|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
hej
![]() jestem juz po usg i sama nie wiem co myśleć.... wg OM jestem w 7t3d ciąży. ale wg usg jest to 5/6 tc.... sęk w tym, że nie ma serduszka położna mówiła że są 3 opcje:1. później zaszłam w ciąże 2. płód rozwija się troszkę wolniej 3. płód się nie rozwija, ciąża jest martwa ![]() no i nie wiem co myśleć niby obraz ciąży jest jak najbardziej prawidłowy, pęcherzyk ok, płód ładnie widoczny, tylko malutki no i nie ma serduszka ![]() trochę mi smutno.... mam przyjść na kolejne usg za min 7 dni. i teraz mam wątpliwości, bo mogę iść dokładnie za tydzień, albo prawie za dwa, i nie mam pojęcia co lepsze, żeby już na 100% wiedzieć co i jak
|
|
|
|
#872 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!!!
Cytat:
diety nie stosuje, raczej zdrowe i racjonalne odzywianie sie. Mysle, ze kazdy wie o co w tym chodzi, jedz regularnie, przynajmniej 5x w ciagu nia ale mniejsze porcje. W weekend np. w niedziele zrob sobie dyspenze i zjedz cos slodkiego (ale bez przesady np kawalek ciasta, lody czy cos takiego). Duzo warzyw i owocow. Ja ostatnio zakochalam sie w soku z marchewki oraz jablek - robie sobie codziennie szklanke z wyciskarki. ![]() I mnie plytki nagrane przez Agnuska jada bez problemu. Moze zmien sobie program do odtwarzania filmow, ja mam GOM player ![]() Cytat:
. Plan mam ambitny, zobaczymy jak dlugo z nim wytrzymam. Trzeba mierzyc wysoko hehe, pewnie w praniu wyjdzie, ze bede potrzebowac odpoczynku ale wiesz, dla mnie zrobienie Skalpelka to taki relax ![]() I milego wypadu do knajpki!!! Cytat:
bede sluchala mojego ciala, i jak powie mi stop to przystopuje, ale jak na razie to energia mnie roznosi .I baaaardzo gratuluje biegania! Ja moze dzis wybiore sie pobiegac zamiast skalpela chociaz duchota straszna wiec nie wiem, moze zostane w domciu w Ewa
|
|||
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Natalko a może gin miała gorszy sprzęt? Może spróbuj iść za tydzień ale do innego gin??
|
|
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że jakoś uda wam się to załatwić...i w tym przypadku zgadzam się z Tobą, że nie dziwi nikogo, że ludzie odchodzą od kościoła...no od księży..bo wierzyć dalej mogą... ![]() Dobra...ja wcinam śniadanko...a potem nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Natalko ja byłam u gina niby w 5 tyg i którymś tam dniu...a po usg wyszło, że to raczej jakiś 4 z kawałkiem...bo była kropeczka tylko...ale ja właśnie zaszłam późno...więc może idź za tydzień.... A co do sprzętu to też Madzia może mieć rację...
|
|
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już po śniadanku ![]() aaaa właśnie Wczoraj byliśmy u architekta Zanieśliśmy mu różne papiery, które mieliśmy dostarczyć. Ona zamówiła już nam projekt (w ciągu 3 dni powinien być), ustaliliśmy gdzie dokłądnie ma stać dom na działce, ona nam go teraz wrysuje jak dojdzie projekt. My w tym czasie mamy załatwić papiery z gazownią, z prądem, pozwolenie na budowę. I czekać na tel od niej i wtedy omawiamy zmiany w projekcie. |
|
|
|
|
#876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest oczywiście jedna sprawa, gdzie stanęłabym po księdza stronie ![]() Powodzenia! Cytat:
-- Idę się kąpać, bo dzisiaj popołudniu to spotkanie adaptacyjne a zdążyłam sobie właśnie hennę strzelić
|
||
|
|
|
#877 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nic nie jest przesadzone, wydaje mi sie, ze za wczesnie na serduszko. |
|
|
|
|
#879 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc
Madzia dziwny ksiadz, u nas wydaja bez problemu, nawet czasami nie zagladajac do swoich ksiag, oststnio jak bylam chrzesta to chrzestny zapomnial tej karteczki i jego zona specjanie sie wracala 50km a ksiadz nawet na to nie spojrzal, moze mozna by bylo liczyc na to ze od Was tez nie bedzie wolal, a moze isc do tej parafii co bedziecie chrzcic i jakos zagadac? chociaz moze to glupie, kurcze nie wiem co bym zrobila, Cytat:
Cytat:
Cytat:
oo kurcze, ja bym chyba nie wytrzymala 2 tygodni, trzymam kciuki zeby bylo ok,
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
A co taka cisza dzis?
|
|
|
|
#881 |
|
Wtajemniczenie
|
No własnie odświeżam co jakiś czas znad papierów i nic nowego się nie pojawia
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Agnusku dziękuję
metka no właśnie dziś o 16.30 idziemy do naszej parafii. Onyks zapomniałam napisać, super że ciuszki przyszły dobre. Ciekawa jestem jak te moje będą wyglądały
|
|
|
|
#883 |
|
Wtajemniczenie
|
Coś dziś mi wizaz szwankuje :/
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo dopiero teraz zaczął mi wizaż działać
|
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że wizaż miał jakieś problemy. Mam nadzieje, że już nie wrócą, bo jak kolejny raz mi stronka nie wchodziła to miałam już przed oczyma sytuację sprzed iluś tam, jak wizaż nie działał kilka dni
Żałoba w wielu polskich domach- jak to powiedział mój tż![]() Byłam na zakupach i spacerze z rodzicami. Zaraz zabieram się za sprzątanie, a potem ćwiczenia. Chandra już mi przeszła i dalej mam ogromną motywację. Będę ćwiczyła tak długo aż uda mi się osiągnąć to co chcę! Kropka! Natalko ja też myślę, że na serduszko jeszcze za wcześnie Ja bym pewnie nie wytrzymała i poszła na wizytę za 7 dni.
|
|
|
|
#887 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm, nie mogę zacytować posta
Więc chyba się jeszcze nie uporali całkowicie, ale uśmiałam się Dodaja na wieść o żałobie w polskich domach w związku z brakiem wizażu
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Agnusek też się uśmiałam jak to tż stwierdził
Nie powiem, trafił z tym określeniem ![]() Nic zmykam do roboty, bo znowu dzień wolny zleci i nic z niego nie wyjdzie. Aaa w poniedziałek prawdopodobnie jedziemy na wieś odpocząć
|
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Doberek
![]() Witam sie i zmykam dalej spac
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Mam dla Was złą wiadomość...wróciłam na dobre ![]() Trochę Was nadrobiłam...aleście naprodukowały.. Z tego, co pamiętam: Madziu, w 100% się z Tobą zgadzam w sytuacji z księdzem. Kim on jest, żeby osądzać jakim kto jest człowiekiem...szczególnie nie znając go. To Wy macie wybrać rodzica chrzestnego, a nie ksiądz. I teraz napiszę coś, co na pewno nie spodoba się dziewczynom, które nie do końca się z Tobą zgadzały: ja jestem matką chrzestną. Nie chodzę do kościoła, nie chodzę do spowiedzi, nie wpuszczam kolędy. Czy nie wierzę? Nie, wierzę w Boga...nie wierzę jedynie w instytucję kościoła. Ale wydaje mi się, że mojej chrześnicy mogę dac jako matka chrzestna o wiele więcej, niż wpajanie wiary i prowadzanie do kościoła. Już to pisałam, dla mnie bycie matką chrz. to wyróżnienie nie koniecznie związane z religią. I takie też mam podejście w kontekście mojego przyszłego dziecka. Więc dlaczego chcę chrzcić dziecko? Bo w naszym, zafiksowanym na punkcie religii i wiary kraju, to ułatwia dziecku dalszą drogę. Zdecyduje w dorosłym życiu, że nie chce mieć nic wspólnego z kościołem ok. Ale jak postanowi wziąć ślub itp...to wiele ułatwi. Oczywiście to tylko moje zdanie, ale Madziu, nie dajcie się!! To Wasza decyzja i jeśli nie wyobrażasz sobie innego chrzestnego, a doskonale Cię rozumiem, walczcie ! Pisałyście o przekłuwaniu uszu dzieciom. Mi się bardzo nie podobają małe dziewczynki z kolczykami, córce bym nie przebiła, ale nie 'potępiam' osób, które to robią. Każdemu podoba się coś innego. Myślę, że krzywda się wielka dziecku nie dzieje, jak się odpowiednio dba o dziurki, żeby nie było infekcji itp ![]() Nie rozumiem właściwie po co to robić, ale dopuszczam, że komuś może sie to podobać ![]() Nikita, trzymam kciuki za Twój plan ćwiczeniowy - dla mnie to jakiś hard ![]() Natala, Kochana, trzymam kciuki, żeby serduszko się pojawiło na następnym usg A Ty się rozchmurz, może to faktycznie za wcześnie, może później była owulka i później zaszłaś. Poczekaj do nast. usg.Coś jeszcze chciałam, ale nie pamiętam co ... |
|
|
|
#891 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj Butterku!
