Ślubujące w 2012 - część II - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-28, 14:07   #3151
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Gawa - czy ty miałaś taki wielgachny rozporek w swojej sukni?? to był muślin prawda?
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 14:11   #3152
gawa
Rozeznanie

Powiedzmy że to był rozporek Pod spodem miałam mini, jak zrobiło się późno to ten muślin upiełam w ogon a została mi taka minióweczka. Kiecka to mój wymysł
gawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 14:20   #3153
Neave
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Neave - ja przy twojej sukience też bym nie zakładała naszyjnika...
dobra, to może po prostu poproszę o radę
więc tak, kolczyki mam Swarovskiego łezki, takie jak tutaj: http://www.nefryt-sklep.pl/kswk010--...-id-10184.aspx

myślałam o tym by dokupić do nich naszyjnik w tym samym stylu, np. taki: http://www.shineoflady.pl/Naszyjnik_..._lezka-22.html

niestety tu problem z biżuterią się nie kończy... otóż w jednym uchu mam standardową 1 dziurkę, a w drugim 5... i zastanawiam się czy nie powinnam dokupić jakiś drobnych kolczyków z kryształkami? dodam jeszcze, że jeden kolczyk jest "na samym czubku ucha". hmmm...może zrobię fotkę i wam wrzucę żeby było łatwiej zrozumieć

gawa - wow! piękna suknia! prosta ale jaka śliczna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kolczyki.jpg (48,7 KB, 18 załadowań)
Neave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 14:53   #3154
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Niestety jeszcze nie zdążyłam was nadrobić ale postaram się do końca tygodnia zdać relacje a narazie napisze że było cudownie i dodaje kilka zdjęć
Ślicznie wyglądałaś. Piękne zdjęcia, widać że jesteście szczęsliwi...
A może jakaś relacja???? Bardziej szczegółowa ???

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Ale tu dziś cisza!

Gawa suknia prześliczna, taka delikatna a zarazem odważna!

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 15:02   #3155
gawa
Rozeznanie

Mnie się ona najbardziej podobała w wersji końcowej , czyli mini z ogonem, może ktoś z gości w końcu się zlituje i podeśle więcej fotek. Suknia mojego projektu , nie podobała się tylko jednej osobie .... teściowej ....
Stary 2012-08-28, 15:34   #3156
Malgos_12
Zakorzenienie

Gawa - jak będziesz miała fotkę, zwłaszcza tej mini, to koniecznie podeślij... moja pierwsza suknia, była o podobnym zamyśle (zdejmowało się spódnicę i była krótka pod spodem) - suknia Gala model Juliette
http://www.bellissima.pl/gala.php?s=16.juliette
ale niestety nie mogłam jej nigdzie znaleźć żeby przymierzyć... jednak twoja brzmi jeszcze ciekawiej

Neave - ja bym pozostawiła tylko kolczyki, po jednym, jakoś więcej w jednym uchu (zwłaszcza w dzień ślubu) kojarzy mi się z takimi małolatami... i jakoś mało elegancko dla mnie. Z tego co pamiętam to masz troszkę zdobień na gorsecie, więc tym bardziej nie zakładałabym naszyjnika.
Stary 2012-08-28, 16:30   #3157
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
[/COLOR]Odnośnie alkoholu potrzebuje porady.
Będziemy mieli około 90 gości z dziećmi - około 4.
Planujemy zakupić alkoholu za 1500 zł czyli około 75 razem z bramami, 25 butelek różowego wina. Czy waszym zdaniem wystarczy czy istnieje ryzyko że zabraknie? Najbardziej zastanawia mnie ilość wódki? Nie chcemy bez sensu wydawać kasy, ale nie chcemy żeby też zabrakło.
My liczyliśmy 0,5l na łebka (ale jak kupowaliśmy wódkę w tamtym roku to na liscie było 200 osób i kupiliśmy 210 butelek, a teraz mamy na liscie 150) taz że mam nadzieję że zostanie do tego mamy kolorowe alkohole do drinków bo będziemy mieć barmana Dodam że wesele jednodniowe, więc na jakieś chrzciny może zostanie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
a ja (pewnie przez PMS) - miałam dziś nerwa z bukietami, bo prawdę mówiąc nic, ale to nic mi się nie podobało.
Niemniej stwierdziłam, że to tylko bukiet, wybrałam najbardziej pasujący moim zdaniem i koniec. Już nawet nie chcę o nim myśleć. Jutro idę zanieść wydruk do kwiaciarni i niech leży, przynajmniej będę mieć z głowy
Piękny, gustowny i ma coś w sobie
ja lubię w bukiecie trochę koloru, ale wiadomo, dla każdego cos dobrego

