|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
|
|
#752 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#753 |
|
Zadomowienie
|
...no i po "przeglądzie"
... Niestety okazało się, że mam torbiel endometrialną ![]() albo szybko w ciąże zajść - bardzo chętnie, tylko jakoś na razie nie wyszło... No nic to...będziemy próbować, a jak się nie uda to za 3 miesiące powtórka badania i sprawdzenie czy to szajstwo rośnieA tymczasem mój mąż będzie "biedny" i zadowolony jednocześnie
|
|
|
|
#754 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
![]() Przybiegłam zameldować, że w końcu potrafię wyczuć szyjkę i mam rozciągliwy śluz! bardzo ładnie się rozciąga. Jest trochę bialawy, ale nie wiem czy to nie kwestia nocnych harcy :P wyczułam też, że jest luźniej, jakby szyjka się uniosła. Trzy testy leżą i czekają pierwsze testowanie zaplanowałam na 8.09, bo wtedy też mamy imprezę panieńsko-kawalerska - mam nadzieję, że już % nie będą dla mnie ![]() Miłego dzionka!! |
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
Ojjj... Coś wyczuwam wysyp fasolek w najbliższym czasie
Dziewczyny, a może lepiej na bete iść? Przynajmniej wynik będzie pewny ![]() Mokka, trzymam kciuki za wizytę Nie martw się na zapas, napewno dziś dowiesz się że dzidzia urosła i dobrze się rozwija Jak wrócisz to daj znać żebyśmy tu się nie zamartwiały
|
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
WKOŃCU SIĘ ZALOGOWAŁAM!!!
Wy też macie problem z wizażem? No od kilku godzin, od kiedy dodałam ostatniego posta nie mogłam wogóle wejść na strone bo wyskakiwało mi error Jak już udało mi się wejść to za żadne skarby nie mogłam się zalogować.Posprzątałam całą chate, zrobiłam pranie i obiad. Tak więc mam luz ![]() Iza wiesz co mam dziwne kłucia w pachwinach i ogólnie jakieś delikatne bóle małpowe, ale nie ciągle tylko co jakiś czas w ciągu dnia. Także nie nastawiam się na fasolke, a raczej na to że @ nadejdzie lada dzień. Lepiej mieć niespodzianke niż się rozczarować. Dla mnie ten cień to jeszcze nie potwierdzenie, poczekam na wyraźne kreski i wtedy będe pewna,że to nie moje omamy ani "urok" testu. Słyszałam,że niektóre testy tak właśnie mają,że pokazują cień kreski mimo iż ciąży nie ma. Także poczekam sobie jeszcze ![]() Idziesz na te bete?? Bazile a to Twoje pierwsze maleństwo? Jeśli tak to całkiem normalne,że troszke później poczułaś ruchy. Dopiero w kolejnych ciążach można poczuć troszke szybciej ![]() Moniś hejka Co tam u CIebie? jak się czujesz???Mokka ja nadal ściskam kciuki za wizyte i czekam na relacje. Pozytywna oczywiście
|
|
#757 |
|
Raczkowanie
|
Colorblue tez tak mialam ze stronka i dalej nie chodzi jak powinna
Anoxee trzymam kciuki oby II Youlanda głowa do gory a jaka decyzja ja bym probowała chyba jednak zaciazyc zabieg pewnie oddali staranka co ?
Ciało jest moją świątynią a rodzina bogiem.... ![]() Edytowane przez FD_nika Czas edycji: 2012-08-29 o 15:18 |
|
|
|
#758 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laski
No dzisiaj są jakieś szopki z wizażem... ale wszystko nadrobiłam. ![]() Mokka- czekamy na relację ![]() colorblue- coś mi się wydaję że zaciążyłaś,Luna miała identycznie ![]() kwitka,iza- a ja nadal 3mam kciuki za te 2 krechy na teście. ![]() anoxee- może będziemy razem testować bo u mnie termin @ na 09.09 ale pewnie nie wytrzymam i test pójdzie wcześniej w ruch
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-08-29 o 15:23 |
|
|
|
#759 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze staram sie uspokoic ale jakos sie zaczynam nakrecac zawsze tak mam od polowy cyklu ze sie denerwuje ze znow cos nie tak i ze znow nie zobacze dwoch kresek
dobija mnie to czekanie ... i przyznam sie wam ze mam wrazenie ze to jednak nie moj cykl jeszcze nie ten
|
#760 |
|
Raczkowanie
|
Ciało jest moją świątynią a rodzina bogiem.... ![]() Edytowane przez FD_nika Czas edycji: 2012-08-29 o 15:39 |
|
|
|
#761 |
|
Raczkowanie
|
wogole jestem dzis jakos naladowana wszystko mnie wkurza nawet "wygadac sie nie mozna bo sie ciagle cos na wizazu tnie brrrrrrrr... zmykam na spacer troche spaceru dobrze mi zrobi... ;(
Ciało jest moją świątynią a rodzina bogiem.... ![]() Edytowane przez FD_nika Czas edycji: 2012-08-29 o 15:33 |
|
|
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście że tak miałam, na początku nie było nic, po godzinie leciutka kreseczka, na drugi dzień to samo, a na trzeci czy nawet czwarty coś tam bylo ale dopiero po godzinie było widac normalnie ![]() Zrobiłam chyba z 30-40 testow i uwierz mi że nigdy nie pokazały żadnego śladu gdzie powinna być kreska... na początku tak myślałam że to fabryczny slad ale na wszystkich? no i ten ślad zaczął być coraz mocnieszy a jak masz wątpliwości to poprostu kup test innej firmy i bedziesz juz pewna. Chociaż ja bym poszła na bete, wynik w ten sam dzień i czarno na białym
|
|
|
|
|
#763 |
|
Zadomowienie
|
Nika
![]() Dzastin, hihi. Wiesz co? Znając siebie pewnie zrobię 6-ego, bo przecież mam trzy testy... co z tego, że nawet jeśli będę w ciąży, to pewnie tego nie wykryje. I mimo tego, że doskonale to wiem, zapewne i tak go zrobię. No cóż, taka już jestem niecierpliwa, albo tak już mamy, kiedy tak bardzo pragniemy maleństwa. |
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Lunka wiesz co dziękuje, ale ja jednak wolę poczekać i zobaczyć naprawdę wyraźne kreski
Inaczej ciągle będe się zastanawiać czy to kreska ciążowa czy poprostu ten test tak ma po wyschnięciu.. Nie chcę zawieść ani siebie ani Was tutaj bo wiem,że kibicujecie ![]() Także z gratulacjami lepiej się wstrzymajcie, chociaż wiem,że są jak najbardziej szczere Kurka co z tym wizażem dzisiaj się dzieje, jakieś przeciążenie serwera czy co?
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
hej hoooooooo;D
mi tez sie cial wizaz dzis;/ no ale jak zwykle na momencik nawet nie cytuje, bo naskrobane i wiekszosc odpowiedzi juz padlo to co ja sie tam bede wtryniac![]() wiecie co?? wlasnie jestem po owulacji i... jakos tak mi motylki po brzuchu lataja czyli kolejny objaw wkretki;D no i widze, ze jest sporo dziewczyn z ktorymi bede testowac w podobnym czasie wiec kto to wie;Dwczoraj dzwonilam do przyjaciolki, ma termin za niecale 2 tyg a ja juz sie jaram jak murzyn bateryjka;D przezywam jak mrowka okres;D bo to w sumie najblizsza ciaza w moim otoczeniu, wiec czuje sie... ciotka a małe chyba nie spieszy sie na swiat, bo mamusia jeszcze nic za bardzo nie czuje czasem brzuszek jej sie stawia, ale nic konkretnego sie nie dzieje. mam nadzieje, ze jak 12 pojedziemy do Pl to juz bede mogla wycalowac malenstwo![]() i oczywiscie witam serdecznie nowe twarze im wiecej tym gorzej nie po zlosliwosci oczywiscie ale tym samym im wiecej tym razniej![]() |
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chce mi coś cytować głupi wizaz
colorblue Ja i tak wiem że w ciąży jesteś, bo to niemożliwe żeby jasne kreski wychodziły. Poczytaj na necie i jasne kreski to test pozytywny, ogólnie dwie kreski to test pozytywny, nawet na niektorych ulotkach tak pisze ![]() A bete własnie dlatego zrobiłam żeby nie czekać, nie wątpić tylko raz dwa i mam pewność, a jaki uśmiech jak spojrzałam na tą kartkę...
|
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
Luncia jasna kreska to jasna kreska i wtedy wszystko jasne. A taki cień cienia, a po wyschnięciu cień to dla mnie nie kreska
![]() Zrobie za kilka dni i wstawie tutaj jak aparat chwyci i wtedy ocenicie. No chyba,że @ mnie uprzedzi to wtedy wiadomo ![]() Ale mimo wszystko dziękuję Ci,że chociaż Ty i inne laseczki we mnie wierzycie. To podnosi na duchu, tymbardziej,że własny mąż mnie dzisiaj zdołował. Popatrzył na test i mówi,że on tam nic nie widzi, że jest jakaś nie wyraźna kreska jak się przypatrzy, ale dopóki nie zobaczy jak wół II konkretnych kresek to nie uwierzy. Niby dobrze gada bo po co się nakręcać niepotrzebnie bo to różnie może być. Ale jakoś nieswojo mi się zrobiło bo myślałam,że raczej powie,że widzi coś tam i że może faktycznie coś kiełkuje,ale cieszyć się zaczniemy jak się potwierdzi i @ nie przyjdzie. Niby to samo, a wystarczyło by ubrać inaczej w słowa:/
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj miałam jakiś taki kryzys, tak się nakręciłam na tę ciążę, że wieczorem wzięłam lampkę wina, papierosa (chociaż palę raz na pół roku, już jak mam megadoła lub meganerwę) i siedziałam na balkonie pół godziny i ryczałam mówię sobie że moze akurat teraz, może do 3 razy sztuka ![]() Tylko teraz zaczęłam się zastanawiać nad moimi @, bo gdzieś raz czytałam ze krótkie cykle i krótkie @ są niedobre, a ja mam zazwyczaj 26c i 2-3 dni @, myślę żeby może się udać do gina, chociaż zawsze jak chodziłam i notowała sobie moje @ to jakoś nigdy nie zwróciła uwagi, że za krótkie, więc już sama nie wiem, czy to moze być przyczyną braku ciąży ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- colorblue - mnie zawsze koleżanka pouczała, że jak jest ciąża to druga krecha od razu jest gruba, ja tam też w to nie wierzę i dla mnie ledwo wyraźna krecha była by też powodem to nadziei, tak więc nie trać nadziei
|
|
#769 |
|
Zadomowienie
|
co za shit z tym wizazem... nic mi tu nie działa!
Po kilkunastu próbach zalogowania się już zapomniałam co komu miałam odpisać... aaa o tych cieniach na testach chciałam... no wiec, ja w ostatnim cyklu też miałam takie cienie i dlatego na bete poszłam a w ciąży nie byłam czyli niekoniecznie cień oznacza ciążę, no chyba że to jakaś biochemiczna była.U mnie okresu nadal nie ma, cyce bolą i pieką (?), plamień tez nie mam tylko białe śluzy ale nie jakoś strasznie dużo, brzuch też jakoś specjalnie nie dokucza. Zakupilam kolejne testy o większej czułości i zobaczymy jutro co powiedza ![]() Bazile o matko Ty już tak daleko!!!
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Kwitka również sądzę ze puki nie ma @ jest szansa i wierzę że Ci się udało ![]() Iza faktycznie wybierz się na betę, nie będziesz się nie potrzebnie nakręcać tylko czarno na białym pokarze ci mam nadzieję że fasolkę ![]() A ja mam za sobą chociaż jeszcze nie do końca za sobą świetny dzień i oby tak zostało Kurczę okazało się że idę na kurs już 10 września nie żebym była materialistką czy coś ale cieszę się z tego bardzo zwłaszcza że zaczęłam odkładać na wesele w październiku każdy dodatkowy grosz się przyda trochę zmęczona jestem ale tak bardzo pozytywnie się czuję. U mnie puki co spokój dopiero tydz po @ więc nic się nie dzieję zresztą jak już pisałam na razie odpuszczam wszelakiej obserwacji organizmu swojego idziemy na żywca A co do płci dzieci mi się marzy dwóch synów i córeczka
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
Bo cytaty nie działają
Colorblue hahaha Ty się TŻ nie sugeruj... mój super nakręcony nawet za 5tym testem gdzie ja już jednak widziałam tą kreske, to wziął pod światło i mówi że nic tam nie ma mimo że bete już miałam... TŻ inny świat ![]() Ps. mam worek ze śmieciami do którego wrzuciłam wczoraj te stare testy bo na pamiątke się nie nadają, wczoraj patrzyłam i się zastanawiałam jaka ja musiałam być nakręcona, przeciez dość że to jasne to u mnie nawet taka cieniutka była ta kreska taka igiełka normalnie, a ślepa jestem strasznie i sie mimo to dopatrzyłam ![]() Anteria taką miałam nadzieję że ta pani się jednak nie pomyliła..
|
|
|
|
#772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepiej przeczytać ulotkę.
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
Luncia jasna kreska to jasna kreska i wtedy wszystko jasne. A taki cień cienia, a po wyschnięciu cień to dla mnie nie kreska
![]() Zrobie za kilka dni i wstawie tutaj jak aparat chwyci i wtedy ocenicie. No chyba,że @ mnie uprzedzi to wtedy wiadomo ![]() Ale mimo wszystko dziękuję Ci,że chociaż Ty i inne laseczki we mnie wierzycie. To podnosi na duchu, tymbardziej,że własny mąż mnie dzisiaj zdołował. Popatrzył na test i mówi,że on tam nic nie widzi, że jest jakaś nie wyraźna kreska jak się przypatrzy, ale dopóki nie zobaczy jak wół II konkretnych kresek to nie uwierzy. Niby dobrze gada bo po co się nakręcać niepotrzebnie bo to różnie może być. Ale jakoś nieswojo mi się zrobiło bo myślałam,że raczej powie,że widzi coś tam i że może faktycznie coś kiełkuje,ale cieszyć się zaczniemy jak się potwierdzi i @ nie przyjdzie. Niby to samo, a wystarczyło by ubrać inaczej w słowa:/
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
OOOOOŁŁŁŁŁ JEEEE
w koncu sie zalogowałam Popracowałam dość cieżko później zrobiłam kiszone i czosnek w zalewie....żona na pełen etat Musze Was nadrobic ale chyba jutro bo o 20 wychodze na baskie spotkanie ![]() Kochane babeczki ale Wy sie wariatyki nakrecacie....jeszcze miesic i będę nakręcać się z Wami |
|
|
|
#775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zobaczymy. Zaczęłam brać tego dupka i już się stresuję jakie fantastyczne skutki uboczne będę miała tym razem...
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
Kurka poprzedni post wysłało mi 2 razy
![]() Heloł Kocurku Wkońcu się pojawiłaś![]() Przetwory porobione więc czas na imprezke Udanej zabawy!!! Mokka gdzie TY jesteś? jak po wizycie????
|
|
#777 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Yolanda9 - Ty... ale skąd ten lekarz wie, że to jest torbiel endometrialna?? Po usg tego nie wiadomo. Może mieć podejrzenie, a dowie się jak już będzie miał zrobione badanie histopatologiczne! A coś Ci ogólnie dolega??
Gdzie jesteś mój Aniele Stróżu?! Przyjdź do mnie, otul moje serce skrzydłami... chroń przed cierpieniem i lękiem. Zetrzyj me łzy płynące strumieniami Swoimi własnymi piórami... 26.06.2010- ![]() Edytowane przez lady_malgo Czas edycji: 2012-08-29 o 18:47 |
|
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tam oj tam Lady, ja mam to samo (no, endo 2 st) i jakoś się nie załamuję ;p
Zbadasz się porządnie, weźmiesz Clo, jak trzeba to i coś na pęknięcie, albo bromka jeśli coś z prolaktyną itp i da radę.
|
#780 |
|
Rozeznanie
|
Czasami mi się wydaje, że jak już lekarze całkowicie mnie zdołują i oleję sprawę, to zaciążę na momencie
Wiecie ja tak pisałam o tych marnych szansach ale nie dlatego, że ja się czuję jakaś załamana tym faktem. Zaczynam powoli odpuszczać i nie jestem wcale zrozpaczona, a raczej dziwnie spokojna... wiem, że mam kochającego męża i w razie czego razem coś wymyślimy. Urodzenie dziecka nie jest przecież jedynym sposobem na ich posiadanie (pewnie, że byłoby to cudowne). Jak wcześniej napisałam: powoli godzę się na to, że nie urodzę- co nie znaczy że nie będę miała dzieci. Bo rodzinę chcę mieć liczną
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

Powtór z test koło piatku/soboty
Poza tym zgadzam się z Luną masz objawy na fasolke.

... Niestety okazało się, że mam torbiel endometrialną 
albo szybko w ciąże zajść - bardzo chętnie, tylko jakoś na razie nie wyszło... No nic to...będziemy próbować, a jak się nie uda to za 3 miesiące powtórka badania i sprawdzenie czy to szajstwo rośnie

Dziewczyny, a może lepiej na bete iść? Przynajmniej wynik będzie pewny
Jak już udało mi się wejść to za żadne skarby nie mogłam się zalogować.

no i ten ślad zaczął być coraz mocnieszy 

czyli niekoniecznie cień oznacza ciążę, no chyba że to jakaś biochemiczna była.