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ale się dziś nabiegałam Miałam wyjazd z pracy i po drodze załatwiałam notariusza. Ale to jakiś obłęd był Ale obiecała przygotować na jutro, notariusz zgodził się że mu przeskanuję, a dowiozę w piątek. Jeszcze po drodze wzięłam od tych dziadków dowody żeby też mu zeskanować z pracy, potem oddać i taka bieganina![]() W każdym razie jesteśmy umówieni w piątek na 10.30, w końcu działka będzie naszaAna, my rozpatrujemy dachówkę ceramiczną, a blachodachówkę ![]() Cytat:
Czyli załatwiliście już mapę do celów projektowych? A ile płaciliście? Bo nam geodeta mówił, że 500 zł ta mapa, a naniesienie domu wrysowanego na tej mapie przez architekta, na działkę 200 zł. z architektem jeszcze noe rozmawiałam, chyba w pon idziemy ![]() Kochane przeleciałam Was "po łepkach" więc wybaczcie że niepoodpisuję Natalko, u mnie w 5 tyg też jeszcze nie było serduszka więc spokojnie, poczekaj ten tydzień
|
|
|
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cos chyba wizaz wariuje dzis ![]()
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Butter ja chciałam jeszcze dodać, że fakt, że brat Magdy jest dobrym człowiekiem jest oczywisty, tylko, że niekiedy kościół rządzi się swoimi prawami i niestety, ale księża mają swoje widzi mi się i nie zawsze warto z nimi walczyć, bo i tak postawią na swoim jak będą chcieli. Niestety, ja w swoim życiu miałam bardzo nie miłe przeżycia z księżami, swego czasu tabun przewinął się przez dom rodzinny i niestety, ale wiem jak potrafią człowiekowi uprzykrzyć życie. Co nie znaczy, że nie trafiłam na wspaniałych, z prawdziwym powołaniem. Mam nadzieje, że Madzi uda się wszystko załatwić tak jak sobie zaplanowała
![]() Onyks to zakręcony dzień miałaś Dobrze, że wszystko uda się załatwić ! Na Twoim miejscu byłabym baaardzo podekscytowana ![]() Żabcia powiedz mi, bo wczoraj mówiłaś, że wkleisz kiecki, a ja ich nie widziałam
|
|
|
|
#895 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Madzia,
Cytat:
![]() Dodaja, Cytat:
i dziękuję ![]() Ja tam myślę że 3 lata to za dużo... napewno już nie gadają bo one to tak tylko nowinki, a potem mają nowe ofiary.Myślę że o mnie też niebawem skończą gadać. Strokrotko, Nikita, Cytat:
![]() Cytat:
![]() Madzia, Cytat:
Strokrotka, Cytat:
kiedyś miałam rozmiar 40-42 a teraz nie wiem czy do 46 wejdę z moim metrażem. Mrowinka, Cytat:
Ana, ja miałam ZZO ale lekarz mi dawkował. Żaboszku, Cytat:
![]()
|
|
#896 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Aaby, aleście się przygotowali do zajęć z tymi butami i wiatrówkami
teraz tylko biegać i brawa za lekarza.Madzia, Cytat:
przyda się na jutro ![]() Dodaja meblościanka Luis mi się podoba ![]() Nikicior ,Stokrotka, kciuki na szczepienie przenoszę sobie na jutro bo wczoraj nie byliśmy ![]() Stokrotko, mam nadzieję żę rzeczywiście masz już towarzysza na samotne dni ![]() Dodaja, Cytat:
Agnusku, mam nadzieję że zostaniesz w swojej obecnej pracy ![]() Tasiu, Cytat:
dopiero kilka dni temu go ustaliliśmy... może inaczej ... ja wybrałam a TŻ się zgodził. Nie wiem czy też tak macie że to Ty w większości myślisz o organizacji tego dnia?Cytat:
Dodaja, Tasia Cytat:
Blonde, pokaż nową fryzurkę i współczuje tych zębowych nie dobrych wieści. No i brawa za logopedę ![]() Madzia, jakaś masakra z tym księdzem. A co to wogole za kartki? przecież na spowiedź możesz iść gdzie chcesz tak samo jak z mszą wcale nie musisz chodzić do swojej parafii. Paranoja jakaś!No chyba że chodzi o te kartki co dostają chrzestni do zrobienia. No to neistety trzeba zrobić (wiem bo robiłam w tym roku). Cytat:
Cytat:
1 spowiedź na rok- lucefer wcielony! 30 spowiedzi na rok-grzesznik ale nawracający się! 365spowiedzi na rok- nasz człowiek! Paranoja jakaś, przecież nie ma nigdzie napisane, że masz raz na miesiąc do spowiedzi iść no nie? Nikita, Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() i brawo za ten plan ćwiczeń, widzę że się nie oszczędzasz ![]() Natalko, Cytat:
Żabcia, Nikita, ale kk niestety wymaga coraz to więcej i coraz to bzdurniejszych rzeczy. A w dobie gdy ludzie z ich winy odchodzą od kościoła to powinni właśnie przyciagać a nie odpychać. A potem marudzą że mało na tacę dostali. A niby za co? Dlatego my też chrzcimy dziecko w innej parafii, bo u mnie jest ksiądz materialista i nie dam mu ani grosza i nie chce mieć z nim nic wspólnego. Aaby o widzę że już biegałaś nooo to ![]() Natalko, w 7 tygodniu to z tego co wiem wcale nie musi być jeszcze serduszka, no a tym bardziej że według USG jesteś w 5. Nie martw się Kochana ![]() Onyks, bardzo się cieszę że jesteś z ciuszków zadowolona
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wizaż ma dziś zdecydowny problem...
|
|
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, Huston mamy problem!!!
Chcialam zacytowac i nic ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- No dobra, to bedzie bez cytowania. Butter, witaj!!! Brakowalo Cie tutaj! Widze, ze masz takie same poglady jak ja Z tym, ze ty dla swietego spokoju podporzadkowalas sie i wzielas slub oraz zamierzasz ochrzcic dziecko, ja z kolei dla swietego spokoju wolalam wyjechac z kraju. ![]() I na pewno jestes swietna chrzesna. Jakbym jakims dziwnym trafem chrzcila dziecko to biore sie w ciemno !!! ![]() Strong, chcialam Ci napisac, ze juz cos wspominalas, ze swietnie bym sie dogadala z Twoim TZ na temat kosciola ![]() I jutro kciukamy za Kamilka i jego szczepienie. |
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu takie pustki...
Onyks no my właśnie blachówkę, ale u nas mówi się na to blacha więc koszt samego materiału 30 tys... oczywiście z podbitką, rynnami itp.
|
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
Wizaż ze mną dziś nie chce współpracować :/
Zacytowałam i mi zjadło Z tego co pamiętam: ONYKS to fajnie że już niedługo działeczka będzi e Wasza ![]() MADZIA tobie również gratuluje projektu Ale współczuje sytuacji z księdzem :/ Też mam z nimi niemiłe wspomnienia :/NATALKO ja też yślę że to było po prostu za wcześnie, na następnym usg będzie wszystko ok, na pewno A u nas to samo co zawsze czyli podwórko, nic tylko piaskownica i szaleństwa z psami :P Miłego wieczoru
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:26.

) to na dodatek najpierw sie zawiesza a potem ...pyk i sie wylacza 

Pamiętaj, że czasem trzeba powiedzieć choć na chwilę stop

Ja bym pewnie nie wytrzymała i poszła na wizytę za 7 dni.

16.07.2012 - Kamil, nasze serce.