Cytat:
Niestety jeszcze nie zdążyłam was nadrobić ale postaram się do końca tygodnia zdać relacje a narazie napisze że było cudownie i dodaje kilka zdjęć
Pogoda widzę że sie udała zdjęcia przepiękne i te paznokcie jednak wyglądały super wyobrażałam je sobie że będą dużo ciemniejsze bukiet mega śliczny

Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość
niestety tu problem z biżuterią się nie kończy... otóż w jednym uchu mam standardową 1 dziurkę, a w drugim 5... i zastanawiam się czy nie powinnam dokupić jakiś drobnych kolczyków z kryształkami? dodam jeszcze, że jeden kolczyk jest "na samym czubku ucha". hmmm...może zrobię fotkę i wam wrzucę żeby było łatwiej zrozumieć
Moim zdaniem na dzień ślubu powinnaś zdjąć te dodatkowe kolczyki z ucha (oczywiście jeżeli jest taka możliwość) i pozostać przy takiej kombinacji: po jednym kolczyku w każdym uchu, a wisiorek... kurcze sama nie wiem, bo masz dość zdobną góre sukni. Chyba bym odpuściła go

gawa- piękna, lekka suknia nieoklepana i ten rozczask

A ja dziewczynki w wielkich przygotowaniach na sobote codziennie coś załatwiam, dokupuję... dziś byłam u szewca bo troche mnie buty uwierały i za 4 zł!! mi je rozbił ładnie
Dziś byłam nakolejnej przymiarce suknie, tzn miałam ja juz odbierać, ale jeszcze wynikły jakieś poprawki. Powiem wam że mam ramiączka- cieniutkie takl jak proponowały panie krawcowe i wygląda to fajnie próbowały mnie jeszcze przekonac na tą ozdobę, ale ja zostałam nieugięta i już jutro będę miała w domku moją suknię marzeń do tego dostaję dwa welony (3m + krótki dwuwarstwowy). Wyniesie mnie to 1480zł

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 16:48   #3158
Malgos_12
Zakorzenienie

Katie - o to cena bardzo przyzwoita, a może uda nam się zobaczyć jakieś zdjęcia sukni???
Stary 2012-08-28, 16:57   #3159
gawa
Rozeznanie

Cytat:
Gawa - jak będziesz miała fotkę, zwłaszcza tej mini, to koniecznie podeślij... moja pierwsza suknia, była o podobnym zamyśle (zdejmowało się spódnicę i była krótka pod spodem) - suknia Gala model Juliette
http://www.bellissima.pl/gala.php?s=16.juliette
ale niestety nie mogłam jej nigdzie znaleźć żeby przymierzyć... jednak twoja brzmi jeszcze ciekawiej

Neave - ja bym pozostawiła tylko kolczyki, po jednym, jakoś więcej w jednym uchu (zwłaszcza w dzień ślubu) kojarzy mi się z takimi małolatami... i jakoś mało elegancko dla mnie. Z tego co pamiętam to masz troszkę zdobień na gorsecie, więc tym bardziej nie zakładałabym naszyjnika.

Malgos ja znowu zawsze chciałąm krótką , później wymyśliłam żeby miała ogon, a dodatkowo doszłą moda na takie półprzeźroczyste doły, moja do tego wszystkiego ma zrobiony odpinany tren, troche inspirowany sukienką Anji Rubik ale u mnie przód musiałbyć spokojnieszy bo nie jestem taka tyczka . Wyszło jak wyszło, jestem zadowolona z efektu , dobrze się w niej czułam i co chwila wyglądałam inaczej
Stary 2012-08-28, 17:02   #3160
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ja też tego nie znałam ale spotkałam się z tym kika razy i nam też znajomi zabrali
Przed oczepinami gdy młodzi siadają na krzesełkach goście podlatują i ściągają im buty- jeden gość= 1 but, czasem zabierają też np podwiązkę, pończoche itp (zależy od regionu).
Po oczepinach jest wykupne fantów i każdy kto ma fanta mówi co chce np flaszka albo co młodzi mają zrobić. Jak flaszka to się jeszcze śpiewa takie przyśpiewki np "panie młody nie bądź felek, wykup młodej pantofelek, pantofelek jest malutki i kosztuje litra wódki"
Czasem śmiechu jest co niemiara Oczywście młodzi się targują np o ilość butelek.
Byłam na weselu gdzzie jakiś gość chciał ze skarpetkę młodego 4 flaszki (to już przesada) a że podpity był to świadek powiedział, że dostanie te flaszki jak jedną z nim teraz wypije. No i tak pili- kieliszek za kieliszkiem na stojaka na szybko - gość wymiękł i zadowolił się jedną flaszką a skarpetkę oddał. Świadek zyskał szacun u wszystkich ale przez kolejną godzinę pił gorzką herbatę
Byłam na weselu gdzie młody musiał pocałować w czółko wszystkie panie na sali aby but odzyskać. Gdy już się nabiegał i szczęśliwy wrócił to wodzirej do niego ::a kucharki??? no i poleciał do kuchni. Młoda musiała wejść na krzesło i krzyczeć, że kocha swojego męża itp.
Zazwyczaj wystarczy flaszka lub dwie ale jak są zabawy to też jjest ciekawie
Nie podoba mi się to zabieranie butów i mam nadzieję ze moje paseczki przy nich mnie uchronią
Cytat:
ja jakoś za tymi zabawami nie przepadam... tzn jak nie ma kto to idę ... ale wolę nie! Przed swoim weselem cały czas łapałam welony (chyba ze 6 razy pod rząd)... ale z wykupinami się nie spotkałam (o takich z domu to chyba usłyszałam od was tutaj, a i o tych butach też nie - aż do dziś), ile się człowiek z wizażu dowie
Widać z tym łapaniem welonu jest trochę prawdy
Cytat:
oto sztućce, teraz widzę, że się kopsnęłam z tą ceną http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50087185/
nie są może jakieś super wypasione, ale jak się nie ma nic to jest to zawsze coś i za tą cenę można spokojnie 2 komplety kupić (dla 8 osób wtedy wyjdzie)
TŻ wczoraj fragment maznął 2 razy i rzeczywiście widać różnicę ;( eh...
a my dopiero 1 pokój skończyliśmy... nie pojechał dziś do pracy i miał jechać malować, ale... coś mu nie wyszło, a potem było, że sam to on nie będzie jechał...
Cena niewielka ale nie wyobrażam sobie jeść takim widelcem.
Twojego Tża leń dopadł
Cytat:
Dziewczynki skacze i cieszę się jak dziecko. Dostałam paczuszkę pełną prezentów od moich rodziców Moje zdjęcia i album też dotarły więc wieczorkiem coś powrzucam - tylko na które się zdecyduję?? haha
a i proszę o magiczne kciuki, jadę wieczorem z autkiem na NCT (tutejszy przegląd) i chciałabym żeby przeszło, bo jak nie to dodatkowe wydatki się szykują...
Cieszę sie razem z Tobą i oczywiście trzymam
Cytat:
Napisane przez gawa Pokaż wiadomość
Dziewczyny moje wesele było w sobotę 18, to było 3 wesele które robili moi rodzice , na każdym liczone było 0,5 na głowę, z pierwszego została połowa wódki, z drugiego została również połowa a na moim o 23 brakło! Całe szczęście tata zabezpieczył się zabierając wódkę z wcześniejszych wesel do bagażnika więc wstydu nie było Wszyscy jesteśmy do dzisiaj w szoku ale niczego się nie da przewidzieć.
dla przezornego taty
Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Foto nie mam, bo jeszcze nie zdecydowaliśmy jak chcemy, żeby wyglądał choc ja raczej minimalstką jestem i wolałabym jakiś bardziej skromny Ale dziś pójdziemy chyba ostatecznie coś wybrac, wczoraj była wizyta bardziej zwiadowcza myślę o smietanowym torcie przekładanym wiśniami, TŻ coś wspomina o orzechowym i nie bardzo wiem na co się zdecydowac
Ja dopiero na weselu dowiem się jak będzie wyglądał tort. A co do Twoich smaków to wybrałabym śmietankowy bo jest bezpieczniejszy (na orzych jest wiele osób uczulonych)
Cytat:
Śliczne podoba mi się jak młody podnosi welon i ten szpaler z roż jest genijalny
Cytat:
Mam tylko w miare dwie ładne fotki od koleżanki bo wiadomo na zdjęcia od fotografa trzeba poczekać dosyć długo
Strasznie jestem ciekawa jak wygladała w wersji mini a jak napisałaś że komuś się nie podobała to byłam na 100% pewna ze to teściowa
Super ta Twoja suknia
Cytat:
więc tak, kolczyki mam Swarovskiego łezki, takie jak tutaj: http://www.nefryt-sklep.pl/kswk010--...-id-10184.aspx

myślałam o tym by dokupić do nich naszyjnik w tym samym stylu, np. taki: http://www.shineoflady.pl/Naszyjnik_..._lezka-22.html

Ja mam w prawym uchu 2 dziurki i w drugą włożyłam maleńki fioletowy kryształek ale na Twoim miejscu raczej bym zostawiła tylko 1 kolczyk i na szyje już nic nie dawała
Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość
A ja dziewczynki w wielkich przygotowaniach na sobote codziennie coś załatwiam, dokupuję... dziś byłam u szewca bo troche mnie buty uwierały i za 4 zł!! mi je rozbił ładnie
Dziś byłam nakolejnej przymiarce suknie, tzn miałam ja juz odbierać, ale jeszcze wynikły jakieś poprawki. Powiem wam że mam ramiączka- cieniutkie takl jak proponowały panie krawcowe i wygląda to fajnie próbowały mnie jeszcze przekonac na tą ozdobę, ale ja zostałam nieugięta i już jutro będę miała w domku moją suknię marzeń do tego dostaję dwa welony (3m + krótki dwuwarstwowy). Wyniesie mnie to 1480zł
za buty i suknię
Moja suknia też dziś dotarła do mnie ale nie jestem zadowolona i chyba czeka mnie jeszcze jedna wycieczka do krawcowej
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 17:04   #3161
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip - co nie tak z sukienką??
Stary 2012-08-28, 17:28   #3162
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzmy że to był rozporek Pod spodem miałam mini, jak zrobiło się późno to ten muślin upiełam w ogon a została mi taka minióweczka. Kiecka to mój wymysł

super sukienka

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:

ja bym sobie dała spokój z pozostałymi kolczykami, sama mam w jednym uchu trzy dziurki ale założyłam normalne kolczyki- dwie dziurki były puste. Tego i tak nie widać a taki przesyt to moim zdaniem za dużo
Stary 2012-08-28, 17:28   #3163
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
ślicznie

Cytat:
śmietanowy z wiśniami kuzyn miał i był przepyszny! lekki, nie za słodki więc myślę, że duże lepszy niż orzechowy
na chrype najlepiej herbata z whiskey i miodem (najlepiej jakbyś miała lipę na herbatę), u mnie każde przeziębienie albo zaczyna się albo kończy utrata głosu, jeśli jest jakieś troszkę gorsze przeziębienie to polecam whiskey z saszetką paracetamolu albo fervexem
Zamówiliśmy ten śmietanowy z wiśniami Dzięki za przepisy na lekarstwa na chrypkę

Cytat:
Oj, długo by opowiadać... ale było cudnie Pogodę mieliśmy wymarzoną, z racji tego że nasza trasa z domu do kościółka a później do pałacu przebiegała przez ojcowski park sceneria piękna, do tego asysta kilkunastu harlejowców, pod pałacem głośne przywitanie rykiem silników, a później rewelacyjna zabawa i dużo wesołych sytuacji. Ciężko to wszystko opowiedzieć słowami, czekam z niecierpliwością na zdjęcia. Obyło się bez łez
Cytat:
Mam tylko w miare dwie ładne fotki od koleżanki bo wiadomo na zdjęcia od fotografa trzeba poczekać dosyć długo
super

Cytat:
cena za suknię super, masz jakieś zdjęcia może? jeeej jak to już blisko

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Ja dopiero na weselu dowiem się jak będzie wyglądał tort. A co do Twoich smaków to wybrałabym śmietankowy bo jest bezpieczniejszy (na orzych jest wiele osób uczulonych)

(...)

Moja suknia też dziś dotarła do mnie ale nie jestem zadowolona i chyba czeka mnie jeszcze jedna wycieczka do krawcowej
wzięliśmy śmietanowy jednak

co nie tak z suknią?

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 17:31   #3164
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się ona najbardziej podobała w wersji końcowej , czyli mini z ogonem, może ktoś z gości w końcu się zlituje i podeśle więcej fotek. Suknia mojego projektu , nie podobała się tylko jednej osobie .... teściowej ....

dawaj fotkę. Wyglądałaś super- tak delikatnie i świeżo- rewelacja

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:

bardzo dobrz że nie dałaś się namówić na tą ozdobę zrób fotkę jak będziesz miała sukienkę w domku. Cena super
Stary 2012-08-28, 17:32   #3165
Neave
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem na dzień ślubu powinnaś zdjąć te dodatkowe kolczyki z ucha (oczywiście jeżeli jest taka możliwość) i pozostać przy takiej kombinacji: po jednym kolczyku w każdym uchu, a wisiorek... kurcze sama nie wiem, bo masz dość zdobną góre sukni. Chyba bym odpuściła go
z naszyjnikiem/wisiorkiem mam już jasność wszyscy mi odradzają

za to dałyście mi zagwozdkę jeśli chodzi o kolczyki... wogóle nie rozważałam aby je zupełnie zdjąć... móc oczywiście można, tyle, że musiałabym je zdjąć jakiś tydzień wcześniej żebym nie miała całkowicie czerwonego ucha. szczerze mówiąc nigdy tego nie robiłam, bo obawiam się żeby mi się dziurki nie zrosły, robiłam je sama nie u kosmetyczki.

katie - super cena! i jeszcze 2 welony w cenie o kurcze, właśnie zobaczyłam, że Twój dzień jest już w najbliższą sobotę! pewnie już wszystko masz zapięte na ostatni guzik

Cytat:
Cena niewielka ale nie wyobrażam sobie jeść takim widelcem.
Twojego Tża leń dopadł

Ja mam w prawym uchu 2 dziurki i w drugą włożyłam maleńki fioletowy kryształek ale na Twoim miejscu raczej bym zostawiła tylko 1 kolczyk i na szyje już nic nie dawała

za buty i suknię
to akurat prawda - widelec dość dziwaczny ale cóż, na początek dobre i to farby jednak dokupimy, więc na brakującym wyposażeniu trzeba oszczędzać. chociaż TŻ stwierdził: "kochanie, nie ma co kupować za dużo garnków, bo to zawsze pewny prezent na ślubie..." próbowałam go uświadomić że to tylko obiad i goście mogą nie szaleć tak z prezentami. zresztą ja nie robię ślubu dla prezentów...

eh, nawet mi nie wspominaj o tym leniu... nie wiem jak się wyrobimy, a zaplanowałam że za 2 tyg w weekend (15.09) zrobimy przeprowadzkę. no i musimy kogoś znaleźć do przewiezienia drugiej partii farb, bo nasi przyjaciele, którzy pomogli nam przewieźć pierwszą partię wyjechali już...

Pradip - ojej, a co nie tak z sukienką?
Stary 2012-08-28, 17:37   #3166
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu? co się stało?

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Nie podoba mi się to zabieranie butów i mam nadzieję ze moje paseczki przy nich mnie uchronią

różne są zwyczaje - ja to pierwszy raz spotkałam ze 4 lata temu- też tego nie znałam

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
musiałabym je zdjąć jakiś tydzień wcześniej żebym nie miała całkowicie czerwonego ucha. szczerze mówiąc nigdy tego nie robiłam, bo obawiam się żeby mi się dziurki nie zrosły, robiłam je sama nie u kosmetyczki.

moje dodatkowe dwie dziurki tez robiłam sama. Na codzień nie noszę w nich kolczyków, w ogóle teraz nie noszę Nic mi nie zarasta w żadnych dziurkach no ale zależy pewnie jaki kto ma organizm.

Zdejmij je a do ślubu załóż normalnie- tak jak dziewczyny mówiły tak będzie elegancko
Stary 2012-08-28, 17:41   #3167
Neave
Raczkowanie

a propos tortów miałam jeszcze skrobnąć

napisałam do naszej babeczki od tortów - robiła tort z Krecikiem na 1-sze urodziny maluszka sporo tych tortów obejrzeliśmy z TŻtem i skłaniamy się ku takim jak poniżej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 600x600_1295648858081-Chocolate1.jpg (33,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1294954267_8_oryginal.jpg (39,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cake_na_slub.jpg (29,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg e9d771d5d49fefc89a2509d576021d76.jpg (45,6 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Pieknetortyweselne_zrozamiimotylkami.jpg (31,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Pretty-Wedding-The-Caketress-Pozlacane-torty-slubne-3.jpg (54,9 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tort delikatny.jpg (11,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Tort-weselny-z-gorzkiej-czekolady.jpg (24,3 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Tortzkwiatkamiimozaika.jpg (33,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wlx_38.jpg (70,9 KB, 4 załadowań)
Stary 2012-08-28, 18:00   #3168
jojla
Zakorzenienie

Cytat:

napisałam do naszej babeczki od tortów - robiła tort z Krecikiem na 1-sze urodziny maluszka sporo tych tortów obejrzeliśmy z TŻtem i skłaniamy się ku takim jak poniżej
fajne te torty, ten pierwszy jest super

My będziemy mieć taki, tylko kwiatki będą w kolorze bladoróżowym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort.jpg (41,8 KB, 16 załadowań)

Stary 2012-08-28, 18:14   #3169
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

mi się podoba ten z motylkami ale ja lubię motylki więc obiektywna mogę nie być
Fajny i elegancki jest też ten trzeci- można np powtórzyć na nim np wzór aplikacji z sukienki, zdobienia z zaproszeń itp
Stary 2012-08-28, 20:00   #3170
Malgos_12
Zakorzenienie

Neave - podoba mi się pierwszy

Jojla - fajny torcik, ale jak widzę tą białą masę, która oblewa cały tort to aż mi się coś dzieje, bo to cholerstwo strasznie słodkie ...bleeee

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

dziękuję za wszystkie kciuki - pomogły, wprawdzie autko nie przeszło, ale wyszła taka mała bzdura, więc jest OK, nie na darmo mazdy mają dobre opinie nasze autko ma przejechane prawie 240tys/km a nie robiliśmy przy praktycznie nic, oprócz klocków hamulcowych (no wiadomo - rzeczy które się zużywają)
Stary 2012-08-28, 21:43   #3171
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip - co nie tak z sukienką??
Cytat:
co nie tak z suknią?
Cytat:
Pradip - ojej, a co nie tak z sukienką?
Ale Wy jesteście kochane...
Na ostatniej przymiarce krawcowa zaznaczyła miejsca gdzie ma wszyć napy do tych zakładek z tyłu i robiła to juz na manekinie no i widać coś jej się przesunęły bo na mnie nadal odstają i widać miedzy nimi wiązanie. I o ile z tym sama bym sobie poradziła przeszywając je to szew na prawym boku który jest delikatnie krzywo wszyty i miał nie robić większej różnicy po wszyciu fiszbiny jak usiadłam odkształcił się i mnie uwiera
Cytat:
Mi również pierwszy bardzo się spodobał
Cytat:

dziękuję za wszystkie kciuki - pomogły, wprawdzie autko nie przeszło, ale wyszła taka mała bzdura, więc jest OK, nie na darmo mazdy mają dobre opinie nasze autko ma przejechane prawie 240tys/km a nie robiliśmy przy praktycznie nic, oprócz klocków hamulcowych (no wiadomo - rzeczy które się zużywają)
Zdjęcia piękne ale to juz Ci pisałam w klubie szkoda ze auto nie przeszło ale cieszę sie ze jesteś zadowolona (w ogóle to uwielbiam Twój optymizm )
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 21:58   #3172
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip - a to takie kosmetyczne sprawy z sukienką.... to dobrze
z tym optymizmem to chyba coś jest, bo nawet mój tż dziś to zauważył, że nawet w złych rzeczach zawsze znajdziemy jakieś pozytywy
Stary 2012-08-28, 22:14   #3173
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Jojla - fajny torcik, ale jak widzę tą białą masę, która oblewa cały tort to aż mi się coś dzieje, bo to cholerstwo strasznie słodkie ...bleeee

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

też tego nie lubię ale bez tego będzie duże ryzyko, że tort się rozwali ale może jeszcze uda mi się panie w cukierni przekonać, żeby był bez polewy marcepanowej

super, że kciuki się przydały

Cytat:
Ale Wy jesteście kochane...
Na ostatniej przymiarce krawcowa zaznaczyła miejsca gdzie ma wszyć napy do tych zakładek z tyłu i robiła to juz na manekinie no i widać coś jej się przesunęły bo na mnie nadal odstają i widać miedzy nimi wiązanie. I o ile z tym sama bym sobie poradziła przeszywając je to szew na prawym boku który jest delikatnie krzywo wszyty i miał nie robić większej różnicy po wszyciu fiszbiny jak usiadłam odkształcił się i mnie uwiera
a, to rzeczywiście trzeba poprawić ale krawcowa pewnie szybciutko zrobi, żeby było ok

Stary 2012-08-28, 22:19   #3174
Malgos_12
Zakorzenienie

Jojla mój kuzyn miał bez takiej polewy, ale te krążki miał osobno, nie przylegały do siebie, więc pewnie w tym przypadku taka polewa pewnie jest konieczna... ale pewnie - popytaj, oni lepiej wiedzą.
Stary 2012-08-28, 22:52   #3175
magnusia
Zakorzenienie

Pradip- to kosmetyka z tą sukienką, na pewno szybciutko to poprawią
Stary 2012-08-29, 00:37   #3176
Neave
Raczkowanie

Cytat:
fajne te torty, ten pierwszy jest super

My będziemy mieć taki, tylko kwiatki będą w kolorze bladoróżowym
Cytat:
Neave - podoba mi się pierwszy
Cytat:
Mi również pierwszy bardzo się spodobał
nam się podobają oczywiście wszystkie chociaż prawie na pewno zrezygnujemy z nr 3 (rolki filmów). na chwilę obecną najbardziej się skłaniamy ku tortowi nr 4 z kwiatkami kwitnącej wiśni no i TŻ miałby swój akcent Japoński

a ja jutro chyba odbiorę butki swoje chyba, bo oczywiście miałam zadzwonić się dopytać czy już są gotowe i zapomniałam...

dziewczyny, czy wiecie może co mi "grozi" jeśli nie zdążę w wyznaczonym terminie dostarczyć do swojej parafii kartki na zapowiedzi?

wszystko mi nachodzi na ten nasz termin. moja firma otwiera showroom (trochę się to przesuwało) i w końcu szefowa wybrała termin - 28/29 września a TŻ jeszcze mi marudzi że mogłam jej wcześniej powiedzieć, sęk w tym, że nie byłam pewna czy wogóle chcę o tym informować... no i w czwartek czeka mnie przeprawa...

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:09 ----------

TORT
pytanie finansowe - na ile wycenili wam tort (i na ile był on osób). dostałam dzisiaj wycenę od tej naszej babeczki i zastanawiam się czy źle zrobiłam prognozę czy cenę nam dała świetną (do tej pory w porównaniu z cenami w cukierniach wychodziło taniej). otóż tort na 50 osób, 6kg wyceniła na 80zł za kg. czy wg Was to dużo czy mało?
Stary 2012-08-29, 00:41   #3177
Malgos_12
Zakorzenienie

Neave - ja nie miałam zapowiedzi, więc nie pomogę...
Co do tortu, to jak pytałam w moich stronach to standardowo brali 60zł/kg, więc dla mnie dość dużo, poza tym wzięłam babeczki, więc płaciłam jeszcze mniej
Stary 2012-08-29, 00:56   #3178
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, czy wiecie może co mi "grozi" jeśli nie zdążę w wyznaczonym terminie dostarczyć do swojej parafii kartki na zapowiedzi?

wszystko mi nachodzi na ten nasz termin. moja firma otwiera showroom (trochę się to przesuwało) i w końcu szefowa wybrała termin - 28/29 września a TŻ jeszcze mi marudzi że mogłam jej wcześniej powiedzieć, sęk w tym, że nie byłam pewna czy wogóle chcę o tym informować... no i w czwartek czeka mnie przeprawa...

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:09 ----------

TORT
pytanie finansowe - na ile wycenili wam tort (i na ile był on osób). dostałam dzisiaj wycenę od tej naszej babeczki i zastanawiam się czy źle zrobiłam prognozę czy cenę nam dała świetną (do tej pory w porównaniu z cenami w cukierniach wychodziło taniej). otóż tort na 50 osób, 6kg wyceniła na 80zł za kg. czy wg Was to dużo czy mało?
Co do zapowiedzi to chyba zależy od tego czy ksiądz z którym załatwiacie sprawy jest większym czy mniejszym służbistą Znajomi mieli problem bo ksiądz pomylił adres pana młodego i myślał, że on jest z tej samej parafii co panna młoda i nie dał im karteczki na zapowiedzi w parafii młodego. Było trochę stresu bo jak się zorientował to się bardzo przestraszył Na szczęście byli u niego na tyle wcześnie, że zdążyli z zapowiedziami w tej drugie parafii akurat na tydzień przed ślubem, gdyby nie zdążyli to ksiądz mówił, że musiałby to załatwić przez kurię - ale wydaje mi się, ze lekko przesadzał

Co do tortu to nie wiem za bardzo ile wyszła cena za kg w naszym przypadku bo płacimy za cały pakiet ciasta, paczki dla gości i tort.
Natomiast jak pisałam z inną cukiernią to odpisano mi, że cena tortu zależy od tego z czego jest wykonany ale średnio wychodzi 70zł/kg.

Stary 2012-08-29, 01:42   #3179
Neave
Raczkowanie

Malgos - a jak ci się udało nie mieć zapowiedzi?? ja też chcę, w sensie nie chcę

z cenami tortu poczekam na dziewczyny z Warszawy, bo tutaj zawsze są wyższe ceny niż w reszcie kraju aha i wycena dotyczy tego tortu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg e9d771d5d49fefc89a2509d576021d76.jpg (45,6 KB, 5 załadowań)
Stary 2012-08-29, 01:44   #3180
Neave
Raczkowanie

jojla - czyli tak jak myślałam, jak zwykle wszystko zależy od księdza... grrr... nasz nam dał karteczki, ale coś się nie możemy od miesiąca z tym zebrać...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości