|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Neave, ja myślę że to cena całkiem przyzwoita.
dla porównania - niskiej klasy PSS robi u nas torty w cenie 40zl/lg ja zamawiałam tort u kobiety która robi u nas furorę płacę 80zł/kg + dodatkowo za ozdoby - wychodzi za 10kg ok. 1000 zł. Tort na wzór tego w załączeniu
|
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Neave - nie miałam zapowiedzi, dlatego że mieszkam za granicą, i tutaj wszystko załatwiałam, rozwiązane jest inaczej, poza tym w IE coś takiego jak zapowiedzi nie istnieją
|
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Neave;36190801]i zapomniałam...
dziewczyny, czy wiecie może co mi "grozi" jeśli nie zdążę w wyznaczonym terminie dostarczyć do swojej parafii kartki na zapowiedzi? [QUOTE] oj nie wiem ale chyba nie- zapowiedzi muszą dwa razy iść ale przecież nie wywiną numeru że Wam nie podpisza papierów ze względu na termin, nie? Leć do tej parafii i daj tą karteczkę. W kwestii tortu nie pomoge bo my mieliśmy tort w cenie sali ale z tego co mi się o uszy obiło to cena za kg jest 50-100 zł w zależności od smaku, dekoracji itp
|
|
#3184 |
|
Raczkowanie
|
hejka dziewczyny dawno mnie nie bylo nie jestem w satnie was nadrobic.. Slub juz w sobote tak wiec ostatnie szcze goly dopracowywujemy.. Doradzcie mi chcemy ksiege gosci w formie zdjecia tylko pytanie czy goscie maja podpisywac sie wokol zdjecia czy bezposrednio na caly?
|
|
#3185 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ta nasza cena to na podstawie wyglądu tortu, nadzienie dowolne w tej cenie. chyba się jednak zdecydujemy, bo pyszny był tamten tort tylko może smak zmienimy ![]() znajomy mnie dzisiaj przeraził, załatwili ze swoją narzeczoną ślub, przypadkiem tego samego dnia co my tyle że cywilny i szukają teraz knajpy, więc poleciłam im naszą, bo USC jest niedaleko naszego kościoła, wiec odległość będą mieli podobną. po paru minutach gadamy, a on mi mówi, że ta nasza knajpa to już nie jest Hawira tylko Banialuka ale mają naszą rezerwację... już gadałam z TŻ który jest z maluchem w Warszawie i jeśli im się uda to wstąpią tam wyjaśnić o co chodzi i co z naszym wybranym menu....zestresowałam się... |
|
|
|
|
#3186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mam jeszcze taki bukiet w swoich zdjęciach
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
aisak42 zależy jakie masz zdjęcie i w jakim formacie. Moim zdaniem lepiej jest dać pełną dowolność gościom bo i tak każdy podpisze się gdzie chce
. Fajnie wygląda na całym zdjęciu np takim srebrnym cienkopisem---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Neave u nas były dwie zapowiedzi- może co parafia to inne zwyczaje co do lokalu- dowiedz się dokładnie żeby stresu nie było potem że coś jest inaczej niż ustaliście ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Dziewczynki czy Wam te z się cos rozjechało na wizażu? Nie mogę cytować, nie mam aktualizacji dodanych postów na wątkach... hmmmm
|
|
#3188 |
|
Rozeznanie
|
tak, tak, cały wizaż stoi..
a ja przed przeprowadzką zabrałam się za porządki i jestem pod wrażeniem jak dużo zupełnie niepotrzebnych rzeczy przez kilka lat nagromadziłam.. |
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
szczęśliwa- wiem cos o tym
jak się przeprowadzałam od mamy to nie mogłam się pomieścić w 3 pokojach
|
|
#3190 |
|
Rozeznanie
|
Niepojęte.. rzeczy jak rzeczy, ale ile to pieniędzy wywalonych w błoto
))
|
|
|
|
#3191 |
|
Raczkowanie
|
magnusia - możliwe... TŻ był dzisiaj w Warszawie więc od razu go tam wysłałam, dowiedział się, że ustalenia sprzed zmiany knajpy są aktualne (tj. np menu które mieliśmy ustalone na pewno będzie, chyba że będziemy sami chcieli je zmienić na aktualne menu Bałkańskie). ceny też bez zmian. zaprosili nas za to w weekend 15/16 września na ustalenie ustawienia stołów
|
|
|
|
#3192 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja kolejny dzień przygotowań... Wczoraj był ciężki dzień- byłyśmy na strażnicy żeby wszystkie sztućce i zastawę umyć. Jeszcze nam na dziś trochę zostało, ale to już pikuś w porównaniu z całoscią wieczór do kościoła na próbę. Jutro rano (a raczej w nocy ok 3-4 rano) jedziemy na giełdę kwiatową. o 9 przyjeżdza catering i zacznie się jazda z pichceniem o matko ja się juz stresuję szczególnie pogodą bo ma padac
"Jesteś dla mnie prawdziwym powietrzem..." Szczęśliwa żonka Edytowane przez katie99kasia Czas edycji: 2012-08-30 o 07:10 |
||
|
|
|
#3193 |
|
Rozeznanie
|
Zapowiada Ci się pracowity dzień - uważaj tylko, żebyś po tym wszystkim nie opadła z sił na własnym weselu
))Słyszałyście kiedyś o przesądzie z wsadzanie pieniędzy do butów panny młodej?
|
|
|
|
#3194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3195 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak nie do końca kosmetyka bo mnie ta fiszbina gniecie :/ Jednak wczoraj mama ze świadkową poprzeszywały mi mocniej te napmy tak że wszystko ładniej sie ułożyło (tylko e jak inaczej mnie zawiążą to znów sie to samo zrobi Cytat:
![]() Zadzwoń do księdza i zapytaj z tymi kartkami bo podobno nie moze być ślub bez zapowiedzi. Cena za tort jak dla mnie spora ale widać że jest on pracochłonny no i ja znam ceny tylko ze słyszenia bo my mamy go w cenie talerzyka. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Restauracja może tylko nazwe zmieniła (może Grslerowa maczała w tym palce )Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też i takim zdjeciu myslalam i nie mam pojecia na co sie zdecydowac w koncu.. na sztaludze bedzie stało i chyba obok naszego stolika jeszcze teg nie wiem ..
|
|
|
#3198 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wracam już jako szczęśliwa mężatka
Więcej zdjęć postaram się wrzucić do klubu
|
|
|
|
#3199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jej ale masz intersywne plany dasz radę ![]() zrób jakąś fotkę sali po dekoracji to popodziwniamy ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
witamy młodą mrożonkę pięknie wygl adałaś
|
|
|
#3200 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja już mam winietki, ufarbowałam włoski i zrobiłam rzęsy metodą 1:1. Poszlismy też wczoraj do 2 spowiedzi więc mamy to już za sobą. Mam już suknię i bolerko i nie mogę się doczekać jak je założę Dzisiaj mam juz urlop więc robie zabiegi upiększające A wieczorem zawozimy alko na sale. Musimy też chociaż raz przetańczyć naszą piosenke bo ani razu do niej nie tańczyliśmy ![]() Jutro rano ide na paznokcie. Myślicie że lepiej żele czy hybrydowy? Bo ja właśnie nie mogę się zdecydować a moje sa krótkie i nieładne.. No i trzeba jutro zawieźć rzeczy na sale, rozłożyć winietki, dać suknię do prasowania i w sobotę się zacznie!!! ![]() :brzyda l:W klubie zostawiłam wam sukienke i buty na poprawiny ![]() Buziaki!!!
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip--- wytrzymasz w sukience
zobaczysz że będzie tak fajnie że zapomnisz o fiszbinach ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- [QUOTE=qmpela86;36207633] Ja już mam winietki, ufarbowałam włoski i zrobiłam rzęsy metodą 1:1. Poszlismy też wczoraj do 2 spowiedzi więc mamy to już za sobą. Mam już suknię i bolerko i nie mogę się doczekać jak je założę Dzisiaj mam juz urlop więc robie zabiegi upiększające A wieczorem zawozimy alko na sale. Musimy też chociaż raz przetańczyć naszą piosenke bo ani razu do niej nie tańczyliśmy ![]() Jutro rano ide na paznokcie. Myślicie że lepiej żele czy hybrydowy? Bo ja właśnie nie mogę się zdecydować a moje sa krótkie i nieładne.. No i trzeba jutro zawieźć rzeczy na sale, rozłożyć winietki, dać suknię do prasowania i w sobotę się zacznie!!! ![]() :brzyda l:[QUOTE] pokaż winietki ![]() co do pazurków to moim zdaniem lepszy żel z tym że żel potem trzeba uzupełniać a jak nie to czekać aż "zrośnie". My nasz taniec pierwszy raz zatańczyliśmy w dzień ślubu o 7 rano
|
|
#3202 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
|
|
#3203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Byłam dziś na przymiarce, następna 18 września
|
|
#3204 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Zapomniałam się przywitać ![]() A wiec ja ślubuję 15 września, jeszcze tyle rzeczy nie załatwionych, i tylko to mnie stresuje ![]() Brak: bolerko, biżuteria, brak fryzury, i makijaż o 13:30 jak ślub o 15 ? Też wymyśliłam sobie bukiet ze słoneczników, i cały wystrój w tym klimacie , stąd też wujek "google" skierował mnie do Was![]() Ile płaciłyście za bukiet ślubny? Bo babka od dekroacji, która też robi bukiety powiedział mi od 200 zł w górę, to normalna cena? pzdr i pewnie teraz będę Was często podczytywać A jeszcze jedno pytanie, gdzie wrzucacie te zdjęcia, piszecie, że na "klub", ale nie mam pojęcia gdzie to jest, a atematów ślubnych troche na wizażu jest
|
#3205 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2558986525 Właśnie nie wiem co z paznokciami bo raczej nie będę chciała wypełniać i później będzie to brzydko wyglądać A frencha da sie zrobić hybrydowym?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Masz zdjęcia z przymiarki? Cytat:
|
|
|
#3206 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pocieszyłaś mnie ale chyba zbyt dziwnie bym się czuła bez tej masy metalu na uchu poza tym nie bardzo mi się podoba takie ucho z dziurami (mam takie zdjęcie w paszporcie), już wolę chyba drobniutkie kryształkowe kolczyki. znalazłam nawet 2 wzory które mi się podobają: http://allegro.pl/nowe-swarowski-sre...594178123.htmlhttp://allegro.pl/swarovski-wkretki-...533641378.html te pierwsze są baardzo małe - 4mm Cytat:
![]() zapowiedzi zawiozę pewnie w sobotę po porannej mszy (koło 8.30 będzie się kończyła )właśnie też mi się wydaje że taki wzór (kwiat kwitnącej wiśni) jest bardzo pracochłonny, ale plus jest taki że wypełnienie mamy dowolne ![]() smaku jeszcze nie wybraliśmy - w zeszłym roku mieliśmy czekoladowo-wiśniowy, baardzo dobry, wszyscy go sobie chwalili, nawet maluch mający wtedy rok mógł go jeść ![]() jak się okazało tamta knajpa (Kresowa Hawira), a do jej lokalu przeniosła się istniejąca od 10 lat na Mokotowie Banjaluka (knajpa bałkańska). Także menu też się całe zmieniło. Ale w związku z tym, że my ustaliliśmy szczegóły imprezy przed końcem lipca to obowiązują te nasze ustalenia, w tym menu które wybraliśmy wtedy odetchnęłam z ulgą ![]() sadonkowa - super! opowiadaj jak było. zdjęcia w klubie obejrzę sobie wieczorkiem piękną suknię miałaś!!! qmpela - a czym się różnią żele od hybrydowych?? czy żele to tipsy? jeśli tak to bardziej bym polecała hybrydę. Frencha na pewno nim zrobisz, moja przyjaciółka miała na ślub znajomej zrobiony ![]() bardzo ładne i proste wizytki ![]() manka - Witaj! wrzucaj zdjęcia wszystkiego co masz my tu lubimy zdjęcia oglądać do klubiku zostajesz zaproszona przez Niki po miesiącu aktywnego udzielania się w temacie ![]() przy okazji chciałam się Was poradzić - w sobotę zanoszę moja suknię na poprawki (wrzucałam Wam już zdjęcia w klubie). nie wiem co zrobić z ramionami - wydają mi się takie mało kształtne i najchętniej bym je czymś przykryła...tylko nie wiem czym. TŻtowi strasznie się nie podobają bolerka, więc ta opcja odpada... |
||
|
|
|
#3207 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
fajny ale ciągnie mnie do tych słoneczników ciągnie ![]() Cytat:
Cytat:
na szczęście już niedługo nikt mnie nie będzie do tego ciągnął ![]() u nas też jest moda na zabieranie i wykupowanie butów młodych Cytat:
pięknie Malgoś a powiedz mi jeszcze jak z trwałością bukietu ze słoneczników ??ile twój bukiecik wytrzymał ??? Bo słyszałam opinie ,że nie są one zbyt trwałe i mogą nie wytrzymać , oraz , że brudzą ubranie ![]() Ja wczoraj solidnie przecięłam sobie palec na krajalnicy |
|||
|
|
|
#3208 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać co wymyśliliście z tą tablicą i jak się sprawdziło. Cytat:
A koleżanka odpalająca tubę w czarnej mini ma super minę ![]() Opowiedz jak było? Cytat:
za spowiedź. Jak Ci rzęsy wyszły? Moja świadkowa sama sobie zrobiła i mnie namawia ale chyba jednak wolę nie Ja swoje tez mam krótkie i łamliwe ale nie wyobrażam sobie żelu czy tipsów i zapisałam się na hybrydowy frencz. [QUOTE=magnusia;36207644]Pradip--- wytrzymasz w sukience zobaczysz że będzie tak fajnie że zapomnisz o fiszbinach ![]() Cytat:
Cytat:
jaką masz suknie i dodatki? Strasznie późno masz ten makijaż ja bym sie chyba nie zdecydowała.Cytat:
Jeśli już to te pierwsze kolczyki ale ja poszukałabym samych kryształków bez tego srebra przy sztywnie. Ja tez nie chciałam bolerka i mam szal. Nie pochwaliłam się Wam ze mój Tż przedwczoraj miał pierwszy ślubny sen widać ze ślub już bliziutko
|
||||||
|
|
|
#3209 | |||||
|
Zakorzenienie
|
foteczki poprosimy ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
pokazuj co masz- chcemy wiedzieć wszystko ![]() Mój bukiet kosztował 240 zł- storczyki tajlandzkie, eustoma, róże telea z odrobiną ruskusa. Ceny są różne w zależności od kwiatów i kwiaciarni/florystki. Klub jest prywatny, zarządza nim Niki a aby do niego wstąpić trzeba się aktywnie udzielać na forum przez miesiac ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
z tego co wiem to można ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
jeśli źle się czujesz z gołymi ramionami to może jakiś szal- taki lekki jak mgiełka przeźroczysty albo chusta taka przeźroczysta? ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
jeśli koniecznie chcesz te kolczyki to postawiłabym na te pierwsze- jak najmniejsze żeby były, takie tylko kropeczki i nic więcej ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
a co mu się śniło? To był ślubny koszmar czy raczej przyjemny sen?
|
|
|
#3210 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja akurat nie chciałam takich długich łodyg, ale bukiecik fajniutki Cytat:
słyszałam o tym ale chyba na wizażu tylkoCytat:
Cytat:
Cytat:
makijaż rzeczywiście troszkę późno, ale to zależy ile jej zejdzie z malowaniem, będzie u ciebie w domku czy musisz dojechać? bo jak w domu to spoko ![]() ja 200 z kawałkiem zapłaciłam za dwa bukiety, jeden mały i dwie butonierki - więc dla mnie to sporo, ale chyba takie są ceny Cytat:
W ogóle to mój bukiet miał wyglądać troszkę inaczej, bo miały byc pomieszane małe gerberki (jakby miniaturki słoneczników) z właściwymi słonecznikami, ale chyba się nie dogadałam z panem, poza tym swój bukiet załatwiałam właściwie na 2 dni przed ślubem więc narzekac nie będę i tak bukiet mi sie podobał
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.

16.06.2012 

o kurcze, właśnie zobaczyłam, że Twój dzień jest już w najbliższą sobotę! pewnie już wszystko masz zapięte na ostatni guzik
wieczór do kościoła na próbę. Jutro rano (a raczej w nocy ok 3-4 rano) jedziemy na giełdę kwiatową. o 9 przyjeżdza catering i zacznie się jazda z pichceniem
szczególnie pogodą bo ma padac
Tak nie do końca kosmetyka bo mnie ta fiszbina gniecie :/ Jednak wczoraj mama ze świadkową poprzeszywały mi mocniej te napmy tak że wszystko ładniej sie ułożyło (tylko e jak inaczej mnie zawiążą to znów sie to samo zrobi