|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
Cytat:
...a swoją drogą 8 to najgorsze skaranie dla uzębienia... wypychają inne zęby, zazwyczaj rosną krzywo lub wyżynają się tylko trochę, co prowadzi do ich psucia się i są zbiorowiskiem bakterii, które rozprzestrzeniają się po całej buzi... Cytat:
ale wracając do twojego problemu... może spróbuj dowiedzieć się jak to będzie wyglądać w innej parafii?... albo może macie jakiegoś znajomego ksiądza, który udizeliłby chrztu bez bzdurnych papierków... w sumie sama jestem ciekawa jak to będzie ze mną, bo brat chce, żebym była chrzestną jego córy... ![]()
|
|
#842 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale juz sie nie moge doczekac. Poki co walcze ze Skalpelem i Kilerem. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
Moj dentysta mi powiedzial, ze nawet nie mam miejsca na te 8 wiec dobrze, ze sie nie kluja. ooo widze, ze mamy podobne poglady
|
|||
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, też pierwszy raz słysze o tych kartach, co to w ogóle za pomysł? a to już nie mozna iść do spowiedzi w innym Kościele? masakra jakaś
choć uważam, że brat też mógłby się wykazać dojrzałością i samemu się do Kościoła pofatygować, na pewno lepiej by to wyglądało. Nie robi tym łaski księdzu, tylko to byłoby poświęcenie dla Maji i dla Ciebie, a to nie powinien być dla niego taki problem![]() jutro jade na usg... mam nadzieję, że zobaczę bąbelka i usłysze serduszko ![]() Strong, jak Kamilek po szczepieniu? |
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia
Jak będziecie mieć problem przyjeździe do mnie ochrzcić obejdzie się bez karteczek a brat chrzestnym będzie
|
|
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super meble ![]()
|
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mialam jeszcze pisac, ze zawsze jak czytam jak wasze pociechy rosna i jak im przybywa tygodni/miesiecy to zdaje sobie sprawe, jak czas szybko leci. Buziaki dla Dominisia. Zostawilam Wam pare fotek w k. z Legolandu.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Hej...
Połaziliśmy sobie z mężem po centrum, zjedliśmy lody o i tak zleciało...nie miałam na nic ochoty... Oglądałam w Empiku pierwsze albumy dziecka, bo chciałam chociaż jeden kupić...ale qrcze w każdym jest co innego fajnego i nie mogłam się zdecydować widzę, że mała dyskusja się wywiązała odnośnie chrztu... ![]() Ja się tutaj po części zgadzam z Żabcią...twój brat powinien liczyć się z tym, że jakieś wymagania są odnośnie chrzestnych i akurat fakt, że jest wierzący, ale nie trawi księży (co w dzisiejszych czasach mnie niestety nie dziwi), nie ma tu nic do rzeczy... Rozumiem też, że stwierdzenie, że twój brat jest zły, bo nie ma karteczek, jest absurdem...i mogłaś się wkurzyć...Drugą sprawą jest totalna głupota z tymi karteczkami Co to w ogóle jest??? Ja będąc chrzestną nie musiałam miec żadnej karteczki, że byłam u spowiedzi, a byłam... A jakby powiedział, że spowiadał się w innej parafii?? Bo przecież nie musi w swojej? To też miał mieć karteczkę? ![]() I niestety jak sobie księża coś wymyślą, to czasem trudno sprostać tym wymaganiom...szkoda, że takie problemy stwarzają...
|
|
|
|
#849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas jak mąż był chrzestnym to owszem miał karteczkę, że raz ma podpisać, ale to przed samym chrztem... a nie kurde jakieś wielkanocne spowiedzi dla całej parafii i udokumentowane na kartkach
|
|
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
Cos mnie spanie bierze...
Ide sie polozyc serducha, do jutra zatem! Karaluchy pod poduchy
|
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
to dawaj do mnie, tylko 6,5zł
wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
dla niej.
