|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Cytat:
A mi też się śniło z dzieckiem.. śniło mi się, że próbowałam pierwszy raz nakarmić - poszło nieźle - tylko dziecko gówno co wypiło.. to poszłam sobie laktatorem odciągnąć.. a tam powódź prawie.. nie miałam do czego tego mleka odlać.. dziecko spało w naszym łóżku, bo łóżeczka nie mieliśmy skręconego - butelek nie mogłam znaleźć.. hehe.. no zero organizacji.. potem przewijałam dziecko - a pielucha to było praktycznie jednorazowe body - całe zasrane :P hehehe - omijam fakt, że dziecko to już było takie roczne chyba.
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba zaczynamy odczuwac stres przedporodowy
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#2793 | ||
|
Zakorzenienie
|
bry
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2794 |
|
Raczkowanie
|
Kasiu, wczoraj widziałam na allegro taki zestaw za 1800zł. Czy to może ten co kupiłaś? Dla mnie jest super, chociaż akurat tego modelu na żywo nie widziałam.
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka miała podobnie !
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2796 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane
Wpadłam do Was jak zwykle na kawkę Ale nie wiem ile posiedzę bo cos kiepsko się dzisiaj czuję, nie wiem czy mnie jakieś choróbsko nie będzie brało Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję kolejnych tygodni ![]() |
|
|
|
#2797 |
|
Zadomowienie
|
Witam porannie
![]() Nie wiem jeszcze o co chodzi z klubem na fcb, ale z pewnością zaraz doczytam co i jak
|
#2798 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny. Trochę mnie nie było, ale nie miałam czasu. Dziś też na chwile wpadłam tu. weekend miałam bardzo zakręcony. W piątek mąż o mało nie miał wypadku. W sobotę ganiałam się z teściową po kuchni. W niedziele zgubiłam się w lesie a wczoraj byłam na usg i lekarz bardzo mnie wkurzył. Prawie płakałam jak wyszłam z gabinetu. Nie powiedział mi nic. Ani ile maluch waży, ani ile mierzy, żebym nie zauważyła małego pikającego punkcika i nie były by włączone głośniki to bym nawet nie wiedziała że z serduszkiem wszystko jest ok. Chciałam po prostu jak najszybciej wyjść z gabinetu. Lekarz zaczął sugerować że mam zbyt tłusty brzuch by mógł dobrze zrobić usg i zbadać malucha. Jak poprosiłam go o zdjęcie to wyskoczył z mordą że on nie fotograf . To gdzieś zaczął walić w komputer bo mu się zawieszał... normalnie masakra jakaś wczoraj była... cały dzień chodziłam struta.
---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- zaczęłam 23 tydzień
|
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak być nie może.
|
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuje Ci naprawdei gratuluje tygodnia
|
|
|
|
|
#2801 |
|
Zadomowienie
|
w czwartek idę na normalną wizytę może się czegoś dowiem. Wiem że czasami lekarz ma swoje humory ale no kurcze jestem jego pacjentką więc powinien o wszystkim mnie informować a to wyskoczył z hasłem że chyba z maluchem jest wszystko dobrze ale ma zły obraz. Co do płci.. pokazał coś palcem i stwierdził że to zgadywanie bo obraz jest zły ... ze szpitala do rodziców to piechota szłam taka zła byłam a to ładnych kilka kilometrów a jak wróciłam do domu to okna myłam i robiłam wszystko by nie myśleć... w książeczkę ciążową też nic nie wpisał.. trzymał ją w ręku i pytał się jak się nazywam... nie wiem czy on taki skacowany jest ... powiem że to jeden normalny lekarz gin w moim mieście
|
|
|
|
#2802 |
|
Raczkowanie
|
To jesli malowanie jest w środe to w piatek myslicie ze moge juz tam spac? farba jest ta najmniej szkodliwa LATEKSOWA ze śniezki.
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam doświadczeń z tym wózkiem ale szwagierka miała spacerówkę i była bardzo zadowolona. Też zwróciłam uwagę na małe kółka ale ona mówi że to nie problem, że jest b. wygodny itd |
|
|
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2805 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale na pocieszenie powiem Ci, że mój lekarz też mi nie mówi ile maluszek waży, ale ani ile mierzy. Mówi, że jest wszystko dobrze i oby tak dalej, ale bez żadnych szczegółów. Jak się go zapytałam bo badaniu połówkowym, czy widać płeć, to zapytał mi się, czy nie lepsza niespodzianka przy porodzie i nie powiedział mi, bo "nie jest pewny". W ogóle ostatnie dwie wizyty był taki nie w humorze i tak mnie badał, że trochę mnie bolało. Ogólnie jest dobrym specjalistom, ale trzeba z niego wszystko wyciągać i też zależy jaki ma dzień. |
|
|
|
|
#2806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytęKreskę mam ale dość delikatną W pierwszej ciąży miałam bardzo wyraźną i dłuuugo mi się trzymała, nawet po ciąży---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
Gratuluję 23 tygodnia ten lekarz to jakiś debil
|
||
|
|
|
#2807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
On praktycznie nic konkretnego nic nie powiedział nawet że jest ok tylko " chyba jest dobrze , ale obraz jest słaby" dosłownie tak powiedział |
|
|
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluje kolejnego tygodnia ![]() Cytat:
||
|
|
|
#2810 |
|
Zadomowienie
|
i przyczepił się że dziecko jakoś dziwnie zwinięte, na monitoże było widać jak tak zwinięty w kłębuszek...
|
|
|
|
#2811 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lekarze w tym kraju to wogóle myślą,że są nie wiadomo kim.... |
|
|
|
|
#2812 |
|
Zadomowienie
|
to mój lekarz prowadzący więc trzeba do niego zajść.
|
|
|
|
#2813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mamy w sypialni okno na przeciwko okna, wietrzyliśmy tylko noc po malowaniu i później cały dzień, a kolejnej już tam normalnie spałam, mimo, że jestem alergikiem. Dorcia, co za cham z tego lekarza! A co to, ginekolog położnik, czy dietetyk modelek, żeby tylko chude szczapy umiał badać? Podziwiam Cię, że nic mu nie powiedziałaś...ja od razu bym robiła awanturę, że widocznie z niego konował, skoro nie potrafi zbadać brzucha ciężarnej i odmówiłabym zapłaty. I jeszcze tekst o fotografie...no w głowie się nie mieści ![]() ![]() ![]() Przeleciałam 4 ostatnie dni tak pobieżnie, bo znalazłam coś, co mnie zainteresowało...Odnośnie tego bólu w "podpiździu"( ), jak to określiłyście. Kurcze, u mnie trwa już od tygodnia, pachwiny, "środek" i kość łonowa, jak dłużej poleżę, albo się zasiedzę...z tym, że nie mam skurczów ani problemów z krzyżem, nie boli mnie podczas chodzenia, dziecko jest aktywne. Myślicie, że to tylko więzadła? Lekarz na urlopie, wraca dopiero w poniedziałek, kiedy mam wizytę...mam nadzieję, że to nie skraca się szyjka
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-08-28 o 09:40 |
|
|
|
|
#2814 |
|
Rozeznanie
|
zamiast Cię uspokoić, że z dzieciątkiem wszystko ok, że rośnie, to Ci mówi, że 'chyba jest dobrze'. Co za gość. Niech sobie kupi lepszy sprzęt, żeby dokładniej widzieć, a nie że Twoja wina bo masz brzuch. A to prywatnie chodzisz?
|
|
|
|
#2815 |
|
Zadomowienie
|
wczorajsza wizyta była okropna, ja też się podziwiam że się nie odezwałam ale chyba to dlatego że i tak miałam dużo stresu w ten weekend wieć i tak starczy dla malucha
|
|
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki, ja wyjeżdżam na urlopik za niedługo.
Przyszłam się pożegnać ![]() Nie wiem kiedy wrócę, pewnie jak już nowy wątek będzie ![]() Dziewczynki trzymajcie się, niech się dzidzie rozwijają, a nam niech tygodnie lecą jak najszybciej, żebyśmy już mogły mieć nasze maleństwa przy sobie. Do usłyszenia za minimum tydzień Paaa
|
|
|
|
#2817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się również,że po prostu zaczyna się u Ciebie wszystko rozchodzić i przygotowywać.Poczekaj do wizyty wtedy pogadasz z ginem.Do poniedziałku napewno nic złego się nie wydarzy |
|
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Życzę miłego i spokojnego urlopu Wracaj do nas szybko!
|
|
|
|
|
#2820 |
|
Zadomowienie
|
nie chodzę prywatnie bo się nie opłaca bo badania robią na szpitalnych urządzeniach.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

Miałam wrażenie, że zemdlałam, bo miałam już maluszka na brzuszku ! Była to dziewczynka i straszny pulpecik z niej był. Na główce miała dużo włosków 

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

Tak być nie może.
współczuje Ci naprawde

za wizytę
), jak to określiłyście. Kurcze, u mnie trwa już od tygodnia, pachwiny, "środek" i kość łonowa, jak dłużej poleżę, albo się zasiedzę...z tym, że nie mam skurczów ani problemów z krzyżem, nie boli mnie podczas chodzenia, dziecko jest aktywne. Myślicie, że to tylko więzadła? Lekarz na urlopie, wraca dopiero w poniedziałek, kiedy mam wizytę...mam nadzieję, że to nie skraca się szyjka