|
|
#4951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Cytat:
Siostra sesje skończyła jak zwykle bez poprawek w połowie ciąży chodziła na praktykę na budowę , skończyła ze stypendium, w normalnym terminie, Bóle zaczęły się jej jak w nocy siedziała nad makietą, która miała oddać za parę dni. Po porodzie była tylko miesiąc u nas w domu, potem wróciła do Krakowa z dzieckiem, pojechała też babcia męża siostry, zajmowała się dzieckiem, mieszkaniem (mąż przygotowywał się do obrony mgr). Jej studia trwały 5,5 roku (architektura), ale na tej końcówce z kolei ja zaczęłam studia, zamieszkaliśmy razem więc pomagałam przy dziecku.
|
|
#4952 |
|
Wtajemniczenie
|
tu jest ksiazka Vicki Lansky "karm mnie jestem twoj: http://chomikoj.pl/bebelos/ebooki/nowe/36/Karm+mnie+Jestem+tw*c3*b3 j+-+Vicki+Lansky,1805889786. pdf
czerwone o zmien na u sa tu przepisy na roznorakie samkolyki dla dzieciakow
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
A my wlasnie z dzidziolem sluchamy sobie muzyki ono przez brzuszek ja podsluchuje :P i zaczelo sie ruszac wiec moze slyszy to??
|
#4954 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny ponownie
![]() Bylam tydzien nad morzem z rodzicami, teraz jestem w miescie rodzinnym (drugi koniec Polski). Widze, ze gadacie o studiach. Ja tez jestem pelna obaw... Studiuje dziennie, teraz 3.rok (nie pracuje), chcialabym zaliczyc sesje zimowa (termin mam na polowe lutego, sesja zwykle jakos w styczniu jest), a jesli chodzi o drugi semestr, to zastanawiam sie czy nie przeniesc sie na zaoczne. Rodzice mieszkaja ode mnie 550km, wiec na pewno nie pomoga mi swa obecnoscia, przyszli tesciowie pracuja (weekendy wolne, wiec ewentualnie wtedy mogliby zajac sie dzidzia, gdy ja bylabym na zjezdzie, bo TZ pracuje na zmiany). Ktoras z Was podsunela pomysl z indywidualnym tokiem studiow - pomysle o tym ![]() Jednak najbardziej boje sie tego, co bedzie pozniej. Bede miec skonczone studia, praktycznie zerowe doswiadczenie po swoim kierunku i jeszcze male dziecko Nie nastraja to pozytywnie w kontekscie poszukiwania pracy...
|
|
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4957 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4958 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ja to wezme, na wszelki... Cytat:
co do sesji, u mnie jest zawsze w lutym(egzaminy) ale wlasnie zwykle w styczniu jest najwięcej zaliczeń. No ale trzeba myśleć pozytywnie ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
bo chyba ją dopadł leń dziś ale wczoraj była istnym diabełkiem ![]() edit; jednak sie myliłam, juz robi fikołki. hahaha... i zdjęcie mego brzuchala wielkiego.. co to bedzie w styczniu.. ;]
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-08-30 o 12:28 |
|||
|
|
|
#4959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też swojemu puszczam muzykę, zaczęłam od klasycznej Vivaldiego i Marleya ![]() Piękny brzuszek
|
|
|
|
|
#4960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze sie dowiedziec ![]() Niestety, w gre wchodzi tylko TZ albo jego rodzice. Ja narazie o magistrze nie mysle. Oczywiscie, ze bym chciala, ale musze w koncu zdobyc jakies doswiadczenie - to mnie najbardziej martwi :/ evel, tez mi sie zawsze podobal Twoj podpis. Ostatnio dostalam ksiazeczki informacyjne od poloznej i wlasnie tam go znalazlam
|
|
|
|
|
#4961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bob Marley leci często, ale klasyczna hmmm już nie bardzo ;p
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-08-30 o 12:38 |
|
|
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mojemu puszczam metal gotycki.
Nightwish najczęściej, np teraz "Nemo". Ale bardzo często też właśnie Vivaldiego.
|
|
|
|
#4963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ze u mnie jest indywidualny tok studiow i indywidualna organizacja studiow. Musze sie dowiedziec czym sie roznia. Delicjanko, nie jest taki wielki ten Twoj brzuszek
|
|
|
|
|
#4964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A puszczalam jakies francuskie piosenki a teraz bardziej wariuje przy the beatles nawet odpowiada mi na puknie do brzucha ahhhh cudnie
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
Jak puszczacie muzyke to normalnie, tak jak wczesniej dla siebie czy poprzez jakies specjalne sluchawki do brzucha?
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Jak ja Wam zazdroszcze tych ruchow Ja jestem w 16 tygodniu i jeszcze nic a nic nie czuje. Czasem zastanawiam sie czy z dzidziolem wszystko gra... |
|
|
|
#4966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje że szybko spadnie nam waga po porodzie ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
na pewno wszystko gra
|
|
|
#4967 |
|
Zadomowienie
|
To ja też nas wrzucam
![]() Mówicie żeby coś puścić małemu? Może wtedy coś poczuje ![]() Też będe się dogadywać o indywidualny tok... Nigdy nie wiadomo jak się będziemy czuły pod koniec. 18 tydzień Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2012-08-30 o 12:49 |
|
|
|
#4968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do ruchów, to spokojnie, spokojnie, niedługo się pojawią pierwsze drgnięcia, zobaczysz. Na pewno wszystko jest okej. U mnie na razie 1,5kg na plusie, więc nie panikuję póki co. :P Najważniejszy jest zdrowy rozsądek w kwestii jedzenia, to tych kilogramów do zrzucania nie będzie bardzo dużo.
|
|
|
|
|
#4970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do jedzonka, kurde, staram się jeść zdrowo, nie jem w sumie słodyczy, chyba że tżt jest to sobie pozwole na coś więcej. ale to raz w tyg raz na dwa tyg można;p chciałabym później wyglądać (oczywiscie wiadomo nie od razu) jak przed ciążą.. czasem to takiego doła łapie, jeszcze tzt wczoraj mi mowi przez tel, " gadalem z Tomkiem wczoraj, on ma wlasnie córeczke 14 miesięcy, no i mówie mu że Ty juz prawie 6 miesiąc i nic, oprócz brzuszka, a on do mnie mówi... noooooooo bo to się teraz zacznie...ROZWALANIE. " i tak przykro mi sie zrobilo... ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() ciekawe kiedy nam sie zrobią takie piłeczki
|
|
|
#4971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz zobaczymy, jak to u mnie będzie, ale na pewno nie 30kg, ani nawet 15. To jest oczywiste, że musi nam przybyć z 10kg, bo tyle ważą same wody, dodatkowa ilość krwi, dziecko i łożysko... Ale więcej nie musi - tak twierdzi mój lekarz. Moje dziecię lubi mnie boleśnie kopać, z tego co zauważyłam.
|
|
|
|
|
#4972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko wynika z tego, że obydwoje mają odmienną wizję co do firmy - żona szuka oszczędności (nie patrzy na wyniki pracy), a on patrzy bardziej racjonalnie, ocenia pracę pracownika no i trzyma firmę w ryzach. EDYCJA: no i jest decyzja - exprezes dzwonił do księgowej. Mam jego gwarancję, że dostanę umowę, ale po macierzyńskim (hmmm pewnie, żebym teraz nie olała ...) i razem z najbliższą wypłatą (jutro) dostanę nagrodę 3tys
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-08-30 o 13:16 |
|
|
|
|
#4973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam podobną budowę do mamy i do siostry, moja mama z moim bratem przytyła 30kg, natomiast moja siostra z córeczką i później synkiem 10kg, ciekawa jestem jak to u mnie będzie ważne żeby dzidzia była zdrowa, później będzie się wracało do formy ajj trzeba się wziąć za jakieś sprzątanko, chomikowi klatke musze ogarnąć.... wczoraj jak sobie słodko spał ajj uwielbiam takie malutkie stworzonka
|
|
|
#4974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzidzia będzie zdrowa tak czy siak, wystarczy się dobrze odżywiać, a nie wcinać 3 razy więcej, niż wcześniej. Nikt mądry się przecież nie będzie odchudzał w ciąży, ale trzeba też racjonalnie podchodzić do jedzenia, nie obżerać się.
|
|
|
|
|
#4975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ten sposób moja siostrzenica ma już 2 lata prawie (w listopadzie skończy), a moja siostra wciąż nie wróciła do formy, waży z 7-8kg więcej, niż przed ciążą.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-08-30 o 13:22 |
|
|
|
|
#4977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uuuu to nieciekawie Ja mam nadzieje ze jeszcze bede miala czas biegać, uwielbiam..
|
|
|
#4978 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
Przed ciążą jeadłam śniadanie o 5:30, potem drugie śniadanie w pracy o 11, czasem jakiś jogurt, owoce, bardzo żadko drożdżówka, i potem w domu obiad, i mi wystarczało. A teraz ledwo wstanę prawie mdleję z głodu, jesm śaniadanie, trzy razy w pracy+owoce/jogurt, obiad i kolacja. I to tak od początku ciąży. ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
|
|
#4979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wagi, to mój lekarz mówi, że KAŻDEJ kobiecie radzi max 10kg i się tego pilnować, czy szczupła, czy gruba. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-08-30 o 13:47 |
|
|
|
|
#4980 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czekam już a tę wizytę 3 września, ahhh to aż 6 tygodni będzie od poprzedniej![]() Cytat:
to jest motywacja
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.

więc ja myślę, że teraz Cię tak dopada a jak dojdzie co do czego będziesz chciała być (jak to mówi moja mama) Czempionem we wszystkim 

Nie nastraja to pozytywnie w kontekscie poszukiwania pracy...

22.05.2008
14.08.2011
czekam już a tę wizytę 3 września, ahhh
to aż 6 tygodni będzie od poprzedniej