Nasze blogi kosmetyczne - cz. XI - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-29, 08:52   #1111
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XI

Cirines no właśnie rano mi odpisali,ale w ogóle nie odpowiedzieli na moje pytanie. Tak jakby pierwszego meila automat wysyłał a dzisiejszego ktoś,kto dokładnie przejrzał mojego bloga,bo komentował paznokcie.
Stary 2012-08-29, 08:55   #1112
Super Girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zzzielona Pokaż wiadomość
Dziewczyny, muszę podzielić się z Wami ostatnim wydarzeniem, które miało miejsce w związku z moim blogiem, jestem w totalnym szoku... Ale chyba tylko dlatego, że takie zachowanie wciąż mnie dziwi!!!

Ostatnio, podczas dość długiej podróży, bo z Warszawy do Wrocławia, czytałam pewien artykuł w jednym z dodatków do Newsweeka, który kupiła moja koleżanka. Dotyczył on blogerów i ich współprac. Taką ogólną puentą tego artykułu był fakt, że dzisiaj blogerzy testują wszystko - najpierw mydła, a potem tabletki do prania... Dość sceptycznie podeszłam do tego artykułu bo w końcu ja też jestem blogerką i ja też testuję, i raczej produkty, które otrzymuję są ściśle związane z tematyką mojego bloga...! No ale do rzeczy!

Tego samego dnia otrzymałam maila od jednej z blogerek. Być może nawet udziela się w tym wątku, nie wiem. Treść maila była krótka - dziewczyna podała dwa adresy blogów, o różnej tematyce, w tym jeden kosmetyczny. Denerwują mnie takie komentarze pod notkami, a co dopiero wiadomości mailowe! Odpisałam więc kulturalnie, że ten mail nie służy wysyłaniu na niego materiałów marketingowych. I jaką odpowiedź zwrotną otrzymałam?!

Stwierdziłam, że podpuszczę nieco dziewczynę, bo oczywiście żadnym sklepem nie jestem! Odpisałam zatem, jakimi produktami jest zainteresowana. Po kilku minutach otrzymałam odpowiedź w stylu "a co mam do wyboru?"... No to ja dalej ciągnę, że w jaki sposób chce testować produkty, jeśli nawet nie wie jakie? Jaka była odpowiedź? Piszę do wielu firm.

OMG! Skuszona weszłam na bloga, a tam co? Notka z marnymi zdjęciami, że właśnie otrzymała do testów tabletki do zmywarki, kolejny - jakieś kremy do stóp, itp. itd. etc. Nieważne, każdy prowadzi bloga jak chce... Ale kurna! Jeśli ludzie wysyłają masowo takie wiadomości jak ta wyżej, to ja się nie dziwię, że w dodatkach do Newsweeka piszą takie rzeczy na temat blogerów! Masowo, i do tego do firm, których nie znają lub nawet nie mają pojęcia, że są lub nie są firmami!

Nie wiem jak Wam, ale mi się włos na głowie jeży...
Już omawiałyśmy przypadek tego dziewczęcia na forum, ale widzę, że sytuacja się rozkręciła Ogólnie sama nie wysłałabym do żadnej firmy maila z prośbą o współpracę; wstydziłabym się. Ale rozumiem, że ktoś tak robi, jeśli jego blog ma renomę oraz wysokie wskaźniki odwiedzin i dla takiej firmy może być prawdziwym partnerem. A tutaj? Po prostu ŻAL PL.

Swoją drogą czy czytałyście tego posta u Pauli?
http://za-wysoko.blogspot.com/2012/0...ich-kilka.html
Zaskoczyła mnie informacja o tym, że magazyny kobiece mają podobną liczbę czytelników, co popularne blogi, a reklama w nich kosztuje kilkadziesiąt tysięcy. Chociaż oczywiście trzeba wziąć pod uwagę bardziej sprecyzowaną grupę docelową takich gazet. Ale i tak daje to do myślenia, zwłaszcza w kontekście tego, jak nadal traktuje się blogerów, którzy stawiają warunki i nie godzą się na wszystko, co zechce im zaproponować jakaś firma.

Super Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 08:56   #1113
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Jak nicRu napisała u mnie na fb - kremowe cienie z MUFE "słyną" z trudności w ich obsłudze A zwiodły mnie piękne, metaliczne kolory Kolejnym razem użyję tylko cieni prasowanych lub sypkich, swoich własnych

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 08:56   #1114
zzzielona
Wtajemniczenie

Do mnie też napisali z Fimoo - całkiem fajne okulary mają... Nie wiem w sumie czy zdecydować się na okulary do czytania czy przeciwsłoneczne. Badania nawet mogę zrobić na miejscu, bo pracuję u okulisty . Ale przeciwsłonecznych mam niedosyt .

A co do charakterystycznego dziewczęcia, to tak właśnie myślałam, że pospamowała wszystkie blogerki. No cóż... Dziwi mnie tylko, że firmy wysyłają produkty do testowania właścicielkom takich blogów!

Edytowane przez zzzielona
Czas edycji: 2012-08-29 o 08:57
zzzielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 08:57   #1115
ciriness
Zadomowienie

Wiesz Czarna Orchidea masz w tym sporo racji chyba, bo przeczytałam tego maila i to jest kolejna formułka. Ja też ich coś dopytywałam i cisza Wysłali formularz do wypełnienia i napisali warunki i tyle.
Widać tak to u nich działa hurtowo ehh...W sumie się teraz zastanawiam czy jest sens odpisywać, znów co drugi blog będzie o firmoo

Kto wypije za mnie kawę? Ponieważ wczoraj wymiotowałam krwią nie mogę pić kawy
Zabieram się do roboty, wstawię kilka notek na bloga z terminem opóźnionym bo mi został miesiąc do egzaminu i trzeba przycisnąć pasa i to ostro.
ciriness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 09:01   #1116
zzzielona
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ciriness Pokaż wiadomość
Wiesz Czarna Orchidea masz w tym sporo racji chyba, bo przeczytałam tego maila i to jest kolejna formułka. Ja też ich coś dopytywałam i cisza Wysłali formularz do wypełnienia i napisali warunki i tyle.
Widać tak to u nich działa hurtowo ehh...W sumie się teraz zastanawiam czy jest sens odpisywać, znów co drugi blog będzie o firmoo

Kto wypije za mnie kawę? Ponieważ wczoraj wymiotowałam krwią nie mogę pić kawy
Zabieram się do roboty, wstawię kilka notek na bloga z terminem opóźnionym bo mi został miesiąc do egzaminu i trzeba przycisnąć pasa i to ostro.
A mi z Fimoo odpowiedzieli na moje pytanie . Ale może tylko dlatego, że było podstawowe i dotyczyło tego czy będę mogła sobie sama wybrać okulary .

PS Dlaczego wymiotowałaś krwią?

A tak na marginesie to wkurza mnie, że nawet nie mam czasu na napisanie notki na blogu, grrr...
Stary 2012-08-29, 09:10   #1117
_polly_
Zakorzenienie

Bry.

Cytat:
Sama się zapisz wszak w jodze chodzi o to żeby odnaleźć siebie i się wyciszyć, a znajoma twarz i już co gorsza pogaduszki w trakcie będą przeszkadzać nie tylko Tobie ale i nie innym, joga jest troszkę inna od fitnessu
Wiem, ale nie chcę tam iść z inną osobą ze względu na pogaduszki, tylko ze względu na to, że jestem niesamowicie nieśmiała i jakoś lepiej tam pójść wiedząc, że się kogoś zna.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 09:14   #1118
ciriness
Zadomowienie

Cytat:
A mi z Fimoo odpowiedzieli na moje pytanie . Ale może tylko dlatego, że było podstawowe i dotyczyło tego czy będę mogła sobie sama wybrać okulary .

PS Dlaczego wymiotowałaś krwią?
To jesteś szczęściarą

PS: To wbrew pozorom nic strasznego, najprawdopodobniej wrzód mi pękł od nadmiaru leków bo się jakieś zapalenie zatok przyplątało letnie
Czeka mnie natomiast gastroskopia

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Wiem, ale nie chcę tam iść z inną osobą ze względu na pogaduszki, tylko ze względu na to, że jestem niesamowicie nieśmiała i jakoś lepiej tam pójść wiedząc, że się kogoś zna.
Tak napisałam bo widziałam z doświadczenia, że jak są koleżanki w parach a już w ogóle pierwszy raz to tylko komentują i się śmieją i to mocno przeszkadza, bo w jodze trzeba się skupić, oddychać i czasem walczyć ze sobą, żeby wytrzymać pozycję
Ja Cię rozumiem, też całe życie łaziłam z koleżankami na różne zajęcia ale w końcu się przełamałam i nie jest źle. Zazwyczaj są fajni ludzie, jest z kim zamienić słowo. Szkoda, żeby strach Cię blokował przed poznaniem jogi, bo naprawdę warto (takie jest moje zdanie oczywiście).

Edytowane przez ciriness
Czas edycji: 2012-08-29 o 09:16
ciriness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 09:23   #1119
ama09
Zakorzenienie

witajcie wróciłam znad morza pamiętacie mnie jeszcze ?
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 09:28   #1120
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
To jesteś szczęściarą

PS: To wbrew pozorom nic strasznego, najprawdopodobniej wrzód mi pękł od nadmiaru leków bo się jakieś zapalenie zatok przyplątało letnie
Czeka mnie natomiast gastroskopia

Tak napisałam bo widziałam z doświadczenia, że jak są koleżanki w parach a już w ogóle pierwszy raz to tylko komentują i się śmieją i to mocno przeszkadza, bo w jodze trzeba się skupić, oddychać i czasem walczyć ze sobą, żeby wytrzymać pozycję
Ja Cię rozumiem, też całe życie łaziłam z koleżankami na różne zajęcia ale w końcu się przełamałam i nie jest źle. Zazwyczaj są fajni ludzie, jest z kim zamienić słowo. Szkoda, żeby strach Cię blokował przed poznaniem jogi, bo naprawdę warto (takie jest moje zdanie oczywiście).
Oj, biedna, ja ostatnio leczyłam zapalenie zatok szczękowych.

No wiem, wiem. Jeśli się nikt nie znajdzie, trudno pójdę sama.
Tylko ciekawi mnie ile mnie to będzie kosztować, bo na ogłoszeniu nic nie pisali o cenie, tylko, że pierwsze zajęcia gratis.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 09:29   #1121
zzzielona
Wtajemniczenie

A ja sobie siedzę w robocie i zaczynam użeranie się z pacjentami .
Stary 2012-08-29, 09:54   #1122
kaarooo
Zakorzenienie

Hmmm...
http://www.sfora.pl/Grasz-w-Totolotk...ie-kary-a46885
Zgubiłam szczękę..

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 10:15   #1123
moniiikaaa89
Rozeznanie

Cześć

Co do blogów, które są prowadzone głównie przez malolaty które są nastawione na testowanie to jest jakaś plaga, a tym filmikiem na YT to juz w ogole sie załamałam

Umyśliłam sobie kupić brokat na powieki i lece na miasto w poszukiwaniach .

U mnie notka o kremie z Yves Rocher.
moniiikaaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 10:23   #1124
Aniusia1408
Zadomowienie

cześć

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
Cirines no właśnie rano mi odpisali,ale w ogóle nie odpowiedzieli na moje pytanie. Tak jakby pierwszego meila automat wysyłał a dzisiejszego ktoś,kto dokładnie przejrzał mojego bloga,bo komentował paznokcie.
no ale skądś mają adresy e-mail.
A mi odpisali na pytanie

BLOG

Aniusia1408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 10:25   #1125
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Mi też odpisują normalnie

Właśnie zważyłam się i pobrałam wymiary po dwóch tygodniach diety - jestem zachwycona!
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 10:28   #1126
Myszołapka
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tragos! Dałam d... po całej linii Ale mam nauczkę, żeby do cholery nie testować nowych kosmetyków na takich eventach ;/ Pokonały mnie kremowe cienie MUFE, które zaczęły się kruszyć w trakcie. I próbując ratować makijaż, coraz bardziej się pogrążałam. Ogółem jestem mega niezadowolona z tego co zrobiłam. Ale cóż, to nowe, kształcące doświadczenie i wiem, że jeśli kiedykolwiek będę w takiej sytuacji znowu, to tego samego błędu nie popełnię.

Wygrała wizażystka, która pracuje w zawodzie od parunastu lat. Maxineczka zdobyła wyróżnienie (i IMHO jej praca była najlepsza). Ale za to wszystkie dziewczyny urocze i kochane, panie z Glamour milutkie, Sergiusz Osmański roztrzepany, Ania Galińska z Sephory przemiła - fajne doświadczenie Ale ja się do tego jeszcze nie nadaję.
Trust a ja jestem pewna, że my tu wszystkie jak jedna żona jesteśmy z Ciebie dumne Następnym razem się uda, na pewno, a już z pewnością będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez Llorandare Pokaż wiadomość
lele i basiago, zazdraszczam
Ja sama NIENAWIDZE sprzatac. Brrr.

U nas sytuacja przedsztormowa, na szczescie huragan nas raczej ominie, bo jestesmy na polnocy. Jednak atmosfera jest taka, ze czlowiek ma ochote siedziec przy oknie i sie rozgladac.
A mój sam po sobie sprząta Czasem co prawda trzeba pokazać, ale...
A tak się zapytam czy Alabama to naprawdę takie konkretne południe jak pokazują np. w serialu Hart of Dixie (takie moje guilty pleasure) ? Ten akcent, słodkie, miasteczka gdzie wszyscy się znają ect. ect. Zawsze chciałam zwiedzić USA a już zwłaszcza ich południową część

Cytat:
zzzielona, wydaje mi sie, ze tego rodzaju blogi i tak umra smiercia naturalna.
Też mi się tak wydaje, na dłuższą metę nie da się w ten sposób przyciągnąć czytelników.

Zamierzam sobie kupić kilka Inglotowych cieni, pierwszy raz od chyba 7-8 lat Składalam 4kę dla siostry TŻ i jakoś mi się tak spodobały, zobaczymy czy się nie natnę. Orientujecie się po ile są te małe, okrągłe wkłady?

Edytowane przez Myszołapka
Czas edycji: 2012-08-29 o 10:31
Myszołapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 10:33   #1127
Ishikawa
Crazy turtle lady

GG do Ishikawa

Dzień dobry

Ja mam dzisiaj ostatni dzień urlopu i próbuje swoich sił w żelatynowaniu włosów, siedzę w turbanie i odliczam te 45 minut
Stary 2012-08-29, 10:38   #1128
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez Myszołapka Pokaż wiadomość
Orientujecie się po ile są te małe, okrągłe wkłady?
10 zł. Jakby co, u mnie na blogu jest cennik systemy freedom.
Stary 2012-08-29, 10:40   #1129
zzzielona
Wtajemniczenie

A mi się z Inglota podoba ta idea z kasetkami na jeden wkład .
Stary 2012-08-29, 10:40   #1130
kaarooo
Zakorzenienie

A ja nie wiem o czym napisać. Czy dalej o drinkach, czy coś kosmetycznie?

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 10:41   #1131
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
A mi się z Inglota podoba ta idea z kasetkami na jeden wkład .
Wyglądają fajnie, ale dla mnie nie jest to ani praktyczne ani tym bardziej atrakcyjne cenowo.
Stary 2012-08-29, 10:42   #1132
aqqA
Rozeznanie

Cytat:
lele i basiago, zazdraszczam
Ja sama NIENAWIDZE sprzatac. Brrr.

U nas sytuacja przedsztormowa, na szczescie huragan nas raczej ominie, bo jestesmy na polnocy. Jednak atmosfera jest taka, ze czlowiek ma ochote siedziec przy oknie i sie rozgladac.

zzzielona, wydaje mi sie, ze tego rodzaju blogi i tak umra smiercia naturalna.
Mam nadzieję, że tak będzie.

Cytat:
Do mnie też napisali z Fimoo - całkiem fajne okulary mają... Nie wiem w sumie czy zdecydować się na okulary do czytania czy przeciwsłoneczne. Badania nawet mogę zrobić na miejscu, bo pracuję u okulisty . Ale przeciwsłonecznych mam niedosyt .

A co do charakterystycznego dziewczęcia, to tak właśnie myślałam, że pospamowała wszystkie blogerki. No cóż... Dziwi mnie tylko, że firmy wysyłają produkty do testowania właścicielkom takich blogów!
Do mnie też Fimoo napisało, ale nie jestem zainteresowana żadnymi okularami. Korekcyjnych jeszcze nie noszę, a bez przymierzenia na żywo przeciwsłonecznych bym nie wybrała.

Ja też nie rozumiem dlaczego firmy wysyłają takim blogom produkty. Przecież to żadna reklama.. Chyba, że liczą na to że takie małolaty dadzą się zmanipulować i nie napiszą negatywnej opinii.

Konsultantka avonu

My

dbam o włosy
8MB i BBL

aqqA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 11:00   #1133
Maliniarka
Zakorzenienie

Pisałam, że miałam wczoraj poprawkę z anatomii

Zdałam, na 4 tym samym mam same 4ki i 5tki w indeksie i został mi rok do zostania kosmetyczką

dziękuję za kciuki, jeśli ktoś trzymał
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 11:02   #1134
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Pisałam, że miałam wczoraj poprawkę z anatomii

Zdałam, na 4 tym samym mam same 4ki i 5tki w indeksie i został mi rok do zostania kosmetyczką

dziękuję za kciuki, jeśli ktoś trzymał
Gratuluję!

Dziś u mnie na blogu "relacja po kuracji" odżywką do rzęs Eveline.
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 11:02   #1135
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Malinko, gratuluję niestety, nie było naszych kredek nudnych
ale jak bedziesz pracować w zawodzie, to będe do Ciebie przychodzić

i z moimi okularami nic nie wyjdzie we wszystkich wyglądam O-K-R-O-P-N-I-E. Szkoda... przydałyby mi się jak nic.

i u mnie dzisiaj kreskowo- soczewkowy makijaż.
Stary 2012-08-29, 11:05   #1136
Patalus
Zakorzenienie

cześć
Cytat:

właśnie też odczytałam mejla od Antonio żadnej wady wzroku nie mam, więc do wyboru zostały mi przeciwsłoneczne, a wcale nie są takie złe
Stary 2012-08-29, 11:06   #1137
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Jak nicRu napisała u mnie na fb - kremowe cienie z MUFE "słyną" z trudności w ich obsłudze A zwiodły mnie piękne, metaliczne kolory Kolejnym razem użyję tylko cieni prasowanych lub sypkich, swoich własnych
No niestety - koleżanka dostała je w prezencie od MUFE i po kilku próbach stwierdziła, że są ciężkie, a komuś kto z nimi nie pracuje na co dzień w ogóle nie podejdą. Za to eyelinery są fajne.
nicRu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 11:20   #1138
karolcia198506
Zakorzenienie

Dzień dobry
Nie Wiem co napisać
Stary 2012-08-29, 11:26   #1139
ama09
Zakorzenienie

u mnie będzie dziś fotorelacja z wakacji

a tymczasem schodzi mi skóra z brzucha
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 13:33   #1140
Ishikawa
Crazy turtle lady

GG do Ishikawa

U mnie na blogu włosy po żelatynowej papce jak ktoś by chciał poczytać

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości