|
|
#4111 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dot.: Krakowianki - część XIX
Masz racje, ale to nihil novi - zawsze czepiam się głupoty i dyskryminacji
Dalej nie wiem co to ma dać prócz tego, że facet, któremu z jakiegoś względu zabraknie 20zł na bilet nie kupi go, bo przypadkowo jest nieodpowiedniej płci. To, że dla kobiety to wygodne i kobieta przyklaśnie nie znaczy od razu, że jest to normalne.
|
|
|
|
#4112 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
Nicru a co zatem powiesz na temat darmowych dla kobiet wejść do klubów?
![]() Z jednej strony 'dyskryminacja' mężczyzn-muszą płacić, z drugiej-kobiet, bo są one w tym momencie traktowane jak narybek, który przyciągnie facetów Nie żebym narzekała na darmowe wejścia, wręcz przeciwnie... Tak tylko ciekawa jestem
|
|
#4114 |
|
maszyna, nie człowiek
|
A może tym razem
nie rozumiesz Ty ? Bo nie wiem czego mam nie rozumieć. Z jednej strony fajnie - może jakaś kobiet się skusi, bo taniej. Super sprawa, niezły bajer. Przy czym "filtrem" jest kwestia zainteresowań czyli coś totalnie niezależne od płci. Z drugiej - jak ktoś jest aktywnym kibicem, to co ma do tego płeć?OMD - nie chadzam do klubów, a na imprezach na których ewentualnie bywam wejściówka jest darmowa albo płaci się tyle samo niezależnie od tego kto wchodzi (no, poza seniorami i dziećmi, bo raczej ich nie ma). W sobotę idę na imprezę do kolegi i nawet "po znajomości" nie mam ani odrobinę taniej... Ani ja ani mój chłopak, którego to jest dobry kolega
Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2012-08-30 o 13:20 |
|
|
|
#4115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No imho to też szukanie dziury w całym. Uwaga, pedałowałam dzisiaj po raz pierwszy na rowerku stacjonarnym muszę obczaić jakiś fajny serial z odcinkami o długości ok. 40 minut, taki, żeby już było dużo sezonów do nadrabiania - żebym miała co oglądać podczas ćwiczeń ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
|
|
#4116 |
|
Copyraptor
|
Grey's Anatomy!
|
|
|
|
#4117 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ola, a gdyby był bilet normalny - 100zł, senior - 50zł oraz bilet kobieta - 150zł+ksiązeczka z wytłumaczeniem co to jest spalony/piłka meczowa/cokolwiek
?A jak się trafi normalna kobieta w wieku seniora? ![]() A w sobotę się pokłócę, 3/3 didżejów to moi znajomi, a do tego w dowodzie mam płeć żeńską. I piwo też powinnam mieć za darmo Poza tym jestem ładna i rok temu też przyciągnęłam kilku facetów na parkiet, a przecież na pewno musieli wypić na odwagę - powinni mi jeszcze dopłacić za przyjście ![]() Kończąc dyskusję z mojej strony - ide o zakład, że każda z was za pracę na pełnym etacie na stanowisku X chce zarabiać tyle samo co kolega pełnoetatowiec na stanowisku X. gdybyście zarabiały mniej, to byłaby to dyskryminacja. Jednak gdy szala przechyla się w drugą stronę, to jak widać dyskryminacji nie ma, bo wam to odpowiada, a niestety nie ma żadnego innego argumentu dlaczego kobieta miałaby płacić mniej... Niestety w mocno kobiecym gronie o takich sprawach się nie pogada, bo większość kobiet widzi tylko jedną stronę równouprawnienia... Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2012-08-30 o 13:36 |
|
|
|
#4118 |
|
Zadomowienie
|
Ineso - dostałaś moje PW?
|
|
|
|
#4119 |
|
Konto usunięte
|
nowe odcinki?!?!
![]() Edit: dopiero 27 września... łeeee... Edytowane przez f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 Czas edycji: 2012-08-30 o 13:39 |
|
|
|
#4120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Ja kręciłam przez miesiąc, 2x 20min. i 7 cm w talii mi ubyło . Tyle, że mnie jest z czego ubywać, więc też pewnie dlatego .
|
||
|
|
|
#4121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki!
![]() Cytat:
czyli normalny użytkownik ma bilet w określonej cenie, seniorzy mają taniej i kobiety też mają swego rodzaju ulgę. To tak jakby się kłócić, że ludzie mają prawo do tańszych biletów w mpk, a jak normalny człowiek jedzie to musi płacić pełną cenę. Myślę, że kobiety-seniorzy korzystają z tej oferty, która jest korzystniejsza.W ogóle to pytałam, czy chodzisz na mecze ![]() Natomiast w niektórych klubach są określone dni/godziny, w których kobiety mają wejście za darmo, drinki gratis czy inne atrakcje i OMD pytała, czy to też Cię razi. To nie znaczy, że w każdym lokalu należą nam się zniżki i specjalne oferty
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No...to idę poczytać książkę SdC czytałaś Cobena "Wszyscy mamy tajemnice"? Chyba niedawno wyszła, połknęłam ją w 2 dni ale zaczynają mnie już niektóre pomysły Cobena drażnić
Edytowane przez OneMoreDress Czas edycji: 2012-08-30 o 13:41 |
|
|
|
|
#4123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
7 cm, wow! A teraz już nie kręcisz, czy nie ma równie imponujących efektów?
|
|
#4124 |
|
Konto usunięte
|
Hiper oryginalne meliski powinny być w Zebrze na Rynku
|
|
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36210066]nowe odcinki?!?!
![]() Edit: dopiero 27 września... łeeee...[/QUOTE] też się juz napaliłam
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
hiper, oryginalne meliski są na tej ulicy gdzie jest Chimera i sushi 77
(boczna rynku). Mały sklepik z odjechanymi butami - nie pamiętam nazwy.
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
Mam do Ciebie pytanko o Szafobranie - bo przydałoby się już powoli robić pranie
byłaś na takim czymś wcześniej, prawda? Powinnam wiedzieć coś ze stricte praktycznego punktu widzenia, poza teorią, która jest na stronie?
|
#4128 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
Hard, ona chyba żartowała
![]() W ogóle to chyba dawno Cię tu nie było, co robiłaś?
|
#4130 |
|
Nie depcze krokusów
|
nicRu - co ma zniżka do zarobków?
![]() Czyli mam zacząć się kłócić, że płacę pełną cenę za bilety, a studenci mają taniej? Dlaczego małe dzieci jeżdżą za darmo, jaki mam wpływ na starzenie się?! Dlaczego osoby kupujące częściej w danym sklepie dostają w nim zniżki, a ja jestem dyskryminowana, bo mnie nie stać na częste zakupy? Rozbawiłaś mnie, nie ma co To jeszcze większe czepialstwo niż do "prawie inżyniera".
|
|
#4131 | |
|
Konto usunięte
|
Patrzyłam do Zebry w Carrefourze właśnie, ale mieli 2 modele na krzyż...
Cytat:
|
|
|
|
|
#4132 |
|
Konto usunięte
|
ola_gie, ograniczyłam pisanie na wizazu do minimum. A co robiłam - nic porywającego, najpierw urlop ale o tym pisałam a teraz pracuję dalej tam gdzie pracowałam, uczę się na egzamin na marzec, i takie tam
|
|
|
|
#4133 |
|
Matka Smoka
|
Dostałam pakę Paese - ale jestem wk... że to zamówiłam
Jedyne dwie fajne rzeczy mam rozwalone w drobny mak - cień i róż. Wg mnie takie spakowali, bo chyba niemożliwe, żeby coś takiego zapakowane w bąbelkową, potem w mały karton, a potem w duzy się tak rozwaliło? mam: crack nr 305 (wygląda na czarny) - kto chce? błyszczyk nr 506 - pyt. j.w. tusz supralash wydłużająco rodzielający nt03 (wygląda na czarny) rozświetlający róż nr 26 (brudny ceglasto różowy) diamentywy cień nr 19 (srebrny) konturówka nr6 (śliwkowa) Nojko - tak, ale nie byłam na wizażu na tyle długo, żeby Ci treściwie coś napisać
|
|
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. Nie bierz wieszaków które lubisz - bo lubią ginąć ![]() 2. Weź sporo wieszaków bo nie bardzo jest gdzie rozkładać ciuchy poza wieszaniem właśnie. 3. Umówimy się wcześniej to razem sobie zajmiemy dobre miejsce i wspólny wieszak ![]() 4. Wybierz najlepsze ciuchy bo tam laski są baardzo wybredne ![]() chyba tyle no i drobne bo często się nie uda wymienić i się kupuje za 5-10 zł
|
|
|
#4135 | |||
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
![]() Cytat:
jest jaśniej ?Cytat:
Dobrze, że chociaż do oskarżania wszystkich o próbe otrucia mi kota jest mi wciąż daleko
|
|||
|
|
|
#4136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4137 |
|
Konto usunięte
|
nicRu a brak zrozumienia pewnych wypowiedzi o czy świadczy?
czepiałaś się "prawie inżyniera" "budowlańca samozwańca" itp - rzucałas się jak pchła na łańcuchu. a inteligentna osoba nawet ironizując by nie napisała czegoś typu "jestem ładna przyciągnełam facetów na parkiet". może i masz wyższe IQ od mojego ale mądra nie jesteś bo mądrość i inteligencja nie idą w parze. a co do czepiania się do posiadania zniżek itp to Malla ma rację. nicRu Z Twoim podejściem musiałabym nienawidzić dzieci, starszych osób, niewidomych, kalek, krwiodawców, psów przewodników, stałych klientów itp - za to że ja płacę pełna stawke a nie mam zniżki lub za free. Twoje podjeście jest polaczkowate - byle się nachapac jak najwięcej za darmo lub pół ceny. Edytowane przez 2016070953 Czas edycji: 2012-08-30 o 14:52 |
|
|
|
#4138 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4140 |
|
Matka Smoka
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;36212256]No to reklamuj![/QUOTE]
Była naklejka na paczce, że nalezy sprawdzić przy kurierze - myślę, że się zabezpieczają w ten sposób wiedząc, że mało kto to robi. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.