|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Muminku wiem, ze to niewiele da, ale tule Cię mocno i jestem z Tobą całym sercem.
|
|
|
|
#3452 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
SUPER!! Mamy kolejnego maluszka!! Olga jest Śliczniutka!! gratulacje dla dzielnej mamy!!
Cytat:
Melcia jest śliczna! a co do lekarzy, to brak słów. Ty sobie świetnie dałaś radę dzielna Kobietko! Co do karmienia to ja Zuzankę karmię w ciągu dnia co 3-4 godziny. jeśli w tym czasie się nie budzi, to staram się na siłę wyrwać ją ze snu. w nocy karmię na żądanie, ale pilnuję, żeby przerwa nie była dłuższa niż 6 godzin. Co prawda Mała głodna by nie była (już 3 kg waży i w sumie każdego dnia ok 60g na wadze przybiera), ale dłuższe przerwy w karmieniu mogą zaburzyć laktację Colds, Jeśli będziesz mogła wpisz na pierwszą stronę Zuzanna Magdalena - ależ się z mężem pokłociłam w niedzielę o to drugie imię on chciał Elżbietę (po swojej mamie, mojej mamie i jeszcze ja mam tak na drugie) tyle, że Ela mi się niespecjalnie podoba i tak twardo brzmi. poza tym chciałam żeby miała imię po mnie, skoro w bólach ją urodziłąm wreszcie zawarliśmy ugodę - ponieważ teraz i pierwsze i drugie imię wybierałam ja, mąż ma prawo wybrać imiona dla drugiego dziecka (oczywiście po mojej akceptacji)... hehe ciekawe kiedy i jak przekupi mnie żebym w ogóle rozważała drugiego malucha... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
w ogóle tylu rzeczy nie można jeść: pomidory, sałata, cytrusy, truskawki, ogórki, seler, pietruszka, buraczki z octem lub kwaskiem cytrynowym. z warzyw i owoców można jabłka, marchew i banany w ogóle mam problem z dietą, bo brak mi pomysłów na obiady. może stworzymy "menu" dla mam karmiących? Cytat:
Cytat:
Cytat:
nasza captiva jest śliczna, ale ja nie będę mieć siły wnosić jej i znosić z 4 piętra jeszcze z dzieciaczkiem w środku. Teraz mąż ma miesiąc urlopu więc będziemy razem chodzić na spacery (jeśli wreszcie ten katar nam się skończy) a później będzie rano znosił ten wózek a wieczorem wnosił. innej opcji nie ma... Cytat:
Dobrze by było, gdybyś pierwszą dawkę dostała przed odejściem wód. Cytat:
Cytat:
![]() Konczi ta chusta jest bardzo fajna. Tkane są podobno zdecydowanie lepsze niż elastyczne a jeszcze te. które pokazujesz mają takie ładne wzory ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-08-28 o 16:56 |
|||||||||||
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
Muminku jestem z Toba,bardzo mi przykro i trzymam kciuki za mała
|
|
|
|
#3454 |
|
Raczkowanie
|
Muminku bardzo mi przykro... Trzymam kciuki za Laurę
|
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Muminku jesteśmy całym sercem z Wami i trzymamy kciuki żeby wszystko skończyło sie pozytywnie.
Boże dlaczego muszą sie takie rzeczy dziać
|
|
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja umiem pić leżąc akurat ![]() Położna noworodkowa w szkole rodzenia, mówiła nam, że bardzo ważne jest żeby dzidzia leżała właśnie poziomo, w jednej linii. W ten sposób jej układ pokarmowy najlepiej przyswaja mleczko
|
|
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
muminku tak bardzo mi przykro
Trzymam kciuki za Laurę i wierzę że zostanie z Wami To jest coś strasznego ![]() Jesteśmy kochana z Wami
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby malutka szybko z tego wyszła, dobrze że jej stan stabilny. Duża jest na szczęście! Pisz tu ile chcesz, potrzebujesz teraz wielkiego wsparcia, a my Ci je spróbujemy dać!!! |
|
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja probowałam wode pić i nie dało rady ![]() Ciekawe co mi powiedzą w szpitalu jak malec sie urodzi
|
|
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle chciałam napisać...
Ale to nie ważne... Muminku bardzo mi przykro... Niewiem co pisać, siedzę i ryczę. Módlmy się za Laurkę aby dała sobie radę... |
|
|
|
#3461 | |
|
Rozeznanie
|
Lucia Ty się tak nie nastawiaj, że wcześniej urodzisz, bo u mnie też tak ginek gadał, a mały jeszcze siedzi i znając życie posiedzi jeszcze ze 2 tygodnie
Colds mnie położna wczoraj mówiła, że kuchnia w szpitalu gotuje jak chce i każdy dostaje ten sam posiełek, mimo że w karcie wpisane jest, że ktoś ma diete. U nas kobiety po porodzie dostają np. owsianke. ![]() Cytat:
Wiedziałam o tym podejmując decyzje o zakupie. Tak czy siak jest lżejszy 2 kilo niż np Captiva, Laret czy Warrior. Muminku bardzo mi przykro z powodu straty. Drugiej córeczce musi się udać, wierze w jej siłe. Trzymaj się kochana i musisz być dzielna.
|
|
#3462 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
wchodzę by przeczytać że z Laurą lepiej, że walczy i daje radę ...
jestem nieobecna i ciągle ryczę
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też ryczę...
|
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
To jest fatum 30-tego tygodnia na poczekalni... Mamy majowo-czerwcowe miały wtedy stratę, lipcowo-sierpniowe... Cieszyłam się że u nas ominęło...
Nie no, to zwykły zbieg okoliczności... Tragiczny... Wierzę że Laurka da sobie radę, jest stabilna, jest duża, musi być silna. |
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
Muminku kochana nie wiem, co powiedziec... Przykro mi bardzo. Trzymam kciuki za Laurę najmocniej jak potrafię i jestem myślami z Wami. Trzymajcie się !!!
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez wierzę w to że Laura jest silna, że Oliwka czuwa nad nią i daje jej swoją siłę i że będzie zdrowa i da pocieszenie rodzicom .... straszny ten dzień .... dzisiaj to dopiero mam doła ...
|
#3468 |
|
Wtajemniczenie
|
Muminku bardzo mi przykro..
Trzymam kciuki za Laure zeby dala sobie rade.. zadne slowa nie ukoja Twojego bolu.. ehh co za dzien
|
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
też zaglądam z nadzieją, że jakieś pozytywne wieści od Muminka będą... teraz pewnie trzeba będzie czekać... oby każdy dzień przynosi nową nadzieję i daje Laurce coraz większe szanse...
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje, że są w dobrych rękach
ehhhh jakie to niesprawiedliwe jest ..... maggie jak Zuzia ?
|
#3471 |
|
Zadomowienie
|
Ciagle sie boje ze zaraz ktod tu przyjdzie z zla wiadomoscia. Musze dir pozbierac i fo niej isc. Ruszala nozkami troche i ziewnels. Pobudzam laktacje by zdobyc witaminki ale najpierw czekaja nas badania czy da rade pic juz moje mleko
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana musisz teraz walczyć Ona walczy dla Was i wiem że wygra wierze w to mocno bardzo !!!!!
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle o Was caly czas i mam nadzieje, ze wszystko dobrze sie skonczy... |
|
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli nie dziś czy jutro to może za kilka dni być Laurce potrzebne, także pobudzaj, bo na pewno Twojemu skarbowi się przyda.
|
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3476 |
|
Rozeznanie
|
Lecę poskladać pranie i w poduchy, bo mi sie cholernie brzuch napina
. za bardzo się rozszalałam ze sprzątaniem dziśMuminku wierzę mocno, że jutro przeczytam tu już tylko dobre informacje odnośnie stanu Laurki. Choć jak znam siebie będę się pewnie denerwować całą noc, tak jak było w przypadku Colds i Zielonej. Zbyt wrazliwa na takie informacje jestem Całusy dziewczyny
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo CI współczuje... nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić co przeżywasz ![]() Trzymam kciuki za Laurke żeby wszystko było ok! |
|
|
|
|
#3478 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam was, chciałam pocytować i odpisać
aż zamarłam i tylko poczułam, jak mi łzy kapią z brody na bluzkę Muminku tak strasznie mi przykro, więcej nie jestem w stanie wyrazić słowami, modlę się za twoją Laurkę o siłę dla niej i całej waszej rodziny! |
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Muminku cały czas myśle o Laurce. WIerze, że wszystko bedzie dobrze i co najgorsze już za Wami.
|
#3480 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
tyle zacytowałam, chciałam odpisać ale wiadomość od muminka mnie poraziła... kochana, bardzo Ci współczuję straty córeczki, nie wiem co napisać, bo żadne słowa nie ukoją Twego bólu... myślami jestem z Wami i trzymam kciuki za Laurę. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

on chciał Elżbietę (po swojej mamie, mojej mamie i jeszcze ja mam tak na drugie) tyle, że Ela mi się niespecjalnie podoba i tak twardo brzmi. poza tym chciałam żeby miała imię po mnie, skoro w bólach ją urodziłąm