Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-28, 17:09   #3091
the cherry blossom girl
Rozeznanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
r
  1. pół grahamki z 2 plastrami szynki, pomidorem, sok z pomarańczy
  2. kabanos + 2 plastry sera żółtego (jadłam to w odstepie 2-3 godzin)
  3. pulpeciki w sosie pomidorowym, ziemniak gotowany i ogórki w zalewie curry, lampka wina czerwonego

waga rośnie
Zwymiotowałabym na taki jadłospisie, serio. Jak go czytam to mnie mdli, a co dopiero to jeść
the cherry blossom girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 17:22   #3092
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
r
  1. pół grahamki z 2 plastrami szynki, pomidorem, sok z pomarańczy
  2. kabanos + 2 plastry sera żółtego (jadłam to w odstepie 2-3 godzin)
  3. pulpeciki w sosie pomidorowym, ziemniak gotowany i ogórki w zalewie curry, lampka wina czerwonego

waga rośnie
mało i bezwartościowo. nic dziwnego ze waga rośnie mniej nie znaczy lepiej.
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 17:46   #3093
olmana
Raczkowanie

2 sałatki pomieszane: SALATERIA- sałatka włoska z brokułem + sałatka warzywna- po polsku,tradycyjna+ 1 kromka chleba hiszpańskiego muśniętego osełką maślaną+ 2 plastry pomidorka+ kiełki fasoli mung i mieszanka kiełków+ 1 plaster szyneczki+ troszkę baleronu+ herbatka pokrzywowa (poczułam się jak w Wigilię )
pierogi z kapustą i grzybami+ okrasa z cebulki, sera żółtego i baleronu
baton DAIM
potem pewnie owoce, płatki i leczo
olmana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 18:13   #3094
alusiekmalutki89
Zakorzenienie

Mam pytanie: chcac przytyc 5 kg ile muszę dziennie przyjmować kcal? ok 3000?
23 lata, 172cm, 51 kg
Stary 2012-08-28, 18:37   #3095
Iwoka
Zakorzenienie

Lekkie P:
I: owsianka z 3 łyżek płatków owsianych, 1 łyżki musli pełnoziarnistego, 1 łyżki otrębów (miks) z cynamonem, słonecznikiem i kremem kokosowym + nektarynka + jabłko + melisa z pomarańczą;
II: kanapka z 2 kromek chleba razowego z masłem, serem, pomidorem, ogórkiem i oregano + kilka rzodkiewek + marchewka;
III: jogurt truskawkowy + jabłko + 2 kostki gorzkiej czekolady
-> wpadł cukierek od koleżanki
IV: 3 chochle zupy grochowej (ze sporą ilością ziemniaków i marchewki) na zasmażce z masła (nie było drugiego dania, bo szybciutko musiałam zmykać na miasto...)
V: kromka razowca z masłem, pomidorem i ogórkiem + pół kromki z miodem + pół kromki z dżemem malinowym + gruszka
VI: twaróg + warzywa na parze
Do picia: woda, kawa zbożowa, pokrzywa

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 18:40   #3096
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Witam ponownie po przerwie trochę was poczytałam i Żabciu pyszna i zdrowa eR, Milka ja zwykle wszystko przepysznie , Aniołek bombowe U,Ty to masz metabolizm Ervisha też smakowicie, a Irish to już traktuję jak spam, o i widzę N_tt postępy, brawo! mpati gratuluję wytrwałości w ładnych eR i oczywiście @ i w tym momencie powinnam jeszcze Ci powiedzieć "a nie mówiłam", no i jeszcze wszystkie inne wizażanki pozdrawiam

I teraz ja was proszę o pomoc, jak pisałam w lipcu nie dostałam @, nie wiem dla czego, zniknęła tak po prostu, byłam ( no i jestem bardzo wystraszona), wizytę u gin mam dopiero w październiku, test ciążowy robiłam (wyszedł negatywny), świruję już. Byłam teraz trochę na "wakacjach" i te moje półtora tygodnia przeznaczyłam na P, i to takie z prawdziwego zdarzenia, ja nie gotowałam (ewentualnie trochę pomagałam) jadłam dużo i to co wszyscy, dzień był długi bo od około 8 do 24, więc i zmieściłam dużo posiłków, nie będę tu pisać jadłospisów ale to było bardzo porządne i wydaje mi się dość zdrowe P. Na wadze tak mniej więcej przytyłam około 1,5 kg, ważyłam się raz kilka dni przed wyjazdem i na czczo dwa dni z rzędu pod koniec i na koniec wyjazdu. Więc powiedzmy około +1,5kg jest
Od wczoraj jestem już u siebie, dziś gotuje sobie sama, przeszłam na U i stwierdziłam ,że nie umiem już jeść, nie wiem jak? ile jest za dużo?ile za mało?ile ma być? mój dzień jest dużo krótszy i nie zjadam 5-6 posiłków, do tego mam dziwny apetyt.... w ogóle to tylko jedno słowo POMOCY DZIEWUCHY!!!

