|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
|
|
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
najgorsze jest to ze mam mysli samobojcze,to jest chore. w nocy mysle zeby wyskoczyc przez okno.
|
|
|
|
#3663 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Próbowałam sie wczoraj zalogować,ale sie nie dało. Myślałam,że to z tel coś nie tak a to wizaz szwankował. Katiem i Bafi Wielkie Gratulacje! Normalnie ekspresem poszło .Muminku ciesze sie ogromnie,ze dajecie rade! Silna dziewczynka z małej,musi być dobrze ![]() A my dzisiaj mamy lekki przyplyw gotówki,więc będę mogla dokupic cos dla maleństwa .Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! |
|
|
|
#3666 |
|
Rozeznanie
|
Musiałam iść tak wcześnie, bo był też proszek w promocji i męża wykorzystałam, żeby mi przyniósł. A ludzi dość sporo już było.
|
#3667 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3668 |
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36202996]a jaki proszek?[/QUOTE]
Ariel 4,8 kg za niecałe 40zł, a mnie się akurat skończył
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
To może rozmowa nie z prowadzącym a z psychologiem Ci potrzebna... Zielona lepiej Ci będzie jak wypiszesz się pójdziesz do domu z pękniętym pęcherzem, co stanowi zagrożenie dla życia Dominika i Twojego? Bo jeśli tak, to wypisuj się. Tysiące kobiet leżą, miesiącami, nieraz całą ciążę. Ty dopiero kilka dni tam jesteś. Napatrzyłam się na takie poświęcenia matek, na miesiące cierpień na oddziale że jak dla mnie Twoje kilka dni nie robi wrażenia i uważam że się za przeproszeniem za bardzo srasz nad sobą. Oskar ma opiekę? Ma. Tż na razie jest? Jest. A jak musi jechać ( choć dla mnie to żadna wymówka - pieniądze, mógłby poprosić o krótszą trasę, a tłumaczenie że u niego opieki nie ma- wybacz ale jeśli ma umowę, to należy mu się jak psu zupa i to zus płaci ). Źle Ci tam, bo badań nie zrobili? Jak nic się nie dzieje, to nie robią. Normalne. Źle Ci bo nudno? Bo nie ten szpital? No kochana weź zepnij poślady i wyleż tam jeszcze kilka dni, a jak będziesz miała pewność że w klinice Cię wezmą to wtedy kombinuj. Przepraszam za brutalność, ale nie chcę abyś zrobiła coś głupiego, typu wypis na własne żądanie z pękniętym pęcherzem.
|
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
Hej :8
Gratulacje dla BAFI I KATIEM Muminku teraz będzie już tylko lepiej wszyscy trzymamy kciuki więc bedzie dobrze Wczoraj wizaz to masakra jakas no ale teraz mam chwilke czasu poki młody jeszcze spi to jestem ![]() Anesh sliczne zdjecia Zielona ja bym poszła do ordynartora i zapytała co i jak. z wypisywaniem się nie ,śpiesz, wkoncu wody Ci sie sacza wiem że Ci ciezko ale dziecko teraz jest nawjazniejsze. Od Alfabii nie mam wiadomosci ale jak ma miec cc to nie bede pisac teraz jak cos napisze po 10 cU nas okej. Maz dzisiaj pojechał składac zeznania na policje zwiazku z sasiadka, pewnie dzisiaj do mnie zadzwonia i ja kiedys pojade. buziaki |
|
|
|
#3671 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
KAsia ;ytalałas o bromergon mi nic po nim nie jest. czuje sie bardzo dobrze.
|
|
|
|
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wytrzymam do tego 36,6tygodnia i spadam do kliniki. zalatwie sobie lepszy internet i bede siedziec,najwyzej odetna mi prad,gaz,windykacja zapuka do drzwi bo ja mam rachunki pochowane i sama nawet niewiem gdzie,a niewiem czy tz znajdzie, z nerwow sie poryczałam i zaczal bolec mnie brzuch,ale juz mi jest wszystko jedno. |
|
|
|
|
#3674 |
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36203049]aaa myślałam że jakiś dzidziusiowy.bo ja już używam tylko loveli[/QUOTE]
To widze, że burżuazja u Ciebie Ja w loveli piore tylko małego rzeczy i te z którymi będzie miał styczność. A męza ubrania do pracy to jednak w zwykłym proszku, aż tak rozpieszczać go nie będę
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
ja wiem ze zus tzetowi za opieke zaplaci,tylko ile? tyle zeby oplacic raty i mieszkanie-nie sadze. Nie moze jechac na krocej niz 2 tyg,tzn moze ale wraca na swoj koszt. Tez krzycze na niego co chwile to szuka teraz innej pracy. Wszystko sie sypie. Lekarzow tu za bardzo niema tzn.sa ale wiecznie zajeci bo co chwile porody i cc,ordynator to za przeproszeniem debil i z nim za duzo sie nie pogada,ma chyba z 70lat,nawet tam nie chce isc bo sie boje ze mnie opie... albo nic sie nie dowiem.
o te badania mi chodzi,ze jak wody sie sacza to rosnie ryzyko zakazenia prawda,wiec myslalam ze beda mi sprawdzac CPR przynajmniej co drugi dzien a tu nic i usg czy dzieciak ma dosc wod,bo potem sa przypadki ze 3/4 dzieciaczkow w szpitalu ma infekcje-zbieg okolicznosci? Wszystko byloby dla mnie w porzadku jezeli ktokolwiek by mi odpowiedzial co dalej,ile czekac jak akcja sie sama nie rozwinie itd |
|
|
|
#3676 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
ja juz na nogach od 5.. nie moglam spac, wiercilam sie z boku na bok jak zwykle eh te ostatni dni ciazy mnie wykoncza Dzis wiele z nas ma wizyt - takze 3mam kciuki za wszystkie i prosze o relacje. Bafi ogromne gratulacje!!! lece na jakies sniadanko |
|
|
|
#3677 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja sobie myśle że wszystko bo jak położe Leośka na naszej poscieli albo mężuś go wezmie na rece w swojej koszulce ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36203211]
zielona mnie to by pierdzieliło czy opiepszy mnie jakiś ordynator czy nie.poszłabym do niego tak czy siak i oczekiwała informacji o moim stanie zdrowia.no daj spokój że sie starego dziada boisz.jak go nie dołapiesz to koczuj na innego doktorka[/QUOTE] Dokładnie. |
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tamlin, a ja tak troszkę zmienię temat, ale wiem, że jako księgowa jesteś zorientowana w tych wszystkich formalnych sprawach, a mój księgowy do końca tygodnia jest na urlopie. Mój Tż od ponad tygodnia rozpoczął nową pracę, tutaj w Polsce, na polską umowę. Co prawda na razie na 2 tygodnie, ale mam nadzieję, że formalnością będzie jej przedłużenie. Proszę powiedz mi tylko, czy jemu jako ojcu dziecka, mimo, że nie jesteśmy małżeństwem przysługują wszelkie prawa z tytułu bycia ojcem? Wiem, że to głupie pytanie, ale wolę się upewnić. I proszę powiedz mi, jak to jest z tym urlopem okolicznościowym po urodzeniu małego? Ostatnio poruszył tę kwestię ze swoim personalnym w tej nowej firmie, gdyż zależy nam na porodzie rodzinnym. Poruszył ten temat, aby dowiedzieć się, czy są szanse na to, aby w razie W móc opuścić stanowisko pracy. Okazało się, że niby z tytułu narodzin przysługują mu 2 dni urlopu okolicznościowego. To prawda? Rozumiem, że ten urlop będzie mu przysługiwał dopiero po narodzeniu małego, a nie w przypadku rozpoczęcia akcji porodowej, tak?
|
|
#3680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój lekarz prowadzący ma ponad 80 lat. Tak... dobrze czytasz... ponad 80 lat. Mimo swojego wieku ( a może właśnie dlatego) jest rewelacyjnym ginekologiem, z olbrzymim doświadczeniem ( był ponad 20 lat ordynatorem na ginekologii i położnictwie w szpitalu, w którym chcę rodzić). Mimo swojego wieku, niejeden 30-letni lekarz, mógłby mu pozazdrościć bystrości umysłu, formu i podejścia do pacjentek. Aż mnie zirytowało takie szufladkowanie, wybacz.
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała jest widać bardzo silna a Ty musisz jej w tym pomagać. A my ciotki wizażanki modlimy sie za Was żebyście przez to przeszły jak najszybciej i żeby wszystko sie dobrze skończyło Bafi gratulacje !!!!!!!! |
|
|
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż napewno będzie to ponad pół roku na wykorzystanie, bo przypomniało mi się, że mój wujek wykorzystywał ten urlop, po tym jak ciocia wróciła po macierzyńkim do pracy i nie mieli chwilowo z kim zostawić małego. Mam prośbę. Będziesz o mnie pamiętała, jak już uda Ci się dowiedzieć więcej na ten temat, bo my pewnie też dopiero za jakiś czas będziemy chcieli z niego skorzystać?
|
|
#3686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za was Cytat:
|
||
|
|
|
#3687 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i gratuluję przeprowadzki, ale rozpakowywania pudeł współczuję ![]() Cytat:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=9774760 ja też mam Cytat:
Cytat:
ciekawe czy jednak stanie na Blance? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zielona, tak jak dziewczyny piszą, weź się w garść kobieto. leżysz tam dopiero od kilku dni a przeżywasz jakbyś tam pół roku była. co Ci da, że się wypiszesz na własne żądanie, lepiej się wtedy poczujesz? wątpię,bo jak można się spokojnie czuć kiedy w każdej chwili może dojść do zakażenia i narazić dziecko na niebezpieczeństwo. w dodatku nie masz gwarancji, że w drugiej klinice Cię przyjmą. zamiast biadolić nad sobą zbierz siły i ruszaj do ordynatora lub innego kompetentnego lekarza i wymagaj by Ci dokładnie wytłumaczyli co zamierzają dalej robić. jak Cię wygonią drzwiami, właź oknem. masz do tego pełne prawo. przepraszam, że może niezbyt delikatnie to napisałam, ale czasem trzeba niektóre rzeczy powiedzieć wprost. ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- zmykam dziewczyny, bo niedługo mam wizytę i trzeba gdzieniegdzie gąszcz przerzedzić ![]() odezwę się wieczorem, bo skorzystam z okazji, że dziś małżonek w domu to zagonię go do złożenia łóżeczka
|
|||||||
|
|
|
#3688 |
|
Zadomowienie
|
Witam z pracy!
Wczoraj wieczorkiem chciałam was podczytać jeszcze ale działać nie chciało. Bafi mega buziaki dla twojej kruszynki i dla ciebie oczywiście i czekamy na zdjęcia To dzisiaj minimum jeszcze jednego maluszka powitamy u Alfabii A ja mam problem z wymazem na paciorkowca, bo na wizycie mi gin nie pobrał w zeszłym tygodniu, tylko dał skierowanie na pobranie, więc wywnioskowałam, że on tego nie robi i teraz już byłam w dwóch labach i oni tam nie pobierają i nie wiem, co mam z tym fantem zrobić i do kogo się udać, żeby mi to pobrał. Zadzwonię po południu do tego mojego gina, bo w końcu po coś do niego łażę 8 miesięcy a nie żebym teraz sama musiała latać i szukać,kto mi pobierze wymaz do badania, wkurzyłam się tylko! |
|
|
|
#3689 | |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Cytat:
![]() Kasia z Olgą wychodzą dziś wieczorem ![]() Lidka też miałam ten problem. Nawet położna z nfz mi odmówiła. Musiałam zrobić 30 km do najbliższego lab, które to robi. Dziewczynki dziś wizyta, trzymajcie kciuki, żebym już tego fenka odstawiła. A wogóle to mam mega skurcze, nie wiem czy od jelit czy od macicy.
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Zielona, współczuję Ci bardzo... Ale kurczę, przecież Twój Tż to nie jakaś sierota, da sobie radę w domu, a Ty skup się na maleństwie!
Jest tam w szpitalu psycholog? Poproś o rozmowę, skoro myślisz o wyskoczeniu z okna. Może Ci pomoże takie wygadanie się. Przez Was dziewczyny, straciłam nadzieję, że to czop... Nawet mąż twierdził, że jemu to wygląda na czop. No ale nie było krwi. Tak czy siak, jeszcze nigdy nie wypadło ze mnie takie coś
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

Ładniusie są
też mam zamiar iść jak się wydostane z łóżka

wszyscy trzymamy kciuki więc bedzie dobrze
no ale teraz mam chwilke czasu poki młody jeszcze spi to jestem