|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Cytat:
Ehhh tutaj jest takie male roczne dziecko i wszyscy we wszystkim tak mu ustepuja ehhhh...
|
|
#4652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
Witam was dziewczyny, id soboty jestem w domku już po urlopie. Nie oddawałam się, bo was nadrabialam. Wczoraj udało mi się dobrnac do końca. Wakacje były udane i naprawdę się dobrze się bawiliśmy.
Wczoraj z mężem byliśmy w hurtowni i oglądaliśmy wózki. Pan nam trochę namieszał i teraz już nie wiem co kupić. Też wczoraj usłyszeliśmy, że x-landery płyną z Chin. Kółka do tako się psują, to nam znajomi mówili, w ciągu używania rok i 2 miesiące były na gwarancji. Pan w sklepie to potwierdził, bo płyną też z Chin. My koniecznie chcemy wózek aluminiowy, żeby był lekki. Pan nam zaproponował wózek firmy Polak-Wega, wygląda dość solidnie, jest lekki i ma super mały stelaż po złożeniu. Pan mówił, że go kiedyś do seicento włożył. A drugi to seka maximus. Ja jestem przekonana do tego polaka. Muszę jeszcze poczytać, choć o nim zbyt wiele opini nie ma, bo to nowy wózek. Jest robiony tylko i wyłącznie z polskich części. Co do łóżeczka mamy już wybrane, Radek VI. I takie zostaje. Blacksacrum mogę dostać zaproszenie do klubu, to wieczorkiem wrzucę trochę zdjęć z wakacji i moje zakupy ciuszków dla małej. Ostatnio licytowalam zestaw ciuszków, kupiłam parę na osobnych aukcjach i 2 bodziaki i 2 koszulki na wyprzedaży w 5-10-15. Wczoraj kończyłam pranie tych ciuszków. Te ciuszki, które są w tych zestawach to ciuszki z lumpkow, więc jak ktoś nie ma czasu chodzić po lumpkach to może śmiało licytować. Ciuszki są naprawdę fajne i warto. Ja wyrzuciłam tylko jednego ciuszki, bo był zabrudzony i się nie wyprał. Dobra kończę, bo muszę śniadanie zjeść i jedziemy z mężem pojeździć po urzędach - to co misiaczki lubią najbardziej:-D |
|
|
|
#4655 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
Dziewczyny pomóżcie mi zdecydować, koleżanka urodziła w polowie sierpnia dzidzię, malutka poniżej 3 kg i chciałam jej kupić taki kombinezonik na zime tylko się wacham czy rozmiar 3-6m czy może większy??
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9hyjkcm7lm.png 22.05.2008 14.08.2011Edytowane przez Ifwka Czas edycji: 2012-08-28 o 09:52 |
|||
|
|
|
#4656 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
, nie wiem czy mi termometr się nie zepsuł bo pokazuje 40 stopni na słońcu hehehe. Dzidzia od rana się rusza, chciałam nagrać jak brzuch faluje ale jak chwyciłam za tel to przestała Znalazłam kalkulator z wyprawką, już liczyłam mniej więcej ojjj trochę sporo wyszło :p. Jakbyście też chciały to wklejam linka: http://kobieta.wieszjak.pl/niezbedni...-dziecka-.html Idę doprowadzić się do ładu i do sklepu bo pieczywa nie mam a zbliża się pora 2 śniadania
|
#4658 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam w pasmanterii czarną gumę w tym celu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pisałyście o zakupach dla dziecka. Ja prawie wszystko już mam, bo miałam to szczęście że dostałam. Ostatnio kupiliśmy fotelik, ale to dlatego, że nadarzyła się super okazja, i dodatkowo dostaliśmy śpiworek oryginalny do niego. Sam śpiworek jest droższy od zestawu który kupiliśmy, więc głupotą było by nie brać. Do dokupienia pozostały nam jakieś drobiazgi, co nie znaczy że nie będą też wymagały sporego nakładu gotówki Musimy też kupić łóżko dla nas do pokoju dziecka (tymczasowo stanie się sypialnią) i szafę, bo się nie pomieścimy z ubraniami. Dobrze jest rozłożyć w czasie takie wydatki.Dziś wizyta Już się doczekać nie mogę. Młodego już wyraźnie czuję. Nawet wczoraj przykładałam mężowską rękę do brzucha, ale on nie czuł. Więc to chyba na razie bardziej wewnętrznie czuję Ale fantastyczne uczucie teraz też mnie szturcha
|
|||||||
|
|
|
#4659 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana.