I jeszcze jedno ważne pytanie, proszę o odpowiedz, bo jak wy śpiąc długo w wakacje i jedząc kolację około 20-21 mieścicie 5 posiłków, bo na pewno nie co 3 godziny!! ja już hoho dawno, dawno nie jem z zegarkiem w ręku i na czas, tylko jak zgłodnieję, ale kurcze nie zmieszczam czasowo 5 posiłków, nawet często czwarty jem dość późno, lub no ten piąty lekki o czasami 23-24??

Wstawię jeszcze swój z dziś U, dziwny, bez obiadu z prawdziwego zdarzenia, ale objedzona jestem, do tego nie mam humoru, długo spałam i dziś dzień spędzony przed kompem.

1. owsianka na mleku 2% (płatki owsiane, otręby owsiane, zarodki pszenne, śliwki suszone, przyprawa do piernika +opakowanie borówek amerykańskich)
po na deser był: deser sojowy alpro o smaku waniliowym
/kawa z mlekiem/
2. pół dużej wędzonej makreli z cebulką i dużo warzyw:sałaty, marchewki dwie, rzodkiewki, papryka czerwona i miska pomidorów z cebulką
/chwilę potem miska duży śliwek/
kawa z mlekiem/
3. teraz nie dawno około 18.: cały duży talerz gotowanej fasolki szparagowej żółtej i trochę zielonej obłożone pokrojonym serem camebmert ( pół krążka) i plastrami wędliny + kalarepa chrupana przy gotowaniu <-- ser się cudnie roztopił i ciąąąąągnął
no i to dziś zjadłam a planuję jeszcze:
4. twaróg półtłusty ze szczypiorkiem + warzywa, pomidory i inne w/w ze sporą dawką migdałów bo mam ochotę, a przed snem wypiję gluty, nie wiem w sumie co będę jadła, zrobię edycję jak cuś

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/

Edytowane przez teczowa dlolinka 21
Czas edycji: 2012-08-28 o 18:43
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 18:49   #3097
Malinuch
Raczkowanie

U/P: (przydało by się przybrać jeszcze kilogram...)

I: owsianka (4 łyżki płatków) na mleku z chałwą, truskawkami, połową Danio straciatella i naturalnym kakao

II: 2 małe bułeczki z: nutellą i truskawkami/ masłem orzechowym i malinami/ serkiem philadelphia o smaku fety i ogórka, z papryką/ z sosem pomidorowym, szynką i serem żółtym + reszta Danio ze śniadania

III: fasolka szparagowa z masłem i solą + makaron z sosem truskawkowym i świeżymi truskawkami

IV: tartoletka cytrynowa + kawa z mlekiem, miodem i przyprawami (a miałam ograniczać kawę )

V: zapiekane ziemniaki z sosem jogurtowo-czosnkowym i na deser migdały w karmelu (mmmm...)

Ślicznie proszę o zerknięcie
Malinuch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 18:55   #3098
zielona_zabcia
Rozeznanie

R: (mało węgli bo bez treningu, nie mam dziś czas)
I.(pieczone w nocy-bezsenność :/)dwie muffinki orkiszowe z czoskiem, ziołami, fetą 10% i szpinakiem (mąka orkiszowa pełnoziarnista,proszek do pieczenie, jaja,przyprawy,oliwa z oliwek,czoskiek,zioła,200 g fety na 8 muffinek) ; do tego wielki pomidor malinowy; zielona herbata
2h spacer z wózkiem
II.pieczony pstrąg nadziany różnymi warzywami, podnany z puree z kalafiora (rozgotowny kalafior tłuczony z ziołami) polane olejem z pestek dyni;
mycie,podłóg i okien 4godziny cały czas
III.omlet kakowo-cynamonowy(2jaja,mleko,ka kao nat,cynamon) podany z twarożkiem, dynią duszoną z jabłkiem i syropem z agawy posypany pestami dyni; zielona herbata z granatem;
IV.porcja sałatki: z rukoli, wędzonego łososia, ogórka,avocado
garść uprażonych ziaren sezamu i sos oliwy+oleju sezamowego+limonka+
sól, posypana uprażonymi ziarnami sezamu; herbata ziołowa
skakanka i hh

+woda

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !

Edytowane przez zielona_zabcia
Czas edycji: 2012-08-28 o 18:58
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 19:00   #3099
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
Lekkie P:
I: owsianka z 3 łyżek płatków owsianych, 1 łyżki musli pełnoziarnistego, 1 łyżki otrębów (miks) z cynamonem, słonecznikiem i kremem kokosowym + nektarynka + jabłko + melisa z pomarańczą;
II: kanapka z 2 kromek chleba razowego z masłem, serem, pomidorem, ogórkiem i oregano + kilka rzodkiewek + marchewka;
III: jogurt truskawkowy + jabłko + 2 kostki gorzkiej czekolady
-> wpadł cukierek od koleżanki
IV: 3 chochle zupy grochowej (ze sporą ilością ziemniaków i marchewki) na zasmażce z masła (nie było drugiego dania, bo szybciutko musiałam zmykać na miasto...)
V: kromka razowca z masłem, pomidorem i ogórkiem + pół kromki z miodem + pół kromki z dżemem malinowym + gruszka
VI: twaróg + warzywa na parze
Do picia: woda, kawa zbożowa, pokrzywa
Nigdy na tym nie przytyjesz. I nie ma czegoś takiego jak lekkie P

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 19:03   #3100
whiness
Zadomowienie

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Pokaż wiadomość
R: (mało węgli bo bez treningu, nie mam dziś czas)
I.(pieczone w nocy-bezsenność :/)dwie muffinki orkiszowe z czoskiem, ziołami, fetą 10% i szpinakiem (mąka orkiszowa pełnoziarnista,proszek do pieczenie, jaja,przyprawy,oliwa z oliwek,czoskiek,zioła,200 g fety na 8 muffinek) ; do tego wielki pomidor malinowy; zielona herbata
2h spacer z wózkiem
II.pieczony pstrąg nadziany różnymi warzywami, podnany z puree z kalafiora (rozgotowny kalafior tłuczony z ziołami) polane olejem z pestek dyni;
mycie,podłóg i okien 4godziny cały czas
III.omlet kakowo-cynamonowy(2jaja,mleko,ka kao nat,cynamon) podany z twarożkiem, dynią duszoną z jabłkiem i syropem z agawy posypany pestami dyni; zielona herbata z granatem;
IV.porcja sałatki: z rukoli, wędzonego łososia, ogórka,avocado
garść uprażonych ziaren sezamu i sos oliwy+oleju sezamowego+limonka+
sól, posypana uprażonymi ziarnami sezamu; herbata ziołowa
skakanka i hh

+woda
Wszystko pyszne! Dieta, ale z taką fantazją kulinarną, że niejedna osoba na U mogłaby Ci pozazdrościć. Wszystko mi się bardzo podoba i mam ochotę na te muffinki. Nie widzę niczego, co można by poprawić - są zdrowe tłuszcze, warzywa, białko, po prostu idealnie jak dla mnie.
whiness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 19:06   #3101
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Witam ponownie po przerwie trochę was poczytałam i Żabciu pyszna i zdrowa eR, Milka ja zwykle wszystko przepysznie , Aniołek bombowe U,Ty to masz metabolizm Ervisha też smakowicie, a Irish to już traktuję jak spam, o i widzę N_tt postępy, brawo! mpati gratuluję wytrwałości w ładnych eR i oczywiście @ i w tym momencie powinnam jeszcze Ci powiedzieć &quot;a nie mówiłam&quot;, no i jeszcze wszystkie inne wizażanki pozdrawiam

I teraz ja was proszę o pomoc, jak pisałam w lipcu nie dostałam @, nie wiem dla czego, zniknęła tak po prostu, byłam ( no i jestem bardzo wystraszona), wizytę u gin mam dopiero w październiku, test ciążowy robiłam (wyszedł negatywny), świruję już. Byłam teraz trochę na &quot;wakacjach&quot; i te moje półtora tygodnia przeznaczyłam na P, i to takie z prawdziwego zdarzenia, ja nie gotowałam (ewentualnie trochę pomagałam) jadłam dużo i to co wszyscy, dzień był długi bo od około 8 do 24, więc i zmieściłam dużo posiłków, nie będę tu pisać jadłospisów ale to było bardzo porządne i wydaje mi się dość zdrowe P. Na wadze tak mniej więcej przytyłam około 1,5 kg, ważyłam się raz kilka dni przed wyjazdem i na czczo dwa dni z rzędu pod koniec i na koniec wyjazdu. Więc powiedzmy około +1,5kg jest
Od wczoraj jestem już u siebie, dziś gotuje sobie sama, przeszłam na U i stwierdziłam ,że nie umiem już jeść, nie wiem jak? ile jest za dużo?ile za mało?ile ma być? mój dzień jest dużo krótszy i nie zjadam 5-6 posiłków, do tego mam dziwny apetyt.... w ogóle to tylko jedno słowo POMOCY DZIEWUCHY!!!

I jeszcze jedno ważne pytanie, proszę o odpowiedz, bo jak wy śpiąc długo w wakacje i jedząc kolację około 20-21 mieścicie 5 posiłków, bo na pewno nie co 3 godziny!! ja już hoho dawno, dawno nie jem z zegarkiem w ręku i na czas, tylko jak zgłodnieję, ale kurcze nie zmieszczam czasowo 5 posiłków, nawet często czwarty jem dość późno, lub no ten piąty lekki o czasami 23-24??

Wstawię jeszcze swój z dziś U, dziwny, bez obiadu z prawdziwego zdarzenia, ale objedzona jestem, do tego nie mam humoru, długo spałam i dziś dzień spędzony przed kompem.

1. owsianka na mleku 2% (płatki owsiane, otręby owsiane, zarodki pszenne, śliwki suszone, przyprawa do piernika +opakowanie borówek amerykańskich)
po na deser był: deser sojowy alpro o smaku waniliowym
/kawa z mlekiem/
2. pół dużej wędzonej makreli z cebulką i dużo warzyw:sałaty, marchewki dwie, rzodkiewki, papryka czerwona i miska pomidorów z cebulką
/chwilę potem miska duży śliwek/
kawa z mlekiem/
3. teraz nie dawno około 18.: cały duży talerz gotowanej fasolki szparagowej żółtej i trochę zielonej obłożone pokrojonym serem camebmert ( pół krążka) i plastrami wędliny + kalarepa chrupana przy gotowaniu <-- ser się cudnie roztopił i ciąąąąągnął
no i to dziś zjadłam a planuję jeszcze:
4. twaróg półtłusty ze szczypiorkiem + warzywa, pomidory i inne w/w ze sporą dawką migdałów bo mam ochotę, a przed snem wypiję gluty, nie wiem w sumie co będę jadła, zrobię edycję jak cuś
Cześć Tęskniliśmy

Co do Twoich pytań to ja np. wstaje o 5-6 to bez problemy mieszczę tych 5-6 posiłków. Jeśli Ty nie odczuwasz potrzeby jedzenia tyle to nie jedz. Nie katuj się na siłę. I nie pisz, że nie wiesz jak jeść i ile bo do tej pory szło Ci bardzo ładnie Po prostu wsłuchaj się w swój organizm. Słuchaj jego. On Ci powie jak jeść i ile. Jedz to co lubisz, gotuj tak by Ci smakowało. Co do ilości jedz by się najeść a nie być objedzonym. Obserwuj tez swój orgaznim i jakby coś działo się nie tak to wtedy panikuj

Co do menu wyszło Ci lekkie, smaczne i na luzie a oto przecież chodzi

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 19:44   #3102
Magdalena0603
Rozeznanie

uuu
  • owsianka, mleko 1,5%, wkroiłam mnóstwo pomarańczy, dosypałam malin, kiwi i czekolady bakaliowej
  • spora grahamka z masłem, szynką parmeńską, chrzanem i rukolą, 1/2 łososia wędzonego (brzuszek )
  • zupa gulaszowa z mięsem wołowym, szalenie pikantna, sporo warzyw i ziół (chili..), kromka chlebka orkiszowego
  • filet z mintaja zapiekany w ziołach, frytki z keczupem + marchewka z groszkiem z masełkiem i bułką tartą
  • jajko na miękko, 2 pomidory

rzucicie okiem?..bardzo proszę
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 19:50   #3103
kiitty
Zakorzenienie

jak ja tu dawno nie zaglądałam..
ciekawa jestem czy ktoś tu mnie jeszcze pamięta

U
śniadanie: 2 kromki chleba orkiszowego z masłem, wędliną, sałatą i pomidorem; jajecznica ze szczypiorkiem; herbata z cytryną
II śniadanie: brzoskwinia, jabłko, jogurt Danone z ziarnami zbóż
obiad: gotowane udko i pałka z kurczaka; ryż w sosie potrawkowym; warzywa z rosołu (seler, marchew, pietruszka, por) + gotowana brukselka z masłem
podwieczorek: naleśnik z serkiem homo i bakaliami; 2 kawałki arbuza
kolacja: będzie serek wiejski z pomidorem i szczypiorkiem + kanapka herbata
po kolacji pewnie jakieś owoce, orzeszki przed tv

ujdzie?
Stary 2012-08-28, 20:13   #3104
Narc
Wtajemniczenie

Utrzymanie:

śniadanie: 2 sadzone jajka, 2 duże kromki ciemnego chleba z masłem,pomidorem i cebulą, kawa z mlekiem i cukrem
obiad 1 miska krupniku na kurczaku z ziemniakami, warzywami itd
obiad 2 smażone kopytka ze śmietaną
kolacja: dwie kromki chleba- jedna z serem typu capri, druga z pastą z tuńczyka- obie z kapustą pekińska i czarnymi oliwkami.
2 zielone herbaty, mięta
Narc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 20:16   #3105
biedroneczka94
Raczkowanie

moje U
1. 2 kromki (małe i cienkie) chleba razowego z margaryną, dżemem jagodowym, serek wiejski 200g (230 kcal), kubek jeżyn i malin
2. gruszka
3. zupa pomidorowa, kilka świderków(makaron)
4. jabłko
5. 2 kromki chleba razowego z margaryną, 2 plasterki sera (po 39 kcal za jeden), pół pomidora, trochę cebuli, pół papryki
biedroneczka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 20:17   #3106
Milka1224
Rozeznanie

TĘCZOWA, dziękuje

Dzisiejsze mocnoorzechowe U
I owsianko - orkiszanka na mleku sojowym z 2 łyżkami masła orzechowego i musem sliwkowym

II chleb leo-orzechowy z ricottą, pomidorem i rukolą

III pikantne curry rybne z ziemniakami startymi, kukurydzą i papryką

świezy sok jabłkowy 350 ml

IV orientalna sałatka - makaron ryżowy, kurczak, fasolka szparagowa, sos sojowy, olej sezamowy i duużo podprażonych nerkowców

do picia: woda i czarna herbata różana
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 20:18   #3107
indecorum
Rozeznanie

R

ś: mała puszka tuńczyka w oliwie (80g) z ziarnami słonecznika i kilkoma pistacjami - to zawijane w sałatę, kilka oliwek, 3 jajka na miękko
dś: nektarynka
przed treningiem: serek wiejski z mieszanką otrębów, pestek dyni, orzechów, 1 papryka, banan
obiad: stek z łososia z warzywami (papryka, cukinia, cebula), pieczarkami, 1 pomidor
k: serek wiejski light, 1 papryka

co sądzicie? ale mi wyszło papryki przypadkiem
Stary 2012-08-28, 20:52   #3108
Magdalena0603
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Narc Pokaż wiadomość
Utrzymanie:

śniadanie: 2 sadzone jajka, 2 duże kromki ciemnego chleba z masłem,pomidorem i cebulą, kawa z mlekiem i cukrem
obiad 1 miska krupniku na kurczaku z ziemniakami, warzywami itd
obiad 2 smażone kopytka ze śmietaną
kolacja: dwie kromki chleba- jedna z serem typu capri, druga z pastą z tuńczyka- obie z kapustą pekińska i czarnymi oliwkami.
2 zielone herbaty, mięta

fajnie,ale brakuje mi owoców...sama rzadko jem,więc nie krytykuję..
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 21:07   #3109
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez whiness Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Wszystko pyszne! Dieta, ale z taką fantazją kulinarną, że niejedna osoba na U mogłaby Ci pozazdrościć. Wszystko mi się bardzo podoba i mam ochotę na te muffinki. Nie widzę niczego, co można by poprawić - są zdrowe tłuszcze, warzywa, białko, po prostu idealnie jak dla mnie.
o dziękuję
dziś wreszcie spełniałam się w kuchni bo cały dzień miałam pomoc do dziecka tak to ratuje się raczej serkiem wiejskim,puszką tunaka albo jajecznicą
dziękuję bardzo

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 22:08   #3110
delightful_
Zadomowienie

GG do delightful_

Cytat:
Napisane przez indecorum Pokaż wiadomość
R

ś: mała puszka tuńczyka w oliwie (80g) z ziarnami słonecznika i kilkoma pistacjami - to zawijane w sałatę, kilka oliwek, 3 jajka na miękko
dś: nektarynka
przed treningiem: serek wiejski z mieszanką otrębów, pestek dyni, orzechów, 1 papryka, banan
obiad: stek z łososia z warzywami (papryka, cukinia, cebula), pieczarkami, 1 pomidor
k: serek wiejski light, 1 papryka

co sądzicie? ale mi wyszło papryki przypadkiem

Zastanawia mnie u Ciebie bardzo mała ilość węglowodanów; oprócz otrębów, banana i warzyw nie ma żadnego pieczywa, ryżu, etc . Chyba bym coś gdzieś dorzuciła . Generalnie bez zarzutu, zdrowe tłuszcze, białko, warzywa, dobra R-ka

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez kiitty Pokaż wiadomość
jak ja tu dawno nie zaglądałam..
ciekawa jestem czy ktoś tu mnie jeszcze pamięta

U
śniadanie: 2 kromki chleba orkiszowego z masłem, wędliną, sałatą i pomidorem; jajecznica ze szczypiorkiem; herbata z cytryną
II śniadanie: brzoskwinia, jabłko, jogurt Danone z ziarnami zbóż
Zamieniłabym na jogurt naturalny z museli i orzechami\pestkami i miodem + owoce
obiad: gotowane udko i pałka z kurczaka; ryż w sosie potrawkowym; warzywa z rosołu (seler, marchew, pietruszka, por) + gotowana brukselka z masłem
podwieczorek: naleśnik z serkiem homo i bakaliami; 2 kawałki arbuza
kolacja: będzie serek wiejski z pomidorem i szczypiorkiem + kanapka herbata
po kolacji pewnie jakieś owoce, orzeszki przed tv

ujdzie?
Bardzo ładny jadłospis. Jest wszystko, co powinno być obecne . Super !

Edytowane przez delightful_
Czas edycji: 2012-08-28 o 22:09
delightful_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 22:19   #3111
indecorum
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez delightful_ Pokaż wiadomość
Zastanawia mnie u Ciebie bardzo mała ilość węglowodanów; oprócz otrębów, banana i warzyw nie ma żadnego pieczywa, ryżu, etc . Chyba bym coś gdzieś dorzuciła . Generalnie bez zarzutu, zdrowe tłuszcze, białko, warzywa, dobra R-ka
dziękuję ślicznie za opinię zwykle wpadają mi węglowodany do obiadu, ale nie zawsze mam czas coś przygotować
Stary 2012-08-28, 22:35   #3112
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Niech ktoś oświeci co to jest pałka z kurczaka
Stary 2012-08-28, 23:04   #3113
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość
Niech ktoś oświeci co to jest pałka z kurczaka
mniejszy kawałek kurzej nogi tutaj jest zaznaczona: http://static.ilewazy.pl/wp-content/...zaka1-250g.jpg
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 23:07   #3114
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
mniejszy kawałek kurzej nogi tutaj jest zaznaczona: http://static.ilewazy.pl/wp-content/...zaka1-250g.jpg
aa dzięki za wyjaśnienie
Stary 2012-08-28, 23:14   #3115
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez biedroneczka94 Pokaż wiadomość
moje U
1. 2 kromki (małe i cienkie) chleba razowego z margaryną, dżemem jagodowym, serek wiejski 200g (230 kcal), kubek jeżyn i malin
2. gruszka
3. zupa pomidorowa, kilka świderków(makaron)
4. jabłko
5. 2 kromki chleba razowego z margaryną, 2 plasterki sera (po 39 kcal za jeden), pół pomidora, trochę cebuli, pół papryki
Jak dla mnie, masakra.

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 08:34   #3116
mpati86
Zadomowienie

R:
1, 15 orbitrek
Ś: owsianka- 3 łyżki płatków owsianych, 1 łyżka otrębów owsianych z dużą garścią mieszanki studenckiej z mlekiem i wkrojoną 1 brzoskwinią
IIŚ: kanapka: 2 kawałki chleba zdrowie życia z sałatą i kurą w galarecie; 1 pomidor; kawa parzona z mlekiem
O: zupa fasolowa z piersią z kurczaka
Po: kawa parzona z mlekiem; garstka pestek słonecznika
1 h orbitrek
K: Łosoś wędzony na gorąco opalany drewnem bukowym duży; warzywa gotowane mix brokuł, kalafior, marchew

i jak?
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

Edytowane przez mpati86
Czas edycji: 2012-08-29 o 10:15
mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 09:14   #3117
N_tt
Raczkowanie

Wczorajsze P.

1. owsianka z 4 łyżek płatków owsianych z jogurtem naturalnym 180g, łycha otrąb pszennych, malinami, słonecznikiem (2 łyżki), łychą miodu
2. tosty z grahamki 100g z 2 plastrami sera żółtego, pomidorem całym, sałatą, bazylią
3. pyszna pierś z kurczaka grillowana (oliwa+przyprawy) z połową woreczka ryżu naturalnego z koperkiem, miseczka sałatki z pomidora i bazylii z dodatkiem oliwy z oliwek i przypraw
4. mała pełnoziarnista drożdżówka z jabłkami i cynamonem mojej roboty , twarożek domowy 200g, garść orzechów laskowych
5. grzanki z grahamki z masłem, 2 plastrami pysznej szynki z indyka, pomidorem, bazylią, jajko na półtwardo, herbata zielona z miodem

ruch: 8 minut legs + ok 25 minut roweru

N_tt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 09:16   #3118
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

U

S; Owsianka; szklanka startej cukini, trzy małe papierówki uprazone z cynamonem,Inka,
świeżo zmielone siemie lniane 1 łyżka,filiżanka mleka 1,5%

II Koktail; maślanka, aronia,sałata rzymskia,seler naciowy,pietruszka,melisa , mięta,oregano,siemie lniane

O;Zupa krem z dyni z kaszą jaglaną posypana garścią pokrusznego twarogu i pestkami słonecznika + sporo pieprzu i imbiru

K; 1/2 makreli z ogórkiem gruntowym + tost z chleba z soją

Przed snem kubek gorącego mleka z kakao albo Inką

Edytowane przez Ismenkusia
Czas edycji: 2012-08-29 o 09:17
Ismenkusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 09:38   #3119
delightful_
Zadomowienie

GG do delightful_

Cytat:
Napisane przez N_tt Pokaż wiadomość
Wczorajsze P.

1. owsianka z 4 łyżek płatków owsianych z jogurtem naturalnym 180g, łycha otrąb pszennych, malinami, słonecznikiem (2 łyżki), łychą miodu
2. tosty z grahamki 100g z 2 plastrami sera żółtego, pomidorem całym, sałatą, bazylią
3. pyszna pierś z kurczaka grillowana (oliwa+przyprawy) z połową woreczka ryżu naturalnego z koperkiem, miseczka sałatki z pomidora i bazylii z dodatkiem oliwy z oliwek i przypraw
4. mała pełnoziarnista drożdżówka z jabłkami i cynamonem mojej roboty , twarożek domowy 200g, garść orzechów laskowych
5. grzanki z grahamki z masłem, 2 plastrami pysznej szynki z indyka, pomidorem, bazylią, jajko na półtwardo, herbata zielona z miodem

ruch: 8 minut legs + ok 25 minut roweru

Bywało już lepiej .. Mało, bardzo, na pewno nie P .
delightful_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 10:05   #3120
poppy seed
Zakorzenienie

dzisiaj będzie tak

U/R
1. Owsianka (4 łyżki płatków owsianych) z gruszką, cynamonem, masłem orzechowym i powidłami śliwkowymi. Kawa z mlekiem.
2. Druga połowa serka wiejskiego (100 g) z papryką i ogórkiem, kawałek tary cukiniowej z suszonymi pomidorami (ostatni, z wczorajszego obiadu się zachował).
3. Krem fasolowy Paula Mc Cartney'a
4. Orzechy laskowe & włoskie, butelka jednodniowego soku pomarańczowego - w kinie.
5. Gotowana pierś z kurczaka, szpinak duszony z czosnkiem.

30 min skakanki

proszę o zerknięcie

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości