Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-27, 20:20   #3301
Zia_
Zadomowienie

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Na maila i fb wrzuciła krótki filmik jak Madziulek próbuje raczkować

Madzia już śpi od pół godz
I moja juz chyba spi. Dzis sie udalo z dwoma drzemkami Po 3 godzinach czuwania zasypia w 0.0001 sekundy po wlozeniu smoczka w paszcze

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Extra zdolniach z niej Tymcio jeszcze nie próbuje... ale na brzuszek przękręca się cały czas...dosłownie non stop i jak widac na załączonej w e-mailu fotce próbuje siadać...ledwo uddało mi się to uchwycić dlatego taka niewyraźna ta fotka..a na razie ściąga skarpetki ustami to jego nowa zajawka

Tymuś też już śpi

PS: a zdjęcie tortu wstawiłam na maila...bo to tort własnoręcznie zrobiony od A do Z prze ze mnie i chciałam się pochwalic pierwszy raz w życiu robiłam tort i byłam mega dumna z siebie

*Aha no i na tym foto biało-czarnym to jest tam mały mąz i Tymonek podobni jak nie wiem
Mala potwierdzam co laski pisza - super fryzura tort i piekne dziecie (jakos ta ikonka najbardziej przypomina mi bobasa, ciekawe czemu )
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 20:22   #3302
Nikii89
Zakorzenienie

A więc opiszę jak wypad się udał

Na pogodę nie ma co za bardzo narzekać bo czw, pt i sob była ładna , niedziela trochę popadało ale tak to nawet OK tylko bez słońca. Za to poniedziałek strasznie lało ale i tak wyjeżdżaliśmy dziś.

Do jeziora mieliśmy ok 200m niestety nie mogłam się kąpać bo jak na złość w dniu wyjazdu dostałam @.
Mieliśmy dość mały pokoik za to cały duży taras należał do Nas. Ja spałam z Oskarem na kanapie a TŻ na osobnym pojedyńczym łóżku.
Właścicielka domku nawet spoko , ale lubiła sobie pogadać jak Nas dorwałą to ciężko było uciec.
Mąż nawet mi pomagał przy Oskarze tzn kiedy chciałam to się nim zajął czego w domu za bardzo nie ma.
Wstawał w nocy robić mleko choć w domu też to robi.
Gdy byliśmy na Górze Żar to nie było gdzie siedzieć więc usiadłam sobie na takim dużym kamieniu a TŻ zaraz przyszedł z kocem abym na niego sobie usiadła "bo wilka dostanę "
Oskar robił furorę i nikt Nam nie wierzył że on ma 4 miesiące myśleli że więcej bo taki duży i garnął sie strasznie do siedzenia.
W sobotę podjechali do Nas mój wujek z rodzinką a w niedzielę my pojechaliśmy do nich na kawę bo to 20km tylko od miejsca gdzie spędzaliśmy wczasy.
TŻ mówi na Oskara "gaguszek" i wujek stwierdził że Oskar dla niego już będzie gaguszkiem
tak więc Oskar ma kilka ksywek brat TŻ mówi na niego "dzidziolek" lub "nobelek" a teraz jeszcze "gaguszek"
Oskar był nawet grzeczny choć nie podoba za bardzo mu się leżenie w wózku na spacerze lub ogólnie jak nie śpi bo jest strasznie ciekawy świata. A aby go uspać w wózku musiałam iść na największe wrtepy bo wózek musiał podskakiwać aby mój syn zasnął.

Tak w ogóle przyszła już któraś z Was na pampersy 4 ?? bo Oskar ma już 3 za ciasne trochę tak mi się zdaje miałam na próbę od znajomych 4 i są dobre.
Stary 2012-08-27, 20:30   #3303
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

No hej mamuśki

ja weszłam na chwilę zobaczyć co u Was słychać.

Nasza droga minęła dobrze ja prowadziłam tż siedział z tyłu z Anią a Antek ze mną z przodu. Po drodze mieliśmy jeden postój a Ania prawie całą trasę spała. Ania wieczorem trochę płakała ale myślę że to przez zmianę miejsca a już wczoraj było ok Jest super rybka zaliczona .

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 20:30   #3304
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Na pogodę nie ma co za bardzo narzekać bo czw, pt i sob była ładna , niedziela trochę popadało ale tak to nawet OK tylko bez słońca. Za to poniedziałek strasznie lało ale i tak wyjeżdżaliśmy dziś.

