|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
Cytat:
![]() |
#542 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W poprzednim ustroju działy się takie rzeczy ![]() A mnie zaczęła dziwić moja własna osobista mama. Po co, na co i dlaczego "trzeba" kupować dzień w dzień jedzenie, duuużo jedzenia, kiedy lodówka pełna. Wędliny, pieczywo, którego nie jest się w stanie zjeść, bo "żeby nie zabrakło". Wszędzie wokół w huk sklepów, nawet całodobowych ![]() ![]() Tak samo nie umiem jej oduczyć gotowania za dużych ilości makaronu, ryżu, wszelkich dodatków. Tu jedna torebka ryżu za dużo, tam 100g makaronu za dużo... wszystko do śmieci, albo foch bo nikt nie zjadł... grrr... Edytowane przez a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57 Czas edycji: 2012-08-30 o 07:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() |
#544 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3620276 2]No bo on pewnie kiedyś tak robiła ![]() W poprzednim ustroju działy się takie rzeczy ![]() A mnie zaczęła dziwić moja własna osobista mama. Po co, na co i dlaczego "trzeba" kupować dzień w dzień jedzenie, duuużo jedzenia, kiedy lodówka pełna. Wędliny, pieczywo, którego nie jest się w stanie zjeść, bo "żeby nie zabrakło". Wszędzie wokół w huk sklepów, nawet całodobowych ![]() ![]() Tak samo nie umiem jej oduczyć gotowania za dużych ilości makaronu, ryżu, wszelkich dodatków. Tu jedna torebka ryżu za dużo, tam 100g makaronu za dużo... wszystko do śmieci, albo foch bo nikt nie zjadł... grrr...[/QUOTE] Moja mama też tak 'oszczędza'. Na przykład, zostawia zupę na jutro, a następnego dnia gotuję nową, tamtej z lodówki nie wyciągnie no bo jak można jeść 2 dni pod rząd to samo, aż wkońcu tamta w lodówce się zepsuje. I tak robi ze wszystkim-ziemniaki jej zostaną to włoży je do lodówki że niby następnego dnia je zużyje i naskrobie mniej, one tam siedzą dopóki ktoś ich nie wyrzuci. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#545 | ||||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Zresztą, jak wezmę psa z takiej "pseudohodowli" to nie będę miała do nikogo żalu, że np. za mały będzie, bo ja biorę psa do domu, na wystawy nie zamierzam z nim jeździć. ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
Bo hodowcom też się trafiają i to nierzadko "wadliwe" pieski. Bo hodowca też nie ma pewności, czy ten, kto kupił od niego psa, nie odda go albo nie zostawi u weterynarza. ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#546 | |||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gorzej, jak pies będzie miał jakąś wadę kręgosłupa albo np. za małą czaszkę. Wiadomo, coś takiego może zdarzyć się i w hodowli, i w „hodowli”, ale jednak hodowca ma większą wiedzę na temat, zwierząt. Bo i jaką wiedzę ma taki domowy „hodowca”? Ma fajnego pieska, łączy go z innym fajnym pieskiem… Czy nie tak to wygląda?
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
Hodowla hodowli nierówna. Jednego westa (west higland white terrier) miałam z Czech i żył grubo ponad 12 lat. Zero chorób itd. No ale, jak go dopadł rak na starość, to dostał krwotoku wewnętrznego i nie było jak go uratować
![]() ![]() A co do kupowania ton żarcia.... moja babcia tak ma. Jak z nią mieszkałam rok temu w czasie, gdy mąż był w Holandii, to ona kupowałą tyyyyle, że ja bym nie zjadła tego przez pół roku. Potem foch, że ja nie jem. Pomijam fakt, że ja żyłam w strasznym stresie a jak się stresuję, to nie jem. Mój ojciec po niej ma taką skłonność i też zawsze było dużo rzeczy w lodówce, które trzeba było wywalać. A to były jakieś sery pleśniowe czy inne szynki szwarcwaldzkie... bo on lubi różne niestandardowe produkty. Kupi tego z 4-5 a potem zje max 2 a reszta leży i gnije. Masakra ![]() Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-08-30 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Ekspert od Dupy Strony
|
No chyba to poważna hodowla, skoro dla jednego pieska partnerkę sprowadzano aż z Francji
![]()
#549 |
Zadomowienie
|
A mnie dziwi bronienie pseudohodowców. Jak sie chce miec psa do kochania i nie stac człowieka na rodowodowego psa (od prawdziwego hodowcy!) to sie idzie do schroniska. Pseudohodowcy rozmnażają psy dla zarobku, pies przypomina jakąs rasę, ale czesto ma bardzo wiele wad. Jeżeli chodzi o ludzi którym sunia wpadła (chociaz tego tez nie cierpię bo psa trzeba pilnowac i byc za niego odpowiedzialnym!) to jak porozdają pieski osobom odpowiedzialnym, to jeszcze jakos to potrafie zniesc (wole to niż uśmiercanie szczeniaków). Moi rodzice wzieli tak od znajomych psa do kochania i towarzystwa, nie są pierwszej młodości, a pies sprawił, że wstąpiło w nich nowe życie
![]() Co do gotowania za dużo, to też nie moge oduczyc tego mojej mamy. Ja mieszkam 200 km od nich juz od 5 lat, moj starszy brat chyba z 8 lat nie mieszka z rodzicami (ale w tym samym miescie co rodzice jest) a moja mama dalej gotuje jak dla całej rodziny (a nawet jeszcze wiecej)). Moje gadanie jak jestem u rodzicow nic oczywiscie nie daje;/ Jak ktos znajdzie sposób na takich ludzi to chętnie go wykorzystam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli nie trafiają do Ciebie argumenty to zapytam z innej strony : idziesz na spacer ze swoim dzieckiem, podbiega do Ciebie pies rottweiler pomieszany z pitbulem i pogryzie Ci dziecko. Do kogo masz pretensje ? Do psa, bo jest nieudolnie skrzyżowany ?
![]() |
#551 |
Konto usunięte
|
Dziwi mnie celebrowanie imienin...
Z moją babcią widzę się rzadko, raz-dwa razy do roku. Ostatni raz byłam w jej mieszkaniu jakoś w gimnazjum czyli lata świetlne temu. Przychodzę wczoraj do rodziców, tata 15 razy mi powtarzał 'babcia ma imieniny, zadzwoń' a ja nie widziałam potrzeby - sama nie obchodzę, nie uważam tego za święto a zadzwonić ostatecznie zapomniałam bo pojechałam na zakupy żywieniowe (dwa razy bo oczywiście zapomniałam czegoś) niezłe urwanie głowy. Maaatko boska z jakiej okazji to jest takie istotne, ja tam nie oczekuję telefonów w dniu imienin, w ogóle od babci niczego nie oczekuję ale mam dzwonić na każdą okazję imieniny urodziny dzień babci święto zesłania różowego pudla, bo jest wolne od pracy i babci będzie miło.......... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie... Nie utrzymujesz kontaktu codziennego z babcią, więc miałaś zadzwonić chociażby z okazji imienin. Dla Ciebie nic, a dla babci zapewne sporo by znaczyły takie życzenia. Było by jej miło i tyle. Czy tak trudno sprawić starszej osobie przyjemność, która akurat Ciebie nic nie kosztuje, poza wydatkiem na telefon? W ogóle zauważyłam, że sporo młodych osób nie szanuje swoich babć i dziadków, odstawia ich na boczny tor, bo są już starzy i nie kumaci i ogólnie nie docenia faktu posiadania. Przykre to i jak pomyślę, że za X lat ja będę taką olewaną babcią to słabo mi się robi...
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Konto usunięte
|
A ona do mnie dzwoni? Weź zluzuj gumę z tym nieszanowaniem starszych, po prostu nie w każdej rodzinie utrzymuje się bliskie kontakty z różnych powodów. A imienin nie celebruję żadnych. I na bycie olewaną babcią trzeba sobie zasłużyć gwiazdeczko ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
drabineczko, u mnie "starsi" ludzie (starsi ode mnie, ale powiedzmy, że w okolicach 40 lat i powyżej) celebrują właśnie imieniny, nie urodziny. Urodzin nikt nie obchodzi, a imprezy/przyjęcia organizuje się właśnie z okazji imienin.
Nie rozumiem tego, ale jak tam chcą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
Mnie dziwi mój kolega, który chciał nazwać kota Josif Wissarionowicz
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 |
Konto usunięte
|
Też tak myślę... i u mnie też za bardzo nie obchodzi się imienin, wydaje mi się że to trochę zależy od regionu (?) Wydawało mi się ale może źle że między innymi np Ślązacy rzadko celebrują imieniny (?) Ja nawet nie wiem kiedy mój facet ma imieniny, a moje wiem tylko dlatego że nadali mi takie imie jakie wypadało w kalendarzu w dniu mojego urodzenia, inaczej też bym pewnie nie wiedziała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja tam nie wiem, czy dzwoni do Ciebie, czy nie. Jak nie utrzymujecie kontaktu to w czym w ogóle problem? Po prostu olej i tyle. Ja Ci tłumaczę, że widocznie Twoja babcia imieniny obchodzi i byłoby jej miło. Tyle i aż tyle. Ale żeby to wiedzieć nie trzeba było zadawać pytania na Wizażu. Gwiazdeczko? Muszynianko schodzisz na psy. Z każdym nickiem coraz niższy poziom.
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3620276 2] A mnie zaczęła dziwić moja własna osobista mama. Po co, na co i dlaczego "trzeba" kupować dzień w dzień jedzenie, duuużo jedzenia, kiedy lodówka pełna. Wędliny, pieczywo, którego nie jest się w stanie zjeść, bo "żeby nie zabrakło". Wszędzie wokół w huk sklepów, nawet całodobowych ![]() ![]() Tak samo nie umiem jej oduczyć gotowania za dużych ilości makaronu, ryżu, wszelkich dodatków. Tu jedna torebka ryżu za dużo, tam 100g makaronu za dużo... wszystko do śmieci, albo foch bo nikt nie zjadł... grrr...[/QUOTE] moja mama robi identycznie. tylko, ze taka zielona szynkę potrafi jeszcze usmażyć na oleju i zjeść na kanapce... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja była współlokatorka nie miała takiego problemu pleśniejącego chleba, bo nawet jak za dużo kupowała, to zawsze go zamrażała ![]()
![]() |
#561 |
Zakorzenienie
|
niedawno byłam we Wrocławiu. przechadzałam sie uliczkami i nagle zobaczyłam dość wstawionego faceta z psem na spacerze. pies nagle odbiegł kilka metrów dalej i zaczął wąchać trawnik. pijaczkowi sie spieszyło, wiec zaczął wołać psa: ''Papież! Papież, do nogi!''
|
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój poprzedni kundel był absolutnie niezrównoważony, koszmarny pies jak dla początkującej osoby. Nie miałam wtedy pojęcia o tym, co to znaczy wybrać szczeniaka odpowiedniego dla swoich możliwości. Moja obecna suka jest z pseudohodowli, w typie Owczarka Niemieckiego - pies anioł, tylko może trochę brzydka jak na "ONka". I co? Dowiodłam czegoś? ![]() Wszystko co tu zostało napisane na temat psów bez papierów zostało już sto razy podważone i dowiedzione naukowo na stronach, forach i tak dalej, a przede wszystkim w książkach, których nie pisali "niedzielni spacerowicze" tylko ludzie którzy całe swoje życia poświęcili kynologii... Po co w ogóle wałkować temat? Psy z metryczką mają znanych (nie sławnych ![]()
![]() |
#563 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#564 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
Ktoś kiedyś pisał, że pies Pink hamerykańskiego na nasze to faj*us. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Konto usunięte
|
Mój kot ma bardzo.. ludzkie imię. A co myślicie właśnie o nazywaniu pupili w stylu; Aga, Maks, nie wiem Karol Patryk Helmut itp?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Irytują mnie jedynie imiona bez wyraźnych sylab - coś jak Maja, Hultaj. Wydaje mi się, że imiona powinny być z R - pies podobno lepiej na nie reaguje, bo są wyraźniejsze dla niego. Edytowane przez Mother Hedgehog Czas edycji: 2012-08-30 o 12:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Konto usunięte
|
Akurat Caryca Katarzyna... to świetne imie dla białej kici
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja babcia potrafiła wygrzebać ze śmietany pleśń i potem zjeść resztę, bez termicznej "obróbki", tylko np. z pierogami... No i cóż, nic jej się od tego nie stało, ale jednak pleśń może być groźna i warto pamiętać właśnie to co napisałam wcześniej. A babci trudno się dziwić, bo to była babcia, która przeżyła II wojnę, a pewnych nawyków pewnie ciężko się pozbyć, zwłaszcza na starość wszystko wraca...
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
U mnie (Wielkopolska) z wiekiem ludzie przechodzą z urodzin na imieniny, żeby nie przejmować się wiekiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Wtajemniczenie
|
A mnie dziwi to, że ludzie za coś nienormalnego uważają jedzenie takiego samego obiadu 2-3 dni pod rząd. Szczególnie, że tylko na wizażu się spotkałam. Ja rozumiem, że nie każdy lubi, ale tu to serio na coś nieprawdopodobnego wygląda.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.