|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Cytat:
![]() A od 4 dni jakoś musiał się tak ułożyć ze mi uciska na nerw, rwa kulszowa nie daje mi spokoju.
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
Landi wiem wiem ale chodzi mi o to czy robia tak ze chwile (dajmy na to 10-15sek) macie zmieniony brzuszek.ja wczoraj mialam mega dziure w miejscu pepka i dwie gory powyzej.czasami mam problem z odroznieniem wypychania od skurczu
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Pokrzywka to nieciekawie jak Ci rwa dokucza-mam nadzieje ze maluch zmieni pozycje!! |
|
|
|
#2703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak gdzies np kurne to od razu daje mi znak i pcha dupke zebym mu wiecej miejsca zrobila
|
|
|
|
|
#2704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I tak pol nocy Zazwyczaj brzuchol mam jakos dziwnie powyginany - jak sie poloze na plecach, to dosc smiesznie wyglada ![]() Klade sie, kobitki. Dobrej nocy
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
|
|
|
|
#2705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
M się śmieje jak leżę na plecach i mój brzuch co chwilę inny kształt ma - a to na chwilę kulka, zaraz potem zmienia się w górę, po kilku sekundach jedna połowa brzucha większa od drugiej, a za jakiś czas wogóle brzuch na bok się przemieszcza - z jednej strony mam wcięcie w talii (malutkie niestety) a z drugiej uwypuklenie
|
|
|
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
marti cudnie wyglądasz
![]() moj maz robi mi dziennie z 20 zdjec co najmniej..ma fioła na tym punkcie boje sie co bedzie jak synuś sie urodzi to chyba bedzie najb obfotografowane dziecko świata... żoladek mnei boli chyba z nerwow ...i wogole spiaca jestem bo wstalam o 6ej na tą glukoze ja mialam od razu 75 gram ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
czarna uważaj na stres i nerwy!!! ja ostatnio przeciez przez stres mialam juz regularne skurcze
a dzisiaj mi sie snilo ze lekarz mi cesarke zaproponowal ![]() a macica sięga w 7mym miesiący 3-4cm nad pępek z tego co wiem
|
|
|
|
#2708 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
superCytat:
Cytat:
Mój maz jednak doszedł do siebie, jednak to musiało być zwykle przytrucie. Właśnie wróciliśmy z pierwszych zajęć, no byłam z najmłodszym brzuchem, fajnie było, na razie było przedstawienie sie, miło posłuchać historii osób w podobnej sytuacji życiowej i o ciazy a psychiceJutro usg
|
|
|
#2709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:partytime:Cytat:
![]() ponoc w naszym tyg juz jest 7cm nad pepekiem super masz bedziesz potem ogladala z bananem na buzce
|
||
|
|
|
#2710 |
|
Zadomowienie
|
Ide spac kobitki! dobrej nocy
![]() Marti mowisz ze moge jechac?? dzieki bo potrzebowalam potwierdzenia
|
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczne dziewczyny |
|
|
|
|
#2714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
(
|
||
|
|
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Glukometru niestety nie mam, ale jutro ustalamy termin u lekarza i pewnie dostane to urzadzonko do kontroli
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
Dojotka i tak będę musiała jeszcze zajrzeć do szkoły więc podjadę i załatwię wszystko jednocześnie
![]() a z okazji rozpoczęcia przeze mnie i Kubę III trymestru (wczoraj) łapcie tu fotkę apartamentu mojego 28-tygodniowego syna
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-08-27 o 21:52 |
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
Dojotka a z jaka czestotliwoscia??patrz na zegarek-dopoki sa nieregularne jest ok.wez nospe i magnez jednoczesnie.jesli sa bardzo czesto wez dodatkowo nospe.tez mam takie dni:/
|
|
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszło ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Dziewczynki, założyłyście tą grupę na FB??? Jak to znaleźć? |
|
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
dojotka
ewcia wiem wiem ja ciag;le czym ssie denerwuje az w koncu naprawde jakichs skurczy dpstane..ciagle ktos i cos mnie wku..rwia |
|
|
|
#2722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, wzielam nospe... tlyko mnie lapie najpierw gora brzucha a pozniej dol... Cytat:
powiedzcie mi czy na IP powinnam jechac do swojego rejonowego szpitala czy do szpitala gdzie chodze do lekarza i chce rodzic?? |
||
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
dojotka według mnie to nie ma znaczenia gdzie pojedziesz, chociaż lepiej żeby to było tak gdzie chcesz rodzić. Najważniejsze żeby to był szpital ginekologiczno - położniczy bo tam się najlepiej znają na ciąży... ja na IP jeździłam od razu tam gdzie będę rodziła - zresztą mam też najbliżej
|
|
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a czasami zaczyna sie od gory a pozniej caly brzuch mam jak kamien...
|
|
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi się brzuch stawia jak położę się na plecach, ale to zazwyczaj tylko część brzucha i wtedy to jest skurcz bezbolesny i powiem szczerze że nawet fajny ale nieraz jak siedzę albo inaczej leżę albo nawet jak idę złapie mnie skurcz bolesny - od razu pot ze mnie leci, kulę się z bólu i nie mogę się ruszyć |
|
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
Tynkusia jak patrze na twojego avatarka to jeść mi się chce.
Ja nie wiem jak wy te skurcze czujecie co ? Ja nic nie czuje.
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Pokrzywka a miałaś kiedyś skurcz łydki?? tak że nie mogłaś nogi wyprostować
to podobnie jest ze skurczami macicy, tylko mniej boli taka jakby blokada czasem skurcze przypominają też bóle miesiączkowe, a czasem jest to tak ostry ból że idzie się pos..rać
|
|
|
|
#2728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie zdziw się jak będziesz leżała na plecach i złapie Cię skurcz, i zobaczysz krzywy brzuch ![]() ok kochane moje, ja zmykam bo M zaraz wróci i lecimy spać buziaki
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-08-27 o 22:19 |
|
|
|
|
#2730 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedyne co moge to mleczna kanapka.czasami zjem kawaleczek ciastka i loda ale to maly kawalek i to nie czesciej niz raz w tygodniu.trzeba patrzec po czym skacze.ja nie moge nic czekoladowego np.i nie probuje ze slodyczami nawet juz bo nie chce narazac malego.obejde sie bez tego.za to owocow nie potrafie sobie odmowic i je jem i mierze ten cukier i jest ok.pod warunkie ze jednorazowo duzo nie zjem-a kiedys jadlam makakryczne ilosci no i nie przestrzega tego co dostalam na kartce bo uwazam ze dopoki cukier ok to nic sie nie dzieje(teoretycznie mozna owoce do 17 a ja wlasnie zjadlaam winogrona-ktorych tez teoretycznie nie powinnas i czekm na pomiar)Cytat:
![]() super brzusio-i ja tam slonia nie widze ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.

wogole to wypychaja Wam sie dzieciaczki tak ze macie np brzuszek w ksztalcie - hmmmm tatr
od str dolu raczej nic Ci nie grozi

super
ciekawe co za kryzys mnie dopadł. Jeszcze nigdy nie czułam czegoś takiego. Zmęczona ze strachu idę spać. Jutro glukoza 
(

jedyne co moge to mleczna kanapka.czasami zjem kawaleczek ciastka i loda ale to maly kawalek i to nie czesciej niz raz w tygodniu.trzeba patrzec po czym skacze.ja nie moge nic czekoladowego np.i nie probuje ze slodyczami nawet juz bo nie chce narazac malego.obejde sie bez tego.za to owocow nie potrafie sobie odmowic i je jem i mierze ten cukier i jest ok.pod warunkie ze jednorazowo duzo nie zjem-a kiedys jadlam makakryczne ilosci