|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
Poproś tż żeby poszedł z ordynatorem porozmawiać na Twój temat, może powie mu coś więcej. Bo rzeczywiście niewiedza konkretna.Cytat:
za rozwój akcji, ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Colds Twoja córeczka jest przesłodka, taka kruszynka. Zjadłabym ją
|
|
#3512 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3513 |
|
Rozeznanie
|
Muminku .... trzymaj się. Wierzę, że Laura będzie silna
A Oliwka na pewno czuwa nad Wami. |
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-08-29 o 08:26 |
|
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
z moimi klykcinami nikt nic nie wie.
Ordynator za wiele tzetowi nie powie,bo jest tez jakis dziwny,powie pewnie trzeba czekac i tyle.. bezpieczny tydzien to 37 i ja mam jeszcze poltora tygodnia tutaj spedzic? normalnie czuje ze dostaje depresji,jeszcze tz zjechal i ma wolne do poniedzialku-jezeli nie urodze do tego terminu to musi wyjechac znowu w trase na 2 tygodnie i wczesniej napewno nie wroci i kto sie mna zajmnie? kto mnie odbierze ze szpitala? Niewiem jak sie Oskar czuje,zajmuje sie nim moja bardzo chora babcia,ktora ma zlamana jedna reke,chce mi sie ryczec,chce do domu!!! Chce stad wyjsc bo nie wytrztmam do jutra i cos sobie chyba zrobie!! |
|
|
|
#3516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję że dowiesz się coś konkretnego a swoją drogą to dziwne że leżysz na sali z dziewczynami co mają już dzidziusie. Muminku kochany cały czas o Was myślę i trzymam kciuki za Laurę. Colds schrupałabym Twoją małą A ja oficjalnie ogłaszam że dzisiaj z Zuzią zaczynam 37 tydzień Jestem taka szczęśliwa ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Trzymam kciuki za rozwój akcji ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
Musisz wytrzymać kochana to wszystko dla dobra dzidziusia,dasz radę,wiem że martwisz się Oskarkiem ale moim zdaniem tż powinnien iść do ordynatora i po męsku się wypytać co i jak.
|
|
#3517 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja się na tym nie znam, ale proponuje, żeby teraz Twój tż (póki jest na miejscu) zorganizował opiekę nad Oskarem, bo jak nie dostaniesz skurczów to oni pewnie Cię nie wypuszczą przez te 1,5 tygodnia. A raczej nie ryzykowałabym wypisem na żądanie w Twoim przypadku.
|
|
#3518 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3519 |
|
Rozeznanie
|
Choco Mademoiselle jak dostaje sms to biegne do telefonu, bo myśle, że to od Ciebie
|
#3520 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
i zmykam w poduchy póki Niunia śpi
|
#3522 |
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36193499]hehe
Leośkowi dobrze w brzuchu a u Ciebie jakieś znaki? [/QUOTE]Mnie się wydaje, że ja w tej części jeszcze nie urodze Muszę walizke spakować jeszcze raz bo już nie pamiętam co gdzie mam.
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś chyba mi się troszeczkę brzuch obniżył. Albo jak zwykle sobie wmawiam. ![]() A dziewczyny, pijecie w końcu ten napar z liści malin? A olej z wiesiołka? Ciekawe co u Muminka... |
|
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
ZIELONA spokojnie , leżąc w szpitalu jesteś pod opieką specjalistów choć ja wiem że to nic przyjemnego a żeby czegoś od nich się dowiedzieć to hoho paranoja .
Dasz radę głowa do góry każdy dzien jest przecież ważny dla maluszka.Dziewczyny czy mogłaby mi któraś z Was podać numer tel wrazie czego ?mam do dwóch ale może być tak że w tym samym czasie będziemy w szpitalach ... najlepiej któraś która ma w plusie )
|
#3525 | |
|
Konto usunięte
|
hehe.dobranoc
Cytat:
![]() troche ostatnio mam więcej cierpliwosci.znając życie to urodze po terminie a myslałam że jak odejdzie mi ten czop to sie jakoś szybciej potoczy to wszystko...
|
|
|
|
|
#3526 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc jak coś by się zaczęło dziać to pewnie z 30 minut by mi zeszło, żeby to wszystko dopakować...Ja nie pije tych naparów, bo stwierdziłam, że skoro mam już tą szyjkę porodową z rozwarciem to nie ma co przyśpieszać. Miało iść szybko a tu się nic nie zapowiada
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten napar, to podobno nie na przyspieszenie porodu, ale np. zmniejsza krwawienie poporodowe i przyspiesza obkurczanie się macicy
|
|
|
|
|
#3528 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3529 |
|
Zadomowienie
|
hej mamcie.
u mnie tez cisza na razie,zadnych skurczow,czopów . jedyne co to boli mnie krocze jak mała sie rusza,az czasami musze sobie przystanąc bo mam uczucie jakby miala zaraz wyleciec .o 11 mam ktgcolds Melunia slodziutka bafi czekamy na twoją malutką zielona trzymaj sie no i gratuluje nowych tygodni ![]() ja mialam nadzieje,ze 40-sty bedzie tym ostatnim ale sie mylilam (chociaz dzien sie jeszcze nie skonczył)jutro juz bedzie moja mama
|
#3530 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
rany ile mozna z 2cm rozwarciem chodzić... |
|
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj już nie miałam siły nadrabiać. Zrobiłam wczoraj pranie dla dzidzi,wyschło,poprasował am i leży w szafeczce . Jeszcze kilka ciuszków musze dokupić,tylko poczekam az dzidzia w końcu pokaże kim jest . Ogólnie mam sporo do kupienia jeszcze i ciągle mi sie wydaje,że mam czas. Ale mąż już sie złości,żebym kupowała wszystko i do szpitala dla siebie bo aż tyle czasu nie ma. Muminku kochana trzymam kciuki z całych sił za małą. Musi być silna i da sobie rade. Tule mocno. Bafi oby akcja się rozkręciła .Za wszystkie dziewczyny trzymam kciuki. |
|
|
|
#3532 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Nie ma wieści od Muminka... Wieczorem miałam skurcze przez jakieś 2 godziny, ale przeszły same. No i wczoraj koleżanki też potwierdziły że mi się brzuch obniżył. Jutro wizyta, zobaczymy co gin powie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czekamy na rozkręcenie akcji.Cytat:
|
||||
|
|
|
#3533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tamlin trzymam kciuki mocno mzoe to juz ?
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-08-29 o 09:41 |
|
|
|
|
#3534 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
a aaaa jaki sliczny slodki dzieciaczek
Cytat:
![]() bedzie kolejna dzidzia Cytat:
a tesciowie Oskarem nie moga sie zajac ? Cytat:
Cytat:
ja jestem pozamykana na trzy spusty a niechce przenosic bo zaraz mi sie zajecia zaczynaja na uczelni wiesolka bralam kiedys na wlosy itd i pamietam ze mialam bardzo duzo sluzu wiec moze cos w tym ze 'lepszy poślizg' jest.
|
||||
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
Bafi trzymamy kciuki za pojawienie się kolejnego Maluszka
Zielona, ja wiem, ze jest Ci ciężko, ale przecież to wszystko dla dobra Dzidzi robią. Wiem, ze tęsknisz za Oskarkiem, ale przecież TŻ z Nim będzie Czekam na wieści od Muminka, a tu nic. Ja dzisiaj od rana biegam do toalety bo mały cały czas mi nawala w pęcherz.
|
#3536 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, nie wyspałam się dzisiaj, jakieś koszmary mnie męczyły. Też czekam na wieści od Muminka, żeby z Laurą było dobrze...
Moja mała mnie obudziła kopniakami w żołądek, ale nie będę narzekać, ważne, że ma się dobrze. Dzisiaj o 18 mam wizytę i się boję, że szyjka mi się skróciła, bo codziennie mam parę skurczy, pewnie to skurcze BH, ale i tak mnie strasznie wkurzają i lepiej bym się czuła, jak bym ich nie miała. Poza tym coś mnie kłuje w kroczu, niby przy pęcherzu moczowym, no ale to też nigdy nic nie wiadomo... Poprałam i poprasowałam wczoraj i przedwczoraj ubrania, pieluchy, ręczniki, rożek i w ogóle już wszystko, bo jakieś przeczucie mnie męczy, że już musi być gotowe, no ale mam nadzieję, że to tylko jakieś dziwne humory. Poza tym od dzisiaj mi stawiają rusztowanie i będą ocieplać blok i z suszenia na balkonie byłyby nici, a w domu w łazience rzeczy schną dłużej i w ogóle mam łazienkę z kibelkiem, więc pewnie zbyt higieniczne to nie jest .
|
|
|
|
#3537 |
|
Zadomowienie
|
a moj małż ma juz od odzis wolne
|
#3538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oskar pewnie ma się dobrze. Babcie to dzielne babeczki. Chociaż lepiej by było jakby to tz zajął się synkiem. Jego przełożeni w pracy są na prawde aż tak wredni, żeby nie zrozumieć sytuacji i przenieść mu ten wyjazd? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.

Jestem bardzo zla ze ja nie mam dziecka,jak inne maja,zle sie z tym czuje.
Poproś tż żeby poszedł z ordynatorem porozmawiać na Twój temat, może powie mu coś więcej. Bo rzeczywiście niewiedza konkretna.
no jakieś nieregularne skurczyki się pojawiają, tylko tym razem tego nie zostawię na ostatnią chwilę. Boli jak na okres w dole brzucha
nie sprawdzam jeszcze regularności. 

za rozwój akcji, 

a myslałam że jak odejdzie mi ten czop to sie jakoś szybciej potoczy to wszystko...