|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
jjjjjjj
---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- jestem, żyję, wizaż mi nawala...ostatnio odpisywałam ani p w związku z tymi grzybami i się upisałam jak wół a wsio mi wywaliło, dzisiaj to samo 2 razy się upisałam, pocytowalam i dupa uff teraz się chyba udało. nie pamiętam już co komu miałam odpisać. że popie cieszę się, ze wyniki małej Nati dobre; że madziwni gratuluję pracy i poprawy sytuacji, Madzi współczuję wydatków związanych ze szkołą - wiem jakie to koszty Daria - a jednak a te same problemy cały czas???trzymaj się jakoś
K & I Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2012-08-28 o 19:48 |
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Eve - mój rzeczywiście w wieku 2 lat nie był gotowy. Dopiero teraz latem przestał uciekać przed nocnikiem i załapał. Wg mnie wcześniej w jego przypadku nie miało to sensu.
Bao - Ty to masz obowiązek dawania znaku, że jeszcze jesteś 2 w 1. Wiesz, my się martwimy. Darusia - trzymam kciuki za właściwą decyzję, jaka by nie była.
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
Bao- ty maszobowiazek meldowania dwa razy dziennie rano i wieczorem.
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Bao pisz codziennie. Mi też wywala jak jest za dużo buziek tylko wczesniej informuje że tekst ma za dużo grafiki
![]() Megi Ty też masz pisać Eve i zapomniałam dodać - nie zniechęcaj się. Jedne dzieciaki łapią w 3 dni a innym i 3 miesiące nie wystarczają i leją gdzie się da . No i nie czekaj aż zacznie wołać siku tylko wysadzaj często sama bez pytania czy chce
|
#1957 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Bao ty masz jeszcze chwilkę, za to moja siostra już liczy dni pewnie jak wrócę w niedzielę to Pola będzie już wśród nas a brzuch ma serio przeogromny, ale tylko brzuch
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
jestem jestem
![]() nie mam czasu na nic, szukam pracy więc ciągle gdzieś jeżdze. Dzisiaj był u nas cały dzień córka znajomych, w domu mam sajgon. eve- Zosia miała rok i osiem miesięcy jak pierwszy raz próbowałam ją oduczyć pieluchy, przez tydzien lała gdzie popadło, wiec przestałam. Pozniej znowu próbowałam w styczniu, Zosia miała niecały rok i dziesięć miesięcy i udało się. Ja miałam założenie że do dwóch lat pozbędziemy się pieluchy. Ja bym zdjeła pieluche i niech sika, mysle ze szybko załapie. Darusia trzymam kciuki za własciwą decyzje jutro idziemy pierwszy raz do przedszkola, jest jakieś spotkanie adaptacyjne dzieci. A od poniedziałku Zosia już normalnie będzie chodziła, a ja się tak stresuje, nie wiem czy ją tam zostawie, strasznie mi cięzko jak o tym myśle.
|
|
#1959 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wogóle dzieki WSZYSTKIM MAMUŚKOM za pomocne rady-jestescie KOFFANE
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapomniałam napisać, że my w sierpniu pozbyłyśmy się dziennej pieluchy-zakładamy na drzemkę (choć pewnie niedługo przestaniemy, bo zwykle jest potem sucha), na dłuższe wyjścia no i na noc. A,no i niestety jeszcze na kupę, ale nie mam ciśnienia-sama załapie.
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2012-08-28 o 23:36 |
|
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Są takie dni ze mam dość. Spalam dzisiaj tylko 4 godziny. Oliwka znowu chora wiec siedzi w domu. A Tz ma kolacje służbową, wiec bedzie w domu dopiero około 22. Wiec ja cały dzień sama z dziecmi. (Wujka tez nie ma bo wyjechał ). Kocham swoje dzieci ale czasami mam ich dość.
|
#1962 |
|
Rozeznanie
|
świetna ta Twoja córa, a jej koleżanka rewelacyjna
![]() dziewczyny do wesela jeszcze tydzień, a ja nadal nie mam kiecki pomóżcie proszę w wyborze ![]() jak wam się podobają te w załącznikach?
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny puki pamiętam wstawię fotki kuchni, sory że dopiero teraz
nad blatem mają być jeszcze półki , które sama muszę zaprojektować i wykonać
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka kuchnia przepiękna
P0P co Tobie dziewczyno doradzić ![]() Ja mało spałam, bo śniły mi sie horrory w stylu tz wyjechał na delegację i nie wrócił ![]() Później wstaję jestem na niego obrażona a on nie wie za co Jakie macie łóżka w sypialniach? chodzi mi o to jakie by wybrać żeby nie skrzypiało metalowe czy drewniane? Z tz chcemy sobie na jesień prezent zrobić![]() Mrowak Za brak pieluchy dziennejEveliouses, Widze że najbardziej doceniasz podpowiedzi w stylu "nadejdzie jego czas, poczekaj" Ja bym nie była w stanie zmieniać pieluch mojemu dziecku Starszego oduczylam jak miał 1rok6 mc, a młodszego jak miał 1 rok 5 mc(tylko dopiero od 2 mc bez pieluchy nocnej)Pampersy mają takie zadanie że dziecko które w nie się załatwia nie czuje żadnego dyskomfortu, to niby jak ma wiedzieć że cos jest nie tak. Oduczanie dziecka od pieluchy siedzi w Twojej głowie nie dziecka, Ty musisz do tego dorosnąć nie dziecko, tak samo jest ze smokami, cyckami itp.Musisz postanowić jednego dnia koniec z pieluchami i tyle. Każda z nas miała ten etap. Kilka dni trzeba przelatać na szmacie za ciągle sikającym dzieckiem, ale tylko w ten sposób on zauważy że coś jest nie tak.Zawsze na wyjście z 2 zestawy do przebrania. Co do siadania na nocnik, niektóre dzieci lubią nocnik inne kibelek. Przy chłopcach nieoceniony jest wzorzec ojca Chłopcy uwielbiają sikać na stojąco do wody. Mozesz statki z papieru toaletowego wrzucac do kibelka niech je zatapia. Jak wolisz nocnik To albo przy bajce dziecko przetrzymasz, i jak się załatwi to owacje, podskoki radości i jakiś gadzet np kostka czekolady, żeby milo skojarzył. Dzieci też praktycznie zawsze siusiają po przebudzeniu.Powodzenia w podjęciu decyzji. Od razu wyjaśniam że to co pisze jest w miłym i troche żartobliwym tonie, a nie że oceniam czy naskakuję
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
tz sie wyprowadza dzisiaj, myslalam ze inaczej bedzie to wgladac ale zabral mi nawet telefon komorkowy bo stwierdzil ze jest jego....ma po pracy przyjsc spaowac sie , w przyszlym tygodniu ide do sądu papiery poskładać...
|
|
#1966 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj czytałam sobie takie porady dla rodziców jak przygotować i odprowadzać dziecko do przedszkola. Na stronie jednego z nich umieścili takowe. Będzie dobrze Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Te kolorowe jakoś tak tkaniną przypominają plażowe Cytat:
A ta ściana z okapem to co to jest ? Okładzina, pomalowane kafelki czy same kafelki z identyczną fugą ? Cytat:
|
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
ale sie porobiło...
u Darusi---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
Edytowane przez nataszka25 Czas edycji: 2012-08-29 o 10:17 |
|
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj za akis czas ide zobaczyc do kolezanek z sadu niech mi powiedza jak to wyglada wszystko...
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- cieszę się że kuchnia się podoba Nataszka kafelki są pomalowane specjalna farbą Darusia nie wiem nawet co ci napisać
|
|
#1970 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młode dziewczyny jeszcze mogą na wesele założyć ale już rodzice młodych to nie. Nie ukrywam że też bardzo czerń lubię Cytat:
![]() Może na czas pakowania zabrać dziewczynki. Już kiedyś pisałam ale ja bym zaczęła od rozdzielczości majątkowej. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
A jaka to farba ? Pytam bo u nas zaczynają się robić takie pajączki na kafelkach w kuchni i to mnie wkurza trochę
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia oj joj ale sie porobilo
Madzia my mamy drewniane , nie skrzypi
|
|
|
|
#1972 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- a cóż z tym wizażem do cholery od rana dopiero teraz się coś załączyło
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
..
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2012-08-29 o 15:07 |
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
..
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2012-08-29 o 15:07 |
|
|
|
#1975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() mrowak- Wercia była tak zaaferowana nowym miejscem, taką ilością zabawek, że miała w nosie co jej matka robi a tak na poważnie to ostatnio niestety tak zaczęła reagować. Szczególnie na placyku. ja nie mogę poświęcić uwagi żadnemu innemu dziecku... ![]() Cieszę się bardzo, że wypoczęłaś i że wyjazd się udał. No i brawa dla gabi za brak pieluchy Jak tam spanie malej? Bo ostatnio nic nie piszesz, czyżbyś nie chciała zapeszać na forum? ![]() Izz- pytałaś o remont. Więc stoimy w miejscu bo czekamy na montaz okien. maja niby wg umowy czas do 14-tego ale będą dzwonić. Może uda sie wcześniej Wtedy bierzemy się za malowanie. na dniach zamawiamy szafę na wymiar plus regał. Wtedy zamówię łóżeczko, żeby pasowało do koloru mebli (biale raczej odpada jednak bo meble sa dużo droższe biale, więc będą po prostu bardzo jasne ale nie białe).No i nadal mam problem z wyborem farby. Zdecydowalam się na Tikkurilę z mieszalnika. na dzień dzisiejszy jestem przy kolorze k388, lub k387 ale zaczynam sie obawiać czy nie będzie zbyt pstrokaty i czy nie wziąć jednak takiego lekkiego, pastelowego odcieniu zieleni... http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/m...53,188048.html ta kuchnia jest w kolorze tym ktory wybralam... k388 na wzorniku wygląda tak: http://www.tikkurila.pl/farby_dekora...388.2398.xhtml więc zupełnie inaczej... a tak k387: http://www.deski.fi/page.php?page_id=36&show_pic=5355 Nie wiem już sama. Doradźcie coś... poszaleć z takim kolorem czy lepiej dać delikatną, pastelową zieleń... tego typu: j382 tak wygląda na zdjęciu: http://www.google.pl/search?q=tikkur...ient=firefox-a Cytat:
![]() Cytat:
aneczka- przepiękna kuchnia
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2012-08-29 o 14:54 |
||
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
Asia wg wzornika na moim kompie ten kolor wyglada bardziej jak oliwka a na kuchni jak najbardziej zielono
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
laski spoko ja sie ciesze!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!wiem,moze to glupie ale JA SIE CIESZE,JESTEM SZCZESLIWA,NA PRAWDE SZCZESLIWA!!!!!!
Bylam w sadzie pobralam odpowiednie papiery,jak nic BEDZIE ROZWOD !!!!!!az sie smieje sama do siebie i przy tym z siebie ze taka glupia bylam!!serio...!!! ale czas uczy,to prawda ze tak jest niech kto inny sie z chwastem meczy...a teraz przejdzmy do sedna Aneczka kuchnia mi sie strasznie podoba!no przecudna jest!!!!!!! Pop mam dwie to i 4 moge miec dawaj je do mnie
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka to te plytki malowane? Poka ta farbe,moze u mnie w kuchni narazie bym tylko pomalowala zeby cos zmienic
![]() Darusia na poczatek to chyba separacje musisz zalatwi. Co sie stalo? Tz cos przeskrobal?
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia- najważniejsze ze Ty jesteś zadowolna. Szkoda ze rozstanie nie jest przyjacielskie bo było by łatwiej.
A takie mieliście fajne plany. Madzia, Darusia - dzieci Wam nie oddam. Moje ci one .No moze podesle na pare dni wygladajcie kuriera.Mrowka- brawa dla Gabrysi.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2012-08-29 o 17:59 |
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
nie musze latwic separacji,po prostu sklada sie wniosek rozwodowy i tyle.
Kiedys wam napisze,jak bede gotowa....
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

pisz! pisz do nas, bez buziek itd byle bybylo
to co ja źle robie???bo już sama niewiem..ostatnio z kumpelą gadałam i ma dwójke dzieci i oboje ok.2,5 roku-3 lat dopiero na nocnik fajnie siadali.Radzio wogóle nie lubi na nim siedziec
pewnie jak wrócę w niedzielę to Pola będzie już wśród nas 

nad blatem mają być jeszcze półki , które sama muszę zaprojektować i wykonać

Za brak pieluchy dziennej
Starszego oduczylam jak miał 1rok6 mc, a młodszego jak miał 1 rok 5 mc(tylko dopiero od 2 mc bez pieluchy nocnej)

Wtedy bierzemy się za malowanie. na dniach zamawiamy szafę na wymiar plus regał. Wtedy zamówię łóżeczko, żeby pasowało do koloru mebli (biale raczej odpada jednak bo meble sa dużo droższe biale, więc będą po prostu bardzo jasne ale nie białe).