|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Wiadomość od Dojotki:
szyjka zamknięta, ma 2,7. dziecko ok waży 1380. Dostała kroplówkę na rozwój płuc dziecka i zastrzyk na skurcze |
|
|
|
#3062 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jeśli nawet to przepraszam ale chyba by sie nie przyznał ....Porozmawiaj z nim.. zobacz jaką ma wersję zdarzeń Cytat:
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
uff.. najważniejsze, że zamknieta.
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
effcia nooo masakra to co piszesz ja bym mojego zabila kurde co on z taka kasa zrobil moj mi mowi o wszytskich wydatkch nawet rachunki przynosi a wieksze wydatki obgadujemy razem
|
|
|
|
#3066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez perelka_np Czas edycji: 2012-08-28 o 15:49 |
|
|
|
|
#3067 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Heh.... a najgorsze jest to ze najbardziej sie dra Ci co im nic nie dolega, a taka babcina co ledwie sie na nogach trzyma pewnie by jeszcze przepuscila.... Cytat:
Kupuje podobnie jak dziewczyny - plyn do mycia/zel z Hipp-a, do tego jakis malsam czy mleczko, oliwki raczej nie bo mam juz dosc bo tej konsystencji po tym jak sama siebie 3x dziennie smaruje ![]() Kremik na odparzenia - ale to Bephanten kupie i cos na mrozy z Hippa tez Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
WrocLove ![]() Cytat:
a lubie i ostry dyzur i chirurgow, do tego jeszcze dojda lekarze![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dzis 3 prania znow zrobilam + reczne....padam... W ogole zaczelam myslec ze to bez sensu, teraz biore w normalnym rposzku bo czesc ubranek od kogos lub z lumpeksu to trzeba poprac, ale znow za miesiac bedzie powtorka z rozrywki:/ a tego prania fuuuuul :/ Gratuluje kolejnych tygodni i udanych wizyt Trzymam kciuki za Dorotke zeby nozki zaciskala i nie puszczala
|
||||||||||
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
uffffffffff czyli u dojotki nie ma tragedi ja z gabi w 7 lezalam tydz i mialam zastrzyk na rozwoj plucek a potem przenosilam
![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- ja tez kocham wroclaw ale daleko jak cholera bylam 3 tyg na szkoleniu z pracy i spalam w hotelu wroclaw a szkolenie mialam hmmmm zapomnialam jak sie nazywa w kazym razie w siedziebie eurobanku a pozniej bylam 4 dni na szkoleniu w grudniu bosko bylo |
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem już co mam robić... Staram się nie stresować - ale jak tu się nie stresować...??
trafiłam z deszczu pod rynnę... Poprzedni facet co prawda traktował mnie jak swoją własność, zdradzał mnie, ale przynajmniej wiedziałam jakie ma kredyty itp. A teraz... nic nie wiem, do tego jestem bezradna bo dochodów nie mam i tak prędko mieć nie będę
|
|
|
|
#3070 |
|
Zadomowienie
|
Micia- u mnie Tż też jest zazwyczaj głosem rozsądku bo ja tez mam lekką rekę do wydawania na ☠☠☠☠☠☠☠y, i tak jak u was nie wymagamy tlumaczenia i rozliczania z kazdego wydatku ale oczywiscie musimy to robic z rozwaga
![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Dobra ja narazie uciekam, bede pozniej pa
|
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
ja całe życie byłam wychowywana w biedzie... tzn nie takiej totalnej biedzie, ale potrafię szanować każdą złotówkę. Był czas, że mój tata zarabiał 300zł miesięcznie (zakład upadał), mama nie pracowała, z opieki dostawała 100zł a czwórkę dzieci miała - w tym ja miałam 4 latka, reszta w wieku szkolnym. I dawała jakoś radę, pożyczała ale wiedziała że potem jakoś odda. I to mnie nauczyło szanować pieniądz, bo kiedyś może go zabraknąć. Ale jak widać mój mąż tego nie zna... Zawsze ciągnął od babci, babcia tylko go po główce głaskała. A teraz co? Babunia jeszcze się upomina o tą całą kasę, a że M się do niej nie odzywa to wydzwania do mnie...
|
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
buzka ![]() Mąż zaś polazł gdzieś kurde,,, posiedzi chwile ze mna i zas znika... myslalam ze razem spedzimy dzien .. ale nie.. zawsze ma jakas robote kolo domu... po co odpoczac... a potem sie czepia wieczorem ze chce cos z nim porobic, wyjsc gdzies... to po co sobie tyle roboty robi
|
|
|
#3073 |
|
Rozeznanie
|
Już wiadomo czy zostaje w szpitalu na dłużej?
|
#3074 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() MiciaKicia, a Twój mąż nie ma przypadkiem z Wrocławiem nic wspólnego...? Tak podglądałam Wasze zdjęcia i jakbym Go kojarzyła, a chyba nawet mój rocznik
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
|
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
we wrocławiu pomieszkiwałam jakiś czas, ale to chyba nie stąd... Może jest do kogoś podobny
|
|
|
|
|
#3076 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj na kontroli byly nieprawidlowosci, zaraz pojechalismy do kliniki, dostalam kortyzon ale dzis trzebabylo robic na szybko cc. Oliwia byla z nami 1,5 godz, Laura walczy
|
|
|
|
#3077 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
|
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3079 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety to toksyczna sytuacja dla Ciebie i dziecka, a tata musi się stać tatą i może dzięki ciężkiej pracy uda się zadbać o rodzinę, przeszłości już się nie zmieni, ale mógłby powiedzieć otwarcie jakie ma zadłużenie, co planuje zrobić aby je spłacić, postawić cel- datę spłaty. Plan zmobilizuje go do działania.
|
|
#3081 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() :conf used: Ojej, nie wiem co napisać...
|
|
|
|
|
#3082 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
co sie dzieje ja ☠☠☠☠☠☠☠e..... co to fatum jakies na te dzieciaczki ![]() ![]() ☠☠☠☠a....Muminku tak mi przykro..... trzymam kciuki za Laurę.... Da rade!
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Muminku trzymamy kciuki za Ciebie i za Laurę...
![]() a ja głupia przejmuję się teraz kasą... a ktoś tak blisko nas cierpi o wiele bardziej... normalnie siedzę i wyję
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-08-28 o 16:06 |
|
|
|
#3084 |
|
Rozeznanie
|
będę się modlić i myśleć o Twojej kruszynce, tak bardzo mi przykro
|
#3085 |
|
Zadomowienie
|
Perełka, śliczne suknie, wszystkie w moim guście
Ewa, współczuję, ciężka sprawa. Nie wiem za bardzo, co Ci poradzić, bo to wszystko nie jest takie proste, ale może na wszelki wypadek złożyć wniosek o ustanowienie rozdzielności majątkowej? Zaufanie zaufaniem, ale nie możesz tyrać całe życie na jego długi, kiedy on sobie pieniądze trwoni na prawo i lewo. Poza tym, jeśli Wam obojgu zależy na związku, to moim zdaniem powinniście oboje pójść na układ - Ty bierzesz na siebie odpowiedzialność i trzymasz budżet rodzinny, a on informuje Cię o każdym wydatku, przynosi paragony, masz pełnomocnictwo na wszystkich jego kontach i umowach przez niego podpisywanych. Innego rozwiązania chyba nie ma, nigdy nie będziesz miała pełnej kontroli nad tym, jak on wydaje Wasze wspólniezarobione pieniążki
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
kochana strasznie mi orzykro trzymam mocno za laure
|
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Wchodzę i co taka wiadomośc???
Muminku strasznie mi przykro ![]() Trzymam mocno kciuki za Laurkę, musi być silna!!!!! |
|
|
|
#3089 |
|
Zadomowienie
|
Mój Boże...
Muminku, ogromnie współczuję. Jestem myślami przy Tobie i pamiętam w modlitwie. Wierzę, że Laura jest silna i da radę!
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
wierzę że Laurze się uda!!! Z całego serca...
Mam znajomą, mieszka też w niemczech... Urodziła syna duużo wcześniej, był wielkości dłoni, walczył o życie. Ubierali go w ciuszki dla lalek... Dziś synek ma 4 latka i jest zdrowy! Wierzę że i Laura przeżyje i będzie zdrowa!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

az się wierzyc nie chce, ze dorosły faceto może byc az tak nieodpowiedzialny. Mój to totalne przeciwienstwo Twojego, zanim podejmie jakas decyzje zwiazana z finansami to 500razy rozwaza wszystkie za i przeciw. Mówi mi o kazdym nawet jak najmniejszym wydatku i wszystko ze mna uzgadnia. Pod tym wzgledem ufam mu w 100%, szkoda, że Twój Tż jest takim lekkoduchem.
A jeśli nawet to przepraszam ale chyba by sie nie przyznał ....
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

ale nic, weszłam. okazało się, że pani z zabiegowego życzy sobie, żeby mocz był oddawany w takich wąskich długich pojemnikach, a ja miałam taki tradycyjny z apteki i kazała mi to przelewać. Myślałam że żartuje, ale mówiła serio. Następnie wysłała mnie do innego pokoju zabiegowego - w innym budynku i poleciła wejść bez kolejki. Podeszłam więc do drzwi i mówię w czym rzecz i nagle słyszę jak kolejka zaczyna buczeć. Jedną panią bolą korzonki i ona mnie nigdzie nie przepuści, jakiś pan jest oburzony, gdyż on się zwolnił z pracy żeby zrobić badania okresowe i on nikogo nie będzie do kolejki przed sobą wpuszczał i blabnlablablabalbalabla! Więc stoję, bo w zabiegowym ktoś jest. Ja z tym byncem przebieram z nogi na nogę, a dziadki siedzą i się patrzą na mnie jak na prostytutkę przy trasie. Po 20 min otworzyły się drzwi więc wlazłam do środka 

niech zaciśnie nogi i nie wypuszcza jeszcze Kubusia!!!

co sie dzieje