Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-29, 19:06   #781
kwitka13
Zadomowienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Maruuu a czy Ty testa w dniu dzisiejszym nabyłaś??? hmm?
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 19:20   #782
zaraz_a
Raczkowanie

no nie cytuje cholerstwo

Właśnie Maru, czy Ty znalazłaś między oknami czas, żeby nabyć w drodze kupna sikańca ?

Lady, będzie dobrze. I powtarzam sobie to jak mantrę, chociaż co miesiąc mam doła jak się nie udaje. Ja wiem, wyluzować, odpuścić sobie, nie nakręcać się ... ALE JAK? Czy ktoś ma na to przepis? Bo mnie ni diabła nie wychodzi
Lady, i jak tak piszesz o powiększeniu rodziny drogą niekoniecznie naturalną, to widzę, że nie tylko mnie taka myśl przez głowę przechodzi. Na razie baaardzo odległa i myślałam, że może to tylko mnie, i że nie bierze się pod uwagę takich rozwiązań dopóki nie padnie definitywna diagnoza, że na biologiczne potomstwo nie ma szans, ale widzę, ze nie tylko .
Mam koleżankę, która starała się jakieś 2-3 lata o dziecko, oboje z mężem się przebadali, wszystko było pod względem medycznym OK, a z ciąży nici. Pogodzili się z tym, zaczęli się starać o adopcję, przechodzić testy psychologiczne, zaliczać kursy ... i nagle się okazało, że ona w ciąży. Widocznie się odblokowali. A z drugim to już poszło jak z płatka.

a tak przy okazji - Szejda gdzie się podziewasz? Mokka, jak wizyta?

Edytowane przez zaraz_a
Czas edycji: 2012-08-29 o 19:29
zaraz_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 19:34   #783
Mokka_83
Wtajemniczenie

no w końcu....
Jak mnie wywaliło z wizażu przed 13stą, tak do tej pory nie mogłam się zalogować Ale weszłam jako gośc i czytałam, że wszystki ena wizaż dziś narzekacie...
Tak więc nawet nie próbuję cytować, bo pewnie mnie zaraz wywali. Dziewczyny kochane, dziękuję Wam wszystkim za kciuki. Nasza dzidzia ma się dobrze. A do tego chyba jeszcze przyspieszyła ze wzrostem, bo zawsze z usg była 2 dni młodsza niż licząc od OM. A dziś na usg wyglądało, że jest o 2 dni starsza niż OM Ma już 42mm i jest wielkości limonki No i jest już ślicznym małym czlowieczkiem
Ale ulgę poczulam po badaniu... rano to myślałam, że zeświruję
Ale jestem dziś szczęsliwa. Z tego wszystkiego pozwoliłam Tż namówić się na zakup sukienki po badaniu W Carry sa teraz taaaakie wyprzedaże

A oto i fotka naszej Kruszynki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10t6d wizaż.jpg (31,6 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2012-08-29 o 19:36
Mokka_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 19:53   #784
colorblue
Zakorzenienie

Hej Mokka!
Tak myślałam,że wizaż Cię blokuje

Super ,że z fasolką wszystko ok
Toż to już wielki mały człowiek
Mówiłam Ci,że będzie ok

Co do załączonej fotki to nie otwiera mi się pokazuje napis,że błędny załącznik... ehh pewnie to przez te problemy z wizażem dzisiaj. Może spróbuj później dodać raz jeszcze albo jutro. Bo bardzo chcę zobaczyć dzidziolka.

No i dalej nie wiem co komu bo cytować nie chce

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 20:05   #785
kwitka13
Zadomowienie

Mokka super wieści! Cieszę się, że wszystko z dzidzią ok, pochwał się tą kiecką! Przypomnij mi, który to tydz bo nie pamiętam a chyba niedługo płeć poznacie (czy już znacie i o tym pisalas a ja pipa nie widziałam )

nażarłam się jak bąk i taka pełna jestem, że ledwo się kulam po domu. @ nadal nie ma .....
no i ciągle fakam na wizaz....
si ju lejter krokodajl
S.I. Witkiewicz
Stary 2012-08-29, 20:11   #786
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ja mam obie za wysokie. Początkowo pierwsza była w normie i dopiero po obciążeniu szalała, ale całkiem się rozhuśtała i teraz bez bromka to ani rusz... Mam tylko nadzieję że uda mi się zafasolkować i po ciąży wszystko się unormuje...
Dzięki za info. Moja 25 razy przekroczona po obciazeniu

U mnie dzis 31 dc, za 2 dni powinien byc @. Nic mi sie nie chce
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 20:49   #787
Mokka_83
Wtajemniczenie

kurcze, tyle się napisałam zeby Wam odpisac i mnie wywaliło
Stary 2012-08-30, 06:42   #788
banka26
Zakorzenienie

Ale jestem wsciekla na tez WIZAZ wrrrr mam nadzieje ze teraz mi wkleji bo wczoraj chyba z 5 razy odpisywalam po czym mnie wywalalo, potem zalogowac nie chcialo ajjjjj... ale czytalam Was hehehe to moglam...
wczoraj mnie korcilo kupic test , ale po chcwili spadlam na ziemie hehee i zaniechalam temu pomyslowi
Brzusio nadal pobolewa... dzisiaj 24 dc ...jescze 6 dni w nie wiedzy...
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 07:33   #789
yolanda9
Zadomowienie

Post Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
FD_nika Youlanda głowa do gory a jaka decyzja ja bym probowała chyba jednak zaciazyc zabieg pewnie oddali staranka co ?
Oczywiście teraz staranka pójdą nie pełna para, ale chyba potrójnie pełną... Jakoś nie usmiecha mi się operacja, no i opóźnienie staranek...

No a Ty musisz wyluzować kobieto, bo się wykończysz...

santom ja też mam bliska kolezankę, która w połowie wrzesnia ma termin i tez mam wrażenie, że ja bardziej te jej ciążę przezywam niż ona sama

Cytat:
kwitka13 Zakupilam kolejne testy o większej czułości i zobaczymy jutro co powiedza
No i jak??

ANTERIA no to super z tą kasą

Cytat:
lady_malgo Yolanda9 - Ty... ale skąd ten lekarz wie, że to jest torbiel endometrialna?? Po usg tego nie wiadomo. Może mieć podejrzenie, a dowie się jak już będzie miał zrobione badanie histopatologiczne! A coś Ci ogólnie dolega??
Wczoraj zrobił mi usg i tak napisał w opiesie badania, które zresztą mi dał razem ze zdjęciem z usg. A ogólnei nic mi nie dolega, przynajmniej tak mi sie do wczoraj wydawało... na wizyte poszłam profilaktycznie (a własciwie chciała podejrzec jak duże mam jajeczko i ile do owulacji zostalo ). Tej torbieli to ja w ogóle nie czuje... no poczułam ja dopiero przy badaniu, jak gin zaczął tam gmerać... Dał mi tez skierowanie na CA 125

Mokka_83 śliczna dzidzia No mam nadzieję, że teraz na jakiś czas przynajmniej zostałaś uspokojona...

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 07:55   #790
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Maruuu a czy Ty testa w dniu dzisiejszym nabyłaś??? hmm?
Cytat:
Napisane przez zaraz_a Pokaż wiadomość
no nie cytuje cholerstwo

Właśnie Maru, czy Ty znalazłaś między oknami czas, żeby nabyć w drodze kupna sikańca ?
Ni nie wychodziłam z domu (oprócz rozpaczliwego poszukiwania kota, ale o tym może później).
|Nie miałam mocy, nie mam jej zresztą i dziś.
Wczoraj ogarnęłam tylko pył z podłóg i to nie wszędzie.
Mam tego pełno i nie wiem co zrobić ..
A że mebli mam mało i dużo gratów na wierzchu to w ogóle dramat.
pył pył pył.
Utonę w nim dziś.
Ale okienka już są, już jest cicho, duużo ciszej (mieszkam przy ruchliwej ulicy)
Dziś pan robi obróbki a ja będę pomału ogarniać.
A test .. hmm wiecie co, nie czuję się na fasolę i już. I to jak nigdy wcześniej.

Cytat:
Napisane przez zaraz_a Pokaż wiadomość
no nie cytuje cholerstwo
Lady, będzie dobrze. I powtarzam sobie to jak mantrę, chociaż co miesiąc mam doła jak się nie udaje. Ja wiem, wyluzować, odpuścić sobie, nie nakręcać się ... ALE JAK? Czy ktoś ma na to przepis? Bo mnie ni diabła nie wychodzi
Ja chyba mam przepis - po roku starań samo przychodzi człowiek się już nie nakręca, bo to kolejny raaaz ... nanana

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Stary 2012-08-30, 08:01   #791
magbes
Zadomowienie

Cytat:
no w końcu....
Jak mnie wywaliło z wizażu przed 13stą, tak do tej pory nie mogłam się zalogować Ale weszłam jako gośc i czytałam, że wszystki ena wizaż dziś narzekacie...
Tak więc nawet nie próbuję cytować, bo pewnie mnie zaraz wywali. Dziewczyny kochane, dziękuję Wam wszystkim za kciuki. Nasza dzidzia ma się dobrze. A do tego chyba jeszcze przyspieszyła ze wzrostem, bo zawsze z usg była 2 dni młodsza niż licząc od OM. A dziś na usg wyglądało, że jest o 2 dni starsza niż OM Ma już 42mm i jest wielkości limonki No i jest już ślicznym małym czlowieczkiem
Ale jestem dziś szczęsliwa. Z tego wszystkiego pozwoliłam Tż namówić się na zakup sukienki po badaniu W Carry sa teraz taaaakie wyprzedaże

Moookka jaka kruszynka! wspaniale ze wszystko dobrze i dzidzioch nawet sie rozpedza ze wzrostem mama moze byc z niego dumna i zapewne jest

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Oczywiście teraz staranka pójdą nie pełna para, ale chyba potrójnie pełną... Jakoś nie usmiecha mi się operacja, no i opóźnienie staranek...

santom ja też mam bliska kolezankę, która w połowie wrzesnia ma termin i tez mam wrażenie, że ja bardziej te jej ciążę przezywam niż ona sama

No i jak??

ANTERIA no to super z tą kasą

Wczoraj zrobił mi usg i tak napisał w opiesie badania, które zresztą mi dał razem ze zdjęciem z usg. A ogólnei nic mi nie dolega, przynajmniej tak mi sie do wczoraj wydawało... na wizyte poszłam profilaktycznie (a własciwie chciała podejrzec jak duże mam jajeczko i ile do owulacji zostalo ). Tej torbieli to ja w ogóle nie czuje... no poczułam ja dopiero przy badaniu, jak gin zaczął tam gmerać... Dał mi tez skierowanie na CA 125

Mokka_83 śliczna dzidzia No mam nadzieję, że teraz na jakiś czas przynajmniej zostałaś uspokojona...
Ca-125 z tego co wiem to lekarze zawsze zlecaja przy torbielkach. ja tez mialam torbielke i tez mialam te badanie...pani dr powiedziala ze to tak calkowicie wrazie co. dla spokojnosci ducha nie martw sie , wyjdzie dobrze na pewno. a torbielka zniknie, wszystko bedzie dobrze ... hm teraz mi sie kojarzy ze cos mowila, ze robi sie po to, zeby moc spokojnie brac leki,,,bo jesli byloby podwyzszone to wtedy lek moze dzialac tak, ze pobudza rozwoj czegos tam....ca125 to marker nowotworowy, ale tez mowila, ze jak bedzie podwyzszony to oznacza tez cos innego ale nie pamietam co :P ... nakrecilam chyba troche

eh...wittajcie... jeszcze tylko jeden dzien wstawania --->jutro. wczoraj cos nie mialam weny na pisanie ale czytalam caly dzien.
jakos niewiele sie zadzialo i nie wiem co mam napisac :P

Edytowane przez magbes
Czas edycji: 2012-08-30 o 08:06
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 08:03   #792
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
kurcze, tyle się napisałam zeby Wam odpisac i mnie wywaliło
widzę zdjęcie - śliczności!
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ale jestem wsciekla na tez WIZAZ wrrrr mam nadzieje ze teraz mi wkleji bo wczoraj chyba z 5 razy odpisywalam po czym mnie wywalalo, potem zalogowac nie chcialo ajjjjj... ale czytalam Was hehehe to moglam...
wczoraj mnie korcilo kupic test , ale po chcwili spadlam na ziemie hehee i zaniechalam temu pomyslowi
Brzusio nadal pobolewa... dzisiaj 24 dc ...jescze 6 dni w nie wiedzy...
trzymaj się dzielnie!

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość

Też zastanawia mnie to skąd on wiedział, że to endometrialna... swoją drogą moja gin też wiedziała, że mam krwotoczną a nie inną
Dwóch ginów mi już powiedziało, że na problemy z endometrium wszelakie najlepsza ciąża i dot. to zarówno przerostu, endometriozy i innych tego typu. Może faktycznie coś w tym jest.
No ja rano zrobisalm test i 1 krecha a kupiłam już takie o czułości 10. @ nadal nie ma, brzuch czasem pobolewa ale nie jest to uciążliwe, cycki pełne, ciężkie i też pobolewają. Jeszcze wczoraj myślałam : 'kurcze chyba faktycznie się udało' ale dziś już mi się w głowie klębi, że moje rozregulowane cykle ( wcześniej 16 dni, teraz ?) to pewnie meno. Zaraz mnie tu pewnie zjecie ale już od jakiegoś czasu dopuszczam do siebie taką opcję, bo nie mam innego wyjścia i muszę jakoś uspokoić umysł a ciągle wypatrywanie II kresek wykanczac mnie psychicznie.
S.I. Witkiewicz

Edytowane przez kwitka13
Czas edycji: 2012-08-30 o 08:06
Stary 2012-08-30, 08:25   #793
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
no w końcu....

Mokka gratulacje !!! piękna dzidzia i taka duża
Będziemy rodzic razem bo różnią nas tylko 4 dni

Kwitka daj znać za godzine czy coś się pojawiło, bo jak się nie pojawi to może tamte testy były złe, ale jak się pojawi to chyba wszystki inne złe nie są

a ja sie wczoraj zdołowałam...
Wysprzątaliśmy garderobe na tym mieszkaniu już na błysk, odkurzyliśmy wszystkie zakamarki i wchodze wczoraj... i odrazu wrzask! TŻ to by się wyzabijał.. no bo znów jakiś skur**syn się pojawił na ścianie
mam tego dość... normalnie żałuje że sie wzieliśmy za to mieszkanie, wszędzie są pająki
aż mi się śnią po nocach... bo tam wszędzie są szpary i mendy wyłażą stamtąd...
będziemy musieli zasilikonować to wszystko, już kupiłam raid na pająki i jeszcze inny specyfik, założe też moskitiery (parter) i może wygram tą walkę bo inaczej nerwowo tam nie wytrzymam...
Wogole to nie wiem co za syfiarze tam mieszkali przede mną i to jeszcze z dzieckiem nawet w łużku mieli pająki... wszędzie pajączyny, brud, nie wiem jak tak można żyć?!
może macie jakies dobre sposoby na pająki? przyjmę wszystko

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 08:33   #794
colorblue
Zakorzenienie

Witam laseczki!!!

Wczoraj to już myślałam,że z nerwów wywalę lapka przez okno i tyle będzie. Tak mnie ten wizaż wkutwił niemiłosiernie.
Naprodukowałam się i co??? i error co chwile albo nie można się zalogować

Magbes a no nie działo się za wiele bo wizaż się przeciwko nam zbuntował

Kwitka bo cie zaraz szurne jak ja ci dam meno to zobaczysz

Maru współczuję bałaganu, wiem co to znaczy doprowadzać mieszkanie do porządku po remoncie Grunt ze okienka nowe

Banka u mnie 25dc więc idziemy równo trzymam kciuki za Ciebie i za testowanie.

Dobra jak mi się przypomni jeszcze co komu po wczorajszym dniu to dopiszę a teraz czas na kawcie...

Luncia brrrr pająki, też mam lęk przed nimi. To się arahnofobia zwie...bleeee...
nie wiem czy wczoraj doszło ale wysłałam Ci priwa

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000

Edytowane przez colorblue
Czas edycji: 2012-08-30 o 08:37
Stary 2012-08-30, 08:41   #795
lady_malgo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
Moookka jaka kruszynka! wspaniale ze wszystko dobrze i dzidzioch nawet sie rozpedza ze wzrostem mama moze byc z niego dumna i zapewne jest

Ca-125 z tego co wiem to lekarze zawsze zlecaja przy torbielkach. ja tez mialam torbielke i tez mialam te badanie...pani dr powiedziala ze to tak calkowicie wrazie co. dla spokojnosci ducha nie martw sie , wyjdzie dobrze na pewno. a torbielka zniknie, wszystko bedzie dobrze ... hm teraz mi sie kojarzy ze cos mowila, ze robi sie po to, zeby moc spokojnie brac leki,,,bo jesli byloby podwyzszone to wtedy lek moze dzialac tak, ze pobudza rozwoj czegos tam....ca125 to marker nowotworowy, ale tez mowila, ze jak bedzie podwyzszony to oznacza tez cos innego ale nie pamietam co :P ... nakrecilam chyba troche

eh...wittajcie... jeszcze tylko jeden dzien wstawania --->jutro. wczoraj cos nie mialam weny na pisanie ale czytalam caly dzien.
jakos niewiele sie zadzialo i nie wiem co mam napisac :P
Taaakkk... tylko ten marker nie awsze jest wiarygodny... i ma zastosowanie do endometriozy. Ja miał leciutko powyżej normę a w brzuchu sajgon. Jak pisałam z dziewczynami na innym wątku to niektóre miały w normie a endo atakowała im pęcherz moczowy itp..
Torbiel to niewielka część tego co może zobaczyć lekarz. Ognisk i zrostów na usg się nie zobaczy.
Yolanda9- jeśli nie masz żadnych dolegliwości to ja bym na razie tego nie ruszała. A jak duża jest ta torbiel? Sens w wykonywaniu jakiś zabiegów jest dopiero jak przekracza ok 6 cm

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 08:47   #796
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Taaakkk... tylko ten marker nie awsze jest wiarygodny... i ma zastosowanie do endometriozy. Ja miał leciutko powyżej normę a w brzuchu sajgon. Jak pisałam z dziewczynami na innym wątku to niektóre miały w normie a endo atakowała im pęcherz moczowy itp..
Torbiel to niewielka część tego co może zobaczyć lekarz. Ognisk i zrostów na usg się nie zobaczy.
Yolanda9- jeśli nie masz żadnych dolegliwości to ja bym na razie tego nie ruszała. A jak duża jest ta torbiel? Sens w wykonywaniu jakiś zabiegów jest dopiero jak przekracza ok 6 cm
No ja miałam w normie, ale może dlatego, że endo nie zaatakowała mi jajników, a CA125 to marker od jajnika
No i w sumie też tak myślę, że jeśli nie ma żadnych innych objawów, a torbiel nie jest duża to może na razie tego nie ruszać aczkolwiek endometrioza to podstępna bestia i potrafi cichaczem zrobić sajgon w brzuchu. Niektórze dziewczyny nie miały w ogóle objawów a w brzuchu sieczkę. Ale nie chcę straszyć, taka agresywna endo to nieliczne przypadki w sumie.
A i Lady, sens wykonywania zabiegów jest nie tylko jak torbiel jest duża. Ja nie miałam żadnej i sens był. Bo endo siedziało gdzieś indziej i jej nie było widać.
Tyle, że ja miałam mega bóle (+ lekarzowi nie podobało się, że moja macica jest jakaś nieruchoma i niby czuł, że coś tam jest nie halo) i dlatego dostałam skierowanie na laparo.
Stary 2012-08-30, 08:47   #797
lady_malgo
Rozeznanie

A tak w ogóle to witam za rana I w końcu nigdzie nie pędzę i się nie spieszę. KONIEC Z MOIMI PRAKTYKAMI dostałam 5, a opinie to powiedziała, żebym sama sobie napisała; coś że miła jestem punktualna pracowita itp. Rozwaliłą mnie babka.
Jakaś przeziębiona jestem. Dziś mój 16 dc, 2 dzień brania dupka.

Potrzebuję rady. Otóż mój bliski przyjaciel poprosił mnie, żebym z nim poszła na wesele za tydzień. Wstępnie gadąłam z tżtem i się zgodził. Zastanawiam się czy iść...

26.06.2010-
Stary 2012-08-30, 08:48   #798
magbes
Zadomowienie

Kwiitka, obserwuj tesciocha...
mi wizaz w zasadzie wczoraj jako tako dzialal...ale nie probowalam cytowac :P
o tym, ze niewiele sie dzialo, to mi chodizlo o moj dzien bo tu to zawsze cos sie dzieje
Stary 2012-08-30, 08:50   #799
lady_malgo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
A i Lady, sens wykonywania zabiegów jest nie tylko jak torbiel jest duża. Ja nie miałam żadnej i sens był. Bo endo siedziało gdzieś indziej i jej nie było widać.
Tyle, że ja miałam mega bóle (+ lekarzowi nie podobało się, że moja macica jest jakaś nieruchoma i niby czuł, że coś tam jest nie halo) i dlatego dostałam skierowanie na laparo.
No tak, ma się rozumieć. Chodziło mi o to, że jeśli nie są odczuwalne bóle a torbiel małą to lepiej nie ruszać tego. Ale jeśli boli i nic tam nie widać to warto zrobić laparo. Choć mnie dopiero torbiel zmotywowała. Jak torbiel jest duża to trzeba się tego pozbyć bo jak by nie daj co pękła, to można umrzeć zanim do szpitala się dojedzie.

26.06.2010-
Stary 2012-08-30, 08:52   #800
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Mokka gratulacje !!! piękna dzidzia i taka duża
Będziemy rodzic razem bo różnią nas tylko 4 dni

Kwitka daj znać za godzine czy coś się pojawiło, bo jak się nie pojawi to może tamte testy były złe, ale jak się pojawi to chyba wszystki inne złe nie są

a ja sie wczoraj zdołowałam...
Wysprzątaliśmy garderobe na tym mieszkaniu już na błysk, odkurzyliśmy wszystkie zakamarki i wchodze wczoraj... i odrazu wrzask! TŻ to by się wyzabijał.. no bo znów jakiś skur**syn się pojawił na ścianie
mam tego dość... normalnie żałuje że sie wzieliśmy za to mieszkanie, wszędzie są pająki
aż mi się śnią po nocach... bo tam wszędzie są szpary i mendy wyłażą stamtąd...
będziemy musieli zasilikonować to wszystko, już kupiłam raid na pająki i jeszcze inny specyfik, założe też moskitiery (parter) i może wygram tą walkę bo inaczej nerwowo tam nie wytrzymam...
Wogole to nie wiem co za syfiarze tam mieszkali przede mną i to jeszcze z dzieckiem nawet w łużku mieli pająki... wszędzie pajączyny, brud, nie wiem jak tak można żyć?!
może macie jakies dobre sposoby na pająki? przyjmę wszystko
Też nie lubię pająków, z tego co wiem, to one są tam gdzie kurz, więc po kilku solidnych odkurzaniach, wespół z jakimś pryskaczem powinniście zwalczyć to cholerstwo. Do mnie lezą z ogrodu ale nie jest ich specjalnie dużo - 1/2 na tydz - no ale codziennie odkurzam WSZYSTKIE zakamarki i myję podłogę.
Na teście nadal nic, niby coś tam na początku było ale to chyba moje zmrużone oczy i wyobraźnia
S.I. Witkiewicz
Stary 2012-08-30, 09:01   #801
banka26
Zakorzenienie

Kwitka i jak tam teścikkk????? czekamy
Colorblue... a wiec jedziemy na jednym wozku heheh najwyzej bedziemy razem oplakiwac...albo z entuzjazmem czekac na nastepna owu ... a co robimy teraz? czekamy na @ czy testujemy np. w niedziele?? hehehe
Ja mam cykle 30 dniowe wiec 05.09 powinnam dostac@ a ty??
Stary 2012-08-30, 09:04   #802
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Kwitka i jak tam teścikkk????? czekamy
Colorblue... a wiec jedziemy na jednym wozku heheh najwyzej bedziemy razem oplakiwac...albo z entuzjazmem czekac na nastepna owu ... a co robimy teraz? czekamy na @ czy testujemy np. w niedziele?? hehehe
Ja mam cykle 30 dniowe wiec 05.09 powinnam dostac@ a ty??
Wiesz u mnie po tabletkach to kij wie kiedy mogę się @ spodziewać. Pierwsza normalna przyszła po 22dc. Dziś mam 25dc i czekam. Możemy i w niedziele zatestować, to będzie mój 28dc i może już będzie wiadomo O ile @ mnie nie wyprzedzi eheheh.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-08-30, 09:05   #803
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
TYolanda9- jeśli nie masz żadnych dolegliwości to ja bym na razie tego nie ruszała. A jak duża jest ta torbiel? Sens w wykonywaniu jakiś zabiegów jest dopiero jak przekracza ok 6 cm
Na razie nie ruszamy tego...zobaczy się co bedzie za te 3 miesiące... torbiel ma 3x4 cm
Właśnie wróciłam z laboratorium i teraz trzeba czekać do poniedziałku...
Cytat:
Potrzebuję rady. Otóż mój bliski przyjaciel poprosił mnie, żebym z nim poszła na wesele za tydzień. Wstępnie gadąłam z tżtem i się zgodził. Zastanawiam się czy iść...
Ja nie mam kolegi bez "pary" więc nie wiem jak to jest...dla mnie to trochę nie bardzo...ja bym się dziwnie czuła, ale to pewnie zależy od Waszych relacji...

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 09:05   #804
magbes
Zadomowienie

Cytat:
A tak w ogóle to witam za rana I w końcu nigdzie nie pędzę i się nie spieszę. KONIEC Z MOIMI PRAKTYKAMI dostałam 5, a opinie to powiedziała, żebym sama sobie napisała; coś że miła jestem punktualna pracowita itp. Rozwaliłą mnie babka.

hm.... ciezka sprawa,... sama nie wiedzialabym co zrobic. mi chyba byloby glupio pojsc z przyjacielem,,,, a TZta zostawic. choc nie bylam w takiej sytuacji to ciezko mi stwierdzic jak bym postapila.... z drugiej strony jesli Twoj TZ sie zgodzil.....
Stary 2012-08-30, 09:10   #805
FD_nika
Raczkowanie

Witam mam nadzieje ze dzis juz nie bedzie problemu z logowaniem
Cytat:
małe sprostowanie Castagnus bierze się przez 90 dni a nie 3 cykle, bo różną długość maja u rożnych kobiet Najlepiej przeczytać ulotkę.
Masz racje gapa ze mnie ja bralam 3cykle ale mam je 30 dniowe ...przepraszam zle to ujełam nie miałam zamiaru nikogo wprowadzać w bład

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

MOKKA śliczne
Kwitka jak tescik dawaj szybko nam znac i nie zwalaj ze sie zalogowac nie idzie tylko szybciutko melduj
Yolanda to 3 mam kciuki a ja wyluzuje
Banka pewnie ujrzysz dwie II i zaczniesz watek - Nam ktore sie udało- pozytywny test w wrzesniu 3 mam kciuki

A ja dzis wyluzowana po milym spacerku z mezusiem mam nastawienie co ma byc to bedzie.
Tylko straszne głupoty mi sie sniły ze az szkoda gadac. W poniedziałek koniec urlopu i do job .... przynajmniej bede sie miała czym zajac i nie bede myslec w kolko o ciazy sluzie itp a i dni do @ lub testowania szybciej zleca

Edytowane przez FD_nika
Czas edycji: 2012-08-30 o 09:18
FD_nika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 09:17   #806
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Wiesz u mnie po tabletkach to kij wie kiedy mogę się @ spodziewać. Pierwsza normalna przyszła po 22dc. Dziś mam 25dc i czekam. Możemy i w niedziele zatestować, to będzie mój 28dc i może już będzie wiadomo O ile @ mnie nie wyprzedzi eheheh.
W sumie obliczylam dwa ostatnie cykle i mialam 30 dniowe ale wczesniej i 33 bywało, zanim urodzilam synka to mialam co do dnia 28 dniowe potem po tabletkach pop....ły mi sie , a ty w sumie jak do niedzieli dotrwasz bez @ to bedzie meeega szansa na II kreski , myslalam o tescie i chyba quicka kupie chyba najlepsze a tyy??
Myslalm zeby w rossmanie kupic tam sa tansze ale chyba i gorsze..
Stary 2012-08-30, 09:24   #807
Kejthx
Zadomowienie

Mokka piekna dzidzia, super, że wszystko ok! Możesz więc być spokojna! Oczywiscie czekamy na foto sukienki
Luna - nie wiem co na pajaki jest dobre, co działa jeżeli jest ich taka ilość... trzeba w necie poczytać, bo inaczej to jakaś tragedia...
Lady - nie znam relacji miedzy Wami, ale ja bym nie poszła. Masz TŻ i to moim zdaniem twój jedyny partner na wszelkie wyjscia itp. to moje zdanie. Mi byłoby przykro, gdyby mój mąż poszedł z moją przyjaciółką na wesele. Może jestem mało nowoczesna, ale mi nie pasi to
Kwitka - czekamy na wieści
Wizaz wariuje

Edytowane przez Kejthx
Czas edycji: 2012-08-30 o 09:26
Kejthx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 09:25   #808
FD_nika
Raczkowanie

Magbes ja bym chyba nie poszła.
A jesli Twoj facet by chciał isc z koms na wesele poscilabys go - moze inaczej czy chcialabys by poszedl ?
Wiesz zrobisz jak uwazasz bo jak masz isc i potem załowac i sie zle bawic to pamietaj ze nie zmarnujesz tylko wieczoru sobie ale i osobie towarzyszacej.

Edytowane przez FD_nika
Czas edycji: 2012-08-30 o 09:28
FD_nika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 09:32   #809
lady_malgo
Rozeznanie

A czy to coś zmieni jeśli powiem, że ja nie jestem w jego typie? Bo jego interesuje ta druga płeć?

26.06.2010-
Stary 2012-08-30, 09:34   #810
iza243
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Napisane przez FD_nika Pokaż wiadomość
mozesz tylko pamietaj ze bierze sie go przez 3 cykle a potem przerwa tnie mi sie wizaz.pl tylko ta stronka inne chodza dobrze wy tez tak macie?
A jak zajde wcześniej w ciaże?To odstawiam od razu?Czy jak?
Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Witajcie!
Przybiegłam zameldować, że w końcu potrafię wyczuć szyjkę i mam rozciągliwy śluz! ardzo ładnie się rozciąga. Jest trochę bialawy, ale nie wiem czy to nie kwestia nocnych harcy :P wyczułam też, że jest luźniej, jakby szyjka się uniosła. Trzy testy leżą i czekająpierwsze testowanie zaplanowałam na 8.09, bo wtedy też mamy imprezę panieńsko-kawalerska - mam nadzieję, że już % nie będą dla mnie
Miłego dzionka!!
To działajcie
Cytat:
Napisane przez FD_nika Pokaż wiadomość
Kurcze staram sie uspokoic ale jakos sie zaczynam nakrecac zawsze tak mam od polowy cyklu ze sie denerwuje ze znow cos nie tak i ze znow nie zobacze dwoch kresek dobija mnie to czekanie ... i przyznam sie wam ze mam wrazenie ze to jednak nie moj cykl jeszcze nie ten
Musisz chyba trocha dać na luz.Wiem że to trudne ale nie spinaj się aż tak..
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Luncia jasna kreska to jasna kreska i wtedy wszystko jasne. A taki cień cienia, a po wyschnięciu cień to dla mnie nie kreska

Zrobie za kilka dni i wstawie tutaj jak aparat chwyci i wtedy ocenicie.
No chyba,że @ mnie uprzedzi to wtedy wiadomo

Ale mimo wszystko dziękuję Ci,że chociaż Ty i inne laseczki we mnie wierzycie. To podnosi na duchu, tymbardziej,że własny mąż mnie dzisiaj zdołował. Popatrzył na test i mówi,że on tam nic nie widzi, że jest jakaś nie wyraźna kreska jak się przypatrzy, ale dopóki nie zobaczy jak wół II konkretnych kresek to nie uwierzy. Niby dobrze gada bo po co się nakręcać niepotrzebnie bo to różnie może być. Ale jakoś nieswojo mi się zrobiło bo myślałam,że raczej powie,że widzi coś tam i że może faktycznie coś kiełkuje,ale cieszyć się zaczniemy jak się potwierdzi i @ nie przyjdzie. Niby to samo, a wystarczyło by ubrać inaczej w słowa:/
Mężczyzni inaczej do tego podchodzą i wielu rzeczy nie widząJa myśle że jesteś w ciąży i za kilka dni test to wykaże.

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
U nas było to samo, przez te 5 lat bez przerwy słyszałam pytania o dziecko, a teściowa to już mnie tak dobijała, że w końcu jej powiedziałam co nie co i się odczepiła, a znajome mamy to juz stwierdziły, że my "to chyba nie możemy mieć dzieci"-wstrętne ludziska.
Wczoraj miałam jakiś taki kryzys, tak się nakręciłam na tę ciążę, że wieczorem wzięłam lampkę wina, papierosa (chociaż palę raz na pół roku, już jak mam megadoła lub meganerwę) i siedziałam na balkonie pół godziny i ryczałam mówię sobie że moze akurat teraz, może do 3 razy sztuka
Tylko teraz zaczęłam się zastanawiać nad moimi @, bo gdzieś raz czytałam ze krótkie cykle i krótkie @ są niedobre, a ja mam zazwyczaj 26c i 2-3 dni @, myślę żeby może się udać do gina, chociaż zawsze jak chodziłam i notowała sobie moje @ to jakoś nigdy nie zwróciła uwagi, że za krótkie, więc już sama nie wiem, czy to moze być przyczyną braku ciąży

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

colorblue - mnie zawsze koleżanka pouczała, że jak jest ciąża to druga krecha od razu jest gruba, ja tam też w to nie wierzę i dla mnie ledwo wyraźna krecha była by też powodem to nadziei, tak więc nie trać nadziei
My też jesteśmy 5 lat po ślubie.Jak brałam ślub to miałam 21 lat a tż 24.Oczywiście wszyscy byli pewni że bierzemy ślub bo wpadliśmyA tu zdziwienie potem bo minełokilka miesiecy a dziecka nie ma.Ale co się na denerwowaliśmy w tym temacie-te teksty pytania od rodziny.Jak zaczeliśmy sie starać nikomu nie powiedzieliśmy.Teraz niestety już wszyscy wiedzą bo 1 ciażą pochwaliliśmy sie za szybkoTeraz do 4 miesiąćaa NIKOMU nie powiemy.
Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Witam

Kwitka również sądzę ze puki nie ma @ jest szansa i wierzę że Ci się udało

Iza faktycznie wybierz się na betę, nie będziesz się nie potrzebnie nakręcać tylko czarno na białym pokarze ci mam nadzieję że fasolkę

A ja mam za sobą chociaż jeszcze nie do końca za sobą świetny dzień i oby tak zostało Kurczę okazało się że idę na kurs już 10 września W dodatku jak pisałam o pomyłce tej babci mojej szefowej to nie była pomyłka specjalnie dała mi tak dużo kasy, a dzisiaj to powtórzyła nie żebym była materialistką czy coś ale cieszę się z tego bardzo zwłaszcza że zaczęłam odkładać na wesele w październiku każdy dodatkowy grosz się przyda trochę zmęczona jestem ale tak bardzo pozytywnie się czuję. U mnie puki co spokój dopiero tydz po @ więc nic się nie dzieję zresztą jak już pisałam na razie odpuszczam wszelakiej obserwacji organizmu swojego idziemy na żywca A co do płci dzieci mi się marzy dwóch synów i córeczka
O to superStarsi ludzie często mają mniej pieniędzy ale mają gestTak myślałam że ta pani specjalnie ci tyle dała.

Cytat:
Czasami mi się wydaje, że jak już lekarze całkowicie mnie zdołują i oleję sprawę, to zaciążę na momencie

Wiecie ja tak pisałam o tych marnych szansach ale nie dlatego, że ja się czuję jakaś załamana tym faktem. Zaczynam powoli odpuszczać i nie jestem wcale zrozpaczona, a raczej dziwnie spokojna... wiem, że mam kochającego męża i w razie czego razem coś wymyślimy. Urodzenie dziecka nie jest przecież jedynym sposobem na ich posiadanie (pewnie, że byłoby to cudowne). Jak wcześniej napisałam: powoli godzę się na to, że nie urodzę- co nie znaczy że nie będę miała dzieci. Bo rodzinę chcę mieć liczną
Nawet tak nie myślNie usłyszałaś ostatecznej diagnozy wiec jest nadzieja i to całkiem spora
Cytat:
no w końcu....

Cytat:
widzę zdjęcie - śliczności!
trzymaj się dzielnie!

Też zastanawia mnie to skąd on wiedział, że to endometrialna... swoją drogą moja gin też wiedziała, że mam krwotoczną a nie inną
Dwóch ginów mi już powiedziało, że na problemy z endometrium wszelakie najlepsza ciąża i dot. to zarówno przerostu, endometriozy i innych tego typu. Może faktycznie coś w tym jest.
No ja rano zrobisalm test i 1 krecha a kupiłam już takie o czułości 10. @ nadal nie ma, brzuch czasem pobolewa ale nie jest to uciążliwe, cycki pełne, ciężkie i też pobolewają. Jeszcze wczoraj myślałam : 'kurcze chyba faktycznie się udało' ale dziś już mi się w głowie klębi, że moje rozregulowane cykle ( wcześniej 16 dni, teraz ?) to pewnie meno. Zaraz mnie tu pewnie zjecie ale już od jakiegoś czasu dopuszczam do siebie taką opcję, bo nie mam innego wyjścia i muszę jakoś uspokoić umysł a ciągle wypatrywanie II kresek wykanczac mnie psychicznie.
Cytat:

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości