|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Cytat:
zaraz zwiariuje latam z malym caly dzien bo tz etraz mecz oglada i nie moze malego wziasc a ten nie chce polezec tylko na rekach |
|
|
|
|
#3542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oznaczony jest 6+ kaszka
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was`
![]() U mnie oczywiście brak czasu na wizaż , fb i cokolwiek innego. mamy ładną pogodę więc siedzimy dużo na dworze. Co do nocek to ostatnio Oskar często się budzi może przez ten upał ... Większość dnia jest wesoły i śmieje się do wszystkiego i wszystkich ![]() dzisiaj jadł na obiadek szpinak z ziemniaczkami i mu zasmakowało jadł aż mu się uszy trzęsły i ciagle poganiał "no rusz się matka z tą łyżeczką"I wiecie co mam pomału dość mieszkania na tzw. "kupie" ludzi.... Chciałabym być na swoim .... wtedy jak widzę że Oskar jest śpiący to go usypiam i nikt mi go w tym czasie nie zabawia itp. nikt nie mówi co mam robić a co nie, jak wychowywać dziecko itp. Fakt jednym uchem słucham a drugim wypuszczam , ale wkurza mnie już ta gadka. a dziś na 15 min zostawiliśmy Oskara pod opieką dziadka bo musiałam jechać do PUP się wyrejestrować bo na razie ne chcę szukać pracy postanowiliśmy że zostaję w domu.... Tak więc kask na głowę i na motor.... a w oczach strach bo rok przerwy bez jazdy na moto a TŻ zamiast od nowa mnie "oswoić" to dawaj 200km/h .... ;/ ale dzięki temu szybko obróciliśmy :P Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-08-30 o 21:18 |
|
|
|
#3544 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo nam to baaardzo powoli idzie A Ewelinka jednak juz jakis czas wcina lyzeczka, nie? ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
Czy to byl zart ![]() Co do mieszkania na kupie to ja sobie juz nie wyobrazam, u siebie to jednak u siebie. Ale takie mieszkanie ma tez i plusy, wiesz jak chcesz Oskarka zostawic to wszyscy wiedza co robic bo widza jak Ty robisz , nie trzeba gratow przenosic itp no ale wiem, jak juz sie wtracaja to jest masakra! Nie zazdroszcze generalnie
|
|
#3545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziś był mega płacz mogłyby już wyjść te pierwsze ząbki i tak nie męczyć, może już niedługo bo dzis poczułam jak mnie ugryzła dziąsłami i baaardzo bolało, ma też tam bardzo białe i zarysowane dziąsełka
|
|
#3546 |
|
Zadomowienie
|
Hej babeczki
![]() Ja na razie napisze co u mnie a potem nadrobię was.. ..wczoraj nerwicy dostałam na Wizaz..nie lubię jak wysiada...to już chyba uzależnienie ![]() A więc... dziś byłam w pracy swojej z Morficzkiem...nie będę pisać szczegółow na ogólnym bo nie wiem kto to poza nami czyta..ale wniosek jeden z tej wizyty jest taki, że zaczynam intensywnie szukać pracy..mam czas do 1 grudnia.. W każdym razie pojechałam z synkiem autobusami miejskimi i podmiejskimi..prawie cały dzień nas nie było a Morficzek był tak grzeczny że nie wiem, cierpliwy i wogóle nie płakał ani nie skwierczał, a wręcz co i rusz wybuchał śmiechem w odpowiedzi na moje miny...po wizycie w pracy zajechaliśmy do Reala gdzie kupiłam mu troszkę ubranek i książeczek ![]() Najgorsze że jak stałam na przystanku w oczekiwaniu na autobus to zepsuł sie hamulec w wózku..dobrze że mam ręczny (oprócz takiego standardowego nożnego) to stałam tak w trzęsących autobusach zaciskając ręką ten ręczny hamulec...jutro zakwasy będą jak nic..dobrze że mały nie płakał bo nie miałabym go jak wyjąć..ech.. Jak wróciliśmy to synek padł hehe...to byla nasza pierwsza tak długa i daleka wycieczka bez auta
|
|
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak ale jakoś jeszcze nie było okazji zostawiać na dłużej Oskara z nimi....są ku temu powody i za bardzo mnie nie ciągnie aby go z nimi zostawiać na długo max 30min może go przypilnowali jak musiałam gdzieś pilnie wyskoczyć |
|
|
|
|
#3548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3549 | ||
|
Zadomowienie
|
Karinio i Emigra super czapeczki mają wasze dzieciaczki
![]() Aguśka oby gorsze dni jak najszybciej Szymonkowi przeszły Świetne te Twoje chłopaki są, na mailu widziałam ![]() A puszczanie lampionów to pewnie super frajda dla Filipka.. Mama d śliczna Zosieńka.. Mój synek też nie lubi wszelkich zabiegów kosmetycznych... Gosia ale u Ciebie zimno..brr..oby jak najmniej takich nocek kiedy Eryczek płacze.. Nikki rany ja bym nie wsiadła z Tż jak on tak szybko jeździ...padłabym ze strachu.. Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3550 |
|
Wtajemniczenie
|
witam zabieram się za nadrabianie sprzed dwóch dni bo ciągle coś i czasu na neta brak
![]() nie nie podawalam bo jakoś niechętnie jadł łyżeczką, ale dziś kupiłam mu z hippa przysmak na dobranoc właśnie kaszka z mlekiem i bananami i zjadł dość chętnie pół słoiczka więc zobaczymy czy pośpi dłużej niż do północy ![]() gosia twój Eryczek tak jak mój Seba też po szczepieniu nic się nie dzieje, twarde sztuki nam się trafiły no i dzięki za odp że jak bede butlą karmić na noc to nie strace pokarmu, tak jakoś miałam ubzdurane, nie wiem czemu no i Zia i Mala mi potwierdziły że u nich się to sprawdziło, wiec jak sama kaszka nie poskutkuje to wprowadze butle na noc cytrynka ja nosze okulary u nas może z dwa raz się zdarzyło że Seba celowo chciał mi ściągnąć okulary ale powtórzyłam kilka razy że nie wolno i poskutkowało, ale domyślam się że później pewnie będzie gorzej no i pewnie kupie soczewki kontaktowe choć nie czuje się w nich super komfortowoMravka najważniejsze że wiecie już co jest Robsonowi i będziecie z tym walczyć
|
#3551 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
na buzi może być od tych chusteczek no ale skoro jest też gdzie indziej, to raczej chyba alergia...acha no i oliwkę bym odstawiła... łączę się w bólu Cytat:
![]() Cytat:
a dla Morfeuszka brawa ze tak dzielnie zniósł wycieczkę
|
|
#3552 |
|
Zadomowienie
|
Mravka kurcze a to się Robciowi anemia przyplątała...by jak najszybciej się wyniki poprawiły..
Tynka gratuluję 4 rocznicy ślubu A Mateuszek zdolniaszek.. Natka i Monia to będziecie miały odwiedziny..zawsze jakieś urozmaicenie
|
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
karo do 2 dnich nie podaje marchewki itp a dzis juz nie bylo kaszki wiec i chusteczek na buzce, zobaczymy co dalej bedzie do buzia wyladniala jakims cudem zobaczymy co z reszta cialka bedzie
|
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem ponownie,jak ja lubie jak dziecie zaśnie przy butli.A to dlatego,że jak jadł o 18-stej tak nie spał do 20:30 dałam flache i padł i spi
![]() Moge teraz nadrabiać ![]() http://www.youtube.com/watch?v=to7uI...ayer_embedded#!
|
|
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jadła chyba 15 minut, może 20? Nawet nie wiem. Cały słoiczek zjada średnio w 15 minut. Po spaniu już. Obudziła się z przeraźliwym płaczem, tak jak wczoraj. Nie wiem co jest grane. Podejrzewam, że to wina dolnych trójek, ma tam baaardzo czerwone dziąsełka :/ Dostała czopek ale spanie jej teraz nie w głowie
|
|
#3556 | ||||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do jedzenia,to Mateuszek rosnie,coraz wiecej sie rusza,to i spala kalorie.Nie martw sie na zapas. Cytat:
Oby szybko wyjasnilo sie od czego to! A czy Wiktorek zle reagowal na jedzenie przez ciebie nabialu,ze teraz nie jesz? Cytat:
Cytat:
Zycze ci powodzenia w szukaniu pracy,mam nadzieje,ze uda sie znalezc cos fajnego! Cytat:
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze karolca,bidulka z Ewelinki,że budzi się z płaczem.
http://www.youtube.com/watch?v=3-437...eature=related omg ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Też planuje zakupić strój świętego mikołaja,albo inny na święta ![]() Tak swoją droga nie moge się doczekać świąt,pierwsze z synkiem,pierwsze jego ubieranie choinki,prezenty
|
|
|
|
#3558 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=gosia261282;3622360 2]Ja juz ogladalam na necie ubranka z mysla o Swietach,ale fajowe sa.Tylko nie wiem w czym Erykowi bedzie lepiej,jako Mikolaj,elf czy renifer
![]() QUOTE] No to masz dylemat Lubie Twoje opowiesci zakupowe, takie pelne czystego zapalu sa ![]() A tak powaznie to napewno slicznie bedzie mu we wszyskim
|
#3559 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje-my
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() Omg,już miałam wrażenie że przeczytam o kłopotach hamulcowych w autobusie No,ale pierwszy raz się spotykam,że oprócz tego hamulca noźnego,wózki mają ręczny ![]() za to,że był grzeczny i dzielny ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- desia,nie nie ma możliwości by zrobić dziure w trampolinie ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj znam to,jak wróciliśmy ze spacery to młody miał tak świetny humor,że jak robiłam sobie coś do zjedzenia,zabrałam go w bujaczku do kuchni,to tak się śmiał,że aż piszczał i kaszlał od tego. Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-08-30 o 22:35 |
||||
|
|
|
#3560 |
|
Zadomowienie
|
Monia, pytałaś o wielorazówki... zmieniam mniej więcej tak często jak jednorazówki czyli po każdym karmieniu ( z reguły w trakcie karmienia jest siku i co drugie karmienie kupa), a jak się coś przydarzy pomiędzy to też... Kupiłam pieluszki kieszonki i jak jest tylko siku, to zmieniam wkład... dziś na noc założyłam otulacz i dwa wkłady - narazie sprawdzałam i nic nie przeciekło... zobaczymy jak się Hanka obudzi na karmienie o 4.
Młoda też jest tymi pieluszkami zachwycona, bo są w róznych kolorach i zawsze przed zakładaniem ogląda każdą z każdej strony - komicznie to wygląda... Dałam jej dziś pierwszą dawkę mm i nie było żadnych nieprzyjemności - jutro dam troszkę więcej... powiedzcie mi czy, żeby sprawdzić jak Ona rzeczywiście reaguje na modyfikowane, to najlepiej by było zrezygnować z jakiegoś przynajmniej jednego karmienia na jakiś czas?? Bo szczerze mówiąc nie uśmiecha mi się to... ale boję się tego jednego tygodnia poza domem... Nie mam pewności czy Marcin zdąży Hanię dowieźć do mnie na uczelnię albo czy ja zdążę dojechać na karmienie i wtedy przydałoby się mm... czy po prostu spróbować jeszcze przez parę dni po troszku i potem ewentualnie iść na żywioł? Zastanawiam się czy nie lepiej wprowadzić jakieś obiadki... ale chyba już nie zdążę do 17września.... |
|
|
|
#3561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Viki tez kaslajak chce zwrocic uwage , fajnei to wyglada i brzmi
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
Poprzytulałam ją, pokokosiła się w łóżeczku, dałam dojeść z piersi i śpi. Mam nadzieję, że juz na dobre zasnęła!
|
#3563 | |
|
Gang Iren
|
[QUOTE=desia888;36223850]
Cytat:
No bo ja tak lubie dzieciakom kupowac.Wiki moja juz raczej nie da sie wcisnac w stroj pani Mikolajowej,a moze jednak... ![]() To ja wiem,ze Eryczkowi bedzie we wszystkim slicznie,w koncu mam slicznego synka Ale najlepiej chyba pasowalby balwanek,bo Eryk taki jak on okraglutki jest ![]() Ale zaczal mnie brzuch bolec jak na okres.Ojoj,ciekawe czy dostane swoj pierwszy poporodowy.No i odstawilam tabletki,moze to ma jakis zwiazek ![]() A i teraz to musze zaopatrzyc sie w duzo ilosc testow ciazowych,bo cos czuje,ze bede panike siac i co jakis czas bedzie trzeba test zrobic
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
desiu,no tak racja
karolca,to oby już tak spała ![]() gosiu,rozbroiłaś mnie tymi testami. [COLOR="Silver"]Ha,dzisiaj odkryłam a zapomniałam-liśmy,że mamy hałwe. ![]() http://ryjbuk.pl/uwielbiam-uciac-sobie-drzemke-299083 jaka słodka.
|
|
|
|
#3565 |
|
Gang Iren
|
Uciekam spac.Moze uda sie tej nocy pospac kilka godzin ciagiem
Jak na razie Eryczek spi spokojnie.Dobranoc dziewczynki!
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc gosiu,spokojnej nocki
![]() A ja ide rozwiesić pranie |
|
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Malutka urocza, kiedy nasze maluszki będa tak zasypiać?
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Yyy,ja niewiem dlaczego,ale patrze ewentualnie pacze
|
|
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak Ewelinka się kąpie a nad głową ma suszarkę pełną prania to lubi do niego gadać. Staram się wieszać tam kolorowe ubrania aby było "wesoło"
|
|
#3570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby jak najszybciej ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
że to może być edukacyjne,ale pewnie do czasu jak zacznie ściągać pranie
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:23.

)
a ten nie chce polezec tylko na rekach 

oznaczony jest 6+ kaszka

dziś był mega płacz 

dosłownie dwa razy więcej niż nie jeden dorosły! 

za to,że był grzeczny i dzielny 

Jak na razie Eryczek spi spokojnie.