|
|
|
#852 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no taka jest prawda ), w Pl 600zł ,a ze bardzo mi sie nie paliło to poczekalam do urlopu, zwłaszza ze mam tu dobrego lekarza![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Poza tym mysle,,ze ksiadz zmieni zdanie Cytat:
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36184800]Madziu, tak szczerze powiedziawszy to ja nie wiem, o czym Ty piszesz. O jakie kartki ze spowiedzi chodzi? Bo ja pierwsze słyszę o czymś takim. U mnie z karteczką do spowiedzi to chodzą młodzi przed ślubem albo chrzestni przed chrztem, ale nikt poza tym.Niepotrzebnie odstawiłaś kwas foliowy, zacznij go znowu brać Skoro test pozytywny i beta też wskazuje na ciążę, to gratuluję [/QUOTE]serio?nie słyszeliscie o kartkach? U mnie w parafii sa co roku kartki w okresie Wielkiej Nocy Cytat:
Cytat:
![]() Byłam dzis u kosmetyczki i zrobilam prezenty mamie i tesciowej , chcialam tylko dla mojej, no ale juz nie bede taka
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-08-28 o 22:12 |
||||||||
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() pocytowalam i mi wszystko poznikalo Madzia ja juz slyszalam od Ciebie o tych chorych kartkach....normalnie noz w kieszeni sie otwiera po czesci zgodze sie z Zabcia ze Twoj brat mogl isc najpierw sam do ksiedza ale uwazam rowniez za chory wymysl proboszcza z tymi karteczkami.....a czy przypadkiem go nie interesuje jak sie kto zabezpiecza??bo przeciez i prezerwatywy i inne srodki anty sa grzechem Nikitka a mialam sie Ciebie pytac czy Ty oprocz Ewki stosujesz jakas diete?? bo u mnie ta dieta by byla pieta ahillesowa no i mam problem z plytkami ) to na dodatek najpierw sie zawiesza a potem ...pyk i sie wylacza i to kazda jedna plyta.....czy to Ewka oryginal czy nagrana czy nawet testy na prawko czy jakis film
|
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia6 jutro idziemy do naszej parafii i zobaczymy, powiemy prawdę i tyle. Może będzie jakiś normalny ksiądz. jak nie to poszukamy gdzie indziej. Ale pismo do kurii chyba będę pisała - tylko juz po wszystkim.
Natalko brat powiedział, ze chrzestnym chce być, ale papierologia jego proboszcza go tak wkurza, że on się w nią bawić nie będzie. I wcale mu się nie dziwię. Zresztą tak jak wspomniałam, on nie uważa księży za jakieś osoby godne naśladowania a jeszcze jak mu się coś nakazuje to już w ogóle działa to w drugą stronę i go to odpycha. Zresztą sama mu to zaproponowałam, bo mąż odbierał zaświadczenie swojej siostry (w innym kościele ) - bo ona mieszka w Warszawie więc potem poszliśmy po zaświadczenie mojego brata. Trzymam kciuki za usg. Ana spoko Maleństwo ale on oddał kartkę z tego roku, wszystkie wymagania spełnia aby być chrzestnym. Tyle, że w poparzednich latach nie zawsze oddawał kartki. W innych parafiach problemu nie robią (bo siostry męża zaświadczenie też odbieraliśmy). Więc nie wiem jakie inne wymagania miałby spełniać?? ![]() Blonde ale ksiądz powiedział, że nie da i już. Kotku tak jak wspomniałam, znając mojego brata sama mu zaproponowałam, ze pójdę po jego zaświadczenie. Dla siostry bez problemu się udało to chciałam i dla niego wziąć.
|
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dziewczyny, ciuszki boooskie Przyszła moja mama je obejrzeć i myślała, że są nowe Kotku, szkoda z tymi płytami ale mówisz, że wszystkie? Bo już się bałam, że coś nie tak nagrałam![]() A kasa doszła? Guciu, Blonde współczuję leczenia zębów, nie cierpię tego, dentysta mnie stresuje ![]() Blonde, super że wszystko ok Żabciu, Madziu, zgadzam się po części i z każdą z Was. Że trzeba być świadomym, że jakieś warunki należy spełnić w przypadku chrztu, ślubu itp... Ale kiedyś było inaczej i można było się do tego stosować, a dziś?! Dla sporej części księży liczy się tylko pieniądz itp...a gdzie postawa jaką powinni prezentować? Gdzie dobroć, chęć służenia Bogu i ludziom? Mieliśmy podobną sytuację kiedyś..Mój tż do "świętych" nie należał w młodości, zmienił się całkowicie po poznaniu mnie. Opiszę Wam to kiedyś szerzej w k. W każdym razie, wierzymy w Boga, do kościoła przez te wszystkie lata razem chodziliśmy i kiedy postanowiliśmy się pobrać, mój tż musiał iść do bierzmowania, bo w szkole ksiądz kilku osób z klasy nie dopuścił. Możecie sobie wyobrazić co było!! Zjechał nas jak dzieci, że matka tż nie przyjęła kolędy i że co on myśli, że tak sobie przyjdzie i będzie chciał iść do bierzmowania i że on się nie zgadza i mu nie da. Myślałam, że wyjdę z siebie, na nic tłumaczenia rozmowy..bo ON wielki duszpasterz....szkoda mówić! Potem poszła do niego teściowa..ogólnie akcja była...potem opiszę Wam z domu dlaczego głownie zmiękł... W każdym razie już później jak zobaczył pieniążki za wypisanie licencji na ślub w innym kościele to już w ogóle był milutki.... Stokrotko, niestety nie załatwiłam wczoraj, mają być dziś o 10.00
|
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu masz cytat z prawa kanonicznego dotyczący tego kto może być rodzicem chrzestnym:
" Kan. 874. § 1. Do przyjęcia zadania chrzestnego może być dopuszczony ten, kto: 1° jest wyznaczony przez przyjmującego chrzest albo przez jego rodziców, albo przez tego, kto ich zastępuje, a gdy tych nie ma, przez proboszcza lub szafarza chrztu, i posiada wymagane do tego kwalifikacje oraz intencję pełnienia tego zadania; 2° ukończył szesnaście lat, chyba że biskup diecezjalny określił inny wiek albo proboszcz lub szafarz jest zdania, że słuszna przyczyna zaleca dopuszczenie wyjątku; 3° jest katolikiem, bierzmowanym i przyjął już sakrament Najświętszej Eucharystii oraz prowadzi życie zgodne z wiarą i odpowiadające funkcji, jaką ma pełnić; 4° jest wolny od jakiejkolwiek kary kanonicznej, zgodnie z prawem wymierzonej lub deklarowanej; 5° nie jest ojcem lub matką przyjmującego chrzest. § 2. Ochrzczony, należący do niekatolickiej wspólnoty kościelnej, może być dopuszczony tylko razem z chrzestnym katolikiem i to jedynie jako świadek chrztu." Czyli tak na prawdę nawet ewangelik może być tzw "świadkiem chrztu" (swoją drogą zwał jak chciał) więc o co temu Waszemu proboszczowi chodzi..... w ogóle te kartki do spowiedzi...... przecież one są tylko do pierwszej komunii, bierzmowania i ślubu....... masakra......
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Ana, ale wam zazdroszczę że już dach będziecie kłaść. A czym kryjecie? Gdzieś mi mignęło, że robicie ścianę warstwową
super rozwiązanie, ale niestety droższe![]() My idziemy w gazobeton, pewnie solbet ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Hej Bika
|
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Onyks
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Onyks, Bika No właśnie i brat wszystkie te warunki na bycie chrzestnym spełnia. Jedyne co, to we wcześniejszych latach nie zawsze oddawał kartki do spowiedzi i to księdza boli. Mam wrażenie, że on tylko czekał na jakąś kasę i by nagle problem się rozwiązał. Ale guzik - nie dam mu ani złotówki. A takim postępowaniem odsuwa tylko ludzi od kościoła a nie zachęca. Dlatego się nie dziwię, że coraz mniej ludzi wierzy w księży, bo coraz mniej jest takich z prawdziwym powołaniem ech... szkoda.... Trzymajcie kciuki aby dziś nam sie udało coś załatwić
|
|
|
|
#860 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ooo, super, czyli kolejna osoba z butków zadowolona ![]() Cytat:
Super, że aukcja tak ładnie idzie ![]() Cytat:
![]() No no, bez przesady! Super star może będzie, jak zapał przestanie być słomiany ![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36171161]A ja pierścionek zakładam raz na jakiś czas, bo na co dzień mi przeszkadza, zahacza o wszystko. [/QUOTE] Dlatego jestem wdzięczna mężowi, że mnie posłuchał i kupił bez wystającego kamienia ![]() Cytat:
![]() A tak serio to też nienawidzę zmywać! Marzę o zmywarce ![]() Do tych samych wniosków wczoraj doszłam Właśnie dlatego kupiłam najtańsze buty ![]() Cytat:
Choć osobiście nie potrafię w tej chwili powiedzieć, czy potrafiłabym się na coś takiego zdobyć...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ps. Ciąża biochemiczna? - a co to takiego? Cytat:
Madzia, a propo chrztu... Że kartki są jakimś chorym wymysłem to nie ma dwóch zdań - więc nawet nie będę strzępić sobie klawiatury żeby napisać, co o tym myślę ![]() Ale zgodzę się po części z zaaabcią, malensstfem, Natalą i blonde - Twój brat mógł sam się pofatygować do księdza i powiedzieć, w czym rzecz. I nie chodzi, że Wy mu zaproponowaliście, że zrobicie to za niego (z resztą nie powinniście proponować, takie rzeczy są w jego gestii zwłaszcza wiedząc, jaki ma stosunek do instytucji Kościoła). Jeżeli jest tak odpowiedzialny jak piszesz, to niestety, ale pewne rzeczy trzeba załatwić samemu. Nie zdziwiłabym się, gdyby księdza wkurzyło właśnie to, że to Wy byliście, a nie on. Tak jakby unikał rozmowy i bał się pokazać. Oczywiście - ksiądz nie ma prawa oceniać po ilości kartek w teczce, czy brat jest dobrym człowiekiem czy nie, ale nie od dziś wiadomo, że pewne sprawy trzeba sobie "wychodzić". Jeżeli bratu tak bardzo zależy na byciu chrzestnym Majki, to niestety, ale powinien zagryźć zęby i nawet po części wbrew swoim protestom załatwić co trzeba. Jeżeli nie akceptuje instytucji księdza, to niech choć spełni jego warunki dla Majki. A że to Wy wychowujecie Maję - oczywiście, że tak! Tylko pamiętaj, że rodzice chrzestni nie są wymyśleni tak sobie, tylko właśnie wywodzą się z kościoła - oni podają dziecko do chrztu i przysięgają, że pomogą Wam w wychowaniu. Jeżeli uważasz, że brat będzie chrzestnym na papierku, to po co w ogóle chrzest? My też przed ślubem musieliśmy mocno się opanowywać, żeby po prostu podczas spotkania z księdzem nie wstać i nie wyjść - ale uznaliśmy, że to ksiądz, widocznie nie z powołania, ale niestety tylko przez niego wiedzie droga do sakramentu. Więc jeśli chcieliśmy go przyjąć, to musieliśmy zrobić, co kazał. Nie obraź się, bo oczywiście rozumiem Twoje rozgoryczenie (też bym się wpieniła taką postawą i warunkami), ale jeżeli naprawdę Wam zależy, to trzeba to przełknąć, "odpękać", załatwić... i będzie po sprawie. Życzę, żeby jednak poszło wszystko po Waszej myśli ![]() malensstfo, spóźnione wszystkiego naj z okazji rocznicy! blonde, bardzo się cieszę, że po wizycie logopedy wszystko w porządku! Na pewno Was uspokoił I współczuję problemów z zębami Mam nadzieję, że jednak nie będzie tak strasznie ![]()
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2012-08-29 o 08:40 |
||||||||
|
|
|
#861 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymaj się tam bez tżta Cytat:
Ja się też czuję jakaś utyta ![]() Cytat:
Melduje, że jeszcze nie robiłam. Wczoraj skupiłam się na skakaniu interwałowym i wplataniu pomiędzy serie innych ćwiczeń, typu brzuszki, przysiady. Dziś mam zakwasy, ale co z tego jak pisałam już wyżej, bo czuję się taka tłuściutka...A Ty masz super plan, ale nie zostawiasz sobie nawet 1 dnia na reset? Cytat:
Cytat:
Cześć Bikuś Melduje, że dziś środa, a mnie jak się nie chciało tak się nie chce... Do tego mam ewidentnie dzień paszteta i nie moge patrzeć na swoje włosy, a fryzjer dopiero w przyszły piątek ![]() Poza tym, z milszych rzeczy dziś idziemy na obiad do greckiej knajpki
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
aaby ale brat spełnia warunki na bycie chrzestnym, więc nie wiem jakie inne jeszcze ma spełniać
Po zaświadczenie poszliśmy my, bo skoro siostry męża się dało bez problemu to od razu po brata chcieliśmy zajechać. I ksiądz chciał nam je dać ale jak zobaczył te minusy przy oddanych kartkach to się zaczęło. Teraz to bez sensu aby brat tam szedł, bo ksiądz zdecydowanie powiedział, że zaświadczenia nie dostanie. Zresztą ten sam ksiądz nie chciał dać chrztu mojej mamy koleżance (jej wnuczkowi) bo raz księdza po kolędzie nie przyjęli (wyjechali i nie mogli). Więc oni zaproponowali, że go teraz przyjmą na taką "spóźnioną kolędę" i dadzą "spóźnioną " kopertę z kasą. Ksiądz oczywiście poszedł, kasę wziął i już problemu z chrztem nie było Wczoraj chciałam się go zapytać ile usunięcie tych minusów ze spowiedzi by kosztowało ![]() I wiesz.. cieszę się, ze brat tam nie poszedł. On (jak to w tym wieku) przechodzi okres buntu, choć widzę, że z tego wyrasta bo znowu zaczął chodzić do spowiedzi itp. I na bank jesli by tam poszedł i ksiądz by mu takie kazanie dał to już więcej do kościoła by nie wstąpił. Zresztą moi rodzice powiedzili, że prze tę akcję już księdza przyjmować nie będą. Skoro są takimi złymi ludźmi ![]() A dlaczego chcę brata na chrzestnego?? Bo moim zdaniem jst super wzorem do naśladowania dla naszej córki. A o to w tym wszystkim chodzi. Czasami mam wrażenie, ze wg księdza lepszą osobą jest ta, która pójdzie i się raz w roku wyspowiada a na codzień tłucze żonę, pije, rozrabia . ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Agnusku ale ja nie chcę aby brat szedł do tego wariata. Zresztą bez kasy na bank i tak nic nie załatwi, więc po co?? Chodzić i prosić?? Mam nadzieję, ze znajdę kościół , który da chrzest mojej córce bez takich cyrków. Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2012-08-29 o 08:50 |
|
|
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Za 2h z haczykiem zaczynamy drugą połowę tygodnia! ![]() Ależ mi wczorajsze popołudnie zleciało... Po pracy do lekarza po skierowanie. Lekarz niestety się spóźnił, cała kolejka się przesunęła i zamiast wejść o umówionej 15.30, weszłam sporo po 16 Potem na szybko obiad i ekspresowe usunięcie tygrysów z kątów mieszkania, bo rodzice zapowiedzieli się na szybką kawę. Przyjechali, posiedzieli chwilę, odjechali... Przynajmniej sierść lekko ogarnięta ![]() A potem... uwaga uwaga... poszliśmy z mężem biegać Tak tak, już możecie bić brawa ![]() No dobra, bieg to mocne słowo... Zaczynam powolutku, więc było pięć serii "minuta biegu - pięć minut marszu". Ale nie powiem - było przyjemnie I jak cudnie pobyć trochę na świeżym powietrzu! Pędząc na rolkach nie czuję się aż tak otoczenia Zobaczymy, po ilu razach minie mi fascynacja ![]() Skierowanie do laryngologa dostałam. Lekarz mówi, że aktualnie gardło czyste, ale napisze, że przewlekłe zapalenie zatok, żeby wyglądało poważnie i żeby mnie obadali ![]() W piątek muszę podejść się zarejestrować - podobno jest nawet szansa na wrzesień! Szok! Dziś czeka nas ciężka noc, bo o 3 zawozimy moich rodziców na lotnisko. Więc wrócimy i akurat budzik zadzwoni. Niestety o ile mąż potrafi zasnąć jak tylko przyłoży głowę do poduszki, o tyle u mnie musi być na zegarku minimum 22-23. Więc już widzę, jakie jutro w pracy będę prezentować zombie... No i od jutra przeprowadzka na tydzień do rodziców. Wiem, że to mój dom rodzinny, ale nie lubię... Jednak u siebie to u siebie. Niech więc szybko minie. No... i co to ja jeszcze chciałam... ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
![]() onyks, sama chciałabym już mieć u siebie taką ciuszkową pakę ![]() Nikita, Ty i ten Twój szalony plan Pamiętaj, że czasem trzeba powiedzieć choć na chwilę stop
|
|
#864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I z całego serca gratuluję biegu Wiesz jak to się mówi, najgorzej zacząć, ale za jakiś czas marsz nie będzie Ci już do niczego potrzebny i będziesz śmigać na pełnych obrotach!Powiem Ci, że ja też czuję się najlepiej u siebie w domu...Już nawet w domu rodzinnym, czy u teściów, gdzie chwilę po ślubie mieszkaliśmy nie czuję się w 100% komfortowo...
|
|
#865 | |||
|
Zakorzenienie
|
Onyks
Cytat:
![]() Cytat:
Dziekuje Cytat:
![]() Ale jesli juz zdecydowaliscie to zycze byscie szybko znalezli kosciół dla Majki na chrzest Ja nigdy nie miałam problemów z ksiezami, kosciołem, nawet Tz jak był za granica to ja sama slub załatwialam, chodziłam sama na nauki itp.Dlatego az ciezko mi sobie to wszystko wyobrazic, ze ksiadz moze sie tak doczepiac ![]() Dzien dobry
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-08-29 o 09:10 |
|||
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde ten proboszcz jest ewenementem
wszyscy go znają Nawet jak szukaliśmy kościoła gdzie zrobić chrzciny to nam każdy ksiądz powiedział, że jak chcemy w innej parafii to każdy proboszcz się zgodzi abyśmy z wyjątkiem tego. Na szczęście nie jesteśmy z jego parafii i nie musieliśmy mieć zgody na chrzest w innym kościele. Ale kit. Oby dziś udało sie coś załatwić. |
|
|
|
#867 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Blonde
|
#868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Madzialenka12344321 co do tej pary co to kolędy nie przyjęli, bo nie mogli- akurat to wytłumaczenie nie jest, bo istnieje coś takiego jak kolęda uzupełniająca... i jeżeli kogoś nie ma, a mu zależy na poświęconym domu to idzie i bierze
|
||
|
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Ana ja tam nie wiem. Może im aż tak nie zależało. Wiem tylko, że jak ksiądz wziął zaległą kopertę to problem ustał.
Ale nie ważne... zobaczymy co uda nam się dziś zdziałać. Na szczeście przez noc troszkę emocje mi opadły. Poza tym mąż wierzy, że sie uda bez błagania tego pajaca o zaświadczenie. I jakoś mnie troszkę zaraził tym optymizmem. A ksiądz no cóż... moim zdaniem obraził mojego brata mówiąc, ze ejst złym człowiekiem i jak by tak na mnie powiedział, że to bym mu wprost powiedziała co o tym sądzę, więc całe szczęście, ze brata tam nie było, bo mogłoby być ostro. Pismo do kurii pójdzie i zobaczymy Nie pozwolę aby ktoś obrażał bliskie mi osoby. Nie on jest od oceniania ludzi. I takie jest moje zdanie.
|
|
|
|
#870 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jak ciut odpuszczę to klapa, ale myślę, że ten 1 dzień na regenerację jest dobry Wtedy można pospacerować albo robić coś lżejszego, a nie tylko leżeć na kanapie![]() Cytat:
Trzymam mocno kciuki ![]() ![]() ![]() Cytat:
Poza tym i tak chyba będzie brat musiał mieć zaświadczenie ze swojej parafii, że jest praktykującym katolikiem. Cytat:
![]() OOo mam to samo ![]() Cytat:
![]() Onyks cieszę się, że ciuszki okazały się być tak super jak na zdjęciu ![]() Blonde super, że z Sebą wszystko w porządku ![]() ![]() Cześć, Mam nadzieje, że dziś mój humor będzie nieco lepszy, bo wczoraj jakoś nie było za fajnie. |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

on zawsze mówi, że pasty to chemia i po nich zeby lecą i patrząc na jego paszczę to śmiem twierdzić, że ma rację
Więc ja poszłam, ksiądz się nawet nie zapytał dlaczego brat nie mógł (chyba sporo osób tak przychodzi). Powiedział, ze spoko wystawi. Wyjął kartę brata spojrzał, że licho ze spowiedziami i mówi, ze on mu zaświadczenia nie da
Więc się pytam dlaczego a ten , że nie chodzi do spowiedzi z kartką. Ja , ze miał okres bunty, ale ostatnio był, księdza o roku przyjmuje, na religię chodzi, chrzestnym chcew być.Na codzień jest dobrym człowiekiem i to że nie zawsze szedł do spowiedzi to chyba nie tak grzech? Poza tym mógł chodzi ale kartki nie dawać, tego ksiądz nie wie. A ten dupek wyobraźie siebie, że powiedział, ze mu nie da, bo ☠☠☠☠a kartek jego od spowiedzi nie ma i nie ważne jakim się jest człowiekem jak nie ma kartek to nie 

Żadnego wytchnienia ?

Co to w ogóle jest??? Ja będąc chrzestną nie musiałam miec żadnej karteczki, że byłam u spowiedzi, a byłam...

Mam nadzieję, że jednak nie będzie tak strasznie