Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-29, 15:21   #3421
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

fajnie ze forum dziala
bylismy 2h na spacerze mlody grzeczny bardzo godzine gugal druga godzine spal i zasnal bez krzykow szok!!! cieplo sie dzis zrobilo
Stary 2012-08-29, 16:22   #3422
Karinio
Zakorzenienie

To należa się dla Twego maluszka za to,że był grzeczny na spacerze
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 16:55   #3423
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Hej
Taa chciałam nadrobić,ale chyba nie dam rady teraz bo dziecie się przebudziło i trzeba będzie nakarmić.
No,ale tak na szybko pochwale się ,będąc dzisiaj na zakupach,weszłam do Primarka i kupiłam-liśmy małemu czapeczke i rękawiczki na chłodne pory
Jak mu założyłam,to tak słodko w niej wygląda-ł
ale super! napewno ślicznie wygląda. Też muszę się wybrać do primarku
Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny,)
hej wrzuć zdjęcia synka
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dzieńdobry

Dziewczyny o jakich godzinach podajecie maluszkom zupki i owoce??
ja obiadek podaję ok 12. Kleik ryżowy dodaję do mleczka na kolację
Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dzien dobry, u nas dzis nocka rewelacyjna Matueszek usnał o 20-30 i pospalismy bez zadnej pobudki do 7, teraz od nowa spi,ale zanim usnął zjadł, zwymiotował, zrobił dwie kupy i znowu zjadł , przepraszam za szczegóły

dziekujemy dziewczyny za miłe słowa

Aguska ja juz wspominałam ,ze po nagłym odstawieniu tabletek dostałam duzego krwotoku i musialam isc z tym do lekarza, dostałam jakies leki, żelazo i przeszlo, ale powiedzialam, ze wiecej tabletek nie wezme, a tak na marginesie biorac tabletki calkowicie zanikła mi ochota na sex

KArinio mój syn tez tarmosi jajka i siusiaka
ja też nie mam ochoty po tabletkach
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Hej kobietki
Fajnie,ze takie udane nocki macie, nasza bez zmian...spalam cale 3h. Robsona meczyly wzdecia, wiec cala zabawa zaczela sie od nowa...ehh

Emigra oo rewelacja ,ze wyjazd udany. Jednym slowem stres byl niepotrzebny,bo wszystko poszlo gladko. Super,ze Julcia taka zadowolona. Zawsze to milo spedzic czas z rodzina i nie nabawic sie niecheci. Niezle sie obkupiliscie! rozumiem, ze przyczepke braliscie na te wszystkie szpargały ? heh

Mała no no obejrzalam foty, wygladasz rewelacyjne. Masz w sobie to cos. Fryzurka odwazna, ale bardzo Ci pasuje. W ogole wygladacie wszyscy swietnie. Tymcio to Maly przystojniacha i oj beda za Nim biegały lachony.

CO do zmieniania spaniowych ubranek. U nas przewaznie 2 nocki,no chyba,ze sie przesika. Pewnie zmienialabym codziennie,ale zwyczajnie nie mam tyle ubranek. Mamy 3 fajne, ktore sie nadaja do spania...takie pidzamki bez stopek i w tym oblatuje nocki. pajacyki u nas totalnie sie nie sprawdzily,bo On tak wierzga przez sen, ze stopy Mu sie potem zawieruszaja w polowie "kolan" spiochowych. Musi miec cos co sie nie podwinie itp. Choc czesto i tak sie budzi bez skarpet. Znalazlam w sumie takie cos i zamierzam kupic http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dz...-sock-ons.html

Swoja droga to wczoraj zadzwonila Pani z laboratorium, ze ma wyniki morfologii Robsona i ma bardzo silna anemie i mamy sie pilnie zglosic do lekarza pediatry. pojechalismy na dyżur, gdzie udalo sie trafic na bardzo fajna kobietke. Skrupulatna, milą i przede wszystkim z normalnym podejsciem. Zobaczyła te wyniki i przepisala nam leki,a jak leki nie pomoga to powiedziala, ze nie chce nas straszyc, ale wtedy sie robi transfuzje. Okazuje sie, ze cala sytuacja powstala prawdopodobnie dlatego, ze dziecko dostaje dawke zelaza na starcie i potem z niej korzysta. Nie absorbuje z mleka matki...W zwiazku z tym,ze Robson bardzo szybko urosl, bo z 2370 do praktycznie 8kg w pol roku to bardzo duzo, Jego zapasy sie wyczerpaly. Prawdopodobnie Jego niechec do jedzenia to oprocz kwestii zabkowania to tez kwestia anemii. Wg wazenia przez 2tyg przytyl tylko 180g.. to nie jest zbyt wiele. Swoja droga dopiero teraz zaczelam laczyc pewne fakty. Ciezko Mu wytrzymac dluzej niz 2h bedac aktywnym. Nawet jak sie przespi i wyspi to 2h to juz maks maks..przewaznie 1,5h. Ma tez nieladne skorki przy paznokciach i paznokietki sie lamia.
Kurcze, wiedzialam, ze cos jest nie halo..w sensie czulam, ze cos jest i faktycznie. On jest ogolnie bardzo ruchliwy i wesoly i to moze byc mylace. Mamy przed soba 3mc leczenia przynajmniej. Jutro idziemy do swojej pani dr ktora te badania zlecila,bo wlasnie Jej sie Rob" nie podobal"..bo za blady- nie chodzi tu o odcien skory, ale sluzowek.

Dzis za to zasnal SAM samiutenki na boczku w swoim lozeczku. Wlaczylam kolysanke i poszlam cos ogarniac wkuchni, a ten gadal do zabawek, pojeczal...przychodze a On w najlepsze spi. Mialam ochote Go usciskac ale oczywiscie sie pochamowałam
o ja współczuję. Mam nadzieję że tabletki Wam pomogą Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
U mnie nocka standardowa, karmienie o 2 i przed 6, potem o 8 i spała do 10.30. Dodam, że się nie wybudza na karmienia.
o 3 płakała i zerwała mnie na nogi a chciała tylko zmienić pozycję i się zaklinowała. Położyłam na brzuszku i smacznie spała dalej.
Generalnie to i tak nie jestem wyspana.
Śniły mi się głupoty.
Najpierw ciotka męża, która żaliła się babci, że Ewelinka to taka niegrzeczna, że jesteśmy beznadziejnymi rodzicami bo nie potrafimy jej uspokoić i powiedziałam im parę słów.
Później śniło mi się, że byłam u dziadków, niby nic, ale dziadkowie mieszkali gdzie indziej niż obecnie, ale nadal w domku. Dziadek z babcią mieli punkt naprawy obuwia o pięknej nazwie "Karolinka" i ładne pieniądze kosili z tego Wysłali mnie i tatę gdzieś tam i jak przyjechaliśmy było wolne miejsce postojowe przed bramką, ucieszyłam się, że nie będę musiała daleko nieść fotelika z Ewelinką. Ale w tym czasie przyjechał jakiś baran, co tam wcześniej parkował i zaczął się ze mną kłócić...
Następnie byłam w Nowym Jorku i jechałam na samolot, ale we wszystkich serwisach informacyjnych podawali, że loty są odwołane bo przechodzą nad miastem tornada. Widziałam kilka, jedne pojawiały się nagle, inne tak samo nagle znikały. Ale mimo tego było bardzo spokojnie, zrobiłam kilka ładnych zdjęć, bo przecież nikt mi nie uwierzy a w jakiś serwis informacyjny prowadził Palikot i skończył program wcześnie i tłumaczył, że z politykami nie da się poprowadzić żadnego normalnego wywiadu więc wolał skończyć niż ciągnąć jakąś głupią "zabawę".
Oj, chyba musiałam być bardzo zmęczona tej nocy
Ty to masz sny
Ja byłam u okulisty i idę w następnym tygodniu po okulary na szczęście dostanę za darmo. Będę miała tylko do czytania i oglądania.
Dziś przyszedł nam paszport tzn Olivii
Właśnie zjadłam pyszny rosołek tż zrobił
Ja z kompa piszę bo tam automatyczne logowanie a na ipadzie nie mogę sie zalogować

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 17:22   #3424
emigra
Zakorzenienie

Bez wizazu jak bez reki

Bylysmy z Juliska na spacerku onad 2 h z czego poltorej przespala no i przesiadlysmy sie w spacerowke - mala duzo urosla bo nie topi sie juz w siedzisku no i bardzo ale to bardzo jej sie podobalo w lesie tak sie wyluzowala, ze jak tylko polozylam ja na plasko (tak to byla na pollezaco ciagle) to zaraz zasnela
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 17:25   #3425
MoniaHan
Wtajemniczenie

czesc Dziewczyny

Gosiu moze faktycznie tez troche po szczepieniu te luzne kupki u Eryczka.
moja Hania w ogole to miala dzis rano chyba biegunke, zmarwtilam sie i czesto ja przystawiam do cycka aby sobie pila.

Mravka oj dobrze ze nie wyprzytulalas z radosci Robsona bo pewnie by sie obudzil kurcze z ta anemia jak tak opisalas to moja Hania tez ma podobne objawy - ale tez i bardzo ruchliwa jest, moze zapytam w przychodni czy moga pobrac jej krew?no ale u nas roznica taka ze Hanka az tak bardzo nie urosla od urodzenia jak Robson.

Karolca ale sen

u nas pogoda sie pogorszyla i tylko 15 stopni jest, dobrze ze poszlysmy o 11 na spacer na lake (polskich znakow nie mam i wertepy byly i Hania zasnela.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

o to superdla Juliski

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 17:27   #3426
emigra
Zakorzenienie

karinio slodki zestaw

my mamy taka czape z uszami a ta szara kupilam ostatnio w h&m
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF3721.jpg (77,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF3722.jpg (77,6 KB, 13 załadowań)
3270g, 47 cm

Edytowane przez emigra
Czas edycji: 2012-08-29 o 17:29
Stary 2012-08-29, 17:34   #3427
gosia261282
Gang Iren

Eryk ma tez stan podgoraczkowy.W nocy mial 37.8,a teraz 37.3
Ale czuje sie dobrze,jest wesolutki.

Ale u nas dzis pogoda,ze spaceru nici
Ciemno caly dzien jakby pozny wieczor byl,leje deszcz i jest 16 stopni.A taka mialam nadzieje,ze w te ostatnie wakacyjne dni uda nam sie gdzies pojechac,zrobic sobie wycieczke,a tu d.upa.

Cytat:
Swoja droga to wczoraj zadzwonila Pani z laboratorium, ze ma wyniki morfologii Robsona i ma bardzo silna anemie i mamy sie pilnie zglosic do lekarza pediatry. pojechalismy na dyżur, gdzie udalo sie trafic na bardzo fajna kobietke. Skrupulatna, milą i przede wszystkim z normalnym podejsciem. Zobaczyła te wyniki i przepisala nam leki,a jak leki nie pomoga to powiedziala, ze nie chce nas straszyc, ale wtedy sie robi transfuzje. Okazuje sie, ze cala sytuacja powstala prawdopodobnie dlatego, ze dziecko dostaje dawke zelaza na starcie i potem z niej korzysta. Nie absorbuje z mleka matki...W zwiazku z tym,ze Robson bardzo szybko urosl, bo z 2370 do praktycznie 8kg w pol roku to bardzo duzo, Jego zapasy sie wyczerpaly. Prawdopodobnie Jego niechec do jedzenia to oprocz kwestii zabkowania to tez kwestia anemii. Wg wazenia przez 2tyg przytyl tylko 180g.. to nie jest zbyt wiele. Swoja droga dopiero teraz zaczelam laczyc pewne fakty. Ciezko Mu wytrzymac dluzej niz 2h bedac aktywnym. Nawet jak sie przespi i wyspi to 2h to juz maks maks..przewaznie 1,5h. Ma tez nieladne skorki przy paznokciach i paznokietki sie lamia.
Kurcze, wiedzialam, ze cos jest nie halo..w sensie czulam, ze cos jest i faktycznie. On jest ogolnie bardzo ruchliwy i wesoly i to moze byc mylace. Mamy przed soba 3mc leczenia przynajmniej. Jutro idziemy do swojej pani dr ktora te badania zlecila,bo wlasnie Jej sie Rob" nie podobal"..bo za blady- nie chodzi tu o odcien skory, ale sluzowek.

Dzis za to zasnal SAM samiutenki na boczku w swoim lozeczku. Wlaczylam kolysanke i poszlam cos ogarniac wkuchni, a ten gadal do zabawek, pojeczal...przychodze a On w najlepsze spi. Mialam ochote Go usciskac ale oczywiscie sie pochamowałam
Kurcze wspolczuje wam tej anemii,mam nadzieje,ze wyniki szybko sie poprawia!No i zycze Robciowi duzo zdrowka
Stary 2012-08-29, 17:42   #3428
natkulec
Zadomowienie

emigra, chciałam zacytować a sie nie da :/ nie widać fotki którą wrzuciłaś
mravka mam nadzieję że Robcio szybko wyjdzie z tej anemii i wszystko bedzie dobrze, dużo zdrówka

u nas dziś nocka lepsza, były 3 karmienia usypianie bez większych problemów i pospała do 8:20. Potem Madzia spała od 11:30 do 13:45 zjadła zupkę, poszłyśmy na spacer. Jak wróciłyśmy to pospała 16:30-17:20 i teraz ładnie bawi się w kojcu a ja gotuję jej kaszkę. Dam jej o 18 deserek, o 19 kaszkę, cyca, kąpanko, cyca i spanko dam na noc jeszcze paracetamol to może pośpi dłużej niż do 24, kiedyś spała ciągiem do 2-3, a raz nawet do 4:30 ech...

Edytowane przez natkulec
Czas edycji: 2012-08-29 o 17:45
natkulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 18:08   #3429
emigra
Zakorzenienie

natkulec wrzuce na fb bo cos wizaz nie ogarnia....

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

mravcia wspolczuje anemii
3270g, 47 cm
Stary 2012-08-29, 18:25   #3430
natkulec
Zadomowienie

właśnie że coś wizaż szwankuje śliczne te czapeczki i Julka świetnie w nich wygląda
Stary 2012-08-29, 18:40   #3431
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej

Nie wiem czy uda mi sie napisac cokolwiek, bo Szymon ma ciezkie dni i ich apogeum teraz. Je bardzo czesto, nawet w nocy co mu sie nie zdarzalo, w dzien tez po zupie chce jesc mleko. No musze przyznac, ze ten skok 22-26 tyg jest naprawde ciezki.

Cytat:
Dziewczyny o jakich godzinach podajecie maluszkom zupki i owoce??
Deserek ok 12, zupka ok 15.
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Hej!
Eryk znow ma mega luzna kupe.
Dostal przedwczoraj troszke zupki,ugotowalam mu z ziemniaczka i marchewki,wczoraj nic nie dostal.Chyba,ze ta kupa moze po szczepieniu byc
Wkurza mnie to,bo wszystkie kupy przelatuja.Od wczoraj popoludnia juz 4 razy ubranie mu zmienialam,do tego material z lezaczka do prania,bo jedna kupa tam byla i przescieradlo,bo jedna byla w lozeczku.
Ale Eryk ewidentnie chce jesc inne rzeczy,patrzy jak jemy i otwiera buzie,slinka mu cieknie.Jak mu zupke dawalam to tez buzke szeroko otwieral.

O a co to te lampiony?Fajnie to brzmi.Super,ze Filipek mial taka radoche!
Kurcze przechlapane z tymi kupkami i to pewnie tak bedzie dopoki bedziesz karmic cycem prawda?
U nas te kupki sie zmienily po wprowadzenie mm.
Co do lampionow dalam zdjecie na mailu.
Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Aguska ja juz wspominałam ,ze po nagłym odstawieniu tabletek dostałam duzego krwotoku i musialam isc z tym do lekarza, dostałam jakies leki, żelazo i przeszlo, ale powiedzialam, ze wiecej tabletek nie wezme, a tak na marginesie biorac tabletki calkowicie zanikła mi ochota na sex
Wiem wiem, czytalam o tym Twoim krwotoku. Ale duzo krwawilas?
A bolal Cie brzuch? A co lekarz powiedzial i pamietasz jakie leki dostalas procz zelaza?
No i czy dlugo bralas te tabletki przed odstawieniem?
Cytat:

Oj biedaczek, czyli juz wiesz czemu zamykal buzke jak chcialas go karmic lyzeczka....
Oby leki pomogly, trzymam mocno kciuki!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-08-29 o 18:49
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 19:05   #3432
emigra
Zakorzenienie

Aguska to nie masz latwo u nas ten skok prawie bezobjawowo... dzisiaj konczymy 25 tyg
3270g, 47 cm
Stary 2012-08-29, 19:54   #3433
joanaros
Zakorzenienie

Aguśka współczuję u nas poprzedni był masakryczny teraz jest znośnie. Zbliżamy sie do końca 26 tyg

Wiki dziś pobiła rekord aktywności 5godz a spała raptem 1,5 godz w ciągu całego dnia
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 19:54   #3434
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

u nas skok jakos lekko idzie puki co Wiktorek jest na etapie lapania wszystkiego w swoje male sprytne raczki np moje okulary i bardzo sie przy tym cieszy dzis probowal nawet zaslonke prysznicowa

jestem tak zmęczona ze ide do wanny poleżeć bo młody śpi

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-08-29 o 19:56
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 20:41   #3435
MoniaHan
Wtajemniczenie

Hania konczy dzis 24tyg

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 20:46   #3436
natkulec
Zadomowienie

Aguśka trzymaj się kochana, niedługo skończy się ten skok

emigra gratulacje z okazji 25 tyg

cytrynko Madzia tez wszystko łapie i chce dostać wszystko co leży na stole, najlepiej piloty, komórki i laptopa a jak nie chcę jej dać to krzyczy i się złości

Madzia też już śpi, dziś usnęła szybciutko bez wygibasów no i musze ja pochwalić że wieczorna kaszkę zjadła bez jednego łeee co ost się nie zdarzało
Stary 2012-08-29, 20:52   #3437
Karinio
Zakorzenienie

Wizaż muli,error wyskakuje :/
haniu,gratki 24 tygodi
Stary 2012-08-29, 20:52   #3438
Karinio
Zakorzenienie

haniu,gratki 24 tygodi
Stary 2012-08-29, 20:53   #3439
natkulec
Zadomowienie

Aguśka trzymaj się kochana, niedługo skończy się ten skok

emigra gratulacje z okazji 25 tyg

cytrynko Madzia tez wszystko łapie i chce dostać wszystko co leży na stole, najlepiej piloty, komórki i laptopa a jak nie chcę jej dać to krzyczy i się złości

Madzia też już śpi, dziś usnęła szybciutko bez wygibasów no i musze ja pochwalić że wieczorna kaszkę zjadła bez jednego łeee co ost się nie zdarzało
Stary 2012-08-29, 20:53   #3440
Karinio
Zakorzenienie

haniu,gratki 24 tygodni
Stary 2012-08-30, 01:21   #3441
Karinio
Zakorzenienie

Późno już,zaś zasiedziałam się na youtubie oglądając filmiki reborn.Co chwile odświeżając strone,noi działa Jutro postaram się nadrobić.
Ide spać,bo się nie wyspie
Stary 2012-08-30, 07:38   #3442
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
fajnie ze forum dziala
bylismy 2h na spacerze mlody grzeczny bardzo godzine gugal druga godzine spal i zasnal bez krzykow szok!!! cieplo sie dzis zrobilo
brawo

Kurcze ale wizaz zamulal wczoraj

Nasza nocka ok, mala obudzila sie o 1.30, zjadla troche, pomarudzila ale dosyc szybko zasnela. Tylko ze o 5.55 zrobila mi juz pobudke na dobre... moje dziecko wdalo sie w ojca, bo on tez zawsze tak wczesnie wstaje .... ech.
3270g, 47 cm
Stary 2012-08-30, 08:42   #3443
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
dziewczyny codziennie zmieniacie body i pajace/śpiochy po nocy??

my juz po kąpieli i kaszce mam nadzieje ze młody zaraz sie położy spac bo mi nogi w d... wchodzą juz
wyszłam na pol godziny sama do rossmana i młody z tz został sam i dal rade ostatnio Wiktorek byl sam z dziadkami 3h muszę go przyzwyczajać
my idzimy takim trybem: po kąpieli zakładam jej ubranko, śpi w nim całą noc (jest czyściutkie, nie oślinione, posikane czy inne tego typu ), rano bawi się w nim do drugiego śniadania, czyli około 2h i znowu śpi w piżamce. Potem jak się budzi to przebieram ją w dzienne ubranie i tak średnio śpi w jednej piżamce 2 dni, no chyba, że pogoda się zmienia i w mieszkaniu zrobi się chłodniej/zimniej

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Hej! U nas dziś masakra już w nocy była pobudka co jakieś 3 godz. w dzień było chyba apogeum ząbkowania bo od rana był płacz, nic nie pomagało. Potem poszła spać, pospała 40min i znowu płacz. Dopiero czopek z paracetamolem pomógł. Po południu więcej pospała bo od 16:40 do 18:20 z czego godzinkę ja z nią bo byłam padnięta. mąż znowu w pracy na 16 teraz Madzia już śpi od 20. Jak jutro też tak bedzie to nie wiem, przecież nie mogę ją tak faszerować chemią... chciałam iść do lekarki ale do pon na urlopie i nie wiem co robić...

postaram sie Was nadrobić, ale chyba zaraz pójdę spać bo padam
Ojjjj biedna... oby szybko wyszły, trzymam kciuki

Cytat:
Karo....ja kaszkę dziś dałam Tymciowi przed kąpielą po dałam cycka

A mam pytanie...bo nie udało mi się cofnąc do waszych rozmówo BLW...czy któraś z Was stosuje tą metodę? co już dawałyście dziecku do rączki, w kawałkach?...

I napiszcie mi dziewczynu mniej więcej jak się Wam chce o których godzinach dajecie zupki i deserki w jakiej ilości i czy to są kaszki czy kleiki czy owoce czy zupki?? tak ogólnie
my idziemy trybem:
rano mleko solo
II śanidania mleko z kleikiem
kaszka (często pomijamy ten posiłek)
obiadek
deser
mleko solo
mleko z klejem (kolacja)

wiem, ze jemy często w porównaniu z innymi dziećmi ale nie potrafimy inaczej. Choćbym nie wiem jak ją zajmowała to i tak się upomni o swoje

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
karinio slodki zestaw

my mamy taka czape z uszami a ta szara kupilam ostatnio w h&m
przesłodkooo

Cytat:
natkulec wrzuce na fb bo cos wizaz nie ogarnia....

Kochane jak Nas znaleźć na fb?

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Hania konczy dzis 24tyg
Brawooo
my już 'stare' leci nam 27 tydzień

Witam laseczki i przepraszam ale ostatnio się opuściłam ale pisze prace aby obronić się w wrześniu i przez to nawet nie mam czasu na nic bo ażdą wolną chwilę na to przeznaczam Zosi chyba idą ząbki bo wkąłda łąpeczki do buzi na potęgę, wczoraj prawie cały dzień przespała albo przepłakała, no a o 4 rano obudziła sie z wielkim płaczem.... pogłaskałam ją z 10 min i zasnęła znowu ale wystraszyłam się nie na żarty, bo nocne pobudki jej się ni zdarzają = tak mi jej szkoda. Ale żeby jej umilić życie poszłyśmy na huśtawkę była zachwycona i nie mogła się zdecydować na które dziecko się patrzeć, czy obgryzać łańcuchy wychodzące z huśtawki czy może obserwować swoje wiszące nóżki - miałam taki ubaw z niej oczywiście potem był głód z kupą więc musieliśmy wracać do domu i Zosia już drugi raz została wykąpana w samej wodzie bo do sklepu nie doszłyśmy

Dzień dobry ))
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 08:48   #3444
mama d
Raczkowanie

IMAG0408.jpg
IMAG0411.jpg

Zosia na huśtawace
Stary 2012-08-30, 08:49   #3445
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość

ostatnie zdjęcie, pokazuje, że mimo niesamowitych emocji jakie daje huśtawka, ząbki dają o sobie znać
Stary 2012-08-30, 08:54   #3446
emigra
Zakorzenienie

MamaD super

Ja przestalam Julci podawac kleik ... czy je mleko z nim czy bez niego i tak spi tyle samo
3270g, 47 cm
Stary 2012-08-30, 09:09   #3447
mama d
Raczkowanie

Cytat:
MamaD super

Ja przestalam Julci podawac kleik ... czy je mleko z nim czy bez niego i tak spi tyle samo
To rzeczywiście, ja podaje jej kleik bo inaczej jest głodna co2h z zegarkiem w ręku
Stary 2012-08-30, 09:14   #3448
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
To rzeczywiście, ja podaje jej kleik bo inaczej jest głodna co2h z zegarkiem w ręku
no niektore dzieci sa bardziej nasycone np Aguski Szymus przesypia calusienka noc na kleiku a Julcia budzi sie tak jak wtedy gdy wcale nie podawala kleiku wiec odstawilam boje sie ze ja utucze... w sumie gdyby nie to ze widze jak ona malo zjada w dzien to w nocy bym ja woda oduczala nocnych karmien, ale nie moge, bo dziecko musi dostac swoja dawke dzienna, a w dzien nie zjada wiec nadrabia w nocy... teraz np nie spimy od 5.55 i po 6 zjadla jakies 60 ml mleka i do tej pory nic... zaraz wyleje druga butle mleka do zlewu...
3270g, 47 cm
Stary 2012-08-30, 09:18   #3449
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

o forum dziala
mlody zasnal o 19.30 i obudzil sie o 21 i zasnal ponownie o 23.30
Stary 2012-08-30, 09:57   #3450
mama d
Raczkowanie

Cytat:
no niektore dzieci sa bardziej nasycone np Aguski Szymus przesypia calusienka noc na kleiku a Julcia budzi sie tak jak wtedy gdy wcale nie podawala kleiku wiec odstawilam boje sie ze ja utucze... w sumie gdyby nie to ze widze jak ona malo zjada w dzien to w nocy bym ja woda oduczala nocnych karmien, ale nie moge, bo dziecko musi dostac swoja dawke dzienna, a w dzien nie zjada wiec nadrabia w nocy... teraz np nie spimy od 5.55 i po 6 zjadla jakies 60 ml mleka i do tej pory nic... zaraz wyleje druga butle mleka do zlewu...
Też mi się wydaję, ze każde dziecko je po swojemu i samo sobie dobiera ilości...
Ja się nie przemyję jej 'obżarstwem' bo je tylko w dzień a noc - 12h - nic nie je, wiec musi sobie podgonić w ciągu dnia .

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Też mi się wydaję, ze każde dziecko je po swojemu i samo sobie dobiera ilości...
Ja się nie przemyję jej 'obżarstwem' bo je tylko w dzień a noc - 12h - nic nie je, wiec musi sobie podgonić w ciągu dnia .
Ale zauważyłam, że meka z kelikiem wypije 180 a zwykłego mleka ledwo ponad 100 - czy twoje dziecię też taką ma różnice?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości