec wole dmuchac na zimne

wlasnie dzownili z laboratorium, ze musimy raz jeszcze isc z Robsonem na pobranie krwi,bo skrzep byl No i niestety badanie trzeba powtorzyc
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 13:40   #3274
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
o tak..zabki ida,a mi idzie nerwica. Ciekawe co pierwsze osiagnie apogeum. Jeszcze moje dziecko to taki Męczydupa i jak zacznie sie rozwodzic nad swoim losem to skonczyc nie moze..
u mnie to samo.
zaczęłam myśleć nad kojcem, bo mi się turla po całym pokoju... w gondoli zostało ledwo co miejsca, a małpiatka żąda sadzania, bo jak nie to wrzask. Lekko podpieram brzuszek, a ona głowę i plecki trzyma sama.
Kurczę, no. Uważam,że 18 tygodni to za wcześnie na siedzenie, toż to masakra dla wrażliwego kręgosłupa. No ale jak ja jej to wytłumaczę?
Stary 2012-08-27, 13:44   #3275
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
o to zobacz jakie Ci dziecie niespodzianke zrobilo. U nas spacerowo jak pamietasz tez dupiato...choc wczoraj zasnal bez miaukniecia,az w szoku bylismy,bo zazwyczaj to albo drze jadaczke i w bolach zasypia,albo drze...iii wracamy do domu,bo szanse zasniecia sa zerowe.

Miesko mozna dawac krolika bo to delikatnie. Moze kuraka warto wymienic na indyka? bo wiesz kuraki to najwieksji sterydiarze.

hejka;] my tez mamy 2 poziomy, ale T. zrobi mi srodkowy( od poczatku chcialam lozeczko z 3..ale kupilismy uzywke wiec wzielismy co bylo).
My obnizamy,bo Mlody wali centralnie nosem w poziome barierki i podciaga się reka za nie. Boje sie,ze jakies mysli samobojcze Go ktoregos dnia najda i jakims cudem zrobi zrzut na glowke. Dla Jego bezpieczenstwa musimy Mu ograniczyc mozliwosci.
Ogolnie to jak sie podciaga do siadu chyba, bo wtedy latwo o wywrotke wlasnie,a wystarczy Mis,czy cos pod nogami i sie moze przypadkiem wspiac.

ja tam wiesz..trzesidupa jestem wiec wole dmuchac na zimne

wlasnie dzownili z laboratorium, ze musimy raz jeszcze isc z Robsonem na pobranie krwi,bo skrzep byl No i niestety badanie trzeba powtorzyc
niezle to ujelas
Stary 2012-08-27, 14:17   #3276
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Dziendoberek

my dziś jednak nie idziemy po krzesełko bo beznadziejna pogoda jest. Ja chyba wolę kupić trochę większy żeby był na dłużej.
coton śliczna Lenka, ale wcina reksia
Asika ale super sesje zrobiłaś Zuzi, ślicznotka
Ja też w końcu wrzuciłam foty na maila

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 14:59   #3277
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Ja też w końcu wrzuciłam foty na maila
Piekna Olivia, czy ona juz sama siedzi?

Cotton, nasze coreczki maja bardzo podobne wymiary (wage, wzrost) z tego co pamietam. Tak samo moja Ania wyglada, ma podobne luzy w wozku

Asika, ale ci slicznota rosnie! Czyzby sie zanosilo na brunetke z niebieskimi oczami?

W sprawie fotelika zmienilam zdanie - kupie taniego Antilopa z Ikei co by sobie oszczedzic czyszczenia. Poczytalam na forach BLW i nie bede ryzykowac ze krzeselko za 100 euro sie nie sprawdzi
Stary 2012-08-27, 16:00   #3278
Nikii89
Zakorzenienie

Wróciliśmy z Międzybrodzia kilka fotek na meilu a wieczorkiem opiszę co i jak i może nadrobię te 12 stron jak mi się uda:P

Teraz lecę peklować mięso
Stary 2012-08-27, 16:05   #3279
cottonpuma
Rozeznanie

[QUOTE=Zia_;36153318]Piekna Olivia, czy ona juz sama siedzi?

Cotton, nasze coreczki maja bardzo podobne wymiary (wage, wzrost) z tego co pamietam. Tak samo moja Ania wyglada, ma podobne luzy w wozku

co te dziecka takie duże? za dobrze karmimy?
Stary 2012-08-27, 16:06   #3280
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Dziewczynyz uk kupywałyście coś z tej księgarni? Bo chciałam zamówić jakieś bajki do czytania. http://www.polskaksiegarnia.co.uk/
Ja kupuje tutaj:

http://stores.ebay.co.uk/rewolucja oraz ostatnio z Polski mialam zamowienie z Merlina,no i w polskim sklepie maja u nas dosc duzy wybor ksiazek.W tej ksiegarni nie kupowalam,ale upatrzylam tam sobie troche gier planszowych,jednak na razie cienko z funduszami.
Stary 2012-08-27, 16:12   #3281
natkulec
Zadomowienie

Cześć
U nas nocka ok. Madzia spała w łóżeczku do 00:30 potem pobudki 4:30, 6:30 niespanie do 7:30 i jeszcze spanie do 8:30 z czego ładnie zasypiała przy cycu w nocy. Dziś w dzień (odpukać w niemalowane ) Madzia znośna, jak wczoraj była na łee to dzis nawet nie. Rano ładnie zjadła kaszkę spanko było 11-12:45. Potem zupka i spanko 14:30-15:20 więc myślę że zaliczymy dziś 3 drzemkę lub pójdzie wcześniej spać
teraz ładnie bawi się sama w kojcu
dzis u nas bardzo wieje, czasem słońce wygląda zza chmur. dam jej deserek i może wyjdziemy troszkę bo jest 19st ale w sumie bardzo zimno nie jest.
Stary 2012-08-27, 16:21   #3282
gosia261282
Gang Iren

Dowcip:

Jasio przychodzi do taty i pyta:
- tato co to jest polityka?
- polityka synku to kapitalizm, ja jestem kapitalizm bo ja zarabiam, twoja mama to rząd bo rządzi pieniędzmi, dziadek to związki zawodowe bo nic nie robi, pokojówka to klasa robocza bo sprząta i pracuje, ty synku jesteś ludem bo tworzysz społeczeństwo, a twój mały braciszek to przyszłość.
- tato ja się z tym prześpię i może zrozumiem.
Jasio poszedł spać.
W nocy budzi go płacz małego brata, który zrobił w pieluszkę.
Jasio poszedł do pokoju po mamę, ale nie mógł jej obudzić, więc poszedł do pokoju pokojówki.
Wchodzi a pokojówka zajęta z tatą, a przez okno zagląda dziadek.
Jasia nikt nie zauważył bo szybko wyszedł, wrócił do swojego pokoju uspokoił braciszka i poszedł spać.
Rano Jasio wstał i zszedł na dół.
Tato mówi do niego:
- no i co Jasiu już wiesz co to jest polityka?
- tak tatusiu wiem
- kapitalizm wykorzystuje klasę roboczą, związki zawodowe się temu przyglądają podczas gdy rząd śpi, lud jest ignorowany, a przyszłość leży w gównie.
To jest polityka tatusiu.
Stary 2012-08-27, 16:48   #3283
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Szymon mnie wykonczy. Zjadl mleko 160 ml o 13 i o 15 darł sie znow ze glodny, wiec dalam mu i znow zjadl 160 ml i chcial jeszcze
Mało spi, piszczy strasznie, jest bardzo absorbujacy. Mam nadzieje, ze powroci moj dawny Szymonek jak skok sie zakonczy
Teraz zasnal po dlugiej walce ale boje sie pomyslec na jak krotko;]

Cytat:
o witaj podwojna mamusiu! tez myslalam o Tobie ostatnio, ze pewnie chlopaki absorbują na maksa. Bol skoku znam, bo my chyba tez mamy...i podobnie jak Ty zyje faktem, ze przejsc musi .Pytanie tylko jak dlugo jeszcze
Maz woli mleko z kartonu
Czytam, ze tez dlugo przekonywalas Szymka do butli..Kurcze u nas wystartowalo dobrze z lyzeczka, a teraz dziabąg zamyka usta jak tylko widzi i koniec. Nic a nic. Nie kumam o co chodzi,bo nie o smak. Nawet nie sprobuje a juz sie wzbrania. Na sile tez nigdy nie podawalam. Nie wiem czy teraz przeczekac i za kilka dni podac,czy codziennie probowac,czy moze dzis jest ten szczesliwy moment,ze zalapie.
Najgorsze,ze to sie odbija na Jego samopoczuciu,bo odkad zaczal jesc pokarmy stałe to bączysławy byly mniejsze,a i kupsztal codziennie bez bolu. Teraz tylko na mleku sadzi takie wodniste kupy,a baki mogłyby robic za bron biologiczną.

A ja proponuje zapuscic wlosy z tej strony gdzie ciapki i problem z glowy.Albo zrob podobne z drugiej strony i wmowisz wszystkim, ze taka moda teraz! zobaczysz,ze dlugo nie bedziesz musiala czekac na "zgapianie"

oo seksi fryzurka! popatrz,ze tyle czekalas ,a tu efekt przerosl oczekiwania. Superancko wygladasz

Mnie tez kiedys skusilo sciecie,ale niestety efekt byl odwrotny od zamierzonego

Widzę, ze temat anty na tapecie. Ja dlugo bralam tabsy i w sumie odkad dobralam dobre dla siebie to skutkow ubocznych nie odczuwalam (choc tu trzeba T zapytac,bo to On znosil dzielnie wszystkie PMS). Teraz tez planuje wrocic i porobilam nawet badania na krzepliwosci etc. aby miec spokojnie sumienie. Nie widze za bardzo alternatywy.
Co do NPR to robilam przy okazji nauk przedslubnych i jakos moje cialo nie wykazalywalo checi wspolpracy, albo ja nieumiejetnie to robilam. Jednak ta metoda zdecydowanie nie jest dla mnie..bo ani sumiennie bym tego nie miala cierpliwosci prowadzic, a co gorsze znajac siebie zapomnialabym nie raz. Tez poki co rodzenstwo dla Roba mi nie w glowie,bo jeszcze za wczesnie(a dwa,ze po CC musze sie wstrzymac).
Pisalyscie o spirali. Moja kolezanka zalozyla..na 5 lat..byli zadowoleni. Jednak gin który mnie prowadzi odradza, jesli jeszcze chce sie miec dzieci.
Aguska piszesz, ze u Was to juz dwojeczka starczy...hmm ciezki orzech do zgryzienia. Wiadomo,ze gumki to jak lizanie lizaka przez szybe. Niektorzy lubia inni jakos nie bardzo. Nie wiem sama co bym zrobila jakbym miala taki dylemat. Komfort braku stresu co mc jest naprawde bardzo wazny,bo inaczej nie ma frajdy z samego faktu. Nie o to przeciez chodzi. Są jeszcze zastrzyki, ale to tez hormony. Oj nic madrego nie napisalam, a tyle nabazgrolilam. A maz Twoj ma jakis pomysl na te sytuacje?

oho Syrena sie obudzila...to konczy moj wywod;] ide pocieszyc biednego Robcia strapionego zyciem,spaniem i jedzeniem
Dzis to chyba jest apogeum skoku, bo Szymon glodny po 2 godz. i piszczy i drze sie strasznie, nie wiem ile jeszcze ale jestem umeczona jego piskiem, krotkimi drzemkami i tym, ze wszedzie mu zle nawet na moich rekach
Szymon konczy chyba 24 tydzien wiec mysle ze 2 tyg to max tych trudnych dni, oby to szybciej u tych naszych chlopcow minelo
A co do antykoncepcji, to naprawde nie wiem co dalej, cos trzeba wymyslec, bo u mnie nie ma opcji na wiecej bobaskow w domu, tzn glownie chodzi o to ze mam ciezka prace a przy dwojce juz wiem ze bede padnieta, juz teraz jestem wymeczona po calym dniu z maluchami, nie pracujac a co dopiero bedzie jak wroce do pracy. A wiadomo, im wiecej dzieci tym wiecej obowiazkow, wiecej prania, prasowania, gotowania itd itp.... Poza tym tak jak pisalam, moi tesciowie to starsi juz ludzie (tesc ma 65 tesciowa ponad 70) moja mama pracuje ale tez juz ma ponad 50 i widze, ze coraz mniej sil, a idac do pracy trzeba miec z kim zostawic dziecko i musi to byc ktos kto ma duzo energii bo takie maluszki sa wymagajce jak wiesz
Wiec szczerze mowiac kolejna ciaza by mnie zalamała. Rowniez pod wzgledem kregoslupa, ktory strasznie bolał przy obu ciazach, juz bym chyba teraz nie dala rady.
No ale co robic, moze przejde sie tak jak mowilam do tej poradni npr no i moze ktos madry wymysli co z taka osoba jak ja ktora nie prowadzi regularnego trybu zycia przez moja zmianowosc pracy, czy takie metody sie sprawdzaja. A maz-jak mu powiedzialam o npr to zasmial mi sie w twarz, nie namawia mnie na zadne metody powiedzial, ze jesli chce moge brac tabletki, moge zalozyc wkladke itd ale martwi sie o moje zdrowie i cieszy mnie to ze jak mu powiedzialam ze nie biore juz tabletek, to mnie zrozumial. No nic, bedziemy myslec co dalej
Co do karmienia lyzeczka, ja bym sie wstrzymala pare dni i znow sprobowala za jakis czas, czesto pomaga takie cos. No bo wiadomo, nic na sile, bo skutek bedzie odwrotny.
Cytat:
Aguśka, też odstawiłam... Nawet nie ze względu na działanie, które jest bardzo kontrowersyjne, ale po prostu dostałam meeega okres, normalnie 2 tygodnie!
No to milo ze nie jestem jedna nie przekonana do tabletek
Cytat:

Kurczę, no. Uważam,że 18 tygodni to za wcześnie na siedzenie, toż to masakra dla wrażliwego kręgosłupa. No ale jak ja jej to wytłumaczę?
Mysle ze jesli sama sie podciaga a nie sadzasz jej na sile, to tak ma byc, widocznie jej kregoslup staje sie gotowy. Jesli dziecko lgnie do siadania i plecki ma przy tym sztywne, to czemu je w tym hamowac?

Zia bardzo ładnie wygladasz w nowej fryzurce Twojej buzce taka fryzura pasuje, mojej pyzatej niestety by nie pasowala, ja musze miec dlugie wlosy bo mam twarz okragla

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Dowcip:
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-08-27 o 16:47
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 16:51   #3284
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Dowcip:

- polityka synku to kapitalizm, ja jestem kapitalizm bo ja zarabiam, twoja mama to rząd bo rządzi pieniędzmi, dziadek to związki zawodowe bo nic nie robi, pokojówka to klasa robocza bo sprząta i pracuje, ty synku jesteś ludem bo tworzysz społeczeństwo, a twój mały braciszek to przyszłość.
Jasio poszedł spać.
Jasio poszedł do pokoju po mamę, ale nie mógł jej obudzić, więc poszedł do pokoju pokojówki.
Jasia nikt nie zauważył bo szybko wyszedł, wrócił do swojego pokoju uspokoił braciszka i poszedł spać.
Tato mówi do niego:
- tak tatusiu wiem
- kapitalizm wykorzystuje klasę roboczą, związki zawodowe się temu przyglądają podczas gdy rząd śpi, lud jest ignorowany, a przyszłość leży w gównie.
świetne i jakie prawdziwe
Stary 2012-08-27, 17:03   #3285
tynka88
Zadomowienie

dzien dobry

Mateuszek dzis marudny, w nocy sie budzil kilka razy i w dzien tak samo non stop jęczy, TZ wziął go to tesciowej , wiec mam chwile dla siebie. Odyspialismy w dzien , spalismy od 12 do 3.

co do naglego odstawienia tabletek, ja raz odstawiłam i dostałam duzego krwotoku z dróg rodnych.

Aguska ja zawsze wieczorem kłade sobie koło łózka termometr. Rano jak sie przebudze zazwyczaj o 6-7, bo tak wstaje Mateusz na leżąco mierze temperature.Najlepiej zaczac w 1 dniu cyklu , bo wtedy robiąc sobie wykres, albo zapisując temperatury, bedziesz mogła ustalic jaka masz podstawowa temperature, zeby pozniej moc zaobserwowac skok i wzrost temperatury.

Szyjki nie badam, w sumie to zaczełam sie w to bawic jak staralismy sie o Mateuszka, zeby sprawdzic czy w ogole mam owulacje, jest na wizazu wątek o tej metodzie i tam sa specjalistki od tego, ja stosuje to bardziej jako metode poglądowa, tzn czy mialam owulacje czy nie.

Ja mam zwykły elektroniczny termometr.

Dziewczyny moje dziecko myśli ,ze zmiana pampersa to zabawa i zaczyna wydawac z siebie odgłosy jakbym go łaskotała, wczoraj przez to ,ze tak szalał ,zle mu zapiełam pampersa i sie w nocy przesikał

Jestem uzależniona od czekolady i to chyba przestaje byc śmieszne, ostatnio rezygnuje ze sniadania czy kolacji po to zeby ja zjesc, dzis w nocy na spiocha poszlam do polki wzielam dwa rzadki, polozylam na poduszcze i przez sen sie delektowałam, w trakcie usnełam i dwie kostki znalazlły sie pod moja głowa, rano czekolada we włosach, przescieradlo w czekoladzie, TZ sie smiał i mówi do Mateuszka ,zobacz co matak wyprawia w nocy tarza sie w czekoladzie

U nas tez pogoda koszmarna, wieje i zimno. Oby jesien była tak piękna jak w rok temu, kiedy to sobie spacerowalam z brzuszkiem

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 17:32   #3286
Mała!
Zakorzenienie

Czesc

Mam nadzieje, ze milo mija Wam dzien u Nas ok...Tymcio ladnie spal w nocy a w dzien kimna sie na spaverku...
No i bylam dzis u UP i zusie bo skonczyl mi sie macierzynski wielka szkoda ale coz czas tak szybko mija ze nie wiem kiedy zlecialy te 24 tyg!

* Tymcio dostal dzis nowe zabawki : gryzaka i miekka ksiazeczke z pirszczalka...wlasnie ja czyta...zdolny ten moj syn, bo czyta zabkami tak tak zabkami bo wlasnie dzis uslyszelismy stukanie pod lyzeczka tak wiec u Nas szal...widac zeby...

* co do antykoncepcji i npr...to nie wiem jak stosowac metode przy tak.nieregularnym trybie jaki prowadzisz Ty Aguska brak snu, zmeczenie, stres,
Itp: wszystko to ma wplyw na temperature...na owulacje i na prowadzenie tych wykresow...tutaj juz trzeba spytac fachowca A myslalas o jakieks stalej antykoncepcji u Was np: wasektomii lub podwiazania jajowodow? Tak to sie chyba nazywa nie?

Dziewczyny mam pytanie a nawet dwa
- jakie MM dajecie swoim maluszkom?
- i jak wprowadzic mm2? Ja daje Tymkowi od niedawna butle na noc i to nie codziennie...ale dostawal 1, czy skoro dostaje raz dziennie to moge od razu przejsc do 2 ? Czy stopniowo mieszac...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2012-08-27 o 17:36
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 18:05   #3287
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Czesc

Mam nadzieje, ze milo mija Wam dzien u Nas ok...Tymcio ladnie spal w nocy a w dzien kimna sie na spaverku...
No i bylam dzis u UP i zusie bo skonczyl mi sie macierzynski wielka szkoda ale coz czas tak szybko mija ze nie wiem kiedy zlecialy te 24 tyg!
Hej Mala!
Wrzucilabys jakies Wasze nowe zdjecia na meila? Strasznie jestem ciekawa twojej podgolonej fryzury no i Tymka oczywiscie, pamietam ze mial super sliczna ciemna karnacje, na pewno jest juz pieknym chlopczykiem. Pochwal sie
Stary 2012-08-27, 18:09   #3288
natkulec
Zadomowienie

pochwaliłam Madzie i mam obudziła sie o 15:30 i teraz trze oczy że zmęczona, przecież jej nie położę teraz bo chyba ok 22 by poszła spac a męża nie więc nie mam siły. Teraz ją babcia nosi przed domem, chcę ją wytrzymać do 18:30 dać kaszkę i kąpać o 19, zobaczymy czy da radę
jakby poszła spać to miałabym już spokój
Jeśli chodzi o to jęczenie to też mnie denerwuje jak Madzia jest cały dzień na łee, czasem jej mówię że wyjdę i nie wrócę, choć nigdy bym tak nie zrobiła... czasem tak bardzo nie mam siły że chce mi się płakać, zwłaszcza jak mnie bolą plecy, mam skrzywiony kręgosłup u góry w jedną stronę a na dole w drugą i podobno nie mogę nic dźwigać. Ale jak tu nie dźwigać własnego dziecka, więc jak tylko teściowa chce pobawić to sie z tego cieszę
Stary 2012-08-27, 18:17   #3289
Mała!
Zakorzenienie

Zia dzis wrzuce jakies fotki...ciagle brak czasu no i pisze z telefonu pilnujac aby moj szalony szaleniec nie spadl z kanapy tak ze jak tylko zasnie to ok 20:00 fotki beda a vo do fryzur i wloskow to Twoja jedt sliczna...tez mnie kusilo sciac wlosy ale chyba wyglafalabym jak bizon lub inne dzikie kudlate zwierze!

Stary 2012-08-27, 18:18   #3290
Aguśkaa83
Zakorzenienie

tynka dzieki

Cytat:
Czesc

* Tymcio dostal dzis nowe zabawki : gryzaka i miekka ksiazeczke z pirszczalka...wlasnie ja czyta...zdolny ten moj syn, bo czyta zabkami tak tak zabkami bo wlasnie dzis uslyszelismy stukanie pod lyzeczka tak wiec u Nas szal...widac zeby...

* co do antykoncepcji i npr...to nie wiem jak stosowac metode przy tak.nieregularnym trybie jaki prowadzisz Ty Aguska brak snu, zmeczenie, stres,
Itp: wszystko to ma wplyw na temperature...na owulacje i na prowadzenie tych wykresow...tutaj juz trzeba spytac fachowca A myslalas o jakieks stalej antykoncepcji u Was np: wasektomii lub podwiazania jajowodow? Tak to sie chyba nazywa nie?

- i jak wprowadzic mm2? Ja daje Tymkowi od niedawna butle na noc i to nie codziennie...ale dostawal 1, czy skoro dostaje raz dziennie to moge od razu przejsc do 2 ? Czy stopniowo mieszac...
No wlasnie przez ta moja prace na noce i zmeczenie obawiam sie ze u mnie wykresy beda niemiarodajne.
Co do stalej antykoncepcji, nie myslalam o tym, chyba bym sie nie odwazyla
Co do mm-ja daje bebilon jeszcze 1.
Jak bedziesz przechodzic na 2, to mieszaj mu w jednej butli 1 z 2, stopniowo zwiekszajac ilosc miarek z 2, az dojdziesz do porcji w ktorej bedzie sama 2. Tak mi polozna radzila jeszcze przy Filipku, no i bylo ok.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 18:30   #3291
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
daję bebiko, chociaż bebilon jej ewidentnie lepiej smakował... myślę, że warto, żbeyś pozamawiała różne próbki, dała mu i zobaczyła które najlepiej wchodzi. I chyba przeszłabym od razu.
Stary 2012-08-27, 18:36   #3292
Karinio
Zakorzenienie

Hej
Moje dziecie śpi z pół godziny a ja na chwile wpadłam,nadrobie,poczytam bo pewnie nie zdąże popisać.Musze zjeść wkońcu obiad,a młody zapewne raczy się obudzić i trzeba będzie małego głodomorre nakarmić
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 19:06   #3293
Mała!
Zakorzenienie

no właśnie nie wiem czy stopniowo mu mieszać te mleka czy od razu...on zjadł tego na prawdę bardzo mało raptem kilka razy mu dałam na noc...wiec myslę żeby przejśc od razu...

PS: Wrzuciłam fotki na e-mail
Pozdrawiam i lece do moich dwóch krzykaczy mały krzyczy : dada...da da bzrrry bzrrry... a duży krzyczy: Dorota...Dorota! czemu on tak krzyczy!?

Stary 2012-08-27, 19:29   #3294
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Gratulacje zabka
Stary 2012-08-27, 19:38   #3295
natkulec
Zadomowienie

Mała gratulacje ząbka. Świetnie wygladałaś na chrzcie, slicznie Ci w tej fryzurze rzeczywiście Tymonek podobny do taty, chyba zwłaszcza oczy ma śliczne niebieskie i super fryzurę na jedne z fotek w ogóle masz slicznego synka, przystojniak bedzie
Stary 2012-08-27, 19:41   #3296
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Piekna Olivia, czy ona juz sama siedzi?

Asika, ale ci slicznota rosnie! Czyzby sie zanosilo na brunetke z niebieskimi oczami?

W sprawie fotelika zmienilam zdanie - kupie taniego Antilopa z Ikei co by sobie oszczedzic czyszczenia. Poczytalam na forach BLW i nie bede ryzykowac ze krzeselko za 100 euro sie nie sprawdzi
Chwile potrafi sama usiedzieć, choć nie pozwalam jej jeszcze na dłuższe posiedzenia. A na tej fotce to trzyma się za rękę bo tak czuje się pewniej
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z Międzybrodzia kilka fotek na meilu a wieczorkiem opiszę co i jak i może nadrobię te 12 stron jak mi się uda:P

Teraz lecę peklować mięso
Super fotki piękna i szczęśliwa rodzinka
Cytat:
Ja kupuje tutaj:

http://stores.ebay.co.uk/rewolucja oraz ostatnio z Polski mialam zamowienie z Merlina,no i w polskim sklepie maja u nas dosc duzy wybor ksiazek.W tej ksiegarni nie kupowalam,ale upatrzylam tam sobie troche gier planszowych,jednak na razie cienko z funduszami.
O dziękuje. Jest taniej niż na tej stronie. A kupowałaś już jakieś bajki?
Cytat:
Dowcip:

Jasio poszedł spać.
Tato mówi do niego:
- tak tatusiu wiem

Cytat:
no właśnie nie wiem czy stopniowo mu mieszać te mleka czy od razu...on zjadł tego na prawdę bardzo mało raptem kilka razy mu dałam na noc...wiec myslę żeby przejśc od razu...

PS: Wrzuciłam fotki na e-mail
Pozdrawiam i lece do moich dwóch krzykaczy mały krzyczy : dada...da da bzrrry bzrrry... a duży krzyczy: Dorota...Dorota! czemu on tak krzyczy!?
Extra włosy. Zaxxbiście wyglądasz Tymuś jaki już duży. Przystojniak
Cytat:
Czesc

.
gratuluję ząbka

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 19:50   #3297
natkulec
Zadomowienie

Na maila i fb wrzuciła krótki filmik jak Madziulek próbuje raczkować

Madzia już śpi od pół godz

Edytowane przez natkulec
Czas edycji: 2012-08-27 o 19:57
natkulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 19:58   #3298
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Na maila i fb wrzuciła krótki filmik jak Madziulek próbuje raczkować
Extra zdolniach z niej Tymcio jeszcze nie próbuje... ale na brzuszek przękręca się cały czas...dosłownie non stop i jak widac na załączonej w e-mailu fotce próbuje siadać...ledwo uddało mi się to uchwycić dlatego taka niewyraźna ta fotka..a na razie ściąga skarpetki ustami to jego nowa zajawka

Tymuś też już śpi

PS: a zdjęcie tortu wstawiłam na maila...bo to tort własnoręcznie zrobiony od A do Z prze ze mnie i chciałam się pochwalic pierwszy raz w życiu robiłam tort i byłam mega dumna z siebie

*Aha no i na tym foto biało-czarnym to jest tam mały mąz i Tymonek podobni jak nie wiem

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2012-08-27 o 20:04
Stary 2012-08-27, 20:08   #3299
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Extra zdolniach z niej Tymcio jeszcze nie próbuje... ale na brzuszek przękręca się cały czas...dosłownie non stop i jak widac na załączonej w e-mailu fotce próbuje siadać...ledwo uddało mi się to uchwycić dlatego taka niewyraźna ta fotka..a na razie ściąga skarpetki ustami to jego nowa zajawka

Tymuś też już śpi

PS: a zdjęcie tortu wstawiłam na maila...bo to tort własnoręcznie zrobiony od A do Z prze ze mnie i chciałam się pochwalic pierwszy raz w życiu robiłam tort i byłam mega dumna z siebie

*Aha no i na tym foto biało-czarnym to jest tam mały mąz i Tymonek podobni jak nie wiem
Madzia też zaczynała od przewracania na brzuch, teraz nawet nie można jej przewinąć bo na przewijaku się przekręca, teraz do przewinięcia trzeba 2 osób

Miałam pisać że świetny ten tort pięknie Ci wyszedł, ja miałam podobny tylko różowy i z cukierni
Stary 2012-08-27, 20:12   #3300
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Mala wyglądasz bombowo!!! strasznie fajna masz fryzurę i synuś śliczny

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości