|
|
#2551 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tydzień powinno sie serduszko pokazać kazdy organizm jest niestety inny, a nawet te nasze ksiazkowe 28 dniowe cykle potrafia spłatać figle
|
|
|
#2553 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wytrzymanie a kiedy wyniki ? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
głowa do góry a mnie dzis strasznie boli głowa ;/
|
|
|
#2554 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak miałam w pierwszej ciąży w 5 tygodniu - jeden lekarz nie widział serduszka, a następnego dnia na lepszym USG widziałam już jak bije. Czego i Tobie życzę.
|
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2557 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam jeszcze pytanie: może któraś z Was miała podobną sytuację i mi poradzi...
Od kilku lat biorę leki przeciw nadciśnieniu (2 rodzaje). Wiem, że przynajmniej 1 z tych leków jest niewskazany w ciąży (a drugi coś na zasadzie, że "jeśli lekarz powie, że trzeba, to brać i w ciąży, tylko robić częściej badania). Do mojego internisty zapisałam się na poniedziałek. Czy odstawić ten groźniejszy lek na ten czas, czy odstawić oba, czy brać do tego poniedziałku? (dodam, że miałam spore nadciśnienie i boję się tak nagle odstawić leki; ale strasznie też boję się o ciążę...). Nie wiem za bardzo, jak zrobić... |
|
|
|
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.papilot.pl/dziecko/13468/...bjawienia.html aaaaaaa zapomniałam dziś równo 14 tydzień = 4 miesiąc = II trymestr !!
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2012-08-29 o 13:47 |
|
|
|
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dragusia za 2 trymestr.Fajne te fotki u nas Julka ma fotke z usg jak ssie sobie palca u nogi
|
|
|
#2560 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2561 |
|
Wtajemniczenie
|
I znów skrótowo napiszę:
WITAM NOWE MAMUSIE KWIETNIOWE WITAM "STARE" MAMUSIE! Wróciłam z dalekiej podróży - po prostu padałam jak trupek codziennie. W poniedziałek miałam taki kryzys, że wracałam do domu z pracy i płakałam - tak mi było słabo i niedobrze! Dosłownie czułam w gardle wszystko co zjadłam... Hormony poszalały jak opętane. Ostatecznie wzięłam sobie od dzisiaj 3 dni L4 - a co za tym idzie w pracy się już dowiedzieli ![]() Na całe szczęście to był mój kryzys bo z Fasolinką pewnie wsio w porządku - nic nie boli, nic nie plami więc się baaaardzo cieszę.... Co do serduszka - ja byłam w 5t3dz (w USG 5t5dz) i lekarz mimo dobrego sprzętu też jeszcze nie widział - ale nic nie komentował tylko powiedział: "No, serduszka jeszcze nie ma". Za 3 tyg, na następnej wizycie, rwało się serducho z młodej piersi jak oszalałe
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-08-29 o 15:37 |
|
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
pochwalę sie tym co już mam
skarpeteczki dostałam kiedyś
|
|
#2563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idź za tydzień jeśli dzidziuś bedzie wiekszy to wiadomo że rośnie a serduszko jak nie za tydzien to pojawi się za dwa ale pojawi napewno Wiem jakie to przykre iść po na wizyte po super wiadomości i się zawieść ![]() Cytat:
![]() Monika.g Ja też jak zarodek był za maly miałam przyjść za tydzien na USG, ale zaraz zrobiłam bete a później ją powtórzyłam... i już nie miałam wątpliwości ![]() Niestety po zobaczeniu wyniku nogi mi się ugieły, ale dla spokoju warto zrobić bo może być to też dowód że wszystko jest ok ![]() Dragusia za II trymestr, ale to musi być wspaniałe uczucie powiedziałaś już wszystkim o ciąży?
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-08-29 o 16:00 |
||
|
|
|
|
#2564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- monika dobry pomysł z tą betą Dragusia gratuluję drugiego trymestru ![]() Sorceresss myślę że 3 dni wolnego plus weekend i będziesz jak nówka ![]() kurde coś mi się wizaż kaszani cały czas, u Was dobrze działa? Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2012-08-29 o 17:16 |
|
|
|
|
|
#2565 |
|
Kniaginia
|
Natala84, ja też bym poszła do gina za tydzień, a oprócz tego szybko bym zrobiła sobie HCG, żeby się uspokoić.
Moja ciąża jest młodsza o tydzień niż to wynika według liczenia od OM. Dragusia88, gratuluję II trym!! Miałam wrażliwość na zapachy, ale teraz to już przesada - drażni mnie nawet zapach mojej własnej skóry Pół szafy wyprałam, piorę pościele, bo też mi coś ciągle śmierdzi.
|
|
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Luna0 - wszyscy już wiedzą dawno
ObserwujeCie - no mi tez coś nie działa , doszły te moje fotki? nawet cytować nie umiem ;/
|
|
#2567 |
|
Kniaginia
|
Dragusia, nie weszły te fotki. Pewnie przez świrujący wizaż. Będziesz je musiała jeszcze raz wstawić, jak się uspokoi. Cytowanie teraz nie działa. Coś aktualizują, czy co?
|
|
|
|
|
#2568 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja się już nie mogę doczekać ruchów, liczę na to, że w drugiej ciąży będą szybciej odczuwalne.. ![]() w piątek.. od razu zrobię sobie cytologię.. i gratulacje tygodni..
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
Luna - co by nie było lepsza beta i 3 dni niepewności niż czekanie na USG przez tydzień. przynajmniej ja od razu poleciałabym na betę. oby się okazało, że wszystko będzie dobrze.
|
|
|
|
|
#2570 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Byłam wczoraj na wizycie kontrolnej...wynik badania histopatologicznego nic nie powiedział. Jedynie, że były kosmki odpowiadające I trym oraz brak obecności tkanek płodu...hmmm to mnie zastanawia...niby gdzie się podział? Niestety mam powiększony jajnik z ciałkiem krwotocznym, który boli Ponoć to częste po #. Mam czekać, że może samo się wchłonie, bo to coś w rodzaju torbieli. Echhhh...jak nie urok, to...Acha i lekarz powiedział, że on jest zwolennikiem podjęcia prób ponownego zajścia w ciąż od razu, bez czekania 3 czy 6 m-cy, ale jakoś średnio mi się to widzi.
♥ Jesteśmy zaręczeni !!! ♥ http://s8.suwaczek.com/201102120926.png ♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011 http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png Edytowane przez AgatkaL Czas edycji: 2012-08-30 o 08:43 |
|
|
|
|
#2571 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie Dziewczyny
Naczytałam, się, nazaznaczałam do cytowania, a ten wstrętny wizaż ma mnie gdzieś ![]() No w każdym razie chwalę się, że jestem dziś najszczęśliwszą osobą pod słońcem Ma już 42 mm no i zaczyna się 12 tydzień
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
). no ale co do tego nawet teraz czuje ucisk a jak robie kroki staralam sie w pracy rozchodzic i NIC !!. no i w dodatku ze tak powiem 'smierdzi' mi inaczej niz zazwyczja, chodzi o uplawy wlacze z nimi odkad pamietam no ale dzis to juz masakra z 5 razy wkladke zmieniac musialam, bo nie szlo wytrzymac, pewnie inni nie czuli tego ale az wstyd mi bylo . nie wiem co robic |
|
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje Wam ślicznie dziewczyny za wszystkie słowa otuchy
jak wróciłam do domu po pracy, to wyciągnęłam całą historie ciąży z Marysią. Okazało się, że jak byłam na pierwszej wizycie to był to 7 tc i też jeszcze nie było serduszka... Dopiero 9t3 miałam usg na którym serduszko biło... tyle że wtedy byłam o tyle szczęśliwsza, że kompletnie nie miałam żadnej wiedzy na temat przebiegu ciąży, nie miałam pojęcia kiedy serce powinno bić, więc kompletnie to na mnie nie wpłynęło... tym razem "niestety" jestem mądrzejsza ![]() ja wiem, że 5/6 tc to może być za wcześnie na serce, tyle że teoretycznie jestem w 7/8 tc.... więc po prostu jest spora rozbieżność między wiekiem z OM a z USG ![]() myślałam też o tej becie, poczym spojrzałam w wyniki z ciąży z Marysią.. pierwsza beta - 38 tyś, dwa dni później - 36 tyś i znów, lepiej że nie wiedziałam co to może znaczyć, bo jak widać nie znaczyło nic jutro mam wizytę, pogadam z gin co o tym myśli, co sugeruje i zaleca zrobić
|
|
|
|
|
#2574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
WIększośc lekarzy przy spadajacej becie diagnozema jednoznaczną i definitywną. Widocznie taka uroda Twojego organizmu... 3maj sięJa juz się cieszyłam, ze wraz z 12 tygodniem przeszły wymioty a tu wczoraj wieczorem znów W sumie dobrze, że mam wieczorem, nie rano kiedy się idzie do pracy![]() Ponadto wczoraj 3 razy leciała mi krew z nosa....Czy to normalne, tez tak macie czy mam leciec do rodzinnego? Zaraz poczytam w necie co piszą. Wczoraj już chciałąm Was nadrobić, ale mi tez wizaż wariował Miłego poranka i reszty dnia!
|
||
|
|
|
|
#2575 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a rzeczy cudo .![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nastawiłam się, że już ich nie będzie. A swoją drogą widzę, że z Ciebie też ranny ptaszek Ja coś nie mogłam spać, to wstałam
|
|||||||
|
|
|
|
#2576 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Śliczne ja dziś pędze po pracy do biedronki kupię może ze 2 szt. body bo nie wiem jaki kolor więc muszą być nautralne hehe a porządne zakupy zaczne dopiero od listopada jak będę na wolnym będzie duuużo czasu![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#2577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gin kazał mi isc na hcg i dokładnie za 48h powtórzyć, jak urośnie dwukrotnie to będzie ok, jak nie to wiadomo że ciążą nie rozwija sie prawidłowo - moze tez tak zrobisz?? |
|
|
|
|
|
#2578 |
|
Wtajemniczenie
|
Klementyna...to nie było puste jajo, bo przecież widzieliśmy już serduszko. Poza tym mam zdjęcia USG, na którym widać zarodek, więc nie wiem.
No raczej nie będziemy się starać od razu. Tzn. jeszcze w szpitalu lekarz kazał odczekać z sexem do pierwszego okresu. Ten teraz nie każe wogóle No my czekamy. Ja nie czuje, że już wszystko jest w porządku...poza tym ten jajnik Więc odczekamy za 3 m-ce. Natala...u mnie też ciąża wychodziła młodsza o ok. tydzień od OM, a miałam regularne, więc w późniejsze zapłodnienie nie chciało mi się wierzyć. Nie robiłam bety, bo mi nikt tego nie zlecił. Ale następnym razem na pewno będę sprawdzać czy wszystko prawidłowo przyrasta. W każdym razie u każdego to jest inaczej u jednych to zły sygnał, a u drugich zupełnie normalna sprawa. Dzięki dziewczyny za odpowiedzi i wszystkiego dobrego dla Was i waszych pięknych maluchów
♥ Jesteśmy zaręczeni !!! ♥ http://s8.suwaczek.com/201102120926.png ♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011 http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png Edytowane przez AgatkaL Czas edycji: 2012-08-30 o 08:45 |
|
|
|
|
#2579 |
|
Zadomowienie
|
Kobietki, nadrabiam, nadrabiam i nadrabiam Wasze posty!
) Dużo zdrówka dla Was i dzieciaczków ![]() Udąło mi się dziś zapisać do lekarza i chodzę z wielkim bananem na buzi, bo cieszę się, że zobaczę w końcu moje maleństwo ) Wybraliśmy już imiona z mężem dla bobasa. Bardzo chcemy mieć synka, ale wiadomo, ważne żeby było zdrowe Sławek lub Antosia. Nie potrafiliśmy znaleźć imienia dla dziewczynki, dla gdy przeglądałam imiona to wpadła mi własnie Antosia i już mi tak w głowie została.Dostałam też grafik w pracy na wrzesień. Nie mówiłam jeszcze nic szefostwu o ciąży, a tutaj proszę- 19 dni wolnych ) Czas na wszystko, na badania itd Jestem bardzo zadowolona )
|
|
|
#2580 |
|
Raczkowanie
|
witam
nie wiem jak to się dzieje wróciły nudności ale wieczorami... Dagusia super ubranka ja muszę przejrzec pudła z ubrankami po synu i tak jak będzie chłopiec to mam niebieskie i zielone gorzej jak dziewczynka... ![]() co do imion dla dziewczynki Hanna Maria dla chłopca Leon (oczywiście od leo mesiego
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.

za tydzień powinno sie serduszko pokazać

-na tą myśl sama buzia mi się uśmiecha

05.07.2008 

Pół szafy wyprałam, piorę pościele, bo też mi coś ciągle śmierdzi.
ja się już nie mogę doczekać ruchów, liczę na to, że w drugiej ciąży będą szybciej odczuwalne.. 
W sumie dobrze, że mam wieczorem, nie rano kiedy się idzie do pracy