|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
![]() Ja też mam wizyte za 2 tyg i to będzie dokladnie 12tc wiec mam nadzieje że bede miec mierzoną tą przyzierność ![]() Dobrze że się nie dałaś i zrobił Ci USG przynajmniej spokojniejsza jesteś Cytat:
Pomyśl co czujesz, bo ja mimo żalu i rozpaczy bardzo chciałam mieć dzidziusia. Najpierw chciałam wrócić tamtą ciążę, ale później chyba odkąd kupiłam zawieszke z datą # aniołka to jakoś czułam ze jedno dziecko mam w serduszku a drugie chce mieć w brzuszku. No i mam ![]() Wczuj się w siebie i wtedy podejmij decyzje. Ale masz jeszcze czas po do 1@ przynajmniej muszą minąć 4 tyg, więc powolutku będziesz wiedziała czy jesteś gotowa ![]() Perse Już nie moge sie doczekać aż zobacze Twój piękny tatuaż! Mi się marzy na plecach napis taki jak masz na Dawidka grobie... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Bry
![]() ![]() byliśmy wczoraj na szczepieniu, nie było źle. Wiktor waży 4915g ![]()
#603 |
Zadomowienie
|
Tak szczerze to naprawdę podziwiam odwagę dziewczyn, które miały siłę i właśnie odwagę by zajść w ciążę krótko po #, tzn. między 1-3 miesiącem po stracie. Ja chyba jestem słaba psychicznie, bo nie potrafiłam ani po pierwszym# ani teraz po drugim# podjąć decyzji o staraniach..
![]() W pewnym sensie zazdroszczę (tak pozytywnie) tej odwagi i wiary, i tej ufności że "będzie dobrze" .. uczucia te są mi teraz tak obce.. To w sumie nie chodzi o strach.. gdzieś tam głęboko w sobie mam potrzebę przeżycia żałoby po każdym z utraconych dzieci.. i chyba jednym z jej etapów jest to, że nie potrafię zdecydować się na kolejną próbę.. Nie wiem czy moja psychika udźwignęłaby trzecią stratę.. a z tym niestety decydując się na kolejne starania muszę się liczyć.. bo nic nie jest pewne.. |
![]() ![]() |
![]() |
#604 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pewnie masz rację bo zawsze jak się zbliża @ i wiem na 100% ,że wszystko co czuję jest na @ to dopadaja mnie te wszystkie negatywne mysli ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie do tej pory zdarza się uciekać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ALFA! duzy chłop!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Pytanie do mamusiek starszych dzieci: Olek zaczyna już siadać - z pozycji półsiedzącej rwie się do przodu, i jak trzymam go za rączki (nie podnosząc go) to sam usiądzie zupełnie w kącie prostym a jeszcze dobrze główki nie trzyma, trochę mu się chwieje. Czy to nie za wcześnie na siadanie (5 września skończy 4 miesiące) ![]() ![]() Paniczka co tam?? Jak się czujesz?? ![]() Maksi jak remont?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36202287] Dzisiaj po pracy idę sobie zrobić tatuaż. Wczoraj sobie zrobiłam prezent na rocznicę i umówiłam się z dziewczyną, bardzo miłą zresztą. Trochę się boję, ale jest mi wszystko jedno, a niech boli, w końcu nie robię sobie tego w ramach ozdabiania ciała.[/QUOTE] Super, myślę że nie będziesz żałować ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-08-30 o 11:58 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Perse daj znać jak tatuaż wyszedł ![]() Alfa pięknie Wiktorek rośnie ![]() Berbie jak następnym razem będziesz wyjeżdżała, to pisz przed wyjazdem o sprawozdanie, to na bieżąco Ci zrobię ![]() Ewcik ja na początku nie chciałam oglądać zdjęć z naszego wesela, bo byłam wtedy w 5 tyg Esia robiłaś już tą glukozę?
#608 | |
Zakorzenienie
|
Agatka
![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Zakorzenienie
|
jeszcze
![]() ![]() Jak sie MAGUŚ czujecie????? |
![]() ![]() |
![]() |
#610 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36202387]Tak, ciągle o tym myślałam. A katalizatorem była wtorkowa wizyta.
W sumie, to wolę żałować, że go zrobiłam niż że nie zrobiłam.[/QUOTE] Czekam na ciebie i twój piękny tatuaż Cytat:
![]() ach... moje alter ego...
![]() |
#611 |
Zakorzenienie
|
W miarę ok, dokucza mi coś ostatnio pęcherz :/ boli dosyć, muszę iść na badanie. Mały chyba na szczęście mnie rozumie, że muszę go czuć i daje o sobie znać. Teraz tego najbardziej potrzebuję.
Poza tym mam trochę dodatkowych stresów prywatnych ostatnio, ale nawet nie piszę, bo będę się nie potrzebnie nakręcać
![]() |
#612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#613 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chyba sie rozpisalam za bardzo ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]()
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
||
![]() ![]() |
![]() |
#614 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Zakorzenienie
|
Esia macie już pokupowane dużo dla małej? Żurawinkę mam cały, bardziej pomaga mi domowy sok z aronii
Measia trzymam kciuki, żeby teraz wszystko było dobrze ![]()
#616 |
Zakorzenienie
|
Maga powiem Ci, że ja też mam ciągle jakieś problemy z pęcherzem, a badania moczu mi wychodzą ok.
Zauważyłam, że ratuje mnie wypicie rano szklanki letniej wody z sokiem z cytryny i herbata pokrzywowa świetnie wypłukuje bakterie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Zakorzenienie
|
Measia gratuluję i trzymam kciuki
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#618 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() podziwiam Cię za odwagę i determinację,za to,że pomimo tego wszystkiego stanęłaś na nogi ![]() ![]() ![]() życzę Wam siły,żeby ciąża do końca juz przebiegała bez komplikacji i stresowych sytuacji-szczęśliwego rozwiązania oraz zdrowego malucha ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#619 |
Zakorzenienie
|
MAGA! ja mam kupione 4 rzeczy- 2 pajace, 1 body i spiworek (ale taki wiekszy), wiem ze moja mama tez cos tam kupila (choc miała zakaz
![]() ![]() ![]() MEASIA! twoja historia choc trudna pokazuje jak wiele jesteśmy w stanie znieść. I jak sobie z tym radzic! ![]() TESIEK, MEASIA! no dobra juz siię czuje pokopana- jutro pojde. mam miec swieze wyniki na wtorek na wizyte także git. Edytowane przez eseska Czas edycji: 2012-08-30 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Esia ja tam też jestem za używanymi, idzie przecież dużo rzeczy dostać w dobrym stanie, a jednak tańsze. ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Fiol ja mam często tak, że aż mnie boli pęcherz, tak mi się chce do łazienki. A jak idę to parę kropek leci :/ Tym bardziej, że 10 minut wcześniej też byłam. Też tak miałaś?
![]() |
#621 |
Zakorzenienie
|
MAGA! - to dobrze bo juz myslalam ze wyrodna matka jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36202906] Ja się zbieram, będę wieczorem, zdam Wam relację z robienia tatoo ![]() czekamy na foto-relację ![]() Cytat:
On każdemu daję tyle "krzyżów" ile jest w stanie unieść... płakał? malujemy, 2 pokoje są gotowe a wtedy panele będziemy montować. A u Was? Z tym siadaniem to chyba troszkę za wcześnie. Cytat:
![]() Robię placki po węgiersku ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#623 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jutro czekamy na relacje i juz teraz ![]() ![]()
![]() |
#624 |
Wtajemniczenie
|
nie w ciąży ale miałam taki problem, przez dłuższy czas brałam furagin, pomogło, a masz np. "żurawit" ?może pomóc
|
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
Maga też tak zaczem mam, to jest takie dziwne uczucie parcia na pęcherz, przeważnie tak mam jak nie wypije ponad 1.5 litra wody niegazowanej albo dłużej będę trzymać mocz. W nocy wstaję co 2 godziny i za każdym razem pije pół szklanki wody żeby uzupełnić braki. Staraj się więcej pić
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- A i jeszcze jedno.. jak jesz sklepową żurawinę to ona zawiera dużo cukru i cukier sprzyja rozmnażaniu się bakterii ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh to chyba wtedy już w ogóle cały czas będę w łazience siedziała. Najczęściej mnie boli właśnie po nocy bo za rzadko się budzę. Piję dużo więcej niż przed ciążą, ale to pewnie wciąż jest za mało. Kiedyś potrafiłam wypić przez cały dzień z 2 kubki kawy i ewentualnie szklankę wody, o zgrozo :/ Teraz się staram 2l wypić, ale mój pęcherz tego nie ogarnia Mam sklepową, ale w sumie na razie jej nie jem. Właśnie za słodka mi jest. Ogólnie piję domowy sok z aronii rozrobiony z wodą albo samą wodę lub herbatę. Sklepowych nie ruszam, bo mi to wszystko za słodkie jest
![]() |
#627 |
Raczkowanie
|
dziękuję Ci Kochana
![]() ![]() teściowa to pół biedy,ale szwagier... ![]() maksiu nie będę ukrywać,że do Kościoła nie chodzę,ale wierzę... modlę się,czasami własnymi słowami,czego Bóg jeszcze ode mnie oczekuje??? ![]() no ale ja już ![]() ![]() Hmmmmmm....... ![]() ![]() Agatkoooo!!!! hooopp hhhoooopppp!!!! gdzie jesteś???!!!!!
Tereska ![]() Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku jest pamięć o wczorajszej radości... Edytowane przez Tesiek83 Czas edycji: 2012-08-30 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#628 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dostalam wowczas broszurke po polsku (moge zeskanowac wszystko i wstawic jak jestescie zainteresowane) o depresji i zapamietalam jedno wazne zdanie z niej "depresja zywi sie sama soba. Innymi slowy, wpadasz w depresje i zaraz po tym poglebiasz sie w jeszcze wiekszej depresji z powodu, ze masz depresje" dlatego w pewnym momencie powiedzialam sobie, ze depresja nie wygra ze mna, ze jestem silniejsza i powstal blog, ktorego pisalam dosyc krotko. mozecie poczytac tutaj http://measia.bloog.pl/ terapeuta zastosowal terapie poznawczo - behawioralna. jest to rozmowa na temat postrzegania samych siebie, swiata, innych i jak nasze zachowanie wplywa na nasze mysli i uczucia. to co koncze na internecie musze siasc i potlumaczyc. ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- [QUOTE=Tesiek83;36208636] Jak się czujesz wystarczająco pokopana to ok. ![]() ![]() ![]() na mnie tez mozesz liczyc
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#629 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Raczkowanie
|
Ok. dziękuję
![]() ![]() a co tam!!! niech stracę!!! juz się ustawiam z ![]() ![]() ![]() komu,komu??!!!?? bo idę do domu!!!!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.