Do jeziora mieliśmy ok 200m niestety nie mogłam się kąpać bo jak na złość w dniu wyjazdu dostałam @.
Mieliśmy dość mały pokoik za to cały duży taras należał do Nas. Ja spałam z Oskarem na kanapie a TŻ na osobnym pojedyńczym łóżku.
Właścicielka domku nawet spoko , ale lubiła sobie pogadać jak Nas dorwałą to ciężko było uciec.
Mąż nawet mi pomagał przy Oskarze tzn kiedy chciałam to się nim zajął czego w domu za bardzo nie ma.
Gdy byliśmy na Górze Żar to nie było gdzie siedzieć więc usiadłam sobie na takim dużym kamieniu a TŻ zaraz przyszedł z kocem abym na niego sobie usiadła "bo wilka dostanę "
Oskar robił furorę i nikt Nam nie wierzył że on ma 4 miesiące myśleli że więcej bo taki duży i garnął sie strasznie do siedzenia.
W sobotę podjechali do Nas mój wujek z rodzinką a w niedzielę my pojechaliśmy do nich na kawę bo to 20km tylko od miejsca gdzie spędzaliśmy wczasy.
TŻ mówi na Oskara "gaguszek" i wujek stwierdził że Oskar dla niego już będzie gaguszkiem
tak więc Oskar ma kilka ksywek brat TŻ mówi na niego "dzidziolek" lub "nobelek" a teraz jeszcze "gaguszek"
Oskar był nawet grzeczny choć nie podoba za bardzo mu się leżenie w wózku na spacerze lub ogólnie jak nie śpi bo jest strasznie ciekawy świata. A aby go uspać w wózku musiałam iść na największe wrtepy bo wózek musiał podskakiwać aby mój syn zasnął.

Tak w ogóle przyszła już któraś z Was na pampersy 4 ?? bo Oskar ma już 3 za ciasne trochę tak mi się zdaje miałam na próbę od znajomych 4 i są dobre.
super że wyjazd się udał i że Tż tak pomagał
ja już jakiś miesiąc temu przeszłam na 4 tylko dady, ale rozmiarówka (kg) jest chyba taka sama, 4 są od 7 do chyba 18 kg i nam pasują o wiele lepiej bo są wyższe i Madzia ani razu sie w nich nie przesikała
Stary 2012-08-27, 20:40   #3305
MoniaHan
Wtajemniczenie

ojeJ tak piszecie o Malej zdjeciach a ja na kompie dopiero sprawdze bo na tel mi srednio wygodnie a ssak mi zasypia na cycu wiec jeszcze troche to potrwa.

Mala gratulacje zabeczka
Gosia swietny joke:-D

nad morze nie pojechalismy ale zrobilismy sobie wypad do Norwich,to duze miasto,stolica hrabstwa,50km od nas,czasami sobie tam jezdzimy.poszlismy sobie do fajnej knajpki na kawusie I Tz wzial sobie jakas slodkosc przepyszna...a ja grube frytkiposzlismy do galerii bo Hania lubi obrazy,bardzo lubie galerie sztuki.a ze Hania zasnela to przeszlismy sie po malych uliczkach I trafilismy do katedry,jest naprawde duza,obeszlismy katedre, akurat chor mial probe,Hania spala w najlepsze,ale obudzila sie jak rozmawialismy z pania ktora obserwowala ptaki na wiezy katedry.znow Hanie przewijalam w bagazniku,ale jej sie to podoba.wrocilismy do domu a dziecko w super humorze,ona tak lubi byc poza domem,podczss mycia zero placzu,a przewaznie sie wydziera podczas smarowania.

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Nikki super ze wczasy udane,Nowaken bawcie sie dobrze!

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-08-27 o 20:38
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 20:53   #3306
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
o to zobacz jakie Ci dziecie niespodzianke zrobilo. U nas spacerowo jak pamietasz tez dupiato...choc wczoraj zasnal bez miaukniecia,az w szoku bylismy,bo zazwyczaj to albo drze jadaczke i w bolach zasypia,albo drze...iii wracamy do domu,bo szanse zasniecia sa zerowe.

Miesko mozna dawac krolika bo to delikatnie. Moze kuraka warto wymienic na indyka? bo wiesz kuraki to najwieksji sterydiarze.
no pamiętam pamiętam że nie jestem osamotniona w mękach na spacerze a dziś Seba przeszedł sam siebie nasz spacer polegał na szybkim przejsciu do babci i z powrotem bo za chiny nie uleżał w gondoli a na rękach przeszczęśliwy i piszał jak samochody przejeżdżały i krzyczał bruuuuuuuu i buuuuuuu ehsss jutro chyba na spacer wezme nosidełko bo się wykończe

no wiem że kurczaki są nafaszerowane, a mówisz że indyk nie? ja jeszcze żadnego mięska nie dodawałam

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dowcip:

Jasio przychodzi do taty i pyta:
- tato co to jest polityka?
- polityka synku to kapitalizm, ja jestem kapitalizm bo ja zarabiam, twoja mama to rząd bo rządzi pieniędzmi, dziadek to związki zawodowe bo nic nie robi, pokojówka to klasa robocza bo sprząta i pracuje, ty synku jesteś ludem bo tworzysz społeczeństwo, a twój mały braciszek to przyszłość.
- tato ja się z tym prześpię i może zrozumiem.
Jasio poszedł spać.
W nocy budzi go płacz małego brata, który zrobił w pieluszkę.
Jasio poszedł do pokoju po mamę, ale nie mógł jej obudzić, więc poszedł do pokoju pokojówki.
Wchodzi a pokojówka zajęta z tatą, a przez okno zagląda dziadek.
Jasia nikt nie zauważył bo szybko wyszedł, wrócił do swojego pokoju uspokoił braciszka i poszedł spać.
Rano Jasio wstał i zszedł na dół.
Tato mówi do niego:
- no i co Jasiu już wiesz co to jest polityka?
- tak tatusiu wiem
- kapitalizm wykorzystuje klasę roboczą, związki zawodowe się temu przyglądają podczas gdy rząd śpi, lud jest ignorowany, a przyszłość leży w gównie.
To jest polityka tatusiu.
dobre pokradne na fb
Stary 2012-08-27, 21:00   #3307
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
no wiem że kurczaki są nafaszerowane, a mówisz że indyk nie? ja jeszcze żadnego mięska nie dodawałam
najlepsze mięsko na początek to cielęcinka ale najlepiej nie z supermarketu tylko jakiegoś małego sklepiku dobry jest też gołąbek, ale teraz ciężko z nim nawet na wsi. indyk oczywiście też dobry. wszystko lepsze od kurczaka bo on oczywiscie najbardziej naszpikowany hormonami
Stary 2012-08-27, 21:01   #3308
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
no pamiętam pamiętam że nie jestem osamotniona w mękach na spacerze a dziś Seba przeszedł sam siebie nasz spacer polegał na szybkim przejsciu do babci i z powrotem bo za chiny nie uleżał w gondoli a na rękach przeszczęśliwy i piszał jak samochody przejeżdżały i krzyczał bruuuuuuuu i buuuuuuu ehsss jutro chyba na spacer wezme nosidełko bo się wykończe

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

dobre pokradne na fb
u nas spacery wygladaja podobnie nawet w spacerówce łudzę sie ze jak bedzie siedzial i wiecej widzial to nie bedzie krzyszal w wozku
Stary 2012-08-27, 21:02   #3309
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Czy tylko my nie mamy jeszcze ząbków?
My też nie mamy

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hej

Nie bylo nas pare dni, bo nie wyrabiam.
Szymon ma skok 22-26 tygodnia i od ponad tygodnia jest nie do wytrzymania. Jęczy, piszczy, krzyczy caly dzien, nie potrafi sie zabawic wiecej niz 5 minut. No ale wiem ze to przejsciowe, wiec sie nie martwie, jednak jestem umeczona.

Sprobuje Was nadrobic, ale nie wiem czy uda mi sie...

Mam do Was pyt: Jak dostalam @, to wzielam pierwsza tabletke Logestu w I dzien okresu, no i ten okres mam dosc dlugo bo dzis 11 dzien. Wprawdzie malusio, ale jednak to jest taka swieza, zywoczerwona krew. Czytalam, ze plamienie jest normalne, ale nie wiem czy to mam podciagnac pod plamienie?
Strasznie dlugo ten okres trwa i denerwuje mnie to.
A poza tym nie mam przekonania do tabletek, za duzo przy nich powiklan, ulotka mnie przeraza.... mysle, zeby odstawic. Ale wezme chyba do konca opakowanie i nie bede brala, odstawie.
Nie wiem czy warto tak ingerowac w swoje zdrowie dla bezstresowej przyjemnosci, ktora i tak dla mnie nie jest bezstresowa, bo i tak nie mam 100% pewnosci.
No ale co dalej? Chyba zaczne studiowac npr chociaz jakos slabo mi sie to widzi, poza tym nie bedzie wtedy spontana a wogole nie wiem czy da sie stosowac te metody przy zmianowej pracy?
Moze ktoras z Was cos wiecej wie na ten temat?

Poczytam teraz co u Was.....
A mi się ostatnio dziwiłaś że 13 dni miałam @ myślę że wszystko się reguluje

Stary 2012-08-27, 21:11   #3310
koniakonia
Zakorzenienie

Heja,

ja po intensywnym dniu , ale wszystko zalatwione

Nadrabiam od tyłu

Jeśli chodzi o mięso to hormony sa zakazane w tuczu zwierząt, a jeśli są to nielegalnie, nie jest najważniejsze czy będzie to mięso z małego sklepu czy dużego marketu, bo czasem producent jest ten sam, ważne,żeby były od sprawdzonego producenta , z renomą, taki boi się wpadki z hormonami itp.,a "dziwne" rzeczy stosuje się nie tylko w chowie brojlerów kurzych, ale tez indyczych czy nawet w cielęcinie, to jest specyfika chowu intensywnego, że stosuje się pasze z dodatkami ....Najlepiej mięso kupić u rolnika ,u takiego , który stosuje "dobrą" paszę.Ale wiadomo,że wtedy cena jest zupełnie inna.

Idę dalej jak raczek do tyłu

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-08-27 o 21:17
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 21:16   #3311
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
u nas spacery wygladaja podobnie nawet w spacerówce łudzę sie ze jak bedzie siedzial i wiecej widzial to nie bedzie krzyszal w wozku
u nas jednego dnia było na spacerze w miarę ok w nosidle właśnie, ale do momentu aż chyba nie ścierpł no bo ile można męczyć dziecko w takiej pozycji nie może się za bardzo ruszyć, przekręcić, ale za to w ulice i w samochody wpatrzony był tak, że nawet jak spotkaliśmy babcie to na nią nie reagował, auta były ważniejsze
Stary 2012-08-27, 21:19   #3312
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Wiecie co tak czytam o tych tabletkach i kurna doczytalam sie ze tez moze przy nich dojsc do zaplodnienia ale zarodek nie ma szans na zagniezdzenie sie w macicy wiec dzis juz odstawiam tabletki skoro tak to wyglada
Nie wiedzialam, ze moze dojsc do zaplodnienia przy regularnym stosowaniu nawet co do minuty
Teraz to dopiero sobie namieszam w cyklu, ciekawe za ile dostane kolejny @.
A czytam tez o npr no i chyba wybiore sie do jakiejs poradni, ciekawe co w mojej sytuacji mi poradza...
Tak naprawdę nie ma 100 % metody zabezpieczenia się przed kolejna ciążą chyba że się "nie używa" jak to mój ojciec mówi ale mnie to nie urządza. Z drugiej strony jak wziąć większość ulotek to skutki uboczne są przerazające. Nawet jak czyta się ulotki leków dla dzieci to można dostać palpitacji serca. Ja stosowałam nmpr ale każdy miesiąc był dla mnie za dużym stresem tak więc przy tabletkach mniej się stresuję mimo wszystko.

Życzę spokojny nocek

Stary 2012-08-27, 21:20   #3313
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
u nas jednego dnia było na spacerze w miarę ok w nosidle właśnie, ale do momentu aż chyba nie ścierpł no bo ile można męczyć dziecko w takiej pozycji nie może się za bardzo ruszyć, przekręcić, ale za to w ulice i w samochody wpatrzony był tak, że nawet jak spotkaliśmy babcie to na nią nie reagował, auta były ważniejsze
u nas zalezy od humoru czasem jezdzimy godzine i jest spokoj a czasem 5 minut nie wysiedzi w wozku no i zeby zasnac czasem sa krzyki
Stary 2012-08-27, 21:59   #3314
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
.
Nikii to gdzie byliście dokładnie? My w okolicach Żywca byliśmy i też wchodziliśmy na Żar Wy też tam?
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 22:15   #3315
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Nikii to gdzie byliście dokładnie? My w okolicach Żywca byliśmy i też wchodziliśmy na Żar Wy też tam?
My byliśmy w Międzybrodziu Bialskim a Wy gdzie?? i w jakim terminie ?? :P
Stary 2012-08-27, 22:20   #3316
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Hej Mamuśki! My już jesteśmy po chrzcinach Wczoraj byliśmy na naukach i szczerze ogarniał mnie stres - spać w nocy nie mogłam. Ale po wejściu do kościoła okazało się nie tak strasznie jak wczoraj Ogólnie były 2 chrzty My i dziewczynka 6 miesięczna. Michaś był cały czas grzeczny zasnął na rękach TŻta i spał twardo, jak ksiądz polewał go wodą nawet się nie obudził i dalej spał. Obudził się dopiero pod koniec, ale nie płakał cały czas ciuchutko był. Śmiał się jak nie wiem. Po kościele w restauracji też było wsio ok miał tyle nianiek non stop się chichrał. Była też jego kuzynka 1,5 miesięczna Zdjęcia będę miała w tygodniu od siostry TŻta. Dziś Was raczej nie nadrobie bo z TŻtem spędzamy wieczorek Ogólnie powiem Wam, że w restauracji za obiad, ciasto, tort, kawa - herbata, kompot zapłaciliśmy 900zł to chyba nie dużo co? Byłam w szoku bo nie wiem jakim cudem wyliczyłam 1500zł ? Ciasta jeszcze zostało i 3 kawałki tortu to zapakowali nam do domu. A danie też nie było zwykłe byle jakie tylko rosół i 3 kawałki schabu każdy w innym smaku + ziemniaki i surówki. Tort 2 kg w kolorze biało - niebieskim. Na prezent dostaliśmy huśtawkę, album malucha i reszta to sama kaska.

900 zł na 18 osób.

skopiowałam z FB bo jestem na chwile w sumie

nadrobie Was chyba pod koniec weekendu bo w środę jedziemy nad jeziorko

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 23:38   #3317
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki..witam po weekendzie bez internetu hehe..

Narazie tak na szybko napiszę co tam ładnego na mailu widziałam a potem wezmę się za nadrabianie co tam napisałyście przez te ostatnie dni

Monia śliczne zdjęcie z Haneczką...wyglądasz prześlicznie

Natkulec ale ta Madzia zdolniaszka..

Mała Tymuś prawdziwy przystojniak...a to zdjęcie w łóżeczku boskie
A Ty rewelacyjnie w tej fryzurce wyglądasz..

Zia bardzo łądnie Ci w tych włoskach...Tż się spisał a dla Ciebie za odwagę..

Nikki
super, że wyjazd udany..zdjęcie Oskarka na tle nieba świetne

Natka Oliwka już taka "dorosła"

Asika Zuzia jak zawsze ślicznotka...

Cotton ale córcia zainteresowana Reksiem

Jolka super, że chrzciny udane..rzeczywiście mało wydaliście na imprezkę jak na 18 osób..
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 00:07   #3318
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam Active baby Pampersa i używam rozmiaru 4 od około 1,5 - 2 m-cy. Z trójek uzyłam dwie paczki tylko bo szybko zaczęły cisnąć na nózki. Czwórki są fajne Elastyczne, wysokie. Nie zdarzyło się, aby po całej nocy były przesikane (chyba że źle założone). W dodatku ładnie pachną

Ewelinka dostała krzesełko do karmienia Prezent od Babci

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 06:16   #3319
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
My byliśmy w Międzybrodziu Bialskim a Wy gdzie?? i w jakim terminie ?? :P
My w Żywcu u znajomych teraz na weekendzie od piątku do niedzieli byliśmy. A na Żar wchodziliśmy w sobotę przed południem :P

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki! My już jesteśmy po chrzcinach Wczoraj byliśmy na naukach i szczerze ogarniał mnie stres - spać w nocy nie mogłam. Ale po wejściu do kościoła okazało się nie tak strasznie jak wczoraj Ogólnie były 2 chrzty My i dziewczynka 6 miesięczna. Michaś był cały czas grzeczny zasnął na rękach TŻta i spał twardo, jak ksiądz polewał go wodą nawet się nie obudził i dalej spał. Obudził się dopiero pod koniec, ale nie płakał cały czas ciuchutko był. Śmiał się jak nie wiem. Po kościele w restauracji też było wsio ok miał tyle nianiek non stop się chichrał. Była też jego kuzynka 1,5 miesięczna Zdjęcia będę miała w tygodniu od siostry TŻta. Dziś Was raczej nie nadrobie bo z TŻtem spędzamy wieczorek Ogólnie powiem Wam, że w restauracji za obiad, ciasto, tort, kawa - herbata, kompot zapłaciliśmy 900zł to chyba nie dużo co? Byłam w szoku bo nie wiem jakim cudem wyliczyłam 1500zł ? Ciasta jeszcze zostało i 3 kawałki tortu to zapakowali nam do domu. A danie też nie było zwykłe byle jakie tylko rosół i 3 kawałki schabu każdy w innym smaku + ziemniaki i surówki. Tort 2 kg w kolorze biało - niebieskim. Na prezent dostaliśmy huśtawkę, album malucha i reszta to sama kaska.

900 zł na 18 osób.

skopiowałam z FB bo jestem na chwile w sumie

nadrobie Was chyba pod koniec weekendu bo w środę jedziemy nad jeziorko
Fajnie Jolka że chrzciny udane i że nad jeziorko jedziecie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ja mam Active baby Pampersa i używam rozmiaru 4 od około 1,5 - 2 m-cy. Z trójek uzyłam dwie paczki tylko bo szybko zaczęły cisnąć na nózki. Czwórki są fajne Elastyczne, wysokie. Nie zdarzyło się, aby po całej nocy były przesikane (chyba że źle założone). W dodatku ładnie pachną

Super prezent Karolca
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 08:44   #3320
gosia261282
Gang Iren

Czesc dziewczynki!
U nas nocka srednia,bylo jedno karmienie o 2,po godzinie Eryk zrobil kupe,przy przewijaniu osikal sie i dokonczyl kupe jeszcze na przewijaku,pozniej obudzil sie i gadal,lapki mial zimne,wiec wzielam go do nas do ogrzania.
Wczoraj siedzialam tez do polnocy przy filmie (ogladalam pierwsza czesc Trylogii Millenium- swietny kryminal!Polecam!A jeszcze dwie czesci tej przyjemnosci przede mna No i napalilam sie juz na ksiazki,bo filmy na podstawie powiesci sa ),zanim sie ogarnelam to przed pierwsza bylo.
Dzis mamy szcepienie (trzecie) wiec prosimy o kciuki!

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość

O dziękuje. Jest taniej niż na tej stronie. A kupowałaś już jakieś bajki?
Z tej strony wiekszosc kupowalam dla siebie i dla starszych dzieci czyli dla Wiki,ale bralam od nich te grube serie Poczytaj mi mamo w sztywnej okladce,bardzo ladne wydanie,no i jest sentyment do nich ,bralam jeszcze Polscy poeci dzieciom Konopnicka,Tuwim,Fredro,K ozlowska,niestety okladka jest miekka,ale ilustracje sa za to przepiekne!!

Cytat:

To chyba wyjazd udany,prawda?
My jeszcze nie przeszlismy,ale te trojeczki juz ciasne sie robia i jeszcze troche i przejdziemy na rozm 4.

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
No hej mamuśki

ja weszłam na chwilę zobaczyć co u Was słychać.

Nasza droga minęła dobrze ja prowadziłam tż siedział z tyłu z Anią a Antek ze mną z przodu. Po drodze mieliśmy jeden postój a Ania prawie całą trasę spała. Ania wieczorem trochę płakała ale myślę że to przez zmianę miejsca a już wczoraj było ok Jest super rybka zaliczona .
Hej.To super,ze jest super
Oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

nad morze nie pojechalismy ale zrobilismy sobie wypad do Norwich,to duze miasto,stolica hrabstwa,50km od nas,czasami sobie tam jezdzimy.poszlismy sobie do fajnej knajpki na kawusie I Tz wzial sobie jakas slodkosc przepyszna...a ja grube frytkiposzlismy do galerii bo Hania lubi obrazy,bardzo lubie galerie sztuki.a ze Hania zasnela to przeszlismy sie po malych uliczkach I trafilismy do katedry,jest naprawde duza,obeszlismy katedre, akurat chor mial probe,Hania spala w najlepsze,ale obudzila sie jak rozmawialismy z pania ktora obserwowala ptaki na wiezy katedry.znow Hanie przewijalam w bagazniku,ale jej sie to podoba.wrocilismy do domu a dziecko w super humorze,ona tak lubi byc poza domem,podczss mycia zero placzu,a przewaznie sie wydziera podczas smarowania.
To fajnie,ze Hania tak lubi byc poza domem.Aktywna dziewuszka
No i te galerie,super,od malego ma kontakt ze sztuka.Moze wyrosnie na artystke

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
najlepsze mięsko na początek to cielęcinka ale najlepiej nie z supermarketu tylko jakiegoś małego sklepiku dobry jest też gołąbek, ale teraz ciężko z nim nawet na wsi. indyk oczywiście też dobry. wszystko lepsze od kurczaka bo on oczywiscie najbardziej naszpikowany hormonami
Mnie karmili golabkami i cielecinka od gospodarza,a ja taki niejadek bylam i wszystkim plulam i rzygalam

Cytat:
O jaki fajny przydatny prezent.Super!
Stary 2012-08-28, 09:15   #3321
aalegna
Wtajemniczenie

gosia zazdroszcze tylko jednego karmienia
karolca super to krzesełko ten lisek jest świetny

a u nas dziś 3 karmienia ja nie wiem to moje dziecie gdzies tak od 3 tyg tak często je w nocy, dostał o 20 a o 00:00 chciał znów i potem o 3:00 i o 4:30 jeszcze raz, zastanawiam się coraz bardziej czy nie zacząć podawać na noc mm, tylko się boję że strace pokarm a jeszcze bym chciała cycem pokarmic
Stary 2012-08-28, 09:17   #3322
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
My w Żywcu u znajomych teraz na weekendzie od piątku do niedzieli byliśmy. A na Żar wchodziliśmy w sobotę przed południem :P

\
My też byliśmy na Żarze w sobotę przed południem
Stary 2012-08-28, 09:34   #3323
Mała!
Zakorzenienie

Dzieńdobry

Jak Tam nocki u Was???
My wstaliśmy o 7...ale z wyrka wyszliśmy o 8 Tymuś przesypia mi już całą noc...i nawet jak go coś zbudzi w nocy to pogada sobie i zasypia sam...
Dzisiaj miał chyba ciężką noc bo poszedł spać przed 20 a o 22 obudził sie z płaczem...więc dostał cycka i poszedł spać, o 2:00 znowu sie obudził ale sam zasnął no i wstał na karmienie o 4:30 potem już o 7:00...wiec dziwnie jak na niego bo on zazwyczaj spi twardo od 20 do 6/7 rano ale może ząbki go drażnią??

Wczoraj dałam Tymusiowi pierwszy raz kukurydzianego chrupka super sobie z nim radzi...chociaż on i wszystko w około poklejone na maxa
NO i dostał wczoraj też pierwszy raz kaszkę mleczno-ryżową...w sumie jak ja otworzyłam i zobaczyłam że to prawie sam cukier to nie wiedziałam czy mu to dać...za to sama połowe zjadłam łyżeczką

Dałam mu troszkę na 50ml wody 1 łyżkę...wyszło akurat na deserek do tego zmiksowałam brzoskwinkę z działeczki + 5 malin( tu zaszalałam) i kawałeczek bananka...wlałam to na ciepłą kaszke NIE mieszając i zajadał jak nie wiem co...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 09:48   #3324
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:

moj juz ma 4 od miesiaca

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 10:27   #3325
joanaros
Zakorzenienie

My już dawno na pampkach 4
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 10:29   #3326
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

a u nas dziś 3 karmienia ja nie wiem to moje dziecie gdzies tak od 3 tyg tak często je w nocy, dostał o 20 a o 00:00 chciał znów i potem o 3:00 i o 4:30 jeszcze raz, zastanawiam się coraz bardziej czy nie zacząć podawać na noc mm, tylko się boję że strace pokarm a jeszcze bym chciała cycem pokarmic
Hej
ja dzisiaj miałam pobudkę,picie i spanko, czas opercyjny 15 minut, Mravka , dzisiaj podam troszkę kaszki na noc, łyżeczką, zrobię na moim mleku, zobaczymy jak wyjdzie.Małej pocą się stópki jak na moje oko zbyt mocno, więc pewnie mało ma wit. d, teraz dam jej w kaszce , a 4 wrzesnia na szczepieniu skonsultuje podanie większej ilości wit.d w kroplach.

A Ty aalegna podajesz kaszkę ?
Stary 2012-08-28, 10:43   #3327
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej
ja dzisiaj miałam pobudkę,picie i spanko, czas opercyjny 15 minut, Mravka , dzisiaj podam troszkę kaszki na noc, łyżeczką, zrobię na moim mleku, zobaczymy jak wyjdzie.Małej pocą się stópki jak na moje oko zbyt mocno, więc pewnie mało ma wit. d, teraz dam jej w kaszce , a 4 wrzesnia na szczepieniu skonsultuje podanie większej ilości wit.d w kroplach.

A Ty aalegna podajesz kaszkę ?
a nie powinny się pocić? Ewelina też miewa wilgotne ale zazwyczaj ma spocone po szaleństwach na brzuszku lub jak ma grubsze skarpetki albo butki. Lekarka przy szczepieniu nic nie mówiła aby podać więcej wit.d.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:

był jeszcze inne kolory i zwierzątka, ale ten taki neutralny jest.
Podobało mi się inne krzesełko, miały ładne kolory i design, ale brak regulowanego podnóżka. A funkcje te same. No i tylko ten i Fisher Price miały nakładki na pasy. Bo krzesełko FP podobało się Ewelince, ale tam tapicerka była materiałowa a tutaj jest ceratka, więc i łatwiej utrzymać czystość

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 10:48   #3328
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
a nie powinny się pocić? Ewelina też miewa wilgotne ale zazwyczaj ma spocone po szaleństwach na brzuszku lub jak ma grubsze skarpetki albo butki. Lekarka przy szczepieniu nic nie mówiła aby podać więcej wit.d.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

był jeszcze inne kolory i zwierzątka, ale ten taki neutralny jest.
Podobało mi się inne krzesełko, miały ładne kolory i design, ale brak regulowanego podnóżka. A funkcje te same. No i tylko ten i Fisher Price miały nakładki na pasy. Bo krzesełko FP podobało się Ewelince, ale tam tapicerka była materiałowa a tutaj jest ceratka, więc i łatwiej utrzymać czystość
no moja ma czasem mokre tak bez przyczyny , tzn. leży sobie w leżaczku na boso i ma wilgotne, więc zapytam lekarki, ale moim zdaniem może jej troszkę brakować, bo jednak duża z niej baba , a tylko na mleku moim była, może miała jakiś niedobór, tak sobie myślę

Super się Ewelinka prezentuje w tym leżaczku
Stary 2012-08-28, 11:02   #3329
emigra
Zakorzenienie

czesc mamuski i ja sie melduje bylam przekonana ze zastam nowa czesc

my wrocilismy wczoraj z polski, bylo ok, mala dzielna, kazdy chcial nosic i nosil a najwiecej wujek meza ktory z reszta bardzo Julci przypadl do gustu bylo o niebo lepiej niz jak sie spodziewalam wiec sie cieszymy z mezem gorzej zesmy sie nie wysypiali

bylismy w Katowicach w tym sklepie FIDO i w sumie moge polecic, kupilismy malej krzeselko do karmienia (takie drewniane, jeszcze nie na teraz )hustawke,posciele, wypelnienie, kocyk i kilka malych gadzetow typu kubeczki, zabawki zamowilam wczoraj wieczorem nowe lozeczko dla Julci bo w dostawce juz jej ciasno w gondoli to samo - nie potrafi sie na bok przekrecic, a czesto chce jeszcze na brzuszek i wtedy denerwuje sie i placze. Lozeczko zmiesci nam sie tylko 120x60. Zamowilam w ikei bo o dziwo u nas juz mozna tez zakupy online robic a mialam jechac z tesciowa dzisiaj, ale lozeczko ciezkie i nie mialby kto nosic to nie mialam ochoty.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 11:24   #3330
MoniaHan
Wtajemniczenie

jolka super ze chrzciny udane,
Emigra super ze wyjazd udanyI jakie fajne zakupy zrobiliscie.
Mala pytasz o nocke,Hania zasnela wczoraj po 19 przewijanko o 23 I 3 i troche cycka pocisgnela,o 5 troche sie obudzila bo tz wstal do pracy,ale zasnela i spala do 7,przez poltorej h szalala ale juz spi 2h

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości