|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Maruuu a czy Ty testa w dniu dzisiejszym nabyłaś??? hmm?
|
#782 |
|
Raczkowanie
|
no nie cytuje cholerstwo
Właśnie Maru, czy Ty znalazłaś między oknami czas, żeby nabyć w drodze kupna sikańca ? Lady, będzie dobrze. I powtarzam sobie to jak mantrę, chociaż co miesiąc mam doła jak się nie udaje. Ja wiem, wyluzować, odpuścić sobie, nie nakręcać się ... ALE JAK? Czy ktoś ma na to przepis? Bo mnie ni diabła nie wychodzi ![]() Lady, i jak tak piszesz o powiększeniu rodziny drogą niekoniecznie naturalną, to widzę, że nie tylko mnie taka myśl przez głowę przechodzi. Na razie baaardzo odległa i myślałam, że może to tylko mnie, i że nie bierze się pod uwagę takich rozwiązań dopóki nie padnie definitywna diagnoza, że na biologiczne potomstwo nie ma szans, ale widzę, ze nie tylko .Mam koleżankę, która starała się jakieś 2-3 lata o dziecko, oboje z mężem się przebadali, wszystko było pod względem medycznym OK, a z ciąży nici. Pogodzili się z tym, zaczęli się starać o adopcję, przechodzić testy psychologiczne, zaliczać kursy ... i nagle się okazało, że ona w ciąży. Widocznie się odblokowali. A z drugim to już poszło jak z płatka. a tak przy okazji - Szejda gdzie się podziewasz? Mokka, jak wizyta? Edytowane przez zaraz_a Czas edycji: 2012-08-29 o 19:29 |
|
|
|
#783 |
|
Wtajemniczenie
|
no w końcu....
![]() Jak mnie wywaliło z wizażu przed 13stą, tak do tej pory nie mogłam się zalogować Ale weszłam jako gośc i czytałam, że wszystki ena wizaż dziś narzekacie...Tak więc nawet nie próbuję cytować, bo pewnie mnie zaraz wywali. Dziewczyny kochane, dziękuję Wam wszystkim za kciuki. Nasza dzidzia ma się dobrze. A do tego chyba jeszcze przyspieszyła ze wzrostem, bo zawsze z usg była 2 dni młodsza niż licząc od OM. A dziś na usg wyglądało, że jest o 2 dni starsza niż OM Ma już 42mm i jest wielkości limonkiAle ulgę poczulam po badaniu... rano to myślałam, że zeświruję Ale jestem dziś szczęsliwa. Z tego wszystkiego pozwoliłam Tż namówić się na zakup sukienki po badaniu W Carry sa teraz taaaakie wyprzedaże![]() A oto i fotka naszej Kruszynki
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-08-29 o 19:36 |
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mokka!
Tak myślałam,że wizaż Cię blokuje ![]() Super ,że z fasolką wszystko ok Toż to już wielki mały człowiek Mówiłam Ci,że będzie ok ![]() Co do załączonej fotki to nie otwiera mi się pokazuje napis,że błędny załącznik... ehh pewnie to przez te problemy z wizażem dzisiaj. Może spróbuj później dodać raz jeszcze albo jutro. Bo bardzo chcę zobaczyć dzidziolka.No i dalej nie wiem co komu bo cytować nie chce
|
|
#785 |
|
Zadomowienie
|
Mokka super wieści! Cieszę się, że wszystko z dzidzią ok, pochwał się tą kiecką! Przypomnij mi, który to tydz bo nie pamiętam a chyba niedługo płeć poznacie (czy już znacie i o tym pisalas a ja pipa nie widziałam
nażarłam się jak bąk i taka pełna jestem, że ledwo się kulam po domu. @ nadal nie ma ..... no i ciągle fakam na wizaz.... si ju lejter krokodajl
|
#786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie dzis 31 dc, za 2 dni powinien byc @. Nic mi sie nie chce
|
|
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem wsciekla na tez WIZAZ wrrrr mam nadzieje ze teraz mi wkleji bo wczoraj chyba z 5 razy odpisywalam po czym mnie wywalalo, potem zalogowac nie chcialo ajjjjj... ale czytalam Was hehehe to moglam...
wczoraj mnie korcilo kupic test , ale po chcwili spadlam na ziemie hehee i zaniechalam temu pomyslowi Brzusio nadal pobolewa... dzisiaj 24 dc ...jescze 6 dni w nie wiedzy...
|
#789 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakoś nie usmiecha mi się operacja, no i opóźnienie staranek... ![]() No a Ty musisz wyluzować kobieto, bo się wykończysz... ![]() santom ja też mam bliska kolezankę, która w połowie wrzesnia ma termin i tez mam wrażenie, że ja bardziej te jej ciążę przezywam niż ona sama ![]() Cytat:
ANTERIA no to super z tą kasą ![]() Cytat:
). Tej torbieli to ja w ogóle nie czuje... no poczułam ja dopiero przy badaniu, jak gin zaczął tam gmerać... Dał mi tez skierowanie na CA 125 ![]() Mokka_83 śliczna dzidzia |
|||
|
|
|
#790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wychodziłam z domu (oprócz rozpaczliwego poszukiwania kota, ale o tym może później). |Nie miałam mocy, nie mam jej zresztą i dziś. Wczoraj ogarnęłam tylko pył z podłóg i to nie wszędzie. Mam tego pełno i nie wiem co zrobić .. A że mebli mam mało i dużo gratów na wierzchu to w ogóle dramat. pył pył pył. Utonę w nim dziś. Ale okienka już są, już jest cicho, duużo ciszej (mieszkam przy ruchliwej ulicy)Dziś pan robi obróbki a ja będę pomału ogarniać. A test .. hmm wiecie co, nie czuję się na fasolę i już. I to jak nigdy wcześniej. Cytat:
człowiek się już nie nakręca, bo to kolejny raaaz ... nanana
|
|
#791 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mama moze byc z niego dumna i zapewne jest ![]() Cytat:
nie martw sie , wyjdzie dobrze na pewno. a torbielka zniknie, wszystko bedzie dobrze ... hm teraz mi sie kojarzy ze cos mowila, ze robi sie po to, zeby moc spokojnie brac leki,,,bo jesli byloby podwyzszone to wtedy lek moze dzialac tak, ze pobudza rozwoj czegos tam....ca125 to marker nowotworowy, ale tez mowila, ze jak bedzie podwyzszony to oznacza tez cos innego ale nie pamietam co :P ... nakrecilam chyba troche ![]() eh...wittajcie... jeszcze tylko jeden dzien wstawania --->jutro. wczoraj cos nie mialam weny na pisanie ale czytalam caly dzien. jakos niewiele sie zadzialo i nie wiem co mam napisac :P Edytowane przez magbes Czas edycji: 2012-08-30 o 08:06 |
||
|
|
|
#792 | ||
|
Zadomowienie
|
widzę zdjęcie - śliczności!
Cytat:
Cytat:
![]() Dwóch ginów mi już powiedziało, że na problemy z endometrium wszelakie najlepsza ciąża i dot. to zarówno przerostu, endometriozy i innych tego typu. Może faktycznie coś w tym jest. No ja rano zrobisalm test i 1 krecha a kupiłam już takie o czułości 10. @ nadal nie ma, brzuch czasem pobolewa ale nie jest to uciążliwe, cycki pełne, ciężkie i też pobolewają. Jeszcze wczoraj myślałam : 'kurcze chyba faktycznie się udało' ale dziś już mi się w głowie klębi, że moje rozregulowane cykle ( wcześniej 16 dni, teraz ?) to pewnie meno. Zaraz mnie tu pewnie zjecie ale już od jakiegoś czasu dopuszczam do siebie taką opcję, bo nie mam innego wyjścia i muszę jakoś uspokoić umysł a ciągle wypatrywanie II kresek wykanczac mnie psychicznie.
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-08-30 o 08:06 |
||
|
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będziemy rodzic razem bo różnią nas tylko 4 dni ![]() Kwitka daj znać za godzine czy coś się pojawiło, bo jak się nie pojawi to może tamte testy były złe, ale jak się pojawi to chyba wszystki inne złe nie są ![]() a ja sie wczoraj zdołowałam... Wysprzątaliśmy garderobe na tym mieszkaniu już na błysk, odkurzyliśmy wszystkie zakamarki i wchodze wczoraj... i odrazu wrzask! TŻ to by się wyzabijał.. no bo znów jakiś skur**syn się pojawił na ścianie ![]() mam tego dość... normalnie żałuje że sie wzieliśmy za to mieszkanie, wszędzie są pająki ![]() aż mi się śnią po nocach... bo tam wszędzie są szpary i mendy wyłażą stamtąd... będziemy musieli zasilikonować to wszystko, już kupiłam raid na pająki i jeszcze inny specyfik, założe też moskitiery (parter) i może wygram tą walkę bo inaczej nerwowo tam nie wytrzymam...Wogole to nie wiem co za syfiarze tam mieszkali przede mną i to jeszcze z dzieckiem może macie jakies dobre sposoby na pająki? przyjmę wszystko
|
|
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
Witam laseczki!!!
Wczoraj to już myślałam,że z nerwów wywalę lapka przez okno i tyle będzie. Tak mnie ten wizaż wkutwił niemiłosiernie. Naprodukowałam się i co??? i error co chwile albo nie można się zalogować Magbes a no nie działo się za wiele bo wizaż się przeciwko nam zbuntował ![]() Kwitka bo cie zaraz szurne jak ja ci dam meno to zobaczysz Maru współczuję bałaganu, wiem co to znaczy doprowadzać mieszkanie do porządku po remoncie ![]() Banka u mnie 25dc więc idziemy równo trzymam kciuki za Ciebie i za testowanie.Dobra jak mi się przypomni jeszcze co komu po wczorajszym dniu to dopiszę a teraz czas na kawcie...Luncia brrrr pająki, też mam lęk przed nimi. To się arahnofobia zwie...bleeee... nie wiem czy wczoraj doszło ale wysłałam Ci priwa
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2012-08-30 o 08:37 |
|
|
|
#795 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Torbiel to niewielka część tego co może zobaczyć lekarz. Ognisk i zrostów na usg się nie zobaczy. Yolanda9- jeśli nie masz żadnych dolegliwości to ja bym na razie tego nie ruszała. A jak duża jest ta torbiel? Sens w wykonywaniu jakiś zabiegów jest dopiero jak przekracza ok 6 cm
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i w sumie też tak myślę, że jeśli nie ma żadnych innych objawów, a torbiel nie jest duża to może na razie tego nie ruszać aczkolwiek endometrioza to podstępna bestia i potrafi cichaczem zrobić sajgon w brzuchu. Niektórze dziewczyny nie miały w ogóle objawów a w brzuchu sieczkę. Ale nie chcę straszyć, taka agresywna endo to nieliczne przypadki w sumie. A i Lady, sens wykonywania zabiegów jest nie tylko jak torbiel jest duża. Ja nie miałam żadnej i sens był. Bo endo siedziało gdzieś indziej i jej nie było widać. Tyle, że ja miałam mega bóle (+ lekarzowi nie podobało się, że moja macica jest jakaś nieruchoma i niby czuł, że coś tam jest nie halo) i dlatego dostałam skierowanie na laparo.
|
|
#797 |
|
Rozeznanie
|
A tak w ogóle to witam za rana
I w końcu nigdzie nie pędzę i się nie spieszę. KONIEC Z MOIMI PRAKTYKAMI Jakaś przeziębiona jestem. Dziś mój 16 dc, 2 dzień brania dupka. Potrzebuję rady. Otóż mój bliski przyjaciel poprosił mnie, żebym z nim poszła na wesele za tydzień. Wstępnie gadąłam z tżtem i się zgodził. Zastanawiam się czy iść...
|
#798 |
|
Zadomowienie
|
Kwiitka, obserwuj tesciocha...
![]() mi wizaz w zasadzie wczoraj jako tako dzialal...ale nie probowalam cytowac :P o tym, ze niewiele sie dzialo, to mi chodizlo o moj dzien bo tu to zawsze cos sie dzieje
|
|
|
|
#799 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na teście nadal nic, niby coś tam na początku było ale to chyba moje zmrużone oczy i wyobraźnia
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Kwitka i jak tam teścikkk????? czekamy
Colorblue... a wiec jedziemy na jednym wozku heheh najwyzej bedziemy razem oplakiwac...albo z entuzjazmem czekac na nastepna owu ... a co robimy teraz? czekamy na @ czy testujemy np. w niedziele?? hehehe Ja mam cykle 30 dniowe wiec 05.09 powinnam dostac@ a ty??
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ile @ mnie nie wyprzedzi eheheh.
|
|
|
#803 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie wróciłam z laboratorium i teraz trzeba czekać do poniedziałku... Cytat:
|
||
|
|
|
#804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#805 | |
|
Raczkowanie
|
Witam mam nadzieje ze dzis juz nie bedzie problemu z logowaniem
![]() Cytat:
...przepraszam zle to ujełam nie miałam zamiaru nikogo wprowadzać w bład![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- MOKKA śliczne ![]() Kwitka jak tescik dawaj szybko nam znac i nie zwalaj ze sie zalogowac nie idzie tylko szybciutko melduj ![]() Yolanda to 3 mam kciuki a ja wyluzuje ![]() Banka pewnie ujrzysz dwie II i zaczniesz watek - Nam ktore sie udało- pozytywny test w wrzesniu 3 mam kciukiA ja dzis wyluzowana po milym spacerku z mezusiem mam nastawienie co ma byc to bedzie. Tylko straszne głupoty mi sie sniły ze az szkoda gadac. W poniedziałek koniec urlopu i do job .... przynajmniej bede sie miała czym zajac i nie bede myslec w kolko o ciazy sluzie itp a i dni do @ lub testowania szybciej zleca
Ciało jest moją świątynią a rodzina bogiem.... ![]() Edytowane przez FD_nika Czas edycji: 2012-08-30 o 09:18 |
|
|
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslalm zeby w rossmanie kupic tam sa tansze ale chyba i gorsze..
|
|
#807 |
|
Zadomowienie
|
Mokka
piekna dzidzia, super, że wszystko ok! Możesz więc być spokojna! Oczywiscie czekamy na foto sukienki Luna - nie wiem co na pajaki jest dobre, co działa jeżeli jest ich taka ilość... trzeba w necie poczytać, bo inaczej to jakaś tragedia... Lady - nie znam relacji miedzy Wami, ale ja bym nie poszła. Masz TŻ i to moim zdaniem twój jedyny partner na wszelkie wyjscia itp. to moje zdanie. Mi byłoby przykro, gdyby mój mąż poszedł z moją przyjaciółką na wesele. Może jestem mało nowoczesna, ale mi nie pasi to ![]() Kwitka - czekamy na wieści ![]() Wizaz wariuje
Żona Edytowane przez Kejthx Czas edycji: 2012-08-30 o 09:26 |
|
|
|
#808 |
|
Raczkowanie
|
Magbes ja bym chyba nie poszła.
A jesli Twoj facet by chciał isc z koms na wesele poscilabys go - moze inaczej czy chcialabys by poszedl ? Wiesz zrobisz jak uwazasz bo jak masz isc i potem załowac i sie zle bawic to pamietaj ze nie zmarnujesz tylko wieczoru sobie ale i osobie towarzyszacej.
Ciało jest moją świątynią a rodzina bogiem.... ![]() Edytowane przez FD_nika Czas edycji: 2012-08-30 o 09:28 |
|
|
|
#809 |
|
Rozeznanie
|
A czy to coś zmieni jeśli powiem, że ja nie jestem w jego typie? Bo jego interesuje ta druga płeć?
|
#810 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja myśle że jesteś w ciąży i za kilka dni test to wykaże.Cytat:
A tu zdziwienie potem bo minełokilka miesiecy a dziecka nie ma.Ale co się na denerwowaliśmy w tym temacie-te teksty pytania od rodziny.Jak zaczeliśmy sie starać nikomu nie powiedzieliśmy.Teraz niestety już wszyscy wiedzą bo 1 ciażą pochwaliliśmy sie za szybko Teraz do 4 miesiąćaa NIKOMU nie powiemy.Cytat:
Starsi ludzie często mają mniej pieniędzy ale mają gest Tak myślałam że ta pani specjalnie ci tyle dała.Cytat:
Nie usłyszałaś ostatecznej diagnozy wiec jest nadzieja i to całkiem spora![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

.
Ale weszłam jako gośc i czytałam, że wszystki ena wizaż dziś narzekacie...
Ma już 42mm i jest wielkości limonki
W Carry sa teraz taaaakie wyprzedaże
pokazuje napis,że błędny załącznik... ehh pewnie to przez te problemy z wizażem dzisiaj. Może spróbuj później dodać raz jeszcze albo jutro. Bo bardzo chcę zobaczyć dzidziolka.