|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Cytat:
![]() Ja piorę w Loveli (tak to się pisze?) i on pachnie szarym mydłem ale zdaję sobie sprawę.że takie proszki nie mogą być pachnące nie wiadomo czym żeby dzieci nie uczulać i nie mam o to pretensji. Płynu do płukania nie używam żadnego... |
|
|
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2884 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko, jak ja teraz mam dojść która to która na tym fb
![]() Dziękuję za zaproszenia
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już Cię dodałam Chyba
|
|
|
|
|
#2886 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za gruby brzuch... a co masz być płaska w ciąży przecież jesteś. Tylko udowodnił jaki z niego konował. ale mój na NFZ tak samo, wszystko dobrze i wypisuje skierowania na krew, mocz itp. Dlatego chodzę do 2
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chyba kupię jednak proszek JELP Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra Laski, lecę na te zakupy
|
|
|
|
#2890 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja powoli się zbieram, Zaczynają się goście już zjeżdżać .. czeka mnie ciężki dzień czuję... |
||
|
|
|
#2891 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() te infekcje to chyba kazda z nas juz dorwaly ehhCytat:
trzymam na pawlaczu w mieszkaniu Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja uzywam do plukania plynu loveli i bez plynu wszystko jest sztywne, potem przerzuce sie na taki z biedronki sensitive, nasze i Tomka rzeczy w tym plucze i sa oki
|
||||||
|
|
|
#2892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Później albo jutro powysyłam zaproszenia i może jakieś zdjęcia sobie wstawię do profilu. Póki co idę pranie rozwiesić, bo niedługo mąż z pracy wraca i jedziemy do Ikei
|
|
#2893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2894 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Dziewuszki!
Lonia też kupiłam Bobasa - właściwie mój tż kupił - chodził po rossmannie, nie mógł znaleźć i w końcu zapytał panią - powiedział ''szukam jakiegos bobasa'' też myślę, że brak zapachu jest tu akurat dobry chociaż ja tez lubię, jak pranie ładnie pachnie ![]() Kamila ale sen hehehe - mam nadzieję, że operacja nie będzie konieczna ![]() ![]() Marti - piękne z Was modelki Perełko - moim zdaniem ślicznie to wszystko będzie wyglądało, a sukienkę szyjesz jednak? Dorcia - no co za dziad z teg gina, aż się wkurzyłam! Pokrzywka masz talent dziewczyno bardzo ładne makijażeidę zrobić sobie jakiś mini salon piękności - jakąś maseczkę na twarz i olej na włosy
|
|
|
|
#2895 |
|
Zadomowienie
|
jak na razie nie widziałam u nikogo takiego wózka, a po sklepach jeszcze się nie rozglądałam.
|
|
|
|
#2896 |
|
Raczkowanie
|
Ej, ja zaproszenia do grupy nie dostalam
![]() Wcisnelam sie juz chyba ostatnimi silami w bluzke s-ke i ide chlipac z tego tytulu z rozpaczy na poczte.
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
|
|
|
#2897 |
|
Rozeznanie
|
Oby to był jednorazowy wybryk, bo teraz zmieniać lekarza prowadzącego ciążę byłoby ciężko, moja znajoma musiała zmienić w 7 mc i nikt za bardzo nie chciał jej pomóc, więc poszła do szpitala zrobić USG i dobrze, bo okazało się że ma krótką szyjkę i już tam została do porodu, śmiałyśmy że sobie wybrała ordynatora za prowadzącego ciążę.
|
#2898 |
|
Zadomowienie
|
mam nadzieję że to jednorazowe zachowanie z jego strony
|
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
aj tam aj tam czym sie przejmujesz! ja jak zakładam moje s-ki to wyglądam jakbym pożyczyła ją z szafy młodszej siostry więc nie ma co rozpaczać!
|
#2900 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję dziewczynom kolejnych tygodni
A ja dziś wyspana wkraczam na wizaż O 15 fryzjer. Trzeba wreszcie skrócić te włosy
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() uf gorączka i minela, plecy juz mnie tak nie bolą. wzieła apap przed spaniem to mi sie dobrze spało. M mnie obudził zebym pojechała po kompa bo on w prcy to nie mógł. No tak juz na nogach jestem a tak to bym sobie pospała jeszcze ;P
|
|
#2902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie używałam żadnego płynu do płukania z tego samego powodu. Jak dziecko będzie starsze to może będę kombinować z zapachami ( bo też lubię jak pranie ładnie pachnie), ale teraz daję sobie z tym spokój. |
||
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2904 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje z okazji 28 tygodnia!!!
|
|
#2905 |
|
Zadomowienie
|
A ma któraś z Was konto na nk?
Chętnie bym do Was dołączyła na fb jednak dawno temu postanowiliśmy sobie z tż, że nie zakładamy konta na nk i narazie sie tego trzymamy. |
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
zmykam kochane robić obiadek
|
#2907 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam z glukozy. Jezu nienawidze czekać w kolejkach w polskich przychodniach!! Dawno nic mnie nie wyprowadziło tak z równowagi. Laboratorium otwarte od 7 więc odmeldowałam się punktualnie, ale okazało się, że glukozę badają od 8, a zatem przesiedziałam godzinę na poczekalni gapiąc się w drzwi. Miałam wejść punktualnie o 8 więc stanęłam przy tych nieszczęsnych drzwiach iiii w tym czasie rozpoczął się atak staruszków na ciężarną. Gdyby mieli widły to pewnie by ich użyli
ale nic, weszłam. okazało się, że pani z zabiegowego życzy sobie, żeby mocz był oddawany w takich wąskich długich pojemnikach, a ja miałam taki tradycyjny z apteki i kazała mi to przelewać. Myślałam że żartuje, ale mówiła serio. Następnie wysłała mnie do innego pokoju zabiegowego - w innym budynku i poleciła wejść bez kolejki. Podeszłam więc do drzwi i mówię w czym rzecz i nagle słyszę jak kolejka zaczyna buczeć. Jedną panią bolą korzonki i ona mnie nigdzie nie przepuści, jakiś pan jest oburzony, gdyż on się zwolnił z pracy żeby zrobić badania okresowe i on nikogo nie będzie do kolejki przed sobą wpuszczał i blabnlablablabalbalabla! Więc stoję, bo w zabiegowym ktoś jest. Ja z tym byncem przebieram z nogi na nogę, a dziadki siedzą i się patrzą na mnie jak na prostytutkę przy trasie. Po 20 min otworzyły się drzwi więc wlazłam do środka Pani pielęgniarka kazała mi siąść i czekać. Więc czekam. Poszła po wodę do dystrybutora i i rozpuściła w niej glukozę, którą wcześniej kupiłam i jej dałam. Wypiłam i kazała mi iść ponownie przed drzwi pokoju w którym byłam wcześniej. I tu pojawia się moje pytanie: nie mogłam tej glukozy wypić w pierwszym zabiegowym? po co ja mialam odstać swoje przed 2 drzwiami? nie rozumiem. Następnie odczekałam godzinę i punktualnie o 10 weszłam do pierwszej zabiegówki, ludzie na korytarzu znowu planowali na mnie atak widłami. Po badaniu otrzymałam rachunek na 97 zł i prawie spadłam z krzesła bo mialam płacić tylko za badania na hiv. Z tego wszystkiego ta glukoza była najsympatyczniejszą rzeczą jaka mnie dziś spotkała. Idę zjeść bułeczkę
|
|
|
|
#2908 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Można założyć takie fikcyjne, z nikiem a nie imieniem i nazwiskiem, jak się rozrzucimy po FB, NK i Wizażu, to będzie problem gdzie wpierw czytać, hehehe
|
|
#2909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ależ kusicie tym fb... ![]() A poza tym nie mogę się coś wstrzelić w rozmowę, taki rozmemłany mam dzień, zamulona chodzę i senna, może za dużo tych pierogów zjadłam
|
|
|
|
|
#2910 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a wracając do tematu kosmetyków dla maluszków to co właściwie trzeba kupić na początek - jakiś płyn do kapieli i coś na odparzenia, czy od razu też oliwkę, kremik itp?
Słyszałyście coś może o kosmetykach Bubchen? ostatnio szwagierka mówiła mi, że bardzo dobre |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

, masakra

no i w dalszym ciągu leki i kolejna wizyta 11 września. Mam nadzieję że z usg bo już dawno nie widziałam mojej Niespodzianki
Może przyczyna tego leży w tym, że tż to ma
W sumie to nie wiem bo doktor nic o tym nie mówił...

(30/30)
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)