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
hej Dziewczynki
witam sie z rana
|
|
|
|
#4661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja prawie nic nie ma ![]() Oprócz ciuszków to jedynie co mam to wanienka, przewijak, taki ochraniacz do łóżka, przybornik po Sade i tyle ![]() a gdzie podstawowe... ![]() Widzę, że nikomu się moje buty nie spodobały hahahhaah ale spoko, są nietypowe, za to na nodze wyglądają super......Zamówiłam wczoraj legginsy, bo u nas w Gdyni obleciałam prawie wszystkie sklepy i nie ma!.... mam nadzieję, że będą pasować. Dziewczyny co myślicie o tym ? http://allegro.pl/fisher-price-husta...567077421.html widziałam u koleżanki...fajna sprawa.. nawet moja córa chciała się tam władować tak jej się podobało ![]() troszkę drogie...ale może używane można znaleźć
|
|
|
|
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, na wstępie gratuluję udanych wizyt!
Lady wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych urodzin. Zdrówka dla Ciebie i dziecka Mnie zgaga męczy prawie codziennie po śniadaniu, obiedzie i kolacji. Na szczęście nie jest zbyt mocna i sama przechodzi ![]() Cytat:
![]() Ja z wyprawki dla dziecka nie mam jeszcze zupełnie nic. Gadałam z mamą i stwierdziłyśmy, że po usg połówkowym zaczniemy coś tam kupować. A właśnie dziewczyny czy któraś z Was ma może listę jakich ubranek i po ile sztuk trzeba kupić i mieć ze sobą na początek do szpitala i po wyjściu z niego? Zajrzę jeszcze na blog do Szai, bo nie jestem pewna czy czegoś takiego nie było. |
|
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Hope, Elmii: ja się jednak zdecydowałam na poród w Roztoce, no chyba, że coś mi się "w akcji" odwidzi. Ostatnio rodziła tam koleżanka siostry i jest zachwycona wystrojem, opieką, warunkami (pokoje są 1,2 i 3-osobowe, zrobione na "domowo" a nie szpitalnie). Dla dziecka nie trzeba nic mieć (tylko na wyjście).
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
No nie ma w chciałam kupic taki porządny, droższy bo dostałam od niej spodnie za free i chciałabym się odwdzięczyć.
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- U mnie to nie przeszło, bo wiekszość spodni mam mega dopasowanych i nawet rozporka nie mogłam już zapiąć.
|
#4665 |
|
Zadomowienie
|
djerba - fajna ta huśtawka
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do podkładów całkiem płynnych najbardziej polecane są tzw "kocie języki" http://allegro.pl/hakuro-h18-pedzel-...563371440.html , ale trzeba trafić na dobry, tzn dobrze zrobiony, bo inaczej będzie tworzył smugi, potrzebna jest wprawa w używaniu go. Ja najbardziej lubię flat topy i podobne, np o takie: http://allegro.pl/pedzel-kulka-do-po...564760537.html Taki nawet sama mam i jest dobry, bardzo gruby i sztywny, a przy tym miękki, nie podrażnia twarzy, jest też stosunkowo niedrogi. Podkład typu fluid nakłada się nim bardzo dobrze, ładnie go rozprowadza i wtapia w twarz.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-08-28 o 11:00 |
|
|
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4668 |
|
Wtajemniczenie
|
ja się chyba napaliłam na nią hehehe
![]() muszę z mężem pogadać jak wróci ![]() i z babcią...to może kupią ![]() znalazłam używaną na aukcji np...i myślę, że dużo nie pójdzie w górę ![]() http://allegro.pl/fisher-price-husta...593074494.html |
|
|
|
#4669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne ![]() Co do bujaczka, to cena zaporowa jak dla mnie I jakieś takie wielkie mi się to wydaje, na moje nieduże mieszkanie.Cytat:
Ale na górę spodni zakładam dopasowaną bokserkę taką co zakryje mnie do bioder i na to coś jeszcze Wtedy nie widać.
|
||
|
|
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz klikam kup teraz |
|
|
|
|
#4671 |
|
Rozeznanie
|
Co do zakupów to ja na razie jestem zaopatrzona w mało rzeczy. Właściwie mam tylko kilka ubranek , z ubrankami czekam na płeć, jutro mam wizytę, może się dowiem co i jak
w zasadzie to liczę na to![]() Co do większych zakupów, to we wrześniu lub październiku kupimy łóżeczko z całym wyposażeniem, tzn. kołderka, poszewki, materac itd. Też zastanawiamy się nad zestawem wszystko w jednym , ale to się jeszcze okaże czy kupimy zestaw czy pojedynczo. Wózek chyba w listopadzie.
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4673 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
apropo baldachimów to faktycznie super wyglądają, ale są niepraktyczne. Mój leży praktycznie nieużywany na strychu. A już materiałowe to wgóle. Któraś pisała, że osłoni dziecko przed muchami - jeśli będzie z organzy to może (ja taki mam) ale materiałowy to już wogóle bo dziecko się ugotuje w środku. Mnie strasznie denerwował i uważam to za zbędny wydatek - lepiej zainwestować w lepszą pościel 3-częściową, z ochraniaczem na szczebelki. Odnośnie zgagi to mi lekarz powiedział, żeby jeść Renie i pomaga Wczoraj sobie zrobiłam listę zakupów higieniczno-kosmetycznych dla siebie i Majeczki i już te koszty są duże. Cieszę się, że nie muszę kupować ciuszków za dużo i mam podstawowe rzeczy. Jak myślicie o zakupach dla dzieciaczków to nie zapomnijcie o rożku. Ja miałam 2 - jeden usztywniany - naprawdę polecam. Wprawdzie używa się go 2 miesiące ale dzidziuś bezpieczniejszy i mu ciepło i czuje się bezpieczniej
Edytowane przez e_vel Czas edycji: 2012-08-28 o 11:41 |
|
|
|
#4674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także zastanów się dobrze, bo wydatki dopiero się zaczną.... ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4675 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() W weekend byłam z grupą znajomych na ,,mini" wakacjach agroturystycznych. Fajnie było, z tym że jak znajomi wieczorami balowali to ja maksymalnie wytrzymałam do 23 Moja córka ma więcej energii niż ja ![]() W ten weekend jadę na weselę w góry, lekarz kazał uważać z tańczeniem, więc szału nie będzie. Planuję wytrzymać chociaż do 24-tej Tak piszecie o zakupach, pamiętam jakie to fajne uczucie tak wszystko wybierać dla dzidzi. Mnie tym razem ta przyjemność ominie, bo mam już prawie wszystko. Od koleżanki dostałam 2 duże worki ciuszków na początek, same neutralne kolory, większość nowa, a te używane nic nie zniszczone. Pozostałe droższe rzeczy jak wózek, fotelik, mebelki, laktator itd. mam po córce. Pozostają mi do kupienia tylko drobiazgi - kosmetyki, pieluszki, butelki i smoczki, a dla siebie - staniki do karmienia i szlafrok. Kupię po koniec roku, tak by najpóźniej na początku stycznia torba do szpitala była przygotowana. Miłego dnia Wam życzę
|
|
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam podstawowe ubranka typu body, spiochy, kaftaniki, pajace do rozmiaru 68, czyli tak do pół roczku.
Teraz powoli bede zaotrywac się w takie bardziej konkretne, jak już wiem, że sisior ![]() i szczerze powiem, że liczę na wsparcie ze strony ciotki, która dwa lata temu urodziła synka ![]() ![]() niestety w maju, ale przeciez nie pogardzę spisoszkami czy bodziakami
|
|
|
|
#4677 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry wszystkim
![]() cos dzis zabiegana od rana jestem ![]() a o 18 wreszcie wizyta
|
#4679 |
|
Zadomowienie
|
Na poprawę humoru trochę w lumpach pogrzebałam i takie tam ciuszki wybrałam. O, człowiek nie czuje jak mu się rymuje.
|
#4680 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
Ja mam w planie zakupić kombinezon na zimę, ale wstrzymuję się do poznania płci.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

Czy któraś ma doświadczenie z kuchniami z BRW? 
22.05.2008
14.08.2011
ale ładne!!!!!!
, nie wiem czy mi termometr się nie zepsuł bo pokazuje 40 stopni na słońcu hehehe. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Moja córka ma więcej energii niż ja