![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych :)
Cytat:
![]()
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
u mojej bliskiej koleżanki była sesja w dzień ślubu. Zniknęli na 3 godziny. Przez cały ten czas nikt z gości nie zaczął tańczyc... Razem z jej siostra i naszymi partnerami próbowąłyśmy coś potańczyc żeby oni tez zaczęli, ale nikt się nie ruszył. Każdy przy stoliku stwierdził, ze dziwnie tak bez Młodych.
Jeżeli jest park pod salą to nie widze w tym nic złego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja na sesję będe się sama malować a włosy tylko wyprostuję ![]()
#33 |
Zakorzenienie
|
Klauduska, my pijani nie bylismy, a jednak przez cale wesele zatanczylismy ze soba moze 3-4razy? Kazdy chce tanczyc z para mloda i jak juz udawalo nam sie na chwile ze soba zatanczyc to zawsze znalazl sie ktos, kto odciagal mnie lub meza. Poza tym to zalezy chyba tez od pary mlodej, my prosilismy w miare mozliwosci i checi wlasciwie kazdego, aby nikt nie poczul sie pominiety.
Co do tancow na wozek i liczenia kopert, slyszalam o tym, jednak z tego co wiem zalezy wszystko od regionu, sa regiony, gdzie jest to normalne i praktykowane niemal na kazdym weselu. Czego ja nie uznaje - gdy wchodzi sie na sale na poprawinach TRZEBA dac orkiestrze pieniadze. I to nie symboliczna zlotowke, a np. 20-30zl od osoby, bo inaczej sie obraza i nie beda dobrze grali ![]()
#34 |
Zakorzenienie
|
a Pijani Państwo Młodzi swoją drogą to dla mnie jakaś nowość
![]() ![]() wyciagania do zabaw tez nie lubię, bo samych zabaw nie lubię (wszelkich ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- PS. Co do liczenia pieniędzy też w szoku jestem .. To chyba można uznac za tytułowe największe faux pas ![]() ![]()
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też orkiestra miała koszyczek gdzie goście MOGLI wrzucać pieniądze, ale nie każdy to robił, wrzucali ci co chcieli i orkiestra nie miała nikomu tego za złe, wręcz przeciwnie, chwalili naszych gości, że sami z siebie rzucali im pieniądze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |||
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
![]() Ale o pieniądzach dla orkiestry pierwsze słyszę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3620570 1] 4. wciaganie gosci do zabaw. jak nie mam ochoty lapac bukietu to nie mam sorry[/QUOTE] Otóż to. Najgorsze jest, gdy są to zabawy z podtekstem erotycznym i goście są po prostu zmuszani do udziału w nich. Jeśli mi ktoś kazałby brać udział w jakiejś zabawie, która by mi się nie spodobała, to po prostu bym powiedziała "nie" i wyszła, mimo że pewnie spotkałoby się to z negatywnym stosunkiem większości gości. ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do pieniędzy dla orkiestry, raz byłam na weselu, na którym pieniądze z dedykacji W CAŁOŚCI składane były do pudełka, a pieniądze były dla młodych, a nie dla orkiestry.
♥ -czy...? -tak! - 10.06.2017 ♥ i że Cię nie opuszczę... - 18.05.2019 Edytowane przez karolinaaa92 Czas edycji: 2012-08-30 o 14:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
my zespołowi w prost powiedzieliśmy że nowa para młoda ma tylko zatańczyć taniec nie podobają mi się te zboczone zabawy... u nas złapała akurat para krawat i welon no ale to nie zmienia faktu że mogły złapać dwie obce sobie osoby....
co do tego o zbieraniu kasy przez orkiestre pierwsze słyszę... ![]()
#39 |
BAN stały
|
Z wieloma punktami poruszonymi w tym temacie akurat się nie zgadzam.1.Zapraszanie z osobą towarzyszącą nie zawsze jest takie proste jak to się wydaje,jak ktoś ma mały budżet albo dużą rodzinę i trzeba by było zaprosić dodatkowo 30 osób których w ogóle się nie zna i ja to rozumiem.2.Pisanie w zaproszeniu imienia i nazwiska os.tow. też uwazam za zbyteczne ,para zawsze może się rozstać.3.Wychodzenie na sesję w czasie wesela,nie przeszkadza mi ,wszystko zależy od zespołu jak poprowadzi zabawę .4.Dopraszanie gości w ostatniej chwili,uważam że po to są kumpele żeby ratować sytuację,kilka razy mi się zdażyło dostać zaproszenie 2 dni przed weselem
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Konto usunięte
|
-Błędy w zaproszeniu na ślub;
-Pisanie, że zapraszamy z osobą towarzyszącą, gdy osoba zapraszana ma partnera; -Prośba o pieniądze zamiast prezentu pisana w zaproszeniu ( pomijam już drobiazgi zamiast kwiatków); -wymykanie się z wesela na sesję; -wyjście z własnego wesela, gdy ktoś jeszcze się bawi- dla mnie to niedopuszczalne!!! Jedyna taka impreza w życiu i wyjść wcześniej?No nie rozumiem tego. -namawianie gości do picia, gdy nie mają ochoty; -namawianie gości do brania udziału w zabawach; - upicie się na własnym weselu; -wymykanie się, aby przejrzeć i przeliczyć zawartość kopert, a potem jeszcze mieć focha na gości, którzy "mało dali". |
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: przepraszam, źle przeczytałam ![]() Co jeszcze dla mnie? Zapraszanie "z osobą towarzyszącą" jeśli ten zapraszający wie, że jestem w związku/zna mojego partnera ![]() "Wymuszanie" prezentu pieniężnego poprzez wierszyk - ja rozumiem, mamy takie czasy, że każdy woli kasę ale zamieszczanie prośby o pieniądze w zaproszeniu w głowie mi się nie mieści. My zazwyczaj pytamy Młodych czy wolą kasę czy prezent, jeśli prezent to jaki. No i nie ukrywajmy - teraz większość osób daje kopertę bo tak najłatwiej ![]() Generalnie z większością przykładów, które podałyście się zgadzam ![]() Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-08-30 o 16:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
ja sobie nie wyobraż zdjęć w tym samym dniu... w godzinę dobrych zdjęć nie da sie zrobić, zanim sie rozluźnicie itp...
#43 |
Zakorzenienie
|
w moich stronach, jeszcze do niedawna, normalnym bylo wyjściem na 1 godz 2 na sesję
![]() ![]() ludzie sie w tym czasie bawili, póxniej specjalnie powitanie PM ![]() kolega TŻ jak nas zapraszali napisał z narzeczoną, nie wiedzili jak sie nazywam, ale spodobalomi sie to, lepsze niz na miesiąc przed slubem z os. towarz ![]() jak ktos z gości zyl w zwiazku nieformalnym a nie znalam np naziwska, to np do ciotki dzwoniłam i pytałam jak ma "synowa" na nazwisko. Małżeństwa tez sie mogą rozstać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo mnie to drażni. Aż odechciewa mi się na takie wesele iść ![]() Co do zapraszania z 'osobą towarzyszącą', to mam co do tego mieszane odczucia. Jeśli chodzi o narzeczonych, to wypada zaprosić narzeczonego/narzeczoną gościa imiennie, ale jeśli chodzi o chłopaków/dziewczyny itd., to różnie w życiu bywa ![]() Moja kumpela dostała zaproszenie imiennie, a zanim ślub się odbył już z chłopakiem nie była.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2012-08-30 o 15:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To to samo przecież ![]() ![]() Poza tym chyba oczywistym jest, że jeśli nasz gość jest w związku,to nie wpadnę na pomysł,by go zaprosić z kuzynką/ bratem/ ciotką...Tylko pierwsza myśl, to partner. Chyba, że osoba samotna,to wtedy dopisek z osobą towarzyszącą. O reszcie decydują indywidualne przypadki. Edytowane przez 201610281624 Czas edycji: 2012-08-30 o 15:20 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Z tym tańcem "na wózek" nie chodzi mi o samą ideę, lecz o to, że na jednym z wesel na którym byłam, panna młoda chodziła z pretensjami do ludzi, którzy jeszcze nie tańczyli i nie wrzucili grosza i upominała ich, że są tańce na wózek i mają iść tańczyć.
Co do zabaw, zmuszanie to jedna z najbardziej denerwujących rzeczy. Kiedyś, gdy byłam prawie 20 kilo grubsza i wyglądałam jak mały mors, wypchnięto mnie ( dosłownie - wypchnięto do przodu z tłumu, zrobiła to Panna Młoda...) do jakiejś zboczonej zabawy, która polegała na tańczeniu z obcym facetem, wiciu się jak na rurze itp. Ostatnim elementem tej zabawy był moment, w którym facet miał zarzucić sobie partnerkę na ramię i kręcić się z nią w kółko. Mnie zestawili z kolesiem, który wyglądał jak przecinek, koniec końców po 2 nieudanych próbach zarzucenia mnie na ramię, ja powiedziałam, że dosyć. Niektórzy mięli ubaw a ja się czułam upokorzona ![]()
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Narzeczonego/ ą wypada zaprosić imiennie, chłopca/ dziewczynę zależy od stopnia zażyłości pary, przecież swoich gości się zna, a jeśli nawet to można spytać lub dyskretnie się dowiedzieć. Na pewne przypadki nie ma się czasem wpływu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka też zamieściłataki 'wierszyk', w którym napisała, że ze względu na to, że z narzeczonym już mieszkają razem, to niczego nie potrzebują.... ale proszą o pieniądze
![]() ![]() Okazało się, że oczekiwali 15 tys. złotych na podróż poślubną. Wierszyk nie pomógł.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Niedawno bylam na weselu, na którym Państwa Młodych prawie wcale nie bylo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do bledow Panstwa mlodych - sa dwie sprawy: 1. wyciagnie na sile dziewczyn do lapania welonow/bukietow - kiedy mialam powyzej 15 lat odczuwalam to jako lekki obciach i traume pt . kiedy to sie skonczy 2. I cos czego nie lubie: zartowanie przez Panstwa Mlodych w swobodnych rozmowac o tym ze "No to teraz Wasza kolej" i "kiedy slub" oraz "to nastepnym razem bawimy sie u Was' ![]() - chyba nie ma na to dobrej reakcji, jesli sie nie jest akurat zareczonym ![]()
![]() |
#55 | |||
sajkolidżist
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
dla mnie jednym z większych faux pas jest nie reagowanie (albo wręcz przyzwalanie) na zboczone i obleśne zabawy podczas wesela. I też podam przykład z życia - wesele na którym państwo młodzi nie tylko przyzwalali, ale też sami chętnie brali udział i wyciągali innych do zabaw typu "pani ma szklankę z wodą, pan w spodniach, w rozporku pustą butelkę i pani ma mu ustami wodę ze szklanki do butelki przenieść. A potem odwrotnie - pan ma trzymając butelkę nogami przelać wodę z butelki do szklanki, którą dziewczyna ma między piersiami", albo "taniec rozbieraniec" czy "taniec na rurze". Dodatkowo nienawidzę zabaw, w których zmusza się gości do picia. I nie mam tu na myśli zabaw typu kareta (generalnie sytuacji gdy można odmówić), ale zabawy kiedy stawia się przed uczestnikami kieliszki z wódką i zespół skanduje "pij". Nienawidzę czegoś takiego.
A oprócz tego spotkałam się z jedną taką sytuacją, gdzie mama pana młodego siedziała ze swoim kuzynostwem (czyli daleką rodziną) w kącie sali z dala od męża, reszty dzieci i PM tylko dlatego, że przy stole młodych zabrakło dla niej miejsca (ktoś nie policzył chyba dobrze - nie dociekałam dlaczego tak jest)! Cud, że w ogóle miejsce się znalazło i tylko dlatego, że siedzieliśmy na takiej długiej ławce, więc dało się jakoś ścisnąć. Widać było, że mamie było nie do śmiechu z tego powodu. |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#58 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
Owszem, poprawiam się, Młodych to nie dotyczy, to mi się przy okazji przypomniało. Nie za dobrze to wygląda, jak rodzice Młodych się nie kontrolują (widziałam właśnie wtedy to raz w przypadku mamy Pani Młodej), a jeśli mają taki problem, to ja bym z nimi porozmawiała i powiedziała, że wolałabym takich sytuacji uniknąć, bo mi byłoby wstyd, ale może niektórym by nie było, tak jak Tobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
PM przyjechali zapytać, czy rodzice mojego będą, oni, że nie, na co PM do TŻ:" to może Ty przyjdziesz"? ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.