|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stoi sobie w garażu i czeka ![]() Jak na razie jestem bardziej przekonana do turystycznego niż do drewnianego. No,ale zobaczymy jak to będzie
|
|
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyszła mi narzuta i firanki. Narzuta jest super, tylko ją uprasować muszę. Materiał na firanki też fajny, mam nadzieję, że ładnie wyjdzie
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam jeszcze do kilku sklepów.
Odezwę się pewnie wieczorkiem po wizycie Mam nadzieję, że będę miała dobre wieści i że od reszty dzieczyn też będą same dobre wieści- DeKajka, Marti, Muminek, Dojotka !
|
|
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc najpóźniej chyba ![]() Witam się z Wami w ten piękny słoneczny dzień. Spałam w nocy 3 godziny, jestem nie do życia. Ale pisałam z Dojotką - dalej ma skurcze, ale była u niej pani psycholog i podniosła ją na duchu jutro ma badanie szyjki i okaże się co dalej
|
|
|
|
|
#3577 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki Cytat:
|
|
#3578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3579 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dokładnie
Cytat:
sory, przez jego głupotę jakaś osoba niewinna mogła ucierpieć ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wróciłam, przytachałam 2 gazetki ![]() a w skrzynce czekały na mnie leginsy i bawełniany staniczek taki po domu
|
||||
|
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
aaa i chyba Wam nie pisałam...
mój mąż wrócił wczoraj z pracy z różą bo mieliśmy 2 miesiące po ślubie, i dał mi różę i mega buziaka, i powiedział że zrobi wszystko żebym była w pełni szczęśliwa
|
|
|
|
#3581 |
|
Zadomowienie
|
A ja wizytę mam 18 września
|
#3582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli któraś posiada piłkę to polecam bardzo przyjemne ćwiczonka
http://www.youtube.com/watch?v=gbhCD...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=GqJoY...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=Wwdui...eature=related Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2012-08-30 o 15:10 |
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
dobra po części was nadrobiłam... wiecie co miałam sprzątać dziś i tyle zrobić i co?! zrobiłam prawie nic...
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- romantyk : )) to lubie |
|
|
|
#3585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zaraz kończę pracę i zmykam na szybki obiadek i do SR ! Buziole Moje Kochane Laseczki
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||
|
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę że już Ci Biedroneczka odpowiedziała, ale akurat niedawno też się orientowałam w temacie, więc podsyłam: Ad. 9. W świetle art. 9d ust. 4 ustawy - Karta Nauczyciela nauczyciel kontraktowy może rozpocząć staż na stopień nauczyciela mianowanego po przepracowaniu w szkole co najmniej dwóch lat, a nauczyciel mianowany może rozpocząć staż na stopień nauczyciela dyplomowanego po przepracowaniu w szkole co najmniej roku od dnia nadania poprzedniego stopnia awansu zawodowego. Przepracowanie w szkole odpowiednio dwóch lat bądź roku od dnia nadania poprzedniego stopnia awansu zawodowego oznacza okres pozostawania w stosunku pracy a nie faktycznego świadczenia pracy. Pracownik przebywający na urlopie innym niż urlop wypoczynkowy bądź nieświadczący pracy z powodu choroby w myśl przepisów ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (Dz. U. z 1998 r. Nr 21, poz. 94 ze zm.) pozostaje w stosunku pracy. Okres urlopu macierzyńskiego oraz urlopu wychowawczego jest zatem zaliczany do dwuletniego bądź rocznego okresu pracy w szkole, o którym mowa w art. 9d ust. 4 Karty Nauczyciela, uprawniającego nauczyciela do rozpoczęcia stażu na kolejny stopień awansu zawodowego. |
|
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
ja ćwiczyłam wcześniej jogę i kiedyś siora mi zakupiła na prezent piłkę do jogi więc teraz ją wykorzystuję w ćwiczeniach dla ciężarnych
|
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
ja wkurzona ale to juz wiecie gabryska nic dzis nie chce jesc zwariowac idzie wlasnie dalam jej flache i zjadla to troszke spokojnijesza jestem wiec moje dziecko dzis jest o 2 flachach lizaku i poskubaniu bulki i tyyyleeee oczy sie mi zamykaja ale wysprzatalm kuchnie teraz idziemy z niunia ogarniac pokoj a tak mi sie nie chce ze hejjj co do lozeczek ja jestem zwolenniczka dewnianego a mam takie i takie co do stanikow to hmmmmm ja jden kupie a drugi mam zwykly tylko cieniutki i i biore do szpitala bo przy gabi mialam pokarm juzzz w spitalu i bula na cycku wiec sie z nich lalooooo ja mimo we=szytsko chcialabym rodzic pod koniec pazdziernika jasiu mezowi ![]() ![]() ![]() normalnie nie powaZnypieluszki na razie jedne happy z wycieciem i jedne 2
|
|
|
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie:0
dostalam w ptrezencie przewijak nowy nakladany na lozeczko..no i pytanie moje co jeszcze do przewijaka potrzeba czy tzreba pokrowiec, nie wiem jak to wygląda co sie kladzie na taki przewijak ?? ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
weroniczka ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- ja mam drewniane ale i tak pozniej kupimy turystyczne bo czesto wyjezdamy, tesciowie tez daleko meiszkaja wiec sie przyda na allegro widzialam fajne , niedrogie, a lozeczko drewniane mamy gluck od siostry chcoiaz moj tz narzeka ze je wzielismy bo juz mailam 100 razy wypomniane od mamy ze nam je dala , tz stwierdzil że jak taka łaska to sami mozemy kupic tz od rana nie ma nie wiem kiedy wroci, sama zjadlam obiad (zupa gulaszowa) i jakos mi smutno, psa wyprowadzilam, nic mi sie nie chce duszno mi jakos pozdrowcie dojotke jak ktoras ma kontakt mysle o niej czestono i o muminku..czekam tez na wiesci |
|
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
ja też :d
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70025318/ i do tego można kupić pokrycie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90140548/ Znajomi mają coś takiego i u nich się sprawdza. |
|
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie wydaje ze pieluchy tetrowe lub takie z ceratka wystarcza
Znowu fatalnie sie czuje, jeju czym ja sie przytrulam cały czas mam wrażenie ze dostaje temperatury ale mierzylam i jest ok
|
|
#3595 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Wróciłam właśnie z Biedronki i kupiłam body. Zdjęcie oczywiście wklejam. Gdybym wiedziała już co w brzuszku rośnie to pewnie kupiłabym jeszcze więcej Wybrałam pasujące i na dziewczynkę i na chłopczyka Kurcze czemu w tych biedronkach nie można płacić kartą. Fajne zegary też były, ale już nie miałam tyle kasiorki w portfelu a nie chciało mi się iść do bankomatu i wracać. Uwielbiam sklepy z takimi różnymi pierdołkami. lubię sobie poglądać
|
|
|
|
#3596 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3597 |
|
Rozeznanie
|
Gabi chyba dzisiaj taki dzień, bo ja też mierzyłam dzisiaj gorączkę i zaraz zamierzam jeszcze raz pościskać termometr.
|
|
|
|
#3598 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie !
![]() Wczoraj jak wiekszosci tak i mi wizaz nie dzialal:/ ale jest jakis pozytyw! posprzatalam sobie dokladnie, a i dzis dalam troche spokoj wiec dzis tez szafeczki posprzatalam ![]() U mnie wszystko ok chociaz troche sie nakrecam na zle wiesci..... za tydzien usg i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, musze koniecznie o wszystko wypytac!Widzialam ze biedna Dojotka nadal ma skurcze?? niech lezy biedna, nawet jesli do konca ciazy to tylko dla dobra dzieciaczka..... Muminek dzisiaj cos pisala??Powodzenia jesli dzis ktos ma wizyty! ![]() Pisalyscie o tych wyprzedazach w tesco a ja sie az boje kupic bo na pewno cos bym wziela a juz raczej wszystko z ubranek mamy wiec nie ma sensu.... a mielismy zaciskac pasa :/ Myslalam ze cos sie udalo nam odlozyc w tym miesiacu a tu bida, samochod znow poszedl do wymianki z czesciami....ale prawda jest taka ze jak bylam sama to ja jak to baba niewiele wiedzialam co i jak sie remontuje w samochodzie wiec teraz troszke rzeczy wyszlo ![]() Ten samochod nas zrujnuje.....ale uwielbiam go i nie oddam oooo nie ![]() Pisalyscie o tym co na przewijak - ja widzialam cos takiego i chyba to kupie: http://allegro.pl/pokrowiec-frotte-n...595469313.html Wydaje mi sie ze spoko, bo pieluszka bedzie sie zwijac, podklad tak samo a to juz gotowe a i dziecku cieplo, nie styka sie cialkiem z zimna cerata. Co o tym sadzicie?? |
|
|
|
#3599 |
|
Zadomowienie
|
Mamuśki, mam pytanie: czy używałyście już butelek/smoczków firmy Mam Baby?
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
Fasolka ja kupiłam jedne z hello kity czerwone, bo najmniejszego rozmiaru 68 prawie nie było u mnie, a te wzorki sliczne
Justa tez nad tym myślałam, ale taki pokrowiec jak cos tam wyleci to od razu do prania, z pieluszka łatwiej bo pewnie każda z nas bedzie miała jakiś zapas tetrowek Więc na ten futeral i tak cos bedzie trzeba podłożyć, przynajmniej ja to tak widzę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

Stoi sobie w garażu i czeka 

Mam nadzieję, że będę miała dobre wieści i że od reszty dzieczyn też będą same dobre wieści- DeKajka, Marti, Muminek, Dojotka
!

)
(30/30)

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)