Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-28, 09:32   #4651
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
1200,00 ?

Mi się strasznie podobają te łóżeczka z moskitierą i całymi zestawami, falbankami,ochraniaczami, kołderkami, sprawię na pewno takie

Na jeden dzień TŻ wrócił, idziemy wybrać meble kuchenne dzisiaj Czy któraś ma doświadczenie z kuchniami z BRW?

Bokeh - jak się czujesz?
Dziekuje ! Wczoraj w nocy jeszcze kiepsko ale juz jest dobrze.... Ale naprawde nie mialam tak chyba nigdy jeszcze jak juz tak mialam to zginalam sie jak najmocniej sie dalo a tak to jak?

Ehhh tutaj jest takie male roczne dziecko i wszyscy we wszystkim tak mu ustepuja ehhhh...
Stary 2012-08-28, 09:37   #4652
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Co do spodni ciążowych.. wiadomo, że nie wszystko wszystkim pasuje, ale ja jestem zdecydowanie zwolenniczką takich spodni. Tym bardziej, że w większości są to na prawdę ładne spodnie, które się ładnie układają. Jeśli było się np. przyzwyczajonym do dopasowanych krojów, rurek to nic nie stoi na przeszkodzie, bo takie właśnie są, tyle, że jest pas ciążowy, który rośnie razem z brzuszkiem i jest to wielką wygodą dla brzuszka.
Ja tez jaestm na tak dla takich spodni, na razie mam mały brzusio ale jak jechaliśmy motorkiem do zakpanego to właśnie takie sobie ubrałam i było mi super wygodnie,, bo nic brzuche nie gniotło, i do tego ciepło i w brzuch i w plecy.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 09:38   #4653
Hosenka*
Zakorzenienie

Macie jakieś doświadczenia z wózkami Espiro Atlantic?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 09:40   #4654
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Witam was dziewczyny, id soboty jestem w domku już po urlopie. Nie oddawałam się, bo was nadrabialam. Wczoraj udało mi się dobrnac do końca. Wakacje były udane i naprawdę się dobrze się bawiliśmy.
Wczoraj z mężem byliśmy w hurtowni i oglądaliśmy wózki. Pan nam trochę namieszał i teraz już nie wiem co kupić. Też wczoraj usłyszeliśmy, że x-landery płyną z Chin. Kółka do tako się psują, to nam znajomi mówili, w ciągu używania rok i 2 miesiące były na gwarancji. Pan w sklepie to potwierdził, bo płyną też z Chin. My koniecznie chcemy wózek aluminiowy, żeby był lekki. Pan nam zaproponował wózek firmy Polak-Wega, wygląda dość solidnie, jest lekki i ma super mały stelaż po złożeniu. Pan mówił, że go kiedyś do seicento włożył. A drugi to seka maximus. Ja jestem przekonana do tego polaka. Muszę jeszcze poczytać, choć o nim zbyt wiele opini nie ma, bo to nowy wózek.
Jest robiony tylko i wyłącznie z polskich części.
Co do łóżeczka mamy już wybrane, Radek VI. I takie zostaje.
Blacksacrum mogę dostać zaproszenie do klubu, to wieczorkiem wrzucę trochę zdjęć z wakacji i moje zakupy ciuszków dla małej.
Ostatnio licytowalam zestaw ciuszków, kupiłam parę na osobnych aukcjach i 2 bodziaki i 2 koszulki na wyprzedaży w 5-10-15. Wczoraj kończyłam pranie tych ciuszków.
Te ciuszki, które są w tych zestawach to ciuszki z lumpkow, więc jak ktoś nie ma czasu chodzić po lumpkach to może śmiało licytować. Ciuszki są naprawdę fajne i warto. Ja wyrzuciłam tylko jednego ciuszki, bo był zabrudzony i się nie wyprał.
Dobra kończę, bo muszę śniadanie zjeść i jedziemy z mężem pojeździć po urzędach - to co misiaczki lubią najbardziej:-D
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 09:45   #4655
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
oooo fajny zestaw!!! ja się zastanawiam ciągle nad tym baldachimem czy to nie jest zbędne???(kurz itd) kazdy mi odradza i mój tż już podłapał i mnie namawia żeby nie kupować, no ale co każda dzidzia miala a moja nie będzie miec? ale ładne!!!!!!
Ja tez tak myślał czy to potrzebne ale w lecie zasłonię i żadna mucha czy komar nie będzie dziecku przeszkadzać, najbardziej mnie denerwuje właśnie jak jakas mucha sięnie chcący dostanie i rano mi bzyczy nad uchem.

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

A wlasnie, kiedy macie zamiar kupowac mebelki wozki itd? My juz wiemy, ze wozek bedziemy zamawiac koniec listopada bo podobno czeka sie na nie miesiac, a co z reszta? Wybrane juz mamy, wiec kwestia zamowienia tylko....
My gdzies tak październik, listopad żeby potem się przez śniegi nie przedzierać

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że dziś uda się zrobić to ekg bo jak nie w mojej przychodni połowa lekarzy na urlopach
.
Jak już pisałam ja zrobiłam i jestem spokojniejsza, więc warto.

Dziewczyny pomóżcie mi zdecydować, koleżanka urodziła w polowie sierpnia dzidzię, malutka poniżej 3 kg i chciałam jej kupić taki kombinezonik na zime tylko się wacham czy rozmiar 3-6m czy może większy??
19.02.2013 - Oliwka

Edytowane przez Ifwka
Czas edycji: 2012-08-28 o 09:52
Stary 2012-08-28, 09:56   #4656
mitabe
Rozeznanie

Hej dziewczyny , nie wiem czy mi termometr się nie zepsuł bo pokazuje 40 stopni na słońcu hehehe.
Dzidzia od rana się rusza, chciałam nagrać jak brzuch faluje ale jak chwyciłam za tel to przestała i się nie udała.

Znalazłam kalkulator z wyprawką, już liczyłam mniej więcej ojjj trochę sporo wyszło :p. Jakbyście też chciały to wklejam linka:
http://kobieta.wieszjak.pl/niezbedni...-dziecka-.html

Idę doprowadzić się do ładu i do sklepu bo pieczywa nie mam a zbliża się pora 2 śniadania

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 10:00   #4657
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie mi zdecydować, koleżanka urodziła w polowie sierpnia dzidzię, malutka poniżej 3 kg i chciałam jej kupić taki kombinezonik na zime tylko się wacham czy rozmiar 3-6m czy może większy??
Najpierw się upewnij, że już nie ma.

Instagram

Stary 2012-08-28, 10:03   #4658
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja też nie zapinam dzinsów Odpinam guzik a zapinam gumką do włosów (przewlekłam gumkę przez dziurkę i zahaczam o guzik).
Ja mam podobny patent Kupiłam w pasmanterii czarną gumę w tym celu

Cytat:
Kobietki, tak w ogóle będę musiała kupić nawilżacz powietrza, czy któraś ma z Was takie cudo? może polecicie jakiś? ja jestem zupełnie zielona.
Ja miałam. Miałam bo ostatnio po trzech latach wysiadł. Dla mnie to było wybawienie, bo ja mam chroniczny kaszel i alergię. Nawet w lecie z niego korzystałam. Na 100% kupię nowy dla dziecka, tym bardziej że mam tu w mieszkaniu suche powietrze. Miałam taki ultradźwiękowy i używałam do niego wody demineralizowanej.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Widzialam, ze wczesniej pisalyscie o wiaderku do kapania dziodziola.
Moja mama miala (nadal w sumie ma) cos takiego i bardzo sobie chwalila.
Kapala w tym moja siostre na samym poczatku, raz dwa jej wszystko szlo.
Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
słyszałam dużo negatywnych opinii o tych wiaderkach.
ja na pewno bym czegoś takiego nie kupiła.
Widzę że zdania podzielone. Ja dostałam wanienkę ale oglądałam na yt te wiadra i widziałam radochę dzieciaków niektórych. Myślałam że mniej miejsca mi to zajmie niż wanna, której nie mam gdzie trzymać. Będę dumać nad tym dalej. Dzięki za opinie.

Cytat:
Przywieźliśmy od rodziców sokowirówkę Będziemy robić sok marchewkowy z dodatkami (sam jest niezbyt dobry i trzeba dużo cukru - pamiętam ten smak jeszcze z dzieciństwa).

Lady:
ale skrętne koła można zablokować
eeee sama marchew też słodka, ale to zależy od marchewki pewnie. W tamtym roku robiłam sok z marchwi, jabłka i dyni. Poezja

Cytat:

oooo fajny zestaw!!! ja się zastanawiam ciągle nad tym baldachimem czy to nie jest zbędne???(kurz itd) kazdy mi odradza i mój tż już podłapał i mnie namawia żeby nie kupować, no ale co każda dzidzia miala a moja nie będzie miec? ale ładne!!!!!!
Oj ja bym nie kupiła, dla mnie alergika to siedlisko kurzu :P

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przed chwilą prawie się rozpłynęłam.
Jeszcze kilka godzin temu marudziłam mojemu TŻowi na gg, że chciałabym już widzieć ruchy gołym okiem i mocno je wyczuwać ręką, a tu nic... A tu niespodzianka - pół godziny temu moje dziecię się tak rozkręciło, że mi cały brzusio podskakiwał, w dodatku odpowiadało na mój dotyk! O rany, co za piękne przeżycie!
Cudnie

Pisałyście o zakupach dla dziecka. Ja prawie wszystko już mam, bo miałam to szczęście że dostałam. Ostatnio kupiliśmy fotelik, ale to dlatego, że nadarzyła się super okazja, i dodatkowo dostaliśmy śpiworek oryginalny do niego. Sam śpiworek jest droższy od zestawu który kupiliśmy, więc głupotą było by nie brać. Do dokupienia pozostały nam jakieś drobiazgi, co nie znaczy że nie będą też wymagały sporego nakładu gotówki Musimy też kupić łóżko dla nas do pokoju dziecka (tymczasowo stanie się sypialnią) i szafę, bo się nie pomieścimy z ubraniami. Dobrze jest rozłożyć w czasie takie wydatki.

Dziś wizyta Już się doczekać nie mogę. Młodego już wyraźnie czuję. Nawet wczoraj przykładałam mężowską rękę do brzucha, ale on nie czuł. Więc to chyba na razie bardziej wewnętrznie czuję Ale fantastyczne uczucie teraz też mnie szturcha
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 10:13   #4659
pstryczek84
Zakorzenienie

Witam z rana.
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Jak przyjdą to daj znać i foto wrzuć ja tez musze jakieś dzinsy kupić bo mam tylko materiałowe jedne z happymum a na zime coś grubszego się przyda
Cytat:
Koniecznie napisz jakie będą i może jakąś fotkę, zwłaszcza spódnicy jestem ciekawa bo musze jakąs kupić a po sklepach to minimum 8 dych.
Ok

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość

Znalazłam kalkulator z wyprawką, już liczyłam mniej więcej ojjj trochę sporo wyszło :p. Jakbyście też chciały to wklejam linka:
http://kobieta.wieszjak.pl/niezbedni...-dziecka-.html
Z ciekawości tez sobie przeliczę, ale ju się boję końcowego wyniku

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Sarah jakiej firmy wozek?

My lozeczko takie bierzemy, caluski komplet http://allegro.pl/mega-zestaw-16cz-l...576017216.html
Cytat:
1200,00 ?

Mi się strasznie podobają te łóżeczka z moskitierą i całymi zestawami, falbankami,ochraniaczami, kołderkami, sprawię na pewno takie
Piękne te zestawy, i te falbanki i te inne cuda , pewnie tez sie na to skuszę

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 10:18   #4660
badziabadzia
Zakorzenienie

hej Dziewczynki witam sie z rana
Stary 2012-08-28, 10:18   #4661
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Ja miałam. Miałam bo ostatnio po trzech latach wysiadł. Dla mnie to było wybawienie, bo ja mam chroniczny kaszel i alergię. Nawet w lecie z niego korzystałam. Na 100% kupię nowy dla dziecka, tym bardziej że mam tu w mieszkaniu suche powietrze. Miałam taki ultradźwiękowy i używałam do niego wody demineralizowanej.

Widzę że zdania podzielone. Ja dostałam wanienkę ale oglądałam na yt te wiadra i widziałam radochę dzieciaków niektórych. Myślałam że mniej miejsca mi to zajmie niż wanna, której nie mam gdzie trzymać. Będę dumać nad tym dalej. Dzięki za opinie.

eeee sama marchew też słodka, ale to zależy od marchewki pewnie. W tamtym roku robiłam sok z marchwi, jabłka i dyni. Poezja

Oj ja bym nie kupiła, dla mnie alergika to siedlisko kurzu :P

Cudnie

Pisałyście o zakupach dla dziecka. Ja prawie wszystko już mam, bo miałam to szczęście że dostałam. Ostatnio kupiliśmy fotelik, ale to dlatego, że nadarzyła się super okazja, i dodatkowo dostaliśmy śpiworek oryginalny do niego. Sam śpiworek jest droższy od zestawu który kupiliśmy, więc głupotą było by nie brać. Do dokupienia pozostały nam jakieś drobiazgi, co nie znaczy że nie będą też wymagały sporego nakładu gotówki Musimy też kupić łóżko dla nas do pokoju dziecka (tymczasowo stanie się sypialnią) i szafę, bo się nie pomieścimy z ubraniami. Dobrze jest rozłożyć w czasie takie wydatki.

Dziś wizyta Już się doczekać nie mogę. Młodego już wyraźnie czuję. Nawet wczoraj przykładałam mężowską rękę do brzucha, ale on nie czuł. Więc to chyba na razie bardziej wewnętrznie czuję Ale fantastyczne uczucie teraz też mnie szturcha

A ja prawie nic nie ma
Oprócz ciuszków to jedynie co mam to wanienka, przewijak, taki ochraniacz do łóżka, przybornik po Sade i tyle
a gdzie podstawowe...

Widzę, że nikomu się moje buty nie spodobały hahahhaah ale spoko, są nietypowe, za to na nodze wyglądają super......
Zamówiłam wczoraj legginsy, bo u nas w Gdyni obleciałam prawie wszystkie sklepy i nie ma!.... mam nadzieję, że będą pasować.

Dziewczyny co myślicie o tym ?
http://allegro.pl/fisher-price-husta...567077421.html

widziałam u koleżanki...fajna sprawa.. nawet moja córa chciała się tam władować tak jej się podobało
troszkę drogie...ale może używane można znaleźć
Stary 2012-08-28, 10:27   #4662
Ewik86
Zakorzenienie

hej dziewczyny, na wstępie gratuluję udanych wizyt!

Lady wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych urodzin. Zdrówka dla Ciebie i dziecka

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Matkoooo jaka zgaga mnie męczy
Mnie zgaga męczy prawie codziennie po śniadaniu, obiedzie i kolacji. Na szczęście nie jest zbyt mocna i sama przechodzi

Cytat:

widziałam u koleżanki...fajna sprawa.. nawet moja córa chciała się tam władować tak jej się podobało
Fajna ta huśtawka, mi się podoba. Tylko faktycznie trochę kosztuje

Ja z wyprawki dla dziecka nie mam jeszcze zupełnie nic. Gadałam z mamą i stwierdziłyśmy, że po usg połówkowym zaczniemy coś tam kupować.

A właśnie dziewczyny czy któraś z Was ma może listę jakich ubranek i po ile sztuk trzeba kupić i mieć ze sobą na początek do szpitala i po wyjściu z niego?
Zajrzę jeszcze na blog do Szai, bo nie jestem pewna czy czegoś takiego nie było.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 10:32   #4663
Hosenka*
Zakorzenienie

Hope, Elmii: ja się jednak zdecydowałam na poród w Roztoce, no chyba, że coś mi się "w akcji" odwidzi. Ostatnio rodziła tam koleżanka siostry i jest zachwycona wystrojem, opieką, warunkami (pokoje są 1,2 i 3-osobowe, zrobione na "domowo" a nie szpitalnie). Dla dziecka nie trzeba nic mieć (tylko na wyjście).

Instagram

Stary 2012-08-28, 10:45   #4664
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Najpierw się upewnij, że już nie ma.
No nie ma w chciałam kupic taki porządny, droższy bo dostałam od niej spodnie za free i chciałabym się odwdzięczyć.

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
U mnie to nie przeszło, bo wiekszość spodni mam mega dopasowanych i nawet rozporka nie mogłam już zapiąć.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-08-28, 10:54   #4665
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

djerba - fajna ta huśtawka oj kusicie tu co chwile niedobroty
Stary 2012-08-28, 10:56   #4666
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Black Sanctum mam do Ciebie pytanie jako do profesjonalistki- jaki powinien byc pędzel do nakładania fluidu? Do tej pory rozprowadzałam gąbeczką, ale słyszałam, że pędzlem lepiej- tylko nie wiem jaki kupic?
Gąbeczka jest niedobra, bo absorbuje podkład i zużywasz przez to więcej kosmetyku, niż pędzlem - przy okazji chłonie bakterie.
Do podkładów całkiem płynnych najbardziej polecane są tzw "kocie języki" http://allegro.pl/hakuro-h18-pedzel-...563371440.html , ale trzeba trafić na dobry, tzn dobrze zrobiony, bo inaczej będzie tworzył smugi, potrzebna jest wprawa w używaniu go. Ja najbardziej lubię flat topy i podobne, np o takie: http://allegro.pl/pedzel-kulka-do-po...564760537.html Taki nawet sama mam i jest dobry, bardzo gruby i sztywny, a przy tym miękki, nie podrażnia twarzy, jest też stosunkowo niedrogi. Podkład typu fluid nakłada się nim bardzo dobrze, ładnie go rozprowadza i wtapia w twarz.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-08-28 o 11:00
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 11:00   #4667
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to nie przeszło, bo wiekszość spodni mam mega dopasowanych i nawet rozporka nie mogłam już zapiąć.
Też nie zapinam, tzn trochę tak, ale na całej długości się nie da

Instagram

Stary 2012-08-28, 11:06   #4668
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
djerba - fajna ta huśtawka oj kusicie tu co chwile niedobroty
ja się chyba napaliłam na nią hehehe
muszę z mężem pogadać jak wróci
i z babcią...to może kupią

znalazłam używaną na aukcji np...i myślę, że dużo nie pójdzie w górę

http://allegro.pl/fisher-price-husta...593074494.html
Stary 2012-08-28, 11:22   #4669
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

Widzę, że nikomu się moje buty nie spodobały hahahhaah ale spoko, są nietypowe, za to na nodze wyglądają super......
Zamówiłam wczoraj legginsy, bo u nas w Gdyni obleciałam prawie wszystkie sklepy i nie ma!.... mam nadzieję, że będą pasować.

Buty przeoczyłam Fajne
Co do bujaczka, to cena zaporowa jak dla mnie I jakieś takie wielkie mi się to wydaje, na moje nieduże mieszkanie.

Cytat:
No ja rozporek też mam rozpięty Ale na górę spodni zakładam dopasowaną bokserkę taką co zakryje mnie do bioder i na to coś jeszcze Wtedy nie widać.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 11:28   #4670
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Gąbeczka jest niedobra, bo absorbuje podkład i zużywasz przez to więcej kosmetyku, niż pędzlem - przy okazji chłonie bakterie.
Do podkładów całkiem płynnych najbardziej polecane są tzw "kocie języki" http://allegro.pl/hakuro-h18-pedzel-...563371440.html , ale trzeba trafić na dobry, tzn dobrze zrobiony, bo inaczej będzie tworzył smugi, potrzebna jest wprawa w używaniu go. Ja najbardziej lubię flat topy i podobne, np o takie: http://allegro.pl/pedzel-kulka-do-po...564760537.html Taki nawet sama mam i jest dobry, bardzo gruby i sztywny, a przy tym miękki, nie podrażnia twarzy, jest też stosunkowo niedrogi. Podkład typu fluid nakłada się nim bardzo dobrze, ładnie go rozprowadza i wtapia w twarz.
Dziękuję ślicznie nie ma to jak profesjonalizm
zaraz klikam kup teraz
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 11:29   #4671
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Co do zakupów to ja na razie jestem zaopatrzona w mało rzeczy. Właściwie mam tylko kilka ubranek , z ubrankami czekam na płeć, jutro mam wizytę, może się dowiem co i jak w zasadzie to liczę na to

Co do większych zakupów, to we wrześniu lub październiku kupimy łóżeczko z całym wyposażeniem, tzn. kołderka, poszewki, materac itd.
Też zastanawiamy się nad zestawem wszystko w jednym, ale to się jeszcze okaże czy kupimy zestaw czy pojedynczo. Wózek chyba w listopadzie.
Stary 2012-08-28, 11:31   #4672
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
ja się chyba napaliłam na nią hehehe
muszę z mężem pogadać jak wróci
i z babcią...to może kupią

znalazłam używaną na aukcji np...i myślę, że dużo nie pójdzie w górę

http://allegro.pl/fisher-price-husta...593074494.html
Djerba- nie chcę Cię zniechęcac, ale.... moi znajomi zafundowali córze taką zabawkę, przebywała w niej stosunkowo krótko- po 10-15 mion i był płącz a teraz mała ma niespełna trzy miesiące i już absolutnie nie chce w tym byc bo jej się NUDZI!!!!! Także w użyciu była może 3-4 tygodnie, dopóki mała nie skumała, że ciekawiej byc u kogos na rękach
Stary 2012-08-28, 11:32   #4673
e_vel
Wtajemniczenie

Witam
apropo baldachimów to faktycznie super wyglądają, ale są niepraktyczne. Mój leży praktycznie nieużywany na strychu. A już materiałowe to wgóle. Któraś pisała, że osłoni dziecko przed muchami - jeśli będzie z organzy to może (ja taki mam) ale materiałowy to już wogóle bo dziecko się ugotuje w środku. Mnie strasznie denerwował i uważam to za zbędny wydatek - lepiej zainwestować w lepszą pościel 3-częściową, z ochraniaczem na szczebelki.

Odnośnie zgagi to mi lekarz powiedział, żeby jeść Renie i pomaga

Wczoraj sobie zrobiłam listę zakupów higieniczno-kosmetycznych dla siebie i Majeczki i już te koszty są duże. Cieszę się, że nie muszę kupować ciuszków za dużo i mam podstawowe rzeczy. Jak myślicie o zakupach dla dzieciaczków to nie zapomnijcie o rożku. Ja miałam 2 - jeden usztywniany - naprawdę polecam. Wprawdzie używa się go 2 miesiące ale dzidziuś bezpieczniejszy i mu ciepło i czuje się bezpieczniej

Edytowane przez e_vel
Czas edycji: 2012-08-28 o 11:41
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 11:35   #4674
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Co do zakupów to ja na razie jestem zaopatrzona w mało rzeczy. Właściwie mam tylko kilka ubranek , z ubrankami czekam na płeć, jutro mam wizytę, może się dowiem co i jak w zasadzie to liczę na to

Co do większych zakupów, to we wrześniu lub październiku kupimy łóżeczko z całym wyposażeniem, tzn. kołderka, poszewki, materac itd.
Też zastanawiamy się nad zestawem wszystko w jednym, ale to się jeszcze okaże czy kupimy zestaw czy pojedynczo. Wózek chyba w listopadzie.
Basiu, ja jestem absolutny dusigrosz i dwa razy wszystko przeliczam przed zakupem. Powiem szczerze- taniej wychodzi w zestawie. Bo tak policz sobie osobno łóżeczko, materac, pościel i dodatki typu rożek, zapasowa pościel,. ceratka chroniąca przed zasiusianiem-wychodzi o wiele drożej..... Posciel potrafi czasami kosztowac 200 zł......
Także zastanów się dobrze, bo wydatki dopiero się zaczną....

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Witam
apropo baldachimów to faktycznie super wyglądają, ale są niepraktyczne. Mój leży praktycznie nieużywany na strychu. A już materiałowe to wgóle. Któraś pisała, że osłoni dziecko przed muchami - jeśli będzie z organzy to może (ja taki mam) ale materiałowy to już wogóle bo dziecko się ugotuje w środku. Mnie strasznie denerwował i uważam to za zbędny wydatek - lepiej zainwestować w lepszą pościel -częściową, z ochraniaczem na szczebelki.

Odnośnie zgagi to mi lekarz powiedział, żeby jeść Renie i pomaga

Wczoraj sobie zrobiłam listę zakupów higieniczno-kosmetycznych dla siebie i Majeczki i już te koszty są duże. Cieszę się, że nie muszę kupować ciuszków za dużo i mam podstawowe rzeczy. Jak myślicie o zakupach dla dzieciaczków to nie zapomnijcie o rożku. Ja miałam 2 - jeden usztywniany - naprawdę polecam. Wprawdzie używa się go 2 miesiące ale dzidziuś bezpieczniejszy i mu ciepło i czuje się bezpieczniej
A już na pewno jestesmy pewniejsze, jak ktos bierze malucha na ręce- spróbuj uchronic o tego odwiedzających to Ci oczy wydrapią
Stary 2012-08-28, 11:38   #4675
suzi31
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
W weekend byłam z grupą znajomych na ,,mini" wakacjach agroturystycznych. Fajnie było, z tym że jak znajomi wieczorami balowali to ja maksymalnie wytrzymałam do 23 Moja córka ma więcej energii niż ja
W ten weekend jadę na weselę w góry, lekarz kazał uważać z tańczeniem, więc szału nie będzie. Planuję wytrzymać chociaż do 24-tej

Tak piszecie o zakupach, pamiętam jakie to fajne uczucie tak wszystko wybierać dla dzidzi. Mnie tym razem ta przyjemność ominie, bo mam już prawie wszystko. Od koleżanki dostałam 2 duże worki ciuszków na początek, same neutralne kolory, większość nowa, a te używane nic nie zniszczone. Pozostałe droższe rzeczy jak wózek, fotelik, mebelki, laktator itd. mam po córce. Pozostają mi do kupienia tylko drobiazgi - kosmetyki, pieluszki, butelki i smoczki, a dla siebie - staniki do karmienia i szlafrok. Kupię po koniec roku, tak by najpóźniej na początku stycznia torba do szpitala była przygotowana.

Miłego dnia Wam życzę
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 11:38   #4676
sylwietta1988
Zakorzenienie

Ja mam podstawowe ubranka typu body, spiochy, kaftaniki, pajace do rozmiaru 68, czyli tak do pół roczku.

Teraz powoli bede zaotrywac się w takie bardziej konkretne, jak już wiem, że sisior
i szczerze powiem, że liczę na wsparcie ze strony ciotki, która dwa lata temu urodziła synka niestety w maju, ale przeciez nie pogardzę spisoszkami czy bodziakami
Stary 2012-08-28, 11:45   #4677
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:

A już na pewno jestesmy pewniejsze, jak ktos bierze malucha na ręce- spróbuj uchronic o tego odwiedzających to Ci oczy wydrapią
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 11:51   #4678
eff8
Zakorzenienie

Dzien dobry wszystkim
cos dzis zabiegana od rana jestem
a o 18 wreszcie wizyta

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 12:00   #4679
maluchna30
Zadomowienie

Na poprawę humoru trochę w lumpach pogrzebałam i takie tam ciuszki wybrałam. O, człowiek nie czuje jak mu się rymuje.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciąża 17t.jpg (90,9 KB, 24 załadowań)
Stary 2012-08-28, 12:08   #4680
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Basiu, ja jestem absolutny dusigrosz i dwa razy wszystko przeliczam przed zakupem. Powiem szczerze- taniej wychodzi w zestawie. Bo tak policz sobie osobno łóżeczko, materac, pościel i dodatki typu rożek, zapasowa pościel,. ceratka chroniąca przed zasiusianiem-wychodzi o wiele drożej..... Posciel potrafi czasami kosztowac 200 zł......
Także zastanów się dobrze, bo wydatki dopiero się zaczną....
Spoko, na pewno się dobrze zastanowię jak już przyjdzie nam do zakupów. Wtedy będzie sprawdzanie i liczenie. Też należę do oszczędnych, więc z pewnością nie będę przepłacać. Wiem, że to wszystko sporo kosztuje, więc na pewno będziemy szukać tak żeby było dobrze i okazyjnie.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Ja mam podstawowe ubranka typu body, spiochy, kaftaniki, pajace do rozmiaru 68, czyli tak do pół roczku.

Teraz powoli bede zaotrywac się w takie bardziej konkretne, jak już wiem, że sisior
i szczerze powiem, że liczę na wsparcie ze strony ciotki, która dwa lata temu urodziła synka niestety w maju, ale przeciez nie pogardzę spisoszkami czy bodziakami
My już też mamy obiecane ciuszki u rodzinki. Brat męża ma synka, także od niego dostaniemy a jak będzie dziewczynka to mamy obiecane u kuzynki też od strony męża. Także myślę, że na pewno skorzystamy.
Ja mam w planie zakupić kombinezon na zimę, ale wstrzymuję się do poznania płci.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości