Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-28, 09:30   #1591
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI

No własnie jeżeli chodzi o kadre w prywatnym to panie naprawde są miłe i mała je lubi chętnie idzie do nich na rączki, wkurza mnie dyrektorka bo nie oszukujmy sie tylko na kase leci, wczoraj dostałam rachunek za dziesięć dni a dokładniej za 16 godzin no i np. wkurza mnie, że I śniadanie jest o 9, II sniadanie o 10 i mimo iż odbierałam córę o 10 (dopiero ostatnie dni o 11) mam policzone za oba posiłki (juz nie wspomne ze moje dziecko tak czesto nie jada) no ale jest policzone dla niej. Zapytałam dyrektora stwiedziła, ze skoro jest do 10 to one dają jej jesc przed 10 zeby oddac mi dziecko nakarmione.
Druga rzecz deklaruje ilosć godzin jakie dziecko spędzi w żłobku, ok nie ma sprawy, ale tu znów złości mnie ze płacę do 3 każdego miesięca i jeżeli dziecko jest chore to mi nic nie zwrócą, zakłądając sytuacje, ze dziecka nie ma iesiąć w złobku to i tak płace, tylko za posiłki nie. czyli jestem 4 stówki w plecy... a chodzimy dopiero ten miesiąć do złobka a tu juz takie rzeczy, z drguej strony nie wiem jak bedzie w publicznym moze wcale nie lepiej???????? aczkolwiek wydaje mi sie ze tam nie liczą jak dziecka nie ma, a moze sie myle? wiem, ze w przedszkoalch sie nie liczy....

no i nie chce przede wszystkim robić małej wody z mózgu, tu sie dobrze zaadoptowała i nie wiem... boje sie jak zareaguje na takie zmienianie jej srodowiska

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210

Edytowane przez zmyslkobiety
Czas edycji: 2012-08-28 o 09:32
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 09:45   #1592
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Zmysł nie mam pojęcia.. Mnie przeraża trochę 30 dzieci i dwie panie.. Ale wszytko zależy od kobiet tam pracujących - jeżeli przykładają sie do swojej pracy to ja bym chyba do prywatnego dała.. Nie sądzę,żeby teraz rezygnacja z państwowego miała wpływ na przyjęcie w przyszłości - ale może się mylę? Nie wiem jak to jest. A jakie opinie ma ten żłobek prywatny?
Princ chyba sie mylisz, zlobki panstwowe sa przeladowane, z lista oczekujaccych po kilkadziesiat dzieci- jak sie raz zrezygnuje to potem szanse sa kiepskie

Zmysl sluchaj teraz beda pewnie jakies drzwi otwarte czy tydzie wprowadzajacy do zlobka panstwowego, dowiedz sie i moze pojdzcie obczaic?
ja nie wiem, w prywatnym masz chyba troche tego komfortu ze placisz- wymagasz wiec moze z babka co cie irytuje moglabys pogadac i jej wyluszczyc o co chodzi?

w publicznym tez tak jest ze placisz podstawowa oplate nawet jak dziecko chore...tylko za posilki placisz od dnia

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

szkoda w tym wszystkim malutkiej bo jesli faktycznie sie zadoptowala to zmiana moze (ale nie musi) byc dla niej trudna
u nas w grupie ma byc 20 dzieci i 3 panie z tego co wiem
Stary 2012-08-28, 09:53   #1593
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

OOO Glam to super ze 20 dzieci, u nas dzień otwarty był, nasze panie są dwie takie starsze w sensie, że napewno koło 50 lat mają jak nie lepiej i tak sie zastanawiam,jeżeli ja mam jedno dziecko iczasem nie wiem jak funkcojować a one tyle to jak to wygląda?! Prowadzę dzieci w wieku przedszkolnym mam 25 i naprawde w grupie 3 latków idzie urobić sie po łokcie (tą grupę wiekową lubie najbardziej) a one?? To jest cała 30 osobowa grupa dzieci w wieku do 1 roku.
No i pronblem taki, juz kiedyś pisałam, że przez miesiąc prowadzać dzieci na max 2 godziny ja musze byc w pracy 6 i nie ma kto mi jej odebrac szybciej. Mogłabym dac ją za tydzien wtedy pracuje na 4 godizny ale boje sie ze mi sie zagubi dziecię w tych zmianach. Weźcie mnie walnijcie porządnie bo sie miotam

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 09:58   #1594
owieczka86
Zadomowienie

Hej
Nocka znośna choć młody spał z nami...
Teraz miał drzemkę 20minut i już nie śpi...a tyle roboty w domu mam nie wiem jak to wszystko ogarnąć...
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 10:07   #1595
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
to ja zaczęłam wtedy ten temat ale koniec końców nie przekłułam uszu B. [COLOR="Silver"]
wiem,pamietam

Joamic to ze kazdy robi,co uwaza to przeciez wiemy,nie raz juz o tym mowilysmy .Ja tylko wyrazam swoje zdanie,ze dla mnie kolczyki u niemowlaka to totalnie zbedna rzecz.

tuszka nie wiem,czy mozna,czy nie .A przypomnij,czemu nie mozna
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 10:15   #1596
wariateczka88
Zadomowienie

hej
my juz po wizycie kontrolnej u gina,mala pije i za chwilke mykamy na spacer
co do kolczykow to ja mojej bym nie zalozyla,tez uwazam ze to jest zbedne na razie,a poza tym ona akurat co chwile ciagnie sie za uszka
a wiem po mojej siostrzenicy ile radosci moze dac przebicie uszek jak juz sie tego swiadomym
a co do pudrow i podkladow,ja mam tak miejscami przesuszona skore,ze zadnej ktory mialam nie radzil sobie do tej pory,a zreszta ja sie baaardzo rzadko maluje,jesli juz,tylko tusz

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 10:24   #1597
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Hejka

My już po spacerku, zupka przygotowana, Mimi śpi od 40 min.

Noc ok, ale pobódka po 6 ...

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
ja mam 180, bo taki mialam na sesji brzuszkowej i nie zamienie na nic :P LoooFFFF

może mam za ciemny, pójdę do Douglasa i niech mi coś dobiorą, może faktycznie, jaśniejszy się sprawdzi, bo logiczne, będzie mniej widoczny

jaaa mialaś sesyję też mi się marzyła, ale ciąża za krótko trwała i się nie wyrobiłam

Teraz mam darmówkę, 30 zdjęć, u fotografa który robił nam ślubne i też nie ma kiedy podjechać :sciana:

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-08-28 o 10:25
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 10:24   #1598
dygotka8
Zakorzenienie

olka taki mam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...up-spf-15.html

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 10:36   #1599
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Dalia właśnie widziałam Twoją sesję cudeńko!!! ale masz genialną pamiątkę!!!!!!

Gdzie można ją zobaczyć ???

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
.
Dziewczyny, z czego dajecie wodę Maluszkom do picia? Bidon, niekapek, kapek?

Z butelki, z niekapka po łoterze lub ze szklanki

Michał nadal ma niebieskie
Stary 2012-08-28, 10:40   #1600
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
dermablend jest super ale dla cery tlustej i mieszanej, dla suchej raczej zbyt ciężki niestety glam dzieki ze mi o nim przypomnialas musze go sobie znowu sprawic tym bardziej ze zima sie zbliza... tylko bede polowac na probki bo cena tubki jak dla mnie zaporowa
może i ja próbkę zamówię, bo mam wrażliwą cerę i boję się nowości. Np muss potrafi mi wysuszyć skóre tak, że piecze i sterczy mi naskórek
Stary 2012-08-28, 10:40   #1601
olka1610
Rozeznanie

dygotka dziękuję, cena zaporowa ale jak tak chwalisz to może spróbuję

baszka dalię można zobaczyć na fb, przepiekne zdjęcia. Żałuję strasznie że nie zrobilam sesji w ciąży i z Alutką jak była malutka
Stary 2012-08-28, 10:41   #1602
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
dygotka dziękuję, cena zaporowa ale jak tak chwalisz to może spróbuję

baszka dalię można zobaczyć na fb, przepiekne zdjęcia. Żałuję strasznie że nie zrobilam sesji w ciąży i z Alutką jak była malutka

dokładnie, pamiątka na całe życie, aż zła jestem na siebie, że jej nie mam
Stary 2012-08-28, 10:46   #1603
OlusiaS
Wtajemniczenie

Pochwale sie wam,co odwalilam
Mam blender z kielichem (tzn sa 2 koncowki-albo ta "palka" do miksowania albo kielich do np szatkowania warzyw).Jak robie malej obiadki,to wrzucam wszystko do kielicha,bo zostawia grudki,a ze ona juz troche wieksza,to nie musi jesc gladkich papek.Ale madra nie zauwazylam,ze nie mozna tego myc pod biezaca woda,tylko trzeba przetrzec.Teraz w srodku mam pelno stechnietej,smierdzacej wody.Otworzyc sie oczywiscie nie da.I co mam z tym zrobic??
Stary 2012-08-28, 10:46   #1604
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
OOO Glam to super ze 20 dzieci, u nas dzień otwarty był, nasze panie są dwie takie starsze w sensie, że napewno koło 50 lat mają jak nie lepiej i tak sie zastanawiam,jeżeli ja mam jedno dziecko iczasem nie wiem jak funkcojować a one tyle to jak to wygląda?! Prowadzę dzieci w wieku przedszkolnym mam 25 i naprawde w grupie 3 latków idzie urobić sie po łokcie (tą grupę wiekową lubie najbardziej) a one?? To jest cała 30 osobowa grupa dzieci w wieku do 1 roku.
No i pronblem taki, juz kiedyś pisałam, że przez miesiąc prowadzać dzieci na max 2 godziny ja musze byc w pracy 6 i nie ma kto mi jej odebrac szybciej. Mogłabym dac ją za tydzien wtedy pracuje na 4 godizny ale boje sie ze mi sie zagubi dziecię w tych zmianach. Weźcie mnie walnijcie porządnie bo sie miotam
u nas to jest jedyny zlobek z taka mala grupa, w innych tez po 30
no i panie z tego co widzialammlode dziewczyny- ale ja tam bylam poki co 5 minut, w tym tyg mam sie spotkac z pielegniarka i od nast tyg wypuszczamy chlopcow na szerokie wody

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2012-08-28 o 10:50
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 10:54   #1605
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Pochwale sie wam,co odwalilam
Mam blender z kielichem (tzn sa 2 koncowki-albo ta "palka" do miksowania albo kielich do np szatkowania warzyw).Jak robie malej obiadki,to wrzucam wszystko do kielicha,bo zostawia grudki,a ze ona juz troche wieksza,to nie musi jesc gladkich papek.Ale madra nie zauwazylam,ze nie mozna tego myc pod biezaca woda,tylko trzeba przetrzec.Teraz w srodku mam pelno stechnietej,smierdzacej wody.Otworzyc sie oczywiscie nie da.I co mam z tym zrobic??
łooo hehhehe ciekawe, ja nie pomogę bo takie sprzętu nie mam )

Witam się też z kawusią
U nas pobudka o 5.30 a potem o 9
Teraz zabieram sie za bigosik , jakos tak mnie na szło.... heh
Pisałyście o ciązy i mi też się śniło, że jestem w ciąży
Stary 2012-08-28, 10:56   #1606
OlusiaS
Wtajemniczenie

Ja cholewcia zaczynam tesknic za brzucholem .A zapieralam sie,ze juz wiecej dzieci nie che :P
Stary 2012-08-28, 10:58   #1607
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość

w takim razie też na niego zwrócę uwagę może się sprawdzi
Stary 2012-08-28, 11:06   #1608
princessskaa
Wtajemniczenie

Niunia wstała, zjadła drugie śniadanko i ładnie się bawi. Suszę włosy, lekki make up zrobię i pójdziemy na spacerek. Dzisiaj słoneczko świeci to aż chce się iść

Baszka umyłaś hery???

Olusia nie wiem co z tym zrobić , ja mam blender, ale czegoś takiego nie mam (chyba, że nie wiem, że mam)

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
cena
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 11:13   #1609
OlusiaS
Wtajemniczenie

takie cus http://sityshop.by/image/cache/data/...00-500x500.jpg
To to po lewej stronie.Do tego dekielka wody nalecialo
Stary 2012-08-28, 11:18   #1610
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
takie cus http://sityshop.by/image/cache/data/...00-500x500.jpg
To to po lewej stronie.Do tego dekielka wody nalecialo
A to mój dekielek jest z gumy i go ściągam i myję
Stary 2012-08-28, 11:54   #1611
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, z czego dajecie wodę Maluszkom do picia? Bidon, niekapek, kapek?
W nocy butelka ze smokiem (Avent), w dzień uczymy się pić z nikapka Aventu i lovi 360, ale jak mi zależy żeby dużo piła (upały) to butla idzie w ruch.

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
...no i nie chce przede wszystkim robić małej wody z mózgu, tu sie dobrze zaadoptowała i nie wiem... boje sie jak zareaguje na takie zmienianie jej srodowiska
Wiadomo, że musisz to gruntownie przemyśleć, ja ogólnie jestem przeciwna zmienianiu dzieciom środowiska zbyt często. Spróbuj pogadać z dyrektorką, ustalić jasno zasady płacenia - czyli we wrześniu jak będziesz ją odbierać o 10 to mają jej nie karmić, bo nie będziesz za to płaciła. Chyba lepiej, że straci te parę złotych za posiłek, niż cały dochód za dziecko jak je zabierzesz...
Z tego co się orientuję to zarówno w przedszkolach jak i prywatnych szkołach jak dziecko jest nieobecne to się odlicza tylko tzw. stawkę żywieniową, opłaty stałej nie. Chyba że z góry wiadomo, że dziecka długo nie będzie, to wtedy może być jakaś zniżka, ale na pewno nie 100%. Pewnie podobne zasady są w żłobku.
No i 30 dzieci i 2 panie to moim zdaniem za mało, aby maluchy były dopilnowane i zadbane.

U nas noc do bani, miliony pobudek, co rzadko się zdarza. Czekam na kolejny ząb
A z kolczykami poczekam, aż panienka sobie zażyczy - mam nadzieję, że nie za szybko to nastąpi

Olusia ja wczoraj na spacerze jakoś tak zatęskniłam za byciem w ciąży, ale 4 dzieci to jednak za dużo
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 11:55   #1612
princessskaa
Wtajemniczenie

Lecimy na spacer
Stary 2012-08-28, 12:02   #1613
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Niunia wstała, zjadła drugie śniadanko i ładnie się bawi. Suszę włosy, lekki make up zrobię i pójdziemy na spacerek. Dzisiaj słoneczko świeci to aż chce się iść

Baszka umyłaś hery???

jak myślisz dziś jeszcze nie muszę, jutro wypiorę

Zupka zrobiona, podłogi zmyte, pogoda piękna. Wstanie Michał i też lecimy na spacer
Stary 2012-08-28, 12:11   #1614
wariateczka88
Zadomowienie

a my juz po spacerze,teraz sie znow goraco robi,a bylo tak przyjemnie ehh
nie wiem ktora pytala z czego ansze dzieci pija wode-moja pije z butelki albo z kubka zwyklego,bo sie zbieram zeby jej kupic ten lovi360i jak juz mam chec,to nie moge go nigdzie znalezc
musze do askotu skoczyc

a no i moja urodzila sie ze slicznym niebieskimi oczkami,teraz jej ciut zjasnialy,sa niebiesko-szare chyba,ale ona w ogole ma wielkie oczyska i rzesy po tz zapewne,bo on ma takie rzesy ze szok

dygotko nie taki drogi ten puder jak na cliniqua,myslalam ze z 200stowy kosztuje jak dziewczyny pisaly ze cena zaporowa,zaplacila bym tyle gdybym miala pewnosc ze u mnie sie sprawdzi heh,albo moze tez sobie probke gdzies zamowie

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 12:16   #1615
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
A to mój dekielek jest z gumy i go ściągam i myję
chodzi mi o ten na kielichu,co sie podczepia do blendera.Kurde,motam,nie wiem,co jak sie fachowo nazywa .Ah,niewazne .szkoda mi tego jest.bo jak bede cos miksowac,to ta smierdzaca wida do jedzenia bedzie wlatywala

oj tam,jak to sied mowi,trojka dzieci sie wychowa,to i czwarte
Stary 2012-08-28, 12:22   #1616
Bahamadia_25
Zakorzenienie

no ba

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Wczoraj byliśmy się zważyć Michałek waży 11 250 zatem idę nakarmić Pudzianka i śmigamy na spacer.

Stary 2012-08-28, 12:38   #1617
Oliveira79
Zadomowienie

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 13:04   #1618
glamourous
Zakorzenienie

wariateczko ja mam teraz puder benefit get even- jest super bo to normalny puder ale dosc mocno napigmentowany i bardzo dobrze kryje niedoskonalosci niemal jak podklad
natomiast mat finish lancome niczym sie nie rozni od zwyklego rimmla. oprocz ceny
mialam loreala infallible i bardzo lubie klasyk max factor a sypki max factor to chyba ze 2 lata uzywalam (1 opakowanie)

szef nam pizze postawil

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość

dygotko nie taki drogi ten puder jak na cliniqua,myslalam ze z 200stowy kosztuje jak dziewczyny pisaly ze cena zaporowa,zaplacila bym tyle gdybym miala pewnosc ze u mnie sie sprawdzi heh,albo moze tez sobie probke gdzies zamowie
cliniqua tez kiedys mialam ale nie wiem dokladnie jaki bo to cala paletka byla, ale mnie nie zachwycil
podobno super jest smashbox halo hydration czy jakos tak...ale w mojej wsi to przetestowac raczej nie ma gdzie i jak

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2012-08-28 o 13:05
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 13:26   #1619
kasia_aa
Zadomowienie

my tez juz po spacerku i mały spi , wiec ja ogarniam tu co nieco zjadłam 2 sniadanie i dopijam zimną kawe u nas dzis jest na dworze tak pieknie ze nawet zniknął zły humor po nieprzespanej nocy mały miał piekne granatowe oczka jak sie urodził a teraz ma takie hmmm brązowo niebieskie (ja mam niebieskie tż brązowe) jeszcze si ekolorek nie ujawnił

co do podkłądów to włąśnie niedawno kupiłam sobie Bourjois, Healthy Mix
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...on.html&next=1

i jestem zadowolona tylko ze on ma delikatne krycie raczej wyrównuje koloryt, fajne ma satynowe wykonczenie, kupiłam go tak do używania na codzień bo nie trzeba sie skupiać zabardzo przy nakładaniu tylko chyba mam ciutke za jasny;/ bo naprawde ma jasne odcienie.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Princ pytaniem do Baszki czy umyła hery zmotywowałaś mnie tylko nie wiem jak długo mały pośpi i czy mam to zroobic teraz czy zaczekać jak wstanie...
Olusia nie wiem do której części nalała sie woda ale porażka;/ może zostaw na powietrzu (w sensie nie chowaj) może to wyschnie?
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 13:55   #1620
nettka_
Zadomowienie

hej

U nocka ok, jedna pobudka i spanie do 8.30 Ehhh ,moje dziecko przyzwyczaiło się do naszego łóżka jak miała gorączkę to spała z nami, widocznie tyle jej wystarczyło żeby się przyzwyczaić

Tak ogólnie to umyłam już okno, byłam na zakupach a za chwilę pójdziemy na spacer

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości